Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door , , 105 reacties

Winnaar Philips-televisie

Dit jaar kan Tweakers.net onder de mensen die hun stem hebben uitgebracht in een of meer van de categorieën een Philips 40"-tv en bijbehorende 3d-kit verloten. Ook een 3d-blu-ray-speler van die fabrikant ontbreekt niet. Dit prijzenpakket heeft een waarde van bijna 1700 euro op basis van de goedkoopste aanbieders in de Pricewatch.

Tweaker Da_Bor is de gelukkige winnaar van de mooie Philips-set. De winnaar is bepaald door uit de MySQL-database at random uit alle unieke deelnemers iemand te selecteren.

Philips 40PFL8605HDa_Bor is op de hoogte gebracht. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.


Reacties (105)

Reactiefilter:-11050102+171+23+31
Moderatie-faq Wijzig weergave
De meeste uitslagen kan ik me vrij aardig in vinden, maar vooral die van de beste monitor en beste processor niet.

Zelfs als de i7 980X perfect schaalt, dan nog is hij maximaal slechts 63% sneller, maar wel 258% duurder dan de i7 950. Alle AMD processors die kandidaat waren hadden ook een veel betere prestaties/prijs verhouding. Blijkbaar heeft bijna een kwart van de mensen die gestemd heeft de prijs compleet genegeerd in deze categorie en alleen maar gekeken naar de maximale prestaties.

Waar ik me ook helemaal niet in kan vinden is de uitslag van de beste monitor en dan vooral de plaatsen 2 t/m 5. Die Apple LED Cinema Display 27" heeft helemaal niets te zoeken op plaats 2, dat scherm is echt zwaar overpriced, je betaalt alleen maar voor een merknaam en de vormgeving van de behuizing / ontwerp daarvan. Met de U2711 haal je een veel interessanter scherm in huis, vooral door de veel lagere prijs, maar je krijgt ook een veel uitgebreidere featureset.

Hetzelfde als wat je ziet met de i7 980X zie je ook weer met de U3011, die heeft naar mijn mening ook niks boven de U2711 te zoeken. Je hebt vrijwel dezelfde featureset, dus je betaald bijna €600 meer voor 160 pixels in de hoogte en een iets groter fysiek scherm.

Blijkbaar is de Samsung 2443BW nog steeds erg populair, prima, dan houden we die op 1, maar alles daaronder zou ik toch in een hele andere volgorde zetten:

1. Samsung Syncmaster 2443BW
2. Dell Ultrasharp U2711
3. Dell Ultrasharp U2311H
4. HP ZR24W
5. Dell Ultrasharp U3011
6. Samsung Syncmaster BX2450
7. iiyama Prolite E2607WS
8. Apple LED Cinema Display 27"
9. iiyama E2472HD-B1
10. Samsung Syncmaster XL2370

Maar eigenlijk zou ik die 2443BW ook van nummer 1 afhalen en onder de U3011 zetten.

Bij de digitale compact camera's had ik de LX5 en S95 een stuk hoger verwacht, maar zoals je bij de beeldschermen ook veel ziet zijn de goedkopere modellen, met eventueel een uitgebreidere featureset, populairder dan de meer high-end producten. Dat zal voor een groot deel aan de prijs liggen, maar waarschijnlijk ook voor een deel aan gebrek aan kennis. Veel mensen hebben volgens mij geen flauw idee wat het nut van een grotere sensor is en veel mensen zullen ook wel niet kijken naar de lichtsterkte van de lens, of het bereik van de zoom (alleen maar naar de zoomfactor).

[Reactie gewijzigd door Kid Jansen op 31 december 2010 22:52]

Jammer dat ook dit jaar de uitslagen voor de videokaarten compleet nergens op slaat en eigenlijk een grote aanfluiting is. We lopen op het forum al jaren te wijzen op het feit dat merk bij videokaarten vrij irrelevant is, maar toch worden de prijzen weer aan specifieke merken gehangen, waardoor de uitkomst totaal nietszeggend is, omdat je geen idee hebt of mensen gestemd hebben op de GPU of het merk dat toevallig een sticker op die kaart geplakt heeft.
En dat IGPs weer zijn uitgesloten is natuurlijk ook erg jammer, de ontwikkelingen op dat gebied zijn juist des te interessanter.

Maar goed, het is leuk voor de e-penis van de desbetreffende fabrikant en diens fanboys.

Verder snap ik ook niet dat er voor de browser een poll nodig was, had die meuk gewoon uit de statistieken getrokken, dan was je er ook.

[Reactie gewijzigd door TERW_DAN op 31 december 2010 08:56]

Browser Aandeel T.net 2010 Steeksleutel
Firefox 35,5% 44,4%
IE 31,9% 12,0%
Chrome 18,8% 31,7%
Safari 9,1 % 4,0%
Opera 3,0 % 5,5%

Er zit dus wel degelijk verschil tussen wat mensen stemmen en gebruiken. Ik vermoed dat veel niet-ingelogde gebruikers afgelopen jaar IE gebruiten (omdat het moet van de baas bijvoorbeeld). Waarom Safari relatief zo weinig stemmen kreeg, kan ik zo ook niet verzinnen :)

[Reactie gewijzigd door arnoudwokke op 31 december 2010 09:04]

Er zit dus wel degelijk verschil tussen wat mensen stemmen en gebruiken
Dat kun je niet zo maar stellen obv bovenstaande cijfers.
Het zou ook kunnen betekenen dat Chrome bezitters fanatiekere stemmers op dit soort polls zijn.
Dat ding ik ook.

Ik gebruik IE en ik heb helemaal geen stem uitgebracht op de browsers. Dat boeit me echt totaal niet, en vind ik ook een onzinnig item om over te stemmen.

Terwijl bij veel andere producten (cameras bv) veel mensen gewoon zullen stemmen op datgene dat ze zelf gebruiken en goed bevalt, denk ik dat het bij zoiets simpels als een browser niet zal gebeuren.

Ik stem ook niet op welke energieleverancier ik een goede steeksleutel wil geven. Dat vind ik net zo boeiend als een browser.
omdat het moet van de baas bijvoorbeeld
Correct. Mijn favoriete browser is niet de browser waarmee ik op mijn werk mag/moet browsen :)
Dus i.p.v. de poll gebruik maken van de statistieken is niet geheel conform de werkelijkheid.
Eigenlijk zou de gouden steeksleutel niet moeten heten "beste product", maar populairste product, want het enige wat de verkiezing meet is populariteit, er staat niets over "beste" product. De kwaliteit of hoe goed een product is, is ook absoluut niet af te leiden uit de verkiezing, daarvoor zou je de producten op dezelfde eigenschappen moeten beoordelen.

Noem het dus alsjeblieft volgend jaar "Populairste product van 2011" en niet beste product, want daar klopt geen hout van en klinkt ook een beetje raar.
Verder snap ik ook niet dat er voor de browser een poll nodig was, had die meuk gewoon uit de statistieken getrokken, dan was je er ook.
Vergeet niet dat de site ook bezocht wordt door mensen die op hun werk zitten en niet zelf kunnen bepalen welke browser gebruiken. IE komt dus veel hoger in die statistieken dan bij het stemmen (al verbaast het me nog hoe hoog hij gekomen is).
allemaal wel verdient al zaten er voor mij 2 verrassingen tussen

De philips tv beetje verrassing voor me ik vindt hun beeld kwaliteit ver achter lopen op die van samsung heb eens naar de prijs gekeken maar lijkt me ook niet dat deze tv bij veel mensen thuis staat dus beetje appart.

Netgear ik heb nu met meerdere modelen gewerkt en zijn amateur apparaten de hele interface alleen al is ingewikkeld en on logisch daarin snap ik de lage uitkomst van de fritzbox ook niet die heeft een simpele maar lekker uitgebreide interface.

en natuurlijk gefeliciteerd Da_Bor !!!
wat ik erg raar vond was dat bijv de 54GL hoger stond dan de WRT320N terweil die 2e toch in alle opzichten beter is,

ik denk / vrees dat de 54GL meer stemmen kreeg omdat mensen onterecht denken dat het nu nog steeds de enige is met OpenWRT onderstuening oid...
ik denk / vrees dat de 54GL meer stemmen kreeg omdat mensen onterecht denken dat het nu nog steeds de enige is met OpenWRT onderstuening oid...
De betere poll zou dus onderscheid maken tussen de hardware en hett OS, net als bij telefoons en andere general purpose computers.
Fritz een uitgebreide interface?
Uhhh... ik moest via een telefoon de telnet interface activeren om daar de DNS server te wijzigen!
Doe niet zo raar rinzwind, ik denk dat je het vergist met apparatuur van 10 jaar terug

Gewoon het ip in je browser (IE, firefoxvan, chrome) intypen en je krijgt een log in screen en daarna een heel uitgebreid en overzichtelijke interface 1 van de makkelijkste die ik tot nu toe gezien heb van de honderden routers die ik ingesteld heb.

ik heb zelf nog een ouder model fritz dan hier in de poll staat maar die werkt ook al zo

@Wankel
Onbekent misschien maar als XS4all als 1na hoogste uit komt als provider en al jaren als beste provider bekent staat en die de fritz aanprijst zou er toch een belletje moeten gaan rinkelen bij mensen.

DECT/GAP zijn inderdaad nice functies zitten in mijn oude model nog niet maar krijg binnen kort een nieuwe :) en ze hebben inderdaad een pro support afdeling bij fritz

Die gasten van netgear hoef je niet te proberen echt weer zo call center met briefje voor zich service zucht
... snap ik de lage uitkomst van de fritzbox ook niet die heeft een simpele maar lekker uitgebreide interface.
Onbekend maakt onbemind. Een ingebouwd DECT/GAP station (zoals in de Fritzen!), heeft niet iedereen nodig, maar is wel prettig icm de VoIPserver. Los daarvan schijnt Fritz! een echte Service-afdeling te hebben, niet alleen een naambordje.
Toch vraag me af in hoeverre de release date van games van invloed zijn op de lijst beste game 2010. Zo vind ik red dead redemption veel te laag geeindigd en COD:Black Ops veel te hoog.

imho heeft dit alles te maken met wanneer de game gereleased is. COD: BO is een van de laatste games in 2010 en blijft dus het beste hangen, wordt dus nog het meeste gespeeld en dus wordt er meer op gestemd. Terwijl er betere games zijn uitgekomen dan COD:BO maar die zijn al grijs gespeeld, dus worden die volgens mij onder gewaardeerd...

Da_Bor: proficiat! _/-\o_

[Reactie gewijzigd door ThePrutser op 31 december 2010 08:30]

Ik denk dat releasedatum ZEKER meespeelt. Wat je ziet is dat bij 'professionele' awards (lees: awards waarbij de redactie bepaalt welke game wint) Red Dead, maar ook andere eerder dit jaar verschenen games, hoger eindigen dan bij awards waar bezoekers mogen stemmen op een shortlist. Klaarblijkelijk denkt niet iedereen even diep na over wat er zoal voorbij is gekomen in een jaar, maar hebben games die vers in het geheugen zitten de overhand.
Ik denk ook dat hier op tweakers veel computer gebruikers zitten en er zijn er ook een groot aantal zonder consoles (waaronder ik buiten mijn psp en oude ps2). En daar verliest red dead redemption zijn stemmen. Ik hoop ten zeerste dat deze game naar pc (of mac) komt! Ik heb het gespeeld bij een maat en ik was zeer onder indruk.
Maar als dit een al even slechte port zou zijn als GTA4 dan mogen ze het houden.
Al bij al is cod BO een goeie game SP top alleen veel te kort, MP soms leuk als je op een server zit met campers mag je het vergeten en is het eerder ongelofelijk frustrerend.

Ik hoop dus in 2011 de nieuwe brotherhood en red dead redemption op pc te kunnen spelen. Jammer dat ze hiermee niet al in de feestdagen gereed zijn (brotherhood) en ik hoop dat rdr zeker nog aangekondigd wordt voor pc anders treur ik verder..
Heeft ook wel te maken met de hoeveelheid spelers.
Daar doet Call of Duty het nog altijd heel erg goed en tegenwoordig speelt zo'n beetje elke console speler wel CoD.. :)
RDR had wel enkele succesvolle add-ons zoals Undead Nightmare Pack en die is toch nog zo oud niet.

uit de poll blijkt dat tweakers liefst op een PC gamen (46%) en RDR is enkel te spelen op console... logisch dat een pc spel wint

persoonlijk had ik Starcraft 2 hoger verwacht

[Reactie gewijzigd door catfish op 31 december 2010 16:35]

Leuk om te zien wat voor een groei Android heeft doorgemaakt! iOS is gewoon helemaal verpletterd al had ik dat niet in zo'n grote mate verwacht.

Da_Bor gefeliciteerd! ;)
Wat ik raar vond om te zien is dat Apples iphone verreweg het meest populair is. maar dan android als besturingsysteem. 8)7
Zo raar is dat niet. Omdat Android op zoveel toestellen draait, worden ook de android stemmen over die toestellen verdeeld. Dat zorgt dat ze stuk voor stuk lager uitkomen dan de iPhone met iOs, waar er immers maar eentje van is uitgebracht.
Is op zich niet zo raar aangezien er voor Android veel meer telefoons zijn.
IOS draait alleen op de iPhone.
Ik denk dat de reden hiervoor vooral komt omdat er simpelweg veel meer telefoons zijn die Android draaien.
IOS vind je alleen maar op een iPhone, dus van een 'verplettering' kan je volgens mij niet spreken.
Overigens had ik het grote verschil ook niet verwacht.
Da_Bor gefeliciteerd met het winnen van de prijs. Mooi om te zien dat een tweaker die al lang lid is heeft gewonnen.

[quote]al had deze tweaker zijn kansen wel iets weten te vergroten door in alle categorieŽn een stem uit te brengen.[/quote]
Ja sorry hoor, maar moet dit nou invloed hebben op de uitslag?
Ik onthoud mijn stem op een item waar ik 0,0 verstand van heb. Ik vind dat je mensen daarvoor niet moet benadelen. Selecteer iemand op het feit of ze mee gedaan hebben of niet.

mooi dat het toch per gebruiker is gegaan

[Reactie gewijzigd door Rutger Mulder op 31 december 2010 13:55]

Dat is gebeurd. Er is at random een selectie gemaakt uit de ruim 200.000 uitgebrachte stemmen. Als jij in alle categorieŽn hebt gestemd, heb je dus een iets grotere kans. That's all.

Zie Wilbert de Vries in 'reviews: Gouden Steeksleutel 2010: de uitslag'

[Reactie gewijzigd door Wilbert de Vries op 31 december 2010 09:41]

Maar jullie doen dus niet wat Rutger hierboven zegt, jullie selecteren niet op of iemand meegedaan heeft, maar op of iemand meegedaan heeft EN op hoeveel categorieŽn hij/zij gestemd heeft. Dat is best een groot verschil, zeker als daar van tevoren niet heel duidelijk melding over is gemaakt.

Ik onthoud mij van stemming in categorieŽn waar ik geen verstand van heb maar dat zal ik in het vervolg niet meer doen. Daarmee wordt mijn winkans immers groter. Ik zal dus in alle categorieŽn waar ik geen verstand van heb willekeurig een artikel aanklikken. Dat heeft voor jullie een groot nadeel, namelijk dat jullie poll een stuk minder betrouwbaar wordt, helemaal als veel meer mensen dit gaan doen.

Als jullie doel is om de poll zo volledig mogelijk ingevuld te krijgen is het natuurlijk een volstrekt andere situatie, maar dan was het op z'n minst netjes geweest om dat erbij te vermelden, en had het al helemaal niet misstaan om ook te vermelden dat je meer kans maakt als je meer categorieŽn invult.


Niks aan de hand, blijkbaar :)

[Reactie gewijzigd door Zsub op 31 december 2010 10:37]

Denk dat er nu er wel meer dit zullen doen. Want zelf heb ik ook niet op dingen gestemd waar ik geen verstand van heb om te zorgen dat er geen vervuiling in de poll komt.

Misschien is het dan handig om er een optie bij te voegen die niet mee telt met de poll maar wel de voor de loting. Lijk me ook dat andere gewoon mee gaan stemmen voor de winst kans.
We hebben geheel willekeurig uit alle uitgebrachte stemmen een winnaar gekozen. Ik kan daar prima mee leven, ook als dat betekent dat iemand die in alle categorieŽn een stem heeft heeft uitgebracht daarmee dus een marginaal grotere kans heeft.

Willekeurige producten aanklikken zou een optie zijn. Statistisch beÔnvloedt dat de resultaten echter niet echt: per stemmer worden niet alleen de categorieŽn in wisselende volgorde getoond, maar ook de diverse opties in de polls.

Als er schreeuwende behoefte is voor een andere aanpak volgend jaar horen we dat graag uiteraard. We hebben nu gewoon dezelfde wijze gehanteerd als vorig jaar, die - zoals gezegd - in mijn ogen al willekeurig genoeg is.


Ahum, ik word net vakkundig op de vingers getikt door devver ACM. De winnaar is geselecteerd op basis van unieke deelnemers en dus niet op basis van alle uitgebrachte stemmen. Whoops :$

[Reactie gewijzigd door Wilbert de Vries op 31 december 2010 09:41]

ja dat zeg je al en dat heeft DUS de consequentie, dat mensen voortaan lomper (want zo mag je het wel noemen) gaan stemmen.

immers als je uit alle stemmen selecteert heeft iemand die overal ongeÔnformeerd op heeft lopen rammen bij 20 cats dus: 20 /100.000 ste kans terweil geinformeerde stemmes bijv maar 15/100.000 kans hebben, dat maakt het er niet eerlijker op, ook al lijken dat soort verschillen marginaal, is en blijft het een ondoordachte keuze.

ik hoop dat jullie volgend jaar daar iets beter over nadenken en bijv trekken uit de lijst van users en niet meer uit de lijst van stemmen, en daar vooraf HEEL duidelijk over comuniceren, want anders hebben we volgend jaar een NOG 'slechtere' uitkomst

en het nivo (als je dat kunt staven aan bijv de BBG's) is al zo erg gedaalt (lijkt het)

laat duidelijk zijn dat ik D_Bor die prijs van harte gun hoor, het gaat MIJ in ieder geval om de 'uitwerking' op de uistlag van volgend jaar...


update: [q]Willekeurige producten aanklikken zou een optie zijn. Statistisch beÔnvloedt dat de resultaten echter niet echt: per stemmer worden niet alleen de categorieŽn in wisselende volgorde getoond, maar ook de diverse opties in de polls.[/q] ik denk niet dat die stelling opgaat, immers, neem een voorbeeld camera's, ik kom zelf niet verder dan canon en poleroid, de rest is voor mij allemaal B merken dus daar ga ik niet op stemmen, kortom als ik daar volgend jaar op moet stemmen verziek ik wel degelijk de poll, gewoom omdat ik merken die ik niet ken, meen te asocieren als B merk, net als dat bijv Asrock het B-merk is van asus (what the f* .... ow wacht dat was jaren geleden zo.... kortom je snapt m'n punt wel (hoop ik) ...)

laten we vooral juist proberen het niveau eerder op te krikken door mensen te stimuleren gerichter te stemmen (los even van detechnisch haalbaarheid), dan het tegenovergestelde te 'veroorzaken'

dat het ongelukkigerweis dit keer in het artikel stond, en daardoor is opgemerkt, is alleen maar iets goeds, want dat opent mijns inziens alleen maar deuren naar nieuwe mogelijkheden.


update - gelukkig is dit uit de wereld,

[Reactie gewijzigd door i-chat op 31 december 2010 18:44]

Je reageert nŠdat ik mijn reactie heb gewijzigd. Als je goed leest zie je dus dat de winnaar wel uit de lijst van deelnemende users is gekozen en niet uit de uitgebrachte stemmen.
Als je goed leest (..)
.. dan had ie ook de laatste zin van het artikel gezien:
Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
:+
- heb inmiddels ook gedaan, maar mijn reactie stond er al alleen de weizigingen waren van iets later maar toen heb ik niet geF5'ed - nu dus wel ;)
Ja, dat vind ik ook wel jammer. Had zelf op de helft van de categoriŽn niet gestemd, omdat ik daar niet genoeg kennis van had. Zo heb ik geen flatscreen TV aangeschaft dit jaar en ook geen e-reader.
Dat vind ik een slechte zaak.
Ik heb niet op alles gestemd aangezien het geen nut heeft om te stemmen op iets waar je niets vanaf weet.
Op deze manier gaan mensen wel stemmen op producten waar ze niets vanaf weten simpelweg om meer kans op de prijs te maken.
smartphone:
iphone 30% v.s. 19% eerstvolgende android toestel

Mobile OS:
android 33% v.s. 19% iOS

cijfers zijn nagenoeg omgekeerd. Op zich wil dit niet veel zeggen, maar betekent dit dat iOS het zwaktepunt is van de iPhone?

Verder valt mij op dat vooral de 'grootsten' hebben gewonnen: bijvoorbeeld beste webwinkels: deze lijst is nagenoeg gesorteerd van groot naar klein, zo lijkt het althans ongeveer. (maar dan komen we misschien tot een kip-ei verhaal)
smartphone:
iphone 30% v.s. 19% eerstvolgende android toestel

Mobile OS:
android 33% v.s. 19% iOS

cijfers zijn nagenoeg omgekeerd. Op zich wil dit niet veel zeggen, maar betekent dit dat iOS het zwaktepunt is van de iPhone?
Bij de telefoonpoll moest de android stem over zes telefoons verdeeld worden. Als je die bij elkaar optelt blijkt dat meer dan 60% op een Android telefoon heeft gestemd.

[Reactie gewijzigd door Ook al Bezet op 31 december 2010 09:14]

Mobiel OS was een aparte categorie en is dus geen optelsom van alle Android-toestellen bij Beste Smartphone :)
Zoals Ook al Bezet aangeeft, eigenlijk moet je het lezen als een overtuigende winst voor Android telefoons, als je die allemaal bij elkaar optelt (met HTC als grote vertegenwoordiger), al is het nog steeds knap dat de iPhone als enige toestel met iOS zo hoog kan eindigen!

En over de webshops: we kopen nu eenmaal meer producten bij Bol.com dan bij Highflow. Ik heb eigenlijk geen idee over de grootte van de overige winkels, maar ik denk dat Zercom, CD-Rom Land en Informatique gewaagd zijn aan Azerty qua grootte.
Wehkamp.nl staat er niet tussen hoor ;)
Bij de tv's is de winnaar een tv met een (bijna onbruikbare) rare afmeting. Is dit correct? Wordt deze zoveel verkocht en gekocht? Lijkt mij meer een niche product en niet echt iets dat bestemd is voor iedereen.
Daar ging de poll toch ook niet specifiek over? Wat je het beste/meest interessante/innovatiefste/whatever product vindt, is niet per definitie hetgeen je zelf wil of kan kopen, laat staan al gekocht hebt.

[Reactie gewijzigd door ATS op 31 december 2010 12:52]

tweakers kijken blijkbaar graag films en zien een 21:9 tv dus als ultieme tv
uiteraard is dat een niche product, maar de kans dat 10% van tweakers hier een Dell Ultrasharp U3011 hebben lijkt mij ook klein

je moet niet stemmen op wat je zelf thuis hebt, maar wat je zelf de ultieme hardware/software vindt
Ook dan verbaast de Philips me, al is het natuurlijk wel een uniek ding.
Dat de Philips wordt gevolgd door de c550, geeft wel aan dat er met duidelijk verschillende gedachten is gestemd. Heveel zegt zo'n lijst dan nog?
Schaam ook jullie tweakers, die een ipad bashen en kiezen voor een galaxy tab, die vrijwel niamand getest heeft. Dat is pas zielig. (van de andere kant, misschien was deze catagorie ook een jaartje te vroeg, aangezien er nog nauwelijks concurrentie was).

Voor de rest mooi gedaan, tweakers.net en gefeliciteerd aan de winnaar.
Je kunt het zielig noemen, maar het is wel logisch. Ik heb geen ervaring met die dingen, maar ik vind Apples 3 keer niets, dus ik stem gewoon op wat anders wat geen Apple is.
Voor bijna geen van de categorien zal iemand een goed onderbouwde keuze kunnen maken. Immers, wie heeft er met alle 10 de televisies, moederborden, routers of notebooks ervaring? Mensen kiezen merken die ze of zelf hebben, of die ze interessant vinden. Daarbij is 'de beste' een waardeoordeel dat je niet kunt gebruiken voor een simpele stemronde waar je geen onderbouwing bij kwijt kunt. Dat kunnen we in de nominaties gelukkig wel, maar je weet uiteindelijk niet waarom mensen een product als beste hebben gekozen, er zijn zo immens veel factoren waar je op kunt beoordelen.

De steeksleutel is dan ook echt niet meer dan een populariteitspoll, en verre van een weergave van de realiteit.
Kijk hier ben ik het nou roerend mee eens. Om eens een voorbeeld te noemen... Panasonic heeft met zijn plasma's bewezen de beste tv's afgeleverd te hebben, zeker van dit jaar en kijk waar ze staan? Niet eens in de top 3! Terwijl de G20 als 50 inch model best te doen is qua prijs bijvoorbeeld.
Voorbeeld 2: In de games-sectie zie ik COD: Black Opss staan. Dat verbaasd me langs de ene kant weer niet veel gezien de populariteit van de games/serie maar om dit nu de beste game te noemen van dit jaar? Dat issie absoluut niet namelijk.

Maargoed dat heb je toch met dit soort polls. Iedereen kiest toch zijn favorieten denk ik... Ik overigens niet... Ik heb echt gekeken welke producten t best uit testen kwam en niet per definitie gekozen welke ikzelf bezit. Hoewel dat vaak wel zo is want wat ik koop is ook gebaseerd op wat t beste uit testen komt.

Maarja een reeel beeld krijg je toch nooit als je wil dat de beste producten ook bovenaan komen te staan. Tis iig wel een leuk overzicht wat populair is onder de tweakers in de diverse onderdelen...

Overigens: Da_Bor: Gefeliciteerd met de prijs man en veel plezier ermee! Denk dat veel tweakers jaloers zullen zijn aangezien de tv niet bepaald goedkoop is...

[Reactie gewijzigd door Nokian95dude op 31 december 2010 14:00]

Dan stem je toch niet? Enkel 'juist niet op Apple' stemmen omdat het Apple is en daarom op iets anders stemmen waar je geen ervaring mee hebt. Het is niet alsof het een verplichting is om in alle categorieŽn te stemmen.
Nee hoor dat is juist super !! Go Terw_Dan _O_ :D

Maar ehh... ik verbaas me over de monitor + TV uitslagen : Des te crappier de beeldkwaliteit des te hoger een monitor/TV staat lijkt het wel :X

T.net blijft me verbazen af en toe : Hebben we een instroom van Fok!kers gehad of zo :P

Maar goed... PC op #1 nog steeds gelukkig dus het zal wel meevallen denk ik dan !!
bol.com winnaar van de steeksleutel, dat zou je niet afleiden uit de shop-reviews die geplaatst zijn: http://tweakers.net/shopreview/5382/bol-punt-com.html
Was vorig jaar ook al niet. Had niet anders verwacht dan dat bol.com zou winnen, vorig jaar verbaasde me ik er wel hoogstens over. Het kan dan ook niet anders dan dat er heel veel niet-tweakers meegestemd hebben. Deze kopen toch al snel alleen bij de webshops die bekend zijn uit de media.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.



Microsoft Windows 10 Home NL Apple iPhone 6s Star Wars: Battlefront (2015) Samsung Galaxy S6 edge Apple Watch Project CARS Nest Learning Thermostat Ibood hunt

© 1998 - 2015 de Persgroep Online Services B.V. Tweakers vormt samen met o.a. Autotrack en Carsom.nl de Persgroep Online Services B.V. Hosting door True