Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Sim Kranenburg - Redacteur televisies 6 mei 2021

LG G1 oled-tv - Een evolutie aan je muur

De LG G1 is een superplatte oledtelevisie die speciaal is ontworpen om aan de muur te hangen. Daarvoor krijg je een handige muurbeugel meegeleverd die precies in een uitsparing aan de achterkant valt. Het geheel ziet er hierdoor superstrak uit, zeker als je de mogelijkheid hebt om de kabels in de muur weg te werken. Het geluid valt, ondanks het platte ontwerp, niet tegen. Het is wel jammer dat er geen ondersteuning voor DTS-geluid is. Het nieuwe evo-oledpaneel levert de beste kijkhoeken die we ooit hebben gezien. De ondersteuning voor HDR10+ ontbreekt, maar gelukkig kan er altijd worden teruggevallen op HDR10. De hdr-weergave is zeer goed en bovendien is de weergave zeer nauwkeurig afgesteld. Ook de gameprestaties behoren tot de beste van dit moment. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 5
Score: 5
7
Score: 4
2
Score: 3
0
Score: 2
0
Score: 1
0
0
Barttes 20 mei 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Mooie TV die strak tegen de wand hangt, met een super mooi beeld, goed geluid en prettig OS. Helaas viel het eerste scherm na 18 dagen gebruik steeds uit. Scherm omgeruild en sindsdien geen problemen meer.

Pluspunten

  • Mooi beeld
  • goed geluid voor zo'n platte TV

Minpunten

  • eerste scherm viel uit, nieuw scherm gekregen
  • duur

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 3
Featureset Score: 4
Kleurweergave Score: 5
Contrast & helderheid Score: 5
Pixeldefecten Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Vormgeving Score: 4

XeNoBiTe 13 juli 2021 Product gekocht

LG OLED77G1RLA Zwart

Prachtige ontworpen tv met het nieuwste OLED panel van LG. Slechts 2 cm flush tegen de muur, is de enorme grootte estetisch prima te accepteren. De beeldkwaliteit is subliem, zeker een Dolby Vision film is iets dat je gezien moet hebben. Beste aankoop sinds jaren.

Pluspunten

  • Beeldkwaliteit
  • Design

Minpunten

  • Prijs

Eindoordeel

Score: 5
Dan0sz 4 juli 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Strak ogende TV, makkelijk te monteren aan de muur en de kabelgeleiders aan de achterkant zijn echt een uitkomst! WebOS hapert soms en zit overvol met sponsorwerk; verwacht je niet voor deze prijs. De afstandsbediening 'klikt' en heeft geen mediabediening (play/pause/menu, etc.)

Pluspunten

  • Accurate kleurweergave
  • Hangt prachtig aan de muur
  • Kabels gemakkelijk weg te werken
  • Kleine bezel
  • Fijne Netflix app (met Dolby Atmos/Vision ondersteuning)
  • Uitstekend beeld
  • Point & click i.c.m. scrollwiel is even wennen, maar werkt erg fijn.

Minpunten

  • Knoppen van afstandsbediening 'klikken', waardoor het heel stroef aanvoelt.
  • Afstandsbediening heeft geen knoppen voor mediabediening (alles moet via een contextmenu)
  • Reclame in WebOS (zgn. "trending" films) en 4 knoppen voor streaming services op AB
  • HDMI-CEC regelmatig in de war (even de stroom eraf verhelpt het weer)

Eindoordeel

Score: 4
david-1973Newbie 3 juli 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Deze tv besteld met bijbehorende LG GX Soundbar. Wát een combinatie!!! Schitterend scherp helder beeld, handige intuïtieve remote. Ook het gamen op de PS5, verbonden met een HDMI 2.1 kabel is pure Eye en Ear Candy. Het kost wat maar dan heb je ook wat ;)

Pluspunten

  • Super beeld
  • Ultra dun

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
HaruHaru 6 mei 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Geweldig beeld. Super scherp en helder. Prachtige HDR weergave, prachtige OLED weergave en Gallery mode is echt heel mooi. Schilderijen lijken gewoon net echt Goed geluid, maar externe speakers zijn aangeraden. Echter is WebOS bij oproepen van Home wel een beetje 'haperig' aan het begin, daarna super snel. Aanrader!

Pluspunten

  • Mooie design
  • Prachtig beeld
  • Start snel op
  • Wallmount inbegrepen
  • Helder HDR/Dolby Vision

Minpunten

  • Beetje traag WebOS aan het begin
  • Geluid kon beter, maar het is Slim Design.

Eindoordeel

Score: 5
Vliegtuigje 6 mei 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Het was even wachten dat ze in Nederland binnen zouden komen maar 3 mei was het dan zover, dat ik de opvolger van de gemankeerde GX-serie kon krijgen. Eindelijk werkt KPN itv app zonder enige hapering, wellicht agv nieuwe WEBOS - helaas na 2 dagen weer haperingen.

Pluspunten

  • Prachtig schilderij formaat
  • Beeld weergave kwaliteit
  • Full fat HDMI 2.1 feature set

Minpunten

  • Afstand bediening oogt erg sober itt 2017 variant
  • KPN ITV app doet het nog steeds niet goed

Eindoordeel

Score: 5
Serge-Newbie 21 april 2021 Product gekocht

LG OLED65G1RLA Zwart

Best OLED on the market. Picture quality is phenomenal. Next to always perfect blacks this TV has very prominent and bright colors, enough for watching even in a bright room. TV maintains very high brightness levels even on scenes with lots of light elements.

Pluspunten

  • Amazing picture quality
  • Good overal brightness
  • Low input latency

Minpunten

  • WebOS 6 needs some work
  • Sound could be better

Eindoordeel

Score: 5
Markvdgraaf 13 april 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

Heel mooi strak toestel. Met de meegeleverde beugel die van hoge kwaliteit aanvoelt, was de montage zo gepiept. Bij mij was de voedingskabel te lang, deze door genkipt en rechtstreeks op de draadjes aangesloten :) Ik heb alleen een ethernet kabel ingeplugd, de rest stream je via je mobilie devices.

Pluspunten

  • Heel mooi strak design
  • Kwaliteit voelt goed aan
  • afstandsbediening

Minpunten

  • Beetje traag

Eindoordeel

Score: 5
TomLGNewbie 2 april 2021 Product gekocht

LG OLED55G1RLA Zwart

1 week in bezit. Het beeld is scherp zelfs met het ochtend zonnetje op het scherm. De G1 en de C1 naast elkaar gezien en de G1 is 'brighter' met 'witte' beelden voor de rest merkte ik er persoonlijk met mijn poezelige oogjes er niet heel veel van. Evolutionair, nee

Pluspunten

  • Design
  • Hoge kwaliteit
  • Smart Remote
  • OLED
  • Direct goed geprijsd t.o.v. GX 2020

Minpunten

  • Er is nu nog geen 55 inch design Soundbar te koop

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een LG G1?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True