Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Prima en snel. Vandaag besteld en ondanks Kerst etc, de volgende dag geleverd. En op de afgesproken tijd.

Niks op aan te merken. Uitstekend

Bij Azerty het een en ander aan computer onderdelen besteld voor de eerste keer, ook omdat de onderdelen die ik zocht gunstig geprijst waren.
De website is prima in orde, levertijden worden duidelijk aangegeven en het bestelgemak & afrekenen is prima geregeld.

De producten op 30-11 besteld en dezelfde dag nog verstuurd. Weliswaar zijn de producten later aangekomen dan gepland helaas, dit lag aan PostNL
omdat ze destijds met drukte van BF/CM kampten. voorderest was alles goed verpakt en onbeschadigd afgeleverd.

Onder andere in de bestelling zaten Corsair Vengeance LPX DDR4 geheugenbankjes die niet heel lekker draaiden in mijn nieuwe systeem (Ryzen)
Had me niet voldoende verdiept in de geheugenkeuze met (Ryzen) en dus besloten een ander type geheugen te bestellen bij Azerty en deze te retourneren.

De retour is binnen 3-5 werkdagen afgehandeld en heb het geld netjes terug gestort gekregen op me rekening, en de bestelde geheugen had ik de volgende dag in huis.

Aldus prima geregeld!

Ik heb hier bijna een compleet nieuwe PC aan onderdelen besteld.
Dit bedrag was rond de 1150 euro. Ik heb iets meer betaald zodat ik alles tegelijk binnen zou krijgen en het leek me fijner i.v.m. garanties etc. De meeste producten waren binnen 1 werkdag leverbaar op de videokaart en het moederbord na, deze zouden binnen 1-3 dagen leverbaar worden.

Na bestellen 4 dagen gewacht en toch nog eens gekeken naar mijn bestelling.
Tot mijn grote verbazing was de videokaart 100 euro goedkoper en ook nog eens op pre-order gezet zonder mij hiervan op de hoogte te brengen.
N.a.v. dit voorval een mailtje gestuurd met de vraag waar mijn bestelling blijft en waarom mijn videokaart op pre-order gezet is terwijl toen ik hem besteld hem er 1-3 werkdagen levertijd bij stond.
Ik kreeg alleen een kort mailtje met de informatie dat geen geld kon terug verwachten voor dit product.

Nog 3 dagen gewacht en toen een belletje gedaan waarin ik heb aangegeven dat mijn vraag niet beantwoord is en dat ik nog steeds niks binnen heb. Ik kreeg het volgende te horen: "ik zal uw mail nogmaals bekijken en hem beantwoorden" en er werd vervolgens opgehangen.

Nog 2-3 dagen gewacht en toen ik heb ik nog niks te horen gekregen/ontvangen. (videokaart stond nog steeds op pre-order terwijl andere webshops al nieuwe voorraad hadden!!).

Toen een mailtje gestuurd dat ik mijn bestelling wil annuleren. Hierop werd meteen gereageerd.

2 werkdagen later kreeg ik een mail waarin ik antwoord kreeg waar ik die week ervoor om gevraagd heb (wat een reactie tijd!).

Gebeld en gezegd dat ik mijn bestelling al geannuleerd heb. En gevraagd hoe lang het duurt voordat ik mijn geld terug kreeg. Dit zou spoedig zijn. (kreeg ik netjes terug gestort duurde wel bijna een week).

Al met al dus ruim 2 weken gewacht voor helemaal niks.

Ik ging altijd naar Azerty voor mijn PC/laptop gerelateerde producten maar nu dus niet meer.

Maar om het positief af te sluiten ik heb uit eindelijk dezelfde onderdelen voor 100 euro minder kunnen bestellen op andere webshops.

(ik heb de inhoud van mails en namen weg gelaten i.v.m. privacy maar ik heb ze e.v.t. als bewijs).

Niet verzonden en onderdeel op pre-order gezet waar 1-3 werkdagen levertijd voor stond.

Geen antwoorden geven op vragen en uitstellen van vragen. Lange tijd tussen mails. 1 sterretje extra voor de mevrouw die de annulering op zich heeft genomen.

Goedemiddag,

Bedankt voor uw feedback.

Helaas kan ik uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

Michiel van Aartsen

De bestelling plaatsen was makkelijk, ik wist namelijk precies waar ik naar op zoek was. Als je echter op zoek bent naar een specifiek product dan laat de zoekmachine van Azerty wel te wensen over. Het assortiment is namelijk dusdanig groot dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ik zoek dan vaak via Google het product op en kom dan op de juiste pagina van de Azerty site terecht. Als particulier heb ik hier niet vaak last van maar, zakelijk bestellen we ook bij Azerty en dan is dit een bekend probleem. Hetzelfde geldt voor de voorraad indicatie deze klopt heel vaak niet Dit zijn toch echt punten van aandacht. Bij mijn laatste bestelling heb ik geen gebruik hoeven maken van de Azerty klantenservice maar deze is over het algemeen altijd dik in orde. Al met al een goede webshop maar er is zeker nog ruimte voor verbetering.

Bij Azerty besteld voor een hogere prijs (450 in plaats van 420) omdat zij volgens de website het product binnen 2-3 werkdagen kunnen leveren.
"binnen 2-3 werkdagen" betekent in het woordenboek van Azerty blijkbaar "na tien dagen nog niet geleverd".

Hierover heb ik zowel via e-mail als Facebook contact geprobeerd te krijgen. Op de mail werd niet gereageerd en via Facebook liet een reactie constant een dag op zich wachten, ook al reageerde ik zelf direct. Hiermee schiet het dus niet echt op, wat zeker als je 30 euro meer betaalt voor snelle levering erg vervelend is.

Op de productpagina staat overigens nog steeds de snelle - en dus incorrecte - levertijd.

Zoals genoemd heeft verzending tien dagen later nog steeds niet plaatsgevonden.

Goedemiddag,

Bedankt voor uw feedback. Door middel van feedback kunnen we namelijk onze dienstverlening verbeteren.

Helaas kunnen we uw ordergegevens niet achterhalen. Zou u daarom zo vriendelijk willen zijn uw ordergegevens te mailen naar michiel.vanaartsen@azerty.nl zodat we zo spoedig mogelijk tot een oplossing kunnen komen.

Michiel van Aartsen

Een product dat bij veel andere leveranciers niet in het assortiment zat, aws bij Azerty leverbaar, 's avonds besteld, de volgende dag rond de middag bezorgd, op een apart aflever adres. Prima service, voor een lage prijs. Aanader!

Vorige week vrijdagavond een bestelling geplaatst en de volgende dag netjes geleverd. Het product was goed verpakt door Azerty.

De PostNL was 30 min vroeger dan ze hadden aangegeven, gelukkig was ik gewoon thuis, dus geen probleem. Daarnaast kan Azerty hier weinig aan doen.

Ondanks dat ik ook wel eens bij andere webshops inkoop in zowel Nederland als in het buitenland, kom ik toch heel vaak weer terug Azerty. Dit is enerzijds omdat ze scherpe prijzen hanteren en snel leveren. Ook dat de mogelijkheid bestaat om een bestelling zelf af te kunnen halen is voor mij alleen een pluspunt.
Verder een ruim assortiment en een overzichtelijke en heldere website.

Heb eigenlijk nog nooit negatieve ervaring opgedaan qua verzending bij Azerty. Producten zijn altijd goed verpakt zodat er geen beschadigingen kunnen optreden. Bestellingen worden altijd keurig op tijd verzonden en indien gewenst naar een PostNL afhaal locatie (PakjeGemak). Voor producten die niet direct leverbaar zijn of niet in het magazijn voorradig, maar bij de leverancier besteld moeten worden (wat duidelijk op de website staat aangegeven) wordt je keurig geïnformeerd over de te verwachten levertijd. Ook hier een paar keer positief verrast dat de bestelling eerder bij mij was dan initieel verwacht.

Gelukkig nooit de klanten-/klachtenservice hoeven bellen voor negatieve ervaringen met diensten of producten. Wel een paar keer gebeld voor product- en leveringsinformatie. Keurig te woord gestaan en iedere keer afgesloten met bestelling van datgene waarvoor ik belde.

Azerty communiceert duidelijk en prettig via email. Bestel bevestiging, verzendbevestiging incl track en trace, en link naar factuur.

Contact opgenoment voor verificatie van levertijd. Goed telefonische bereikbaar.
Tijdig geleverd volgens planning, wat tegenwoordig niet vanzelfsprekend is.

Afgelopen donderdagavond om 22.59u een bestelling geplaatst (voor 23.00u geplaatst en mits op voorraad, de volgende dag in huis). Om 23.12 kreeg ik de bevestiging dat de order was verzonden.

Vrijdagochtend werd de bestelling afgeleverd, alles keurig verpakt.

Uitstekend leveringsproces. Zoals hierboven al aangeven, binnen 12 minuten na de bestelling kreeg ik al een mail dat de order was verzonden.

Altijd prettig om bij Azerty te bestellen, website is overzichtelijk, makkelijk om te vinden wat je zoekt en heldere uitleg bij de elke stap in de bestelling.

Volgende dag zoals beloofd en goed verpakt.

Everything went as smoothly as expected Norway's, no hassles at all. Competitively priced products, and easy to buya complete build at justAzerty. Bought a case (next h400i) , motherboard and cpu from them, see the customer service section for details of products.

Delivery was prompt and on time even during the intense Sinterklaas period. Kudos! No problems at all.

Things went south, since i just couldn't get the motherboard (MSI z370m mortar/ cpu ( i5 9600k ) combo to POST. Tried all combos with another motherboard and processor, some how the processor and motherboard just wouldn't work together. In the end decided to send the two items back in mint condition. Items were accepted without and fuss by Azerty and within a couple of days had the full amount credited to my account. No questions asked. Will order again from Azerty just because the way this went, just got unlucky with the parts, but i've had great experiences with Their service 5 years ago as well. Keep it up!

Azerty heeft een overzichtelijke en complete webwinkel met competieve prijzen. Alhoewel het filteren van resultaten soms even duurt is het nooit meer dan 5 seconden.
Daarnaast biedt Azerty ook services aan zoals het controleren dat een moederbord de juiste software heeft voor de processor, waarvan ik gebruik heb gemaakt toen ik een Ryzen 5 2600x kocht en een B350M moederbord. Bonus hierbij was dat de cpu al in de socket zat waardoor ik het zelf niet meer hoefde te doen (en ook niet kon verprutsen)

Elke bestelling tot nu toe was altijd snel geleverd en goed verpakt. De laatste twee bestellingen waren helaas een dag te laat i.v.m. de sinterklaas gekte. Aangezien dit bij PostNL ligt kon Azerty hier niets aan doen.
Wel houdt Azerty je goed op de hoogte m.b.t. de status van je bestelling. En met de tracker van PostNL weet je ook bij verzending wat je kan verwachten.

Alles was uitstekend verzorgd. Product was precies zoals omschreven en het was snel en keurig verpakt bezorgd.

Uitstekend verpakt en snel verzonden

Ik bestel regelmatig bij Azerty, familie en vrienden vragen mij om hardware te bestellen, omdat ik er iets meer in thuis ben. Helaas ging het bij deze laptop fout, want ik kreeg een product waarvan de zegel verbroken was. Mijn kennis had de laptop snel nodig, ik heb m geïnstalleerd en afgegeven. Toch een minpuntje voor Azerty

Ook de inpakkers moeten controleren of het zegel niet is verbroken, in mijn geval ontbrak het helemaal, en ga er vanuit dat ik de volle prijs voor een "tweede kansje" (geopend product) heb betaald.

Standaard antwoord: Maak RMA aan en stuur de laptop terug. Jammer dat er geen tegoedbon ofzo werd aangeboden, omdat, zoals boven in de review te lezen is, de laptop snel nodig was en er geen tijd was om het ding terug te sturen. Nogmaals, let op die zegels Azerty, en zorg alsnog voor een redelijke compensatie.

Michiel van Aartsen

Ik had mijn producten gekocht bij AZERTY en ze werden netjes bezorgd en alles was in top conditie. Alleen mijn producten werden te laat bezorgd, maar door vriendelijke assistentie van AZERTY wist ik waardoor dat kwam.

Ze kwamen later binnen dan de gezegde levertijd, maar alles was compleet en netjes.

Ik kreeg een vriendelijke mail terug over waarom mijn bestelling later was en ze boden netjes hun excuses aan

Merendeel van de onderdelen voor een nieuwe desktop besteld. Geheugen was kapot en de kast voldeed niet aan mijn verwachtingen, beide teruggestuurd. Was geen probleem, binnen redelijke termijn geld terug gekregen. Dit was de tweede computer die ik bij Azerty besteld heb (in 2013 en nu in 2018), wil zeker in 2022 weer bij ze terugkomen.

An sich prima, wel was de computerkast alleen in de eige verpakking verstuurd. Die doos was al aardig toegetakeld bij binnenkomst en zal er zeker met het terugsturen niet mooier op geworden zijn. Al maakt het voor de inhoud niet veel uit, zat stevig in piepschuim.

Snelle reactie op vragen en actief gewezen op mogelijkheden voor terugsturen. Ook werd het opnieuw opsturen van geheugen terwijl ik ondertussen zelf al ander had aangeschaft zonder problemen afgehandeld.

computer onderdelen besteld tegen goede prijzen
was alleen ff wachten op het moederbord
dat was niet voorradig

snel geleverd maar langer dan ik had verwacht

Goede webshop. De bestelling is op tijd bezorgd. Als je iets zoekt kan je hier zeker bestellen. Deze webshop is betrouwbaar. En producten voor een lage prijs zijn hier vaak te vinden. Je moet wel de vergelijk tabel van Tweakers in de gaten houden.

De bestelling is op tijd bezorgd zonder problemen.

Heb niet echt contact gehad met de KS. Maar bij bestellingen heb ik nooit problemen.

Site is handig en onderdelen zijn goed te vinden met goede search criteria. Wel mist er een api om een wensenlijst van hardware.info direct te importeren, wat jammer is.
Azerty gebruik ik al jaren voor kleinere aankopen en raad deze shop ook aan bij vrienden en familie wegens lage prijzen, het assortiment en betrouwbaarheid.
De optie voor assemblage na zelf onderdelen kiezen is ideaal voor wat minder technische mensen die wel specifieke onderdelen willen (zoals mijn ouders).

Geen optie om op een punt af te leveren zodat ik eerst op een gemiste verzending moest wachten. De doos met meerdere kleine dingen was niet heel goed dichtgetaped en bij het afhaal punt was een beetje verpakkingsmateriaal er uit gevallen hierdoor.
Dit was de eerste keer dat de verpakking zo slordig was en neem aan dat het deels komt door Cyber Monday drukte.
Verder was het snel verstuurd, bestelling compleet en alles was in perfecte staat

Geen contact gehad met deze levering, maar in het verleden goede ervaringen gehad met defecte producten omwisselen.

Scorekaart voor Azerty