Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenAlternate was de goedkoopste voor wat ik nodig had. Sowieso in het verleden vaker besteld bij Alternate. De website is duidelijk en kiezen/zoeken van/naar producten die je wilt gaat makkelijk.
VerzendingProduct is goed en snel geleverd. De communicatie over de levering was daarnaast ook duidelijk.
AlgemeenNiet de allerscherpste prijs voor de laptop-dockingstation, maar vanwege positieve ervaringen in het verleden toch bij Alternate besteld. De webshop heeft ondanks het rode thema een rustige uitstraling. Duidelijke en overzichtelijke productbeschrijving.
VerzendingZoals beloofd, in de avond besteld, de volgende dag geleverd. Helemaal top!
AlgemeenIk haal al heel lang mijn computerapparatuur bij Alternate. De eerste keer was een PC die ik door hun heb inelkaar heb laten zetten in 2011, en daarna een nieuwe PC in 2022. Ik ben altijd *dik* tevreden over de assemblage geweest (ik zou het zelf niet beter kunnen) en de behulpzaamheid als ik vragen had over te gebruiken onderdelen. Ook reageren ze snel op supportvragen via de website. De website zelf vind ik ook erg prettig om te gebruiken, wat naar mijn mening heel belangrijk is.
Als ik iets zoek kijk ik altijd eerst bij Alternate, en ook als het dan iets duurder blijkt te zijn dan elders dan bestel ik het vaak toch bij hen, want goede dienstverlening is waardevol en mag wat kosten.
Producten worden zeer snel verstuurd en zijn met zorg verpakt.
KlantenserviceVragen over onderdelen gekozen voor een nieuwe PC werden snel beantwoord door mensen die er echt verstand van hebben. Ook is de support via de website snel te bereiken.
AlgemeenAls ik iets van hardware nodig heb, dan haal ik dat meestal bij Alternate want die zijn niet alleen goedkoop, maar de service is er ook prima. Wellicht niet altijd de goedkoopste, maar zit er nooit ver vanaf. Versturen gaat vlot, ze zijn lang open en bezorging is eigenlijk nooit een issue.
VerzendingOmdat ze lang open zijn, is de kans dat het morgen in huis is, wel een stuk groter. Ik zou nog wel eens willen kiezen welke bezorgdienst ze gebruiken, maar verder prima
KlantenserviceGaat vlot, hele proces wordt je up2date gehouden en met alle bestellingen die ik er ooit heb gedaan, is er eigenlijk nooit wat mis geweest. Van PC hardware, opslag tot bordspellen en andere elektronica.
AlgemeenIk ben al jaren klant bij alternate en heb zowel kleine als grote bestellingen gedaan. Het is altijd goed, snel en voor een goede prijs. Ik heb nog nooit iets terug hoeven te sturen of ook maar enig probleem gehad.
Ik zou willen dat alle winkels zo waren.
Super snel, ik had vrij laat op de dag besteld en had toch de volgende dag het al binnen
AlgemeenZeer snelle verzending en top service zoals altijd. Zag dat er een winactie was dus doe ik mee.
Verzendingaltijd snel geleverd naar mijn ervaring valt niet veel te zeggen alleen maar top
Klantenservicegoede service niks over te klagen heb niet veel gebruik hoeven te maken van de klantenservice maar de ene keer dat ik contact had ging alles vlot
Algemeenbought here a very nice gaming headset with noice cancelling Sony INZONE H9 II for extremely good price
VerzendingDHL fast delivery all in time, 2 days and I got my product
AlgemeenDeel van mijn pc besteld bij Alternate. Eigenlijk altijd prima ervaring, soms vreemde cadeautjes erbij. Dit keer een S-ATA kabel en een USB-C kabel.
AlgemeenEen vlekkeloos bestelproces van begin tot einde.
Ik vond mijn producten vlot dankzij de duidelijke omschrijvingen en vlotte filter mogelijkheden.
Uitstekende verpakking van de bestelling voor een veilige aankomst. Geen enkele schade of schade risico opgemerkt.
AlgemeenHet was super makkelijk om door de opties heen te zoeken, het product is ook fantastisch.
VerzendingSuper snelle levering, product is intact geleverd. In goeie verpakking.
AlgemeenIk bestel al heel veel jaren af en toe dingen bij Alternate. Eigenlijk nog nooit problemen gehad. Bestellingen zijn altijd netjes op tijd geleverd. Prijzen zijn gemiddeld, soms is Alternate goedkoper, soms niet.
VerzendingBestellingen zijn netjes verpakt en worden op tijd geleverd. De verzendkosten zijn redelijk. Ik probeer altijd zoveel mogelijk producten op te sparen om tegelijk te bestellen om zo te besparen op de verzendkosten.
AlgemeenFijne site, alles voor mijn eerste Pc build kunnen bestellen en alles is goed aangekomen. Speel nu al een aantal maanden met veel plezier op mn PC
VerzendingAlles goed veilig verpakt, ik had dus alle onderdelen en zelfs een monitor en alles kwam in een keer goed aan.
Ook ondertussen goed op de hoogte gehouden van de bestelling
Verder niks hoeven informeren want alles was in orde maar zeker goed op de hoogte gehouden van waar de bestelling was
AlgemeenToen een andere winkel mijn bestelling voor DDR5-geheugen annuleerde, was deze winkel de enige die geheugen aanbood dat niet een fortuin kostte, gezien de huidige geheugencrisis. Het plaatsen van de bestelling was iets omslachtiger omdat ik vanuit België bestelde, maar over het algemeen verliep het soepel. De ervaring met deze winkel was positief, maar de ervaring met het koeriersbedrijf was dat niet.
VerzendingDe verzending van de bestelling verliep soepel, maar de ervaring met de koerier was slecht. Ze gooiden het pakket met de breekbare spullen over de schutting, terwijl mijn vrouw de hele dag thuis was. Niemand belde aan of klopte op de deur. De doos was beschadigd en ik hoop dat de val de onderdelen niet heeft beschadigd. Dat kan ik nog niet zien, omdat ik nog niet alle onderdelen heb die ik nodig heb om mijn pc af te maken.
KlantenserviceDe klantenservice heeft al mijn vragen en verzoeken altijd op een vriendelijke manier beantwoord. Als ik hulp nodig had, waren ze altijd erg behulpzaam.
AlgemeenIk had gebeld over advies voor een harde schijf en een grafische kaart. Ben super netjes te woord gestaan en de tijd werd genomen om alles uit te leggen. Meneer die ik aan de lijn had was super vriendelijk en had veel kennis van zaken. Heeft naderhand een mail gestuurd met wat schijven en een grafische kaart.
Toen mn schijf binnen was, nogmaals gebeld voor hulp met opdelen en dat ging heel snel.
Super netjes en goed geholpen. Dus ga daar zeker nog kijken voor de grafische kaart
AlgemeenOverall heeft Alternate een goede website om PC onderdelen te bestellen. Helemaal de PC Builder is goed, daar kan je zelf je PC samenstellen en dan optioneel de componenten los in je winkelmandje zetten. Samen met de checks die ze doen in deze builder ben je vrij zeker dat je de juiste onderdelen bij elkaar heb.
Ook heb je de optie om de PC pre-build naar je op te laten sturen.
Alleen de zoek opties in de PC builder zijn niet altijd correct, ik kreeg af en toe wel een product waar ik naar zocht, en af en toe niet.
Ik had wellicht op de verschillende pakketen een label willen zien wat aangeeft dat de inhoud fragiel is. Of wat meer padding in de doos zelf, zodat tijdens de zending er niks mis kan gaan.
AlgemeenOver het algemeen zeer tevreden met deze webwinkel. Ze beschikken over een groot assortiment en bieden passende acties.
VerzendingTevreden met de verzending. Spoedig en met voldoende comminicatie voldaan.
KlantenserviceIk heb zelf geen contact met de klantenservice op moeten nemen, maar uit overige correspondentie blijkt dat deze ook afdoende is.
AlgemeenHet was eenvoudig om een keus te maken, goed aanbod om die keus daadwerkelijk te maken. Omschrijvingen zijn perfect. En super snel binnen,
VerzendingHarde schijven goed per stuk ingepakt, en het geheel nog eens goed in een grote doos met opvulmateriaal
AlgemeenIk had snel 2 nieuwe harddisks voor mijn NAS nodig, na een grondige speurtocht kwam ik uiteindelijk weer bij Alternate uit. Wel geschrokken van de huidige prijzen, bleek dit toch de voordeligste aanbieding te zijn.
Wel jammer dat er verzendkosten bovenop kwamen.
Bestelling geplaatst, volgende dag keurig verpakt en verzegeld geleverd. SMART status gecontroleerd. Beide schijven hadden 0 uren op de teller staan.
Hier wordt een mens blij van.
Zorgvuldige levering door DHL. Pakketje werd pas afgegeven nadat we de code hadden gegeven.
AlgemeenOp 9 december 2025 heb ik een zelf samengestelde PC van €2100 besteld.
Helaas bleek de computer direct bij de start defect: de taakbalk reageerde niet, downloads bleven steken op 99% en het systeem viel voortdurend uit.
Op 22 december gaf ik na wat gerommel met ChatGPT specifiek aan dat de SSD waarschijnlijk de boosdoener was. De technische dienst wimpelde dit echter af; het systeem zou "te nieuw" zijn voor dergelijke problemen. De PC ging retour en Alternate verving de koeler, het moederbord en het werkgeheugen. Ondanks de verzekering dat alles weer werkte, bleek de PC bij terugkomst nog steeds onbruikbaar.
Op 11 februari heb ik het apparaat voor de tweede keer teruggestuurd. Er werd een "spoedopdracht" beloofd: de PC zou direct bij binnenkomst op de werkbank belanden. Het onderzoek startte op 18 februari. Op 9 maart kwam eindelijk de aap uit de mouw: een defecte SSD was de oorzaak. Precies wat ik op 22 december al had aangegeven.
Hoewel mij op maandag 9 maart werd toegezegd dat de PC diezelfde week verzonden zou worden, is dit op vrijdag 13 maart nog steeds niet gebeurd. Dit is de zoveelste loze belofte.
Omdat ik €378 aan assemblage- en licentiekosten (Windows 11) niet terugkrijg bij ontbinding van de koop, zit ik aan deze situatie vast. Het is voor mij inmiddels een principekwestie geworden.
Mijn grootste frustraties:
Gebrekkige controle: Er wordt gesproken over "uitgebreid testen", maar het apparaat werd tot twee keer toe defect geleverd. De mankementen waren binnen één minuut zichtbaar.
Loze spoed: Een "spoedopdracht" resulteert alsnog in een week wachttijd voordat men überhaupt begint.
Slechte communicatie: Beloftes om terug te bellen worden nooit nagekomen; je moet er als klant altijd zelf achteraan.
Conclusie: Dit was mijn eerste en direct laatste keer bij Alternate. Hoewel het personeel aan de telefoon en per mail vriendelijk blijft, is de technische uitvoering en service simpelweg prutswerk.
Klantenservice belooft je telkens terug te bellen, doen ze niet. Ze beloven ook dat je PC met spoed onderzocht wordt, na drie weken krijg je antwoord dat de SSD kapot is (wat ik in DECEMBER al aangaf, het is nu halverwege maart!). Communicatie binnen het bedrijf loopt ook niet vlekkeloos. Collega's weten van elkaar niet waar ze mee bezig zijn.
AlgemeenGoede service. Op tijd bezorgd en fijn contact.
Zeker een van mijn favo online webshops.
Verzending just in time ( of eigen een dag eerder) ontvangen.
KlantenserviceKlantenservice heeft netjes contact opgenomen om te laten weten wanneer het product weer op voorraad kwam.