Door Mark van der Kruit

Videoredacteur

Naughty Dog kondigt The Last of Us 2 aan

03-12-2016 • 21:19

190 Linkedin

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ontwikkelaar Naughty Dog heeft op een PlayStation-evenement het vervolg op The Last of Us officieel aangekondigd. The Last of Us Part II is een direct vervolg op de PlayStation 3-game uit 2013 en speelt zich enkele jaren later af. Beide hoofdpersonages Joel en Ellie keren terug. De game verschijnt exclusief voor de PlayStation 4 maar wanneer is nog niet bekend.

Reacties (190)

Wijzig sortering
En alweer, niet voor de PC :(
Ik zou eerder een timed realease meer logisch vinden dan exclusiviteit. Zelfs al realeased hij flink veel later op andere platformen. Maar goed gaat toch niet gebeuren :(
Naughty Dog is eigendom van Sony Computer Entertainment. Studios die eigendom zijn van Microsoft komen ook niet naar de PlayStation. Ik vind het niet vreemd. Naughty Dog is een van de belangrijkste redenen waarom ik al jaren PlayStation koop over Xbox. Niet om PlayStation fanboy uit te hangen, maar ik ben als sinds de eerste Naughty Dog games fan van ze. Had Naughty Dog van Microsoft geweest, had ik vast Xbox over PlayStation verkozen.
Overigens zijn er andere games vanuit studio's van Sony die wel naar de pc komen.
Daar ben ik helemaal van op de hoogte maar ik haat (met passie) elke vorm van exclusiviteit puur om een console te pushen over de andere. Iedereen zou van die games moeten kunnen genieten en niet 'slachtoffer' zijn door dit soort praktijken. Nogmaals ik snap het maar ik ben het er gewoon niet mee eens wat ze doen :)
Hoezo het slachtoffer uithangen? Als je de game echt zo verschrikkelijk vet vind kun je ook wel een ps4 kopen toch? Het is nou eenmaal zo dat console makers exclusives uitbrengen. Doen microsoft en Nintendo ook.. en er zijn ook weer exclusives op de pc. Deal with it.
Microsoft brengt haar spellen tenminste nog 9/10 keer naar PC
Omdat Windows ook van Microsoft is. Ik zie ze Halo en Gears of War ook niet voor Linux of de Mac uitbrengen of wel....
Wat dan ook meteen een prima reden is om geen Xbox te hebben kopen vind ik...
Je kunt de games toch wel op pc spelen...
PC's die Microsoft Windows draaien.. xD hoe zou dat komen dat ze dan naar de PC komen.. 8)7
Slachtoffer uithangen waar heb je het over?? (het word slachtoffer staat immers ook in quotes!)

Mijn punt is dat is dat als een game niet door bepaalde (technische) reden gelimiteerd is tot een platform het gewoon voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar zou moeten kunnen zijn. Als een hardware platform niks anders bied dan exclusives heeft het geen bestaansrecht in mijn ogen.

Het heeft echt totaal niks met de slachtofferrol aannemen te maken, het is gewoon again, mijn menig, dat content gewoon voor 'iedereen' beschikbaar zou moeten zijn. Bijvoorbeeld series niet beschikbaar maken in Nederland die elders gewoon te zien zijn, "ja ik kan ook gewoon naar de us gaan als ik die zo graag wil zien"..

En ik ben mij heus wel bewust dat dit niet gaat gebeuren en natuurlijk heeft dat allemaal een reden maar dat maakt het allemaal echt niet leuker voor de consument en zeker een reden om dit te blijven aanhalen wanneer het weer voorkomt.
Die content is voor iedereen beschikbaar, je moet er alleen voor betalen. Natuurlijk zou het prettig zijn als alle content beschikbaar zou zijn op alle platformen, maar...

Het voordeel van ontwerpen voor 1 platform is de kwaliteit, stabiliteit en performance die ze er uit kunnen halen. Multiplatform ontwikkelen zorgt voor bottlenecks, het kost meer mankracht en dus (veel) meer geld om dezelfde kwaliteit op alle platformen te kunnen waarborgen. Uncharted en The Last of Us behoren tot de mooiste spellen, zowel grafisch als gameplay technisch, op de Playstation 3 en 4, dit zouden ze nooit kunnen behalen zouden deze spellen ook voor de xbox en qua hardware inferieure nintendo gemaakt moeten worden. De PC begin je als console spellen maker helemaal niet aan want dan moet je wel zoveel ondersteunen.

Ik snap exclusives heel erg goed, je wil toch je eigen product aanprijzen. Nike maakt ook zijn eigen schoenen, McDonalds maakt ook zijn eigen hamburgers en patat haal je ook niet bij de chinees.

Het is iets wat al bestaat sinds het begin van het gaming tijdperk, en waarom zou het ooit veranderen? Zonder exclusives zou er maar 1 console een bestaansrecht hebben, dus zou er geen concurrentie meer zijn en dus geen voorruitgang meer. Multiplatform is eerder een doodsteek dan een zegen, kijk naar alle ports die naar de PC worden gemaakt, tegenwoordig meer schering dan inslag qua kwaliteit.

Battlefront en Battlefield zijn zo ongeveer de enige die echt goed multiplatform zijn ontwikkeld, maar daar staat zo'n grote studio achter en daar word zoveel geld tegen aangegooid. En als EA een consolemaker was zouden ze het ook exclusive maken.

En vergelijken met series en films is eigenlijk niet eens mogelijk door het technische verschil van games en video, games moeten real time gerendered worden door de hardware, luisterend naar jou input. een video kun je tegenwoordig overal op afspelen. Voor de nieuwste games zullen er dus altijd limitaties zijn, voor videos al lang niet meer.

[Reactie gewijzigd door iwaarden op 4 december 2016 23:08]

Dus ik moet 4 verschillende platforms hebben om alles te spelen? Naast de kosten, waar laat ik dat allemaal... Ik ben tegen exclusives (geldt ook voor het streamen van muziek, films en series)
@Steven030 : Ik zal je nog sterker vertellen: als je alle software op smartphones wil draaien moet je er óók minstens 3 verschillende kopen. Als je een sportwagen wil rijden met de ruimte van een vrachtweggen + oplegger heb je óók meerdere rijbewijzen nodig. Ga zo maar door. Je "moet" niks, ik heb zelf méér dan genoeg aan m'n Nintendo collectie (alles in huis behalve de Virtual Boy :D ) en m'n PS3 en PS4 ... daar kan ik alles op gamen wat me interesseert.

Het zou inderdaad wél fijn zijn om digitaal aanbod op TV of muziek op 1 plek te hebben, ja. Netflix die Game of Thrones uitzendt zou perfect zijn. Maar ja. Ik ben gek van Netflix, iemand anders weer van Videoland of Pathé Thuis of HBO of .... ga zo maar door.
Denk jij wel na? "Vind je spel X goed? Koop dan een nieuwe console!"

Ok, dus ga ik een console van bij de 300-400EUR kopen om misschien maar 1 spel te spelen? Get real.
Dat is uiteraard wel de bedoeling en zo werkt het. Als je het er niet voor over hebt, laat je het links liggen. Simpel als dat
Dat noemen ze de 'system sellers'. Uncharted helemaal jouw ding? Koop je een Playstation voor. Mario/Zelda jouw ding? Koop een Nintendo. Forza-fan? Koop een Xbox.

Dat je daarnaast nóg meer games kan kopen die óók de moeite waard zijn is mooi meegenomen.
Ik snap je punt, maar het is al zo sinds er consoles bestaan. Wat ik veel erger vindt zijn onafhankelijke developers die exclusieve deals sluiten. Zoals Square Enix deed met Rise of the Tomb Raider bijvoorbeeld, een jaar lang exclusief op de Xbox One. Uiteindelijk is de game wel naar de PlayStation genomen gelukkig, maar toch.

Als je twijfelt kan ik je zeggen dat de Naughty Dog games een investering in een PlayStation het dubbel en dwars waard zijn.
Het is ook niet alsof het zo simpel is het spel zomaar uit te brengen op de PC. Muis+keyboard combo vergt heel wat extra aanpassing.
Ik deel je "haat" tegen exclusiviteit. Het is technisch heel lastig, maar nu hopen op een groep, die deze middels een emulator laat draaien op een ander platform.
Naughty Dog is een beetje wat Rareware was voor Nintendo. Een second party met magische vingertjes.
Maar in dit geval first party ;)
Hierdoor

[Reactie gewijzigd door Koning Willy op 3 december 2016 23:52]

Wauw!Sony maakt zijn poen vooral met Music & Games!

"Operating income
decreased 4.9 billion yen year-on-year to 19.0
billion yen (188 million U.S. dollars). This
decrease was primarily due to the effects of the pri
ce reduction for PS4 hardware as well as a decrease in
PlayStation®3 software sales, partially
offset by PS4 hardware cost reductions
and the above-mentioned increase in
PS4 software sales. During the current quarter, there was
a 0.9 billion yen negative impact from foreign exchange
rate fluctuations. "
Er staat hier wel een ps4 dus dat komt goed voor deze game :)
Eindelijk een spel wat zijn verwachting waarschijnlijk wel gaat waarmaken.. Na NMS en The Division ben ik wel wat voorzichtiger met games kopen. Maar TLOU2 word een no brainer! Het is DE reden dat ik mijn PS4 heb gekocht, boxed versie met TLOU destijds..
Ja, sorry hoor, maar het was te verwachten dat No Man's Sky en The Division geen meesterwerken zouden worden. Het is niet zo moeilijk te voorspellen hoe goed een spel zal zijn wanneer je het een beetje analyseert en daartegenover jouw eigen verwachtingen zet. Er zijn wel uitzonderingen om met de hype mee te gaan zodra je voldoende weet over een spel voordat het uitkomt.

Persoonlijk laat ik TLOU 1 en 2 liggen omdat ik geen fan ben van zombiegames, maar kan makkelijk zien waarom het aanspreekt bij veel mensen en een goed spel is. TLOU 2 zal voor veel mensen bovenaan het lijstje staan. Het is bijna een iconische titel.
Persoonlijk laat ik TLOU 1 en 2 liggen omdat ik geen fan ben van zombiegames
.

Dat ben ik zeer zeker ook niet. Ik koop nooit zo'n type game en liet zelfs bij Call of Duty de zombie modus altijd links liggen.

Echter ik heb dit spel wel gespeeld en het is mijn beste game die ik ooit gespeeld heb. Wat een verhaal. Sleept je helemaal mee. Regelmatig in de aanbieding, dus ik zou het toch eens proberen als ik jou was.
het zijn geen zombies he ;)

maar zoals Lekkerbek312 al zegt, het verhaal, de sfeer en alles eromheen maakt de game zo grandioos. Bovendien zijn niet alle bad guys 'infected', ook menselijke tegenstand kom je veel tegen.
Mijn eerste reactie toen ik zag dat ND TLOU aan het maken was, was een "oh nee he, toch niet NOG zo'n spel" omdat ik helemaal klaar was met die zombie hype enzo.

Ik zat heel erg te wachten op hun volgende titel aangezien het altijd pareltjes zijn, maar TLOU had ik echt geen zin in. Uiteindelijke en tijdje na de release het spel toch maar gekocht, en ik heb het spel een stuk of 5X doorgespeeld. wat een top titel. Het is totaal niet zoals de andere "zombie" games, en gewoon weer een echte Naughty Dog titel.
Ik vrees dat ik als dit spel uitkomt er niet meer aan kan ontkomen om een PS4(pro) te kopen ;)
Toen de PS4 uitkwam kon ik de aanschaf van zo'n ding niet naar mezelf verantwoorden aangezien ik net zo goed op mn PC's kan gamen, maar met in ieder geval uncharted 4 en TLOU 2 denk ik dat ik het dan niet langer uit ga stellen.
*schuimend* Het. Zijn. Geen. Zombies. Het. Zijn. Infected!!!
ik kan het niet anders als eens zijn met de andere reacties op je bericht.

De game is niet duur dus probeer het zeker een keer.

Het mooie van de game is dat de infected niet centraal staan.
Je komt ze ook niet zo heel vaak tegen.
Het veel meer de andere mensen waar je tegen vecht dan infected.

Zou het zeker een keer proberen :)
Ok ok ok, jullie hebben mij overgehaald. Ik ga The Last of Us aanschaffen. en een kans geven. Hopelijk is er ook een coole soundtrack.
Hehe goed zo :) als je als reden geeft dat je TLOU niks lijkt omdat het "weer een zombiegame" is, dan zullen de fans er over vallen :p want dat is het inderdaad echt niet.
De soundtrack is ook zéér de moeite waard.Gustavo Santaolalla heeft eraan meegewerkt en levert een parel af. Zeer onder de indruk, nog altijd.

Het spel draait inderdaad een beetje om de 'infected' sommige zijn gewoon vervelend en anderen zijn erg lastig. Het is een survival dus sluipen en ammo sparen is zeker aan te bevelen. Maar ondanks dat die infected er zijn is dat niet het engste wat je tegen komt. Mensen, die zijn erger en daar vecht je het meest tegen. Het verhaal is zeer goed al zag ik persoonlijk de ontknoping een beetje aankomen. Toch was het een grote voldoening om het uit te spelen.
Dat weet je nog helemaal niet. Net als altijd: niet pre-orderen en de reviews afwachten.

Voor alle games van alle developers geldt: "In verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst".

De kans is groot dat deze game net zo goed of beter dan zijn voorganger gaat worden maar je kunt het helaas nooit zeker weten.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 3 december 2016 22:52]

Naughty Dog neemt echter wel de tijd voor de games en laat ook veel zien tijdens de ontwikkeling, dus gezien hoe iconisch deze titel is in de PSN wereld zal dit een van de eerste games zijn die ik zeg: shut up and take my money please ;-) als je ziet wat ze uit de ps3 getrokken hebben en wat ze van de remaster gedaan hebben. Alleen maar lof over hun manier van ontwikkelen.
Dan nog is pre-orderen een domme keuze. In deze tijd heeft pre-orderen geen enkele functie, behalve dan natuurlijk voor de publisher en developer. Zij krijgen hun geld al ver voordat een product überhaupt nog af is of dat er bekend is hoe goed of slecht het product is. Soms geven ze je een klein stukje flut DLC in ruil voor je vroegtijdige betaling maar meer ook niet.

Elke game heeft de potentie om de volgende No Man's Sky te worden, zeker wanneer er veel hype rond de game is.

Wacht gewoon met die "shut up and take my money" tot de game af is en in de winkels ligt.
Ik ben ook zeker tegen pre-orderen, echter zijn er devstudio's die zichzelf al bewezen hebben in mijn visie en daar is Naughty Dog er dus een van.

Niet elke game heeft de No Man's Sky potentie en daar voorzag ik al dat het 3 x niets werd vanwege alle geheimzinnigheid rondom de game zelf.

De pre-order bonus was cool, dus ik heb zoiets van why not.

Quantic Dream is ook een studio met een ijzersterk portfolio bijvoorbeeld.
Als je tegen pre-orderen bent moet je het gewoon niet doen, ook niet bij een developer die zich zogenaamd bewezen heeft. Je hebt principes of je hebt ze niet.

Ik hoop dat gamers ooit het verstand krijgen om helemaal te stoppen met pre-orderen, ik zou dit verschrikkelijke fenomeen absoluut niet missen. Pre-orderen zorgt er alleen maar voor dat developers laks worden, de schapen kopen de game immers toch wel.
Snap niet wat principes daarmee te maken hebben als je een studio op voorhand vertrouwd vs bijvoorbeeld een kickstarter project. Mijn rugzak AMPL rugzak bijvoorbeeld heb ik op die manier ook gesteund en ontvangen.

Ik koop zelf vaak de extra DLC als ik het echt als aanvulling op de game zie en dat was met TLOU ook dus ik ben zeker benieuwd naar de release.

Een COD of Fifa vind ik niets speciaals meer aan en zal ik daarom ook zeker niet in pre-order plaatsen, meestal vind je die na 3 maanden alweer met 40-60% korting in de store terug :)
To nu toe heeft naughtydog nooit teleurgesteld net zoals rockstar is het eigenlijk altijd kwaliteit!
En uiteraard Hideo Kojima. Heb overigens Horizon: Zero Dawn pre-ordered. Heb daar veel vertrouwen in.
heb een groot gevoel dat Joel dood is en dat ellie wraak wil nemen. Zo'n impressie krijg ik van de trailer. ik hoop dat die niet dood is :(((
Als je de trailer goed bekijkt, staat Joel daar, vermoed niet dat het zijn geest is :-)
Troy Baker (de stem/motion capture acteur) is gewoon van de partij. Op Twitter noemt Sony dit ook gewoon het tweede verhaal van Joel en Ellie..
Joel komt halverwege de trailer aanlopen ;) hij is nog niet dood in ieder geval dus :P
De eerste was erg goed inderdaad, maar om nou maar gewoon blind van uit te gaan dat dit een masterpiece word dat is toch wel een beetje naïef in deze tijd in mijn mening. Eerst maar eens zien en dan geloven en het gaat ook nog wel 2 jaar duren (denk eind 2018 ergens halverwege 2019)
Klopt, maar tot nu toe heeft naughty dog niet teleurgesteld
Naughty Dog is een van de weinige waarbij je echt blind kunt kopen. Verhalen vertellen kunnen ze echt wel, zoals Teltale Games.
The Division was/is gewoon awesome...
Ik ben The Last of Us nu aan het spelen en het lijkt wel erg op Uncharted. Ik vind de gameplay té lineair. Begrijp me niet verkeerd het perst zeker grafisch een hele hoop uit de PS3 maar de gameplay nodigt niet uit om het nogmaals te spelen. GTA kun je uren doen zonder je te vervelen. Daar zijn de missies knotsgek, elke keer weer anders en zelfs na jaren een cultstatus. The Last of Us verrast door de spelsituaties en cutscenes die van uitstekend niveau zijn maar heeft veel minder replay qua missies. Een Mafia 2, Tomb Raider of Max Payne 3 vond ik zeker zo goed.

Bij TLOU krijg ik een beetje het gevoel alsof de wapens later in het spel het alleen maar makkelijker maken, zoals de schaargranaat en de buks (met scope). Verder mis je het hele freeplay gedeelte, of teruggaan om bepaalde unlockables alsnog vrij te spelen als je die Shiv wel hebt om dat deurtje te openen. Er zit zoveel potentie in handelen met NPC's, of een uitdagende puzzel zoals in Tomb Raider maar dat zit er niet in.

[Reactie gewijzigd door W00fer op 4 december 2016 01:26]

Op welk niveau heb je TLOU uitgespeeld? Je kunt het jezelf ook een beetje moeilijker maken door de game op een hoger niveau te spelen, dan is ie namelijk geen moment makkelijk en zeker niet op het einde...
Als je de mate van excitement in het aantal tegenstanders moet zoeken ben je verkeerd bezig. Hoe moeilijker of makkelijker een spel is is niet perse hoe leuker het is.
Maar...op welk niveau heb je hem uitgespeeld?
Ik heb m nog niet uitgespeeld en het level is "normal". Hard of wat daarboven komt heeft voor mij helemaal geen nut. Het spel wordt dan gewoon niet 2x zo leuk. Het wordt moeilijker, maar niet meer locaties, meer kostuums, beter geluid, beter beeld of beter verhaal. Eerder irritanter omdat je meer opnieuw moet proberen. Het hele freeplay gedeelte blijft dan afwezig. Ik heb liever MEER spelmodi en content dan minder resources en sterkere vijanden die er precies hetzelfde uit zien.

[Reactie gewijzigd door W00fer op 5 december 2016 02:34]

Probeer het eerst eens zou ik zeggen, dan kun je wat beter oordelen of het leuker wordt of niet, het zijn nu maar aannames.

Al denk ik idd dat het voor jou niet veel uitmaakt, overigens is het bij ieder spel het geval, dat je niet meer locaties, kostuums, beter geluid etc krijgt als je op een hoger niveau speelt.
Het wordt wel uitdagender en juist bij dit spel heeft dat een meerwaarde.
Maar als jij liever door de velden heen wandeld op een niveau, waar je dan vervolgens op gevoel van roept dat het makkelijker lijkt te worden vanwege de wapens die je later in het spel krijgt.
Zeg ik toch, try again... en dan een niveautje of twee hoger. ;)
Dan verpest ik het omdat het dan te moeilijk is. Dan leg ik het weg en dat is zonde. Je klinkt als een erg overtuigde fanboy. Het is maar een spelletje.
Wat het mede moeilijker maakt is dat er minder kogels en wapens te vinden zijn. Hierdoor wordt het zoeken naar wapens uitdagender/belangrijker, en je moet tactischer te werk gaan om je vijanden uit te schakelen. Anders sta je middenin een gevecht zonder kogels.
Ik vond het bij the last of us zeker wat toevoegen.
Het voelde realistisch, en kreeg meer het survival gevoel. Een gemist schot is echt balen, iets wat ook zo zou moeten voelen als het echt zou zijn. Voor mij zeker een betere spelervaring wanneer ik het gevoel van het karakter een soort van kan ervaren.
En zelfs het hoogste niveau vind ik nog prima te doen zonder frustraties van replay (waar ik echt niet van houd), maar voegt zeker wat toe aan de game.

Toegegeven, ik speel standaard op het moeilijkste niveau bij de meeste spellen. Ik hou er niet van als ik er zo doorheen kan lopen, en ik heb het idee dat de spellen tegenwoordig veel makkelijker zijn dan vroeger (10/15 jaar geleden). Enkele uitzonderingen daargelaten.

[Reactie gewijzigd door Mud.Starrr op 6 december 2016 00:55]

Eens, duidelijk een game waarbij een iets moeilijker niveau de game beter uit de verf laat komen, door het gebrek aan ammo en resources wordt het meer een echte stealth en survival game.
Vind ik niet. Je hebt op normal ook al redelijk vaak nét 1 resource te kort waar je van baalt of de stealth mogelijkheden die je kan gebruiken. Sowieso heb ik zoveel spellen liggen op de plank dat ik helemaal geen tijd en zin heb om een game tot 100% completion uit te spelen. Dan doe ik er te lang over en zijn er al veel meer spellen uit die ik ook nog een kans wil geven. Op een gegeven moment heb je iets ook wel gezien.

Zeker omdat ik "Left Behind DLC" nog wil spelen hierna.

[Reactie gewijzigd door W00fer op 5 december 2016 02:33]

Uh, hard is geen 100% completion hoor. En het is niet significant moeilijker, zeker niet als je goed om gaat met je resources. Maar ieder z'n ding.
Wordt een makkie voor jou, gewoon op makkelijk zetten en je wandeld er door heen :O
Dat is weer het andere uiterste.
Misschien niet veel replay value maar wat mij betreft 1 van de meest meeslepende verhalen van alle games. Ik kon hem heel moeilijk weg leggen, ik leefde ook echt mee met de hoofdpersonen.
Grappig, ik heb tlou al 4x doorlopen, en gta V, vond ik na 2 uur compleet boring en nogal kinderachtig. :)

Oftewel zoveel mensen zoveel wensen.
Zelfde ervaring hier.
Dat over de top gedoe van GTA interesseert mij niets. Het freeroaming en lekker klooien met voertuigen is leuk, maar ja dat verveelt ook snel als je verder geen doel hebt in het spel.
Maffia1 is nog altijd het mooiste freeroam spel ooit in mijn ogen. Red dead redemption komt ook in de buurt, maar er zitten nog wel wat van die over de top typetjes in die mij teveel aan gta deden denken. En af en toe was het wat saai.

TLOU en uncharted 2 en 3 missen misschien de vrije ruimte, maar de verhaallijn, karakters, sfeer en muziek maken dat meer dan goed.
Deze games staan in mijn top12. Samen met Metal Gear Solid 1 en 3, call of Juarez 1, prince of persia sands of time(1), Tomb raider 1&2, Stunts 4d, Mafia1 en de originele max payne.

[Reactie gewijzigd door Mud.Starrr op 6 december 2016 01:09]

Er zitten inderdaad geen puzzels in. Er zijn moeilijke stukken en makkelijkere zoals in elke game. Dit moet je ook niet gaan vergelijken met een Open world games als GTA. Dit is inderdaad iets lineair maar het gaat om het verhaal. Volgens mij hebben ze dat nooit onder banken of stoelen gestoken. Het verhaal staat op 1. Geef dit een kans en het zal je zeker niet teleur stellen. Je moet echter niet ervan uitgaan dat dit een shooter is.

Ruilen/handel met NPC's zou inderdaad best een leuk idee kunnen zijn.
Het verhaal vind ik aan de kant van de antagonisten veel te slap uitgewerkt. Je verzamelt die medailles wel maar je kan er niks mee. Er zijn complete checkpoints waar niets meer mee gebeurd. Smokkelen zit in het verhaal maar zelf smokkel je niets.

In Metal Gear Solid heb je meerdere manieren om een vijand te passeren. Dat zit ook in de tutorial in TLOU dat je ook vijanden kunt negeren (stealth) maar in de praktijk is het veel simpeler om iemand neer te knallen. In Metal Gear Solid hoef je dat niet te proberen omdat er dan gelijk een alarm afgaat en je 10 man tegenover je hebt.

Het hele verhaal met campen kun je in TLOU prima uitnutten, terwijl in andere games de AI zo goed is dat ze elkaar instrueren waar je zit.
Daar heb je idnerdaad wat putnen. Van MGS heb ik ookaltijd zeer genoten. Maar in het geval van TLOU was het de algehele ervaring. Het verhaal greep me vast samen met de kwaliteit van de gameplay, muziek sfeer. Heerlijk rustig aan met momenten van actie.
Dat vond ik ergens een heel sterk concept. Ja, je tegenstanders zouden iets slimmer mogen zijn en het verhaal vond ik aan beide kanten eigenlijk best goed uitgewerkt. Ja, ze hadden hier en daar wat meer mogen doen. Dat had het spel nóg beter gemaakt, maar evengoed klaag ik niet. Dit was het eerste spel waar ik kwa verhaal in tijden van heb genoten.
Het ziet er belachelijk mooi uit, nu afwachten hoe de werkelijke graphics eruit zien ^^
Nu maar hopen dat de GamePlay beter is. Want dat was het enige waar ik me bij deel 1 heel erg aan stoorde. Het ziet er allemaal mooi uit en het verhaal is goed, maar qua gameplay is het echt niks. Zelfs de Telltale The Walking Dead zijn beter qua gameplay, en dat mag wat zeggen.

Maar ja Naughty dog kennende wordt het vast wel weer "Uncharted met Zombies" zoals voorheen..

[Reactie gewijzigd door 90710 op 3 december 2016 22:38]

Gameplay is persoonlijk, ik vond het wel lekker wegspelen.
The last of us speelt echt wel anders als uncharted.

Trager veel meer de focus op stealth. Gelimiteerde supplies.

Geen health regen maar health packs die je zelf moet maken.

Encounters waren veel strategischer.

In het kort een diepere game.
Nou, daar ben ik het echt 0% mee eens.
Koffie zetten is nog spannender dan de gameplay van de telltale walking dead games.

Ik vind het absoluut geen slecht iets, Uncharted met infected (is iets anders dan zombies). Spannend, emotioneel etc. Kan écht niet wachten!
Dan heb je The Last of Us dus niet gespeeld, want het is een totaal andere game.
Meerdere Uncharted games en ja ik heb ook The Last of Us (uit)gespeeld. Over het algemeen zijn er veel overeenkomsten. Je weet gewoon na een cutscene komt er een horde vijanden, je verslaat die, loopt 5 meter en het geheel begint opnieuw.

Dat vind ik dan nog niet het ergste. Ik heb meerdere malen mensen gevraagd wat voor een game is "The last of us". Het is geen actie game door de vele onderbrekingen voor cutscenes en quick time events, het is geen survival game omdat, laten we heel eerlijk zijn, resident evil 1 dit al beter deed. Het is geen horror game. Op de "monsters" na is er echt niets engs aan de game. En nadat je twee monsters gezien hebt heb je het wel gezien. Oké later worden ze iets gruwelijker en gemener, maar ze zijn niet wat ik noem eng. Games als Project Zero (Wii U) doen dit een stuk beter.

Het enige waar ik de game kan plaatsen is een cinematic adventure game, maar dan speel ik liever The Walking Dead, want Telltale overheerst echt in dat genre.

Let wel ik heb het 100% over gameplay. Want dat is wat ik wil als ik een spel speel; goede gameplay. En dat mis ik bij alle Naughty Dog games.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 4 december 2016 01:00]

[quote)
Let wel ik heb het 100% over gameplay. Want dat is wat ik wil als ik een spel speel; goede gameplay. En dat mis ik bij alle Naughty Dog games.
[/quote]

Het is jouw persoonlijke mening dat je de gameplay slecht vind, wat dus niet betekend dat deze slecht is.
Ik vind de last of us de beste game die ik de afgelopen jaren gespeeld hebt, juist vanwege de gameplay en het verhaal.
Ik vind de last of us ook behoorlijk verschillen van de uncharted reeks.
Wat mij betreft zijn de games van naughty dog gewoon niet jouw type spelletje.
Wat prima kan, dat betekend alleen niet dat ze iets aan de formule moeten veranderen, aangezien deze heel veel gamers wel dusdanig aanspreekt dat ze een nieuw deel van de last of us blindelings kopen.
Ik koop deze namelijk ook blindeling.
Dat vind ik dan nog niet het ergste. Ik heb meerdere malen mensen gevraagd wat voor een game is "The last of us". Het is geen actie game door de vele onderbrekingen voor cutscenes en quick time events, het is geen survival game omdat, laten we heel eerlijk zijn, resident evil 1 dit al beter deed. Het is geen horror game. Op de "monsters" na is er echt niets engs aan de game. En nadat je twee monsters gezien hebt heb je het wel gezien. Oké later worden ze iets gruwelijker en gemener, maar ze zijn niet wat ik noem eng. Games als Project Zero (Wii U) doen dit een stuk beter.

Het enige waar ik de game kan plaatsen is een cinematic adventure game, maar dan speel ik liever The Walking Dead, want Telltale overheerst echt in dat genre.
Dat je de game zo moeilijk kunt plaatsen geeft eigenlijk wel aan hoe uniek de game en de gameplay is en dat nog gecombineerd met de uitstekende graphics.

Ik vind de walking dead ook een prima game reeks, alleen niet te vergelijken met de last of us qua gameplay.
Ik snap je reactie en ieder zijn mening, maar je moet een game nooit gedeeltelijk bekijken. Een game moet je in zijn geheel zien en gameplay + verhaal + grafische elementen maken dit spel gewoonweg een toppertje.

Ik ben dan zelf ook heel erg blij dat er een tweede versie komt. Helaas heb ik wel het gevoel dat Joel slechts een gedachtenpinsel van Ellie is...
Ik geloof er nog steeds weinig van. Het is juist bij uitstek een survival game omdat de game (zeker op een hoge moeilijkheidsgraad) vereist dat je nadenkt over iedere kogel (ammo is bijzonder schaars), je langs vijanden sluipt, je de juiste tools craft en je vallen strategisch plaatst. TLoU draait totaal niet om klimmen, klauteren en hordes vijanden na een cutscene neer te maaien. TLoU is een hele trage game, terwijl Uncharted juist het tegenovergestelde is.
Naughty Dog kennende, hetzelfde. Vergeet niet, TLOU op PS3 was ook buitengewoon grafisch.
Het was grafisch een van de beste games op de PS3. Je opmerking slaat nergens op. Het waren zeer zeker geen 2007 graphics :*)
Niet mee eens, ik herinner mij zelfs veel PC adepten stelden dat de graphics echt extreem goed was. En ik heb dat jaar ook op de PC gegame'd en TLOU was toch echt wel een first of its kind toen. Natuurlijk, had de PC ook TLOU mogen draaien was het mooier geweest, maar dat was natuurlijk niet zo.

Ik geloof ook dat ze honderden Chinese artists aangetrokken hadden om alle kleine potjes en pannetjes aan te maken.

[Reactie gewijzigd door alex4allofyou op 3 december 2016 23:59]

Kijk de reviews maar na, het spel was vooruitlopend op grafisch gebied met oog op detail. Ik vond dit het mooist uitziende spel in ieder geval, door het detail in de game en de vernieuwende Hollywood achtige bewegingen.
Dat zijn specs jongen, dat geloof ik wel, ik heb het gewoon over hoe het spel er gewoon uit zag, de motion capture, de animatie, detail. Als Naughty Dog hem ook zou releasen op PC was hij zeker mooier geweest, ik weet het, maar dat was niet zo. Buitengewoon mooie titel.

En ik heb nergens gezegd dat het 'de beste' was, maar dat het wel een game was die revolutionair was, op grafische en overige gebieden, PS3 volledig benut.
TLOU was, net zoals RE4 op GC, een next gen game op current gen hardware.

Zo waren ze met deze game op gebied van Motion Capture en Mapping 1 van de eerste die het volledig met cast deden op deze manier, dit in samenwerking met Sony's resources van Sony Pictures.

Hebben ze nieuwe technieken ontworpen zoals muscle structures, facial rigs en pupil dilation om character-models nog realistischer over te laten komen.

Enorm veel pionierswerk zit erin, en wat ik zei, er hebben echt gigantisch veel mensen aan gewerkt om tot in de kleinste detail objecten te tonen en locales.

Ik vind dat dus mooi om te zien en destijds was het iets dat ik niet vaak gezien had en al helemaal niet alle toeters en bellen in 1 game gestampt. Beeldschoon spel dus :)
ND kennende wordt dit weer echt een freaking goede game.
ND kan bij Sony makkerlijker tijd rekken om de game zo optimaal te maken voor alle consoles.
Dat is wat de uit eindelijke game of the year maakt voor mij, als een uitgever er echt iets meer tijd in besteed.

Nu denk ik dat het een flinke boost zal geven volgend jaar voor de verkopen van de PS4 en de vooral de PRO....
Alle consoles? Dit wordt een PS4 exclusive.
doelde het op alle PS4 consoles zoals de normale etc en de pro......
Ik heb de eerste nog niet eens gespeeld en wordt hier al enthousiast van :D
Ik heb de remastered versie op Marktplaats staan ;-) als je interesse hebt, stuur een pb
Ja moet zeggen Naughty Dog heeft toch hele mooie spellen gemaakt/uitgebracht, maar de enigste Naughty Dog spel die ik ooit gespeeld heb is Crash Bandicoot, en dat is nog steeds een erg leuke spel om te spellen soms op mijn mobiel met een PSX emulator en Moga Pro Controller.
Tranen van blijdschap!
Precies dit :'(. En als toetje: https://www.youtube.com/watch?v=PZjx5ao7alw, Uncharted: The lost legacy. Dit wordt leuk #hype.
Dit wordt een game die heel veel zo niet alles uit de PlayStation 4 Pro gaat halen. Bizar mooie graphics en goed geluid, ik ben erg benieuwd naar deze game.

[Reactie gewijzigd door Jumpman op 3 december 2016 22:32]

Hoeft toch ook niet, want de PS4 pro moet ook nog een tijdje mee gaan.
Dus met de jaren door zullen er heud wel mooiere games die misschien het wel optimaal benutten de console...
Als de storyline weer zo goed wordt, wordt dit zeker een game om rekening mee te houden! En ik weet nu al voor 100% dat dat zo wordt ;)
Oké, game nieuws van het jaar! Naughty Dog blijft m'n favoriete game developer en ik hoopte al op The Last of Us 2. Jippie! Kom maar door!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee