Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenDe website is redelijk duidelijk om te browsen. Het afrekenproces was niet vreemd, het is wat je verwacht van een webshop. De website biedt duidelijke en grote afbeeldingen van zijn producten en de levertijden zijn groot aangegeven bij de producten.
VerzendingDe levering moest uit een magazijn komen, dus het duurde net iets langer. Dit stond duidelijk op de website zelf. Wel duurde het even voor de track&trace actief werd, en omdat het product van het magazijn verstuurd was stond er geen "Azerty" in mijn PostNL overzicht, wat lichtelijk verwarrend was. Het product was goed verpakt en kwam goed aan.
KlantenserviceIk wilde de zogeheten "e-bon" die ik gekregen had besteden bij deze webwinkel. Op de website van e-bon stond deze winkel ook nog aangegeven. Zoals op de website te vinden was voerde ik de boncode in bij ordercommentaar. Na het bestellen kreeg ik echter een mail waarin stond dat ze de E-bon niet meer accepteren. Mij is gevraagd of ik de order wilde annuleren of laten doorlopen. Ik heb een iets duurdere bestellijg gedaan vanwege de e-bon maar het was geen probleem voor de klantenservice om mijn order aan te passen naar een goedkopere variant (omdat de bon niet keer geaccepteerd en de volledige prijs werd verhaald) werd en het verschil naar mijn rekening te storten. Diezelfde dag heeft e-bon.nl ook Azerty uit de lijst met winkels gehaald, dus Azerty heeft zeer snel gehandeld. Een pluim voor de service!
Wederom heb ik een bestelling geplaatst (dit keer Windows Office 365) bij Azerty om verschillende redenen:
- Ze zijn vaak het goedkoopst.
- Hebben een zeer breed aanbod (wat gunstig is bij het bestellen van meerdere onderdelen).
- Hebben een korte bezorgtijd met verschillende bezorg-opties zoals geen verzendkosten en optie voor verzekerd (track & trace).
- Veel soorten betaalmethodes zoals iDeal, credit card, rembours, vooruitbetalen en betalen op rekening voor zakelijke klanten.
- Makkelijke bestelprocedure.
Al met al niets op aan te merken.
Heb mijn PC samengesteld bij een andere webshop en dan hier op Pricewatch bekeken welke webshop de onderdelen voor de laagste prijs kon aanbieden. Hierbij was dat Azerty, die op bijna € 1000 toch zo'n € 60 lager kon aanbieden.
Helaas kwam er voor een zending naar België nog € 25 verzending bij. Gelukkig heb ik ook met een overschrijving betaald anders kwamen er nog 1,5% kosten bij voor de betaling en was het prijsverschil minimaal.
Niet alle onderdelen waren op voorraad dus tijdens de overschrijving kon Azerty de onderdelen al bij elkaar krijgen. Dat was wel aangenaam - dat hoewel mijn overschrijving nog niet toegekomen was - mijn onderdelen al reeds verzameld werden.
Ik heb nog getwijfeld om mijn bestelling in België te houden omdat ik vrees voor hoge verzendingskosten naar Nederland moest er ooit een garantieterugname nodig zijn. Heb het risico toch genomen. Achterafgezien (met die extra kosten) had ik waarschijnlijk toch bij de originele webshop besteld.
De interface van de webshop is niet zo erg aantrekkelijk of gebruikersvriendelijk.
Verzending voor € 25 naar België vind ik al redelijk wat geld, maar is ook wel begrijpelijk omdat het officieel buitenland is (ookal woon ik 1 km van de grens). Kan er geen regeling uitgewerkt worden met Bpost om de kosten te drukken?
De zending kwam toe om 19u, dat is wel laat als je een dag speciaal thuis moet blijven om het pakket te ontvangen. Heb mijn buurvrouw moeten vragen om te laten ontvangen omdat ik die avond echt wel weg moest.
Ik bestel al de afgelopen 8 jaar bij Azerty en bij iedere bestelling die ik over de jaren heb gedaan is het altijd een goede ervaring geweest.
VerzendingDe producten waren snel, veilig ingepakt, en op tijd geleverd zo als ze al jaren doen.
KlantenserviceZeer vriendelijk en ze staan je snel te woord en indien een klacht of iets niet leverbaar is wordt er snel naar een passende oplossing gezocht.
Het bestellen was makelijk en snel voltooid. Nadat je je alles heb besteld krijg je zo snel mogelijk een mailtje met de bevestiging etc.
VerzendingNadat je pakketje is ontvangen door de bezorgen krijg je direct een track and trace code gestuurd via de mail. Hiermee kun je online je pakketje volgen en zien waar neer die aankomt. Alle onderdelen die je hebt besteld worden zorgvuldig in een doos gedaan en bepakt met luchtzakjes en bubbeltjes folie.
KlantenserviceKlanten service is héél erg goed. Als je bijvoorbeeld een vraag hebt waarneer een onderdeel weer op vooraad is kom je dat zo snel mogelijk te weten. Ook als je iets wilt terug sturen is dat zo geregeld.