Azerty

Gebruikers over webshop Azerty

Goede prijs voor de 5070 ti asus tuf gaming (860 euro) terwijl andere winkels het boven de 950 euro hadden.

---

Ik had geen klantenservice nodig voor mijn 5070 ti bestelling

De levering was op tijd en op een goede tijdspot

Al meerdere keren besteld bij Azerty, ruime keuze aan producten, prima geprijst, een overzichtelijke website, de voorraden van producten kloppen en je hebt meerdere betaalmethodes. Kortom, goed voor elkaar!

Enige wat ik jammer vind is dat de ABC-keuze soms wat aan de dure kant is. Soms zelfs duurder dan de niet ABC-keuze, terwijl je dit niet zou verwachten.

Ik ben altijd sceptisch als ik zie: "vandaag voor xx besteld morgen in huis". Bij Azerty hebben ze wel aan die voorwaarde voldaan, wat ik erg kan waarderen. De originele verpakking was goed ingepakt. Het enige minpuntje aan dit goede inpakken was dat de extra doos wat aan de grote kant (zeker 50% groter) was.

Al jaren trouwe klant, ook als het wat duurder is. Al vaker goed geholpen bij verwarring of een defect.

Producten altijd netjes verpakt en optijd binnen. Word altijd goed op de hoogte gebracht via de mail.

Word altijd netjes te woord gestaan bij een vraag en goed geïnformeerd over de leveringen.

Ik shop al jaren bij Azerty naar tevredenheid. Prijzen zijn concurrerend, ruim assortiment en up to date status van voorraad.

Meestal prima verpakt, laatste keer bij een zending van totaal 750 euro mocht er iets meer aandacht aan gegeven worden mijns inziens.

Wel heel vlot verzonden (eerstvolgende werkdag).

Bestelling was eenvoudig uit te voeren.
proces ging zoals ik had verwacht.
Betalen ging via Ideal

Bestelling snel en goed verpakt ontvangen.
Harde schijf was goed ingepakt.

Geen ervaring met klantenservice.
Alles ging vlot en zeer soepel

Meerdere producten besteld (5070ti, B850i, memory, ssd) die werden aanbevolen in de Tweakers build. Op zaterdag besteld en werden meteen maandag al aangeboden door de pakketbezorger. Alles in goede staat en degelijk ingepakt.

Werd bezorgd door PostNL en die zijn meestal wel snel bij mij in de buurt. Pakket was onbeschadigd inhoud zat goed ingeklemd in van die kussentjes.

Bestellen en betalen gaat uiterst makkelijk. 1 minpuntje, bij bestellen staat er bij verzenden gratis en bij afrekenen staat er ineens verzendkosten bij. Heb er een melding van gemaakt maar tot op heden geen reactie

Was benieuwd hoe de upgradekit verpakt was, nou perfect, netjes in de anti statische zak en daarna zeer goed ingewikkeld in bubbeltjesfolie en in een doos in een doos. Daar kon echt niets fout mee gaan. En netjes op tijd geleverd!!! Top

Een mail gestuurd over mijn factuur ( de verzendkosten) en tot op heden geen reactie, jammer

Makkelijk te bestellen, ruime keuze en een ruim aanbod. Duidelijke uitleg bij elk product te vinden.

Verzending was snel en goed. Vrijdag aangemeld bij post nl en zaterdag geleverd.

Heb een aantal keer gebeld/gemaild en ben goed geholpen. Redelijk snelle reactietijd.

Een prima te navigeren webshop, makkelijk om er een bestelling te plaatsen, uitstekende klant-gerichte klantenservice.

Verkeerd item besteld waar ik helaas pas maanden later achter kwam, persoonlijk had ik een waardevermindering verwacht voor mijn retourzending maar ik heb gewoon gelijk mijn gehele aankoopbedrag teruggekregen zoals gewenst. Gebeurtenissen als deze zijn waarom ik bij Azerty bestel, ook als items soms ietjes duurder zijn - het is het gewoon waard. Het is tevens ook niet de eerste keer dat ze me zo uitermate netjes hebben behandeld.

Via Tweakers kwam ik uit bij Azerty. Ze hadden goede reviews. Zowel een volledig nieuw als geretourneerd product aangeschaft. Beide bestellingen verliepen goed en werd netjes via de mail bevestigd.

Kreeg alles netjes bevestigd via de mail en ook de verzending verliep soepel. Levering was volgens de levertijd zoals op de site weergegeven.

Omdat de opslagruimte van mijn NAS tegen de limieten was aangelopen, heb ik een nieuwe hardeschijf gekocht.
De bestelling verliep moeiteloos en de prijs was ook redelijk.
Verzendkosten waren niet van toepassing, aangezien de schrijf zelf heb opgehaald.

Een deel van het betaalde bedrag zou teruggestort worden vanwege een eerder gekregen korting.

Dit werd ook bevestigd door een medewerker bij het ophalen van de bestelling.
Echter was dit na twee weken nog niet gebeurd.
Nadat ik hier een email over heb gestuurd, is het direct opgelost en kreeg ik vrij snel bevestiging van de klantenservice over de situatie.
Al met al, is dit dus netjes opgelost.

Redelijke prijzen, op tijd geleverd zonder problemen. Heb een asus gpu gekocht waarvoor ik deze review schrijf (voucher), maar het werkt gewoon goed zonder problemen. De enigste opmerking die ik heb is dat het 3 8-pin connectors heeft, maar in de installatie handleiding wordt mij verteld dat ik aparte 8-pin kabels moet gebruiken en geen kabels met 2 8-pin connectoren. Mijn psu heeft alleen maar 1 dubbele en 1 enkele dus die heb ik toch gebruikt, maar ik heb nog geen problemen hiermee gemerkt (2 dagen in gebruik nu).

De email die ik van Azerty heb gekregen voor het volgen van de zending heeft mij niet verteld dat ik het had gemist, hiervoor moest ik naar de PostNL tracking website.

Dit jaar mijn tweede pc build gekocht bij Azerty. Echt niks op aan te merken. Geweldige service en snelle, betrouwbare levering. Voorheen ook een kapot onderdeel gekregen en dat was binnen één week opgelost. Kortom Super!

Snel en een zeer betrouwbare levering! Niks op aan te merken.

Ik had kapotte RAM sticks gekregen maar diezelfde week was dit nog opgelost. Snelle reactie en hulp.

Een asus ROG strix gehaald, prima moederbord ziet er goed uit en past bij de build. Product voldoet aan de verwachting

Snelle levering was direct verzonden en tijdig ontvangen, correct verpakt

Product werd defect geleverd. Twee weken tijd nodig gehad om te constateren dat het defect is (het product ging niet aan en was niet op te laden). Na die 2 weken kreeg ik de bevestiging dat ik binnen 5 werkdagen mijn geld terug zou krijgen. Inmiddels weer ruim een week verder en heb nog geen geld terug.

Bij uitstek het slechtste bedrijf waar ik ooit contact mee heb gehad. Nadat mijn bestelde laptop niet aankwam en de klantenservice totaal niet in staat was om te achterhalen waar deze gebleven was, heb ik ergens anders een nieuwe laptop besteld. Vier maanden later bleek de laptop van Azerty alsnog bezorgd en ik ben sindsdien al 2 jaar bezig om de laptop terug te sturen. Zonder enig resultaat of medewerking.

In deze tijd heb ik maar liefst 19 keer met de klantenservice gebeld. Er is mij meerdere keren beloofd dat ik terug gebeld/gemaild zou worden maar dat is nooit gebeurd. Ik heb ook een erg uitgebreide mail verstuurd met alle screenshots en het hele verhaal, ook hier heb ik nooit antwoord op gehad.

Tot overmaat van ramp heeft Azerty ervoor gekozen om een incassobureau in te schakelen, terwijl ik vanaf het begin eerlijk heb aangegeven dat de laptop destijds "verloren" was en ik sindsdien mijn uiterste best doe om deze terug te sturen. Ze hebben al 4 keer beloofd het incassobureau te annuleren maar ik krijg nog steeds elke week een rekening.

Het toppunt was toen een medewerker mij vertelde dat ik de laptop gewoon op eigen risico moest terug sturen. Ik vroeg wat er dan gebeurde als hij niet aankwam en toen kreeg ik te horen: "Dan moet je de laptop betalen, maar dat gebeurd niet hoor". De reden van dit gedoe is omdat de laptop niet aankwam dus volgens mij heeft deze medewerker totaal niet zitten luisteren.

Kortom, Azerty heeft extreem slechte communicatie, geen enkel verantwoordelijkheidsgevoel en heeft een totaal gebrek aan klantengerichtheid. Het feit dat ze een incassobureau inschakelen in plaats van enige medewerking zegt veel over dit bedrijf.

Product gaaf aan "2-3 werkdagen" verzending te hebben. Dit werd uiteindelijk 12 dagen (10 werkdagen). In deze tijd geen enkele update vanuit Azerty zelf gekregen, één keer op eigen navraag bij de klantenservice een update gehad. Deze gaf een datum van 5 werkdagen aan, klopt ook niks van dus. Uiteindelijk stond de postbezorger op een totaal onverwacht moment voor de deur, heb nooit een verzendbevestiging of levermoment ontvangen. Met goed geluk was ik thuis, maar voor hetzelfde geld was het weer terug gegaan en had ik nog langer kunnen wachten.

Product werd verzonden in een veel te grote doos zonder enige vorm van opvulling. Hierdoor was een deel van de onderdelen gebogen en was de doos kapot/open. Daarnaast miste er een aantal onderdelen. Of deze in de slordige verzending vergeten zijn of dat ze uit de doos zijn gevallen onderweg is me nog niet duidelijk.

De klantenservice werkt net zo snel als de levering...
Totaal disfunctioneel bedrijf. Als je bericht naar de klantenservice stuurt krijg je een appje terug dat je zelf de service-afdeling moet benaderen via mail of telefoon. Op deze mail duurt het vervolgens meerdere werkdagen om een reactie te ontvangen, zelfs als je binnen 10 minuten reageert op hun mail kan je daarna weer minimaal 2 werkdagen wachten.
Als je belt sta je eerst ongeveer 45 minuten in de wacht. Vervolgens vertelt de medewerker je dat je eerst een retour moet aanmaken op de site (ook als je het product niet wil retouren), waardoor je weer meerdere werkdagen op een reactie kan wachten. Uiteindelijk na heel lang wachten werd het product opgehaald en krijg ik (hopelijk ooit (nogsteeds geen reactie ontvangen na de ontvangstbevestiging)) mijn geld terug.

Aan Azerty zelf:
Zorg dat je afdelingen met elkaar in contact staan. Nu ben ik jullie slechte werk aan het oplossen. Laat de klantenservice contact opnemen met de service-afdeling, laat de klantenservice mijn nummer (op meerdere malen aandringen) opschrijven en doorgeven zodat jullie mij bellen ipv andersom, laat de klantenservice vertellen dat je per sé een retour moet aanmaken om iets op te lossen.

Gewoon een normale bestelling gedaan waar bij 1 van de 4 producten een verkeerde prijs had. ze zouden dat geld terug gaan storten. Ik heb toen direct binnen 1 uur een mail terug gestuurd dat ik een ander product ook goed vond, echter nooit een reactie gehad op die mail. een dag later de mail ook naar klantenservice gestuurd van azerty ook daar ruim 2 weken later nooit reactie op gehad.
na 5 dagen nog niks gehoord en producten stonden in "mijn bestellingen" nog steeds op wacht op producten. dus maar gebeld om te horen wat er nu aan de hand is. toen kreeg ik te horen dat er door een fout van hun de hele bestelling geannuleerd was. en dat ze mijn geld terug zouden sturen... 5 telefoontjes later en ruim 2 weken later nog steeds mijn €2000 euro niet terug en dus ook niet de producten gekregen die ik wel wilde hebben! Ze houden mijn geld dus zonder goed excuus gegijzeld en ik kan niet verder en kan dus fluiten naar mijn producten en geld.

Nooit iets verzonden, ook niet de producten die ze wel op voorraad hadden en waar geen prijs fouten in waren!

Reageren niet op de mail ook niet na 2,5 week wachten, met verschillende email adressen van hun.
Via de telefoon is het alleen sorry we hebben een fout gemaakt en je krijgt je geld ooit terug maar wanneer dat is en waarom ik de producten niet krijg, krijg ik geen antwoord op.
Compleet waardeloos dat ik nu dus mijn producten niet heb €2000 armer ben en ook geen flauw idee heb of ik mijn geld nog dit jaar terug krijg wat compleet belachelijk is. Alle Chinese winkels bij elkaar hebben een betere klantenservice.
Als ze Chinese zouden in huren voor hun klanten service zou het al beter zijn.

Op 7 oktober heb ik bij Azerty een game-pc gekocht en ik ben ontzettend tevreden over zowel het product als de service. Vanaf het moment van bestellen tot aan de levering verliep alles soepel en professioneel. PC kwam netjes de volgende dag binnen.

Het bestellen en samenstellen via de website is gemakkelijk, overzichtelijk en biedt veel opties om zelf je ideale pc samen te stellen. Wellicht is een configurator ooit een optie om toe te voegen?

De communicatie was helder en de pc werd keurig op tijd geleverd. Alles was netjes verpakt en ik kon direct beginnen met het in elkaar zetten van mijn PC. Trouwens let goed op de combokits, kan je net een paar euro schelen! De prestaties van de pc zijn uitstekend – precies wat ik zocht voor zowel gamen als andere intensieve taken. Ook dankzij het forum van tweakers heb ik het beste eruit kunnen halen!

Al met al een zeer positieve ervaring. Ik zou Azerty absoluut aanraden aan anderen die een game pc of een pc met andere doeleinden willen bouwen.

Mijn bestelling werd in 3 dozen geleverd en alles was keurig ingepakt en beschermd.

Bestelde Kingston Server Premier geheugen

Tot tweemaal werd verwachte leveringsdatum opgeschoven omdat bestelde geheugen niet voorradig was.
Daarna, toevallig door leverancier geleverd dag dat ik belde om bestelling te controleren op eventuele leveringsdatum.

Goed verpakt, geen enkel probleem.
Werd tijdig op zaterdag geleverd.

Telefonisch contact gehad.
Precies wel druk. Ging redelijk snel, 10 tot 15 min wachttijd terwijl 6e in de rij.
Uiteindelijk goed geholpen mits product precies net door leverancier geleverd werd. Dag nadien was het thuis. NL > BE

Scorekaart voor Azerty