Door Luke van Drie

Teamlead Mediateam

Guild Wars 2

03-08-2012 • 08:00

49 Linkedin

Uitgever NCsoft huurde onlangs een ruimte af in Eye, het nieuwe filmmuseum in Amsterdam, om Guild Wars 2 te tonen aan de Nederlandse pers. Wij waren aanwezig. Niet zozeer om de game te spelen, want dat hadden we al uitgebreid gedaan, maar wel om de uitgever aan de tand te voelen over het spel. Hieronder volgt een transcriptie van wat er in de video wordt gezegd over de game:

We staan hier in Eye, het nieuwe filmmuseum in hartje Amsterdam, en we zijn hier uiteraard niet om films te kijken. We zijn hier om de eerste stappen te zetten in de wondere wereld van Guild Wars 2.

Over ruim een maand is het zover, dan komt Guild Wars 2 op de markt, maar wat is er nu eigenlijk zo bijzonder aan de game? Het begin, de basis van de game, is eigenlijk vrij standaard. Je hebt acht Professions die je kunt kiezen - in andere games heet dat classes - en je hebt vijf rassen waar je uit kunt kiezen. Dat is allemaal nog redelijk standaard. Wat de game bijzonder maakt, is dat je dynamic events hebt, zoals dat heet in Guild Wars 2. Dat is een nieuwe manier om je de quests te geven die je uit andere mmog's kent. Dat wil zeggen dat er niet langer een mannetje op je staat te wachten met een uitroepteken of vraagteken boven zijn hoofd. Je loopt ergens, er gebeurt iets, dat is eigenlijk een quest en je kunt daar aan meedoen of niet. Wat je zelf wilt. Je kunt de quest volledig langs je heen laten gaan, maar als je ingrijpt kom je eigenlijk automatisch in een quest terecht en krijg je daarbij ook de doelen aangeleverd die je zou moeten bereiken. Zo is heel de game opgebouwd. Je krijgt eigenlijk constant op een dynamische manier de quests aangeleverd.

Dat houdt een beetje verband met een ander belangrijk punt van de game, en dat is verhaallijn. Die is veel persoonlijker dan je van andere mmog's gewend bent. Dat begint al bij het aanmaken van een character. Daarbij heb je behoorlijk veel stappen die je moet doorlopen. Het duurt ook vrij lang. Je krijgt wat vragen voorgelegd en daarmee bepaal je eigenlijk het achtergrondverhaal van je character. Dat heeft uiteraard gevolgen in de rest van de game. Op basis van dat achtergrondverhaal, dat je min of meer zelf vormgegeven hebt, krijg je gebeurtenissen voorgeschoteld die jouw verhaal bepalen. Dat moet ervoor zorgen dat je een veel diverser verhaal krijgt dan je van andere mmog's gewend bent, waar eigenlijk alle quests van tevoren al vast staat. Hier kan het beteken dat mijn Warrior een heel andere verhaal doorloopt dan die van een andere speler.

Dan is er nog combat. Die is ook wat anders dan in de standaard-mmog. Die is hier wat meer op actie gericht. Je kunt dodgen, wegduiken en je kunt je sowieso wat makkelijker verplaatsen tijdens gevechten. Daarnaast heb je minder skills dan je gewend bent. Je hebt er hier maar tien. Daarvan zijn er vijf altijd gekoppeld aan het wapen dat je hanteert. Dus heb je een bijl in handen, dan heb je vijf andere skills dan wanneer je een boog hanteert en als je van wapen wisselt, veranderen daarmee ook je skills. Die skills zijn op je hotbar inks geplaatst. Je hebt er nog vijf, op de rechterhelft van je hotbar. Daarvan is er één altijd een healing skill. Elke Profession, dus elke klasse, kan zichzelf genezen. Je hebt dus geen echte healer nodig om te kunnen overleven. Daarnaast heb je nog vier Utility Skills. Dat zijn ondersteunende skills en die kunnen eigenlijk van alles zijn. Maar het komt er dus op neer dat je tien skills hebt waar je het mee moet doen. Je hebt dus niet, zoals in bijvoorbeeld World of Warcraft, een heel scherm vol met skills, je bent beperkt tot een set van tien.

Dan is er nog samenspelen, want dat is natuurlijk een belangrijk onderdeel van elke mmog. Je kunt sowieso heel makkelijk een groep vormen. Eigenlijk gaat dat vrij automatisch. Als jij ergens in een gebied een quest doet en er komt iemand voorbij die dezelfde monsters gaat slachten, heb je eigenlijk automatisch een groep gevormd. Daarnaast zijn er natuurlijk PvP-zones in het spel. Daar zijn er twee verschillende van. Elke server heeft zones waar in Tournament-stijl gevochten wordt. Daar spelen groepen van vijf tegen vijf een soort Capture the Flag, met doelen die je moet halen en capture points die je moet veroveren en bezet moet houden. Daarnaast is er nog een andere vorm op een heel andere schaal; World versus World, waarbij de ene server speelt tegen de andere server. Sterker nog, het zijn zelfs drie servers die het tegen elkaar opnemen. Dat levert een enorm gevecht op, dat maar liefst twee weken kan duren. Honderden spelers die twee weken lang een enorm gevecht uitvechten, op een speciale map met allerlei kanonnen en forten die je kunt veroveren.

Dat is de basis van de game en daarmee hebben we alvast de eerste stappen in de game kunnen zetten. Dat hebben we hier gedaan, en ook al tijdens eerdere gelegenheden. Maar waar we heel erg benieuwd naar zijn, is wat er gebeurt als je verder komt in de game, als je dat persoonlijke verhaal hebt uitgespeeld. Om die vragen te beantwoorden is hier Stephen Hutchins van uitgever NCsoft, waar we dat aan gaan vragen.

T.net: Bij veel mmog's vinden spelers dat de game pas echt begint als je het maximaal haalbare level hebt bereikt. Wat gebeurt er in Guild Wars 2 als je het hoogste level bereikt?
SH: In Guild Wars 2 gaat het er niet om dat je het maximaal haalbare level moet bereiken voor je de leuke delen van het spel bereikt. In Guild Wars 2 krijg je die leuke delen vanaf het begin van het spel voorgeschoteld en elke keer dat je de game opstart. Dus als je begint in een van de startgebieden van het spel, kun je gelijk al geconfronteerd worden met een boss battle. Het is niet zo dat je op zoek moet naar een bepaalde dungeon om bosses tegen te komen. Er zijn dungeons die je kunt verkennen, maar die hoef je niet te vinden voor je lol kunt hebben.

Wat het einde van het spel betreft, Guild Wars 2 is enorm groot, er is zoveel te doen. Dus als je het maximale level hebt bereikt, kun je terug naar stukken van de spelwereld die je onderweg hebt overgeslagen. Mocht je dat doen, dan passen we de kracht van je skills aan. Je bent dan dus niet de superkrachtige speler die alle vijanden makkelijk aankan. We brengen de kracht van je skills terug, zodat het uitdagend is om rond te lopen in het gebied. Je wordt ook op een goede manier beloond.

T.net: Maar het bereiken van het maximale level is toch nog steeds het doel van het spel en bovendien het punt waarop je alle beschikbare skills hebt vrijgespeeld?
SH: Ik zou dat niet het doel van het spel noemen. Het doel van het spel is wat je zelf wilt dat het doel is. Als je de speler wilt zijn die dynamic events afloopt en de wereld op die manier verkent, dan kan dat. Als je aan de World versus World-gevechten deel wilt nemen en honderden andere spelers aan wilt vallen, dan kan dat. Als je een beroep wilt uitoefenen en voorwerpen wilt maken, dan kan dat ook en je kunt natuurlijk ook gewoon alleen maar wat rondlopen en de wereld verkennen. Je kan de game spelen zoals je zelf wilt.

T.net: Die World versus World-optie. Daar kunnen honderden spelers van drie verschillende servers aan meedoen en de strijd duurt twee weken lang. Dat klinkt als een flinke uitdaging. Hoe houden jullie de strijd twee weken lang spannend?
SH: Het is inderdaad een erg lange periode, maar er is in die twee weken van alles te doen. Het is een lang gevecht. Je moet diverse punten op de map zien te bezetten gedurende de twee weken. Je verzamelt bovendien punten voor je server en daar krijg je diverse beloningen voor die je team ten goede komen. Als je een gebied langer onder controle houdt, krijg je bovendien een hogere beloning. Er is veel om uit te proberen gedurende de twee weken. Je kunt bijvoorbeeld de speler zijn die een kasteel verdedigt tegen vijandige aanvallen. Je kunt daar verschillende wapens voor bouwen om het kasteel mee te verdedigen. Je kunt natuurlijk ook de speler zijn die juist een vijandig kasteel aanvalt. In dat geval kun je verschillende siege weapons bouwen om de aanval kracht bij te zetten. Al kun je ook een manier verzinnen om via de achterkant het kasteel binnen te sluipen en het op die manier te veroveren. Je kunt zelfs een verbond sluiten met bepaalde npc's en met behulp daarvan een vijandig kasteel veroveren of een aanvoerroute onder controle houden. Er is erg veel variatie in het spel, en de spelers die zich het beste organiseren, zullen ontdekken dat ze daar flink voor zullen worden beloond .

Reacties (49)

Wijzig sortering
Be benieuwd hoe het WvW gaat uitpakken. In andere MMO's zie ik daar toch altijd problemen bij. Zit je bijvoorbeeld niet heel lang te wachten in een kasteel totdat de vijand het probeert te veroveren zonder eits te doen?
En hoe zit het met de balans daarbij? zit je straks met een groepje van 10 en wordt je platgewalst door 50 man.
Hoe ga je met verschillende tijdzones om? En als een andere server systematisch sterker is?

Ik ben benieuwd wat voor balans mechanismes hiervoor zijn aangebracht, want ik neem aan dat de heren van GW2 daar toch wel wat ervaring in hebben en voorbeelden van andere MMO's.....
WvWvW is voor zover we nu hebben kunnen zien vrij losjes gebalanceerd. In de beta was het vooral grote zergs van groepen spelers tegen elkaar. Dan leg je het met 10 man dus zeker af tegen 50 man. Het spel kan ongetwijfeld veel slimmer gespeeld worden, maar in de BWE's is dat nog niet echt van de grond gekomen voor zover ik kon zien.

Het is de bedoeling dat vooral guilds zich actief met WvWvW gaan bemoeien. Je kunt als guild ook een kasteel claimen / kopen en verdedigen. Dat kasteel kun je verdedigen door wapens, NPCs en muren te kopen en te onderhouden / upgraden. Hierdoor wordt het lastiger om even snel zo'n kasteel in te nemen. Hopelijk is dat voldoende om de downtime (als er weinig mensen spelen) door te komen.

Verder is het zo dat resources waarschijnlijk een veel grotere rol gaan spelen wanneer WvWvW gespeeld wordt zoals het bedoeld is door de makers (en dus niet uitloopt in zergen). Je heb die resources nodig om kastelen te verstevigen, maar ook om seige weapons te maken. Een kasteel innemen zonder seige weapon duurt echt eindeloos, dus resources zullen een belangrijke rol gaan spelen.

De grap is dat deze resources moeilijk te verdedigen zijn en makkelijk over te nemen. Resources worden gemaakt in kleine kampjes die je met 5 -10 man kunt innemen. Daarnaast worden ze op Dolyaks (soort pak-os) vervoerd en ook die zijn makkelijk te stoppen. Je kunt een partij dus droogleggen qua resources, ook als je niet met heel veel spelers bent.

Tot slot is het ook zo dat er tiers gaan komen in WvWvW; sterkere servers zullen uitkomen tegen andere sterke servers en zwakkere servers spelen tegen andere zwakke servers.

Kortom, BWE's geven nog niet een goed beeld van WvWvW. Ik heb ook mijn tijfels over de balans van dit speltype, maar we zullen het zien als het spel live gaat :) Sowieso is de impact alleen een aantal bonussen voor de hele server (sneller craften, levellen, etc), dus het is ook geen ramp als je niet wint.
Anoniem: 115433
@Morrar3 augustus 2012 18:06
je heb geen zergs nodig om dingen te doen met 5 man en een trebuchet kom je ook wel een eindje , de zergs waren meestal schaapjes die overal achter aan huppelden.

En de BWE (alle drie) waren toch wel erg gevuld met nieuwsgierige mensen meer dan goed ge organiseerde groepen.

WvWvW is meer tactiek dan het doet lijken. Het beste er aan is dat het niet permanent is dus als je een paar weken het niet trekt ga je automatisch tegen andere servers spelen die het ook niet zo goed kunnen ;)
Een aantal antwoorden op je vragen uit mijn ervaringen tijdens de beta's.

Je hoeft niet te wachten in je kasteel, je ziet op de map waar de actieve gevechten zijn. Ook is het mogelijk om via "Map chat" andere spelers naar een bepaald gebied te leiden. Daarnaast is er de mogelijkheid dat een persoon de "commander" wordt, een commander heeft een icoon die ook duidelijk op de map te zien is. Het is mogelijk om kastelen te upgraden met een "waypoint" waardoor je direct in een kasteel kan teleporten.

Wanneer bijvoorbeeld het middelste grote kasteel wordt aangevallen, wordt dit omgeroepen op de map chat en dan gaat iedereen naar dit middelste kasteel lopen en is er nog genoeg tijd om de aanvallers af te slaan.

Er is ook siege equipment, als je deze op de juiste manier plaatst dan is het mogelijk om met een groep van 10 een ongeorganiseerde groep van 50 of zelfs groter aan te kunnen. Hiervan zijn wel meerdere filmpjes op youtube te vinden. In dit filmpje zie je een goed geplaatste ballista aan het werk: https://www.youtube.com/watch?v=PGm6bq5qsss

Servers worden om de twee weken met elkaar gematched op basis van vorige resultaten. In de eerste weken van het spel zal nog een 24-uurs cycle gebruikt worden voor matching (bron), totdat de sterkte van servers zich stabiliseert. In de beta's werden US servers gematched tegen andere US servers en EU servers tegen andere EU servers. Hiermee lijkt het verschil in tijd zones beperkt. Oceanië speelt voornamelijk op US servers, dus daar zijn wel wat meer tijd-zone verschillen. Je kan er als server community voor zorgen dat je beide tijd zones op je server hebt, om hiermee een voordeel te behalen op andere servers.

[Reactie gewijzigd door JB Zimmerman op 3 augustus 2012 10:03]

"Zit je bijvoorbeeld niet heel lang te wachten in een kasteel totdat de vijand het probeert te veroveren zonder eits te doen?" dat kan maar dan laat je een grote groep gewoon andere punten innemen en roep je ze terug zodra je wordt aangevallen.

"zit je straks met een groepje van 10 en wordt je platgewalst door 50 man." dat is een mogelijkheid.

"Hoe ga je met verschillende tijdzones om" ook dat 'probleem' is er nog. Al zal het beide kanten op werken, is een andere server op andere tijden online dan heb je beide op andere tijden het voordeel.

"En als een andere server systematisch sterker is?" servers worden tegen servers geplaatst die ongeveer net zo hoog scoren.
Ik heb in de betas heel wat tijd in wvw doorgebracht dus ik zal even antwoorden op je vragen:

Soms is het wel even wachten, als je bvb een kasteel kiest dat niet in de frontlinie ligt (frontlinie verschuift) maar over het algemeen gaat het vrij snel.

Balans is er eigelijk niet, dus ja het kan gebeuren dat je ineens met 10 vs 50 zit of 2 tegen 20...
Het is wel zo dat je niet platgewalst kan worden in je spawn gebied (je kiest een waypoint om re respawnen als je dood bent), want iedereen van je team kan daar spawnen en er is dus vrij snel hulp beschikbaar.

Zoals al eerder in de reacties hier is er op de map te zien waar de grote gevechten plaats vinden dus als je terecht komt in een 20 vs 50 kan je erop rekenen dat er in 5 minuten tijd team mates van jou in de buurt spawnen en komen helpen.

De servers worden tegen elkaar gezet afhankelijk van de prestaties uit vorige games, dus ik denk niet dat er een zeer sterke tegen een zeer zwakke server kan uitkomen. Tijdzones wordt geen rekening mee gehouden, je speelt op Europese servers dus er zijn altijd wel veel mensen online (in de beta was dat al het geval dus denk in de echte game dat dit niet fout kan gaan).

Wel moet ik zeggen dat deze gevechten echt hectisch zijn, het is redelijk moeilijk om je te richten op 1 speler. Je moet dus niet proberen te gaan voor de kill gelijk normale pvp maar eerder voor zoveel mogelijk damage uit te delen en de vijand terug te drijven. Even een voorbeeld: Ik was warrior met hammer, ik kan dus alleen maar mensen raken als ik er praktisch langs sta...wat er dus gebeurde: Ik liep op vijanden af, gaf een paar klappen tot ze laag hp hadden en dan gaan ze teruglopen. Volgen is geen optie want daar staan nog 20 andere vijanden...dus als je echt kills wilt maken moet je veel damage in korte tijd doen.
Nice, nog niet gekeken naar deze game eerst, maar het ziet er leuk uit zo.

Maar Guildwars was toch ook weer zo'n maandelijkse betalingsgrap? Zo dat je eerst €45 voor de game neergooit en daarna aan de gang mag blijven als je wilt spelen?

In dat geval ga ik het toch links laten liggen... Er zijn zat andere titels die even vermakelijk zijn waar dit niet hoeft.
Nee, Guild Wars is juist een van de weinige (bekende) MMO's die geen monthly fee heeft. Je betaalt één keer een bedrag om het spel te kopen, en daarna kan je onbeperkt spelen.

ArenaNet krijgt o.a. geld door micro transacties in het spel, en bij GW2 zullen ongetwijfeld ook expansion packs uitkomen waar ze dan ook weer geld voor vragen.
En voordat mensen denken dat microtransacties dus een pay2win-systeem opleveren; hier hoef je weinig zorgen over te hebben. Om 2 redenen:

1 - Alles wat je met echt geld kunt kopen, kun je ook met in-game gold kopen
2 - Spullen die je kunt kopen leveren geen competitief voordeel op

1) Verkopen gaan via "gems". Deze gems kun je met je creditcard aanschaffen, maar ook met in-game gold. Je kunt dus ook gewoon in-game gaan farmen om de extra's aan te schaffen. Iemand die er echt geld in steekt wint dus eigenlijk alleen tijd, maar wordt niet per se beter.

2) De bonussen die je kunt kopen zijn vooral kosmetisch (denk aan speciale kleding, mini-pets, etc) of leveren een tijdelijk voordeel op (boosts voor sneller levellen, sneller levellen van craft, meer HP, meer schade doen, etc.). Je kunt dus *geen* betere gear krijgen door te betalen. De boosts lijken misschien oneerlijk, maar sneller levellen scheelt bijvoorbeeld alleen tijd. Belangrijkste is dat de boosts *niet* werken in PVP. Dus extra HP boost vervalt zodra je PVP gaat doen. Ook level maakt in PVP (behalve WvWvW) niet uit omdat iedereen naar level 80 wordt geschaald en alle skills krijgt.

Kortom, het systeem met microtransacties is behoorlijk goed uitgedacht en fair :)
Eigenlijk is het enige wat je kunt kopen vanity items, character slots en meer ruimte in de bank. Was in GW1 ook al zo en dat heb ik jaren gespeeld zonder daar iets uit te geven.
ik kan die aviator zonenbril kopen in die gem store, zag er zo vaag uit op mn charr :P, en boks handschoenen
Anoniem: 104748
@Wolfos3 augustus 2012 20:45
Vergeet de boosts niet, zo als magical find consumables. Vind het persoonlijk wel jammer dat er boost items zijn zoals MF, niet enkel omdat het in de shop te koop is. :)
Boost items zaten ook in GW1, en waren toen niet via de shop verkrijgbaar. Vond het zelf wel leuk eigenlijk, werkt toch niet in PVP.
En mocht je ook tegen micro transacties zijn. Alles wat je met micro transacties kunt kopen kun je ook met in-game goud kopen, al zal het qua tijd (hoe lang moet je voor het geld werken en hoe lang moet je er in-game voor werken) minder efficiënt zijn om het met goud te betalen.
Guild wars 2 (net als 1) is gratis om te spelen als je het spel gekocht hebt.
Dus geen maandelijkse fee!
nee, guildwars was eenmalig de game kopen en daarna onbeperkt spelen, daarna kwamen er natuurlijk wel uitbreidingssets maar die kostte niet gek veel
Zelfde als basisgame, maar dat was ook gewoon standalone, 45 euro per stuk.
Heb uiteindelijk pas na een paar jaar de hele set vergaard.
Anoniem: 402765
3 augustus 2012 09:58
Uit zijn antwoord lijkt het erop dat het spel geen endgame bevat. (behalve pvp) Low lvl content doen met terugschalen van level is best aardig, maar niet iets waar je super lang mee bezig bent.
Wat hij probeert te zeggen (zo zeggen ze het namelijk meestal) is dat de endcontent al direct beschikbaar is. Je hoeft dus niet meer lvl 80 te worden om die dingen te kunnen doen.
Als je reactie op vagen van de community over end-game hebben de ontwikkelaars in het volgende filmpje een aantal antwoorden gegeven:

http://www.twitch.tv/guildwars2/b/324689481

Het begin van het filmpje heeft wat geluid issues, maar de informatie is zeer interessant. Er wordt gesproken over "legandary weapons". Hoe deze er ongeveer uitzien en hoe je ze kan verkrijgen. Er wordt gesproken over hoe de dynamic events er in de hoogste map van GW2 er uit zien, namelijk het gevecht met hoofd draak.
Anoniem: 395550
3 augustus 2012 10:36
Geweldig filmpje!!! Ik wachtte al in spanning af maar dit doet de das om!!

Weet iemand of iedere 'ras' een eigen starters zone heeft? Dat was echter het vervelende aan Aion en Warhammer, de twee facties hadden allebei maar 1 starters zone wat het erg saai maakt als je een alt aanmaakt :(
Iedereen heeft zijn eigen startgebied. verschillende fracties heb je niet meer en je kunt heel eenvoudig naar een van de andere stargebieden als je dat zou willen (ook als lvl 1).
Niet alleen de starterzones zijn uniek, tot ver in de levels hebben de verschillende rassen hun eigen gebied.
Elk gebied van de rassen is ook heel erg verschillend. Dus alts maken is qua ervaring zeer belonend. Heb tijdens de beta's gespeeld met 5 verschillende rassen tot +/- level 20 en het is echt duidelijk hoezeer de landen van de rassen verschillen tot die levels.
Anoniem: 279971
3 augustus 2012 14:13
Ik zou eerst wat research doen voor ik een verslag doe van een game..

Zo veel onzin, slechts 10 skills, mijn ELE heeft er 39 beschikbaar in zijn build en kan die allemaal gebruiken.

totaal geen diepgang in dit interview.
Zijn die 39 op 1 moment beschikbaar? nee je moet fire, water, air of earth kiezen/aanhebben.

Wat de verslaggever bedoelde (en wat ook duidelijk is) is dat er 10 skills beschikbaar zijn op 1 moment. Hij maakte een vergelijking met WoW waarbij altdij zowat alle skills beschikbaar zijn, maakt niet uit wel moment.

Daarnaast heb je in GW2 gewoon op een bepaald moment andere skills (onder water, op het droge, attunements etc) maar nog wel gewoon maar 10 skills max :)

Goede rapportage!
Sorry, maar je hebt de kans met Hutchin te praten, en wat doen je? Ga je vragen stellen die al _maanden_ bekend zijn.

Maar dan komt dit:
Daarbij heb je behoorlijk veel stappen die je moet doorlopen. Het duurt ook vrij lang

Serieus.. echt :')
Anoniem: 279971
@squarp3 augustus 2012 20:58
Changing atunements is instant. Daarnaast gaat hij ook niet in op het wisselen van wapens.
Er zitten CD's op hoor..
leuke videoreport!
keep up the good work :*)
Leuk item,
ook bedankt voor de transcriptie eronder, ik kon even geen geluid gebruiken :)
Ik vindt combat wat chaotisch eruit zien, maar voor de rest ziet het er erg leuk uit.
Het einde van het filmpje, was dat nou een Elder Dragon? We kennen ze al uit GW1 (die dingen zijn echt kilometers lang), maar toen bewogen ze natuurlijk niet.
Het is luitenant van een Elder Dragon.
Ik bedoelde niet The Shatterer (als die te zien was).
Is niet door Anet bevestigd maar dat is waarschijnlijk Zhaitan (Elder Dragon dus).
Helaas weinig nieuws in dit filmpje, alleen informatie die al erg lang beschikbaar is. Natuurlijk wel handig voor mensen die nog niet bekend zijn met het spel om even een korte samenvatting te krijgen maar voor iemand die het al langer volgt niet erg boeiend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee