Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

A Plague Tale: Innocence Review

Prachtig avontuur vol emotie

Conclusie

A Plague Tale: Innocence is een prachtige game en een bewijs dat hype en een fanfare niet nodig zijn om een game succesvol in de winkels te leggen - al zal voor zo'n game altijd moeilijk zijn om de aandacht te krijgen die het eigenlijk verdient. Het enige mankement dat A Plague Tale: Innocence echt heeft, is dat de game vrij kort is. Met een uur of tien kun je er makkelijk doorheen zijn en aangezien je de game echt moet spelen voor het verhaal en het avontuur, is een tweede speelsessie niet echt aantrekkelijk. Dat maakt de game relatief duur, maar wij scharen ons dan toch in kamp 'liever tien uitstekende uren, dan twintig aardige'. Wie A Plague Tale: Innocence koopt, zal zich zeker geen buil vallen en heeft meteen een van de fijnste verrassingen van 2019 in huis.

Getest

A Plague Tale: Innocence, PS4

Prijs bij publicatie: € 49,99

Vanaf € 39,99

Vergelijk prijzen

Bekijk alle uitvoeringen (3)

Reacties (56)

Wijzig sortering
Een uur of 10 en dan de game kort noemen :-) Om eerlijk te zijn vind ik het jammer dat dat punt aangehaald wordt. De pers moedigt daarmee het "rekken" van de game aan waardoor herherhaling, opvulling en andere zaken in de game worden gebakken wat niet altijd de kwaliteit van de game ten goede komt vind ik.

Ik ben al lang blij als ik niet 30+ uur door een game hoef te ploeteren. Kwaliteit voor kwantiteit zeg maar.
Er zit een vreemde veronderstelling in je redenatie. Alsof games die meer dan 10 uur duren als vanzelf saaie opvulling krijgen. Dat kan uiteraard, maar hoeft niet. Er zijn toch echt games die het tegendeel bewijzen. Verder: er is niets mis met een campagne van 10 uur, maar voor een singleplay only game is het aan de korte kant en dan komt in de afweging de prijs van de game om de hoek kijken, als factor die dan opeens van belang wordt.
Hey Paul.

Misschien moet ik dan even nuanceren; ik bedoelde niet dat alle games dan automatisch saaie opvulling krijgen maar het is wel zo dat games vaak afgerekend worden op een korte speelduur.

Ik weet niet hoeverre het van invloed is maar ik kan mij wel voorstellen dat game developers / uitgevers daardoor beinvloed raken en zorgen dat een game langer wordt.

Voor een singleplayer ervaring vind ik 10 tot 12 a 13 uur echt wel keurig. In die trant zeg ik wel dat games die het dubbele duren dat niet altijd in goede gameplay terugkomt. (Uiteraard alle props voor de games die dit wel hebben)

Ik heb mij met AC:Odyssey ook vermaakt, maar duurde mijn inziens ook veel te lang met levelen en onzinnige doe dit en dat content.

Mijn punt is; als de game gewoon goed is, een kwalitatief verhaal vertelt en af is en 10 uur duurt zou ik het aan de korte kant niet als min-punt aanhalen.

Maar goed, sommige gamers zijn voor de lengte van een game wel heel gevoelig. Misschien ben ik wel te oud en heb ik gewoon te weinigr tijd te besteden :)
Maar goed, sommige gamers zijn voor de lengte van een game wel heel gevoelig. Misschien ben ik wel te oud en heb ik gewoon te weinig tijd te besteden :)
Dat je op een gegeven moment, als je wat ouder wordt, wat minder hebt voor of wilt besteden aan games, dat snap ik :) Zo gaat dat...

Maar toch, als een game goed is... Kan'ie bijna niet lang genoeg duren. Dan toch maar wat nachtelijke uren ;)
Ik ben al lang blij als ik niet 30+ uur door een game hoef te ploeteren....lol
zullen de meesten niet mee eens zijn{zoals ik} als de game tekort is vind ik HET niks!!! {zkrs wat de game kost}.
Wat mij betreft heb ik geen probleem om geld neer te leggen voor een kort, maar zeer goed verhaal. En anders kan je altijd nog kijken op isthereanydeal.com voor een stukje van de prijs af :)
Ja prima ieder zo zijn wil/ keus.
Wat ik belangrijk vind is ook mijn keus.
Voorbeeld Witcher series geniaal en veel game plezier.
Dat is pas ....a game for money ;)

[Reactie gewijzigd door noway op 8 juni 2019 18:12]

De duur van die game is juist een reden om er niet aan te beginnen omdat het mij te veel tijd kost. Moet @SkyStreaker hier dan ook gelijk ingeven.
Inderdaad is 10 uur prima. Al die "open world"-games waar alle "missies" gewoon herhaling na herhaling zijn, is ook maar niets.
Dan is dit gewoon veel leuker.
Tweakers is een beetje laat, maar dit is wel een single player adventure waard om te spelen.
Daar tegenover staan natuurlijk ook gewoon games die zonder 100x een MMO-style quest doen toch 20-40 uur kunnen duren en dat het verhaal e.d. gewoon goed is. Het is niet simpelweg of 10 uur alles in orde of 20 uur en alles is saai.
Ploeteren ook, hahaha. Gamen zou toch juist leuk moeten zijn? Hele rare redenering dit. En ja, 10 uur is echt wel heel erg kort...
Sommige games hebben een aardige grind factor. Dat kan je best wel eens zien als ploeteren.
Daarom als je via MetaCritic alle reviews bekijkt zal dit bij elke reviewer anders zijn. De een vind het kort, de ander lang genoeg. Exact zelfde reviews krijg je niet overal hetzelfde. :)
Je hebt groot gelijk Juggle. De lengte van deze game is perfect.
Hoelang een campaign moet duren hangt van de game, het genre en het verhaal af. Bij sommige is dat 10u en bij andere 20.
Veel te veel games voegen inderdaad te veel busywork toe om de game te rekken.

Ik wil er ook aan toevoegen dat dit een van de mooiste games is die ik ooit zag. De licht en schaduw effecten zijn de beste die ik al zag. Ik speel wel op pc, als dat verschil maakt.
Vallen de graphics echt zo tegen?
Dat commentaar snap ik ook niet zo als minpunt in de review: het ziet er prachtig uit. Misschien dat met raytraced reflecties in plassen mist ofzo?

Enige dat mist, zoals altijd helaas weer, is een field-of-view slider. Het voelt wat krap en duizeligmakend op een groot 4k scherm, maar niet extreem. En aangezien het een home-made engine is werken de standaard bv UE mods niet voor fov.

Misschien dat het op een console getest is, dat ziet er wat minder uit dan pc op ultra. Oh, dat staat er ook :+ Ja, PS4, dat scheelt een stuk als de screen shots vergelijk. Eigenlijk een beetje flauw: dat is als zeggen "we hebben de graphics op medium gezet, en het ziet er wat gedateerd uit"

[Reactie gewijzigd door Zoijar op 8 juni 2019 16:20]

Op de pc kan het POTENTIEEL mooier uitzien, wat afhankelijk is van het insteekkaartje. Maar ontopic: het is een mooie game en die 10 uur zijn meer dan prima! Games met oneindige saaie missies hoeven voor mij ook niet meer

[Reactie gewijzigd door kangeroe op 8 juni 2019 17:03]

True, maar ik ga uit van max settings (en daar heeft een 1080ti het wat lastig mee, ~50fps)

Maar moet je even het verschil zien (ook voor de -1 boven ;) ) En dat zeg ik niet als holy war pc vs console, maar omdat ik het op de PC speel en dus de negatieve comments op de graphics echt niet begreep. Nu met deze twee images hieronder snap ik het wel.

PC: https://d2skuhm0vrry40.cl...G11/format/jpg/quality/95
PS4: https://d2skuhm0vrry40.cl...G11/format/jpg/quality/95
Jij speelt op 4k? Ik speel ook alles op max. Resolutie op 2560×1440. Ik haal dan rond de 50-100fps op een normale 1080 gtx.
Ja 4k inderdaad, soms is het ook wel meer, maar niet stabiel 60
Ik zie geen verschil :+
hoewel het afhankelijk is van het insteekkaartje is hetgeen waar je het tegenover vergelijkt alsnog niet meer dan een 5 jaar oude midtier gpu...

m.a.w. je moet behoorlijk je best doen om dat potentieel niet tot de waarheid te laten bekomen.
Ik game ook op PS4 dus vind het wel goed dat ze hier een review van geven. Eigenlijk moet je van de pc en console een graphic review geven.
Nee. De omgevingen zijn echt prachtig. Daar zijn veel manuren in gestoken.
Ze hebben ook veel energie gestoken in het verhaal dat je langszij ziet, in gebieden waar je niet per sé zelf in kan, maar waar je wel gade kunt slaan wat er gezegd en gedaan wordt.
Veel oog voor detail, en echt geen slechte graphics. En dat is een understatement.
Ik vind het ook een beetje vreemd. Om eerlijk te zijn bestaan er niet veel games die er mooier uit. Alleen ik vind wel dat Chromatic aberration erg aanwezig is. Dit is makkelijk op te lossen bij de .config.

[Reactie gewijzigd door miknic op 8 juni 2019 17:27]

Ja, dat was sinds dag 1 een ding inderdaad. Maar dat kan na de update zelfs nu in de normale settings aangepast worden.
Ow mooi, afgelopen tijd nog niet opgestart. Zal het ff gaan testen straks
Ziet er volgens mij best goed uit.
Het heeft een beetje weg van de meer modernere laura croft.Van de derde persoon gekeken lijkt het op tombraider.Ziet er goed uit, ook wat indeling betrefd.
Zoijar :dat was mijn vraag komt dit spel ook de pc uit?Zijn de beelden vanaf een console gehaalt?

[Reactie gewijzigd door rjmno1 op 9 juni 2019 01:03]

De game is te koop op Steam!
Ik vond graphics heel goed en dit is niet gewoon gegenereerde levels of zo, maar echt handmatige werk met alle effecten etc. Sfeer in spelt voelt heel goed en geluid heeft top kwaliteit!

Dus - RECOMEND :)
Ik denk dat je dit niet te letterlijk moet nemen en dat er meer bedoeld word dat het niet allemaal even consistent is. De Graphics van wat ik er van gezien heb zijn toch echt wel top notch. Volumetric lighting/fog, er word veel geometry voor de vegetatie zoals de bomen gebruikt, ook zie ik meerdere gescannede assets van Megascans. Gescanned assets van zijn van de hoogste qualiteit. Dit is een techniek die ook veel in de BF series voor komt.
Ik kende deze titel niet, maar als ik dit zo lees ziet het er wel uit als een goede game. Nog maar even wachten dan tot de prijs iets lager is en dan een keer kopen.
De steam versie is te vinden voor 33 euro.
Trouwens ook beschikbaar op GeForce now: https://www.nvidia.com/nl...orce-now/supported-games/
Waar zie je de steam versie voor 33 dan? Bij mij is hij 45 op steam en op de pricewatch ook.
Je kan een sleutel kopen voor de Steam versie op bepaalde sites, die zijn goedkoper dan op Steam.
Ja maar waar dan? Ik kan ze niet vinden. Waar heb je hem zelf gekocht?

Edit: Een beetje gegoogled inmiddels, hier zie ik hem voor 36 maar ik vind het altijd een beetje moeilijk inschatten of dit soort sites betrouwbaar zijn... https://www.cdkeys.com/pc...e-tale-innocence-steam-pc

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 8 juni 2019 21:51]

Hier is de goedkoopste 33,46 euro.
Ik heb het spel zelf nog niet gekocht.
Bedankt!! Die prijsvergelijker kende ik nog niet. (y)
Het moet wel gezegd worden dat de prijsvergelijkingssite allkeyshop.com ook niet officieel geautoriseerde doorverkopers laat zien en isthereanydeal.com en gg.deals niet.

De goedkoopste officiële doorverkoper is dit momenteel

[Reactie gewijzigd door Martin_Z op 9 juni 2019 18:48]

Zag deze spel gespeeld woorden op AngryJoeShow, zag er zeker leuk uit.

https://www.youtube.com/watch?v=8k0nT3v80VU&t=452s
De pc versie heeft 4k en franse audio, beter voor de immersie. De console 1080p en engelse audio met een frans accent dus ik denk dat de pc versie de beste is.
De consoles hebben gewoon 4k resolutie en Franse audio.
Ik vind het het beste spel wat ik ooit gespeeld heb. Sterk verhaal met fantastisch mooie omgevingen en innemende hoofdfiguren. Kort vind ik het ook niet want ik ben er ruim 17 uur mee zoet geweest.
De game is wel.. Oké.

Persoonlijk had ik helemaal geen band met de karakters, heb het gevoel dat ik niet lang genoeg met ze meegemaakt had dat ik echt om ze kon geven.

Had ook verwacht dat de game moeilijker zou worden naarmate je verder kwam maar dat ontbrak nogal. Daarnaast wordt je vrijwel de hele game aan het handje gehouden om je er doorheen te loodsen.

Ik denk dat deze game er veel aan gehad zou hebben om meer survival aspecten en een dag/nacht rotatie te hebben in een semi-open-world voor meer variërende gameplay.

Aan het einde van de game had ik eigenlijk alleen maar meer vragen over het verhaal dan in het begin, had graag meer achtergrond willen weten.

Voor mij persoonlijk was deze game een zesje.

[Reactie gewijzigd door Chefd op 8 juni 2019 16:09]

https://www.youtube.com/watch?v=_j_pdKwTuWc
Een dik half uur kritiek van Joseph Anderson.
Hoef je meteen het spel niet meer te spelen. :+

Ik was er zeer enthousiast over. Prachtig gemaakt, maar het is wel heel erg lineair en scripted.
Scenes zoals de Corrupted Cathedral zijn echt met passie gemaakt.
Het zit verder ook prima in elkaar.

Het is bijna als een film met wat input van de speler, die niet kan afwijken, want dan breek je het spel.
Oftewel, grote klasse, maar ik kijk het als een film.
Vond de looks van de game prima, had niet een 'gedateerd' gevoel. Veel details in bijvoorbeeld het bos met deeltjes in de lucht en mooie zonnestralen. Schaduwen e.d. waren ook on point. Misschien niet 100% top end, maar mijn 1070 moest toch wel aan het werk hoor. Vond het eerder jammer dat je vaak net iets te lineair door scenes werd gehaald en dan niet meer terug kon om wat meer te verkennen zeg maar. Geen dealbreaker, maar eerder een compliment omdat de game mij nieuwsgierig maakte.
Heb het spel uit en ben het gedurende het spelen van de hoofdstukken meer en meer gaan waarderen. Het is kwa gameplay enigszins te vergelijken met Uncharted/Naughty Dog games maar dan een wat darker middeleeuwse sfeer plus dat het best 'graphic' (18+) is. Op een gegeven moment loop je over best mooi gemaakte battlefields met stapels dead soldiers, de immersie bij dit spel is persoonlijk zeer goed. Ik zou het spel categoriseren onder 'interactive story' en het is voor mij heel plezierig ook omdat er nog niet te veel van dit soort simpele liniair verhaal spellen zijn. Je komt zo steeds kleine simpele puzzeltjes tegen en craften en upgrades in het spel zijn beperkt gehouden. Het aantal upgrades voor een slingshot en items is ook simpel en beperkt in vergelijking tot vele andere games.

Hopelijk helpt dit iemand.
10 uur verzekerde gameplay?
Best netjes toch?

Als vader van een gezin met 2 jonge kinderen inclusief een full time job zit ik niet meer te wachten op games met een langere speeltijd dan nodig.

Ik wil een verhaal met actie, drama en spanning.
Geen grinden en fetch quests.

Dit lijkt me nou een prachtige game om in de verzameling te hebben.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone 11 Nintendo Switch Lite LG OLED C9 Google Pixel 4 FIFA 20 Samsung Galaxy S10 Sony PlayStation 5 Cartech

'14 '15 '16 '17 2018

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True