Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenGtx 1060 besteld. Snelle levering. Perfecte staat. Kan nu weer heerlijk door gamen met de kaart.
KlantenserviceGoed mail contact. Duidelijk.
AlgemeenMakkelijke site, fijn dat je de processor en bios kunt laten controleren vooraf, voor een vriendschappelijke prijs. Besteld moederbord MSI + AMD Ryzen 7 2700 + 16 GB DD3 + 2 M SSD. Alles zelf in (om) gebouwd loopt als een trein. Hiervoor had ik een i3 en twijfelde om er een i7 in te zetten. Nee, top. PC nu. Azerty heeft de kennis en componenten in huis!
VerzendingZaterdag avond besteld en had deze ivm de kerst en pakketdienst drukte niet snel verwacht. Maar het was donderdag al binnen. Bedankt, een mooie kerst vakantie nu!
KlantenserviceKennis in huis en goede componenten!
AlgemeenHelaas was de informatie over de bestelde smartphone niet volledig (het betrof een zogenaamd Europees model waardoor Nederlandse handleiding ontbrak). De klantenservice stuurde op verzoek wel meteen een gekopieerde handleiding toe van zo'n 150 pagina's; service!
KlantenserviceZie boven
AlgemeenVideokaart besteld. Kreeg twijfels na de bestelling maar met dat 24/7 volgende dag was het al verzonden. Alhoewel ik zelf al het wantwoord had gevonden (of het ging werken of niet) kreeg ik alsnog een vriendelijke email dat het zou moeten werken etc etc. De verzending is sneller dan de klantenservice en dat is hier geen probleem.
VerzendingHet was wat ik besteld had.
KlantenserviceVriendelijk al had ik ze achteraf niet echt nodig. Maar ze waren wel bereikbaar.
AlgemeenHet proces van zoeken naar een product en het product is erg simpel en erg nader uitgelegd en goed te volgen.
VerzendingDe levering is erge snel en simpel mijn producten verschenen vaak eerder op de mat dan verwacht.
KlantenserviceIk heb niet veel ervaring met de klanten service. Dat komt ook omdat alles wat ik bestel bij Azerty werkt naar behoren.
AlgemeenSuper website. Heb hier bijna al mijn onderdelen van mijn pc besteld en super geleverd zonder schade. Heb hier toevallig 2 dagen geleden nog wat besteld en ja hoor alweer top. Ga sowieso door met deze super online winkel.
VerzendingGoed, meteen de volgende dag geleverd zonder schade.
KlantenserviceIk heb een mailtje gestuurd van een vraag over een product kreeg de reactie een beetje laat maar ik kan ermee leven.
AlgemeenHeel vaak dingen besteld tot nog toe alleen maar in top kwaliteit geleverd en innen de tijd ontvangen! Een top winkel voor pc onderdelen!
VerzendingPerfect op tijd nooit iets beschadigd binnen gekregen
KlantenserviceAltijd snelle reactie
AlgemeenFijne webshop waarop ik al mijn benodigde componenten kon bestellen. Verzending ging erg snel en alle producten waren in orde!
VerzendingErg snelle verzending, volgende dag in huis
AlgemeenDuidelijke website met goede product omschrijving en handige vergelijk functie. Bestel procedure was duidelijk en volgende dag ontvangen ondanks de Kerst. Top!
VerzendingBinnen enkele uren kreeg ik een verzendbevestiging met track en trace. Product werd keurig op tijd afgeleverd.
AlgemeenGoedkoop, op dat moment de laagste prijs. Overzichtelijke website waarbij het makkelijk was een bestelling te plaatsen.
VerzendingSnelle levering, binnen 2 dagen. Goed verpakt geen problemen.
AlgemeenPrima en snel. Vandaag besteld en ondanks Kerst etc, de volgende dag geleverd. En op de afgesproken tijd.
VerzendingNiks op aan te merken. Uitstekend
AlgemeenBij Azerty het een en ander aan computer onderdelen besteld voor de eerste keer, ook omdat de onderdelen die ik zocht gunstig geprijst waren.
De website is prima in orde, levertijden worden duidelijk aangegeven en het bestelgemak & afrekenen is prima geregeld.
De producten op 30-11 besteld en dezelfde dag nog verstuurd. Weliswaar zijn de producten later aangekomen dan gepland helaas, dit lag aan PostNL
omdat ze destijds met drukte van BF/CM kampten. voorderest was alles goed verpakt en onbeschadigd afgeleverd.
Onder andere in de bestelling zaten Corsair Vengeance LPX DDR4 geheugenbankjes die niet heel lekker draaiden in mijn nieuwe systeem (Ryzen)
Had me niet voldoende verdiept in de geheugenkeuze met (Ryzen) en dus besloten een ander type geheugen te bestellen bij Azerty en deze te retourneren.
De retour is binnen 3-5 werkdagen afgehandeld en heb het geld netjes terug gestort gekregen op me rekening, en de bestelde geheugen had ik de volgende dag in huis.
Aldus prima geregeld!
AlgemeenIk heb hier bijna een compleet nieuwe PC aan onderdelen besteld.
Dit bedrag was rond de 1150 euro. Ik heb iets meer betaald zodat ik alles tegelijk binnen zou krijgen en het leek me fijner i.v.m. garanties etc. De meeste producten waren binnen 1 werkdag leverbaar op de videokaart en het moederbord na, deze zouden binnen 1-3 dagen leverbaar worden.
Na bestellen 4 dagen gewacht en toch nog eens gekeken naar mijn bestelling.
Tot mijn grote verbazing was de videokaart 100 euro goedkoper en ook nog eens op pre-order gezet zonder mij hiervan op de hoogte te brengen.
N.a.v. dit voorval een mailtje gestuurd met de vraag waar mijn bestelling blijft en waarom mijn videokaart op pre-order gezet is terwijl toen ik hem besteld hem er 1-3 werkdagen levertijd bij stond.
Ik kreeg alleen een kort mailtje met de informatie dat geen geld kon terug verwachten voor dit product.
Nog 3 dagen gewacht en toen een belletje gedaan waarin ik heb aangegeven dat mijn vraag niet beantwoord is en dat ik nog steeds niks binnen heb. Ik kreeg het volgende te horen: "ik zal uw mail nogmaals bekijken en hem beantwoorden" en er werd vervolgens opgehangen.
Nog 2-3 dagen gewacht en toen ik heb ik nog niks te horen gekregen/ontvangen. (videokaart stond nog steeds op pre-order terwijl andere webshops al nieuwe voorraad hadden!!).
Toen een mailtje gestuurd dat ik mijn bestelling wil annuleren. Hierop werd meteen gereageerd.
2 werkdagen later kreeg ik een mail waarin ik antwoord kreeg waar ik die week ervoor om gevraagd heb (wat een reactie tijd!).
Gebeld en gezegd dat ik mijn bestelling al geannuleerd heb. En gevraagd hoe lang het duurt voordat ik mijn geld terug kreeg. Dit zou spoedig zijn. (kreeg ik netjes terug gestort duurde wel bijna een week).
Al met al dus ruim 2 weken gewacht voor helemaal niks.
Ik ging altijd naar Azerty voor mijn PC/laptop gerelateerde producten maar nu dus niet meer.
Maar om het positief af te sluiten ik heb uit eindelijk dezelfde onderdelen voor 100 euro minder kunnen bestellen op andere webshops.
(ik heb de inhoud van mails en namen weg gelaten i.v.m. privacy maar ik heb ze e.v.t. als bewijs).
Niet verzonden en onderdeel op pre-order gezet waar 1-3 werkdagen levertijd voor stond.
KlantenserviceGeen antwoorden geven op vragen en uitstellen van vragen. Lange tijd tussen mails. 1 sterretje extra voor de mevrouw die de annulering op zich heeft genomen.
Goedemiddag,
Bedankt voor uw feedback.
Helaas kan ik uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.
Michiel van Aartsen
AlgemeenDe bestelling plaatsen was makkelijk, ik wist namelijk precies waar ik naar op zoek was. Als je echter op zoek bent naar een specifiek product dan laat de zoekmachine van Azerty wel te wensen over. Het assortiment is namelijk dusdanig groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik zoek dan vaak via Google het product op en kom dan op de juiste pagina van de Azerty site terecht. Als particulier heb ik hier niet vaak last van maar, zakelijk bestellen we ook bij Azerty en dan is dit een bekend probleem. Hetzelfde geldt voor de voorraad indicatie deze klopt heel vaak niet Dit zijn toch echt punten van aandacht. Bij mijn laatste bestelling heb ik geen gebruik hoeven maken van de Azerty klantenservice maar deze is over het algemeen altijd dik in orde. Al met al een goede webshop maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.
AlgemeenBij Azerty besteld voor een hogere prijs (450 in plaats van 420) omdat zij volgens de website het product binnen 2-3 werkdagen kunnen leveren.
"binnen 2-3 werkdagen" betekent in het woordenboek van Azerty blijkbaar "na tien dagen nog niet geleverd".
Hierover heb ik zowel via e-mail als Facebook contact geprobeerd te krijgen. Op de mail werd niet gereageerd en via Facebook liet een reactie constant een dag op zich wachten, ook al reageerde ik zelf direct. Hiermee schiet het dus niet echt op, wat zeker als je 30 euro meer betaalt voor snelle levering erg vervelend is.
Op de productpagina staat overigens nog steeds de snelle - en dus incorrecte - levertijd.
Zoals genoemd heeft verzending tien dagen later nog steeds niet plaatsgevonden.
KlantenserviceOp de mail werd niet gereageerd en via Facebook liet een reactie constant een dag op zich wachten, ook al reageerde ik zelf direct.
Goedemiddag,
Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.
Helaas kunnen we uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.
Michiel van Aartsen
AlgemeenEen product dat bij veel andere leveranciers niet in het assortiment zat, aws bij Azerty leverbaar, 's avonds besteld, de volgende dag rond de middag bezorgd, op een apart aflever adres. Prima service, voor een lage prijs. Aanader!
AlgemeenVorige week vrijdagavond een bestelling geplaatst en de volgende dag netjes geleverd. Het product was goed verpakt door Azerty.
VerzendingDe PostNL was 30 min vroeger dan ze hadden aangegeven, gelukkig was ik gewoon thuis, dus geen probleem. Daarnaast kan Azerty hier weinig aan doen.
AlgemeenOndanks dat ik ook wel eens bij andere webshops inkoop in zowel Nederland als in het buitenland, kom ik toch heel vaak weer terug Azerty. Dit is enerzijds omdat ze scherpe prijzen hanteren en snel leveren. Ook dat de mogelijkheid bestaat om een bestelling zelf af te kunnen halen is voor mij alleen een pluspunt.
Verder een ruim assortiment en een overzichtelijke en heldere website.
Heb eigenlijk nog nooit negatieve ervaring opgedaan qua verzending bij Azerty. Producten zijn altijd goed verpakt zodat er geen beschadigingen kunnen optreden. Bestellingen worden altijd keurig op tijd verzonden en indien gewenst naar een PostNL afhaal locatie (PakjeGemak). Voor producten die niet direct leverbaar zijn of niet in het magazijn voorradig, maar bij de leverancier besteld moeten worden (wat duidelijk op de website staat aangegeven) wordt je keurig geïnformeerd over de te verwachten levertijd. Ook hier een paar keer positief verrast dat de bestelling eerder bij mij was dan initieel verwacht.
KlantenserviceGelukkig nooit de klanten-/klachtenservice hoeven bellen voor negatieve ervaringen met diensten of producten. Wel een paar keer gebeld voor product- en leveringsinformatie. Keurig te woord gestaan en iedere keer afgesloten met bestelling van datgene waarvoor ik belde.
AlgemeenAzerty communiceert duidelijk en prettig via email. Bestel bevestiging, verzendbevestiging incl track en trace, en link naar factuur.
KlantenserviceContact opgenoment voor verificatie van levertijd. Goed telefonische bereikbaar.
Tijdig geleverd volgens planning, wat tegenwoordig niet vanzelfsprekend is.
AlgemeenAfgelopen donderdagavond om 22.59u een bestelling geplaatst (voor 23.00u geplaatst en mits op voorraad, de volgende dag in huis). Om 23.12 kreeg ik de bevestiging dat de order was verzonden.
Vrijdagochtend werd de bestelling afgeleverd, alles keurig verpakt.
Uitstekend leveringsproces. Zoals hierboven al aangeven, binnen 12 minuten na de bestelling kreeg ik al een mail dat de order was verzonden.