Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenIk heb een upgrade pakket voor mijn pc aangekocht. Het was snel te vinden op de website.
Ik vond het bijzonder handig dat ik de verschillende opties zeer snel en eenvoudig met elkaar kon vergelijken.
Het pakket was goed verpakt en snel verzonden. Aan de vele lagen bubblewrap gaan mijn kinderen nog veel plezier hebben om te laten ploffen.
KlantenserviceGeweldige klantenservice. Bij het bestellen had ik het verkeerde adres opgegeven. Dit is snel opgelost. Elke keer als de klantenservice bel zijn ze heel vriendelijk en behulpzaam.
AlgemeenIk heb net een nieuwe pc laten bouwen door Azerty.
Ik ben over het algemeen erg tevreden over hoe het proces is verlopen.
* Er werd snel, goed en uitgebreid antwoord gegeven op de vragen die ik voorafgaand aan de bestelling had.
* De pc is netjes geassembleerd
* De levering van de pc verliep vlot en snel
* Hij is pas sinds vrijdag 'up and running', maar vooralsnog werkt de pc prima.
Enige verbeterpunt vind ik wel het bestellen op de site.
Ik kreeg op een bepaald punt een melding over iets wat niet op voorraad was o.i.d. (ben de exacte melding vergeten) en kon toen niet verder met bestellen.
Ook kon ik mijn opmerkingen bij mijn bestelling niet kwijt in 250 karakters.
Dus contact opgenomen met Azerty en via die weg de bestelling geplaatst. Gelukkig werd daarbij ook snel en goed gereageerd door Azerty.
Levering was snel (slechts 30 minuten te laat) en mijn pakketten kwamen in goede staat aan.
Niet 'Uitstekend' gekozen omdat ik me wel ergerde aan de bezorger die via de intercom vroeg of ik door wilde lopen. Niet erg beleefd. Maar goed, dat heeft verder niets met Azeryt te maken.
Eigenlijk niets op aan te merken op de klantenservice. Snelle, goede en beleefde antwoorden.
AlgemeenAl 15 jaar koop ik als goede klant bij azerty, eerst 4 jaar privé en daarna al 11 jaar zakelijk. Gemiddeld koop ik ongeveer voor 20-30K per jaar en dit jaar heb ik al voor 70K producten zakelijk gekocht bij azerty. Dit komt omdat ik op dit moment bezig ben met vervanging van alle servers. Normaal gesproken koop ik supermicro servers maar sinds vorig jaar heeft supermicro een andere policy waardoor je geen barebones meer kan kopen, en alleen de servers kan kopen met cpu/ram en 1 disk erin.
Daarom heb ik dit jaar andere merken geprobeerd, specifiek de asrock 1U12E-GENOA/2L2T. Heb 2 servers gekocht bij azerty en 1 server in productie genomen. Na 2 maanden is de eerste server kapot, dit is natuurlijk abnormaal maar je kan gewoon slecht geluk hebben. Ik heb de backup server geïnstalleerd en de kapotte server terug gestuurd naar azerty. Weer 2 maanden later heb ik de kapotte server nog niet terug van de RMA, en de 2de asrock server is ook kapot gegaan. Voor de duidelijkheid de 2de asrock heeft compleet andere componenten en in beide gevallen is het moederbord kapot gegaan.
Nu beiden mijn asrock servers kapot zijn heb ik een oude supermicro gebruikt en ben gaan kijken naar andere merken, het kost veel tijd en geld om deze servers te vervangen en nadat 2 gloednieuwe servers beiden kapot zijn gegaan binnen 3 maanden heb ik het vertrouwen verloren in dit type servers.
Omdat mijn server al bijna net zo lang in de RMA staat als dat ik de server in productie heb gehad heb ik gevraagd of ik mijn bestelling kan annuleren, omdat dit duidelijk een ondeugdelijk product is.
Dit is een B2B transactie en ik heb natuurlijk geen consumentenrechten, wel ben ik bereid retourskosten te betalen of andere kosten die azerty verliest bij de herverkoop. Eerlijk gezegd had ik gehoop dat azery wat meer druk zet op asrock om deze servers terug te nemen.
Dit is wat azerty mij heeft verteld: Het product is een paar keer verkocht en het risico is te groot dat, wanneer we deze twee producten retour nemen, we deze over vijf jaar nog in ons magazijn hebben liggen.
Op basis van deze beoordeling kunnen we je helaas alleen maar een reparatie binnen garantie aanbieden.
Kennelijk is het irrelevant dat:
1) Het een ondeugdelijk product is.
2) Ik al 15 jaar klant ben bij Azerty.
3) Dat ik nog NOOIT zakelijk een retour heb gevraagd.
4) De totale kosten van de server barebones minder is dan 10% wat ik al dit jaar besteed heb bij Azerty, laat staan de andere 14 jaar waarbij ik loyaal klant ben. Zelf als ik bijvoorbeeld 20 producten koop die 50-100 euro per stuk goedkoper zijn bij een andere winkels bestelde ik gewoon trouw bij azerty.
Mijn vertrouwen is zwaar beschadigd, heb daarom voor 60k bij een concurrent gekocht gisteren om verder te gaan met de server vervangingen voor mijn bedrijfje. Verwacht dat ik eind september mijn asrocks terug heb, of nog later....?
Afrader voor zakelijk gebruik, je bent niet meer dan een nummer bij Azerty. Lijkt verder niet uit te maken hoeveel je besteld.
14-07-2024 MM300099252
13-05-2024 MM300091908
Azerty is meestal op tijd met verzendingen, de ETA die aangeven word op de site en in offertes is duidelijk en accuraat.
KlantenserviceGemiddeld is de reactie tijd een paar dagen, voor zowel sales/offertes en service. De klantenservice reageert wel meestal binnen 24 uur.
Beste,
Hartelijk dank voor je uitgebreide feedback.
We waarderen het enorm dat je al meer dan 15 jaar klant bent bij Azerty.
We begrijpen dat je vertrouwen is geschaad, en onze zakelijke afdeling is inmiddels met je in contact om een passende oplossing te vinden.
AlgemeenIk koop al best wat jaren bij Azerty (17 jaar),
In mijn archief is de oudst vindbare order header:
" Uw order met nr. 85140-1 wordt vandaag 08-10-2007 verzonden", maar het zou best kunnen dat bestel-meldingen daarvoor verloren gegaan zijn.
Al die jaren zijn de bestellingen even netjes en snel geleverd, het assortiment is prima net als de prijs.
In die jaren 1 keer een defect artikel gekregen, en dat werd ook weer keurig opgelost.
Dus een prima webshop waar ik graag kom.
Zoals het hoort, snel, goed verpakt, verstuurd via Postnl. dat is wel de fijnste bezorgservice.
KlantenserviceSlechts een keer nodig gehad, maar toen keurig gecrediteerd omdat het product defect was.
AlgemeenGroot assortiment, goede aanbiedingen, en de bestelling werd ook snel opgestuurd
De artikelen waren goed verpakt voor verzending
Snel bezorgd en goed verpakt
Je bestelling kun je volgen met een track & trace code
Ik zelf had het verkeerde artikel besteld
Goede service en het wordt/werd snel opgelost
AlgemeenDe website is duidelijk opgebouwd, tussen zo'n breed aanbod vind je nogsteeds snel het product waar je naar zoekt.
Ze geven alle informatie die je nodig hebt verder goed en overzichtelijk weer.
Het is ook makkelijk om producten op te slaan zonder dat ze verdwijnen als je weg gaat, waardoor je snel je producten terug kan vinden. Ook werd mij laten weten dat een van m'n opgeslagen producten in de aanbieding was, wat ik wel kon waarderen.
Bij de verzending werd me goed verteld wat er zou gebeuren en werd ik goed op de hoogte gehouden tot ze de bestelling overgaven aan postNL.
Ook werden de facturen snel naar het plaatsen van de bestelling doorgestuurd. Niks op aan te merken dus!
Toevallig heb ik laatst nog een mail naar de klantenservice gestuurd, omdat ik een vraag over een product had. Ruim binnen een uur had ik reactie, dat is enorm snel. Ook gaven ze duidelijke informatie en ook precies het antwoord waar ik naar opzoek was. (in plaats van er omheen draaien zoals andere klantenservices dat wel doen). Pluspunten dus.
AlgemeenZodra ik een pc component nodig heb en het via Tweakers op zoek, staat Azerty altijd op mijn lijst als een van de winkels waar ik zeker wil kopen. Vol met expertise en professionaliteit, en vaak een van de goedkoopste ook.
VerzendingNog nooit problemen gehad met het leveren van hun producten.
KlantenserviceBeantwoorden je vragen duidelijk en snel, altijd genoeg geduld om meerdere vragen uitgebreid te beantwoorden en je te adviseren. Zeker een winkel die ik gebruik om hun expertise te raadplegen.
AlgemeenSnelle en goede service. Ook bij retourneren van product werd ik snel en professioneel geholpen!
KlantenserviceSnel en uitstekend geholpen bij het afhalen en retourneren van mijn product aan de balie
AlgemeenHeel veel producten en concurrerend in prijs. Verder een duidelijk en eenvoudig bestelproces. Leuke aanbiedingen ook.
VerzendingBestelling werd eerder verzonden dan vooraf aangegeven, was ook erg goed
AlgemeenHeb alle vele bestellingen geplaatst bij Azerty, waaronder laptops, LCD schermen, pc onderdelen etc. Mijn bestellingen krijg ik steeds geleverd de dag daarna. Hierdoor heb ik ook blije en tevreden klanten.
VerzendingAltijd zeer snel geleverd. Al mijn bestelde producten voor klanten kan ik daardoor op tijd afleveren aan hen.
KlantenserviceKlantenservice is snel bereikbaar en denken met je mee en geven goede adviezen.
AlgemeenWeer een bestelling bij Azerty gedaan. (M2-SSD 1TB)
Zoals gewoonlijk alles dik voor elkaar., snelle levering, duidelijke informatie over het product en de levering.
Niet altijd de allergoedkoopste maar altijd nette prijs en verder alles goed voor elkaar.
Snel verzonden en goed verpakt.
Nog nooit een product met schade van Azerty ontvangen.
Klantenservice nog nooit nodig gehad omdat er iets mis was gegaan. Wel contacdt gehad voor advies en aanpassing van een al geplaatste bestelling en hier altijd goed bij geholpen.
AlgemeenIk dacht vrijdagavond iets te bestellen en dan het maandag te hebben. (volgende werkdag in huis) Had ik het al op zaterdag ochtend! Netjes geleverd, de dozen in hele goede staat (Dell Monitor + 4Tb m2 ssd)
Ik bestelde in mijn vorige baan vaak voor de zaak bij Azerty. Ik denk dat ik prive ze nu ook bovenaan mijn lijst zet.
Netjes, op tijd en in goede staat. Wat kan je er meer van zeggen?
AlgemeenEen combinatie pakket van mobo, cpu, ram en koeler gekocht. Na een half jaar ging het moederbord kapot. Kan gebeuren, maar de support van de reparatie is twijfelachtig.
Na 3 weken (verschillende mails en apps) bleek het systeem al 2 weken klaar te staan om terug gestuurd te worden. Communicatie is gebrekkig.
In eerste instantie lekker er altijd onderzoekskosten aan verbonden te zitten, ook al valt het gewoon onder de garantie. Pas bij extra navraag bleek er een optie te zijn om het moederbord kostenloos te laten vervangen.
Beetje sus...
Uiteindelijk toch gekozen om de hele desktop op te sturen zodat ik weer een werkend systeem terug kan krijgen. Na een week krijg ik als nog een rekening voor onderzoekskosten van het gehele systeem met de conclusie dat het moederbord stuk is. Had geen week en geen €50 hoeven kosten.
Beetje sus...
Twee weken verstrijken zonder verdere voortgang. Er wordt niet meer gereageerd op mails met vragen waarom het zo lang duurt terwijl het onderdeel op voorraad is. Gaat het wel goed daar?
Via de app iemand getroffen die wakker is en het inmiddels gerepareerde systeem met de post mee stuurt.
Hoe nu verder:
Systeem is onderweg. Hopelijk is het verder in orde.
Samenvatting:
Geen slecht bedrijf, maar een beetje matige ervaring. Gebrekkige transparantie en communicatie is een beetje zorgwekkend maar geen dealbreaker.
Reparatie duurt erg lang en communicatie is gebrekkig. Informatie is onvolledig en reacties kunnen lang op zich laten wachten.
Beste,
Bedankt voor je review. Allereerst onze excuses voor de gebrekkige communicatie en de lange reparatietijd. Dit is niet de service waar Azerty naar streeft en willen dit graag voor je oppakken.
Helaas kan ik op basis van jouw review niet achterhalen om welk retourmelding dit gaat. Wil je jouw bestelnummer mailen naar review@azerty.nl? Zodra we je gegevens hebben, zullen we direct actie ondernemen en je op de hoogte houden van de voortgang.
Nogmaals onze oprechte excuses voor het ongemak.
Azerty Klantenservice
AlgemeenFijne duidelijke site, heldere communicatie en echt hele goede, snelle bezorging. Ook de niche producten die ik nodig had, hebben ze gewoon! Super!
VerzendingSnelle bezorging en goed verpakt! Ik was telkens zeer tevreden met de manier waarop de producten beschermd waren in de doos.
KlantenserviceNiet veel te maken hoeven hebben met klantenservice. Ik kreeg wel fijn updates over de levertijd van een product vanaf de leverancier van Azerty. Zoals ik zei, heldere communicatie.
AlgemeenAzerty.nl biedt een ongeëvenaarde ervaring die zowel de geest verheugt als het hart verblijdt. Eerder dan ik had mogen hopen was mijn bestelling gereed om af te halen. Erg content met de snelheid van het bedrijf.
KlantenserviceWat deze winkel echter onderscheidt, is niet alleen de voortreffelijke selectie van producten, maar ook de onberispelijke klantenservice. De medewerkers van Azerty tonen een bewonderenswaardige mate van deskundigheid en behulpzaamheid.
AlgemeenIk heb een QD-Oled monitor (Gigabyte AORUS FO32U2) besteld bij Azerty. Een duur maar mooi product wat ik mezelf cadeau heb gedaan. De monitor kostte 1299 Euro en afgelopen weekend heb ik hem uitgepakt en aangesloten.
Nu zie ik (de week er na) dat de prijs 150 Euro lager is (ook bij Azerty) en nu dus 1149 Euro kost, een flink verschil.
Ik heb telefonisch contact opgenomen om te kijken of het mogelijk is dit prijsverschil vergoed te krijgen, maar dit is niet mogelijk. Ik kan me natuurlijk beroepen op het herroepingsrecht en de monitor (binnen 14 dagen na koop) terugsturen en een nieuwe bestellen voor deze lagere prijs, maar dit lijkt me voor beide partijen niet wenselijk: Mij kost het inspanning en Azerty zit met een geretourneerd, geopend product. En weer onnodig gesleep met pakketjes,
Verwacht ik te veel en is het onredelijk van me om ze gebeld te hebben met deze vraag? Of is het juist een redelijke oplossing die ik vraag en beter voor beide partijen.
Ondanks het herroepingsrecht wat ik als consument heb, denk ik niet dat ik hem ga retourneren en een nieuwe bestel. Ik wil ook niet te moeilijk doen en heb de monitor zelf gekocht voor de prijs die toen gold. Wel leek het me goed dit te delen, zodat je je in ieder geval bewust bent dat Azerty geen prijscompensatie geeft op (dure) producten als deze wanneer ze de prijs kort na aanschaf significant verlagen.
Prima. Zoals geadverteerd de volgende dag geleverd bij gekozen pakketpunt.
KlantenserviceNetjes en vriendelijk te woord gestaan via de telefoon. Dus de matige beoordeling op dit vlak gaat mij puur om de inhoud zoals hierboven beschreven.
Beste,
Bedankt voor je review en dat je de tijd hebt genomen om je ervaring met ons te delen.
We begrijpen je frustratie over het prijsverschil en waarderen je eerlijkheid en je overwegingen.
Het is altijd lastig als een product kort na aankoop in prijs daalt. Helaas is ons beleid op dit moment dat we geen prijscompensatie bieden nadat een product is gekocht.
We hopen dat je alsnog kunt genieten van je nieuwe monitor en dat deze je verwachtingen overtreft. Mocht je nog vragen hebben of ergens anders tegenaan lopen, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Mail: review@azerty.nl.
Azerty Klantenservice
Algemeenik ben altijd netjes te woord gestaan en de componenten zijn van zeer hoge kwaliteit ook de assamblage is perfect uitgevoerd ziet er heel netjes uit.
Verzendingze hebben mijn pc zo vast mogelijk in het pakket gezet met nog vulling in de kast en nog vulling in de doos zelf. kwam geheel goed aan.
Klantenservicepaar keer gesproken over wat vraagjes omtrent mijn build en ben altijd netjes en eerlijk te woord gestaan geen woord over te klagen.
AlgemeenZelf pc samengesteld op Azerty, zeer duidelijke site en makkelijk te zoeken. Na het samenstellen nog een aantal onderdelen gewijzigd, gewoon een mailtje gestuurd en werd meteen aangepast. Ook gekeken op Alternate maar de assemblagekosten op Azerty waren veeeeel lager (scheelde meer dan 100 euro).
PC nu 2 dagen binnen en zeer tevreden.
Dag na assemblage binnen, zeer goed verpakt en geen verdere bijzonderheden.
KlantenserviceNa het bestellen nog een aantal mailtjes gestuurd en werden allemaal heel netjes en snel beantwoord.
AlgemeenMakkelijk een bestelling te plaatsten en daarna ophalen in raalte! Mooie locatie aardig personeel en goeie indicatie van beschickbaarheid van de producten
VerzendingIn het verleden geen problemen gehad. Was altijd binnen 2 werkdagen of sneller
KlantenserviceAardig en snel. Zelf bereikbaar op whatsapp waar ze snel reageren
AlgemeenBij het zoeken naar het product zag ik de webshop met het product voor een scherpe prijs. Product werd snel geleverd en ik werd goed op de hoogte gehouden over de verzending.
VerzendingLevering snel en accuraat, prima service het is fijn als alles volledig volgens afspraak verloopt.