Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenHet bestellen ging vrij eenvoudig.. De website is overzichtelijk met genoeg informatie. Hele fijne website. Betrouwbaar een aanrader dus.
VerzendingOp Zondag een Lenovo laptop besteld . Maandag in huis.
Super snel. Ik ben goed op de hoogte gehouden van het verzendproces en goed geleverd.
AlgemeenOverzichtelijke website, product was snel besteld en de levering was (zeker voor coronatijd) zeer snel.
AlgemeenAlles is goed geregeld, en alles staat duidelijk aangegeven. Je vind alles zonder veel moeite, en als je advies nodig hebt. Dan staat dat altijd direct voor je klaar.
VerzendingHet product wordt altijd snel bezorgt, vaak binnen 1 werkdag. Soms 2 a 3 dagen, perfect voor snelle hulp. En door de snelle levering kan je snel verder met je project, of werk.
KlantenserviceErg fijn, ze staan altijd voor je klaar. En als je een vraag hebt leggen ze het stap voor stap uit, en zijn altijd vriendelijk.
AlgemeenEen beeldscherm van Ilyama besteld bij Azerty. Zij hadden als een van de weinige webshops dit beeldscherm als eerste op voorraad. De bestelling via de website ging makkelijk en na een aantal dagen werd het pakket bezorgd door post.nl (met track and trace).
Inmiddels heb ik het beeldscherm geïnstalleerd en tot nu toe lijkt het in elk geval via de HDMI-kabel goed te werken. De andere kabels heb ik nog niet geprobeerd.
Ik had hiervoor nog niet gehoord van Azerty maar op basis van mijn huidige ervaring ben ik positief over ze.
Het product werd via Post.nl geleverd (met track and trace code en met handtekening voor ontvangst). Product was goed verpakt.
KlantenserviceEen e-mailvraag aan de klantenservice werd snel beantwoord.
Ook de administratie had mijn verzoek met betrekking tot de factuur binnen een paar dagen via e-mail beantwoord. De factuur stond op een latere datum dan dat ik besteld had, maar na e-mailcontact is dit op mijn verzoek aangepast door de administratie.
AlgemeenPrima site, de filters zitten er zo nu en dan naast, maar zijn met de zoekfunctie over het algemeen goed te vinden. Bij vragen krijg ik altijd vlot een helder antwoord.
VerzendingHet product was ruim voldoende verpakt, zonder dat er onnodig veel verpakking was gebruikt. Tot op heden nog nooit een beschadigd product ontvangen.
AlgemeenPrima service en volledig volgens de verwachting op de website. Zo fijn als je kan vertrouwen op een snelle accurate levering. Product was goed verpakt en volledig correct.
VerzendingOp maandagavond rond achten nieuwe geheugenreepjes besteld. Een halfuur later had ik al de verzendbevestiging. De volgende dag werd het geleverd.
AlgemeenGoede en overzichtelijke website. Al vaker producten besteld vaak voor een concurrerende prijs. Berichtgeving, betaling e.d. gewoon zoals het hoort.
VerzendingGoed verpakt zonder een overkill aan verpakkingsmateriaal (afval).
Algemeengeen gezeur en niet te veel mail waar je normaalgesproken helemaal gek van wordt .
Verzendingduidelijk waar het pakket is
AlgemeenVoor het eerst computer onderdelen besteld bij AZERTY op aanraden van een vriend van me. zeer tevreden.
AlgemeenNooit problemen gehad, Azerty is vaak mijn eerste keuze voor computer componenten, ookal zijn ze soms een paar euro duurder.
VerzendingLevering was prima, dagje vertraging maar niks onredelijks. Wellicht een beetje veel verpakkingsmateriaal voor dit kleine componentje, maar ik snap waarom ivm potentiele schade.
AlgemeenIk was op zoek naar een beter toetsenbord dan ik voorheen had. Echter wilde ik geen hoofdprijs betalen voor een gamingtoetsenbord, aangezien het vooral voor studiegebruik is. Uiteindelijk via tweakers bij de dell Kb522 gekomen. Waarbij Azerty een goede prijs bood. Azerty ken ik als een betrouwbare webwinkel dus vandaar dat ik dit toetsenbord bij dit bedrijf heb gekocht.
VerzendingSnel, goed verpakt. goede informatie tussentijds.
AlgemeenGewoon uitstekende diensten en klantenservice. Azerty heeft mijn bestelling ook gesplitst zodat ik kan de aanwezige producten sneller ontvangen.
AlgemeenDuidelijke website en de goedkoopste prijs
Voorraad gegevens van Azerty en ook die van de leverancier worden weer gegeven
Op zondag middag besteld, maandagochtend ontvangen. Duidelijke en snelle emails.
AlgemeenEen NZXT hub gekocht, die had ik nodig. Bij Azerty was hij het goedkoopste. Verder goed geleverd en zoals verwachting!
VerzendingVerzending ging via PostNL, gewoon goed geleverd ook. Verpakking was ook goed.
AlgemeenDuidelijke website met een mooi overzicht van voorraad in zowel de winkel als bij de leverancier. Uitstekende en snelle levering en ook goed contact hierover.
Bij iedereen aan te bevelen.
Goed verpakt en duidelijk contact hierover.
KlantenserviceDuidelijk contact over de verzending van je bestelling.
AlgemeenAzerty was mij aangeraden door een familielid. Zou een betrouwbare winkel zijn. Lang geleden had ik zelf die ervaring ook en het blijkt nog steeds een prima webshop te zijn. Misschien niet altijd de goedkoopste, maar wel goed.
VerzendingDe zending kwam zelfs eerder dan bij de bestelling aangegeven en de verpakking was ook zoals het altijd zou moeten zijn; keurig op maat.
AlgemeenDuidelijke en fijne webshop!
Bestellingen zijn zo gemaakt en ook snel en makkelijk af te halen.
Altijd fijne mensen die je te woord willen staan
Erg fijn en snelle verzending, als de order geplaatst is in het weekend krijg je vaak zondag nog een mail dat de bestelling onderweg is en heb je het op maandag nog in huis !
KlantenserviceErg goede klantenservice , 1 puntje , soms wat lastig te bereiken telefonisch
AlgemeenTLDR: Bijna 3 maanden verder, nog geen werkend product.
Pros:
- Redelijk assortiment
- Degelijke website
- Reageren op e-mails
- Gebruiken PostNL
Cons:
- Maken hun claims niet waar (qua tijden, voorraad, etc.)
- Geen transparantie
- Uit zichzelf komen ze hun verplichtingen niet na
Op 5 november 2020 15:01 heb ik een AMD 5950x besteld. Op het moment van afrekenen stond er dat ze het product op voorraad hadden. Dit klopte niet. Net als bij elke andere webshop, was alles gelijk uitverkocht.
Ik hield ondertussen het forum van Tweakers in de gaten, waar mensen het over de status van de leveringen hadden. Hieruit bleek dat Azerty letterlijk de enige webshop in Nederland was die deze producten verkocht, maar niets wilde vertellen over de voortgang. Ookal viel mij dit tegen, ik had genoeg geduld om een paar weken te wachten.
Op 19 november kwam het product eindelijk binnen. Echter kwam ik er snel achter dat het defect geleverd was; er miste namelijk een pinnetje (wat nodig was voor 1 van de memory channels). Ik vond dit pinnetje terug in de plastic houder van de aankoopverpakking. Na een serviceaanvraag te doen, en het product terug te sturen, hadden ze besloten om het product door te sturen naar AMD. Ik kreeg een mail dat zei dat het tot 4 weken kon duren, en ik moest een lijst van vragen invullen die totaal niet relevant waren. 4 weken later, had ik nog steeds niets van Azerty of AMD gehoord. Ik vroeg om een status update. Ze gaven aan dat dit 1-3 werkdagen kon duren. Een week later had ik nog geen status update. Ik herinnerde ze aan het feit dat ik een statusupdate zou krijgen. Weer een week later had ik nog steeds geen status update. Het product kwam de eerste week al bij AMD binnen, het zou niet meer dan 10 minuten moeten duren om het probleem vast te stellen, en ook niet lang om een beslissing te maken wat er aan gedaan zou worden. Aangezien ik niet direct met de fabrikant kan communiceren, zou Azerty hier achteraan moeten gaan, maar dat deden ze duidelijk niet. Ik was het zat, dus ik wees ze op mijn rechten en hun verplichtingen via links naar web paginas van de consumentenbond en de ACM, en eiste daarbij snel een nieuw product of geld terug. Ze zeggen nu dat ze mijn geld terug gaan geven. Als ik dit van te voren had geweten had ik al lang een nieuwe besteld, en hier mijn geld terug gevraagd. Ik heb dit nodig voor in een workstation, en dus gaat dit ten koste van mijn werk.
Ik heb gisteren hetzelfde product bij Alternate besteld, en het is vandaag binnen gekomen.
Azerty is vanaf nu bij mij (en dus voor inkopen voor mijn werk en vrienden) de allerlaatste optie.
- Maken hun claims niet waar (qua tijden, voorraad, etc.)
- Geen transparantie
- Uit zichzelf komen ze hun verplichtingen niet na
AlgemeenAl jaren klant en deze webshop heeft gewoon en fijn werkende duidelijke, website met snelle communicatie. Had de bestelbevestigingsemail al binnen, voordat ik had betaald
AlgemeenAltijd prettig shoppen bij Azerty. Duidelijke website en status updates over de bestelling. Snelle levering!