Gebruikers over webshop ALTERNATE.nl
Review toevoegenIk maak kans op een prijs
AlgemeenDe website van Alternate is duidelijk en overzichtelijk, aanbod & voorraad in de sectie waar ik in zoek (computer componenten) is zeer breed en vaak ook marktconform in prijs.
VerzendingArtikelen worden netjes en op tijd verstuurd (voor 22:00uur besteld = vandaag verzonden), grote losstaande artikelen (zoals een grote computer behuizing bijvoorbeeld) worden als extra pakket verstuurd, iets wat de veiligheid van andere bestelde producten ten goede komt (ipv alles in 1 grote doos proberen te stoppen). tot dusver is altijd alles heel en correct binnengekomen.
KlantenserviceIn de afgelopen paar jaar al meerdere bestellingen gedaan en daarbij 1maal een probleem gehad dat een product niet op voorraad was (waar dat volgens de productpagina wel zo was), deze "fout" werd snel en keurig opgemerkt en afgehandeld door de klantenservice Alternate.
AlgemeenZoals altijd goede prijs/kwaliteit verhouding en supersnel geleverd. Ook nu weer de volgende dag geleverd.
AlgemeenZe hadden een Lian Li 216 kast te koop met een doos met waterschade met flinke korting. Die heb ik meteen besteld. Kwam inderdaad met een gerepareerde doos binnen maar de kast was nog perfect.
VerzendingDoos was kapot en weer dicht geplakt maar sterk genoeg voor verzending en kwam keurig aan.
Algemeens'Avonds besteld en volgende werkdag al binnen zonder gedoe. Prima dus. Makkelijke betaal methode, vrij simpel allemaal.
AlgemeenHier een Keychron Q8 toetsenbord gekocht met korting. Alternate is in een van de weinig webshops waar deze in Nederland te koop is.
VerzendingProduct was netjes binnen een dag verzonden via DHL en volgende dag binnen.
AlgemeenIndien ik computer benodigdheden nodig heb dan bestel ik die meestal bij Alternate. Ze hebben goede prijzen, leveren vlot en betrouwbaar adres.
VerzendingHeb een ryzen 5800 x3d besteld voor upgraden van mij. Computer
AlgemeenIk heb altijd een goede ervaring gehad met Alternate. Vaak kies ik voor dit bedrijf omdat ze aantrekkelijke acties hebben, sommige producten over het algemeen goedkoper zijn en omdat ze een groot assortiment hebben. Dit alles zonder in te leveren op klantenservice of levertijden.
AlgemeenKocht een outlet-product(retourproduct) voor een enigszins oke prijs.
Lager dan ander verkopers, maar ja dit scheelde niet veel ookal is dit resale van een retourproduct.
Product bevatte al beschadigingen.
Blijkt ook nog eens dat je op outlet producten maar 6 maanden garantie krijgt.
Ik zou aanraden tweede kansjes te kopen bij Coolblue want daar krijg je tenminste volledige garantie van 2 jaar bij.
Daarnaast moet je bij Alternate ook nog eens de verzendkosten betalen en mocht je dan bedenken dat je het product toch niet wil dan moet je de retourkosten ook nog eens betalen.
Algemeen's Avonds een bestelling geplaatst (processor en geheugen) die de volgende dag al werd geleverd. Het bestellen ging eenvoudig en snel.
VerzendingVerzending ging via DHL en dat verliep prima, alhoewel DHL ruime tijdsvakken hanteert.
AlgemeenBestelling ging prima. Product was defect en heb ik retour gestuurd en daarna begon het wachten. Inmiddels meer dan een week en geen enkele reactie. DHL bevestigt correcte aflevering. Bellen en mailen naar Alternate heeft geen zin ze geven aan het te druk te hebben.
VerzendingBestelling ging prima. Product was defect en heb ik retour gestuurd en daarna begon het wachten. Inmiddels meer dan een week en geen enkele reactie. DHL bevestigt correcte aflevering. Bellen en mailen naar Alternate heeft geen zin ze geven aan het te druk te hebben.
KlantenserviceKantenservice geeft aan het te druk te hebben om retourzendingen binnen een wek te verwerken
AlgemeenHeb via Alternate een Asus RX6650XT gekocht, doos was geopend geweest waardoor ik hem met een hoede korting heb kunnen kopen. Het product was goed en is snel geleverd.
VerzendingProduct was goed verpakt en is zonder beschadigingen aangekomen.
AlgemeenFractical Design North overal uitverkocht behalve hier.
Binnen 1 dag binnen. Fantastisch dat ze eerlijk zijn over hun voorraad. Andere niet nader te noemen webwinkel kan hier echt wat van leren.
AlgemeenDe website is goed in elkaar gezet, alles is duidelijk en je kan goed filteren. De levering is prima en de klantenservice ook.
VerzendingDe verzending gaat simpel een gemakkelijk. Kwam snel aan
KlantenservicePrima. Hoefde er bij deze bestelling niet mee in contact te komen, maar bij een vorige bestelling ging het goed.
AlgemeenPrijzen zijn goed, ik heb geen problemen gehad in het gehele proces maar weet van vorige bestellingen dat ook dan Alternate klaar staat op te helpen.
AlgemeenExact wat je wenst van een moderne webshop: supersnel, accuraat en in dit geval de scherpste prijs.
Ik bestelde een Rizen processor, bijna 50 Euro goedkoper dan elders. Vrijdagmiddag besteld, zaterdagochtend bezorgd.
Supersnel, in minder dan 24 uur geleverd. Goed verpakt, de bon netjes in de doos, zoals het hoort.
AlgemeenPrijs kwaliteit verhouding is goed. En de website is overzichtelijk. En de snelle bezorging is ook fijn.
VerzendingDe levering werd op de aangegeven tijd bezorgt en de bezorger was vriendelijk.
Algemeengoede site voor al je pc benodigdheden. heb al vaker besteld en nog nooit een probleem gehad. een keer een videokaart ter reparatie gestuurd en binnen een week had ik hem weer gerepareerd terug. binnen een dag krijg je meestal je bestelling al binnen.
Verzendinghad een ssd besteld. kreeg hem snel binnen en in uitstekende staat. goede verpakking gebruikt ervoor
Klantenserviceuitstekende klantenservice. geen problemen ermee.
AlgemeenAlternate had een SSD voor een heel scherpe prijs in de aanbieding. Deze heb ik in combinatie met een aantal andere producten gekocht.
De website is overzichtelijk en er zijn regelmatig scherpe aanbiedingen.
De vele shopreviews op basis van winacties die ik zie bij anderen ben ik geen voorstander van. Dat heeft Alternate eigenlijk ook niet nodig.
De verzending ging snel en de updates waren accuraat. De verpakking was op maat en daarmee ook milieu vriendelijk. Daar kunnen ze bij hun grote rivier concurrent nog wat van leren.
De verzendkosten mogen wat mij betreft naar beneden. Naar vier euro bv.
Standaard 5,95 betalen zorgt ervoor dat ik niet vaker bij Alternate koop.
AlgemeenHad de producten die ik zocht voor een scherpe prijs. Helaas 2 aparte bestellingen moeten doen met 2x bestelkosten omdat ik niet wist dat ik er een accessoire van hetzelfde merk nodig was, had dit graag als suggestie voorbij zien komen.
VerzendingVolledig voldaan aan mijn verwachtingen, een dag na de bestelling geleverd, goed verpakt en op het juiste adres (dat afwijkte van het factuuradres).
AlgemeenHet product was goed beschreven op de website van Alternate en kwam in de prijsvergelijking op Tweakers als goedkoopste uit de bus. Toen het product geleverd werd voldeed het volledig aan de beschrijving en de foto's.
VerzendingSuper snelle levering. Dat was op zich niet nodig, maar was wel prettig. Ik heb het product 's avonds besteld en de volgende middag had ik het al in huis.