Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenWebsite van Alternate is overzichtelijk en netjes vormgegeven. Fijne vergelijk functie om componenten naast elkaar te kunnen zien met de prijs erbij.
De PC-builder is ook erg handig. Ik heb weliswaar niet mijn hele PC bij Alternate besteld, maar heb wel dankbaar gebruik gemaakt van de compatibility check die in de builder is ingebouwd.
Mijn bestelde SSD was netjes in bubbeltjesplastic verpakt. Groot voordeel was dat er de moeite was genomen om hem in een brievenbus-envelop te doen, zodat ik niet thuis hoefde te blijven voor de bezorging.
AlgemeenIk koop regelmatig bij Alternate, zo ook een setje geheugen sticks. De website is goed met veel informatie over de producten met een erg ruim assortiment. Dat vind ik zelf belangrijk. Prijzen zijn gemiddeld tot redelijk laag. Mijn goede ervaringen in het verleden doen me terugkeren.
Na de bestelling ben ik goed op de hoogte gehouden over de status.
Bezorging zelf klopt met de indicatie. Verder prima verpakt, en niet in een veel te grote omdoos.
AlgemeenAlternate heeft een prima en overzichtelijke webshop met een breed assortiment. De prijzen zijn niet overmatig duur en altijd goed geprijsd. Gewoon top dus
VerzendingPakket was snel verzonden en keurig ingepakt met bubblewrap. Altijd top verzending en prima retour als het nodig is.
AlgemeenVia PC builder mijn hele PC samengesteld. Ik vond 250 euro voor assemblage wel erg duur (zeker vergeleken met concurrentie), dus heb hem zelf in elkaar gezet. Alle onderdelen werden in 1 keer verstuurd en waren allemaal goed aangekomen.
Na wat uitzoeken en klooien de hele PC in elkaar en hij draait als een zonnetje!
Heel fijn om met de PC builder te voorkomen dat je onderdelen besteld die niet bij elkaar passen.
Zeer snel en volledig. In 1 dag alle producten ontvangen en goed verpakt.
AlgemeenAanklikken van je producten in de winkelmand
Betalen ging perfect ook met spraypay alles goed geregeld
Alles was op voorraad en direct Verzonden
Volgende dag in huis
Klantenservice top waterkoeler 420mm paste niet de case terwijl was aangeven in beschrijving van case(case had ik al)
Dus netjes geld terug en nieuwe besteld
AlgemeenDe site is overzichtelijk. Na alles uitgezocht te hebben ging de betaling vlot.
Had een extra schijf besteld, omdat eentje fouten aangaf, maar na wat geklooi on de kast was ie goed en heb ik nu een extra backup schijf.
Bezorging was de volgende dag, zelfs de bestelling met de grote server kast.
AlgemeenSite is duidelijk en rijk aan informatie over de producten.
Ook de wijze hoe er verzonden gaat worden en wanneer is erg duidelijk.
Alle producten zijn volgens afspraak aangekomen en zeer goed verpakt!
KlantenserviceIk heb zelf de blunder gemaakt om perongeluk de verkeerde voeding te bestellen, hierdoor paste deze niet in de kast.
Klantenservice heeft super geholpen en geadviseerd!
En binnen een dag de juiste voeding in huis en in een week het bedrag van de eerste voeding gecrediteerd.
AlgemeenAlles staat mooi en duidelijk aangegeven op de website. Levering was ook vrij vlot. En ze hebben regelmatig leuke aanbiedingen/acties!
VerzendingDe levering was optijd, heb daar verder niks op aan te merken
AlgemeenAls beoordeling, keur ik Alternate als 'Goed'. Het uiterlijk van het ontwerp en inhoud van de website is voldoende, het is overzichtelijk maar het voelt niet fijn om er doorheen te navigeren. Dit is omdat interactie ontbreek: als je muis over een artikel laat zweven, hoor je visuele feedback te krijgen, maar dat ontbreekt, bij niet alleen de artikelen zelf maar ook
Het bestellen zelf gaat eenvoudig, en de verzending is ook redelijk snel, iets wat veel belangrijker is als particulier dan een mooie, goed ontworpen website.
Verzending in mijn geval ging door DHL en het werd op dezelfde dag verzonden, en ik kreeg het de volgende dag binnen (op een zaterdag zelfs!). Dus daar ben ik zeer tevreden mee.
AlgemeenDe bestelling was makkelijk te plaatsen, de webshop was overzichtelijk. Qua prijs zit Alternate ongeveer op hetzelfde niveau als de rest van de markt, hoewel er af en toe mooie deals voorbijkomen! De levering was snel en het bestelde artikel was netjes ingepakt. Ik bestel hier zeker nog een keer!
VerzendingZoals hierboven ook al aangegeven was de levering snel en ik ben zeer tevreden met de manier waarop het artikel was verpakt.
AlgemeenIk had een thermometer nodig voor mijn barbecue en Alternate.nl had precies degene die ik nodig had voor een prijs die een stuk lager lag dan bij de andere retailers. Kortom ik ben een blij klant
VerzendingDe levering was goed, snel, op tijd en degelijk verpakt. Geen opmerkingen.
AlgemeenEen overzichtelijke webshop. Scherp geprijsd en alle bestelde artikelen netjes op tijd en op het aangegeven adres afgeleverd.
VerzendingOnderdelen besteld voor een nieuwe Pc welke scherp geprijsd waren bij Alternate. Niks op aan te merken.
KlantenserviceAl eerder contact gehad met de klantenservice en ben hierbij netjes geholpen.
AlgemeenDe klantenservice is prefect, ze zijn heel snel en heel behulpzaam, super goeie en snelle levering en overal een goede selectie aan producten.
Verzendingde levering was perfect, mooi netjes en veilig ingepakt en alles werkte gelijk!
Klantenserviceze zijn super snel en bijhoorlijk behulpzaam als je snel vragen hebt over de producten.
AlgemeenFijne webshop, waar de meeste bestelde producten netjes en snel geleverd worden. Ook de klantenservice werkt prima. Ik had zelf een foute bestelling geplaatst en kon deze zinder moeite terugsturen dezelfde dag nog. Persoonlijk een aanrader voor de meeste (PC) aankopen.
VerzendingPrima geleverd en heel erg vlot. Aflever codes werken ook prima zodat niet iedereen jouw pakket zou kunnen aannemen.
KlantenservicePrima en snel vakkundig geholpen. Er werd snel naar een oplossing gezocht.
AlgemeenBij ALTERNATE op vrijdagochtend een toetsenbord besteld.
De webshop is oogverblindend wit en enigszins schreeuwerig. Ze zijn naar mijn ervaring doorgaans niet de goedkoopste webshop, het product wat ik kocht was (in eerste instantie) niet elders beschikbaar. En gelukkig is hij er dan wel de volgende dag. Toch?
"Op voorraad - voor 22:00 uur besteld, vandaag verzonden"
Vijf dagen later stond de status nog op "Wordt verpakt".
Als je als webshop een pakketje wat op vrijdagochtend al klaar ligt, gewoon tot na het weekend laat liggen in je magazijn, dan ben je mij kwijt. Dat vind ik schandalig.
AlgemeenNa verzending van een product volgt een email met instructie over hoe de Windows-activatiecode aan de zijkast van de kast gevonden kan worden en opengekrast moet worden. Ook in die email wordt pas duidelijk dat Alternate geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor een beschadigde code en niks zal doen als die code wel beschadigd raakt.
Als ondanks het nauwgezet volgen van de instructie twee karakters van de code onleesbaar blijken te zijn, wijst Alternate inderdaad elke verantwoordelijkheid af. Van enige coulance is geen sprake, en Alternate wijst enkel naar Microsoft voor de gevoeligheid van het geheel.
Hoewel voor 22 uur besteld, werd de bestelling uiteindelijk de volgende dag verzonden door Alternate. Geen bijzonderheden verder.
KlantenserviceNa verzending van een product volgt een email met instructie over hoe de Windows-activatiecode aan de zijkast van de kast gevonden kan worden en opengekrast moet worden. Ook in die email wordt pas duidelijk dat Alternate geen enkele verantwoordelijkheid neemt voor een beschadigde code en niks zal doen als die code wel beschadigd raakt.
Als ondanks het nauwgezet volgen van de instructie twee karakters van de code onleesbaar blijken te zijn, wijst Alternate inderdaad elke verantwoordelijkheid af. Van enige coulance is geen sprake, en Alternate wijst naar Microsoft voor de gevoeligheid van het geheel. Daar heb ik het maar mee te doen.
AlgemeenIk heb een monitor besteld bij Alternate. Deze was heel makkelijk te bestellen voor een scherpe prijs. Ondanks dat ik hem pas 's avonds bestelde was hij de volgende dag al in huis. Helemaal tevreden!
VerzendingVerzending was snel, de volgende dag in huis. Product kwam goed aan, geen verpakking van toepassing omdat het in de doos van de monitor zelf werd verzonden.
AlgemeenHad een Deepcool case besteld maar kwam kapot binnen, heb hem al meer dan een week geleden terug gestuurd en had nog gebeld. Werd gezegd dat er vorige week zeker een email zou zijn. Heb geen mail en geen case.
VerzendingKwam dus kapot binnen, en dus niet heel erg blij.
KlantenserviceVerwacht nog een email, en wacht al meer dan een week. Duurt ook veels te lang met de wachtrijen enz
AlgemeenMakkelijke PC-builder met grote flexibiliteit in keuze voor verschillende merken, kwaliteit en services. Ik heb hiermee enkele weken diverse opties prijzen en systeem opties tegen elkaar afgewogen. Bij niet passende systeem opties kwam er direct een duidelijke melding mbt dat en wat er niet bij elkaar paste. Uiteindelijk voor ASUS proart systeem gekozen die nu door Alternate in elkaar zal worden gezet en getest. Veder waren de vele reviews en filmpjes in tweakers van onmisbare waarde.
VerzendingKeuze voor verzending of ophalen is duidelijk en helder. Ik heb voor ophalen gekozen zodra de stresstest met succes is afgerond.
KlantenserviceDe virtuele assistent Alice heb ik zo nu en dan een vraag gesteld maar de antwoorden hiervan waren niet erg behulpzaam. Zal vermoedelijk aan de manier van mijn vraagstelling liggen vermoed ik. Klantenservice mbt de manier hoe de pc-builder in elkaar zit is echter goed.
AlgemeenDe Seagate Expansion Desktop 4 TB externe harde schijf, is keurig volgens afspraak geleverd, en spint prima.
VerzendingKeurig verpakt en op tijd en datum door de vervoerder geleverd.
KlantenserviceWerd keurig op de hoogte gehouden van datum en tijd van levering.