Review door de redactie

Door Eric van Ballegoie - Reviewcoördinator 4 september 2022

Samsung S95B - QD-oled voor de prijs van een normale oled-tv

De S95B is Samsungs eerste QD-oled-tv. Het toestel combineert een hoge helderheid met een perfect contrast, uitstekende kijkhoeken en een nauwkeurige kleurweergave. Dankzij het QD-oledpaneel is de S95B helderder dan reguliere oled-tv's en blijft de kleurverzadiging ook bij een hoge helderheid in stand. De prijs van Samsungs S95B is bovendien aanzienlijk lager dan de Sony A95K, de enige andere QD-oled die op het moment van schrijven verkrijgbaar is, terwijl de prestaties van beide modellen vergelijkbaar zijn. Daarmee is de Samsung S95B wat ons betreft een uitstekende keuze als je op zoek bent naar een high-end tv. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
3
Score: 4
4
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
1
+2
Squats 31 mei 2022 Product gekocht

Samsung OLED QD QE65S95BA Zilver

De beeldkwaliteit weegt niet op tegen de problemen. Overgehaast product: zie mijn ervaring hier onder

Pluspunten

  • Helderheid
  • Kleurverzadiging
  • Oled zwart
  • Aansluitingen

Minpunten

  • Erg slechte bouwkwaliteit
  • Traag besturingssysteem
  • Ghosting.. op een oled
  • Niet betrouwbaar

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Prijs Score: 2
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 4
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 3
Pixeldefecten Score: 2
Bouwkwaliteit Score: 1
Vormgeving Score: 3
Inbrandgevoeligheid Score: 2

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

Ik heb deze TV getest voor het tweakers testpanel. Als bezitter van een LG C1 vond ik het interessant om de QD-OLED technologie te kunnen bekijken en vergelijken. In mijn ervaring zijn de verschillen in beeldkwaliteit niet zo groot als ik had verwacht, en de Samsung software viel erg tegen.

Pluspunten

  • Innovatieve QD-OLED voor redelijke prijs
  • OLED kwaliteiten (pixelrespons, zwartwaarden, contrast)
  • Geweldige HDR weergave
  • Features en aansluitingen zoals je zou verwachten (oa 4 HDMI 2.1 poorten)
  • Mits goed ingesteld, prachtige kleurweergave
  • Hoge helderheid bij bepaalde settings
  • Strak design en goede bouwkwaliteit

Minpunten

  • Matige Tizen OS
  • Simpele en toch niet-intuitieve menu structuur
  • Verschil met W-OLED nagenoeg onzichtbaar en toch hogere prijs
  • Onduidelijk welk type beeld wordt weergegeven en welke instellingen worden gebruikt
  • Afstandsbediening simplistisch
  • Onduidelijk welke settings nodig zijn om maximale helderheid en accurate kleuren te bereiken
  • Geen Dolby Vision

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

QD-OLED is een feestje om naar te kijken, maar de User Interface en de afstandsbediening kunnen beter.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit is geweldig
  • Hoge piekhelderheid
  • Prima geluid voor een TV
  • Hele goede anti-reflectiecoating

Minpunten

  • storende reclames en aanbevelingen in de interface
  • Afstandsbediening mist teveel knoppen
  • Performance van de interface is niet consistent

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

Samsung OLED QD QE65S95BA Zilver

De eerste stappen van Samsung met OLED schermen en het is niet direct een doorslaand succes. Beeldkwaliteit kan mooi, maar is lastig goed in te stellen tenzij je precies de goede telefoon hebt. Wel prachtig helder beeld. Onhandige interface vol reclame en bloatware.

Pluspunten

  • Mooi design
  • Super helder
  • OLED kan super beeld geven

Minpunten

  • Onhandige interface
  • Bloatware
  • Onhandige voet
  • Karige afstandsbediening
  • Interface traag en lomp (Tizen)

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 4

+2
DePaulTestpanel 11 november 2022 Testpanel

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

OLED, het blijft een genot om naar te kijken

Pluspunten

  • Zeer goede beeldkwaliteit
  • Reageert snel op afstandsbediening
  • Installatie super simpel

Minpunten

  • Afstandsbediening werkt niet prettig
  • Voet nogal lomp en zwaar
  • Voet monteren is een dingetje

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 4
Featureset Score: 5
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 5

+2
TunderNerdTestpanel 15 november 2022 Testpanel

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

Gave TV met bijzondere eigenschappen. Samsung Interface en App zijn redelijk, de afstandsbediening is ellendig, maar het hoofdcomponent, beeld, is meer dan goed. Typisch Samsung beeld: kleuren neigen snel naar neon (vooral groen en geel).

Pluspunten

  • Geweldig beeld voor gamen
  • Goed geluid voor Flat-screen
  • Net afgewerkt
  • zeer scherp beeld

Minpunten

  • Plastic voet, hoe duurzaam is dit?
  • Afstandsbediening
  • Interface is traag en beperkt
  • Kleuren neigen te veel naar Neon

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 3
Contrast & helderheid Score: 4
Ghosting Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

Twee weken lang heb ik de TV mogen testen. Erg mooi vormgegeven met nog beter beeld. Aan de software had Samsung zich beter niet kunnen branden, deze is niet wat je van zo’n partij zou verwachten. Is dit geheel een prijs van €1745 (moment van schrijven) waard?

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Robuste behuizing
  • Prettige afstandsbediening

Minpunten

  • Prijs
  • Software

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Vormgeving Score: 5

+1
pSycho-Y2KTestpanel 19 november 2022 Testpanel

Samsung OLED QD QE65S95BA Zilver

Het is een zeer fijne TV met prachtige kleuren en native 4K scherpte! Het scherm is erg dun en het design misstaat niet in een huiskamer. Het geluid had iets voller gemogen en het navigeren door het menu heeft wat aandacht nodig, maar ondanks dat is het een gave TV!

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Mooi design
  • Prachtige kleuren en contrast

Minpunten

  • Afstandsbediening is minimaal
  • Navigeren door het menu is soms langzaam
  • Geluid is wat vlak

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Ghosting Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4
Inbrandgevoeligheid Score: 3

0
Robert01 24 oktober 2022 Product gekocht

Samsung OLED QD QE65S95BA Zilver

Ik heb de tv online besteld maar na het lezen van eerder review heb ik de bestelling gelijk geannuleerd. Bij de mediamarkt was de medewerker niet verbaast dat het showroom model krom was en vertelde mij dat de tv niet defect is dus niet voor garantie in aanmerking komt.

Pluspunten

  • Qd led mooie techniek

Minpunten

  • Krom paneel

Eindoordeel

Score: 1

0
CompuseTestpanel 14 november 2022 Testpanel

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

Lekker minimalistisch en toch imposant met prettige en wat minder prettige eigenschappen.

Pluspunten

  • Maar een 4mm rand
  • Goede pixel refresh
  • Rijke kleuren
  • 4* HDMI 2.1

Minpunten

  • Bereik afstandsbediening
  • Qualiteitscontrol? Deukje daar, bubbeltje hier..
  • Traag on iets onderhandig menu

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Featureset Score: 3
Kleurweergave Score: 5
Ghosting Score: 4
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 3
Vormgeving Score: 3

bymy141 19 december 2022 Product gekocht

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

Na heel veel kijken, vergelijken, testen (reflectie), weer kijken, nog meer tests lezen, deze TV gekocht. Fantastisch beeld! Tips: bewaar je oude Samsung remote. Zet de TV in Filmmaker mode (pas settings aan)

Pluspunten

  • Beste beeld op de markt, dit moment
  • Gaat verreweg het beste om met reflecties
  • Prijs (11-2022) ivm LG, Sony
  • Goede connectiviteit
  • Geluid is prima

Minpunten

  • Mager uitgeruste Remote (oude doet het ook!)
  • Tizen
  • Energieverbruik

Eindoordeel

Score: 5
Koen W 28 september 2022 Product gekocht

Samsung OLED QD QE55S95BA Zilver

Super blij met deze TV, beeld is fantastisch zeker voor film! Helderheid is een stuk beter dan mijn oude C7 en kleur is natuurlijker (minder groen). Interface, design en andere toebehoren zijn prima.

Pluspunten

  • Kleur
  • Helderheid
  • Kijkhoek

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Samsung OLED QD S95B (2022)?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review


Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee