Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Round-up - Budget M.2-ssd's: veel voor weinig

Bij M.2-ssd's ligt de sweetspot - een ssd voor rond de honderd euro - bij een drive van 1TB. In dat segment is de A2000 van Kingston vrij rap én een van de goedkoopste opties.

134 4 aug

Review - Intel 660p-ssd - De eerste qlc-ssd getest

We hebben Intels 660p-ssd getest, de eerste consumentendrive met qlc-nand die daadwerkelijk verkrijgbaar is. We kijken we ook naar de techniek achter deze drives: het qlc-nand.

103 3 okt '18

Best Buy Guide - Ssd Best Buy Guide - Augustus 2019

We zetten de prestaties én de prijzen van sata-drives en nvme-ssd's op een rijtje om je te helpen de goedkoopste en best presterende ssd's te kopen.

153 24 aug '19

Best Buy Guide - Ssd Best Buy Guide - Oktober 2019

We zetten de prestaties én de prijzen van satadrives en nvme-ssd's op een rijtje om je te helpen de goedkoopste en best presterende ssd's te kopen.

52 22 okt '19

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4.5
Score: 5
28
Score: 4
9
Score: 3
3
Score: 2
0
Score: 1
0
+2
Jeroenneman 25 juli 2019 Product gekocht

Intel 660p 2TB

Veel opslag, erg snel in vergelijking met SATA SSD's en heel voordelig! Intel maakt een homerun met deze SSD voor veruit de meeste normale thuisgebruikers. Ben je iemand die non-stop video's bewerkt, of terabytes per dag wegschrijft, dan is deze niet voor jou.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Lekker rap
  • Makkelijk in te bouwen

Minpunten

  • Relatief lage endurance, maar genoeg voor de normale consument

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 5

+1
p0linskie 20 juli 2019 Product gekocht

Intel 660p 512GB

Ssd met duur/snel cache geheugen wat wegschrijft naar het tragere QLC. Dit is te merken zodra je een game download en je hebt 500mbit internet. Na een tijdje loopt het cache geheugen vol en heb je response tijden die oplopen tot 5000ms. Verder loop je hier niet tegen aan.

Pluspunten

  • Goedkoop
  • Snel tov S-ATA

Minpunten

  • Beperkt cache snel geheugen

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Compatibiliteit Score: 5

0
zion 6 augustus 2019 Product gekocht

Intel 660p 2TB

Uitstekende SSD voor de prijs, doet wat je mag verwachten en zoals geadverteerd. Prima informatie/ondersteuning van fabrikant en lekker goedkoop voor veel opslag met toch goede prestaties.

Pluspunten

  • Goedkoop.
  • Goede prijs/kwaliteit.
  • Snel genoeg voor alles war je er tegenaan gooit.
  • Prijs nog maar 4x HDD, met 15x de performance.

Minpunten

  • Levensduur vermoedelijk korrter dan andere schijven, dus niet bedoeld voor mega veel read/writes (zoals bootdisk).

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 5
Compatibiliteit Score: 5

Jonathan-458 24 juli 2021 Hands-on

Intel 660p 1TB

Prima SSD middenklasse SSD. Belangrijk om deze NVME SSD gelijk te checken of firmware versie 04C erop staat, zo niet direct flashen.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit
  • Performance

Minpunten

  • Firmware issue 02C
  • QLC trager dan TLC & MLC
  • Cache grote, alleen merkbaar bij grote data transfers
debeer 8 mei 2021 Product gekocht

Intel 660p 512GB

Voor een hele redelijke prijs mooie opslag.

Pluspunten

  • goedkoop
  • snel

Minpunten

  • Cache grootte

Eindoordeel

Score: 4
Ves 12 april 2021 Product gekocht

Intel 660p 512GB

Voor de budget bouwer is dit een degelijk M2 drive. Het moment dat je iets meer zoekt merk je dat het niet genoeg is. Bij 50% van de capaciteit in gebruik ben je al meer dan de helft in cache grootte kwijt voor je schrijf snelheid

Pluspunten

  • Goedkoop

Minpunten

  • Cache grootte bij meer dan 35% gevulde capaciteit

Eindoordeel

Score: 3
SirJesse93 4 januari 2021 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Prima SSD. Niet de snelheid getest, voor zover ik hem gebruik (Windows opstarten, compileren van software, gamen) is het een SSD met een prima snelheid.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Gewoon prima

Minpunten

  • Nog geen

Eindoordeel

Score: 5
bavoknol 11 oktober 2020 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Prima SSD voor de prijs toen hij uit was, nu is de snellere 665p goedkoper

Pluspunten

  • Lekker snel
  • Goedkoop (vergeleken met andere

Minpunten

  • De 665p is nu goedkoper
  • Schrijf endurance is niet zo goed als TLC schijven

Eindoordeel

Score: 4
Nick-Ryan 30 augustus 2020 Product gekocht

Intel 660p 2TB

Veel snelle opslag voor een lage prijs!

Pluspunten

  • Prijs
  • Veel opslag
  • Snelheid

Minpunten

  • m.2 SSD's kunnen sneller

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prestaties Score: 4
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Ondersteuning Score: 4
Compatibiliteit Score: 4
JH34D 21 juli 2020 Product gekocht

Intel 660p 2TB

Gekocht toen dit per GB de goedkoopst drive was, prima als drive om al mn games op te installeren, en snel zat om ze te laden.

Pluspunten

  • Goedkope snelle storage

Minpunten

  • Groen PCB
  • QLC

Eindoordeel

Score: 4
GewoonWatSpulle 27 maart 2020 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Perfecte oplossing voor moderne moederborden en laptops. Geen prestatie wonder maar wat verwacht je voor dit geld.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • Snelheid (t.o.v. SATA)

Minpunten

  • Snelheid (voor NVME)

Eindoordeel

Score: 5
sebastius 24 maart 2020 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Prima SSD, zeker voor het geld. Snel zat, met genoeg storage. Ik herinner me nog 160gb voor 500 euro.

Pluspunten

  • Snel zat
  • Groot zat

Minpunten

  • Nope, geen minpunt gevonden nog.

Eindoordeel

Score: 5
QuashbackNewbie 9 februari 2020 Product gekocht

Intel 660p 2TB

Ik kocht deze M2 eigenlijk uit nieuwsgierigheid en omdat ik een extra harddisk nodig had. Ik heb alle specs doorgenomen en ze met een korrel zout genomen. Toch gekocht en na levering meteen geïnstalleerd. De spec kloppen (gemeten met CrystalDiskMark 7) behoorlijk goed. Geweldige aankoop!

Pluspunten

  • makkelijk te installeren, werkt meteen
  • bloedsnel in verhouding tot mijn andere opslag mogelijkheden
  • gadget satisfier

Minpunten

  • wel wat duurder dan normale ssd

Eindoordeel

Score: 5
nielsalmelo 15 januari 2020 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Ik was erg sceptisch over qlc ssd's maar toen de 660p 1TB voor €100 verkrijgbaar was vond ik het toch tijd om deze nvme schijf uit te proberen. Ik ben om

Pluspunten

  • Prijs
  • Prestaties tegenover SATA
  • Geen kabels

Minpunten

  • Niet zo snel als TLC/MLC

Eindoordeel

Score: 4
Iannis 8 januari 2020 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Inmiddels al twee gekocht. Beste prijs-kwaliteit verhouding.

Pluspunten

  • Snel!!!
  • Zuinig
  • Lage prijs

Minpunten

  • niet zo mooi in PC zonder m.2 cover

Eindoordeel

Score: 5
leeuwtom 5 januari 2020 Product gekocht

Intel 660p 2TB

Ik heb de 2TB variant van deze ssd nu al een aantal maanden in mijn laptop zitten en ik ben er nog steeds erg tevreden over. Hij is nog steeds lekker snel en ik heb zat ruimte over. Dit is voor mij een hele goede koop geweest.

Pluspunten

  • Lekker snel
  • Veel ruimte
  • Prijs/kwaliteit erg goed

Minpunten

  • Gaat vermoedelijk minder lang mee

Eindoordeel

Score: 5
bobbobolo 23 december 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Een zeer mooie upgrade van een Samsung evo 970 SSD. Deze M.2 is 3 tot 4 keer sneller dan mijn oude SSD, Ik heb de 1TB versie gekocht voor maar! 90 euro. Prijs/Kwaliteit heb ik niet beter kunnen vinden dan de Intel 660p. Het verbruik is ook zeer laag.

Pluspunten

  • Prijs/Kwaliteit
  • Zeer goedkoop
  • Verbruikt relatief weinig
  • Ongelofelijk snel en stabiel

Minpunten

  • Geen schroefjes bijgeleverd
  • QLC (nog wat onbekend maar heeft zeker potentie)

Eindoordeel

Score: 5
Takkeding 20 december 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Redelijk goedkope SSD die ook enorm snel is. Wanneer de cache vol zit kakt de performance echter in, maar in de praktijk moet je erg je best doen dat voor elkaar te krijgen.

Pluspunten

  • Redelijk goedkoop
  • Snel

Minpunten

  • Onder (hele) flinke load kan de performance hard onderuit gaan

Eindoordeel

Score: 5
redherring 18 december 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

doet wat het moet doen, tranfer van oude ssd naar deze ging met 350mb/s. bottlenek was denk ik oude ssd (via usbc) ging wat rapper dan ik had verwacht. Nu al enkele maanden in gebruik en nog steeds rap.

Pluspunten

  • snel
  • ook na langere tijd in gebruik snel
  • snel!

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
gvandijk14 6 december 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Snel en eenvoudig in te bouwen. Doet wat het moet doen

Pluspunten

  • Prijs
  • Snel in te bouwen

Minpunten

Eindoordeel

Score: 5
cdwave 22 oktober 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Prima leessnelheid en prijs. Zwaar tegenvallende prestatie bij veel schrijven, kopiëren van een paar honderd GB van de oude SSD naar de NVME werd tot mijn verbazing uitgevoerd op een snelheid die je van een roterende schijf zou verwachten, met gemiddeld minder dan 150MB/s (met "dd", dus geen filesystem overhead).

Pluspunten

  • Prijs
  • Leessnelheid

Minpunten

  • Doorvoer zakt heel snel bij grote transfers

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prestaties Score: 3
Prijs Score: 5
Compatibiliteit Score: 4
Provin915 8 oktober 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Supersnel en perfecte prijs voor 1TB M2 SSD. Niet de mooiste, maar onder een M2 cover merk je er niks van. Top product!

Pluspunten

  • M.2
  • Snel
  • Prijs

Minpunten

  • Esthetisch

Eindoordeel

Score: 5
Bommelaar 4 oktober 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Veel opslag voor een goede prijs, met goede prestaties. Blijkbaar dropt de snelheid bij grote transfers aanzienlijk, maar ik maak toch bijna nooit grote transfers, dus dat is voor mij geen issue.

Pluspunten

  • Wordt niet echt heet
  • Goede prijs/kwaliteit/opslag
  • Makkelijke installatie

Minpunten

  • Geen bijgeleverd schroefje, maar deze zat toch al bij het moederbord
  • Uiterlijk is wat saai.. maar dat valt op te lossen door bijv. een heatsink

Eindoordeel

Score: 5
siteoptimo 29 september 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Goedkoop, klein en erg snel, er valt weinig meer over te zeggen dan dat het een goede aankoop is. Aan te raden.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit is top

Minpunten

  • Geen

Eindoordeel

Score: 5
Trixi 11 september 2019 Product gekocht

Intel 660p 1TB

Prima m.2 voor een goede prijs

Pluspunten

  • snel
  • relatief goedkoop
  • prijs/kwaliteit

Minpunten

  • geen

Eindoordeel

Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een Intel 660p?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone 13 LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S21 5G Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True