Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Voor het eerst heb ik een PC laten samen stellen en ik koos n.a.v. de recencies voor Azerty. Ik had een budget en wensenlijst. Na wat heen en weer mailen over de hardware, heb ik gevraagd, door gebrek aan ervaring, of ze voor mij de kast, voeding en eventuele andere onderdelen uit wilden zoeken. Dezelfde avond kon ik mijn nieuwe systeem al bestellen en ik had hem zaterdag geassembleerd in huis.

Het contact, de service, de PC, het werkt allemaal gewoon goed en snel. Ik kan geen minpunt opnoemen, maar ik heb natuurlijk een goed werkend product in huis. Mocht er toch iets niet in orde blijken te zijn, dan maak ik me niet al te druk, want de recensies die eerder geschreven zijn, kloppen. Dus ik vertrouw erop dat de service betreffende defecte producten ook netjes werkt.

En dat vertrouwen mis ik bij een hoop andere zaken. Daarom de vijf sterren.

Snel en verzekerd verzonden, goed verpakt.

Zie eerste toelichting.

snelle levering, netjes verpakt en goede prijs.

Binnen 24 uur geleverd en netjes verpakt.

Overzichtelijke website, fijne filters om producten te vinden, veel informatie per product, scherpe prijzen, snelle levering.

Snelle levering van verschillende hardware. Na een probleem wat uiteindelijk bij mijzelf bleek te liggen is dit uitermate netjes opgelost d.m.v. een service aanvraag. Meer dan tevreden over deze nette shop!

Product snel gevonden (met dank aan Tweakers) betaling etc. snel.

Dag na bestelling product geleverd.

Ik heb een Iiyama ProLite XUB2492HSU-W1 gekocht bij Azerty, omdat de shop goede reviews had en de monitor voor een aantrekkelijke prijs aanbood.
Verzending naar België wil wel eens een knelpunt zijn, maar dat was hier niet het geval. Wat wel een knelpunt is, zijn de extra kosten die ze in rekening brengen voor directe betaal methodes. Als belg zonder iDEAL, enkel een bank overschrijving is een kosteloze oplossing, welk wel extra verwerkingstijd introduceert.

Eenmaal de betaling binnen was, ging de verzending met tracking nummer heel snel via PostNL. Het pak werd netjes bij de buren afgeleverd, al heb ik dat persoonlijk liever niet. Dit kan je niet aangeven bij het verzenden.
De verzending gebeurde in de originele doos, zonder er een extra doos of beschermende folie rond te doen. Ik vind het prima zo, al weet ik dat sommige mensen hier gevoelig aan zijn.

Ik heb spijtig genoeg de klantenservice tweemaal moeten contacteren. Een eerste maal omdat de betalingsinstructies niet zo duidelijk waren en een tweede maal omdat mijn factuur niet beschikbaar was, ondanks dat ze hiervoor een explicite (automatische) mail sturen.
De reactie snelheid zou ook iets hoger kunnen liggen, het hoeft niet instant, maar na 24 uur wordt ik al een beetje nerveus, of het wel goed komt.

Een fijne webshop met veel artikelen tegen een redelijke prijs. De bestel en betaal procedure zijn ook goed voor elkaar.

Levering is snel bij zowel 'op voorraad' en 'niet op voorraad'. Producten zijn goed verpakt.

De klantenservice is goed en snel.

Prijzen waren perfect voor een nieuwe product

Ik verwacht lange procedure voor buitenland shipping maar het kwam de volgende dag.

Goede webshop, scherpe prijs voor dit betreffende product (Nvidia GTX 1070ti)

Product was goed verpakt, en werd snel geleverd

Ik heb lang lopen zoeken en prutsen tot ik een pc had samengesteld welke echt mijn eigen was, toen kwam ik een pc tegen op een andere site welke bijna precies hetzelfde of zelfs beter leek.
Azerty deed niet moeilijk over de prijs iets verlagen. :D

Het duurde even omdat er een storing was, en uiteindelijk werd het toch naar mijn woonadres gestuurd maarja, het is zeer goed verpakt met alle onderdelen en dozen snufjes binnengekomen!

Ik ben volgensmij bijna de gehele afdeling afgeweest… xD

Slechte ervaring met bestelling van WD RED harddisk.
Bij de bestelling had ik een duidelijke opmerking geplaatst met verzoek de harddisk ZEER GOED te verpakken en dat ik net een slechte ervaring met een andere webshop had gehad waar de drive zeer slecht was verpakt die ik daarom heb geretourneerd. Ondanks het verzoek werd de harddisk NIET GOED verpakt door Azerty opgestuurd. Zeer ergerlijk. Ik heb de harddisk daarom weer geretourneerd en elders besteld.
Het bestelproces verliep normaal maar je krijgt geen factuur per email (dien je zelf te downloaden, is niet klantvriendelijk). Wat je wel krijgt is een email met de melding dat particulieren de factuur niet per email toegestuurd krijgen maar bedrijven wel. Nou ja zeg.

Bij de bestelling zeer nadrukkelijk verzocht om de harddisk ZEER GOED te verpakken. Maar de harddisk was slechts verpakt in twee laagjes bubbelplastic van effectief enkele millimeters dik (alleen aan de bovenkant meer door het omvouwen). Dit zat vervolgens 'met wat luchtkussentjes' in een veel te ruime doos. Die extra luchtkussentjes helpen echter niet om de zware harddisk op zijn plaats te houden. De verpakking was ondeskundig (en voldoet geenszins aan de eisen die Western Digital stelt aan de verpakking van verzenden van harddisks voor RMA onder garantie.)

Om te beginnen was het al zeer vervelend dat Azerty ondanks een duidelijk verzoek de harddisk niet goed heeft verpakt. Maar Azerty was ook niet bereid om deze eigen fout te herstellen en snel een vervangende harddisk te sturen. Dat ze niet hadden voldaan aan mijn verzoek de harddisk goed te verpakken maakte daarbij niets uit. Retour afhandeling van de harddisk zou minstens een week gaan duren zeiden ze voordat ze een nieuwe wilden sturen, terwijl ik had aangegeven de harddisk direct nodig te hebben voor vervanging in een NAS.
Mijn ervaring met klantenservice was door dit alles slecht.

2018-10-05 Update:

Reactie op opmerking Azerty van 2018-10-03
"Ten aanzien van uw feedback kunnen we het volgende melden dat onze serviceafdeling heeft meegedacht en hierop heeft u binnen enkele werkdagen een oplossing gekregen."

Dat is onjuist, incorrect (window dressing).
Na ontvangst heb ik direct met Azerty gebeld en geen passende oplossing gekregen. Ik heb de harddisk daarom per omgaande geretourneerd met verzoek het aankoopbedrag te crediteren en heb elders een nieuwe harddisk besteld.

Goedemiddag,

Bedankt voor uw feedback en daarbij onze excuses voor het ongemak. Door middel van uw feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.

Hopend dat dit mogelijk in de toekomst wel naar wens is.

Michiel van Aartsen

Goed aanbod op de site, prijzen zijn zeer redelijk, levering betrouwbaar.
Soms wel lastig zoeken op de site, nog meer filters zou prettig zijn (bijv. op kabellengte)

Harde schijf is uitstekend verpakt en beschermd, levering op tijd

Telefonisch goed bereikbaar en geeft de juiste info

Alle specificaties van de onderdelen zijn goed en makkelijk te vinden, ook de verschillende acties van de producten en waarschuwingen (bijvoorbeeld de 1151 socket compatibiliteit) worden groot op de productpagina vermeld om misverstanden te voorkomen. Soms zijn producten echter meerdere keren te vinden, en onder verschillende prijzen. Dit kan verwarrend werken, zeker wanneer je bijvoorbeeld voor het eerst een pc aan het samenstellen bent.

Echter wordt je zeer goed en professioneel te woord gestaan wanneer je belt over de vragen die bij je opkomen.

Alles was netjes verpakt en snel geleverd.

Ik kon mijn order nog rustig aanpassen, zelfs nadat deze geplaatst was.

Accu van m'n Olympus fotocamera was defect, dus een nieuwe gezocht. Uiteindelijk via wat zoeken bij Azerty terecht gekomen die hem op voorraad had tegen een nette prijs. Bestelproces ging eenvoudig, makkelijk betalen en bevestigingsmailtjes zoals het hoort.

Mail ontvangen met verzendbevestiging en T&T code. Accu was na 2 dagen in huis, keurig zoals het hoort en goed verpakt.

Na de bestelling een probleem met de Ideal afhandeling.
Alles maar handmatig gedaan via de bank app maar dan is de snelle levering ook ineens overboord en duurde het 5 dagen voordat het binnen was. Na een mailtje snel antwoord maar op een mailtje na 3 dagen tot op heden geen respons.

Aan de kant van Azerty geen probleem alleen aan de leverancier van het post.nl pakket werd niet volgens de voorop gestelde regels voldaan en zou ik als het echt kwaadwillend was geen ontvangst hebben kunnen claimen. Dit teruggemeld aan beide partijen. Waarschijnlijk hoor ik hier niets meer van

Snelle behandeling van vragen en klachten op een mailtje na waarop tot op heden geen respons anders een sterretje meer gegeven.

Klacht over het niet in behandeling nemen van een retourgestuurde voeding is goed en snel afgehandeld.

Een nieuwe vervangende voeding is direct opgestuurd en werd een dag later geleverd.

Nadat mijn defecte voeding maar niet werd behandeld had ik een klacht ingediend. De klachtpersoon dook er dezelfde dag bovenop. De dag erna had ik van drie personen excuses in de mail, en uitleg wat er mis was gegaan, en uitleg over hoe ze het voor in de toekomst hadden opgelost, en de bevestiging dat er onmiddellijk een nieuwe voeding voor me op de post was gedaan, die inderdaad netjes de dag erna arriveerde.

Dus ook als het een keer niet allemaal soepel loopt bij Azerty (het zijn tenslotte ook maar mensen net als jij en ik), doen ze een hoop moeite om problemen te fixen en om de klant netjes naar tevredenheid te helpen.

Wederom bestel ik altijd bij azerty mits ze het niet hebben,
ik heb al vrij veel dingen besteld bij ze, en zou het iedereen aanraden, service / verzendtijd is op en top prima bij hun, eigenlijks nooit met ze contact op hoeven te nemen, zo heb ik vorige week een monitor arm besteld, en 4 maanden terug een nieuwe toetsenbord en ik kon m daar ophalen zonder enkele problemen hij lag klaar voor me en kon hem mooi gebruiken op de lan party: Campzone.

---

ik heb nooit contact op hoeven te nemen met de klantenservice van azerty !

ik heb nooit problemen gehad verzendingen vanuit azerty !

Ik had problemen ondervonden met mijn onderdelen. En heb het dus terug gestuurd voor controle op defect. En waren hiermee snel klaar en de kosten zijn vervallen. Ik raad dit bedrijf zeker aan om elektronica te kopen

Alle producten waren goed verpakt en goed aangekomen. Probleem scheen een foute moederbord versie te zijn.

Je krijgt een echt persoon aan de mail. Dus geen automatisch gegenereerde emails. Wel ten koste van een dag op een reactie, maar dat is het meer dan waard.

Ik heb alle onderdelen voor mijn eerste gaming pc bij azerty besteld. Zij kwamen met een goede offerte en toelichting daarbij. De onderdelen werden hierbij voor mij gereserveerd, waardoor ik ze de volgende dag al in huis had na het maken van mijn beslissing. De onderdelen waren allemaal goed verpakt. Er werd er steeds erg snel gereageerd op vragen. Ik zou dit bedrijf zeker aanbevelen.

De onderdelen werden de dag na bestellen geleverd en waren allen goed verpakt

Er werd steeds erg snel gereageerd op mijn mails, met vakkundige antwoorden. Ze hebben alle producten voor mij gereserveerd na het opstellen van de offerte, waardoor ik de onderdelen de volgende dag na het beslissen al binnen kreeg.

Ging allemaal goed alleen werkt de website op een tablet nog niet perfect als je producten wilt vergelijken, want ik verloor steeds mijn filterselectie.

Snel geleverd, goed verpakt. wel opmerkelijk dat de bezorger zelf heeft getekend voor ontvangst, terwijl mijn zoon het pakje in ontvangst heeft genomen, maar daar kan azerty niets aan doen.

gebruik gemaakt van de amd go big bundle, waar je bij een gpu ook 3 spellen cadeau kreeg. Wel een beetje omslachtig proces met opsturen van factuur naar azerty terwijl ze die allang hebben. Vervolgens vouchercodes weer inwisselen bij amd etc etc. Maar ik kreeg wel snel reactie op mijn aanvraagmail en de instructies op de site zijn duidelijk.

Scorekaart voor Azerty