Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenVia PC-builder een eigen PC samengesteld, wel diverse versies voor de definitieve, daar toch wel regelmatig onderdelen uitverkocht waren (Black Friday?).
Daags na bestellen contact gehad om nog wat punten duidelijk te maken en voor wat overleg. Daarvan schriftelijk 'verslag' retour gekregen.
5 werkdagen later was de PC al klaar. Werkt perfect.
Telefonisch met kennis van zaken te woord gestaan, zowel met vragen vooraf, als na het bestelproces en levering
AlgemeenAlternate via Tweakers gevonden op de site. Product, winkel en prijsvergelijk geven vaak de doorslag bij aanschaf en ook zeker gebruiksgemak. Alles op voorraad voor een eigen build. Leveringen prima op tijd als vermeld in de bevestigingsmail.
VerzendingProducten goed verpakt. Voldoen alle aan de beschrijvingen op de Alternate site.
AlgemeenEen zeer vriendelijke en behulpzame ervaring na aankoop van een upgrade kit, (ATX moederbord, processor en werkgeheugen) om een nieuwe pc te bouwen in aanwezige Coolermaster case.
VerzendingNa montage geen leven in de configuratie te krijgen, ook niet na een andere (ook een nieuwe) voeding te monteren.
Na alles tig keren gecontroleerd te hebben contact opgenomen met Alternate.
Op advies de pc naar Tholen gebracht om daar het probleem op te lossen.
Na mails en telefonische contacten bleek CPU-socket op het moederbord niet in orde. Hoe en waarom is natuurlijk niet te achterhalen, omdat bij zelfmontage bewijslast een beetje moeilijk is. Vond ik zelf geen probleem, is niet anders.
Na nieuw moederbord gemonteerd bleek de samenwerking met vier geheugenmodules van 16GB niet te werken, wel met 2 geheugenmodules van 32GB. Duurde even voordat dat ontdekt was.
Maar financieel heel netjes behandeld. De twee modules van 32GB waren tezamen een stuk prijziger dan de vier stuks van 16GB. Maar daarvoor niets extra’s hoeven te betalen, hulde.
Alles nam wel enige tijd in beslag en twee ritjes naar Tholen. Zag het niet zitten, nogal grote, kast via een externe transporteur heen en weer te laten vervoeren.
Maar…..fantastisch en vriendelijk te woord gestaan en zeer goed geholpen.
Goed geholpen en vriendelijk en uitgebreid te woord gestaan. via mail en telefonisch.
AlgemeenEen NAS aangeschaft. Een set met 2 schijven. Scherp in de prijs.
Omdat ik al eerder goede ervaringen had met Alternate was de keus voor Alternate snel gemaakt.
Netjes op tijd geleverd en goed/ stevig verpakt. Helemaal netjes.
AlgemeenPrijs product: zeer goedkoop gezien product (mechanisch toetsenbord).
Levering: binnen 1 dag, dus ook uitstekend.
Informatie tijdens bezorging: uitstekend.
Track en trace, e-mail opvolgend.
Werd continu geïnformeerd.
N.B. Met klantenservice geen contact hoeven hebben, dus geen beoordeling.
AlgemeenOverzichtelijke site, snelle verzending en de LEGO is er goedkoper dan Kruidvst waar ik het eerst altijd haalde. Zeker na eldrrs online te zijn opgelicht, was het fijn de bestelling vrijwel direct netjes te ontvangen.
VerzendingHeel snel verzonden en netjes verpakt. Boven verwachting. Ook keurig een track en trace ontvangen.
KlantenserviceN.v.t., maar die optie stond er niet bij. Alles euro in orde, geen klantenservice nodig gehad.
AlgemeenSnel besteld (PS5 slim digital) en geleverd dus ik kan er verder weinig op aanmerken.
VerzendingDe volgende dag al bezorgd dus dat was keurig in orde.
AlgemeenAanschaffen ging prima.
Product heeft niet gefunctioneerd, 2x kapot terug gestuurd.
Komen er nog extra reparatie kosten bij. (nog niet betaald)
Inmiddels beetje moe van geworden, rechtsbijsttand ingeschakeld.
Verzenden gaat prima, ook defecte retour artikelen gaan netjes en kostenloos.
KlantenserviceWaardeloos contact.
Nemen geen verantwoordelijkheid.
Doen er alles aan om de klant de schuld te geven.
Klant staat niet centraal.
AlgemeenAl een tijdje was ik op zoek naar een goede videokaart voor een prachtige witte build. Dus toen ik eindelijk mijn keuze had gemaakt, de Powercolor RX 9070 XT Hellhound, dacht ik; even wachten op Black Friday, misschien scheelt het een paar tientjes. En dat deed het ook! Alternate was op dat moment de goedkoopste aanbieder en dus gelijk aangeschaft, voordat de voorraad op was.
VerzendingHelemaal blij stond ik bij de voordeur te wachten op de DHL bezorger. Zonder een woord te zeggen zette hij alle pakketjes opgestapeld bij de voordeur klaar. Alleen nog een QR code voor dat eene pakketje van Alternate.
QR code? Ehhh niets gehad zei ik tegen de bezorger. Hier is de factuur, de bestelcode, bankafschrift, alles. Maar geen QR code. Weer zonder een woord te zeggen werd het pakketje uit mijn handen getrokken en liep de man terug naar het busje. Ik nogmaals alle emails doorgenomen, niets. DHL app? Geen QR code te bekennen. En beteuterd stond ik te kijken hoe het gele busje wegreed.
Natuurlijk is Alternate zo verstandig om op de zaterdag na Black Friday servicedesk beschikbaar te hebben, zodat ik gelijk kan bellen. Misschien was de schade nog te beperken! Maar helaas, zo klantgericht zijn ze niet. Geeft niet! Gelijk heb ik een mail geschreven met het voorval helemaal beschreven stond, in de vurige hoop dat ze actie zouden ondernemen. Zij willen toch ook geld verdienen lijkt me!
Als reactie van Alternate verwachte ik iets van een "Hè, wat vervelend, we gaan het in orde maken! Hier is een QR code, we sturen de DHL zo snel mogelijk jou kant op" email van Alternate. Maar nee. Het was een korte mail waarin in t kort stond; rot voor je, jouw probleem. Als wij 'm terug hebben ontvangen, krijg jij pas je geld terug. Natuurlijk neemt Alternate daar ruim de tijd voor, want pas na een week kreeg ik mijn geld terug. Geen onderzoek wat er dan met de QR code is gebeurd, geen sorry, geen begrip voor mijn irritatie.
Het is toch raar, dat een bedrijf dat leeft van online bestellingen nu voor jan *** iets verzonden heeft, het niet kan/wil bezorgen en dus geen cent heeft verdient, maar totaal niets doet om dat in de toekomst te voorkomen? En daarbij, je wil toch de klant blij maken zodat ze terugkomen en meer kopen? Want inmiddels heb ik bij de concurrent voor iets meer euro's dezelfde kaart gekocht, welke gewoon bezorgd is. En Alternate? Doe staat standaard uit bij mijn zoektochten in de pricewatch.
AlgemeenAssemblage-pc (~€4.000) bleek direct instabiel (random uitval, zelfs in BIOS). Systeem op 11-11-2025 ingestuurd; vijf weken later (16-12-2025) heb ik ‘m nog niet terug. Er is gemeld dat de CPU defect was en is vervangen, maar omdat het systeem nog niet retour is kan ik niet bevestigen of het probleem echt is opgelost. Voor een werk-pc is deze doorlooptijd zonder opleverdatum onacceptabel. Zelfs na regelmatig aandringen op een betere doorlooptijd voor de reparatie was "2 tot 5 weken" het beste wat ze aanboden en zelfs die belofte wordt niet gehaald.
VerzendingVerzending was prima in order, kwam netjes op een pallet tot aan de deur geleverd.
KlantenserviceVriendelijk, maar vooral reactief: statusupdates moest ik zelf najagen. Er werd een leenlaptop aangeboden, wat netjes is, maar er ontbrak proactieve communicatie en een duidelijke planning. Pas na mijn reminder kreeg ik inhoud (“CPU defect, vervangen”), terwijl de pc na 5 weken nog steeds niet retour is. Te weinig regie en transparantie voor een dure assemblage-reparatie.
Edit: Inmiddels zes weken verder en nog steeds geen PC.
AlgemeenMet de builder prima een gaming PC voor mijn zoon samengesteld. Wel nog even nagevraagd of zo alles compleet was en binnen een dag antwoord dat alles optimaal was. Zoals gewend (ik ben systeembeheerder, dus geen leek op dit gebied) prima service en zeer goede kwaliteit geleverd. Aanrader!
VerzendingNa bestelling binnen 2 dagen geleverd in 4 pakketten. Althans, zonder de schermen, want door het gekluns van DHL met codes konden die niet worden afgeleverd en kwamen dus pas 2 dagen later. Maar dat ligt uiteraard niet aan Alternate.
AlgemeenVanwege eem scherpe prijs de MSI MAG CoreLiquid I360 AIO Waterkoeler aangeschaft. De bestelling plaatsen was eenvoudig.
VerzendingDe verzending was op tijd, het product was binnen 2 dagen na bestellen in huis en was goed verpakt.
KlantenserviceTijdens het bestellen werd op de productpagina vermeld dat een MSI-actie recht gaf op twee Steam-tegoedvouchers en een gratis game. Op basis daarvan heb ik de aankoop gedaan. Na levering bleek echter dat de gratis game en één van de Steam-tegoedvouchers niet meer te claimen waren via MSI. De productpagina is later aangepast en vermeldt deze acties inmiddels niet meer.
Hoewel ik begrijp dat promoties door de fabrikant worden beheerd, blijft het feit dat het aanbod op het moment van bestellen afweek van wat uiteindelijk realiseerbaar bleek. Bij retour werd bovendien €5,95 aan retourkosten ingehouden, ondanks dat de aankoop is gedaan op basis van inmiddels niet-geldige promotie-informatie.
Afhandeling is correct volgens procedure, maar de geboden oplossing voelt in deze situatie niet klantgericht.
AlgemeenDe producten die ik ontvangst zijn allemaal in percfecte condictie en de prijzen zijn erg scherp vergelijk met de concurenten.
VerzendingDe dag die ik verwacht wordt wel geleverd. Alleen de bezorger is stuk minder. Die gooit over de hek in plaats van op de bel drukken.
AlgemeenArtikel had een mooie actie prijs. het is ook snel volgens afspraak verzonden en ik heb het goed verpakt en op tijd binnen gekregen.
Enige verbeterpunt. Ik moest voor mijn 5-bay nas als consument 5 HDD's hebben. Maar je kon er maar 4 tegelijk bestellen. Ik heb een losse bestelling moeten doen voor 1 schijf met bijhorende verzendkosten.
Volgens afspraak, meteen de volgende dag en de bestelling was goed verpakt.
AlgemeenDe website is wat druk voor mij.
Tevens vind ik het vreepmd ook op deze site tuin spullen te kopen, (persoonlijke mening).
Genoeg keuze, prijzen zijn ok.
Alternate is prima
Levering is snel en op tijd door DHL.
Verder niets op aan te merken
AlgemeenDe Gigabyte tandem OLED monitor MO27Q28G wordt door Alternate heel scherp geprijsd aangeboden. De uitleg op de website over beschikbaarheid is uitstekend (al dan niet op voorraad of wachttijd voor voorraad).
Een vraag over het product wordt keurig beantwoord.
Het verzendproces is perfect met beveiliging.
De monitor wordt door Alternate snel verzonden en arriveert een dag na bestelling.
De verzending vindt plaats met goede track en trace, en een beveiliging met code bij afname waardoor het artikel niet weg kan raken.
Aanvankelijk had ik wat twijfels over de toepassing van de OLED monitor : ik game namelijk niet en wil gewoon een goed tv scherm voor in de keuken. De vraag is of een QHD monitor (2560 x 1440) geschikt is voor weergave van TV content (1920 x 1080, 50 Hz). Een mailtje aan Alternate hierover werd keurig beantwoord, gaf enige opheldering over de mogelijkheid van upscalen en downscalen van de monitor en ik nam het besluit om de gok te wagen.
Er wordt geleverd tegen een scherpe prijs, met gratis verzenden, een gratis USB-C power cable cadeau, en er is een link naar de Gigabyte Cashback actie, waar in december 50 Euro korting op deze monitor geclaimd kan worden, bovenop de toch al lage prijs van Alternate.
AlgemeenArtikelen hadden een mooie actie prijs. Ze zijn ook snel volgens afspraak verzonden en ik heb ze goed verpakt en op tijd binnen gekregen.
Volgens afspraak, meteen de volgende dag en de bestelling was goed verpakt.
AlgemeenIk bestel hier al jaren regelmatig.
-Alternate zit qua prijs altijd bij de voordeligste aanbieders
-Heel veel spullen zijn direct op voorraad
-Levering en afhandeling zijn altijd prima
-Als er dan toch eens een keer iets mis gaat dan wordt het snel en goed opgelost.
Je wordt goed op de hoogte gehouden en alle informatie is duidelijk en vindbaar.
KlantenserviceDe enkele keer dat ik ze nodig had werd ik prima geholpen.
AlgemeenBestelling was makkelijk te plaatsen.
Levering was vlot
Verder niks over het product zelf. Dat werk perfect.
Echter begint het probleem bij de 2 gratis vouchers van steam.
1 is te krijgen als ik dit via tweakers in vul.
En de andere via msi. Als ik serienummer en de rest op stuur van het product. Probleem is product zit al in het systeem. Dus kan niet bij het serie nummer.
Heel omslachtig allemaal.
En dan het derde probleem.
Het gratis spel.
Deze zou beloofd zijn. Nu blijkt dat via de website er 0 sleutels zijn. Ze zeggen dat er nieuwe aan komen maar heb nog niks gezien. Ik vind dit persoonlijk een aanfluiting. Ik bedoel ik hoor nu 80 euro aan vouchers en spel te krijgen. Ik moet nu eerst maar afwachten of ik hier iets nog voor krijg. Hoop dat alternate.nl hoer werk van gaat maken. Dan pas ik mijn review wel weer aan.
Product is verder geweldig. Verzending was super snel.
Pakket werd netjes en snel gebracht
Heb nog geen contact genomen met alternate. Dat gaat mij te lang duren en te veel werk in zitten.
AlgemeenIk heb een 5090 Master bij Alternate gekocht voor een scherpe prijs. De website gaf een levertijd van 8 dagen aan, en die hebben ze keurig nagekomen. De kaart werd snel verzonden en ik ben erg tevreden over de service.
VerzendingDe bezorgtijd werd precies aangegeven en nagekomen, terwijl het voor Kerst zeker druk is.
KlantenserviceDe klantenservice heb ik niet nodig gehad, dus kan er niet zo veel over zeggen