Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenIk ben via de pricewatch bij Alternate uitgekomen. Aangezien ik hier vaker wat heb besteld had ik al een account. Hierdoor kon ik de bestelling makkelijk en snel voltooien. Via email werd ik op de hoogte gehouden van de status van mijn bestelling. Zoals beloofd is mijn bestelling de volgende dag geleverd.
VerzendingHet beeldscherm werd in de doos van het product verstuurd, wat verpakkingsmateriaal bespaart.
AlgemeenZolang je geen problemen met de producten hebt is het een prima winkel. Totdat je net buiten de garantie periode een probleem hebt.
Ja, de klantenservice is heel vriendelijk. Maar....
Let op! deze winkel lapt de non-conformiteits wetgeving aan de laars.
Een laptop die na 2,5 jaar defect touchpad heeft, krijg je 65% van de reparatie rekening voor de kiezen omdat alernate vindt dat de laptop 65% opgebruikt is. Zelfs als aangetoond is dat dit euvel al binnen de garantie periode opgetreden is.
En de reparatie kosten zijn vooraf niet bekend. Vind je de reparatie rekening te hoog na onderzoek. Mag je onderzoeks kosten betalen.
Laat je ook nooit naar de fabrikant sturen als je een defect aankaart. Winkel geeft garantie en dient dat zelf af te handelen!
Nee dank je. Hier ga ik niet meer winkelen.
AlgemeenEen RTX 5080 voor 1029 is natuurlijk een supergoede deal. Alternate is altijd goedkoop en heeft een hele prettige klantenservice.
AlgemeenAlternate is al jaren mijn go-to voor alles wat met computers te maken heeft. De website is overzichtelijk, ze hebben veel keuze en doordat ik kan filteren op zo ongeveer alles wat ik wil kan je ook makkelijk het juiste product uitkiezen.
Dit jaar heb ik een nieuwe PC (Lenovo ThinkCentre), een nieuw beeldscherm (Iijama Gmaster GC3482WQSU) en een externe harde schijf (WD 6tb) gekocht. Zoals ik van ze gewend ben vandaag besteld morgen in huis.
Voor de harde schijf had ik per abuis een postbus als adres opgegeven waardoor de klantenservice contact met me opnam, en dat contact verliep soepel en vriendelijk.
Snel geleverd. Monitor en PC zijn verzonden zonder extra doos, maar wel alles heel en volledig ontvangen.
KlantenserviceDe klantenservice reageerde vlot op mijn mails en de toon was vriendelijk. Was ook mijn eigen fout dat ze me nodig hadden, op de site was aangegeven dat een postbusadres niet was toegestaan.
AlgemeenSuper vlot en duidelijk proces! Alles was vanaf het begin tot de betaling heel overzichtelijk en gebruiksvriendelijk. De stappen werden goed uitgelegd, er waren geen verrassingen en de betaling ging razendsnel en veilig. Echt een top ervaring, ik kom zeker terug!
VerzendingBinnen 24 uur bezorgd, perfect verpakt en supersnel! Dankuwel. Goedgedaan
KlantenserviceNog geen contact nodig gehad, maar de chat en reactiesnelheid zien er super betrouwbaar uit!
AlgemeenVia de PC-Builder op de website - hele handige tool - een PC samengesteld en geassembleerd besteld, samen met wat randapparatuur. De PC met de meeste toebehoren werd na ongeveer twee weken netjes verpakt afgeleverd, echter bleek de monitor - die wel op de pakbon stond - niet meegeleverd. Daarop contact gehad met de klantenservice maar werd het niet direct duidelijk wat er precies was mis gegaan; na wat heen en weer gebel en gemail is de monitor uiteindelijk na ongeveer een week nagestuurd. Enigszins vervelende vertraging, maar verder goed geholpen door een vriendelijke klantenservice.
Al met al werkt alles tot op heden naar behoren en is mijn eerste ervaring met Alternate goeddeels positief.
De verzending an sich was prima; goed en stevig verpakt en zonder schade geleverd. De verdwenen monitor bij de eerste levering is mij echter nog steeds een raadsel.
KlantenserviceVriendelijk en naar behoren geholpen met vragen, zowel voor als na verzending.
AlgemeenPas een gaming monitor aangeschaft bij Alternate en ben zeer tevreden over het product en over de store snel besteld en bijna gelijk verzonden (eerder een grasmaaier gekocht bij Alternate en was ook bijna gelijk na bestelling verzonden en ook volgende dag netjes aangekomen.en de website is lekker overzichtelijk.En altijd mooie aanbiedingen .mijn nieuwe favoriete to go shop.
VerzendingZeer snelle verwerking en verzending. Bijna direct na bestelling was de gaming monitor verzonden zelfde ervaring als bij mn eerdere bestellingen bij Alternate snelste service die ik heb meegemaakt en altijd supersnel en netjes aangekomen. dikke pluim voor de bedrijfsvoering.
AlgemeenAlternate is een van de partijen in Nederland die Keychron keyboards verkoopt en vaak levert uit voorraad. Dit is de tweede keer dat ik een Keychron bij ze besteld heb. Prima website, oogt misschien wat “ouderwets”, maar snel en goede zoekfunctie.
Hele proces werkt prima bij ze.
De verzending is doorgaans vlot en het wordt goed verpakt. Nooit problemen bij Alternate ervaren op dit vlak.
AlgemeenDe website van Alternate is heel aangenaam om te gebruiken , ze hebben veel goede deals en snelle verzending/bezorging.
VerzendingGoede verzending. was goed verpakt, Ik had een ssd en een stroomkabel gekocht ze zaten samen in een doos met vulling zodat het niet te veel schud.
KlantenserviceGoede klantenservice, ze bieden mij goed op de hoogte van de verzending wanneer het zou aankomen en wanneer ze het hadden verzonden
AlgemeenVia hun website 4 Seagate ironwolf pro's 4TB en een samsung 990 pro besteld plus nog een Netgear switch
De harde schijven werken top in mijn ugreen nas dxp4800 plus.
Pakket was er de volgende dag, al hecht ik daar zelf niet mega veel waarde aan.
Alles netjes verpakt in de doos, eigenlijk nergens iets op aan te merken.
Levering netjes op tijd en alles goed en degelijk verpakt.
KlantenserviceVwb deze bestelling heb ik eigenlijk niets op te merken, echter heb ik afgelopen week wel veel contact gehad over een andere bestelling, een volledig nieuwe game pc. Niet alle artikelen die ik wou waren aanwezig of op voorraad, naar aanleiding hiervan contact gehad met klanten service, duidelijk een professional aan de lijn en samen hebben we hier en daar een kleine aanpassing gedaan alvorens de pc geconfigureerd en besteld. Ben daarvan nog wel in afwachting tot deze geassembleerd afgeleverd zal worden.
AlgemeenOver bestelproces t/m Betaling:
"Het bestellen ging heel makkelijk. De website is duidelijk, prijzen kloppen en betalen ging zonder gedoe. Ik werd netjes op de hoogte gehouden van mijn bestelling, inclusief een melding dat mijn monitor iets later zou komen."
Over de levering en verpakking:
"De levering werd netjes aangekondigd en ik kreeg duidelijk bericht dat mijn monitor iets later zou arriveren. Ondanks de vertraging.
Over contact/ondersteuning:
"De klantenservice informeerde mij direct via e-mail over de vertraging. Alles werd duidelijk en netjes uitgelegd, en ik voelde me goed geholpen."
AlgemeenIk bestel al jaren mijn PC onderdelen bij Alternate. De PC builder is een handige tool om te kijken of de onderdelen die je wilt wel bij elkaar passen.
Er is veel keuze voor goede prijzen. Meestal is wat ik zoek wel op voorraad en sturen ze het snel op, dus vaak heb ik het de volgende dag al in huis.
Goed verpakt en snel geleverd. Niet overdreven veel karton of plastic gebruikt.
AlgemeenHet plaatsen van een bestelling ging heel eenvoudig en overzichtelijk. De producten zijn duidelijk weergegeven en veel items vind je nergens anders. De prijzen liggen vaak lager dan bij andere winkels. Het afrekenen verliep snel en zonder gedoe. Kortom: een uitstekende winkelervaring.
VerzendingDe levering was sneller dan verwacht en mijn product was netjes en stevig verpakt. Alles werd in perfecte staat afgeleverd, echt top.
KlantenserviceIk had wat vragen die ik aan de klantenservice heb gesteld en daar kreeg ik snel, duidelijk en behulpzaam antwoord op. De service was vriendelijk en oplossingsgericht, wat een heel betrouwbare indruk gaf.
AlgemeenIk heb al vaker bij Alternate geshopt, en altijd top service en top kwaliteit, heb nu mijn game pc klaar, maar wordt het tijd om te upgraden, klop ik weer bij Alternate aan.
VerzendingVerzending en ontvangst altijd goed, altijd op tijd, goed verpakt
KlantenserviceIk heb in het verleden ooit een verkeerde processor besteld, en die zonder problemen retour kunnen sturen
AlgemeenDuidelijke website dus snel gevonden wat ik zocht. Bestellen en betalen was snel gedaan. Product was ook nog op voorraad.
VerzendingTwee dagen later was de bestelling keurig verpakt al in huis.
AlgemeenNadat de eigen computer opeens de geest gaf snel nieuwe onderdelen nodig.
Na zoeken voor de geschikte onderdelen was het toevoegen, betalen en afronden van de bestelling zo gedaan.
Levering werd de volgende dag al geleverd zonder enig probleem.
Doos was goed voorzien van vulmiddel.
AlgemeenDe levering ging zeer snelle en de prijs is goede.
Het artikel voldoet zeer goed.
De verzending ging zeer snel het is snel verzonden en goed ontvangen
AlgemeenSinds kort begonnen met het bouwen van een PC. Bij ALTERNATE kun je vrijwel alles vinden, wat heel fijn is. Als ik iets nodig heb voor mijn PC, dan denk ik gelijk aan ALTERNATE. Inmiddels heb ik al een 4K240Hz monitor, RTX 5080 Vanguard, 32GB RAM 6000MHz 28CL en een Razer controller gekocht zonder enige problemen!
VerzendingVerzenden van het product werd op dezelfde dag gedaan. Als je geluk hebt verwerkt DHL het product al ‘s nachts waardoor het tegen einde middag al geleverd kan zijn. Alles was goed verpakt, geen schade.
KlantenserviceGeen aanmerkingen hier. Het is al nice dat ik de klantenservice überhaupt niet nodig heb!
AlgemeenBehuizing gekocht. Net iets goedkoper dan op andere plekken. Volgens afspraak verzonden en het snel binnen.
VerzendingSnel bezorgd met track en trace code. Alles volgens afspraak gegaan.
AlgemeenKwam in mijn zoektocht uit op alternate en een laptop met de specs die ik zocht. keuze was voor alternate vanwege prijsstelling en het spelletje arc raiders en 50 euro steam te goed. zo las ik het bij het product op de website. ik heb de na wikken en wegen geplaatst en dat ging prima. verdere process was ook goed. ik ken alternate al heel lang en vaker wat in het verre verleden gekocht.
Verzendingkeurige doos en het product in een keurige product doos verpakt. product was volgende dag conform belofte bij mij en ik moest me legitimeren met code bij de bezorger. kan weinig bedenken hoe dit beter zou kunnen.
KlantenserviceWat mij een vervelend gevoel is dat ik een product koop met een spelletje en een steam tegoed maar dit er niet bij zit. wat ik me dan nog een meer vervelend gevoel geeft is als je een email stuurt naar hun email je een ticket terug krijgt maar verder niets meer hoort. helemaal niets. ik vind dit niet okay. geen spelletje, geen tegoed en geen reactie, fijne feestdagen, alternate.
update, ik kreeg een reactie.
"In elk geval zijn deze acties door de fabrikant geadverteerd en functioneert onze website enkel als een medium. Voor verdere afhandeling wil ik je daarom graag refereren naar de fabrikant."
en,
"- De actie van arc raiders liep van 07/10/2025 tot 04/11/2025"
Dit was voor mij niet duidelijk of vermeld op de website. Daar rust een verplichting vanuit de wet bij Alternate.