Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenUit eigen beweging
AlgemeenPrima winkel, snelle levering. Soms alleen wat lastig te bereiken (deels ivm Corona), bijvoorbeeld het telefoonnummer werkt niet.
Beste,
Vriendelijk bedankt voor jouw feedback! Erg vervelend om te moeten vernemen dat je niet tevreden bent met de afhandeling van je retour. Volgens onze informatie is je muis eerder retour gekomen, uit coulance zijn wij akkoord gegaan met een omruiling voor een andere exemplaar. Wij hebben je dan ook een nieuwe muis verstuurd, echter zat er geen gevlochten kabel in maar een normale kabel. Omdat wij geen gevlochten kabels los verkopen, of in het assortiment hebben was het niet mogelijk om je te voorzien van een gevlochten kabel. Echter heeft mijn collega hiervoor contact opgenomen met de fabrikant om alsnog een kabel op te vragen. De fabrikant heeft aangegeven dat het jammer genoeg niet mogelijk is. Op onze website staat dan ook vermeld dat het plaatje kan afwijken van het origineel. Je hebt uiteraard recht om je muis te retourneren mocht je het hier niet eens mee zijn. Er is dan ook een oplossing aangeboden welke binnen onze kracht liggen, wij wilde jou graag verder helpen met je muis. Echter is het beleid bij Logitech anders en als de fabrikant aangeeft dat het niet mogelijk is om zulke kabels op te vragen dan is dat een keuze die vanuit hun is gemaakt.
AlgemeenDe site is overzichtelijk, bestellen gaat makkelijk en snel, niets over aan te merken.
Helaas is niet altijd even duidelijk of, en hoeveel voorraad er van een product is.
Ik zal me beperken tot de laatste bestelling maar de laatste jaren is de kwaliteit van Alternate dramatisch achteruit gegaan.
Over het algemeen mag je er van uit gaan dat als een product op voorraad is, het dezelfde dag wordt verzonden en je het de volgende (werk)dag geleverd krijgt, wat over het algemeen het geval is.
Helaas lijkt dit steeds vaker niet goed te verlopen.
Ik neem bij voorbaat al niet de moeite om contact op te nemen met de klantenservice omdat deze ook steeds verder beneden pijl zakt, en het meer neerkomt op verspilde moeite en tijd dan een daadwerkelijke oplossing, omdat het verzenden een drama blijft.
Andere webshops doen het beduidend beter.
AlgemeenBestelling verliep vlot en het product is snel verstuurd en ontvangen. Maar daar houdt het mee op, de ellende komt bij de aftersales.
KlantenserviceHopeloos slechte service. Ik wil een product terugsturen (wet koop op afstand). Daar gaat het al fout: Alternate wil dat ik een reden aandraag (hoeft formeel niet) en een uitleg geef over waarom ik het wil terugsturen. Ik heb de doos niet geopend, de zegels zijn niet verbroken, ik ben van gedachte veranderd (of liever: de persoon die het product kado zou krijgen wil liever iets anders). Vervolgens ben ik VERPLICHT aan te vinken dat ik 'akkoord ga met dat Alternate de gewenste oplossing (namelijk: geld terug) misschien niet kan aanbieden'. Wat is dat nou voor onzin? Dat is mijn recht! Ok, dus aangevinkt anders kom ik niet verder. Dan kom ik in een eindeloze loop van formulieren invullen, op 'indienen' klikken, dan nog een formulier, en als ik ik op aanvragen klik kom ik weer terug op mijn beginscherm. Bij formulier 1. Er wordt geen aanvraag opgeslagen, en ik kan niks anders invullen. Dit heb ik in 3 verschillende browsers ingevuld, nog steeds lukt het me niet om een retourformulier te genereren. De klantenservice is telefonisch onbereikbaar (het is 'te druk' DUS 'de verbinding wordt verbroken'). Pardon?? Dat is jullie oplossing? Het is te druk, dus we staan geen mensen te woord? Waardeloos! Er is geen mogelijkheid om bestelde producten in de fysieke winkel te retourneren. Hoe lang moet ik nog wachten? Tot mijn wettelijke bedenktermijn voor afzien van een koop op afstand is verstreken? Tja, als je als bedrijf zo'n slechte service levert moet je kennelijk op een andere manier klanten binden, door het onmogelijk te maken om retouren te sturen. Volgend project is een gaming pc, maar die onderdelen gaan niet bij Alternate besteld worden. Blijf er weg, ze helpen je echt niet als je het nodig hebt.
EDIT 12-02-2021:
Ik heb inmiddels met de klantenvervice in contact kunnen komen door eindeloos opnieuw te blijven bellen tot in in de wachtrij kwam. De dame zei dat er meerdere mensen problemen hadden met het aanvragen van retourformulieren via de website. Ze heeft er handmatig een aangemaakt. Ik heb het product dus inmiddels terug kunnen sturen. Benieuwd hoe lang het duurt voor ik mijn geld terug krijg of dat ik afgescheept word met een tegoedbon.
Ik begrijp dat het druk is, daar hebben andere webshops ook last van. Maar jullie informeren jullie klanten niet. Als er een storing is op de website, laat dat dan zien op jullie homepage. Zet mensen in de wacht, zodat mensen zelf kunnen kiezen of ze blijven hangen of niet, of werk met terugbel verzoeken. De 'het is te druk, we verbreken de verbinding' oplossing geeft alleen ontzettend veel frustratie. En het online retourformulier: weg met dat 'akkoord voor andere dan gewenste oplossing' vakje en met verplicht redenen aandragen voor retour (of voeg een optie toe: afzien van koop op afstand). Bedankt voor jullie reactie op deze review, maar voor mij is het too little too late. Ik lees van zoveel mensen dat ze ontevreden zijn met de klantenservice, waarom wordt daar niks aan gedaan?
Vriendelijk bedankt voor je review, Mara! Wij vinden het erg vervelend te moeten vernemen dat je dit gevoel hebt over gehouden... Onze medewerkers van de klantendienst werken de voorbije weken hard om iedereen te woord te staan. Ook medewerkers van andere afdelingen springen bij om elke klant zo snel mogelijk van een antwoord te kunnen voorzien. We zouden je graag verder willen helpen met je retour, zou je ons hiervoor een e-mail willen sturen naar feedback@alternate.nl met het betreffende ordernummer? Aan de hand van deze gegevens gaan we het in orde maken!
AlgemeenDe shop zelf werkt OK). Maarrr service is non-existent. De telefoon wordt niet beantwoord. Retour (wegens beschadigd geleverd) stuit op "Computer says NO!". Vroeger een degelijke winkel, maar nu vooral een dissatisfier. Afrader!
Product: een eenvoudige computerbehuizing. Lijkt een gebruikt exemplaar, in ieder geval een fikse deuk in het metaal (hoe dan???).
Waardeloos. Want: onbereikbaar. Telefoon wordt niet beantwoord ("het is druk, vebinding wordt verbroken"). Retour wegens beschadigd geleverd aanmelden is een grote uitdaging. Inloggen met Firefox en uBlock enzo lukte niet. Met IE wel (ja, ik weet het). Veel foto's nodig, maar pas na de 1e stap wordt gemeld dat er nog meer nodig is (die ik nu dus niet kan maken, weer een dag later dus). Daarnaast is "crediteren" wel te selecteren, maar geen geldige afhandeling. Retouraanvraag faalt. WTF.
Gezien de onbereikbaarheid, stroef retourproces (nog niet gelukt dus) en vooral veel soortgelijke reviews hier maakt dat m'n vertrouwen in Alternate weg is.
Ik heb nu geen tijd voor een stroef en lang retourproces, elders (duurder) kopen is sneller en betrouwbaarder. Ik wil gewoon mn geld terug. Simpel, kan ik weer verder. Nu zit Alternate me in de weg.
EDIT 2021 0223:
Inmiddels een onbeschadigd exemplaar binnen. Dat ging dan weer wel "per omgaande": retour bij ALternate, beoordelen en verzenden van vervangende kast is op dezelfde gedaan.
Ook op mail via het "feedback"-adres word redelijk snel gereageerd. Maar wel jammer dat het kennelijk zo is dat je Alternate moet bereiken via een negatieve review...
Flink gezocht, maar live chat nergens gevonden overigens.
Bedankt voor jouw feedback! Jammer om te lezen dat je nog geen contact met onze klantenservice hebt kunnen maken. Heb je ook al onze live chat, mail of social media geprobeerd? Wij weten niet precies wat er is gebeurd met je bestelling. We willen dit natuurlijk graag voor je oplossen! Het is absoluut niet de bedoeling geweest dat je een gebruikte exemplaar hebt mogen ontvangen, wellicht is er schade opgelopen tijdens de zending. Zou je ons een e-mail op feedback@alternate.nl kunnen sturen met je ordernummer zodat een collega kan meekijken naar wat er mee gebeurd is. Onze excuses voor enig ongemak en wij zien graag een e-mail tegemoet.
AlgemeenOp 21 december een monitor en een PC van 1600 euro besteld. Levertijd was 1-2 weken. Na een maand gewacht te hebben maar een mailtje gestuurd met de vraag: 'Waar blijf het??' Nou bleek dat Alternate zelf het ook niet wist waar mijn bestelling gebleven is en wijst met een beschuldigende vinger naar DHL. Nu meerdere mails verder en er is nog steeds niet gebeurd. Voor mij wordt er niets opgelost en ben nu wel al 2,5 maand mijn geld kwijt.
Het is eindelijk gevonden. Probleem lag bij de monitor die uit het assortiment ging. Mijn PC is in iedergeval onderweg
Beste,
Vriendelijk bedankt voor jouw eerlijke feedback! Wat vervelend om te mogen lezen waarbij de bezorgdienst aangeeft dat het pakket kwijt is geraakt. Hierbij zal in de meeste gevallen namelijk een intern of postonderzoek opgestart worden waarmee wij je na uitsluitsel verder kunnen helpen. Zou je ons hiervoor een e-mail willen sturen naar feedback@alternate.nl met het betreffende ordernummer? Aan de hand van deze gegevens kunnen wij de status voor je nagaan.
AlgemeenErg fijne webwinkel, snelle levering en goeie klantenservice. zelfs in deze moeilijke tijd. erg fijn!
VerzendingOok al is het een rare tijd worden hun pakketen snel geleverd!
KlantenserviceHetzelfde als verzending, ook al is het een rare tijd krijg ik binnen 48uur bericht.
Ook heb ik best wat ongeluk met muizen(dubbele kliks etc) Alternate lost dit snel en netjes op. Erg fijn!
Heel erg bedankt voor de 5 sterren review! We vinden het erg leuk om te lezen dat je een goede ervaring hebt opgedaan bij ons😀We hopen je snel terug te zien.
AlgemeenBestellen verloopt vrij gemakkelijk. Website niet heel overzichtelijk, veel tekst onder elkaar gepropt. Betaling verloopt snel, veel mogelijkheden.
VerzendingVoor 10 besteld, volgende dag in huis. Dit was ook het geval. Goed verpakt met plastic luchtkussens
KlantenserviceBij ontvangst bleek onderdeel van product defect te zijn. Telefonisch contact opgenomen met bedrijf, hoefde niet te lang te wachten. Dag later terugkoppeling gekregen, terugsturen. E-mail contact verloopt vrij vlot, prima service.
Heel erg bedankt voor de goede review! We stellen de vijf sterren zeer op prijs 😁
Algemeenvoor paypal heb ik soms wel en soms geen creditcard nodig. dat werkt niet handig.
Verzendingtot zo ver altijd optijd.
KlantenserviceVerbinding wordt bij drukte direct verbroken en het is blijkbaar iedere dag druk voor 5 uur per dag of meer. de klantenservice is daarom nagenoeg nooit bereikbaar.
AlgemeenIk heb een muis en toetsenbord besteld. Snel geleverd. Prijstechnisch goed geprijsd vooral randapparatuur. Wat ik zelf mis is een duidelijke voorraad indicatie. Ik had blijkbaar een van de laatste toetsenborden omdat de volgende dag het product niet meer beschikbaar was\is.
VerzendingSnelle verzending met DHL. Zelf vind ik de verzendkosten op andere producten wel een nadeel waardoor prijstechnisch het soms wat minder voordelig is.
KlantenserviceDe muis was niet veel later goedkoper en met een actieproduct. Contact opgenomen met de klantenservice en na een dag heen en weer gemaild te hebben is het keurig opgelost. Uitstekende service!
Heel erg bedankt voor de fantastische review! We hopen je snel terug te zien.😊
AlgemeenDuidelijke site, ruim assortiment en in de outlet hoek genoeg leuks voor een mooie prijs. Betalen met ideal/creditcard/afterpay kan allemaal. Alleen de verzendindicatie blijft een ding: niet alles wordt meteen geleverd binnen het beloofde tijdsbestek.
VerzendingDe verzending is goed geregeld, al blijft het gek om in tegenstelling tot andere concullega's nog verzendkosten te blijven rekenen boven bedrag X.
KlantenserviceDe klantenservice is goed bereikbaar per telefoon, na 7min wachten te woord gestaan. Maar de klantenservice zelf kan niks betekenen bij een klacht, ze verwijzen je rechtstreeks naar de klachtenafdeling. Die klachtenafdeling zelf reageert met 14 dagen, maar ondertussen zit ik met een onbruikbare atx voeding zonder 4+4 cpu pin kabel. Dus mijn klacht is niet naar tevredenheid opgelost.
Beste,
Heel erg bedankt voor de 4 sterren.😀Zou je ons een e-mail op feedback@alternate.nl kunnen sturen met je ordernummer, zodat een collega kan meekijken voor de afhandeling van je klacht.
AlgemeenMeerdere onderdelen voor een nieuw systeem besteld. Site is duidelijk, en prijzen zijn marktconform. Na bestelling 's avonds, kreeg ik netjes nog dezelfde avond een verzendbevestiging.
Verzending's avonds besteld, waarna alles netjes de volgende dag geleverd werd.
Spullen werden in een grote doos geleverd, waarbij er genoeg opvulmateriaal gebruikt werd zodat alles zonder beschadiging is aangekomen.
Had zelf verkeerd geheugen besteld, hier kwam ik achter toen ik het spul ontvangen had. Via de site is makkelijk een retouraanvraag in te dienen, inclusief gratis retourneren. Nadat ik het pakketje terug gestuurd had, kreeg ik gelijk de volgende dag bevestiging dat het pakket ontvangen was, en binnen een uur de bevestiging dat het geld terug gestort wordt.
Heel erg bedankt! voor de fantastische review! We hopen je snel terug te zien.😊
AlgemeenBestellen en betalen gaat makkelijk. Pas daarna beginnen de problemen met Alternate. Informatie over retourprocedure is onduidelijk/tegenstrijdig.
VerzendingNiets bijzonders. Omdoosje opgevuld met luchtkussens.
KlantenserviceOp 1 december een EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING besteld. Deze werd geleverd op 8 december. Sneller dan verwacht, maar dat is ook het enige positieve aan deze koop.
De kaart blijkt defect, geeft artefacten en laat de hele pc vastlopen. Dus op 13 december is de kaart retour gestuurd.
Op 22 december kreeg ik bericht dat Alternate zelf een defect had geconstateerd en dat de kaart op 16 december, een week daarvoor al, is teruggestuurd naar de fabrikant. Vervolgens hoor ik niets meer.
Ondertussen zie ik op het Tweakers forum dat er hierna minstens twee momenten zijn geweest waarop andere klanten van Alternate hetzelfde type kaart geleverd hebben gekregen. Dit terwijl ik wacht op een vervanging van mijn retour.
Op mijn vraag waarom ik niet geholpen word, is het antwoord: wij hebben de kaart retour gestuurd want dat is sneller, anders moet je achteraan sluiten in de wachtrij. Een kaart reserveren voor een gedupeerde klant blijkt dus onmogelijk.
Bij nogmaals informeren over de status van mijn retour wordt mij weer verteld dat de kaart naar de fabrikant is gestuurd. Mijn vraag of het niet redelijk zou zijn als ik bovenaan de wachtlijst zou komen wordt niet eens meer beantwoord.
Op 26 januari, dat is ZES weken nadat de kaart retour is gestuurd, krijg ik bericht dat de kaart niet op voorraad is en dat ik mijn geld terug kan krijgen. Er wordt geen alternatief geboden.
Ik heb verschillende malen gebeld maar door grote drukte wordt de verbinding direct verbroken. De enige communicatie met Alternate loopt dus via de email waarin steeds niet wordt ingegaan op mijn vragen of voorstellen.
Laatste bericht van Alternate is dat ze me niet anders kunnen helpen dan mij onderaan de wachtlijst te plaatsen voor dezelfde, of een andere kaart. Dat kan ik zelf ook, waar is de service?
Als ik bij Alternate direct een nieuwe kaart had besteld en de defecte had geannuleerd, had ik al een kaart gehad. Blijkbaar moet je bij Alternate je eigen klantenservice doen.
Dat ik geen voorrang krijg, zelfs niet bij dezelfde kaart is onacceptabel. Dit is een zaak van garantie, geen nieuwe verkoop. Dat laatste maakt Alternate ervan.
Ik heb nu mijn geld teruggevraagd. Zelden ben ik zo klantonvriendelijk behandeld door een webshop.
EDIT NA REACTIE ALTERNATE:
In al mijn emails heb ik duidelijk het probleem omschreven. Het lijkt me niet nodig om dit nog eens te mailen.
De enige oplossing die Alternate aandraagt is om achteraan te sluiten in een wachtrij. Dit terwijl ik al zeven weken wacht op een RMA, terwijl Alternate gewoon kaarten uitlevert aan andere klanten.
Ik heb inmiddels EVGA benaderd met de vraag om uit te zoeken wat er gebeurd is met de kaart (serienummer).
Alternate probeert het in de reactie te laten lijken alsof ze oplossingen hebben aangedragen maar dat is simpelweg niet waar.
Weer wordt er niet ingegaan op de vraag waarom ze mij laten wachten terwijl andere klanten bediend worden.
Doorzichtige damage control.
Beste Jasper,
Bedankt voor je review. Wat vervelend om te moeten vernemen dat je niet tevreden bent met de huidige afhandeling van je retour. Je geeft aan dat er reeds contact is opgenomen met onze klantenservice om de mogelijke opties te bespreken. Gezien wij geen voorraad hebben van je huidige kaart is een omruiling dan ook niet mogelijk. Er is dan ook een oplossing aangeboden welke binnen onze kracht liggen wanneer deze niet naar wens zijn mag je hiervoor een e-mail sturen naar feedback@alternate.nl zodat wij dit na kunnen gaan voor je. Uiteraard is het mogelijk om een kaart voor je te reserveren, mits het op voorraad is. Mocht dit niet het geval zijn kom je inderdaad achter in de wachtrij te staan. Het zou natuurlijk niet netjes geweest zijn als we je voor in de wachtrij zetten, andere klanten wachten natuurlijk ook gewoon op een kaart. Onze excuses voor enig ongemak en wij zien graag nog een e-mail tegemoet.
AlgemeenItems besteld, waarvan 1 PC fan 2 maal. Een daarvan was niet in voorraad. Prima, dan wacht ik wel even. 1,5 maand later berichtje gestuurd met "hey waar blijft het". Netjes een mailtje terug met "sorry komt waarschijnlijk over een weekje in voorraad. Week later, sorry geen idee wanneer het weer in voorraad komt. Weer een weekje later, nadat ik 1 fan al geannuleerd heb zodat ik iig de andere alvast kan krijgen, "sorry maar de andere fan hebben we ineens ook niet meer". Ik heb 2 maanden met geduld gewacht om alleen te horen dat mijn andere fan nu ook niet meer beschikbaar is!? Het geld duurt overigens ook rustig meer dan een week om terug gestort te krijgen, als ik het nog uberhaupt krijg.
KlantenserviceBeleefd, Professioneel & redelijk snel. Maar sorry hoor, na meer dan 15 mails ben ik ineens 2 van mijn items kwijt.
Bedankt voor jouw feedback, Tjan! Wat vervelend om te moeten vernemen dat je niet tevreden bent met de huidige afhandeling van je bestelling. Je geeft aan dat er reeds contact is opgenomen met onze klantenservice om de mogelijke opties te bespreken waar uit is gebleken dat er een alternatief is aangeboden. Er is dan ook een oplossing aangeboden welke binnen onze kracht liggen wanneer deze niet naar wens zijn mag je hiervoor een e-mail sturen naar klachten@alternate.nl zodat wij dit na kunnen gaan voor je. Het kan inderdaad voorkomen dan een artikel niet meer op voorraad is. Volgens onze informatie ben je inmiddels geholpen door onze collega en is er een credit aangemaakt. Onze excuses voor de vervelende situatie en hopen je wederom in de toekomst van dienst te mogen zijn.
AlgemeenZolang er geen "extreme" drukte is o.i.d. gaat alles goed bij Alternate. Is er echter een probleem met verzending of iets anders loopt het in de soep. Het is een beetje geluk hebben.
KlantenserviceKlantenservice 4 dagen na het bestellen gebeld over het nog steeds niet ontvangen van T&T code, 30 minuten in de wacht en na 1 minuut afgewimpeld met "Het zal hier wel zijn blijven liggen, we sturen het morgen op.". T&T code natuurlijk niet ontvangen, 10 dagen na bestellen een email gestuurd, geen reactie. Volgende dag weer bellen met de klantenservice, 1 uur in de wacht. Op vragen of ik het dan niet zelf af kon halen: "Nee dat is niet mogelijk". Of het dan naar een ander adres kan: "Nee dat is niet mogelijk". Eerlijk gezegd verwacht ik weinig meer van de klantenservice van Alternate.
Edit: na het annuleren van mijn bestelling (dag na laatste belletje waar mij beloofd werd dat mijn pakketje direct aan PostNL overgedragen zou worden) ineens wel een mail terug dat ik mijn geld terug zou krijgen. Blijkt dat er dan ineens wel een reactie mogelijk is.
Bedankt voor jouw feedback! Jammer om te lezen dat je niet tevreden bent over onze service... Wij weten niet precies wat er is gebeurd met je bestelling. We willen dit natuurlijk graag voor je oplossen! Zou je ons een e-mail op feedback@alternate.nl kunnen sturen met je ordernummer zodat een collega kan meekijken naar wat er mee gebeurd is. Onze excuses voor enig ongemak en wij zien graag een e-mail tegemoet.
AlgemeenEen fijne webshop waar ik al jaren hardware koop. De site is overzichtelijk en ook op prijs is Alternate prima.
VerzendingIk heb nog nooit een zending ontvangen die niet goed was ingepakt of die traag werd verzonden. Met het verzenden zit het goed bij Alternate.
KlantenserviceHelaas was mijn voeding binnen 3 weken defect. Hoe meld je dat bij Alternate? Je kunt een email sturen naar klantenservice@alternate.nl. Daar gaat het mis.
Je mail komt op de grote hoop en je kunt wachten. Inmiddels wacht ik 3 dagen. Dat vind ik lang. De RMA procedure moet nu nog gestart worden en ik ben bang dat ik nu zeker 3 weken zonder werkende PC zit.
Waarom kan ik niet bij mijn order een klacht button indrukken, het probleem omschrijven en zo in een andere inbox terecht komen? Een inbox waar prioriteit aan gegeven wordt omdat het over klachten gaat, klachten vervelend zijn voor klanten en klanten met klachten graag snel geholpen willen worden? Een inbox waar geen vragen van klanten in belanden die geadviseerd willen worden over hardware en alle andere zaken waar een klantenservice zich mee bezig houd?
Geen goede zaak Alternate. Klachten zouden vlot moeten worden afgehandeld.
Ik zal deze review updaten zodra ik informatie heb ontvangen over de RMA procedure.
EDIT: Vandaag een retourlabel ontvangen. Ik blijf erbij dat de klachtafhandeling apart zou moeten zijn van algemene klantenservice zaken.
Beste,
Vriendelijk bedankt voor je feedback op Tweakers. Hoewel het niet positief is, zal dit ons alleen maar helpen om in de toekomst beter te worden. Momenteel werken wij met man en macht de ongekende drukte weg. Ook medewerkers van andere afdelingen springen bij om elke klant zo snel mogelijk van een antwoord te kunnen voorzien. Helaas zijn al deze inspanningen nog niet voldoende om de langere responstijd te verkorten.
Er zal uiteraard oplossing worden aangeboden welke binnen onze kracht liggen wanneer deze niet naar wens zijn mag je hiervoor een e-mail sturen naar klachten@alternate.nl zodat wij dit na kunnen gaan voor je. Onze excuses voor de vervelende situatie en hopen dat je product snel gerepareerd zal worden, en uiteraard plezier van kunt hebben.
AlgemeenAls particulier iets kopen bij Alternate is niet meer mogelijk online. Ik kocht hier veel spullen. Maar nu is beleid van het bedrijf zeker om particulieren als Rechtsvorm te weren. Je bent nu verplicht bij een aankoop online je rechtsvorm te vermelden.
Beste Shaswin,
Erg vervelend om te lezen dat je Alternate op deze manier omschrijft waardoor wij erg nieuwsgierig geworden zijn wat hier de reden van is. Zou je ons hiervoor een mail kunnen sturen naar feedback@alternate.nl ? We zien graag een e-mail tegemoet.
AlgemeenTen tijde van bestelling was de Fractal Design Meshify 2 (solid) enkel bij Alternate op voorraad beschikbaar. Bij wat concurrenten rondgevraagd betreffende levertijden, maar niemand kon met een concreet antwoord komen. In dit geval was Alternate dus de enige optie, maar zeker niet slechter daardoor, als ze wel voorraad weten te bemachtigen. De website is verder overzichtelijk genoeg en heeft voldoende filters om het juiste product te vinden (zoals bijbestelde ventilatoren). Met verzendkosten zijn ze helaas nog altijd iets aan de hoge kant, voor kleine bestellingen dus een drempel maar in dit geval nog acceptabel.
VerzendingBestelling kwam de volgende dag netjes binnen, voldoende e-mails van Alternate en DHL hierover gekregen. De behuizing zat in de originele doos, wat prima is gezien het formaat en de aanwezige verpakkingsmaterialen. De 3 ventilatoren werden in een apart doosje geleverd met wat luchtkussen als opvulling.
Heel erg bedankt! voor de 5 sterren Ronald! We hopen je snel terug te zien.
AlgemeenHeb 10 januari speakers besteld en betaald. Tot op heden taal noch teken. Bedrag uiteraard wel afgeschreven. Telefonisch is men onbereikbaar. Het lijkt wel een Zombie bedrijf.
VerzendingNiet geleverd. Contact blijkt onmogelijk. Ik vrees dat men op de rand van een faillisement staan.
KlantenserviceOnbereikbaar. Lijkt toch een serieuze partij. In de praktijk blijkt dit in ieder geval voor mij niet zo te zijn.
Bedankt voor je review.
Erg vervelend te moeten vernemen dat je ons bedrijf op deze manier omschrijft waardoor wij erg nieuwsgierig geworden zijn wat hier de reden van is. Momenteel is het ongekend druk waardoor het langer kan duren voordat je een reactie van ons ontvangt dan gewenst. Wanneer je ons telefonisch niet te pakken krijgt kan je contact met ons opnemen via de e-mail, live chat of social media. Wij zullen je dan zo snel als mogelijk verder helpen.
AlgemeenBestel al jaren bij Alternate en nagenoeg altijd goede ervaringen bij ze. Had een videokaart in pre-order staan en deze uiteindelijk geannuleerd omdat het erg lang ging duren(3060ti) waar ze ook niets aan kunnen doen. 2 dagen na annulering stond het geld terug op mijn rekening! En dat is zoals het hoort!
VerzendingTot nu toe altijd vlekkeloos verlopen.
KlantenserviceZover ook goed, buiten 1 incident in het verleden met een videokaart. Vorig jaar had ik een defecte Corsair geheugen module en binnen 3 dagen had ik een nieuwe set thuis liggen onder garantie!
Beste,
Bedankt voor de fantastische review! De beste service voor onze klanten is waar wij voor gaan en hopen je snel terug te zien. 😁
AlgemeenBestelling was in eerste instantie goed geleverd en gezien de hele voorraad issues rondom de RTX kaarten zeer tevreden met de uiteindelijke levertermijn.
De kaart was echter dead-on-arrival en de afhandeling van de RMA is waardeloos. Ondertussen is de kaart al 6 weken terug bij Alternate / fabrikant en is er nog steeds zicht op afhandeling van de RMA.
Prima, zoals je tegenwoordig mag verwachten.
KlantenserviceHet aanmelden van de RMA was snel geregeld en leek voorspoedig te gaan. De kaart was vrij vlot ook door Alternate als defect aangemeld en ik kreeg bericht dat deze terug ging naar de fabrikant.
Waar het waardeloze begint is dat we ondertussen 6 weken verder zijn en ik netjes heb gewacht met om de 2 weken een berichtje of er een update is, bij gebrek aan communicatie vanuit Alternate. Hierop krijg ik steeds hetzelfde bericht namelijk: "We hebben nog niks gehoord vanuit de fabrikant".
Kan Alternate op zich niks aan doen, maar ze kunnen me allerminst op de hoogte houden en er actief achteraan gaan. Dat ik er zelf achteraan moet gaan om vervolgens te horen dat er geen nieuws is, is na 6 weken natuurlijk onredelijk.
Ondertussen zijn er van deze kaarten ook gewoon leveringen gedaan bij Alternate, en andere webshops, dus ze gaan overduidelijk gewoon voor het makkelijke geld ten koste van een fatsoenlijke RMA afhandeling..
Alternate krijgt dan ook een meer dan terechte waardeloze beoordeling.
*edit na telefoongesprek: zojuist gebeld over een mogelijke oplossing naar een kaart die 260 euro meer kost (na prijsverhogingen van de afgelopen maand). Fijne oplossing.. Ook een verder gesprek over in ieder geval zicht op een oplossing zijn er niet. De fabrikant levert gewoon door aan webshops die de kaarten verkoopt en legt RMAs, als ik Alternate moet geloven, volledig naast zich neer. Alternate kan en wil geen kaart reserveren of mij terug plaatsen in de wachtrij want die zien het liever eindigen in een credit zodat mijn kaart met meer winst opnieuw kan worden verkocht. Ondertussen doodleuk zeggen dat er reserves worden opgebouwd voor dit soort situaties. Er is 2 weken geleden (4 weken in het RMA proces) doodleuk een levering geweest van deze kaarten..
*edit na reactie op bericht: Goed om te lezen dat ik alleen mag 'voordringen' (hoe is deze situatie ook voordringen?) als ik 260 euro bij betaal. Bevestigd alleen maar wat ik al geschreven had.
Hi,
Bedankt voor je review. Wat vervelend om te moeten vernemen dat je niet tevreden bent met de huidige afhandeling van je retour. Je geeft aan dat er reeds contact is opgenomen met onze klantenservice om de mogelijke opties te bespreken waar uit is gebleken dat er een nieuwe kaart is aangeboden. Gezien wij geen voorraad hebben van je huidige kaart is een omruiling niet mogelijk. Er is dan ook een oplossing aangeboden welke binnen onze kracht liggen wanneer deze niet naar wens zijn mag je hiervoor een e-mail sturen naar klachten@alternate.nl zodat wij dit na kunnen gaan voor je. Uiteraard is het mogelijk om een kaart voor je te reserveren, echter kom je wel achter in de wachtrij te staan. Het zou natuurlijk niet netjes geweest zijn als we je voor in de wachtrij zetten, andere klanten wachten natuurlijk ook gewoon op een kaart. Onze excuses voor enig ongemak en wij zien graag een e-mail tegemoet.