Gebruikers over webshop Azerty
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenIk wou een videokaart kopen die voor 663 op de site stond.
Deze in de winkelwagen geplaats voor die prijs, echter ik wou ook nog een monitor hebben dus ook die opgezocht op de site en in de winkelwagen. Dit in een tijdsbestek van enkele minuten.
De bestelling geplaats en was van plan om het de dag daarop te gaan halen in Raalte.
Echter toen ik nog eens goed keek klopte het totaal bedrag niet met wat ik in mijn hoofd had, De kaart was blijkbaar in de paar minuten 37 euro duurder geworden op de site.
Hier was ik niet blij mee dus daar een mailtje over gestuurd, maar het antwoord was dat het vervelend was maar ze daar niks aan konden doen i.v.m. de dagprijzen.
Gelukkig had ik gekozen om die meer dan 1300 euro te pinnen bij ophalen anders had ik dus gewoon pech gehad zonder dat je het door heb. Moet niet kunnen vind ik en waardeloos opgepakt door Azerty.
Geen Azerty meer voor hier en zal ze al helemaal niet meer aanbevelen aan vrienden en kennissen.
Edit na reactie:
Order nr WA000138638
En nee ik ga geen mail sturen, dat had ik namelijk al gedaan..
Vervelend maar kunnen we niks aan doen is natuurlijk onzin, niet willen is heel wat anders..
Goedmorgen,
Bedankt voor het achterlaten van jouw recensie.
Omdat het de service niet geheel naar wens is geweest zou ik hier naar willen kijken en verbeteren waar mogelijk.
Echter kan ik geen gegevens achterhalen aan de hand van deze review.
Zou je deze per mail kunnen opsturen naar klantenservice@azerty.nl.
Azerty Klantenservice
Algemeenhad een ducky keyboard dat binnen garantie termijn al niet meer goed werkte, een aantal keys bleven hangen wat tijdens het typen echt super irritant is dus ik contacteer azerty over retour. moet ik op eigen kosten retour sturen, vervolgens sturen me ze zonder uberhaubt effe te overleggen hetzelfde keyboard terug met de boodschap dat er niks mis mee is terwijl ik overduidelijk bewijs leverde dat het niet functioneerde en ik tijdens het typen van deze review al weer merk dat de keys blijven hangen en ik steeds n letter te veel typ.. dit gaat om een erg duur keyboard dus maakt het extra akelig..
na meteen op te bellen krijg ik te horen dat ik het nog een keer op mag sturen dan gaan ze nog een keer kijken, belachelijk natuurlijk en ik ga niet nog een keer geld betalen om zinloos dingen op te sturen om vervolgens hetzelfde terug te krijgen met de boodschap dat t in orde is terwijl ik binnen 3 minuten typen het zelfde probleem ervaar, ik zie geen enkele reden om erop te vertrouwen dat het deze keer wel goed komt, ik wil gewoon een werkend product dus en dat gaan ze me blijkbaar niet geven
de beste man kwam inhoudelijk niet veel verder dan "computer says no" en bood geen enkele inhoudelijke onderbouwing behalve dat ik het nog een keer terug mocht sturen, iets wat natuurlijk niet wil aangezien ik net voor nniks verzendkosten heb betaald om hetzelfde keyboard terug te krijgen en nog steeds met hanging keys zit.
laatste keer dat ik iets bestel bij azerty voor mij en heel veel geld weggegooid aan n defect keyboard
Goedemorgen,
Vervelend te zien dat de geleverde service niet geheel naar wens is geweest.
Omdat ik geen directe informatie heb rondom de situatie zou ik je vriendelijk willen verzoeken de order- of klantgegevens te mailen naar klantenservice@azerty.nl.
Dan kan ik kijken wat er mogelijk verbetert kan worden.
Azerty Klantenservice
AlgemeenZet een product op de website voor een marktconforme prijs, netjes betaald en achteraf de klantenservice die meld dat het product nooit online had moeten staan.
Leverancier had product gewoon op voorraad, dus kan niet anders concluderen dat Azerty puur onder een koopovereenkomst uit wilde.
~30% korting op een Tray versie van een Boxed product, dus over een prijsfout is ook niet te spreken.
Wilt verder ook niet tot een oplossing komen. Geld terug of bijbetalen.
Verdient geen schoonheidsprijs...
Tja... Snel met reageren, maar verder hoefde ik niet veel te verwachten
Goedemorgen,
Vervelend te zien dat de geleverde service niet optimaal is geweest.
Het product wat aangeboden werd bleek uiteindelijk niet leverbaar te zijn en hierdoor konden wij deze enkel als end of life opgeven.
Nogmaals onze excuses voor het ongemak.
Azerty Klantenservice
AlgemeenEen tijd terug harde schijven besteld bij Azerty en ik zou het zo weer doen. Supersnelle en begripvolle service ook na aankoop en goede levering.
VerzendingDe vervangende harde schijf werd geleverd in een doos vol met luchtzakken, waarbij de schijf zelf nog extra ingepakt was in een luchtzak. Ik zou met het pakket kunnen voetballen en de schijf had het overleefd.
KlantenserviceVia BTRFS op Linux kreeg ik foutmeldingen voor een harde schijf wat zou duiden op een harde schijf die tegen het einde aan liep. SMART data was nog goed, maar bij navragen raadden andere partijen me toch aan om de schijf te vervangen.
In principe zou dit binnen de garantie van 2 jaar zijn. Baadt het niet, schaadt het niet was mijn gedachte, dus het verhaal maar voorgelegd bij de klantenservice met de vraag of dit een garantie casus zou kunnen worden of dat ze hier niks mee konden (wat ik had gesnapt, want de schijf zelf rapporteerde niks).
Mailtje naar de klantenservice gestuurd om 20:22 's avonds, om 20:34 antwoord gekregen dat deze was doorgestuurd naar de afdeling technische service. De volgende ochtend om 9:34 heb ik antwoord gekregen van deze afdeling.
Niet alleen toonden ze begrip voor de situatie, ook kreeg ik tips mee wat ik nog kon nakijken om een ander probleem uit te sluiten (in mijn geval, de RAID controller).
Dit gedaan, retouraanvraag aangemaakt en de schijf opgestuurd. Een paar dagen later krijg ik om 11:42 's ochtends mail dat de schijf is ontvangen en zal worden verwerkt. Om 18:23 dezelfde dag krijg ik mail dat de retour is afgehandeld en dat er een vervangende schijf zal worden opgestuurd. Een half uur later slide PostNL in mijn DMs met een aangetekend pakketje.
Kortom; ik ben erg blij met de service die verleend is en ik denk dat menig webwinkel hier nog veel van zou kunnen leren.
AlgemeenJe vraagt je af of de eigenaren / aandeelhouders van Azerty wel eens een krant lezen. Drie Apple USB-C charge kabeltjes besteld die makkelijk in een enveloppe hadden gekund, maar die verstuurd worden in een grote doos vol plastic. Ook moeilijk voorstelbaar dat dit de meest (kosten)efficiënte oplossing was, maar dat zou wat mij betreft in deze tijd niet meer mogen prevaleren.
VerzendingDrie USB kabeltjes die ook in een enveloppe hadden kunnen worden verstuurd in een doos ter grootte van twee schoenendozen op elkaar. Natuurlijk vol met blaasplastic. In welke wereld leeft Azerty?
Goedemorgen,
Bedankt voor het achterlaten van een review.
Het is vervelend te zien dat de geleverde service niet geheel naar wens is geweest.
Omdat ik de ordergegevens niet kan inzien wil ik je vriendelijk verzoeken een mail te sturen naar klantenservice@azerty.nl.
Dan kan ik vanuit daar kijken of onze service verder verbeterd kan worden.
Azerty Klantenservice
AlgemeenVoor computeronderdelen mijn lievelingszaak. Goed assortiment, zoeken op de webshop werkt heel erg goed. Prijzen zijn concurrerend. Afhandeling is snel en duidelijk.
VerzendingLevering uit voorraad is snel, langere tijden zijn duidelijk. Als backorder langer duurt krijg je een update met optie om te annuleren of ander artikel te bestellen.
KlantenserviceAls je een vraag of een probleem hebt krijg je snel en correct antwoord. Tot nu toe altijd naar tevredenheid opgelost.
AlgemeenAzerty is altijd een goede keus voor mij, goedkoop, goede service, helemaal geen problemen gehad.
VerzendingKomt altijd snel aan en in goede staat. Geen problemen.
AlgemeenDit is voor mij the place to be. Ze hebben een breed assortiment en de service is goed.
VerzendingVaak de volgende dag in huis, anders staat het op de website vermeld!
Dat zie je niet vaak bij collega websites!
De ervaring die ik heb met de klachtenservice is uitsteken. Ze doen wat ze beloven.
AlgemeenNiet zo lang geleden een videokaart besteld bij Azerty, snelle service en de dag erna al weer binnen.
VerzendingBinnen een half uur kreeg bericht van Azerty dat het product verpakt en verzonden was naar PostNL. Uiteraard stevig verpakt en op het juiste tijdstip binnen.
AlgemeenAller eerst was de hulp aan de balie niet echt behulpzaam, al snel kwam zijn collega ter hulp en heeft me prima geholpen!
Bij het bestellen kwam eruit dat het 1-2 werkdagen duurde voordat deze binnen kwamen en Max 4 dagen tot levering echter na 4 dagen te hebben gebeld toch nog levering problemen. Direct aan de telefoon een goed alternatief geboden dat direct leverbaar was en nogmaals 4 dagen zou duren, wat 5 dagen bleek te zijn (Was erg jammer).
Eind product is top en helemaal naar mijn wensen!
Top!
1 puntje minder aangezien de genoemde datum niet 1 keer is verzet maar 2 keer.
KlantenserviceTop!
AlgemeenPrima webshop met ruim assortiment. Kant-en-klare upgradesets maken het eenvoudig om bestaande systemen te upgraden. Bieden ook allerlei installatie en assemblageservices.
VerzendingVolgende dag in huis, goed verpakt en met alle oorspronkelijke verpakkingen. Niets op aan te merken.
KlantenserviceIk ga ervan uit dat de klantenservice op op zichzelf staande producten en door Azerty opgeleverde systemen prima is. Mijn ervaring met de klantenservice is dat ze erg behulpzaam zijn en hun best doen je problemen op te lossen. Maar onderliggend zijn er echter wel een aantal verbeterpunten en daarom beoordeel ik de klantenservice nu als Voldoende.
Ik heb meerdere upgradesets van moederbord, processor en geheugen gekocht voor mijzelf en mijn kinderen en bij mijn eigen set (Ryzen 7 met Gigabyte moederbord) ging het mis. Het moederbord maakte sluiting. Ik ben in eerste instantie langs geweest in de winkel en daar was de eerste conclusie dat mijn computerbehuizing te klein was en er een schroef scheef geduwd werd waardoor sluiting was ontstaan. Ik heb daarop ter plekke de door de servicemedewerker geadviseerde ruimere kast gekocht en na een test van de set heb ik thuis de configuratie afgemaakt. Tijdens de Windows-installatie viel de computer al meerdere keren uit en na drie dagen deed deze niets meer. In overleg met de serviceafdeling heb ik de hele set in computerkast opgestuurd voor analyse. Hierbij werd door de servicemedewerker vastgesteld dat het moederbord toch defect was maar dat er door een klein krasje op het moederbord waarschijnlijk geen recht was op garantie - ze zouden het echter wel proberen. Om een lang verhaal kort te maken: Ik heb een nieuw moederbord gekocht (met korting), 75 euro analysekosten betaald (daarin zat ook het terug inbouwen van het nieuwe moederbord) en kreeg drie weken later mijn systeem werkend retour. Twee maanden later ontving ik alsnog mijn geld op het defecte moederbord (minus eerder ontvangen korting op nieuw moederbord) terug nadat de fabrikant/distributeur dit had toegekend.
Verbeterpunten:
- Overall communicatie: communiceer duidelijk over de tijdslijnen en verwachtingen. Omdat ik geen idee had hoe lang het zou duren, heb ik drie weken wachttijd (zonder computer) als zeer lang ervaren. Dit zal ook leiden tot minder telefoontjes naar de servicedesk.
- Garantieafhandeling: Probeer betere afspraken erover te maken met distributeurs, de melding dat een fabrieksdefect door een al dan niet door de gebruiker veroorzaakt minimaal gebruiksspoor niet vergoed wordt, is een negatieve boodschap en niet iedereen zal het budget hebben nog een moederbord te kopen. Uiteindelijk doe ik geen zaken met die distributeur maar met Azerty.
- Communicatie over analysekosten: Tot het laatst toe was onduidelijk wat de analyse / assemblagekosten zouden zijn. Beter is om dit vooraf als een vast bedrag te communiceren. Dat er kosten aan in- en uitbouw verbonden zijn is helder en ik had hier vooraf toestemming voor gegeven.
Belangrijk: Het is uiteindelijk wel opgelost en ik ben tevreden met de oplossing en heb nu een zeer stabiel en snel systeem. Ook waardeer ik de inzet van het serviceteam en het meedenken over oplossingen. Het is het proces dat nog wat gestroomlijnd kan worden.
AlgemeenAls zakelijk klant krijg ik altijd prima service. Kan ook alles vinden wat ik nodig heb.
VerzendingMeestal haal ik het op maar de verzending is prima en altijd binnen de opgegeven termijn
KlantenserviceRetourneren gaat goed en er wordt goed geholpen om bestellingen te veranderen of aan te passen
AlgemeenAls je weet wat je wilt hebben is Azerty prima. Goede prijs, betrouwbare levering.
Als je nog niet weet wat je wilt hebben, is het een ander verhaal. Bij het uitzoeken van een laptop of harde schijf kun je bijvoorbeeld niet selecteren dat je minimaal x GB opslagcapaciteit wilt. Als je daarop wilt filteren blijf je klikken in de analfabetisch gesorteerde lijst met alle mogelijke opties, die na elke klik weer de hele website ververst. In 2020 feedback op gegeven. Destijds zei men bezig te zijn met een nieuwe website, maar ik merk naast wat nieuwe kleurtjes weinig verandering.
Voorheen erg tevreden, laatste ervaring klanenservice (2020) was erg stroperig. Het duurde een week aan heen en weer mailen met tegenstrijdige informatie voordat de specificaties van de laptop duidelijk waren.
Uiteindelijk ontevredenheid geuit, waar goed op werd gereageerd. Geen recente ervaringen met klantenservice.
AlgemeenAl jaren lang privé en zakelijk klant bij Azerty. Zakelijk kun je op rekening bestellen. Zoeken graag wat voor je uit en leveren snel. Ook de garantie is soepel en eigenlijk altijd zonder problemen. En dat tegen altijd concurrerende prijzen
VerzendingSnel en netjes verpakt.
KlantenserviceGarantie is eigenlijk nooit een probleem.
AlgemeenProducten makkelijk te vinden op de website, ook of het product aansluit bij mijn doel.
VerzendingVezending is altijd top, snel verstuurd en de volgende dag ontvangen.
Enige minpuntje is dat de verzendindicatie nog weleens wil wijzigen nadat een product besteld is.Maar dat wordt dan wel naar tevredenheid opgelost.
Als je een vraag hebt over je bestelling of product wordt er alles aan gedaan om je antwoord te vinden.
AlgemeenZo besteld en de garantie is ook erg goed niks om over teklagen alleen maar loof erg goed wel een heel Klijn min puntje ze hebben geen fiesieke winkel maar de site is erg snel en dat is wat teld snele levering dat doen ze ook goed
VerzendingZe verzenden via ptt post dat is bij ons niet zo goed hè Ie
Liever DHL voor de deur gezien ptt er een potje van maakt tans de bezorger dan.
Wel is wat terug gestuurd wort daar getest en vervangen
Het kan gebeuren dat er is iets niet goed is geen probleem erg soepel opgelost niks extra gekost dus .ook erg goed.
AlgemeenAzerty is vanwege hun service, prijs en kwaliteit één van onze topleveranciers.
De webshop werkt goed, levertermijnen worden gerespecteerd alsook de naservice!
Wij bestellen zo'n 50 producten per maand. Alles wordt keurig verpakt, op tijd geleverd en komt overeen met de beschrijving op hun webshop.
KlantenserviceSnelle en vriendelijke reactie. Zijn altijd bereid te helpen.
AlgemeenAzerty is zeker niet de duurste en wat mij vooral opviel is dat je er eerlijk advies krijgt. Zeker als je losse onderdelen koopt is de kans dat je spul koopt dat niet bij elkaar past nihil
PostNL. Altijd goed
Goed advies
PostNL. Altijd goed
KlantenserviceGoed advies
AlgemeenErg tevreden over Azerty, alles is goed aan deze webshop/winkel zelfs tot de koffie aan toe. Heb al heel veel besteld bij deze webshop en nog nooit problemen gehad. Bij de bestelling af en toe advies gevraagd, hier kreeg ik altijd een goed en snel advies.
VerzendingMeestal haal ik de producten na bestelling op en in een enkel geval laat ik deze thuis bezorgen, Ook wel eens via bol.com besteld maar in alle gevallen werden de producten op tijd geleverd.
KlantenserviceBij het vragen van advies, meestal per web formulier of email, altijd een snelle reactie. Ook bij telefonisch contact nooit lang in de wachtrij gestaan.
AlgemeenPrima webwinkel en snelle reactie op vragen per e-mail. Als het niet helemaal goed gaat, dan wordt dat ook keurig afgehandeld. Wel goed om rekening mee te houden dat terugzenden wel voor eigen rekening is. Daar krijg je dan ook een mooie scherpe prijs voor bij de aanschaf.
VerzendingProduct was goed, maar de informatie op de website is niet altijd even toereikend. Door het ontbreken van reviews, leer je dan ook niet van de andere kopers. In mijn geval was de bestelde CPU koeler zó hoog, dat hij in geen enkele kast wilde passen. Dat was te voorkomen geweest.
Vervolgens overigens weer keurig opgelost en afgehandeld door de medewerkers van de klantenservice!
Het product voldeed niet aan de verwachting. Daar kwam ik pas na openen en poging tot monteren achter. Keurig opgelost door de klantenservice. Goed te woord gestaan en ze namen echt de tijd om ook even wat zaken uit te leggen.