Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenMakkelijk te plaatsen bestelling, duidelijke website,
volgende dag ontvangen. Gewoon een aanrader.
De door mij bestelde laptop voldeed volledig aam mijn verwachting.
Dubbel verpakte doos met de laptop er in. Kon niet beter.
AlgemeenOngeveer twee maanden geleden heb ik bij Alternate.nl een Asus Zephyrus G14 besteld. Het volledige bestelproces verliep zeer soepel, de website is overzichtelijk, het plaatsen van de bestelling ging zonder problemen en ook de betaling werd snel en correct verwerkt. Tot mijn positieve verrassing werd de laptop al de volgende dag geleverd. De algehele ervaring was daardoor erg prettig.
VerzendingDe verzending was uitstekend geregeld. De laptop werd al de dag na bestelling geleverd en was extra goed verpakt. Hierdoor kwam het product in perfecte staat aan en zag alles er netjes en professioneel uit. Dit gaf direct vertrouwen in de zorgvuldigheid van Alternate.
KlantenserviceToen ik later problemen ondervond met de laptop heb ik contact opgenomen met de klantenservice van Alternate. Ik werd vriendelijk te woord gestaan en kreeg duidelijke uitleg over de garantie en de mogelijke vervolgstappen. Daarnaast werd ik doorverwezen naar de Asus website voor verdere afhandeling. Hoewel de situatie zelf natuurlijk vervelend was, werd er wel netjes en duidelijk gecommuniceerd!
AlgemeenIk heb in de afgelopen maanden een aankoop gedaan bij Alternate.nl en heb daarbij zowel positieve als minder positieve ervaringen gehad.
Bestelproces:
Het bestellen zelf verliep duidelijk en soepel. Tijdens Black Friday heb ik eerst een laptop besteld (ASUS ROG Strix G16) en later besloten deze om te ruilen voor een ander model.
Levering & retour:
De levering van beide bestellingen was netjes, maar door de drukte rondom Black Friday duurde het retourproces wat langer dan normaal. Ik heb hierover meerdere keren contact gehad met de klantenservice. Dat kostte soms wat geduld, maar uiteindelijk is alles correct opgelost.
Klantenservice:
Hoewel het druk was, werd ik telkens netjes te woord gestaan en kreeg ik duidelijke uitleg over de status van het retour en de nieuwe bestelling. Het proces was niet supersnel, maar wel zorgvuldig afgehandeld.
Product & kwaliteit:
De ontvangen laptop was nieuw, goed verpakt en voldeed volledig aan de verwachtingen.
Conclusie:
Ondanks de vertragingen door Black Friday-drukte is mijn ervaring uiteindelijk positief. Alternate.nl blijft een betrouwbare partij, vooral gezien de manier waarop ze het probleem netjes hebben opgelost.
De levering van beide bestellingen was netjes en goed verpakt. Door de drukte rond Black Friday duurde het proces iets langer dan normaal, maar de producten zijn uiteindelijk in goede staat en volgens afspraak geleverd.
KlantenserviceIk heb meerdere keren contact gehad met de klantenservice vanwege een retour en omruiling tijdens Black Friday. Ondanks de drukte werd ik steeds vriendelijk te woord gestaan en is het probleem uiteindelijk correct opgelost.
AlgemeenGoede up to date voorraad. De website is ook duidelijk en makkelijk in gebruik.
Diverse betaal mogelijkheden (Gebruik zelf 75% iDeal en 25% soms met Klarna)
Bestellingen worden altijd zeer goed verpakt en met extra vulling mocht dat nodig zijn, voor mij is dat een zeer belangrijk punt! Er zijn helaas ook bedrijven die gewoon het verzendlabel op de orginele verpakking plakken en daar koop ik niks meer.
KlantenserviceIn het verleden twee keer de klantenservice nodig gehad en die helpen snel en gericht. De tweede keer was voor een reparatie verzoek (vervanging van geheugen setje). Binnen een paar dagen een nieuw setje gekregen nadat ze de oude (kapotte) hebben getest.
AlgemeenVoor mijn zelfbouw game-pc heb ik inspiratie gevonden op Tweakers, maar daarna verder samengesteld en besteld bij Alternate. Dat was opnieuw een uitstekende keuze. Met de PC Builder van Alternate kon ik op een makkelijke en leuke manier alle componenten uitzoeken en mijn perfecte Ryzen 7 pc samenstellen. Alles is overzichtelijk, gebruiksvriendelijk en geeft direct vertrouwen dat de onderdelen goed bij elkaar passen. Daarnaast vond ik de prijzen bij Alternate erg scherp. Niet voor alle onderdelen de laagste prijs, maar als je geen zin hebt om bij veel leveranciers te bestellen, wel een scherpe overall prijs.
VerzendingLevering van alle onderdelen was precies zoals afgesproken de dag na de bestelling, zorgvuldig verpakt in een grote doos, waardoor ik in de kerstvakantie direct aan de slag kan met het bouwen van mijn game-pc.
KlantenserviceIk had een technische vraag over het gekozen moederboard en die werd snel en deskundig door Alternate service desk beantwoord.
AlgemeenEnige webshop met een echte Black Friday deal op de 5080 alsook op een PSU.
VerzendingErg snelle verzending ondanks de black Friday drukte. Ze hebben het goed voor elkaar met hun back of house.
AlgemeenVoor een systeem upgrade heb ik met de configurator onderdelen samengesteld. Helaas werkte deze niet samen en was een bios upgrade nodig. Hiervoor was een ouder type processor nodig en ik kon het zelf niet doen. Alternate bood aan het voor mij te doen. Aanvankelijk zonder testen retour gestuurd en een "defect" onderdeel vervangen. Weer teruggestuurd en wacht nog steeds op een getest en werkend systeem. Tot nu toe positief over de bereidheid het probleem op te lossen, nu nog resultaat.
VerzendingVerpakking was in orde en werd volgens afspraak op tijd geleverd.
KlantenserviceMen begreep het probleem en erkende de tekortkoming van de configurator.
AlgemeenGoede Black Friday aanbieding met een prijs die echt een stuk lager was dan voorheen.
VerzendingGeleverd zoals bij de bestelling is beloofd en goed verpakt, onbeschadigd aangekomen.
AlgemeenNa eerdere slechte ervaringen over bestelde monitor bij andere bestel sites op de site van alternate gekeken of deze ook een monitor hadden waar ik naar zocht en jawel hoor ze hadden precies wat ik zocht en heb hem gelijk besteld.2 dagen later kwam hij al aan en in een kwartiertje was hij uitgepakt en draaide alles zoals aangegeven stond op de site.
VerzendingVerzending was ontzettend snel zelfs tijdens de feestdagen zoals nu
KlantenserviceOver de klantenservice kan ik nu over dit product niets zeggen maar over eerder bestelde computer onderdelen kan ik niets minder als lof geven omdat zij mij heel goed geholpen hebben met producten die of stuk waren of omgeruild moesten worden en dar zij hun uiterste best hebben gedaan om het goed af te handelen
AlgemeenIk heb nu voor de 2e keer ook gereedschap bij Alternate besteld (Wera Adventskalender) en wordt snel en goed geleverd, terwijl ik ze eigenlijk als IT componenten bedrijf ken. Prettig verrast.
VerzendingBinnen 2 dagen geleverd met DHL . Netjes dubbel verpakt.
AlgemeenIk heb zelf een high end PC gebouwd en alle onderdelen kwamen bij alternate gedaan. De PC-Builder op de site was erg handig. Toen alles uiteindelijk aankwam was en een pinnetje van een moederbord krom. Ik had gebeld en kon het meteen terug sturen en kreeg later een vervangend moederbord. De service was erg goed. Een vriend had alternate aangeraden en heb er zeker geen spijt van. Mijn PC werkt geweldig.
VerzendingDe verzending was snel en ookal was het een erg drukke periode. Het kwam toch optijd aan.
KlantenserviceToen ik ging bellen over mijn moederbord was de klantservice snel te bereiken en ook waren ze erg vriendelijk. Ik kon meteen het moederbord terug sturen met de intructies die hij mij via de mail stuurde
AlgemeenDe aanleiding voor deze review is een review-actie. Dat neemt niet weg dat de inhoud van deze beoordeling gebaseerd is op mijn eigen ervaringen en daar niet door wordt beïnvloed.
Mijn ervaringen met Alternate zijn positief. Bestellen verloopt eenvoudig, de levering is snel en de communicatie is duidelijk. Producten voldoen aan de verwachtingen en ook eerdere ervaringen met retouren zijn soepel en probleemloos verlopen.
Al met al een betrouwbare webshop waar ik graag bestel.
Ik heb onlangs een 8BitDo Ultimate 2 Wireless Controller (https://www.alternate.nl/...ller/html/product/1938062) besteld bij Alternate. De controller is echt een aanrader! Bestellen ging makkelijk en alles op de website was duidelijk. De levering was snel en ik werd goed op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling. Alles was goed verpakt en werd netjes en op tijd geleverd.
KlantenserviceBij deze bestelling was contact met de klantenservice niet nodig, maar ik heb hier in het verleden wel ervaring mee. Lang geleden heb ik een RTX 2080 Ti geretourneerd en dat proces verliep soepel en zonder gedoe. Dat geeft vertrouwen voor toekomstige aankopen.
AlgemeenIk heb meerdere producten bij alternate besteld. De producten zijn eerlijke geprijsd en komen binnen 2 werkdagen bij je binnen. Ideaal voor om net als ik je pc samen te stellen.
VerzendingBestelling wordt meteen bevestigd en wordt snel verzonden. Meestal komt je bestelling binnen 2 dagen bij je thuis.
KlantenserviceIk heb zelf de klantenservice niet hoeven te gebruiken want ik heb geen problemen gehad bij alternate. Alles wordt duidelijk beschreven via de mail.
AlgemeenRecent een synology NAS met synology schijven gekocht. Order is de volgende dag geleverd. Zeer content met de prijs en snelheid van levering. De synology schijven waren absoluut de goedkoopste. Top
VerzendingSnel geleverd precies volgens de afspraak op de web site
KlantenserviceNiet nodig gehad alles was in 1x goed. Zowel qua levering verpakking als product
AlgemeenOngeveer een maand geleden kocht ik een moederbord. Het werd op de afgesproken datum geleverd, zonder problemen.
AlgemeenIk heb een paarse 2 TB geheugen besteld en hij was snel geleverd ik heb hem ingebouwd in een netwerk video recorder.
Het werkt top.
Ga zo door Alternate.
Heel snel geleverd. S’middags besteld en de volgende dag al geleverd
AlgemeenIk heb een Gigabyte GeForce RTX 5070 12GB kaartje gekocht bij Alternate. Echt een top ding!
De kaart draait stil, stabiel en precies de performance die ik zocht. Installeren was zo gepiept. De software die ik gebruik loopt nu als olie en mijn 4k monitor geeft perfect en soepel beeld!
Ik ga zeker weer bestellen mocht iets nodig hebben en kan ze ook gerust aanbevelen.
Helemaal top! Thnx Alternate!
De levering liep ook geolied, snel, goed verpakt en netjes bezorg.
KlantenserviceGeen contact mee gehad omdat ik geen vragen heb. Maar twijfel niet dat dit ook een goede service zal zijn.
AlgemeenDe bestelling ging vlot en makkelijk. Product kwam goed aan, het installeren ging uitstekend en hij werkt zeer goed!
AlgemeenDuidelijke info op de website, producten op vorraad en snelle bezorging. Ik heb mijn laptop ook hier gekocht.
VerzendingHet ging snel en was duidelijk, helaas was de bezorger een beetje hardhandig mee omgegaan maar Alternate heeft dat netjes opgepakt
KlantenserviceGoed bereikbaar en goed te woord gestaan door de heren bij alternate.
AlgemeenIn september heb ik bij Alternate een Keychron C1PX-M4-toetsenbord gekocht. Alles is soepel verlopen: dezelfde dag verzonden en de volgende dag al thuisbezorgd. Ik ben zeer tevreden.
VerzendingMijn bestelling was goed verpakt en werd door DHL bezorgd. Geen bijzonderheden, dus ook hier tevreden.