Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Alweer een probleemloze bestelling met snelle levering die dit keer opviel door de efficiënte verpakking

De verpakking was doelmatig onder overbodige luchtvulling

Recent had ik een paar bestellingen bij Azerty gedaan.

Mijn eerste bestelling was een coffeelake systeem voor 960 euro.
Alles was netjes ingepakt, niks beschadigt en op tijd.

Iets later sneuvelde mijn GPU en bestelde ik een 1060 GTX voor 390 Euro bij Azerty.
Azerty gebeld en mij verontschuldigt en aangegeven dat ik liever een 1070 TI wou bestellen bij hun voor 549 Euro.

Hun vriendelijk verzocht of zij wel wat haast konden maken met het terug storten van het bedrag, de verkoper was sympathiek en beaamde mijn wens.
De kaart een dag erna teruggestuurd.

Na 1 week contact opgenomen met Azerty over de terugboeking, en werd mij verteld dat zij vandaag of uiterlijk eind van de week het bedrag zouden terug storten.
Niks meer vernomen van Azerty en geen terugboeking.

Na een mailtje stortte Azerty het bedrag na 16 dagen op de rekening van iemand anders.
Het bedrag werd de zelfde dag terug geboekt, verder niks meer vernomen van Azerty.

Uiteindelijk heeft het 21 dagen, 2 mailtjes en 2 telefoontjes gekost om het bedrag terug te krijgen op mijn rekening.

Wel hebben de medewerkers van Azerty mij beleeft te woord gestaan, en fouten zijn menselijk.
Echter vind ik het vervelend om er achter aan te moeten bellen.

Van uit hun zelf was er geen initiatief om dit op te lossen, ook kreeg ik geen notificatie dat ze het bedrag hadden terug gestort.

Door het tekort aan GPU's heeft Azerty de 1070 ti nog niet kunnen leveren, iets waar zij zelf weinig aan kunnen doen.
Op het moment van aankoop stond er een blauwe stip achter, dit betekent dat het meer dan 10 werk dagen kan duren.
" Er is minimaal één leverancier die aangeeft het product nog te kunnen leveren"

Twee weken later was deze verandert naar onbekend.

"er is op dit moment geen leverancier die een vaste toezegging kan doen."

Na 22/17 werkdagen Azerty gebeld en gevraagd of ze meer wisten , sinds de status van de kaart nu op onbekend stond.
De werkneemster vertelde mij dat dit het zelfde was, ondanks de website duidelijk aan geeft dat dit niet het geval is.
Ik vroeg haar of Azerty bereid zou zijn mij een alternatief te bieden indien Azerty niet in staat zijn om de kaart binnen 1.5 maand te leveren.

Azerty was vrij duidelijk, ik zou het verschil zelf moeten betalen want ik had de kaart 'goedkoop ingekocht'.
Azerty schroeft zelf de prijzen voor sommigen kaarten met 100-200 Euro omhoog, terwijl zij en hun leveranciers geen garantie kunnen geven dat zij deze kaart ook werkelijk kunnen leveren.

Wanneer je een klant na 1.5 maand een toezegging doet voor een alternatief, ondanks de kosten is dat een stukje extra service.
Voor mij als klant is het plezierig om te weten dat ik in ieder geval een product krijg en niet mijn tijd verspil.
Vooral na het incident met het terug boeken van de 390 Euro zou het netjes zijn geweest.

Mijn ervaring is wanneer Azerty het product heeft is er geen enkel probleem, ze zijn in de regel ook zeer beleeft.
Alles daar buiten vind ik een stuk minder.

Alles is goed verpakt en als ze het hebben komt optijd aan.

Gemixte gevoelens.

Goedemiddag,

Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.

Er is inmiddels contact geweest om dit met u op te lossen.

Nogmaals onze excuses voor het ongemak.

René Jansen
Azerty Verkoop

Het was al weer een tijdje geleden dat ik bij Azerty besteld had. Zo te zien heeft de webshop een make-over gekregen en is het logo ook inmiddels vernieuwd. In het verleden (2010/2012) vaker bestellingen geplaatst bij Azerty maar sinds dien is er veel verbeterd aan de webshop. Het is makkelijker zoeken en de layout ziet er ook strakker uit.

Daarnaast valt het mij op dat de verzending en het verwerken van orders erg snel is geworden. Op 16 februari een bestelling geplaatst bij Azerty en kreeg dezelfde dag nog een e-mail dat mijn bestelling verpakt en verzonden was.

Daarnaast is het ook keurig dat je nog een e-mail achteraf krijgt met daarin je factuur. Al gaat dit (vermoed ik) geautomatiseerd is het toch voor een klant een pluspunt.

De producten waren erg goed verpakt. Ik had een behuizing gekocht met een Tempered Glass paneel (dat is qua verzenden al een redelijke gok) maar Azerty had deze erg goed verpakt (doos in doos). En ook het tweede pakket was goed voorzien van beschermmateriaal.

Mijn eerste bestelling bij Azerty :)
Via pricewatch op zoek naar geheugen voor een oude pc tevens cooling paste erbij
Het is niet de goedkoopste op de lijst, maar de reviews en bezorgtijden/snelheid was goed beoordeelt op deze site

De webshop ziet er keurig uit met informatie en foto bij de producten

Het heeft overall een goede eerste indruk op mij achtergelaten

Ik zal in het vervolg hier computer componenten bestellen, sinds de andere (goede) webshops al mee zijn opgehouden

Afgelopen vrijdag besteld en de dag erna rond 15:30 ontvangen
Keurig aangetekend verzonden in een envelope

Duidelijke site met correcte voorraadweergave. Goede prijs betaald en het feit dat er geen verzendkosten gerekend worden vind ik ook netjes. Verder heb ik betaald met Paypal, dat is voor mij een voorwaarde. Product is snel en netjes geleverd. Fijne zaak.

Keurig verzonden en verpakt, hoewel de verpakking van Alternate of Megekko beter is. Deze 2 winkels doen het product in een grote omdoos met luchtzakken. Azerty verstuurt mijn videokaart in een soort wikkel van karton. Dus als er iets zwaars bovenop zou komen te liggen in het verzendproces dan drukt dit gelijk op het product. Mijn videokaart is overigens ongeschonden aangekomen.

Al vaker bij Azerty besteld - uitgebreide site met goede omschrijvingen. Dat was in dit geval een belangrijke plus, omdat ik een headset met charge case zocht en veel websites tegenkwam waar het compleet onduidelijk was wat er precies aangeboden werd.
Daarnaast was Azerty ook nu weer zeer concurrerend zodat de keus snel gemaakt was, ook omdat er al snel geen verzendkosten meer gerekend worden.
Bestelproces is eenvoudig en duidelijk.
Ondanks de 'waarschuwing' dat de levertijd 2-3 dagen is had ik het artikel binnen 2 dagen in huis.

Uitstekend en heel handig en vernuftig apparaatje. Gebruik het zakelijk. Handen vrij om tijdens gesprekken te kunnen typen/schrijven en geen klachten meer dat ik slecht verstaanbaar ben. Heb getwijfeld tussen de Legend en de 5200, maar vond tamelijk veel matige reviews van 5200 gebruikers. En de Legend is aanzienlijk voordeliger.

Alles is gegaan zoals het hoort te gaan. Er is helemaal niets op aan te merken

Spullen zijn geleverd zoals beloofd

Super service, offerte aanvraag gedaan en binnen 1 werkdag deze al ontvangen. Er word met je mee gedacht, zo denken ze mee hoe hobbels genomen kunnen worden.

Na betaling waren de spullen meteen verstuurd. De volgende dag had ik ze al in huis. Order was netjes verpakt. Ook nadien nog een mail ontvangen of alles goed was overgekomen.

Dit is een prima webshop, goede producten voor een mooie prijs. Ook de betaling gaat soepel. Alleen zou de zoekfunctie verbeterd mogen worden, omdat het soms iets moeizamer is om te zoeken. Ook zou er bij sommige producten iets meer beschrijving mogen

Levering was wat aan de late kant, maar uiteindelijk toch goedgekomen. Klantenservice om hulp gevraagd, en dat ging allemaal prima. Ze hielpen goed mee. Pakket was goed en veilig verpakt, waardoor het niet snel zou beschadigen

Een perfecte klantenservice. Ze helpen je goed, doen niet moeilijk over bestellingen annuleren, denken goed mee. Aardige mensen (heb 3 of 4 verschillende mensen gesproken).

Top webshop. Groot assortiment en dit alles tegen scherpe prijzen. Site is overzichtelijk en duidelijk gecategoriseerd.

Nette verpakking in stevige omdoos. Snelle levering.

Na mailuitwisseing over prijswijziging bij een niet verzonden order direct adequaat geholpen. Nette en snelle reacties en ook de financiële afhandeling is binnen een week gepiept. Kan niets anders dan lof uitspreken.

Top winkel, grote selectie, prettige website, goede verzending en vrijwel altijd de beste prijs. Altijd mijn go-to webshop.

Op de verwachte tijd binnen, netjes verpakt.

Azerty communiceert snel en efficient, de bios update is ook snel uitgevoerd tegen geringe meerkosten dus al met al tevreden over de service.

Bios update snel uitgevoerd en daarna direct verzonden, kwam de dag erna aan.

Snelle en effciente ondersteuning.

Niet alles ging goed. Er is ruimte voor verbetering.
Een dingetje is de voorraad leverancier. Die geeft het idee dat je kunt bestellen, want er is voorraad. Maar dat is voorraad waar andere leveranciers ook van bestellen. Verder wel een dikke voldoende.

Elke keer een nette melding. Zsm werd het verstuurd. Elke keer ook binnen gekregen op tijd.

Er werd snel opgenomen, omdat ik redelijk vaak gebeld heb zegt dat wel wat.
Ook goed geholpen en er werd niet moeilijk gedaan.
Dat er een foutje gemaakt wordt is normaal dat gebeurde overal.
Alleen vond ik het wel jammer dat ik geen korting kon krijgen. Terwijl ik wel voor een groot bedrag heb uitgegeven.
Daarom geen uitstekend.

Website makkelijk te gebruiken. Betalen makkelijk via iDeal en kreeg meteen e-mails over bestelling. Top

Was één dag later binnen en werd up to date gehouden met postnl

Had geen vragen maar zal wel goed zijn

Al zo'n 10 jaar zakelijk klant bij Azerty. Helaas blijkt "Voor 23:00 besteld, volgende werkdag in huis” niet te gelden voor zakelijke klanten die op rekening kopen. Azerty past de limiet voor deze klanten af en toe aan zonder de klant te berichten of hiervan inzicht te geven in de Mijn Azerty omgeving en heeft dan kennelijk een werkdag extra nodig voor de verwerking van een bestelling.

Levering was niet op tijd helaas. Op de 14e een 8-tal hd's besteld waar er nog 12 van voorradig waren in het lokale magazijn. Bij de hd's stond bovendien "Voor 23:00 besteld, volgende werkdag in huis”. Uiteindelijk zijn ze pas de 16e geleverd.

Aangezien ik buiten de bestelbevestiging geen emails meer kreeg heb ik de volgende ochtend rond half 9 meteen gemaild of de bestelling inderdaad onderweg was, helaas kreeg ik pas rond kwart voor 9 's avonds, meer dan 12 uur later, bericht dat de hd's pas de dag erna zouden worden geleverd.

Goedemiddag,

Helaas kunnen we uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar rene.jansen@azerty.nl, zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

René Jansen

Zoals gevraagd op 20 februari de ordergegevens nog gemaild, verder niets meer vernomen.

Duidelijke website met altijd een correcte voorraad beheer.
Betalen en het bestel proces lopen altijd heel erg goed bij Azerty.

Twee woorden: Warme Douche!

Levering was keurig op tijd.
De verpakking van het product is zoals ik gewend ben van Azerty altijd erg goed te noemen.

Alles is altijd helder en duidelijk. De medewerkers zijn zowel technisch als op administratief gebied erg sterk!

Duidelijke webshop, up-to-date voorraad indicator en een gemakkelijk betaalproces. Top!

Het kan misschien wel handig zijn als de factuur eerder aangemaakt wordt, nu krijgt men die pas wanneer de order al verzonden is.

Om de een of andere reden kreeg ik een T&T code die aangaf dat mijn producten op zaterdag de 17e zouden worden geleverd. Het kwam uiteindelijke op vrijdag toen ik toevallig thuis was.
Geen echt gebrek dus, maar ergens ging er iets niet helemaal lekker

Er bleek uiteindelijk maar 1 geheugenstick leverbaar te zijn terwijl ik er twee nodig had. Een simpel telefoontje waar ik niet eens hoefde te wachten en het was geregeld.
De medewerker wilde meedenken met welke module geschikt is, maar ik had al eentje opgespoord, het artikelnummer doorgeven regelde het meteen.

Top!

Ik heb het meeste qua info via tweakers/google/youtube gevonden en vanaf moment van de keuze alles besteld bij Azerty en dit ging prima.

Alles via de site besteld en betaald met iDeal en dat ging altijd zonder problemen.

Mijn PC was ook al Jaren aan vervanging toe en heb meerdere onderdelen besteld en deze kwamen altijd exact rond dezelfde tijd aan (rond de middag bij een PostNL gemaks adres niet bij mij thuis).

Onderweg naar huis reed ik dan langs de Karwij en haalde het pakketje op.

Prima process wat mij betreft dus ik blijf hier wel bestellen voor de rest van mijn setup.

Levering via PostNL en dat gaat zoals altijd ook wel perfect. nooit geen issues mee gehad.

Ik had een paar keer een vraag en deze werd de volgende dag goed beantwoord. Voor mij is dat prima.

Goede produkten , ruime keuze, overzichtelijke site. Kortom een waardevolle leverancier met concurrerende prijzen en een razendsnelle levering.

Zeer snelle en correcte levering

Al 8 jaar mijn favoriete IT webshop voor computer onderdelen. Eerlijke prijzen, snelle service, groot aanbod aan IT materiaal. Helemaal TOP.

Snelle verzending (ook zaterdag)

Vriendelijke en goeie service na/tijdens verkoop. Bijvoorbeeld orders samenvoegen en dergelijke.

Scorekaart voor Azerty