Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Alles ging makkelijk. De bestelling was vrijwel direct onderweg en is goed aangekomen. Wat wil je nog meer?

Goede muis en toetsenbord, en alles zat goed in de verpakking.

Een ouderwets shop dat weer niet de afspraken nakomt en maling aan de klant heeft. Ik heb hier 333 euro afgetikt voor een mobo en hoopte zoals beloofd deze in de weekend te installeren maar natuurlijk wordt er niets geleverd. Nu mag ik maandag op het smoesje wachten en is de klant weer de pineut.

Mijn review over de klantenservice zal ik dan ook maandag toevoegen maar ik verwacht er niet veel van.

Review systeem van Tweakers gaat ook nergens over lekker bedrijven de scores laten opspekken met nepreviews tegen beloftes van winacties. Gaat bijna richting Trustpilot niveau.

Belofte moet veranderen naar "Voor 23:00 besteld? Als je het aandurft heel misschien volgende dag in huis "

Kans gegeven maar Azerty is voor mij helemaal klaar. Klantenservice is van zeer laag niveau met weinig bevoegdheden.

Goedemiddag,

Bedankt voor uw feedback.

Wij willen toch onderzoeken waar het verkeerd is gegaan en hier van leren.
Helaas kunnen we uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

Michiel van Aartsen

Onderdelen zijn makkelijk te vinden en het filter systeem werkt goed, de actiebundels en alles is ook fijn.

Alles wordt snel en de volgende dag geleverd en in plaats van een aantal dozen krijg je alles in 1 grote doos.

Er wordt snel gereageerd op de vragen.

Heb hier een samsung telefoon besteld.
Levering volgens afspraak (2-3 dagen omdat het niet in voorraad was)
Geen probleem dus omdat dit vooraf duidelijk was.
Wat ik wel een probleem vind is dat het niet duidelijk was dat het om een geïmporteerd toestel (Pools) ging.
Dit omdat de updates dan meestal later binnenkomen.
Als dit duidelijk op de site zal staan kan ik tenminste nog zelf beslissen of dit mij het, minimale, verschil waard is.

Op tijd en netjes verpakt geleverd.

defect product toegestuurd gekregen zat een briefje in de doos met let op dit moederbord is defect

verzending snel maar dat er defecte producten toegestuurd worden is ronduit slordig.

telefonisch contact gehad probleem voorgelegd kreeg alleen de optie oude moederbord terug sturen en wachten op mijn geld en een nieuwe bestellen en dus dubbel betalen er werd totaal niet meegedacht van kom hem omruilen in raalte of enige andere optie.

Waardeloze service, mensen lokken met lage prijzen en vervolgens niet voor dit geld willen leveren. En in plaats van duidelijk en eerlijk te communiceren mensen gewoon weken laten wachten.

Na weken mailtje gestuurd waar mijn product blijft, ze gaan het navragen bij de leverancier. Dag later mailtje dat het voorlopig niet leverbaar is. Ondertussen zie ik op de site dat ze de prijs van de cover bijna verdrievoudigt hebben. Waarschijnlijk verkeerde prijs in het systeem gezet en willen ze nu niet leveren voor dat geld. Op zich prima. Maar geen lul verhalen ophangen. Zeg het gewoon eerlijk. order geannuleerd. En Azerty op mijn zwarte lijst geplaatst.

Goedemorgen Roy,

Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.

Michiel van Aartsen

Ik heb een goedlopend YouTube kanaal, wat ik samen met een vriend onderhoud. Wij produceren bijna dagelijks video's voor dit kanaal. Wij hebben dit jaren gedaan op elk redelijke PC's, maar na een jaar of drie-vier werden ze toch wat ouder en besloten we om samen een nieuwe PC te bestellen. We zouden dit eerst bij Alternate in de PC-builder te doen, maar omdat Alternate continu onderdelen niet op voorraad had hebben we toch voor Azerty gekozen.

De website van Azerty is redelijk. De website is niet zo overzichtelijk als Alternate naar mijn optiek, maar zeker niet slecht. We hebben gebruik gemaakt van de Assemblage Service van Azerty, waardoor onze PC door Azerty werd samengesteld. Het ging in totaal om twee identieke systemen, waarvan alleen de harde schijf configuratie van verschilden.

De totale orderwaarde was om en nabij de €5000, inclusief de assemblage.

Azerty heeft niet zoals Alternate een controle tijdens het samenstellen die je advies geeft over je systeem. In plaats daarvan worden orders handmatig gecontroleerd door een Azerty medewerker en wordt een e-mail gestuurd met eventueel advies. Kies je bijvoorbeeld een verkeerde processor voor de 1151 socket, zal dit door Azerty worden opgemerkt en krijg je voor assemblage een e-mail dat je wellicht beter een andere processor kan kiezen. :) Bij ons was er verder geen advies en werd gemeld dat ze het systeem gingen samenstellen.

Tijdens de bestelling van je PC kan je aangeven dat je een bericht wilt ontvangen als je PC in elkaar gezet wordt. Je kan dan op de website van Azerty een livestream bekijken waar de verschillende orders worden samengesteld. Deze e-mail arriveerde en ongeveer 30 minuten later keek ik hoe mijn eigen systeem werd samengesteld. Heel leuk om te bekijken!

Exact 1 week na bestellen arriveerde het eerste systeem, dat voor mijn vriend was bedoeld. Alle correspondentie over de verzending was prima in orde. Dit systeem was keurig netjes verpakt in de doos van de PC-case, in dit geval een Fractal Design Define R6 doos, in piepschuim verpakt, plastic om de case. Bij het openmaken van de doos en het plaatsen van de PC waren duidelijk stickers aanwezig die ons erop wezen dat we eerst verpakkingsmateriaal uit de case moesten halen die erin was gedaan om transportschade te voorkomen. Aldus geschiedde, en de PC draait inmiddels als een zonnetje.

De tweede PC liet iets langer op zich wachten. Azerty mailde ons dat de tweede PC, welke voor mij bedoeld was, defect bevonden was tijdens het testen. Azerty test systemen na assemblage en het bleek dat mijn RAM geheugen niet in orde was bevonden en dat nieuwe sticks moesten worden besteld, omdat ze niet meer op voorraad waren. Hierdoor liep mijn order 3-4 dagen vertraging op. Ik kan niet anders zeggen dan hulde! Communicatie verliep verder prima en ongeveer 5 dagen later arriveerde het systeem goed en wel op dezelfde manier als boven beschreven. Een welverdiende 5 sterren voor verzending.

De tweede PC, die iets langer op zich liet wachten, kreeg vlak na installatie helaas last van vastlopers. Ik kreeg na opstarten regelmatig een bluescreens met verschillende soorten redenen. Contact opgenomen met Azerty, ik mocht de PC terugsturen voor controle. Het enige minpuntje bij het verzenden was dat ik de kosten zelf moet betalen. Het ging hier om een PC van bijna €3000 (ik had iets meer HDD's dan de andere PC), en deze heb ik (uiteraard kan ik wel zeggen) verzekerd teruggestuurd naar Azerty. Dit kostte mij €20,75 bij PostNL, terwijl Azerty slechts €11 vergoed. Een retouretiket zou naar mijn inziens beter zijn. :)

Helaas ging de verzending naar Azerty niet zonder slag of stoot, en dat mag u letterlijk nemen. Bij binnenkomst werd schade aan het systeem geconstateerd. Harde schijven zaten scheef in de case. Dit werd mij 1 dag na ontvangst bij Azerty via e-mail medegedeeld, dus keurig op tijd kan ik wel zeggen. De schade is naar alle waarschijnlijkheid veroorzaakt door PostNL, die met de PC heeft lopen smijten.

Azerty stuurde mij foto's met de schade op en vroeg of ze onderzoek mochten doen naar mijn PC om te kijken wat de schade precies was en of alle onderdelen getest mochten worden. Dit kostte me echter wel €35. Uiteindelijk is alles in orde bevonden en werd slechts de case vervangen. Totale schade ongeveer €200, nieuwe case en onderzoekskosten. De foto's die Azerty stuurde waren precies wat PostNL mij vroeg bij het melden van de schade aan PostNL, dus ze hebben vaker met dit bijltje gehakt zo blijkt. :) De aanvraag voor schadevergoeding bij PostNL loopt nog, dus de uitkomst daarvan zal ik toevoegen als ik die krijg.

Alles bij elkaar heeft Azerty keurig gehandeld en mijn vragen via e-mail precies beantwoord, vaak binnen een paar uur nadat ik ze gesteld had. Tevens was ik positief verrast dat Azerty zelfs de moeite had genomen om vragen te beantwoorden die ik had gesteld in een Word document die ik op het bureaublad had achtergelaten, waarin ik precies mijn stappen had beschreven om zo mogelijk tot een snelle oplossing van het probleem te komen. Alle vragen in het document waren met een ander kleurtje beantwoord. Hiervoor een grote pluim! Azerty heeft verschillende dingen geüpdatet (BIOS, chipset, etc) met de mededeling dat ze deze fouten vaker hadden gezien op dit type moederbord (MSI MPG Z390 GAMING PRO CARBON AC) en dat dit hopelijk de problemen zou moeten verhelpen. We gaan het zien, mocht het niet het geval zijn dan hoort u het hier eerst. :)

Edit op 27 december. Net voor de Kerst is het systeem wederom retour gestuurd, het probleem was nog niet verholpen. Ik wacht nu op antwoord van Azerty.

Ik geef de algehele klantenservice 4 sterren vanwege de kosten van het terugsturen. Dit kan in mijn ogen beter met retouretiket.

Alles bij elkaar zijn beide PC's nu aangekomen en in gebruik genomen en ben ik zeker niet ontevreden. Ik zou zonder twijfel nog een PC bij Azerty bestellen, deze keer hopelijk zonder al het gedonder! Bedankt Azerty voor het samenstellen en de service, en wellicht tot een volgende keer!

Bij Azerty besteld voor een hogere prijs omdat zij volgens de website het product binnen 2-3 werkdagen kunnen leveren.
"binnen 2-3 werkdagen" betekent blijkbaar "na vijf werkdagen nog niet geleverd".

Op de productpagina staat overigens nog steeds de snelle - en dus incorrecte - levertijd.

Zoals genoemd heeft verzending vijf werkdagen later nog steeds niet plaatsgevonden.

Ik heb een mail gestuurd over de onduidelijke leverstatus. Hierop kwam als enige reactie dat het bij de leverancier wordt nagevraagd.

Michiel van Aartsen

Top, in de avond besteld en betaalt en de volgende dag in huis. Dit bedrijf is mijn nieuw hofleverancier voor mijn hardware.

Snel!!

Ik had een slechte ervaring met megekko, dus de vriendelijke man aan de telefoon heeft mijn bestelling megasnel verzonden.

De aankoop begon op 26-11-2018. Dit was het moment van Black friday en cyber monday. Toen ik het product had afgerekend kreeg ik direct een orderbevestiging en was ik een gelukkige klant. Bij het product stond een levertijd van 2-3 werkdagen.

De dagen gingen voorbij en ik hoorde verder niets meer van Azerty. Na een week heb ik een mail gestuurd met de vraag of er meer informatie was over mijn levering. Hier kreeg ik na een dag geen reactie op dus besloot ik de dag erna te bellen naar de klantenservice.

Dit heb ik dan ook gedaan en na een aantal minuten in de wacht te hebben gestaan werd ik dan ook geholpen door een vriendelijke man. Ik vroeg of er verdere informatie was over het lever proces. Hij vertelde mij dat het product nog niet op voorraad was. Ik gaf aan dat ik het goed kon begrijpen dat het langer zou duren door de drukte, maar dat ik het jammer vond dat ik niet op de hoogte gehouden werd over dit proces en dat ik dat graag anders had gezien.
De medewerker reageerde hier direct op en gaf de oplossing om mij op de hoogte te houden. Dit gebeurde dan ook heel netjes.

Ik kreeg per dag een update of het product er al was en wat de verder planning was van de levering. Het duurde verder dan ook niet lang meer voor de bestelling verstuurd was.

Het product zelf, de "Samsung 970 m.2 ssd 1TB" was goed verpakt en werd netjes geleverd en werkt dan ook naar behoren.

Ik ben blij dat ik deze bestelling gedaan heb bij Azerty en dat ik deel uit mocht maken van deze Top service. Er zijn weinig winkels die tegenwoordig nog de klant als koning behandelen en een daarvan is dan ook zeker Azerty!

De levering had vanaf het begin goed kunnen verlopen, maar het feit dat ze de moeite genomen hebben om dit wel te herstellen vind ik dat ze het zeker verdienen om 4 sterren te krijgen.

Door de Service die geleverd werd na mijn telefoontje ben ik zeer onder de indruk van de goede klantenservice die Azerty heeft.

Hallo Allen,

Kaart gekocht in mei 2018 en ging na een aantal maanden stuk.
Videokaart terug gestuurd en bleek (na een aantal keer telefonisch toegelicht) een defect te zijn en viel binnen de garantie.
Nieuwe kaart gehad en werkt top etc etc.
Hetgeen wat mij stoort is zeker niet het proces, hetgeen wat mij stoort is de manier waarop er met mij werd gesproken aan de telefoon.
Ik werd uitgelachen, belachelijk gemaakt en voelde mij vooral TOTAAL niet serieus genomen.
Ik werd niet behandeld als een klant maar als een oplichter, alsof ik probeerde de boel te besodemieteren en even een nieuw videokaartje wilde bemachtigen.
het is nu weken geleden en dacht er vandaag aan en heb toch een review geschreven.
Nogmaals proces niks mis mee, de manier waarop, totaal geen stijl.
Ik bestel niks meer bij Azerty.

Tom

prima verpakt, snel verzonden.

Hallo Allen,

Kaart gekocht in mei 2018 en ging na een aantal maanden stuk.
Nieuwe kaart gehad en werkt top etc etc.
Nogmaals proces niks mis mee, de manier waarop, totaal geen stijl.
Ik bestel niks meer bij Azerty.

Tom

Michiel van Aartsen

Update: op woensdag 23 januari een mail gehad met de mededeling dat er het een en ander gecompenseerd gaat worden in toekomst bij het aanschaffen van een nieuw product. Ik vind dit netjes. Naar mijn inziens fout hersteld.
Mvg Tom

Prima winkel. Ik bestel redelijk vaak bij Azerty, ze zijn niet de goedkoopste maar producten zijn over het algemeen scherp geprijsd. De paar euro die ik extra betaal op een bestelling is goed te merken in de kwaliteit van de service en de verpakken en verzenden.

Verzend kosten zijn redelijk en producten worden goed verpakt.

De klanten service is snel en goed.

Snelle duidelijke service, overzichtelijk aanbod/voorraad met snelle verzending. Geen ervaring met de service, geen defecte artikelen ontvangen of garantie hoeven claimen.

Een goede no-nonsense webshop met een groot aanbod en goede prijzen.

Een goede website als je weet wat je zoekt, voor mensen die niet heel technisch aangelegd zijn kan de website een uitdaging zijn.

Grote bestelling gedaan voor mijn desktop. Alle dozen samen in een grote doos waarin genoeg vulling zat om de inhoud te beschermen.

Tweemaal een retour aan moeten vragen, dit gaat allemaal via de website dus ideaal voor einzelgängers.

De eerste keer had ik een QWERTZ toetsenbord besteld, omdat de layout niet bij het product stond. De klantenservice heeft met toen geholpen bij het bestellen van de QWERTY variant en heeft de retour en verzendkosten vergoedt.

Website en bestelling ging allemaal prima, eigenlijk niks op aan te merken, levering is waar ik niet tevreden over was

Ik had een 8 GB memory module besteld, had makkelijk in een klein stevige envelop gekund, maar kwam in veel te grote doos met bloatware (folders, aanbiedingen e.d.) gevuld met veel overbodig plastic vulmateriaal.

bestelling ging goed, erg gebruikersvriendelijke website. Het product was er de volgende dag al. Het product was prima verpakt, geen dingen die er onveilig uitzagen.

erg snel en veilig verzonden

Azerty heeft een prima website en het is makkelijk daar te brstellen. Bovendien een van de goedkoopste.

Product was snel verzonden en op tijd geleverd, alleen gaf Postnl een verkeerd tijdvak aan.

Goede winkel heb bijna mijn hele computer hier gekocht op tijd geleverd en goede prijzen

Ging snel, makkelijk en overzichtelijk. Via de website kon ik de status van mijn bestelling inzien en tijdens het bestellen geen problemen tegen gekomen.

Heel goed verpakt! Ik had nogal wat besteld en alles zat netjes in een grotere doos goed dichtgetaped. Daarnaast was de doos met opvulmateriaal helemaal volgemaakt zodat de spullen nergens heen konden schuiven.

moest een nieuw moederbord hebben ..( nieuwe pc bouwen ) en Azerty was de enigste die hem nog had ..en ook nog een heel stuk goedkoper ..maar dat was ik al gewend ..zoals altijd supersnelle verzending in perfecte verpakking ..Top bedrijf.

supersnel geleverd ..zonder verzendkosten ..perfect verpakt ..

Scorekaart voor Azerty