De LG GX heeft energielabel A meegekregen en behoort daarmee tot de zuinigste oledtelevisies van dit moment. Als het nog zuiniger moet, zijn er lcd-modellen te vinden die efficiënter met elektriciteit omgaan, maar wat beeldkwaliteit betreft kunnen deze zich in de verste verte niet meten met een oled. Zo uit de doos gebruikte ons 65"-testmodel gemiddeld ongeveer 195W, waarbij het toestel 255cd/m² aan helderheid produceerde.
Nadat we de helderheid hadden afgesteld op 250cd/m², zakte het gemiddelde verbruik naar 167W. Wie 's avonds kijkt in een niet al te fel verlichte kamer, kan toe met een helderheid van 120cd/m² en als we de GX daarop afstellen, zakt het verbruik naar een gemiddelde van 113W. Uiteraard kan de tv de helderheid ook automatisch aanpassen aan het omgevingslicht door middel van de ingebouwde lichtsensor. Zo heb je altijd een mooi beeld en verbruikt de tv niet onnodig veel energie.
Geluid
Een audiosysteem ontwikkelen dat goed klinkt, maar niet al te veel ruimte inneemt, is een enorme technische uitdaging. Gezien de dikte van slechts twee centimeter hadden we dan ook geen hoge verwachtingen van de GX. Bij het beluisteren werden we echter aangenaam verrast door het super compacte luidsprekersysteem. Uiteraard is de basweergave niet indrukwekkend, maar er zijn wel degelijk lage tonen te horen. Zeker op niet al te hoog volume is het geluid prima en klinken de kleine luidsprekers een flink stuk groter dan ze daadwerkelijk zijn.
Boven de vijftig procent volume worden de beperkingen van de luidsprekers hoorbaar en als je het maximale volume nadert, klinken ze erg schel. De verstaanbaarheid blijft prima, maar voor films en muziek blijf je het liefste onder de vijftig procent van het maximale volume. Voor het gemiddelde televisieprogramma vinden we het geluid prima, maar bij het bekijken van films of concerten komen de beperkingen van dit audiosysteem duidelijk naar voren en ben je veel beter af met een goedkoper model uit LG's C-serie.
Een ander minpunt, dat vanaf modeljaar 2020 voor alle modellen van LG geldt, is dat er geen dts-geluid kan worden weergegeven. LG heeft ervoor gekozen om, net als Samsung en Panasonic, te besparen op dts-licenties. Wie vooral naar video-on-demanddiensten kijkt, heeft hier geen last van, maar als je graag films in hoge kwaliteit vanaf schijfjes afspeelt, kun je hier wel tegenaan lopen en ben je dus verplicht om een extern audiosysteem met dts-ondersteuning te gebruiken.