Door Emile Witteman

Nieuwsposter

Nvidia toont gameplaytrailer van Mass Effect: Andromeda op CES

05-01-2017 • 11:34

46 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Nvidia heeft een nieuwe gameplaytrailer van Mass Effect: Andromeda getoond. Het spel komt 23 maart uit voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Reacties (46)

46
44
31
4
1
3
Wijzig sortering
De comments van Genius-Generaal en Deaththow1986 illustreren een probleem in de markt.

Ik snap dat Bioware een history van toffe games heeft (ik heb zelf de meeste ervan waaronder de Mass Effect trilogie)

Maar deathrow's opmerking is terecht. We weten nog zo weinig van dit spel af, waarom zou je het pre-orderen terwijl je nog van niks weet? Geef geen geld uit aan partijen voordat ze een goed product leveren.

Niet alleen omdat EA als uitgever niet de mooie reputatie heeft die Bioware als developer heeft opgebouwd; we hebben van meerdere falende, high-profile games geleerd sceptisch te blijven. Een day-one purchase nadat we meer weten en je blikken van reviewers hebt kunnen opnemen kost niet meer geld, tijd of moeite en maak je een veel geïnformeerde aanschaf.

[Reactie gewijzigd door Zenka op 5 januari 2017 12:10]

In de basis snap ik wat je bedoelt en ben ik het ansich met je eens, maar in dit geval vereist het wat mij betreft nog enige nuance.

Voor mij (en waarschijnlijk ook voor deathrow1986), is dit een must-buy omdat ik een groot fan van deel 1 t/m 3 ben. Voor mij behoren deze tot mijn favoriete games aller tijden. Ongeacht of deze game nu steengoed of abominabel gaat worden wil ik deze gewoon graag spelen.
Dit is voor mij hetzelfde als een nieuwe Star Wars film. Die kan ook bijzonder kut zijn, maar als Star Wars fan ga ik zo'n film toch gewoon in de bios bekijken.

Dat vind ik een ander verhaal met een game als bijvoorbeeld No Man's Sky. Het is een nieuwe franchise, nieuwe ontwikkelaar, etc. Dit was een pure hypetrain. Hier vooraf €60 aan uitgeven is inderdaad niet slim. Het had daarbij verstandiger geweest om inderdaad de reviews even af te wachten.

Maar je kan een nieuw IP / idee niet vergelijken met een gevestigde game / verhaal / universum wat een grote schare fans heeft.

[edit: daar hebben we weer van die koekwauzen die dit een -1 (ongewenst) bericht vinden...]

[Reactie gewijzigd door MarvinJames op 5 januari 2017 13:38]

Interessant. Zelfs als een spel abominabel is, wil je hem als franchise fan aanschaffen?

Zelf heb ik, zoals iedereen hier zo te zien (high five!) erg erg genoten van deel 1 t/m 3.

Maar:
"Wij geven jullie geld zoland jullie product maar de naam Mass Effect draagt" is, naar mijn idee, geen goede insteek. Eeuwig zonde als ze over gaan op crappy games die de roemrijke naam dragen. Zijn we fan van Mass Effect spellen? of zijn we fan van GOEDE Mass Effect spellen? Ik geef toe dat tot nu toe er nog geen verschil te melden tussen die twee vragen.

Dat neemt niet weg dat een nieuw deel niet de zelfde magie kan pakken. Of simpelweg niet werkt. Een situatie waar de uitgever aandringt: "Jongens, we zijn al later dan geplant hij moet nu de deur uit!". Of "Geld ligt bij de consoles, geef de PC versie maar geen liefde en lock de boel op 30 fps" hebben herhaaldelijk tot tranen geleid, maakt niet uit of het een sequel/prequel betreft of een nieuwe IP is.

Laten we vooral EA niet het idee geven dat ze geld kunnen verdienen met slechte ME games. Er is een reden dat we de naam in een hoog aanzien hebben.
Als het een abominabele game wordt dan is de liefde ook wel over he :) Dat flikken ze natuurlijk één keer en dan ben je ook geen fan meer of dan is in ieder geval mijn enthousiasme geluwd.

Maar kijk, in principe is de slimste beredenering als volgt:
Wacht gewoon 6 maanden en iedere game kan je opeens voor €20 kopen. Doom is nu nog maar €15, Fallout 4 kost nog maar €10, etc. Er is geen rationele reden waarom je €50 voor een game zou betalen als deze na een paar maanden voor fractie van de prijs gaat EN dan krijg je vaak alle DLCs er nog gratis bij. Het is daarnaast ook niet zo, dat die game over een paar maandjes opeens niet meer van deze tijd is. Een nieuwe game kopen is, vanuit dit perspectief, gewoon vrij dom.

Als je echter ergens fan van bent, dan wil je de betreffende game gewoon direct spelen als hij beschikbaar komt. Al zegt iedereen dat de nieuwe Mass Effect een klotegame is, dan zou ik dat, met de goede herinneringen aan de vorige games, alsnog zelf willen beleven en daar zou ik dan geen maanden op willen wachten. Daarnaast heb je soms ook nog Limited Editions met allerlei (fysieke) extra's. Dat kan ook een reden zijn om te pre-orderen.

Is de game vervolgens ruk en is de credibility van de vorige delen weg, dan schakel je weer naar de rationele mode. Als er dan nog een vervolg komt, dan laat je die wel even hangen en kijk je eerst de kat uit de boom.

[edit: toevoeging]
Overigens, voordat ik een verkeerd beeld schets, ik heb dit niet met 100 games of zo he :) Met Mass Effect heb ik dit en misschien nog 1 of 2 andere game series. Maar verder wacht ik gewoon lekker tot alles in de aanbieding is voor weinig.

[Reactie gewijzigd door MarvinJames op 5 januari 2017 13:52]

Ik koop halflife 3 blind. Ik hoef alleen maar een rekeningnummer en een releasedatum te hebben. Hetzelfde geldt voor metro, starcraft 365 etcetcetc. Dat laatste deel van starcraft vond ik in verhouding gewoon veel minder leuk dan al die andere delen, maar het is een deel van het totale verhaal. De rode draad is in sommige spelreeksen gewoon zo goed dat het andere zaken kan verbloemen (verdraagbaar maken).

[Reactie gewijzigd door govie op 5 januari 2017 13:04]

Tot nu toe is dat een veilig vertrouwen :)

't Zou een interessant experiment zijn voor Valve om stilletjes HL3 op steam op te nemen als pre-order optie, zonder enige marketing materiaal anders dan een logo en de omschrijving "The next chapter of Gordon Freeman's epic story." En vervolgens net zo min nieuws or releases van HL3 geven als ze tot nu toe doen. Kijken hoeveel geld ze daar mee verdienen.
Als mega Sim City fan ben ik sinds de laatste editie tot inkeer gekomen en doe ik nooit geen preorders meer. Je redenering klopt, tot je een draak van een game tegenkomt in een reeks die altijd top was van een uitgever die best wel ok was...

Als ze een pre-order pushen met allerlei extra voordelen dan wacht ook ik liever tot de eerste Steamsale om alles in een bundel te kopen onder de originele pre-order prijs.

Ik kijk ook wel uit naar de nieuwe Mass Effect maar blind kopen, nee, never again. Een grote IP is eigenlijk gewoon een cashcow die vroeg of laat uitgemolken moet worden... dan wacht ik liever enkele weken af.

[Reactie gewijzigd door Inrage op 5 januari 2017 13:32]

Ik heb zelf al een pre-order staan vooral omdat ik gewoon het vertrouwen heb in BioWare.
Maar jij zegd:
We weten nog zo weinig van dit spel af
Wat wil je dan nog meer weten dan?

Want naar mijn idee is er al redelijk wat bekend gemaakt. De enigste dingen die ik nog graag wil zien zijn de squad members en dat is alleen uit pure interesse.

[Reactie gewijzigd door Facerafter op 5 januari 2017 12:30]

Of het spel stabiel werkt op het platform waarop ik het wil spelen.
Of er net zoals in de vorige iteraties, nadruk op interactie met interessante karakters, pakken verhaal en worldbuilding ligt. (Mijn wens, ieder zijn smaak.)
Dat niet de helft van de content achter DLC vast zit.

Trailers blijven marketing materiaal zijn. En ja, dat is al genoeg om ze niet als zuivere waarheid te zien. Al denk ik, dat in het geval van deze trailer, het representatief is voor de visuele stijl en detail. En dat combat in ieder geval schieten op robots met special abilities bevat (gelukkig maar :) ).
En ja: ik ga er van uit dat hun eigen zin "Captured in engine. Representative of game experience" waar is. Zo ziet het er wel uit. En wij fans voelen ons meteen thuis. (Muziek en geluid in ME is zo goed gedaan <3)
Of het spel stabiel werkt op het platform waarop ik het wil spelen.
Of er net zoals in de vorige iteraties, nadruk op interactie met interessante karakters, pakken verhaal en worldbuilding ligt. (Mijn wens, ieder zijn smaak.)
Dat niet de helft van de content achter DLC vast zit.
Dat dingen waarop je zal moeten wachten tot de reviews. Dat zal EA/BioWare je niet van te voren gaan vertellen.

Waarschijnlijk heb ik je een beetje verkeerd begrepen, toen je zei
We weten nog zo weinig van dit spel af,
dacht ik dat je het had over de game had in het algemeen (Graphics, Muziek, Gameplay, etc.) waar een deel al van bekend is en een deel kan je van uit gaan dat het erin zit omdat het een BioWare game is. Of de uitwerking goed is is dan altijd nog maar de vraag.

Voor mij persoonlijk is dat als nog dan geen reden om te wachten tot reviews.
Hoe zo weten we weinig van de game?

We weten dat het een sci-fi TPS/RPG is in het Mass Effect universum. Voor mij en heel veel anderen is dat genoeg. Hoe minder van het verhaal ik weet, hoe beter.

Een lijst van skills, classes, aantal uren gameplay, missies, het verhaal en dat soort zaken zorgt er voor mij niet voor om meer of minder deze game te willen spelen. En waar ik me al helemaal niet bezig mee houdt is hoe goed de pixels eruit zien, dus ook de grafische kwaliteit boeit me niet zo veel.

Daarnaast, over het algemeen pre-order ik bij bol.com, met betaling achteraf. Er gaat dus geen cent naar EA, of bol of wie dan ook, voordat de game is opgestart.

Maar zelfs als dat wel zo zou zijn, wat is het alternatief? Ga je wachten tot iemand anders het spel voor je speelt, samenvat, (subjectief) reviewed. Als je er zo in staat, dan kun je net zo goed helemaal geen games meer spelen.
Ik kan prima zelf bepalen of IK een game goed vindt of niet. Ik trek me dan ook niets aan van kritiek (positief of negatief) van een community, petities, reviewers, enzovoorts.

En even terugkomend op de reviews, kijk voor de grap eens bij een willekeurige review van die high-profile games. Ik schat dat ruim de helft van de reacties gaat over kritiek op de review, dus wat zegt een review nou helemaal?

Lang verhaal kort: Ik pre-order om een game zo snel mogelijk te hebben. Heb ik wel eens miskopen, vast wel, maar ik ga niet in foetushouding op mijn bed liggen janken, omdat ik bij het eind van een spel een groene ipv een blauwe straal krijg,om vervolgens een militante fanclub op te richten voor Marauder Shields :+. Voor mij is gamen ontspanning en ik zit in de gelukkige situatie dat die 60 euro me aan mijn reet kan roesten als het zou tegenvallen. (ALS!!!). Je kunt het ook in een avond opzuipen en weer uitpissen en dat is dan weer niet aan mij besteed ;)

Daarnaast ben ik wel benieuwd wat de mensen die het met Zenka eens zijn, vinden van Star Citizen. Gaat daar hetzelfde voor op? En ik heb het dan uiteraard over deze opmerking: "We weten nog zo weinig van dit spel af, waarom zou je het pre-orderen funden terwijl je nog van niks weet? Geef geen geld uit aan partijen voordat ze een goed product leveren."

[Reactie gewijzigd door Ozzy op 5 januari 2017 13:25]

Crowdfunded games zijn inderdaad een lastige situatie.

Het verschil is natuurlijk dat als ze geen geld op halen het spel er niet komt. Dus er bestaat, in het begin, geen andere weg dan geld doneren.
Crowdfunded games zijn nog riskanter dan uitgegeven spellen, en geven daarom vaak veel meer informatie dan anders. In het geval van Star Citizen doen ze dat vrij sterk. Neemt niet weg dat het zich zelf op stelt om of: hun beloftes na te komen en een groot cool spel te worden waar we nog jaren van genieten, of een enorm gefinancierde blunder te worden waar we het nog jaren over hebben.

Als je overweegt geld te doneren: doe dat met de kennis dat je een reële kans hebt dat je je geld weg gooit. Het is echt: believe the dream.
Op dit punt: waarom zou je bij CS het risico willen lopen. Wacht tot het uit komt, of in een grootschalige beta die al substantieel op zichzelf is. Back/koop het dan. Als je iemand bent die echt geen alpha wil mis lopen: I rest my case.

In de meeste gevallen (Bethesda is hier sinds kort een uitzondering in) krijgen reviewers eerder een kopie om hun review te kunnen maken om mensen te informeren voordat of tegelijk dat het spel uit komt. Wanneer er "Don't buy this game, for everything they have promised is missing from this pile of unstable mess" berichten komen weet je genoeg.

Of in dit geval: "EA releases an unstable, rushed, uninspired new Mass Effect game. The required Origin platform has been updated, but only supports Windows 10 32-bit. The only emotional character in this game is an quirky AI dog and all your guns only hold three bullets, before you need to purchase new clips using in-app purchases. The single player has been scrapped in favor of a multi-player only mode in where the player try to discover new worlds. Also, the player cannot see each other. And the servers are DDoSed so no one can connect to play. They did introduced a male Asari and he looks like a Drell"
Okay, zo erg zou het toch niet worden, maar het is grappig om dit soort scenarios te bedenken ;)

De bol.com pre-order kan ik niet hard bekritiseren. Ik zou ook (voor nostalgische redenen) wel een doos willen van Andromeda als hij bij de trilogie past. En van te voren bestellen leidt vaak naar dat je heb binnen hebt op release day. En zoals je zegt, in de ogen van EA is dit nog geen pre-order, want er is nog geen geld transactie geweest.
Dit is het inderdaad. Ik zit zelf ook zwaar de neiging tot pre-order te onderdrukken, want het blijft mass effect. Maar dat is nu juist de zere plek, wat maakt Mass Effect nu precies? Alles wat ik tot dusver gezien heb getuigd vooral van snelle actie, meer shooter, terwijl verhaaltechnisch nagenoeg niks bekend is.

En ook dat is logisch, je wilt geen spoilers geven voordat de game uit is. De enige mogelijke tactiek is dan ook hopen dat ze niet dezelfde fout maken als bij Dragon Age (deel 1 t.o.v. 2 en 3 was echt story driven, de andere 2 draaiden meer om snelle actie) en de reviews afwachten op het moment van launch i.p.v. blind te vertrouwen op kwaliteit en maar te preorderen.
Je hebt zeker een punt. Heb in het verleden veel gepre-ordered bij spellen maar merk dat ik voorzichtiger/geduldiger ben geworden, ook de vrienden waarmee ik game hebben die insteek. Zo werd er eerst nog zonder morren extra betaald voor Premium voor Battlefield 4, maar zijn er mensen niet zo enthouasiast over de DLC van Battlefield 1: wat gaat er precies in komen, hoeveel content, wat doet de prijs.. Koop games eigenlijk altijd via keysites, en die hebben geen refundbeleid als de game ruk is (Steam wel, maar daar zijn de prijzen erg hoog), dus je loopt inderdaad het risico op een miskoop. Een paar dagen wachten kan dus al veel info opleveren, en qua prijs hoef je het denk ik ook niet echt te doen: zo enorm boeiend zijn die extraatjes die worden gebruikt om je te laten pre-orderen nu ook weer niet.

Aan de andere kant zijn er games waar ik blindelings de portemonnee voor trek: heb dat o.a. bij The Witcher + extra's en de nieuwere Deux Ex-games gedaan en 0,0 spijt van gehad. Ik hou wel een beetje bij welke games ik wil halen, maar kan mezelf ook nog steeds kostelijk vermaken met Skyrim hoor :+

[Reactie gewijzigd door 2Dutch op 5 januari 2017 12:21]

Helaas is een bepaalde doelgroep te groot, die hier volledig schijt aan heeft omdat je anders niet meer cool/hip/fresh (weet ik het hoe het tegenwoordig heet) bent als je een spel pas een week of laat staan een maand later koopt om te spelen.
Ze willen allemaal het nieuwste hebben om er stoer mee te doen en het liefst gister al in de kast of het nou werkt of niet.

Mensen schreeuwen regelmatig van de daken dat ze spel "X" op de eerste dag al ge pre-orderd hadden omdat het zo'n super goed spel gaat worden. Maar als spel "X" vervolgens geplaagd wordt door bugs en/of server issues en je vraagt ernaar krijg je een nonchalant antwoord terug alsof het spel ze totaal niet meer boeit of is het ineens de flop van het jaar.
100% mee eens.. zwaar mass effect fan maar het is geen vervolg, aka geen shepard maar een compleet nieuw deel dus ik wacht lekker de reviews af voor ik maar 1 cent uitgeeft..
Dit ziet er wel gaaf uit!

Is het het nog waard om de hier voorgaande Mass Effect games te spelen? Ik heb deze eigenlijk nooit gespeeld.
Zo ver ik weet is ME1-3 een trilogie en speelt dit zich een stuk later af. Het zijn andere characters en ander verhaal en andere planeten. Ik denk dat het qua verhaal niet nodig is om de voorgaande ME games te spelen voor deze, je zal denk ik niet heel veel missen.
Het is dus niet nodig voor Andromeda (wss), maar volgens veel mensen zijn de ME spellen goede spellen en leuk om nog te spelen. Natuurlijk zijn ze al wel wat jaartjes oud. Volgens mij kan je best lang bezig zijn deze spellen helemaal uit te spelen en zijn het echt spellen die je vooral voor het verhaal wil spelen.
ME Andromeda speelt zich af na de events van ME 1-3.
Maar handig om te weten. De reis naar deze galaxy heeft eeuwen geduurd.
"Andromeda initiative" was gestart tijdens de events van ME2.
Dus de ME Andromeda personages die eeuwen in hybernation waren hebben weinig tot geen informatie van de Reapers. En dus ook totaal geen informatie wat er gebeurd is tijdens de events van ME3.
Als je van RPGs houdt dan zijn deze het zeker waard. Met name deel 1 kan ik sterk aanraden.
sowieso een goed idee, de serie wordt gezien als een van de beste games allertijden. Deel 1 is grafisch tegenwoordig wat minder maar zeker de moeite waard. Je had trouwens twee weken eerder moeten zijn, toen was de trilogie nog in de aanbieding.
Andromeda heeft niets te maken met ME1-2-3. Het speelt zich af in Andromeda (zoals de naam al doet vermoeden) en niet de melkweg - Het schip wat de karakters erheen heeft gebracht ging al voor Mass Effect 1 weg. Je mist dus helemaal niets...

Je zult waarschijnlijk wel een paar referenties mislopen naar lore zaken die zich voor ME1 hebben afgespeeld, en wat kennis over de verschillende rassen, maar Andromeda vereist niet dat je de eerste games hebt gespeeld.

Dat heeft ook wel een reden: ME3 is op een dusdanige manier geëindigd dat veel mensen het liever willen vergeten. ME1 was een ruwe diamant, maar 2 en 3 hebben de goede concepten hieruit gewoon weggegooid en verruild met standaard scifi actie. Het zijn nog steeds goede games, maar als ze de lijn van 1 daadwerkelijk doorgezet zouden hebben ipv op de CoD bandwagon te zijn gesprongen zouden het met recht de beste games ooit zijn geworden. Nu laten ze alleen een zure nasmaak achter.

Nog steeds een aanrader, maar wel onder voorbehoud dus. Als je de trilogie goedkoop op de kop kunt tikken, dan wel zeker doen, maar je hebt hem dus niet nodig om Andromeda te kunnen spelen.

En, vanwege het bovenstaande, wacht ik ook nog even af of het wel iets gaat worden. De verhaal elementen lijken meer de stijl van ME2 en 3 te volgen dan 1... En dat voorspelt weinig goeds. Ancient artifacts, the galaxy is at risk, only one can save it... Cliché.

Voor je beeldvorming: ME1 werd zeer sterk beïnvloedt door Lovecraft en de Cthulu mythos. Dingen die je niet zou mogen of zelfs willen weten, laat staan dat je ze kunt weten. Onnavolgbare, overmachtige wezens, en niemand heeft door welke invloed ze echt hebben of wat ze precies kunnen doen. Een mysterie (bijna horror) met een goede cliffhanger.

ME2 en 3 hebben dit helemaal gedropt en gingen voor de standaard 'het zijn aliens die ons willen killen' action blockbuster lijn. Zeer teleurstellend. Als je het met films moet vergelijken: Je gaat van Alien 1 direct door naar Battlefield Los Angeles.

ME1 is trouwens een aanrader ongeacht bovenstaand commentaar, ondanks de nogal ruwe uitwerking.

[Reactie gewijzigd door Khrome op 5 januari 2017 12:46]

Mass effect 2 is momenteel zelfs gratis te krijgen via Origin On the house, dus niets let u om deze uit te proberen. :)
Als grote Mass Effect fan komt deze er natuurlijk sowieso.

Toch vrees ik met grote vrezen dat de actie echt heel slecht gaat zijn. Als ik naar de trailers kijk, dan zit er echt nul komma nul strategie in de gevechten. Gewoon head-on attack. Niks ontwijken van aanvallen. Niks strategische opstelling van teamleden. Gewoon vol in de aanval en kogels absorberen. Ik snap niet dat ze dit zelf niet zien.

Maar ja. Het was altijd al een game die je speelde voor het verhaal!
Als "Gewoon vol in de aanval en kogels absorberen" echt de enige vorm van combat gaat zijn zonder cover etc zal het ook te maken hebben met een trend waar ik me al jaren aan erger...
Dat het allemaal redelijk simpel en zonder enige vorm van denkwerk uit te spelen is door 2,000,000 keer de zelfde knop te gebruiken.
Kijk bijvoorbeeld hoe WoW is veranderd, alles wordt voorgekauwd.
Hard mode van tegenwoordig komt vaak nog niet in de buurt van de easy mode van vroeger.
Een van de weinige games die er schijt aan heeft gehad is Dark Souls... Of je doet je stinkende best en anders ga je die game dus gewoon niet uitspelen!
Leuk dat het speelbaar moet zijn voor een kind van 8 die de portemonnee van papa en mama leeg schud maar het oudere publiek wil ook een beetje uitdaging.

[Reactie gewijzigd door Cowamundo op 5 januari 2017 12:43]

Gewoon in de aanval en kogels absoberen is precies hoe ME2 en 3 speelde op de lagere moeilijkheidsgraden. Ik verwacht dat als je de game op nightmare zet je weer flink wat cover mag gaan zoeken.
First things first...Dit zal een instabuy worden. Maar buiten dat...Ik hoop dat er snel wat andere gameplay beelden naar buiten komen want ik word hier niet warm van. Sloom en zonder enige skill wat knallen.
Waar is de cover gebleven?
Wat de cover betreft: tegen het einde van het filmpje staat er "Find Cover!" in het scherm. Ik denk dat dat een subliminale boodschap is, dat cover er niet in zit. De geruchten gaan overigens wel, dat cover in de eerste DLC zit, die de dag na release verschijnt en geen onderdeel is van de Season Pass. }>

Maar goed, gekkigheid terzijde, maakt het écht uit? Gegarandeerd dat je wel achter objecten kunt schuilen, dus cover is er sowieso. Misschien niet meer "vastgeklikt" aan objecten - wat overigens, als we naar Mass Effect 1 terugkijken, daar ook niet ideaal werkte en ondanks dat een topgame blijft.
Of cover echt nodig is, geen idee. Ik zie in ieder geval dat er 100% shield af is gegaan en 75% health. Ik ga er voor het gemak even van uit, dat dit niet het "eindgevecht" is, dus dat lijkt me prima.

Ik zie dit filmpje ook vooral als "Kijk eens hoe cool onze effecten eruit zien op een Geforce", maar dat zal wel de eerstvolgende discussie zijn na release, die we hier ook wel weer terugzien als blijkt dat het thuis er allemaal net even anders uit ziet ;).

De cover-discussie was bij Deus Ex trouwens precies andersom. Daar heb je in het origineel geen click-for-cover mechanisme, maar in Human Revolution wel (en nog veel erger, daar werd het ineens third person |:( ). En ondanks dat heb ik toch van beide games kunnen genieten.

Maar goed, dit komt wel van iemand die ook geen drama maakte van Assassins Creed: BF en B, Dragon Age 2 en I, The Divison, Watchdogs, etc. (Mafia III overigens wel, want dat is gewoon een drama, waar zelfs ik niet doorheen kom. Maar dat is een van de weinige échte teleurstellingen.)

Mass Effect moet het voor mij vooral hebben van het verhaal en daar weet ik gelukkig niet al te veel over, dus kom maar op met die game.
Shooters zijn niet mijn game genre, maar ik moet zeggen het ziet er toch wel vet uit. Komende tijd maar eens kijken naar welke andere beelden naar voren komen en misschien koop ik hem dan wel.
Ik wacht persoonlijk nog op iets meer beeld van het verhaal dat erin komt. Juist die combi tussen shooter/verhaal heeft mij altijd aangetrokken tot de ME games.
Ik kan niet wachten!!!!! Helaas drukke periode vrouwlief is op release date uitgerekend hahah.

Sorry schat geen tijd!!!!
Ik kan echt niet wachten op deze game, heb de vorige trilogie meerdere keren helemaal doorgespeeld en genoten van elke minuut(ja zelf het einde had ik geen problemen mee). Misschien nog even een kleine pc upgrade hiervoor uitvoeren.
Deze game moet wel een van de slechtste marketing ooit hebben gehad. Eerst duurde het een eeuwigheid voordat we eens complete beelden kregen ipv dev diarys. Daarna kregen we trailers die niet echt veel laten zien en deze gameplay geeft nou ook niet veel weg. Het lijkt als of EA de game puur op z'n naam wilt verkopen. Voor de rest heb ik wel zin :) het wordt een drukke periode.
Ik wacht ook eerst de reviews af het zelfde heb ik met Horizon Zero Dawn ziet er goed uit maar mijn gevoel zegt dat het kwa game play vrij simpel is lees weinig diepgang.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee