Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Azerty.nl is als gewoonlijk nogsteeds mijn favoriet als het aankomt op technische aankopen. Niet alleen hebben zij mij vastgehouden vanaf het begin, met het versturen van een Merci chocola pakket, maar ook leveren zij altijd stipt en verwerken orders strak. Eigenlijk heb ik alleen lof voor deze site.

Zie boven.

I.V.M Customer relations. zie boven.

Hier mijn Gigabyte GP-GSM2NE3512GNTD - Solid state drive gekocht. Deze was maar in weinig winkels verkrijgbaar en de zoekactie bij Tweakers in de pricewatch bracht mij dan ook bij Azerty. Bestelling was snel doorlopen en werd netjes op de hoogte gehouden van het bestelling proces.

Goede informatie over wanneer je het pakket kunt verwachten.

De goedkoopste leverancier voor het door mij bestelde product. Een hele fijne webshop en snelle zending.

Al jaren klant bij Azerty en tot nu toe altijd naar tevredenheid geholpen. De website is overzichtelijk maar eerlijk gezegd gebruik ik meestal een van de prijsvergelijkers. Dus zoeken op de webshop doe ik niet vaak. Via de mobiele bestelling alleen de optie gemist om het pakket bij een pakketpunt te laten bezorgen. Maar daar zal ik overheen hebben gekeken.

Product was prima verpakt.

My go-to place when I order some electronics in the Netherlands. Always quick shipping, and good prices.

Ben zeer content met Azerty, vlotte levering en iets wat op voorraad is is ook echt op voorraad en is niet plotsklaps niet op voorraad. Zoals ik al een aantal malen heb ondervonden bij andere hardware leveranciers. Tevens stond er bruikbare informatie op de bestelpagina ( over de 8 en 9th gen intels vs sockets )

Zeer netjes verpakt in een goede doos met luchtkussentjes plastic.

DVD writer defect. Dus een nieuwe gezocht. De LG GH24NSD1 leek me wel wat aangezien deze als minder luidruchtig beoordeeld stond op Tweakers. En wie kan dat sneller leveren dan Azerty? Volgende dag in huis. Azerty heeft afgelopen jaren al een paar maal een nieuw systeem in onderdelen mogen leveren die ik telkens afgehaald heb. Nu voor de eerste maal verzending geprobeerd. Prima verlopen allemaal.

De reden dat ik een review schrijf, is omdat ik mezelf heb laten verleiden kans te maken op de Samsung Galaxy S10 Prism Blue met 128GB en ik een nieuwe telefoon nodig heb, maar geen 500+ euro wil uitgeven. Desondanks wil ik ook gewoon een normale review schrijven van mijn ervaring.

Mijn eerste algemene oordeel van Azerty is voldoende tot goed, ik wil eigenlijk een 3,5 geven. Ze bieden een gunstige prijs en toch ook wat service. Ze hebben tenminste een klantenservice. Hoeveel ondersteuning dit uiteindelijk zal zijn, is op dit moment moeilijk te zeggen, maar dat zal de toekomst moeten uitwijzen. Hopelijk hoef ik hier niet (te vaak) een beroep op te doen. Mijn eerste indruk is echter wel dat de service wat minder is dan de computerboer in Berkel. Mocht dit anders bljiken te zijn dan zal ik mijn review aanpassen/aanvullen.

Ik twijfelde tussen voldoende en uitstekend, waardoor ik geneigd was goed te kiezen. Toch voor uitstekend gekozen, omdat de eerste upgrade set voor mijn ouders werd samengesteld en dus afhankelijk was van levering van een onderdeel. De set was keurig in bubbeltjesfolie gewikkeld. Erg netjes!
Dat was ook de reden dat ik voor mezelf eveneens een upgrade set heb laten samenstellen en door hun op die manier te laten verzenden. En dat ging wel snel.
Dus levertijd buiten beschouwing gelaten.

Hier wil ik eigenlijk een 2,5 geven, een matig. Omdat ik bij het algemene kopje de sterren naar boven heb afgerond, rond ik deze hier naar beneden af.

Mijn eerste klantcontact was slecht. Ik wilde informeren wat het mij zou kosten als ik mijn tweede upgrade set onverhoopt retour moest sturen.

Daarop was het eerste antwoord niks. Doordat ik ergens had gelezen dat bij diensten er geen restitutie zou plaatsvinden, heb ik gevraagd of hij dit wilde navragen. Na ruggespraak blijkt niet alleen dat de service samenstellen a 29 euro vervalt, maar dat er ook demontagekosten a 15 euro (of meer) bij zouden komen. Ook een verkoopmedewerker moet dit gewoon weten.
Mijn tweede contact was verder voldoende. Het hangt er dus vanaf wie je spreekt.

In feite is dit een "proloog" op mijn uitgebreidere review (29 februari 2020 16:56) https://tweakers.net/shopreview/permalink/317532/ want was vergeten schrijven dat ik men videokaart ASUS GeForce GTX 1050 Ti ROG Strix OC 4G reeds bij AZERTY had gekocht (4 november 2019.
Wou eens zien of ik men systeem nog kon upgraden maar zoals eerder aangehaald geen windows10 meer mogelijk op mobo.
Videokaart is niet de allerbeste maar ik ben geen gamer dus hoef in deze niet het onderste uit de kan.
Verder was de videokaart in feite de "testcase" voor mij of AZERTY echt was zoals in de talloze reviews naar voorkwam en inderdaad, dus daarna de complete onderdelen besteld met later nog eens een bijkomende HD (van WD).
Website goed en (zeer) overzichtelijk, contact (schrijven/bellen) nauwgezet en no nonsens en after sales ofte de service TOP !
Om één naam te noemen waar ik veel mee heb gecommuniceerd was de heer Thijs Ten Preze. ze proberen echt zo goed als mogelijk te helpen of een oplossing te vinden.
Ik lees soms negatieve reviews, blijkt wel eens dat de reviewer niet de gehele waarheid schrijft of bepaalde feiten/stappen niet vermeld die dan in de reply van AZERTY rechtgezet worden, maar 100% foutloos bestaat nergens.
Wil ook nog eens vermelden dat ik in Belgie woon om het plaatsje duidelijk te maken.
POSTNL als courier bedrijf geen betere te vinden en de afgelopen 30 jaar dat ik dingen laat bezorgen als veel verschillende pakjesbezorgers aan de deur gehad en het is echt niet de klinkende namen in deze branche die de beste service verleenden, INTEGENDEEL kan daar ook namen in noemen maar dat hoeft niet.
POSTNL geen slecht woord over te zeggen zelfs geen letter negatief,

Uitstekende winkel waar ik al sinds jaar en dag bestel. Duidelijke productinformatie, voorraadinformatie en levertijd.

Snelle levering en goede prijs van de bestelde producten. Alleen jammer dat je ook bij dure bestellingen alsnog verzendkosten moet betalen.

Ik had beloofd aan de jongens en meisjes van AZERTY om een review te schrijven eens als alles oke was, helaas heb ik door allerlei omstandigheden moeten uitstellen.
AZERTY is TOP hoef daar als inleiding niks aan te wijzigen, bij info aanvragen over bestellen tot levering en bij een probleem met een onderdeel blijft het een TOP "boetiek".
Zal een behoorlijk lange review worden met misschien overbodige info maar wie dat niet wenst te lezen moet dat ook niet.
Derde complete configuratie die ik samengesteld heb in de afgelopen 20 jaar (een paar voor derden maar die tel ik niet mee).
Vorige was uit 2008 heb ik meer als 11 jaar (intensief gebruikt) was met Vista en de vergelijking makend met Windows10 die ik nu gebruik het BESTE besturingssysteem dat ik ooit onder de vingers had, Windows10 sucks en heeft een spuuglelijke layout met veel beperkingen in werking en functionaliteit, ik heb er Classic Shel over gezet zodat het iets vertrouwder is maar het blijf rotzooi.
Behuizing is het enige dat nog stamt uit 2001 een Lian Li PC-70 Full Tower ATX, een kast met letterlijk een zee aan ruimte.
Derde keer dat ik een ASUS mobo gebruik (voor mij zijn het de beste die er zijn) ASUS PRIME Z390-A.
Heb daar een Intel Core i5 9600KF op geprikt met twee reepjes Corsair Vengeance LPX - DDR4 - 16 GB.
Voeding (vorige was Tagan een topmerk dat is overgegaan in een ander merk weet niet meer welk) vond ik na 11 jaar zonder problemen te hebben gepresteerd voldoende om aan de kant te zetten.
Heb, om hetzelfde niveau te houden, vervangen door Corsair HXi Series HX750i in de gedachte dat ik liever wat reserve heb als een voeding die steeds volle bak moet draaien.
Opslag is een SSD van Samsung 970 EVO Plus 500GB ()voor besturingssysteem en programma's en veel gebruikte folders.
Moet wel opmerken dat het echt loeiend hard of razendsnel opstart minder als 12 seconden om te beginnen, daar ik een wachtwoord intoets duurt het uiteraard wat langer maar de basics is goed 12 seconden en BAM we kunnen beginnen.
Ik weet nog de tijd van 3 en meer volle minuten voor ik ik kon intoetsen :-) natuurlijk ligt die snelheid bij men SSD en heeft dat Windows10 daar veel minder tot niks met te zien.
Tussen haakjes op men processor heb ik een joekel als een be quiet! Shadow Rock TF2 koeler gezet, mijn kast is zo groot dat ik echt niet veel zorgen moet maken over te warme temps binnenin en heb vooraan twee fans en achteraan ook 2 die het beetje warmte afvoeren.
Opslag is twee HD's van WD WD Blue WD40EZRZ 4TB, moet geen andere, heb in de 20 jaar alleen met WD gewerkt en er welgeteld één moeten vervangen.
Niet door een defect maar omdat ik in de vorige configuratie met raid 10 (4 HD's) heb gewerkt er 1 een fout gaf, weet niet goed meer wat maar heb die vervangen.
Op 20 jaar met goed in totaal 6 schijven intensief gebruik dagdagelijks eentje er uit is reeds een maatstaf dat WD waar voor zijn geld bied.
Heb er nog een derde bijgekocht die ik als reserve er in heb, twee gebruik ik om data op te slaan (2d is gewoon kopie van 1st) en de derde in geval nodig.
Aansluiten is zo klaar kabeltjes liggen al, kast is open in drie seconden (zij- plaat er uit schuiven en twee kabeltjes inpluggen) maar zoals gezegd indien nodig.
Oke dat was een round up van wat ik heb, nu de ervaring met AZERTY.
Vorige onderdelen gekocht bij een gekende keten in Belgie, die zijn vorig jaar samengegaan met Krefel en de gekende winkels verdwenen en de verkooppunten kwamen bij Krefel terecht... dat vond ik al niks want de gekende mensen waren opeens weg of verspreid over andere plaatsen.
De reden dat ik een nieuw systeem samengesteld heb is omdat eind 2018 mijn oude vertrouwde systeem de videokaart het begaf, kon ik 2 dingen doen upgraden of nieuw, mijn Asus mobo kon niet werken met Windows10 dus moest ik wel nieuw gaan.
Ik wil gewoon heel goed materiaal waar ik een tijd mee verder kan dus was het wat geld opzijleggen voordat ik alles had (uiteindelijk heeft het mij ruim 1300euro gekost).
Informeerde bij de keten waar ik vroeger bij kocht, kreeg juiste info en ik zei goed tot volgend jaar ergens in de loop van 2019.
Als het zover kwam was het reeds end oktober en de man waar ik met onderhandeld had beantwoorde mijn amils met vrag naar details vooor de bestelling niet meer.
Gebeld en bleek dat hij opeens een general manager pief of vergelijkbaar geworden was en blijkbaar geen tijd had om lastige vragen van kopers te beantwoorden, mij goed er zijn nog andere bedrijven op de markt.
Tweakers en Hardware lieten zien dat AZERTY eenzaam aan de top stond dus keus vlug gemaakt..
Besteld bij Azerty, enkele telefoontjes gepleegd die vlot en to the point beantwoord werden.
Oeps, moet vlug afmaken heb nog iets dringend te doen dus ... was een probleem met het Asaus mobo, teruggestuurd naar hun, zij hebben het gecontroleerd bleek dat ik met mijn lompe vingers wat pinnetjes beschadigd had van de processorvoet.
Asus heft het GRATIS gerepareerd, kreeg het terug maar fout bleef, AZERTY heeft mobo teruggenomen en een nieuw opgestuurd (eveneens GRATIS).
Systeem draait nu goed een maand tot volle tevredenheid (behalve de spuuglelijke rommel van Windows 10).
Kan hun alleen maar aanbevelen en indien ik nog iets nodig heb weet ik mijn weg.

Ik geloof niet dat je echte een prijs kan winnen (ik nooit in ieder geval) dus ik doe dit uit eigen beweging.

De Corsair PC minitower om 23:02 besteld maar toch nog de volgende dag binnen gekregen. Nou dat is pas top en je belofte nakomen wat bestellen betreft. De kast was precies wat men had aangegeven op de website en de website is erg duidelijk en helpt goed met kiezen. Kortom een geslaagde koop.

Betalen ging snel en gemakkelijk, producten zijn scherp geprijsd (de harde schijven die ik kocht tenminste wel) dus betalen doet ook wat minder pijn dan normaal ;)

Verzending was snel en zoals verwacht, er worden jammer genoeg wel bezorgkosten gerekend, wat natuurlijk als voor en nadeel gezien kan worden.

Na de check op Tweakers, kwam ik op AZERTY uit. De 2 bestelde harddiscs werden snel geleverd en werken prima in de nieuwe NAS. Geen problemen gehad.

Goede verzending

Ik koop al jaren bij Azerty. Betrouwbaar, snel en overzichtelijk en veelal de laagste prijs. Uitstekend!

Bestelproces snel doorlopen, had nog losse vragen en deze zijn snel beantwoord. Ook de prijs was in vergelijking met andere websites goed. Product was dezelfde dag verzonden, duurde even voor ik het in huis had maar dat lag aan de PostNL

Zou hier zo weer bestellen.

Fijne service, snelle bestelling. Producten zijn snel te vinden en redelijke prijzen en vaak goede deals. Overall fijne winkel en snelle levering.

Snelle levering en goed beschermd in de doos. Product in uitstekende staat.

Fijne service vragen worden duidelijk beantwoordt

Het bestellen bij Azerty verloopt altijd goed. Een duidelijke website met veel op voorraad. Ook nu een prima proces. Op maandagavond een volledige PC besteld, en op dinsdag kon ik alles afhalen.

Normaliter plaats ik geen reviews online bij slechte ervaringen, veel hangt af van omstandigheden en persoonlijke voorkeur waardoor dit niet altijd een eerlijke review zou opleveren. Hierover is de onvrede echter zo groot dat deze review toch geplaatst is. Bij een volgende bestelling zal toch serieus overwogen worden te bestellen bij een andere webshop en de producten te laten bezorgen.

Veelvuldig bij Azerty besteld, ondanks slechte ervaringen met RMA, omdat de optie om 's avonds laat nog de producten af te kunnen halen een groot pluspunt is; ik vind het een heel prettig gevoel om niet afhankelijk te zijn van bezorgers die onder tijdsdruk slecht met mijn bestelde spullen omgaan, waar toch een behoorlijke waarde aan vast zit.

Helaas bleek bij het assembleren van de computer dat de grafische kaart niet volledig nieuw was. Bij vorige RMA aanvragen bij Azerty slechte ervaringen gehad waardoor we hebben besloten om eerst een klacht in te dienen in plaats van direct een service aanvraag.

De reactie was ook wederom eentje waar we niet op zaten te wachten. De kaart kon omgeruild worden voor een nieuwe met een korting op het product (hetgeen een net aanbod is), maar dan moet de kaart wel binnen kantoortijden in Raalte omgeruild worden. Dit laatste vinden wij dan weer waardeloos. Het is meer dan een uur rijden en dit zou betekenen dat een van ons eerder van werk zou moeten vertrekken om een niet deugdelijk product om te kunnen ruilen, terwijl een normale RMA wel 's avonds afgeleverd of opgestuurd kan worden.

Hierop besloten de kaart te houden en te gebruiken. In het geval de kaart toch problemen krijgt nemen we wel direct contact op met de fabrikant om de garantie te claimen.

Netwerkproducten besteld waarvan er een alleen bij de leverancier aanwezig was. Na een week wachten en mailcontact zonder antwoord de bestelling maar geannuleerd.

Gemaild met de vraag of het lang zou duren voordat de producten verzonden zouden worden maar geen antwoord gekregen.

Scorekaart voor Azerty