Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenIk heb een Videokaart besteld bij Azerty namelijk de XFX Mercury RX9070XT van AMD.
Ik ben er tot zover heel erg tevreden mee, het was makkelijk te bestellen, snel geleverd en de prijs was aanzienlijk lager dan bij andere bedrijven.
Ik heb deze kaart dus heel gunstig kunnen kopen waar ik dan ook erg blij mee ben!
Hier werd totaal niet moeilijk over gedaan en ze hebben mij tevens ook een nieuwe gestuurd.
Toen ook uiteindelijk die kapot ging door een fabrikanten fout kreeg ik mijn volledige aankoop bedrag terug.
Ik raad Azerty sterk aan, altijd hele fijne ervaringen mee gehad.
Levering was perfect op tijd en het product zat goed verpakt.
KlantenserviceJaren geleden heb ik Azerty een keer moeten benaderen vanwege een defecte headset.
Ik raad Azerty sterk aan!
AlgemeenNiet de eerste keer, en niet de laatste keer dat ik hier iets heb besteld. Prettige online shop, en tot nu toe altijd snelle levering.
VerzendingSnelle levering, netjes verpakt, en als PostNL wil meehelpen (maar daar heeft Azerty uiteraard weinig invloed op) netjes bezorgd.
AlgemeenEén van de weinig webshops die wel gewoon de Lian Li Hydroshift 2 op voorraad had en tegen een normalen prijs. Volgende dag al in huis. Top service!
VerzendingZelfde product eerst bij een andere grote webshop besteld, maar de levering werd keer op keer uitgesteld. Bestellingen geannuleerd en dit keer bij Azerty geplaatst. Zelfs in de drukke decembermaand gewoon de volgende dag in huis!
AlgemeenHeel de service was perfect. De bestelling was snel klaar voor verzending. Vlotte communicatie met de klantenservice. Ze beantwoorden je vragen snel en duidelijk.
VerzendingDe bestelling was sneller klaar dan verwacht. Ik had online gelezen wanneer je assemblage (cpu + moederbord) bijbesteld dat je bestelling toch zeker 4 dagen kon duren . Maar de mijne was klaar binnen de 2 dagen.
KlantenserviceVlotte communicatie met de klantenservice. Ze beantwoorden je vragen snel en duidelijk.
AlgemeenVoor mijn supermicro server was ik op zoek naar een nieuwe CPU aangezien ik zelf geen zin had om deze Intel Xeon Gold 6230 er zelf in te zetten en ik al eerder goeie ervaringen had bij Azerty ben ik weer bij hun teruggekomen. De mail wisseling was ook echt top met wat additionele vragen om er voor te zorgen dat mijn board ook wel echt de cpu aan kon.
Klantenserviceeenmaal bij Azerty aangekomen werd de server snel opgepakt en tevens werd er even gekeken naar een issue die ik had gezien met de Noctua cpu cooler.
Al met al gewoon weer een prettige/professionele ervaring,
AlgemeenNa 12 dagen “testen” ineens fysieke schade – service is beneden alle peil!
Mijn pc, gebouwd voor mijn zoon, werkte ruim een jaar probleemloos, tot het systeem plotseling niet meer opstartte. Alles was zorgvuldig opgebouwd en onderhouden. Als ICT-manager weet ik waar ik op moet letten en heb ik het moederbord vóór verzending volledig gecontroleerd: geen schade, volledig intact, CPU zat er gewoon op en is niet door mij verwijderd.
Omdat het product nog onder garantie viel, verwachtte ik een normale afhandeling of een simpele swap van het moederbord. Helaas liep dit totaal anders.
Het moederbord, de CPU en het geheugen zijn verzekerd en degelijk verpakt naar Azerty verzonden. Ik heb het pakket bewust zo verstuurd om schade tijdens transport uit te sluiten. Bij binnenkomst kreeg ik echter geen enkele melding van schade, terwijl dit standaard hoort te worden gedocumenteerd.
Daarna bleef het pakket twaalf dagen lang “in test” staan. Ik heb meerdere keren gebeld om te vragen wat de status was, maar elke keer kreeg ik hetzelfde antwoord: “Het staat nog in test.”
Pas na twaalf dagen kwam ineens de melding dat er “socket-schade” zou zijn – iets wat er bij verzending gegarandeerd niet was. De CPU zat nog in de socket toen ik het verzond; deze is dus bij Azerty verwijderd en er is vervolgens aan de socket gerommeld, met fysieke schade tot gevolg.
Het is zeer vreemd en onprofessioneel dat Azerty dit niet direct bij ontvangst meldt, zeker als het volgens hen om zulke zichtbare schade gaat.
De serviceafhandeling is ronduit teleurstellend.
Er wordt geen verantwoordelijkheid genomen voor schade die volgens mij tijdens het testen is ontstaan.
De communicatie is traag: tussen updates zat soms meer dan een week.
Leidinggevenden én zelfs de teammanager hebben niet gereageerd op mails die ik rechtstreeks heb gestuurd.
Azerty probeerde zelf nog aan de socket te “repareren”, terwijl dit volledig losstaat van de oorspronkelijke klacht (pc startte niet op). Dit heeft de situatie alleen maar verergerd.
Uiteindelijk werd alleen een betaalde reparatie aangeboden (ca. €95), terwijl een nieuw bord goedkoper is. Geen enkel redelijk of klantvriendelijk voorstel is gedaan.
Ondanks een jaar probleemloos gebruik en een product dat netjes, onbeschadigd en verzekerd is ingevoerd, blijft de klant volledig in de kou staan zodra er garantieafhandeling nodig is. Bestellen gaat prima, maar zodra er service nodig is, geeft Azerty geen thuis.
Op basis van deze ervaring kan ik niemand aanraden om bij Azerty te bestellen.
AlgemeenKwam aan op het beloofde moment en was makkelijk te bestellen. Ze waren ook nog eens 1 van de goedkoopsten. Inmiddels al 20 jaar klant bij Azerty (eerder zakelijk) en eigenlijk nooit problemen met ze gehad.
VerzendingDe levertijd klopte precies, ook de levertijden en updates van de bezorgservice.
AlgemeenOngeveer al 20 jaar klant bij Azerty.
ze hebben altijd goede prijzen en zijn zeer betrouwbaar.
Ze laten zien wat bij hen op voorraad is en bij hen leverancier.
Krijg al snel een track and trace als je iets besteld hebt.
laatste verzending ging via postnl bij hen. de bestelling had vertraging omdat postnl iets verkeerd had gedaan. doos was slecht dicht gemaakt en weer door gesteurd naar mij.
ze melde niet in de doos gekeken te hebben maar dat leek me erg onverschijnlijk hoe de doos dicht was.
verder was er schade aan het product waardoor ik het terug gesteurd heb voor RMA naar Azerty.
ik wacht nog op het vervangen product.
en dit is niet een fout van Azerty maar van PostNL
Momenteel voldoende op de klantenservice. de man die ik aan de telefoon had heb ik totaal geen klachten op. de handelingen die gedaan zijn ook niet.
ik zou het uitsteken willen noemen maar dat ligt aan hoe mijn RMA verwerkt word.
AlgemeenAzerty is naar mijn overtuiging 1 van de beste sites voor het aanschaffen van computer benodigdheden. Daarbij waren ze voor wat ik zocht de goedkoopste, met de grootste voorraad en snelst verzonden.
Verder hebben ze een goede en bereikbare klantenservice. Erg belangrijk.
Vrijdagavond besteld, zaterdag op de bestemming. Goed verpakt, duidelijke verzend berichten.
KlantenserviceZijn goed bereikbaar, veel expertise en bereikbaar via de telefoon.
AlgemeenAlles verliep prima! Keurig verpakt en niet te lange verzendtijd. De betaling en alles verliep ook prima.
VerzendingAlles verliep prima! Keurig verpakt en niet te lange verzendtijd.
AlgemeenDuideijke site, goede berichtgeving over je order, snelle levering en keurig verpakt.
Niets op aan te merken.
Volgende keer kies ik weet voor AZERTY.
Zoals verwacht. Helemaal goed en volgens de verwachting geleverd conform bestelling.
AlgemeenEr is maar weinig over te schrijven, dat heb je als alles goed gaat. Verzending perfect, communicatie goed, afhandeling netjes, etc, etc.
VerzendingPunctueel, alles netjes geregeld. ook hierover valt verder weinig te vertellen.
KlantenserviceVriendelijk, duidelijk en accuraat. De mogelijkheden waarmee het bedrijf bereikt kan worden zijn legio.
AlgemeenFijne en overzichtelijke webshop. Ik merk dat ik verwend geraakt ben aan de filters in de pricewatch en dat is iets wat ik bij veel webshops mis, zo ook bij Azery. Voorbeeld: bij geheugen kan je enkel filteren op CAS latency, niet op specifieke timings.
VerzendingInformatie voorziening van bestellen tot levering aan huis is altijd goed geregeld.
KlantenserviceIk heb het voordeel dat ik vlakbij woon en gewoon naar de balie kan stappen, waar ik door vriendelijk personeel geholpen wordt. De keren dat ik op locatie geweest ben valt me op dat de mensen goed gemutst zijn en vaak aan het ouwehoeren zijn, zonder dat het onprofessioneel is.
AlgemeenGoede filters, overzichtelijke productpagina’s en een soepele checkout. Daar kunnen veel webshops nog een voorbeeld aan nemen.
VerzendingDuidelijke orderbevestiging en aftership pagina. Ze leveren op maandag als je op zondag bestelt. Dat zie je niet vaak.
KlantenserviceIn 20 jaar tijd pas één keer nodig gehad. Dat zegt genoeg, denk ik.
AlgemeenOp dinsdag 2 december heb ik via de webshop Azerty.nl RAM-geheugen besteld. Op de website stond vermeld dat de verwachte levertijd 2 à 3 dagen zou zijn.
Tot vrijdag 5 december heb ik geen enkele communicatie ontvangen. Pas nadat ik zelf contact opnam, kreeg ik te horen dat het product niet leverbaar is. Dit acht ik een voorbeeld van misleidende handelspraktijken. Volgens mijn informatie is een webshop wettelijk verplicht om duidelijk aan te geven wanneer een product niet op voorraad is, of om de klant direct na bestelling hierover te informeren. Beide verplichtingen zijn niet nagekomen.
Daarnaast is de communicatie onaanvaardbaar traag geweest. Het heeft uitzonderlijk lang geduurd voordat ik op de hoogte werd gebracht van de situatie, en dat pas na mijn eigen navraag.
Dit brengt mij in een zeer vervelende positie:
- Ik moet nu langer wachten voordat ik een alternatief product in huis heb.
- Mijn terugbetaling, die ik op vrijdag 5 december heb aangevraagd, is nog steeds niet uitgevoerd.
- Ondertussen stijgen de prijzen van alternatieve producten dagelijks door de huidige wereldwijde schaarste.
- Ik verlies tijd door contact met hun klantenservice, terwijl de fout volledig bij Azerty.nl ligt.
De levering heeft niet plaatsgevonden omdat het product uiteindelijk niet op voorraad bleek te zijn.
KlantenserviceIk kreeg pas vier dagen na de bestelling communicatie, en dat was omdat ik zelf moest navragen.
AlgemeenZoals altijd wederom zeer tevreden over Azerty. Ik heb bij hun werkelijk nog nooit problemen gehad met mijn aankopen. Deze worden altijd snel afgehandeld en supersnel geleverd. Misschien zijn ze niet altijd de goedkoopste in Nederland, maar zeker wel 1 van de meest betrouwbare webshops die ik ken!
VerzendingWederom supersnel en goed verpakt geleverd. Mijn Sapphire 9070 XT Pulse zat netjes in een onbeschadigde omdoos met luchtkussenfolie eromheen.
AlgemeenIk kocht een AMD 9700X en het proces van het gebruiken van de verlanglijst tot aan het afrekenen verliep soepel en soepel. De prijzen waren goed en het bestelproces verliep soepel.
VerzendingDe verzending was snel en ik had de mogelijkheid om het naar een afhaalpunt te laten verzenden, zodat ik niet thuis hoefde te zijn om het pakket in ontvangst te nemen. De verzending was snel en zonder extra kosten.
AlgemeenIk heb de Asus Prime RX9070 XT 16GB grafische kaart gekocht. De kwaliteit van het product is geweldig, het heeft een heel mooi uiterlijk en een goede afwerking
VerzendingDe verzending door Azerty was goed en zeer snel, en de Asus Prime RX 9070 XT grafische kaart was goed beschermd
AlgemeenDe bestelling liep heel vlot van keuze maken tot betaling! nog nooit ezerder probelemen gehad.
---
Niet echt een mening over aangezien alles perfect is verlopen
De verzending was perfect zoals eerder doorgegeven ! mooi op tijd ontvangen
AlgemeenIk had bij azerty een processor gekocht omdat ze de beste deal daarvoor toendertijd hadden. Alles ging helemaal prima en netjes op tijd afgeleverd. Product werkt fantastisch. Zat wel een klein deukje in de doos maar daarvoor geef ik postNL de schuld en het heeft niks aangetast.
VerzendingDie deuk liet me kort eventjes schrikken. Maar het was snel en transparant over waar het pakketje zich bevond