ALTERNATE.nl

Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl

fantastische winkel met helaas geen fysieke winkel meer
heb hier mijn pc voor grotere deel gekocht
heeft veel op voorraad en vaak voor een goede prijs

verzending was snel. gewoon zoals je mag verwachten

Zeer teleurgesteld. Ik krijg het idee dat jullie productiecapaciteit zich sinds maart niet toereikend heeft kunnen aanpassen. Je zou verwachten dat sinds maart (start COVID-19) Alternate zich inmiddels goed zou hebben aangepast aan het nieuwe normaal zoals zoveel bedrijven en instanties hebben moeten doen (en goed gedaan hebben).

Op 21 augustus een maatwerk assemblage computersysteem besteld van ruim 3000,-.
Op 26 augustus zijn alle onderdelen verzameld en kon hij op de wachtrij voor assemblage.

Dit klonk voor mij allemaal keurig. Alleen sinds de 26ste is er niets veranderd. Op de website blijft hij staan op 'Uw bestelling wordt door onze afdeling logistiek verwerkt'. Er gebeurd alleen niets.

Maandag 31ste ben ik begonnen met bellen. Mij werd mede gedeeld dat hij op plek 37 stond in de rij voor assemblage. Dit betekende dat de kans groot was dat het deze week zou lukken, maar dat het mogelijk volgende week zou worden. Prima.

Donderdagmorgen 3 sept bel ik om te vragen waar hij staat op de lijst. Klantservice verteld dat hij op nummer 7 staat! Goed nieuws, want dit betekende volgens de medewerker dat hij vandaag of morgen in elkaar gezet wordt en dat hij er uiterlijk zaterdag zou zijn. Hier zou ik een melding van krijgen. Top.

Donderdag 3 sept eind van de middag. Ik bel voor een statusupdate. Medewerker verteld mij dat ze zowel vandaag als morgen niets zouden doen, want er was iets 'mis' gegaan op de assemblage afdeling. Raar verhaal. Na het weekend dus, 'maar meneer, dat betekent waarschijnlijk dat hij uiterlijk woensdag in huis is'.

Maandag 7 sept gebeld. Medewerker gesproken. Verteld mij dat ze eind van de middag pas naar de assemblages gaan kijken, maar misschien ook wel morgen. Oh en extra feitje, daar hebben ze dan ook weer 5 dagen voor, dus het kan zomaar weer volgende week worden. Nu merk ik echt irritatie..

Conclusie:
2,5 week bezig. In totaal 163 minuten en 57 seconden in de wacht gestaan. En de hele tijd nieuwe informatie, waardoor het langer duurt. Dat is precies de reden dat ik vaker bel, omdat ik niet meer vertrouw wat mij verteld wordt.
Ik ben geen boze klant, maar ik ben moedeloos geworden van de situatie.

De mensen van de klantenservice zijn alleraardigst, welwillend en die neem ik niks kwalijk. Je merkt dat ze ook gebonden zijn aan wat ze kunnen meedelen. Het blijft gek dat het in de productie zo mis loopt.

Beste Mick,
Bedankt voor je review.
Wat ontzettend vervelend te moeten vernemen dat je hierbij steeds een nieuwe verwachting te horen krijgt wat natuurlijk niet helemaal de bedoeling kan zijn. Vanuit je verhaal blijkt dat er momenteel vertaging op jouw assemblage zit, wij willen je uiteraard zo snel als mogelijk voorzien van deze PC. Zou je ons een e-mail willen sturen naar klachten@alternate.nl met bovenstaand verhaal zodat wij na kunnen gaan of dit proces versneld kan worden?

Onze oprechte excuses voor de vertraging en het ongemak.

Onlangs een nieuwe muismat besteld van Alternate, te weten de Sharkoon Skiller SGP1-muismat; dit in verband met de interesse in shooter-games als Overwatch en Fortnite. Na een aanduiding van de levertijd een zeer spoedige en vlotte bezorging binnengekregen, daarnaast bevalt de muismat zeer goed!

Alternate heeft verschillende soorten artikelen en deze zijn van degelijke kwaliteit. De site is overzichtelijk en brengt op ideeën om bestaande elektronica uit te breiden of beter te benutten.

Prima verzending, op tijd en weinig bureaucratie.

Niet alleen het zoeken en vinden is makkelijk, maar is het vooral handig om de in aanmerking komende producten te vergelijken en op basis daarvan de keus te maken.

Na jaren met een 1-bay NAS te hebben gewerkt wilde ik meer zekerheid en heb daarom een 2-bay NAS (DS218 van Synology in raid 1) besteld. Bij ontvangst zoals altijd even de buitenkant van het pakket bekeken en 20 minuten later stond hij te draaien. Nu ruim een maand later staat hij gevuld en wel fluisterstil de draaien. Zelfs de helderheid van de leds op de voorzijde is regelbaar. Ik ben echt mega tevreden.

Ik bestel met regelmaat computeronderdelen bij alternate en het verloopt eigenlijk altijd perfect. Duidelijke website met meer dan genoeg informatie om een goede keuze te kunnen maken, goede prijzen, en altijd een betrouwbare levering op tijd... Alternate is altijd 1 van de eerste shops waar ik ga kijken!

Keurig op tijd en goed verpakt... Niets op aan te merken!

Bij iedere webwinkel kun je geluk hebben dat alles goed gaat en nooit iets defect is. Bij Alternate heb je altijd gelijk, want ook al is er iets aan de hand, ze doen hun uiterste best om je toch tevreden te krijgen.
Via email, bellen, het maakt niet uit, ze zijn vriendelijk en behulpzaam. 10/10 would recommend.

Nadat levering trager bleek dan gepland, was omzetten van artikelen kwestie van kontakt leggen en omzetten. Bijbetaling via ideal en klaar.

Gehoor krijgen in je klacht en daarna oplossen. Als afsluiter vragen ze ook nog of ze nog iets voor je kunnen betekenen.

Alternate is een van mijn go-to computershops waar ik mijn spullen bestel. Service is prima en pakketten krijg ik altijd zeer goed verpakt. Alternate is en blijft voor mij een van de betere shops naast Megekko, Azerty, SiComputers en CoolBlue.

Laatste keer wat fittingen besteld en kreeg ze netjes verpakt en op tijd binnen.

1x ervaring gehad met klantenservice ivm een product retour sturen. Ging allemaal netjes en had mijn geld een paar dagen laten terug op mijn rekening.

Perfecte service met snelle levering. U hoeft niet te bellen of aan uzelf te herinneren.

snelle levering zonder problemen

voor deze huidige bestelling hoef ik zelfs geen contact op te nemen - alles was perfect en geautomatiseerd

Duidelijk aangegeven hoe je kan betalen waar je kan betalen en de reviews zijn ook duidelijk aanwezig

Duidelijk wanneer het product geleverd zou worden en daar was ik zeer te vreden mee

Got a really good price on a Ryzen upgrade kit. Delivered 2 days later. Service was fast and there were no issues with the order. Would recommend biying from Alternate.nl

It arrived on time without any delays.

I had to return an order about 2 months ago and the experience was smooth.

Alternate is voor mij al vele jaren een plek waar ik computer gerelaterde spullen haal. Alleen maar goede ervaringen met Alternate gehad.

Goed verpakt en nog nooit schade of problemen gehad.

Snelle terugkoppeling op vragen en correcte afhandeling van fouten, ook als die van mijn kant waren, zoals verkeerd bestelde dingen.

Ik bestel al jaren bij Alternate, dit is altijd goed gegaan. Ik zet deze beoordeling neer omdat dit gevraagd is te doen na het benaderen van de klantenservice.

Levering gaat vaak gewoon goed. De levering van het huidige product waar ik voor gebeld heb is nog niet gedaan, en zal pas in de komende week plaatsvinden.

Deze score is slechts zo laag vanwege de wachttijden van de klantenservice. Ik heb in de afgelopen weken meermaals gebeld met het telefoonnummer. Dit resulteert vaak in een wachttijd van 30 - 50 minuten...

Wanneer je dan uiteindelijk wel iemand aan de telefoon krijgt wordt je gewoon goed geholpen door een vaak vrolijke medewerker. Als de wachttijd lager was, dan had deze score een 5/5 geweest.

Prima bedrijf maar kies meestal voor de service van Megekko of Coolblue. Service is niet super en de bezorging met DHL is de reden dat pakketjes beschadigd of niet aankomen soms.

DHL is nog net geen GLS maar bezorging is een drama.

Iets kapot aan je bestelling? Breng maar langs en ga een uur in de rij staan.

Na ruim 10 jaar niet besteld te hebben bij Alternate vanwege slechte ervaring was dit nu de enige shop die het snel kon leveren. Helaas is de levertijd compleet uit de duim gezogen waardoor mijn product niet binnen 1 tot 3 dagen binnenkwam maar zelfs nu nog 3 weken moet duren.
Dit zie je niet bij je bestelling, je moet hiervoor bellen om dit te weten te komen.
Als je Alternate er vervolgens op wijst dat op de website nog steeds een levertijd toont van 4 tot 8 dagen dan doen ze hier niets aan.
Het is dus bewust de levertijd verdraaien in de hoop dat er meer kopen, vervolgens uiteraard niet kunnen leveren en mensen maar laten wachten. Ik vind dit waardeloos en voel me nu al bedrogen.
Er valt vast op allerlei wijze goed te praten waardoor dit zo wordt gedaan, als koper verwacht je dat de levertijd klopt. Enige dagen verschil vind ik geen ramp maar zonder te informeren 3 weken laten wachten vindt ik niet kunnen.
Mijn ervaring is dus opnieuw niet positief...helaas.

Je heb de klantenservice nodig want een bestelstatus wordt niet gegeven op de website behalve dan dat ze wachten op producten.
Ik heb echter 10 minuten in de wacht moeten staan terwijl ik beller nummer 1 was.

@reactie Alternate:
Bedankt voor de excuses maar hiermee is nog steeds de levertijd niet aangepast op de website waardoor er nog steeds met valse data wordt geadverteerd.
Ondanks dat jullie niets bewust wijzigen klopt dit gewoon niet. De levertijd staat nu op 4 dagen terwijl jullie weten dat de levertijd 3 weken is.

Beste,
Wanneer dit op de website vermeldt staat gaan wij hier natuurlijk ook gewoon van uit maar zijn hierbij wel afhankelijk van de leveringen vanuit onze leveranciers. Hierbij wordt dus absoluut geen 'levertijd verdraaid in de hoop van meer kopers', dit is overigens ook geen manier waarop wij te werk gaan. Momenteel lopen bepaalde zendingen vanuit de leverancier tot onze spijt enige vertraging op vanwege het COVID-19. Zodra wij de onderdelen ontvangen hebben doen wij ons uiterste best om dit zo spoedig mogelijk naar onze klanten te versturen. Daarbij willen wij graag onze oprechte excuses voor het ongemak en de opgelopen vertraging aanbieden.

Bij ontvangst van onderdelen voor mijn pc bleek ik enerzijds de verkeerde gpu besteld te hebben en anderzijds zat er een onderdeel los op het moederbord. Beide dus teruggestuurd dezelfde dag. Een dag later was het al ontvangen door alternate, netjes een ontvangstbevestiging van ze gekregen en dezelfde dag een bevestiging van geld retour. Voor het defecte moederbord hebben ze ook gelijk de volgende dag een nieuwe verzonden. Alles netjes en in orde ontvangen.

Ze waren snel met het afhandelen van de retourzendingen en het opsturen van nieuwe producten.

Ik heb ze ook nog gebeld en ik werd vriendelijk te woord gestaan over wat mijn opties zijn.

Over het algemeen een waardeloze ervaring met Alternate.nl. Onder het kopje "Klantenservice" een toelichting hierop.

Men plaats een bestelling bij Alternate.nl, alles lijkt gewoon zoals bij iedere andere site in goede banen te verlopen.

Echter, niets bleek minder waar te zijn. Tijdens het orderproces wordt men namelijk totaal niet op de hoogte gehouden van de vorderingen; iets wat je wel van een dergelijk bedrijf mag verwachten nadat ze de begrote levertijd ruim overschrijdt.

Na een order van duizenden euro's te hebben geannuleerd, blijkt men ineens wel tijd te hebben om te reageren; erg frappant. Bovendien: na wederom te kennen te geven de order te willen annuleren, wordt dit je niet in dank afgenomen. Dit resulteert er helaas in dat Alternate.nl buitensporig lang doet over het retourneren van het volledige aankoopbedrag.

Wanneer mijn aankoopbedrag gecrediteerd wordt, is vooralsnog niet bekend. Alternate.nl blijkt haar orders namelijk niet graag netjes af te willen handelen.

Een ding is voor mij in ieder geval zeker: liever €200 meer betalen, dan ooit nog een order te plaatsen bij Alternate.nl.

[Reactie op de reply van Alternate.nl]

Het standaardpraatje wat je hoort wanneer iets niet tijdig geleverd wordt. Bovendien een erg verwerpelijk excuus in dit geval, omdat alle losse componenten een afzonderlijke levertijd hadden van 1 dag. Althans, zo werd het weergegeven op de site. Houd in dat geval gewoon de levertijden bij die op de site gegeven staan of informeer de klant over de vertraging in het orderproces. Zodra je dat doet zul je zien dat een klant er veel eerder begrip voor kan opbrengen, dan dat er achteraf een mooi "praatje" wordt gehouden wat louter onzin bevat.

Ook "het bedrag zal binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening staan.", schiet bij mij in het verkeerde keelgat. Dat is pertinent onjuist. Twee weken staat namelijk geenszins gelijk aan "enkele werkdagen".

Alternate.nl belooft gouden bergen, maar kan deze verwachtingen totaal niet waarmaken.

Beste,
Wij vinden het erg jammer te moeten vernemen dat je dit gevoel aan onze service over gehouden hebt, onze oprechte excuses hiervoor. Indien een product niet op voorraad is zijn wij daarbij ook afhankelijk van de leveringen vanuit onze leveranciers. Wij kunnen daarbij bestellingen pas versturen zodra deze compleet zijn. Wanneer je een bestelling om deze reden wenst te annuleren is dat uiteraard mogelijk wij zullen hier dan een terugstorting voor aanmaken. Dit bedrag zal in dit geval binnen enkele werkdagen terug op jouw rekening staan.

Altijd goede ervaringen gehad met Alternate, niks op aan te merken.
De beste prijs/kwaliteit verhouding wat mij betreft.

Levering altijd volgens afspraak

Snelle en professionele afhandeling

Ducky keyboard besteld. Ondanks de aangegeven drukte geleverd zoals beloofd. Communicatie tijdens het bestel proces is voldoende, maar anders shops doen je net iets beter op de hoogte houden tijdens het order proces via de mail.

Goed verpakt, met luchtzakken ter bescherming.

Ik heb een voeding besteld bij Alternate, maar blijkt dat ik meer vermogen nodig had, zo heb ik via online Retour aangevraagd, met de reden, ze maken geen probleem. en 2 dagen later wordt heel snel gehandeld, en geld terug gestoord zoals beloofd, heel tevreden.

Scorekaart voor ALTERNATE.nl