Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegennormaal gemakkelijk en snel, zonder problemen, zo als het hoort te gaan met ideal betaling.
Verzendingdinsdag tegen 19:00 uur besteld, volgende dag in huis.
je word netje op de hoogte gehouden via mail over de bestelling.
klanten/klachtenservice. niet nodig gehad.
Koptelefoon, oordopjes en 3TB harde schijf gekocht, al vaak bij ze besteld en telkens weer is de service prima. Nog nooit gebruik hoeven maken van de klantenservice, maar die schijnt geweldig te zijn.
VerzendingLevering duurde ietwat langer dan ik gehoopt had. 1 product was direct aanwezig, 2 producten stond 2 tot 3 dagen voor, ik heb het dinsdag 3 Mei besteld en het is woensdag 11 Mei aangekomen. Prima verpakt verder.
Site is overzichterlijk. Alles gauw te vinden .
Hangt een goede prijs aan. En je kunt gauw zien of het op voorraad is. Of snel eris . En bestellen en betalen gaat ook snel en overzichterlijk.
De levering is snel meestal voor 2200 besteld volgende dag in huis. Dat is wel prettig
Wel eens ergends over een product ontvreden geweest. Had hem langer dan 2 weken . Kon hem zo retour doen en kreeg het geld terug.
Zeer tevreden
Azerty heeft een ruim assortiment, snelle verzending, goede prijzen en reageren snel op vragen. Uitstekend.
VerzendingAf en toe zijn de verzendkosten best hoog, maar vaak gratis. Al met al - goed.
KlantenserviceIk wordt altijd goed en snel geholpen
Ruim assortiment, lage prijzen, goede communicatie, snelle levering en een uitstekende afhandeling van een retourproduct. Alles wat ik van een webshop verwacht, daarom de volle vijf sterren.
Enige minpuntje is de standplaats Raalte en die van mij Haarlem. Maar ligt dat aan hen of aan mij?
goede communicatie, snelle levering
Klantenservicegoede communicatie en een uitstekende afhandeling van een retourproduct
Voor de eerste keer onderdelen voor mijn pc besteld, ik ging dus kijken welke sites betrouwbaar waren, azerty sprong eruit. In mijn pakketje zat omdat ik daar voor het eerst besteld had een leuk welkoms cadeau heel erg loyaal! Dat gaf me wel de zekerheid om daar vaker mijn onderdelen en andere producten te bestellen. Over de levering was helemaal niks mis mee rond 8 uur s'avonds besteld meteen morgen in huis zonder schade of overige mankementen. Als je op de site naar producten zoekt is het heel fijn gerangschikt en je kunt het zo vinden, heb wel eens een vraag gehad over een product en daar komt de klantenservice goed van te pas, meteen na een half uur antwoord en heel erg vriendelijk! Azerty is daarom een super winkel om te bestellen en prijs kwaliteit verhouding!
VerzendingLevering was super snel en zonder schade, alle componenten waar nog netjes heel en alles werkte! Zoals te verwachten van Azerty.
KlantenserviceHeb een vraag gehad over een aantal koelers, ik kreeg na een half uur een antwoord dat mij heel goed heeft geholpen en waar ik iets aan had, en natuurlijk heel vriendelijk
Als nieuwe klant bij Azerty was de aanmelding cq aanmaak van een nieuwe account recht-toe-recht-aan, en de betaling en verdere afhandeling eveneens. Niets op aan te merken.
VerzendingHet is me vaker gebeurd dat ik een klein product heb ontvangen in een belachelijk grote verzendverpakking. Dat heb ik bij een bestelling bij Azerty gelukkig niet meegemaakt.
Bij Azerty een AMD processor (FX6300) besteld, samen met een Gelid tranquillo Rev2 koeler, prima gegaan en een dag later lagen de spullen in huis.
Processor doet het prima maar de koeler bleek veel te groot voor mijn behuizing.
Snelle bezorging, niets over te klagen, alles is uitstekend verpakt.
Klantenserviceaangezien de Tranquillo Rev 2 niet in mijn systeemkast paste heb ik gevraagd die terug te mogen sturen en dat mocht natuurlijk, enige min punt is dat ik de verzending van 6,95 wel zelf moest betalen, dat is 25% van de waarde van de koeler, dat was omdat ik zelf verkeerd had besteld. Is wel een beetje waar maar ben beter gewend van webwinkels. had hem misschien beter op tweakers aan kunnen bieden.
Moederbord besteld, niet tevreden, terug gestuurd. Moederbord defect bevonden, geklaagd bij de service monteur. Dag later reactie, ik kon 17,50 betalen ter reparatie en kreeg dan het gerepareerde moederbord terug. (Moederbord was naar mijn mening volledig intact opgestuurd) Gevraagd om het defecte moederbord retour te krijgen aangezien het mij onmogelijk leek dat deze defect was. Dag later weer mail gekregen, moederbord was gratis gemaakt en werd naar mij terug gestuurd.
Jammer dat het moederbord niet terug genomen kon worden, wel positief dat het uit service kosteloos is gerepareerd. Het zal onmogelijk zijn om erachter te komen waar het moederbord ''defect'' is geraakt.
Mag Azerty wel nageven dat ze moeite doen om de klant tevreden te stellen. Aan de hand van deze review is er contact met mij opgenomen zodat alles opgelost kon worden.
Ondanks de uitkomst van de RMA zou ik toch weer bij Azerty bestellen aangezien mijn overige bestellingen altijd vlekkeloos werden verwerkt.
Ondanks de uitkomst van de RMA toch een prettige ervaring met de klantenservice. Er is duidelijk contact met me gehouden en ik ben netjes gebeld door Azerty om het probleem op te lossen.
Hierbij willen we u bedanken voor uw feedback middels deze review. Waar mogelijk zullen wij uw ervaring meenemen om onze klanten in de toekomst beter van dienst te zijn.
Aangezien ik momenteel te weinig informatie heb om uw bestelling terug te vinden zou ik graag per email vernemen wat uw ordernummer is, zodat ik kan kijken wat er aan de hand is en een oplossing kan verzorgen. Dit kunt u mailen naar francisca@azerty.nl.
In april 2 pc's laten bouwen bij Azerty. Ze werden snel geassembleerd en vervolgens snel geleverd. Daarvoor al enkele keren andere producten besteld en zijn tot nu toe altijd binnen de beloofde levertijd aangekomen en in goede staat.
VerzendingSnelle levering met voldoende bescherming. Nog geen slechte ervaring met de verzending van Azerty tot nu toe, terwijl ik toch al enkele malen daar producten besteld heb.
KlantenserviceHeb uiteindelijk de voeding van een pc teruggestuurd en omgewisseld door een andere. Werd vriendelijk en snel geholpen. Ook wordt er meegedacht aan een oplossing. Alleen maar lof voor de klantenservice.
Betaling was vlot en makkelijk, nog nooit een probleem mee gehad ook. Ik had persoonlijk voor de ideal betaling gekozen welke overigens zelden problemen heeft.
VerzendingDit is intussen mijn tweede bestelling bij azerty en ik had nooit echt de behoefte gehad om een review te schrijven. Maar de tering wat een tragisch trage levering. 2 - 5 dagen leveringstijd worden al gauw 2 tot 4 weken leveringstijd buiten schuld van de logistieke partner om.
KlantenserviceDoor de trage leveringen ook de nodige telefoontjes moeten plegen. Werd bij de eerste telefoontje ook erg onvriendelijk aangesproken. "Volgensmij zijn er nog geen twee weken voorbij ofwel?" (Bij product met 2 - 5 dagen levering). Je komt ook geen steek verder door het ze vriendelijk te vragen want t interesseert ze toch niet.
Ik beveel deze webwinkel sterk aan. Mijn bestelling verliep uitstekend. Ik werd zeer goed op de hoogte gehouden van de details, en enkele opties die van toepassing zouden kunnen zijn.
VerzendingZeer snelle levering, zelfs track & trace bij de gratis bezorgingsoptie.
Via Pricewatch, twee klikken in winkelwagentje, automatisch ingelogd d.m.v. cookies van de eerste aankoop ooit. Betaling creditcard is 3% duurder hierdoor heb ik tot mijn spijt maar via iDeal betaald. Site ziet er wat oubollig uit, onderaan op site logo van 12 jaar vanaf 2004 maar Copyright is dan weer 2004-2015. Filteren van producten op de site zelf is ook niet te vergelijken met concurrenten.
VerzendingPersoonlijk vind ik dat als er en doos gepakt wordt van +/- 50x30x30(lxbxh) en er dan een doos van een videokaart op de bodem wordt gelegd van 30x15x10 het niet degelijk verpakt is als de doos verder gevuld wordt met alleen luchtzakjes. Als de verpakkingsdoos neer wordt gezet krijgt de videokaart net zo'n klap als zonder verpakkingsdoos. Overigens was besteld voor 22.00u wel gewoon netjes de volgende dag thuis zoals vermeldt staat op de site. Ook fijn is pakje gemak afhaalpunt wat niet elke webwinkel aanbiedt.
KlantenserviceMijn Sapphire NITRO R9 380X 4G D5 had een defect aan de fan controller of een soortgelijk defect, waardoor die constant 100% draaide wat ik ook deed. Dit was vanaf de eerste minuut aanwezig. Naar hevig testen en priegelen met drivers heb ik een medewerker van de telefonische klantenservice(0900-nummer) op 22 april het volgende bedacht: om niet zonder te zitten heb ik die avond een nieuwe besteld en de oude zou ik terug sturen als DOA / koop-op-afstand als ik de nieuwe ontvangen heb, dit vond ik zelf nogal fijn gezien ik net mijn pc had geüpgraded en niet graag zonder GPU wilde zitten. Volgende dag in huis en nieuwe GPU werkte 100%. Oude dezelfde dag terug gestuurd, aangetekend via postNL op zaterdag 23 april. Op dinsdag 26 april kreeg ik het volgende per mail:
"We hebben uw product/producten ontvangen. Aangezien het product er nog als nieuw uit ziet, is besloten u 100% van de aankoopwaarde terug te geven.
Graag horen we op welk IBAN rekeningnummer we het bedrag ad 248,90 euro kunnen terugstorten.
Indien u een alternatief product wenst, zien we de omschrijving van dit product en/of het artikelnummer tegemoet.
Wij zullen dan berekenen of u geld terugkrijgt of dient bij te betalen.
Graag horen we voor welke optie u kiest."
Dit vond ik persoonlijk wel een beetje apart gezien ik zowel op de pakbon welke ik had geretourneerd als op het service ticket welke ik heb aangemaakt voor het terug sturen van het pakket duidelijk had vermeld dat het probleem verder opgelost is en het product DOA(althans defecte fan controller) is aangekomen en ik graag het volledige bedrag teruggestort zou willen hebben. -Volgens de voorwaarden krijgt de koper ook nog het verzendbedrag terug tot maximaal 15€ als het een DOA is. In mijn geval €8,15.-
Nu stoorde ik mij met deze mail aan twee dingen. a) Er is niet gekeken naar mijn service ticket en naar de pakbon met mijn uitleg en b) Ik moet mijn IBAN per mail terug gaan sturen. De kans dat ik de fout in ga met het mailen van mijn IBAN is aanwezig terwijl ze die ook direct uit hun iDeal transactie kunnen halen. Waarom kan dat er niet even gemakkelijk in gekopieerd worden zonder dat er kans is op typefouten. En waarom kan niet direct mijn verzoek gehonoreerd worden? Of kan er geen bevestiging gevraagd worden voor mijn verzoek om het daarna te honoreren?
Op deze mail heb ik minder dan 15 minuten later gereageerd met mijn rekeningnummer en een correctie van het bedrag inclusief mijn verzendkosten. Daarnaast nogmaals mijn uitleg zoals ook op mijn pakbon bij retourneren en in het service ticket al had vermeld.
Vier werkdagen(koningsdag en zaterdag/zondag zijn geen werkdagen in mijn beleving) geen overboeking of reactie gehad en gezien er niet gereageerd werd op mijn mail maar eens gebeld. De telefonische medewerker vond het natuurlijk erg vervelend maar omdat hij niet bij de mailbox van de servicedesk kon komen (na zessen) zou hij een bericht achterlaten en zou ik de volgende dag van de servicedesk reactie hebben met de stand van zaken en wanneer het bedrag overgemaakt zou worden.
De avond er na, je raadt het nooit, geen reactie per mail gehad.
Dit maal een poging gewaagd via de chat. Want ja nogmaals een 0900-nummer bellen, niet horen hoe lang de wachtrij is en uiteindelijk geen steek verder komen heeft natuurlijk ook weinig nut. Via de chat had ik met twee minuten iemand te pakken. Helaas gaf deze medewerker exact hetzelfde aan als de medewerker van de vorige dag. "Kan nu niets doen ik zou ze mailen." Met de vraag of hij me niet de volgende werkdag(6 mei, 5 mei was hemelvaart) terug zou kunnen bellen werd kotermetten gemaakt. Deze medewerker is voor mij helemaal waardeloos gezien hij per zin ook nog eens minimaal één of twee grammatica of behoorlijke spellingfouten maakte(dit lijkt me toch wel cruciaal voor een medewerker die klantvragen behandeld via de chat).
6 mei zag ik voor de middag tot mijn verrassing eindelijk toch een mailtje van Azerty, WOW:
"We hebben uw product/producten ontvangen en er is besloten u 100% van de aankoopwaarde terug te geven.
Graag horen we op welk IBAN we het bedrag ad 257,05 euro kunnen terugstorten.
Wij zullen dan berekenen of u geld terugkrijgt of dient bij te betalen.
Graag horen we voor welke optie u kiest"
Facepalm. Na één pakbon met uitleg, één ticket op de site, één mail van mij op reply van de vorige mail, één telefoongesprek en één chatgesprek moet ik nogmaals mijn IBAN geven en laten weten welke optie ik kies. Persoonlijk heb ik liever geld dan dat ik het uitgeef maar met vijf bevestigingen moet het toch wel een keer duidelijk zijn. Ook hier een copy-paste van de iDeal betaling zou niet verkeerd zijn.
Ik had op vrijdag 6 mei iets minder dan twee uur later een antwoord verzonden met nogmaals mijn IBAN en het verzoek het bedrag over te maken.
Drie kwartier later kreeg ik een factuurmail(?) Bij deze mail zat een nieuwe factuur als bijlage in pdf toegevoegd. Deze vrij onduidelijke factuur heeft een aantal minnen staan waardoor het duidelijk wordt dat het hier gaat om een terugbetaling, wel zo fijn natuurlijk gezien het niet in de 'factuurmail' staat.
Dinsdag 10 mei kreeg ik om half vijf een mail:
" Het bedrag ad -257,05 euro met betrekking tot creditfactuur F1101703 is teruggestort op uw
rekening. Het bedrag is teruggestort vanaf onze ING rekening, dus de betaling zal 1 dezer dagen op
uw rekening staan.
Wanneer het bedrag over 4 dagen nog steeds niet op uw rekening staat, kunt u contact opnemen met de
administratie via administratie@azerty.nl"
Deze mail is inclusief de extra enters achter 'uw' en 'de' en de extra spaties voor 'Het' en 'Wanneer'. Nu is dit 100% mierenneuken en dat zal ik ook absoluut toegeven. Maar ik vind het eigenlijk toch geen porum dat er in 2016 nog plain-text mails worden verstuurd met deze foutjes die elke stagiair er uit pikt als dit een keer wordt verzonden naar een intern mailadres ter controle. Al dit soort foutjes in de mailings naar mij toe zijn gewoon stomme en domme foutjes in een template of CRM systeem. Om nog even verder te mierenneuken, een min bedrag overmaken zou een rekening zijn en van ING rekening naar ING rekening overmaken is direct, overigens was het bedrag pas later op avond overgemaakt en niet al toen de mail verzonden was.
Nu weet ik echt dat ik nu een beetje zit te mierenneuken maar al met al voelt dit gewoon niet professioneel.
Op 26 april kreeg ik een mail dat het onderdeel in ontvangst is genomen en het heeft tot 10 mei geduurd voordat ik mijn geld terug had. Dit zijn 14 dagen waarvan 2 feestdagen en dus 8 werkdagen. Acht werkdagen zonder dat ik mijn geld terug krijg is helemaal geen enkel probleem, mits dit duidelijk en goed gecommuniceerd wordt. Als ik constant aan het lijntje gehouden wordt, vijf keer moet uitleggen wat er aan de hand is en wat ik wil en ik meermaals enkele reactie krijg, krijg ik absoluut het gevoel alsof ik de volgende keer beter elders mijn producten kan bestellen of toch 3% bijbetalen om via creditcard direct mijn recht te halen.
De site is redelijk maar verouderd en biedt geen goede vergelijking tussen producten uit dezelfde categorie, en is ondermaat als er vergelijkt wordt met concurrenten. De betaling is uitstekend, de verzending is zeer snel maar matig verpakt. De klantenservice per mail, telefoon(welke alleen per 0900 te bereiken is waarbij 5 van de 6 directe concurrenten dat niet hebben) en chat is dramatisch, onprofessioneel en veel te traag.
Ik hoop ten zeerste dat ik niet ooit een echt serviceretour moet uitvoeren bij Azerty.
EDIT: Naar aanleiding van deze review ben ik gebeld door Azerty. In dit gesprek hebben wij even kunnen sparren over ons contact en dit doet mijn vertrouwen ten goede. Hoewel ik nog steeds huiverig ben over mijn koop- en serviceproces, heb ik absoluut wel vertrouwen gekregen in het aannemen van feedback en het verbeteren van knelpunten. Chapeau!
Iets meer dan twee weken heb ik meerdere bankjes RAM besteld bij Azerty, 2-3 werkdagen levertijd was aangegeven. Het is uiteindelijk 2 weken geworden. Helaas was een deel een cadeau, dus moest ik de jarige teleurstellen.
VerzendingDe bestelling is goed aangekomen, maar wel veel te laat.
KlantenserviceIk had op een maandag besteld met 2-3 werkdagen verzendtijd vermeld, 5 werkdagen later nog niks ontvangen, dus maar even een mailtje verzonden naar de klantenservice. Ik krijg een net mailtje terug dat de levertijd opgevraagd zou worden bij de leverancier. Volgende dag krijg ik een nieuw mailtje met daarin vermeld het nog wel 10 dagen kan duren voor het pakketje verstuurd wordt met 3 opties:
1) U kunt wachten tot het artikel voor u binnen komt en dan alles in 1 keer ophalen of laten versturen.
2) U kunt kiezen voor een alternatief product.
3) U kunt wachten tot het artikel voor u binnen komt en de reeds gereserveerde producten vast ophalen of laten versturen. U dient bij splitsing van de order rekening te houden met een meerprijs voor de verzendkosten.
De laatste optie is niet echt fatsoenlijk, zeker als het zo veel langer duurt dan aangegeven (12 dagen!). En aangezien ik een specifiek type RAM moest hebben heb ik maar optie 1 genomen.
Uiteindelijk een teleurgestelde jarige en 2 weken later wel mijn pakketje in goede orde ontvangen.
Aangezien ik momenteel te weinig informatie heb om uw bestelling terug te vinden zou ik graag per email vernemen wat uw ordernummer is, zodat ik kan kijken wat er aan de hand is geweest en een verbetering kan verzorgen. Dit kunt u mailen naar francisca@azerty.nl.
bestelling geleverd op tijd.
helaas was op het moederbord geen socket geplaatst dus kon ik mijn bord niet inbouwen heb het bord nu een week in huis en nog geen socket toe gestuurd amd3+ krijg steeds een andere medewerker die mijn mail doorsturen naar de juiste afdeling maar nog steeds niet opgelost wordt vervolgd.
op tijd helaas liever later ontvangen maar wel compleet zie hier boven
Aller goedkoopste site waar je pakketje het snelst aankomt.
Geweldig dus ga zo door Azerty!!
Het was in topconditie
KlantenserviceIk heb geen contact genomen.
Er waren geen fouten dus het is niet nodig
prima shop, prima prijs. niet de allergoedkoopste voor mijn bestelling maar voor een paar euro meer weet ik wel zeker dat ik een goede shop te pakken heb.
Verzendingduurde een dag langer maar dat kan ook aan de postbode hebben gelegen.
Ik had snel een 16gb USB stick nodig. Deze was bij Azerty goedkoop en direct leverbaar. Zoals beloofd de volgende dag ontvangen.
VerzendingDe USB stick werd verstuurd als pakket met tracking. Misschien wat overdreven, maar het kost mij niks meer of minder en wat extra veiligheid is nooit weg natuurlijk.
De site zat goed in elkaar, via tweakers kwam ik gelijk bij het product wat ik nodig had. De bestelling verliep soepel, er kwamen naar mijn idee alleen meer mails binnen dan nodig (5, van registreren tot vragen om een beoordeling).
VerzendingHet product kwam netjes verpakt aan. Het enige nadeel was dat er een doos met ongeveer 10x het volume van het bestelde object gebruikt was, die vervolgens met luchtzakken opgevuld was zodat de bestelling niet zou gaan schuiven. Een kleinere doos zou wat milieuvriendelijker zijn geweest omdat het wat van beide materialen bespaart.
De webshop van Azerty is overzichtelijk en makkelijk in het gebruik. Ik kan altijd vinden wat ik nodig heb en bij vragen over producten, bijvoorbeeld over compatibiliteit, kan je ze altijd even mailen.
VerzendingMijn ervaringen met de pakketservice van PostNL zijn wisselend, maar daar kan Azerty niet meer aan doen dan overstappen naar een andere logistiek partner.
KlantenserviceAltijd snel reactie op emails met vragen of problemen. Ter compensatie van het ongemak van defecte producten waar helaas net geen garantie meer op zit (harddisk in mijn geval) waren ze bereid om bij de bestelling voor een vervangend product geen verzendkosten te rekenen.