Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

Tweakers Awards 18/19

Wie heeft gewonnen? Check de uitslag

Providers

Als KPN de scores van al zijn merken zou optellen, zou het Ziggo nipt verslaan. Dat is echter niet het geval en de grootste kabelaar van Nederland gaat dan ook opnieuw met de winst naar huis.

Hoewel Telenet een fractie minder stemmen kreeg dan vorig jaar, sleept het in deze categorie nog steeds met volle overtuiging de eerste plaats binnen.

Waar KPN op de vaste markt niet weet te winnen, mag het in de categorie mobiel wel een prijs in ontvangst nemen. Met de fusie van T-Mobile en Tele2 zou KPN het bij de volgende Awards weleens moeilijk kunnen krijgen.

In België zijn de eerste twee plekken ten opzichte van vorig jaar omgedraaid, waarbij Proximus ditmaal op de hoogste trede van het podium eindigt.

Reacties (206)

Wijzig sortering
Hoe handig zou het zijn (voor de toekomst) als de producten klikbaar zouden zijn in de scorelijsten.

Ik zal niet de enige zijn die naar aanleiding van deze overzichten nieuwsgierig is geworden naar sommige artikelen
Goed punt :) helaas ondersteunt onze grafiekentool dat niet. Ik zal eens kijken hoe we dit volgende keer beter kunnen weergeven.
D3 toch? Daarin kan je wel click events maken op SVG elementen. Of gebruiken jullie weer een library bovenop D3 die het niet ondersteund?
Wij gebruiken Datawrapper :)
Gaaf filmpje, leuk gedaan!
Jammer dat Coolblue zo hoog eindigt. Een prettige winkel daar niet van hoor, maar Amazon.de is zo veel goedkoper!

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 7 februari 2019 21:52]

Ik ga wel een beetje met de hakken in het zand staan bij deze reactie. Mensen die zeggen dat amazon op nr 1 moet staan hebben echt een korte termijn visie. Ja, het is de goedkoopste aanbieder. Maar ik nodig iedereen uit eens verder te kijken dan dat.

1. Amazon laat mensen denken dat ze altijd de goedkoopste zijn, maar hun algoritmes zijn zo geschreven dat alleen de populairste producten goedkoop aangeboden worden. Want bulk x weinig marge = nog steeds veel winst. [url]https://https://www.geek.com/gadgets/how-amazon-uses-psychology-to-trick-you-into-thinking-everything-is-cheap-1613398/[/url]

Komen we op het tweede punt wat goed aansluit:

2. De best verkopende producten kopiëren ze zonder schaamte en bieden ze goedkoper aan onder een eigen submerk. Dit mogen ze ook doen want dat staat in contracten van aanbieders. [url]https://https://www.google.nl/amp/s/www.bloomberg.com/amp/news/articles/2018-09-27/amazon-s-copy-cat-products-targeted-as-eu-quizzes-smaller-rivals[/url]

En als laatste, niet onbelangrijk:

3. Amazon medewerkers worden uitgebuit en slecht behandeld. Er zijn stakingen geweest zonder resultaat. Werknemers plassen in flessen omdat ze bang zijn om van hun post weg te lopen. [url]https://https://www.google.nl/amp/s/qz.com/1328873/is-it-bad-to-shop-on-amazon/amp/[/url]
1 Goed kijken dus per product waar je het goedkoopste uit bent. Eigen verantwoordelijkheid.
2 Als ze het mogen doen, wat is dan het probleem? Eigen schuld, dikke bult.
3 Tsja vervelend voor de medewerkers. Maar als je in de huidige markt ontevreden bent met je werkgever, dan moet je gewoon even ballen tonen en switchen van baan.

Ik heb gisteren nog een soundbar besteld bij Amazon.de. Scheelt mij gewoon 150 euro tov alle andere aanbieders volgens de pricewatch en kieskeurig.
Over punt twee: Je verkoopt juist je producten op Amazon omdat je daarmee direct een groot bereik hebt. Gaat de verkoop van je product goed, dan stoot Amazon je van de eerste plek af en knallen ze zichzelf neer als Prime leverancier. Slim bekeken natuurlijk, want geen enkele klant gaat kijken bij welke leverancier het écht vandaan komt. Maar als verkoper sta jij met lege handen: Amazon staat als 'voorkeursleverancier' op de website, je verkoopt zelf niks meer, maar wat is het alternatief? Je eigen webshop beginnen is niet reëel, want de meeste mensen gaan niet 3 uur googlen naar welke kleine/onbekende webshop het goedkoopst is, en je exposure op Amazon is weg..
Bol.com doet trouwens exact hetzelfde.

Amazon ligt mede om die reden onder een vergrootglas van de mededingingsautoriteiten. Ze gebruiken namelijk jou verkoop data voor dit soort beslissingen en dat zou niet mogen, sterker nog het is concurrentievervalsing.
Het laat natuurlijk ook de moraal van dit bedrijf zien, d.w.z die hebben ze eigenlijk niet.
3 Tsja vervelend voor de medewerkers. Maar als je in de huidige markt ontevreden bent met je werkgever, dan moet je gewoon even ballen tonen en switchen van baan.
Ik raad jouw aan de documentaire "Amazon zij met ons" te bekijken ( https://www.vpro.nl/progr...9/amazon-zij-met-ons.html )
Ik bestel daarom nooit wat bij Amazon.
Bol.com is gewoon een slechte kopie geworden van Amazon. Kunnen qua prijs en services het niet winnen van Amazon.

Steeds meer aanbod op bol.com wordt geleverd door wederverkopers. Met allemaal verschillende leveringstermijnen.

Klantenservice van bol.com is echt bedroevend slecht. Probeer maar eens product te retourneren wat kapot gaat binnen de garantie termijn. Ben je zo weken kwijt zonder redelijke oplossing.

Recent nog een plastic kan van blender kapot. Nieuwe kan koste 1.3x zoveel als het complete nieuwe blender. Koekoek. Duurde 3 weken tot ze met deze oplossing kwamen.

Wanneer je puur voor service wilt gaan, kan je beter voor Coolblue gaan. Daar betaal je gewoon een kleine "geen gezeik premie". Dat is ook best wel lekkere gedachte.

Wanneer Amazon echt voet zet op de Nederlandse markt, heeft bol.com geen bestaansrecht meer. Daar moet niemand rouwig om zijn, is alleen zielig voor Ahold.
Je weet dat Amazon ook in heel veel gevallen van resellers verkoop toch? Althans, in mijn ervaring met .de en uk bijna meer van resellers dan Amazon zelf.

Ik heb persoonlijk weer slechtere ervaringen met de Coolblue service. Het ligt er maar net aan wie je te pakken krijgt. Voor mij was afuture de go-to IT winkel, maar helaas heeft die het niet gehaald.
Ja Amazon gebruikt resellers, maar als zo'n reseller een groot volume verzet, gaat Amazon kijken welke producten die aanbied, kopieren ze die of gaan bij dezelfde leverancier aankloppen, en dan verkopen ze de bestverkopende producten met een lagere prijs dan de reseller, dus de reseller wordt er dan uitgeconcurreerd door het platform dat hij/zij gebruikte om de spullen aan te bieden.
Lekker als je reseller bent :'(
Dit soort tactieken worden ook door bol.com gehanteerd.
Wanneer Amazon echt voet zet op de Nederlandse markt, heeft bol.com geen bestaansrecht meer. Daar moet niemand rouwig om zijn, is alleen zielig voor Ahold
tja, aan de andere kant gaat de omzet keihard richting USA in plaats van naar Nederland, das weer jammer voor het gemis van belastingen. zo sponseren we Amerika ipv. ons eigen landje (of klopt dat niet??). daarnaast niet zo leuk als er weer minder concurrentie en die megalomane bedrijven steeds meer macht krijgen :| .
Ik hou onze zuurverdiende centen toch liever in Nederland hoor :)

Als je niet rouwig kunt zijn om Bol.com dan al helemaal niet rouwig om Amazon, jeetje wat is dat een verschrikkelijk bedrijf. Hoe zij met hun mensen omgaan is niks minder dan duivels. Daar kunnen mijnen in Afrika nog iets van leren.

Afijn, in elk magazijn / distributiecentrum gaat het er redelijk onvriendelijk aan toe, het is werken of verzuipen. Dat moet ook anders kunnen zou je denken, maar in de praktijk blijkt dat wij als consument nou eenmaal vandaag besteld = morgen in huis willen. Dat betekent soms dat er ontzettend hard gewerkt moet worden.

Afijn, Bol.com > Amazon, ondanks dat de prijs misschien gunstiger is bij Amazon. En ja, nog beter kies je voor Coolblue ( al heb ik daar ook mijn twijfels over de werkomstandigheden in hun opslag centra ).
Tot nu toe geen slechte ervaringen met Bol.com gehad. Snelle levering, lage prijs, zonder gezeik binnen 30 dagen retourneren. Pasgeleden was een batterijlader stuk gegaan binnen de garantie, de pinnen van de stekker waren naar binnen gedrukt. Opgestuurd en binnen een paar werkdagen kreeg ik het aankoopbedrag terug. Prima opgelost.
Ik heb woensdag nog contact gehad met de klantenservice van Bol.
Headset die ik gekocht heb in december heeft eigenlijk vanaf het begin al kuren.
Ik kon hem laten opsturen ter reparatie inderdaad, het alternatief was dat ze hem (kosteloos) zouden omruilen. Voor het laatste gekozen natuurlijk en gister ochtend lag er al een pakketje klaar bij het service punt.
Klantenservice van bol.com is echt bedroevend slecht. Probeer maar eens product te retourneren wat kapot gaat binnen de garantie termijn. Ben je zo weken kwijt zonder redelijke oplossing.
Ik heb tegenovergestelde ervaringen. Ik vind de klantenservice van Bol echt uitstekend. Altijd als ik ergens een probleem mee had, is dit goed en snel opgelost. Een keer konden ze het echter niet binnen redelijke tijd op lossen, dus had ik het geld teruggekregen en stuurden ze alsnog het artikel later op (voor niks).

Maar ze zijn in de meeste zaken al niet meer de goedkoopste, dus koop er ook al lang niet zoveel meer als vroeger.
Ik snap wel dat bol.com geen plastic kan van een blender wil vervangen onder garantie. Dat is gewoon gebruikersschade.
Je weet dat een verkoper op amazon ca 18% commissie moet betalen. wil je daarnaast een beetje hoog staan kost je dat nog meer aan reclame en andere zaken op amazon. Kost dus al snel een 25-30% dat een wederverkoper op amazon kwijt is.

Amazon doet het dan net als bol, product loopt goed dat gaan we zelf doen en natuurlijk kunnen ze dat goedkoper aanbieden.

Je kan beter kijken wie de verkoper is en rechtstreeks kopen of gewoon zoeken op pagina 2 van google. Daar kun je het misschien gewoon goedkoper vinden.

Amazon moeten we helemaal niet blij meer zijn. Maakt kleine bedrijven kapot, betaald geen belasting, knijpt toeleveranciers uit, leveranciers op hun platform en natuurlijk medewerkers zijn een noodzakelijk kwaad. Maar goed jou lekker goedkoop moet ergens vandaag komen he.

coolblue, leuk maar veel te groot geworden voor een persoonlijke service. En lijkt daar allemaal goed te lopen, zal het ook wel doen, tot er iets fout gaat dan heb je een probleem.
Punt 1 doet natuurlijk iedere winkel.

Punt 2 is niet tof en ik heb wel eens het vermoeden gehad dat Bol.com dit soort praktijken ook laat zien. Producten die ik eerst via een reseller op Bol kocht staan later opeens goedkoper namens Bol zelf online. Maar goed, vermoeden.

Punt 3 is gewoon aangetoond en zou er eigenlijk voor moeten zorgen dat bedrijven als Amazon in de Europese unie geen voet aan de grond moeten krijgen, echter staan overheden te springen om hun pakhuizen te krijgen.
Overigens stond een tijd terug een artikel in de Volkskrant van een journalist die een paar weken in een Bol.com magazijn ging werken. Geen Amazon taferelen, maar ook geen feestje.
Bij Bol.com (Ingram Micro is eigenaar van hetzelfde magazijn) en PostNL is het niet anders hoor....
Laatste tijd veel besteld via Bol.com en Amazon. Welke dozenschuivers zijn het beste voor hun personeel? Misschien niet zo heel gek om zo nu en dan ergens anders te bestellen. Ook als het duurder is.

[Reactie gewijzigd door Neallord op 10 februari 2019 00:56]

Gelukkig geldt beste ≠ goedkoopste...
Amazon heeft anders ook een prima klantenservice met een 'geen gezeur geld terug' policy.

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 7 februari 2019 21:55]

Volledig mee eens. Ik blijf me verbazen over het gemak waarmee de 'doorsnee Nederlander' blijft bestellen bij webshops als Coolblue/Bol.com. Het overgrote deel is zoveel goedkoper te krijgen bij Amazon, waar je dezelfde service kunt verwachten (uit eigen ervaring).
Wellicht dat we gewoon trots zijn dat we zulke goede Nederlandse alternatieven hebben? In landen waar Amazon actief is maken ze alle retail kapot dus zo rouwig zou ik er niet om zijn. Daarnaast is vooral Coolblue gewoon een veel leuker bedrijf (en pionier, Bol.com heeft hun hele methode gekopieerd met +/- reviews en filmpjes) dat ook het voordeel heeft van fysieke winkels door het hele land.

In mijn optiek is de top 3 dus volkomen terecht.
Coolblue kan nog zo'n leuk bedrijf zijn (welk bedrijf dan ook), aan het eind kijk ik toch naar de prijs (maar dat is persoonlijk blijkbaar). De zuinige Nederlander blijkt dus toch niet zo super zuinig over het algemeen ;)
Volgens mij is de Tweaker ook niet zo heel representatief voor de gemiddelde Nederlander. Als je kijkt naar de telefonieprovider staat bijv. KPN vrij hoog en de virtuele providers heel laag, en bij internet XS4All als tweede. Volgens mij zijn er heel veel Tweakers die liever op safe spelen als ik dat zo interpreteer, en juist eerder voor duurder gaan. Ik zelf niet overigens.

[Reactie gewijzigd door MsG op 8 februari 2019 00:36]

Want Coolblue maakt de retail niet kapot :)
Klopt, Coolblue is de eerste webshops met reviews. :+
Ze hebben er een tovenaar in dienst voor de reviews is me opgevallen. Pure magie is het. Geweldig!

Ik wilde in december een monitor kopen. Niet in het assortiment. En niets over bekend is me gemeld. Nu is die monitor er wel en zijn er ineens *poef, 130 reviews van af januari 2017. Wel fijn dat ze hem toch in het assortiment hebben opgenomen.
Aan de winkel heb je eigenlijk niet zoveel vind ik. Ze hebben in Eindhoven toch nooit, wat ik dan nodig acht te hebben op voorraad. Snel zijn ze zeker wel!

[Reactie gewijzigd door Core2016 op 11 februari 2019 09:56]

Daar kan het ook 3 dagen duren. Bij bol of coolblue krijg je het binnen 24 uur.
Maar ook dit zijn ervaringen, ik bestel zelden bij Bol omdat ze me in het verleden meerdere malen slechte service hebben geboden. De laatste 3 bestellingen bij Bol waren daarnaast allemaal te laat. Gewoon voorraad producten buiten de feestdagen om.
Agree, drie keer achter elkaar spoedbestelling gedaan bij bol.com, drie keer gewoon die avond niet geleverd. Twee keer geld retour gekregen, één keer niet. Nooit meer spoedbestellingen bij bol.com.
Ik denk dat het verschil wel meevalt en ik snap wel dat mensen liever bij een binnenlandse webwinkel bestellen als het maar een paar euro meer is.
Ja of koop het bij Mediamarkt!... oh wacht...

Amazon is retesnel als je de juiste producten besteld (prime producten uit een amazon warehouse). Gewoon next day delivery. Alleen voor Sameday zijn bol.com en coolblue ongenaakbaar.
En toch gaat mijn voorkeur uit naar een winkel in Nederland. Ik bestel dan ook maar heel zelden bij Amazon of andere buitenlandse shops. Bol.com heeft daarbij mijn voorkeur. Altijd goede service (in mijn geval ten minste), snelle levering en altijd goed verpakt.
Dezelfde service? Misschien voor jou, maar de doorsnee Nederlanders waar je het over hebt denken daar wellicht anders over. Service is niet alleen makkelijk retouren toch?
Een fysiek punt waar je terecht kan en een kop koffie krijgt bij het wachten? Een plek waar je terecht kan met vragen over gekochte producten? En een plek waar je je kado kan laten inpakken en er een leuke komische sticker op kan plakken waardoor het net wat leuker geven is. Heb het nu over coolblue uiteraard. Allemaal extra service punten die Amazon op dit moment niet heeft en waar kennelijk veel Nederlanders waarde aan hechten.
Die Coolblue punten zijn er ook maar voor een paar Nederlanders. Het dichtsbijzijnde Coolblue punt zit voor mij op bijna 100km. Niet echt de moeite waard als je het mij vraagt.
Daarnaast heb ik het ook over een stukje pre/after sales, dus niet enkel retouren. Voor vragen heb ik al meerdere keren contact op kunnen nemen met Amazon (maar ook Coolblue) waarbij ik prima geholpen werd. Wanneer service gelijk is, kies ik voor m’n portemonnee. In veel gevallen is dat Amazon.
Het is niet voor niks he dat Coolblue hem heeft gewonnen he.... Volgens mij zitten in de grote steden tegenwoordig zo'n winkel, dus praat je praktisch over de helft van de Nederlandse bevolking met zo'n winkel in de buurt. Ik merk dat je moeite hebt om je in te leven in de massa. Niet iedereen woont op 100km afstand en niet iedereen ziet service zoals jij dat ziet. En zelfs de gemiddelde tweakers laat dat middels de uitslag zien, het verschil tussen coolblue en Amazon is gigantisch.

[Reactie gewijzigd door lucatoni op 8 februari 2019 07:06]

Dat Amazon goed is voor de klant wilt niet zeggen dat het goed is voor de mens. Ik denk dat we met z'n allen veel kritischer moeten zijn over het feit dat we zo ontzettend veel macht bij een en hetzelfde bedrijf neerleggen. Ik betaal dan liever wat meer voor de kleinere bedrijven dan alles naar een grote reus te brengen.
Dat is een ieder z’n goed recht en daarbij ben ik het met je eens dat we de ‘kleinere’ bedrijven moeten helpen. Maar wat is de definitie van klein? Een landelijke speler of de elektronicazaak op de hoek?

Hoewel ik pro-Nederlandse bedrijven ben, ben ik wel van mening dat ze wat concurrerender mogen zijn. Goede service maar wel de hoofdprijs vragen trekt mij persoonlijk niet over de streep in de meeste gevallen.
Misschien komt dat ook omdat Nederlanders toppers zijn in het retourneren van producten. De kosten die een webshop daarvoor moet maken zijn al meegenomen in de verkoopprijs. Het is dan ook niet eerlijk om prijzen van Amazon.de te gaan vergelijken met die van NL.

Ze bieden misschien nu nog wel dezelfde service tegen lagere prijs. Maar als we massaal gaan retourneren naar Amazon.de zal dat ook iets gaan doen met de prijzen op Amazon.de.
Gratis retourneren is sowieso een probleem. Meer mensen moeten toch eens gaan nadenken over hun koopgedrag. Niet 5 dingen bestellen 1 houden en de rest terug.
Die gratis retourkosten moeten idd betaald worden door iemand en dat wordt gedaan ook door de mensen die er geen gebruik van maken.
Daarnaast extra transport extra milieubelasting.
Onze eu overheid heeft dan wel retourrecht ingevoerd en staat echter niet bij dat dat gratis is, je mag daar voor kiezen. Misschien moet er gewoon een milieuheffing komen van x euro voor het retour sturen.
Gemak, enigsinds ook wel logisch want niemand doorbreekt een makkelijke routine graag.

Het zelfde in de supermark dat de meeste mensen voor de Lays chips kiezen. Automatisch zonder bij na te hoeven denken, dat willen consumenten.

De webwinkels willen de klantloyaliteit zo hoog mogelijk houden, een hoge klantloyaliteit betekent ook een hoger percentage herhalingsaankopen.
De Nederlandse web winkels leveren vaak de volgende dag zonder een maandelijks abonnement.
Misschien omdat je een Nederlands bedrijf wil steunen dat gewoon in Nederland belasting betaald en geen Amerikaans bedrijf dat aan belastingontwijking doet, medewerkers uitknijpt, een te sterke en te dominante positie krijgt, data van verkopers gebruikt om zelf te kijken hetzelfde product ook aan te bieden om dan verkopers op hun platform het verkopen bijna onmogelijk te maken.

Ja die goedkope prijs komt ergens vandaan.
Ik ben ook niet dom en weet vanzelfsprekend dat de lage prijs mede (niet alleen maar) daar vandaan komt. Zoals al eerder vermeld door mij, ieder zijn eigen keus.
Amazon staat nou niet echt bekend om goed werkgeverschap. Voor mij genoeg reden om elders te bestellen, laten we aub niet Amerika achterna gaan.
We zijn al sinds de tweede wereldoorlog Amerika achterna gegaan, dus daar is het nu toch echt te laat voor.
Je denkt toch niet serieus dat het beter is bij andere grote spelers zoals Bol.com? Of weet jij een webwinkel waarbij de klantenservice, inpakkers, sorteerders en bezorgers wel goede werkomstandigheden hebben en goed betaald worden?
Het is nooit te laat.
Behalve als iedereen blijft roepen dat het te laat is.
Zo gemakkelijk werken oorzaak en gevolg.
Laten we het dan zo zeggen ik weet niet of bol.com aan belastingontwijking doet, amazon doet dat zeker wel.
Ze betalen dus geen of bijna geen vennootschapsbelasting en dragen zo ook totaal niet bij aan een land zoals andere ondernemers dat wel doen.
Sterker nog door te kopen bij bedrijven die aan ontwijking doen zorg je er alleen maar voor dat je uiteindelijk zelf meer belasting moet gaan betalen.
Dus massaal lokaal kopen hoeft helemaal niet zo slecht te zijn en zeker op termijn niet.
Dit! hier ben ik het volledig mee eens. Ik vind het echt niet slim om zoveel macht en afhankelijkheid bij een groot bedrijf neer te leggen.
Alsof het in de Nederlandse warenhuizen magazijnen een groot feest is: https://www.volkskrant.nl...-maakte-het-mee~b18a9510/

[Reactie gewijzigd door NSG op 8 februari 2019 14:43]

magazijn, warenhuis is iets anders (Bijenkorf, Hudson's Bay)
aub niet klakkeloos vertalen.
Mag ik u hartelijk danken voor dit stuk zeer interessant leesvoer? :)
Dan zou ik met Bol.com, Picnic, Deliveroo, Lidl, PostNL en nog duizenden bedrijven ook maar geen zaken doen. Of defensie/NS iemand? En zo kan je nog wel even doorgaan. Hopelijk heb je ook geen iPhone, Playstation of ander apparaat wat bij FoxCon is geproduceerd. Wel eens kleding gekocht, vast wel dikke kans dat er iets tussenzit dat gedeeltelijk door kinderhandjes is gemaakt of door een zwaar onderbetaalde Noord-Koreaan.

Ik wil hiermee niet het gedrag bij Amazon goedpraten, maar om alleen Amazon aan te wijzen is tunnelvisie en het zijn zeker geen Amerikaanse praktijken, dit is ontstaan in de lage lonen landen maar door vraag naar snellere leveringen verplaatst zich dit de hele westerse wereld in.

https://www.volkskrant.nl...-maakte-het-mee~b18a9510/

https://www.trouw.nl/home...lechte-beloning~a7e44fbe/

https://www.lokaalgelderl...nse-lidl-slecht?_sm_nck=1

https://www.emerce.nl/nie...tot-schijnzelfstandigheid

https://www.telegraaf.nl/...rsoneel-post-nl-slecht-af

https://www.nu.nl/binnenl...s-werkplaats-tilburg.html
Waar koop jij kleding? Vlees? Groenten? Normale boodschappen? Benzine? Telefoons? De oorsprong/materialen van veel producten is wellicht nog triester dan het werkgeverschap van Amazon.
Dit is wel een behoorlijke drogreden. Omdat anderen hun zaakjes ook slecht voor elkaar hebben maakt het niet uit wat Amazon doet?

Voor kleding, vlees, groenten kun je al behoorlijk geïnformeerde beslissingen maken trouwens :Y
Amazon valt niet onder primaire behoeften in de meeste gevallen. Dus wordt er extra nadruk gelegd op dat soort zaken. Als puntje bij paaltje komt zie ik de mensen die daar moord & brand over schreeuwen niet opeens hun vlees bij de slager halen of overstappen op gecontroleerd biologisch eten. Dezelfde zaken waar ze Amazon van betichten die genoeg homogene vervangers heeft worden opeens niet op dezelfde weegschaal gelegd wanneer het om dat soort zaken gaat.

Het gaat dus niet om een drogreden maar om selectieve verontwaardiging.
Een beter milieu begint bij jezelf.
Ik koop regelmatig bij .de maar van de twee keer dat ik iets terug moest sturen (ondanks Prime member) ging dat niet heel erg soepel. Zelf porto betalen (naar buitenland) en weken op je geld terug wachten (producten niet zoals beschreven).

Zoiets als een nieuwe TV gaat toch echt bij Coolblue in de winkelmand, ondanks dat dezelfde een tientje of wat goedkoper is bij Amazon.
Het is überhaupt niet mogelijk om een tv te kopen bij Amazon.de wanneer je het geleverd wilt hebben in Nederland.
Krijg je bij CoolBlue dan al het product toegestuurd alvorens je het zelf hebt opgestuurd / alvorens Coolblue het ontvangen en getest heeft (bij RMA)?

Bij amazon alleszins wel. Al gehad met een GTX 1080 Ti videokaart en een Logitech g903 muis.
De 1080 ti had teveel coil whine en ze stuurden direct na het eerste mailtje al een nieuwe op.

De G903 had ik voor een prijsje tijdens black friday gekocht op de UK amazon. Een jaar nadien dubbelklikte de muis erg vaak (wanneer het overduidelijk maar 1 enkele klik moest zijn) en daar moest ik gewoon even chatten met een medewerker en na 2 minuten kreeg ik al een nieuwe toegestuurd van een super vriendelijke chat medewerkster.

Retour naar beide was ook gratis.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 7 februari 2019 22:12]

Alleen als er iets mee is, verzendkosten betaal je wel als je het product niet wil. Amazon is wel vaak de goedkope, maar niet altijd: tweakers hebben we daarvoor!
Vanuit België alleszins niet, kan al jaren gratis dingen retour zenden. Zowel binnen de 30 dagen als wanneer er iets mis mee is. Onlangs nog gedaan.

Weet niet hoe het zit met Nederland. Het is ook natuurlijk opletten dat je besteld van amazon zelf en niet van een random verkoper die niet dezelfde standaarden heeft.
"Krijg je bij CoolBlue dan al het product toegestuurd alvorens je het zelf hebt opgestuurd / alvorens Coolblue het ontvangen en getest heeft (bij RMA)?"

Dat is toch bij geen enkele Nederlandse webshop? Gewoon uit nieuwsgierigheid hoor.

Heb zelf nog geen ervaringen met Amazon, dus oordelen kan ik niet. Moet toch maar eens een keer wat bij Amazon wat gaan bestellen. Schijnt inderdaad erg populair te zijn.

Maar naar mijn idee, qua advertenties op internet (bijvoorbeeld YouTube, maar ook andere websites) en tv zijn er meer over Coolblue dan Amazon, toch?

Ik denk dat meer mensen ervaringen hebben met Coolblue dan Amazon. Dat betekent dan ook meer stemmen in dit geval. Er zijn zat mensen die niks met Amazon doen qua bestellen, maar wel Coolblue. Dus aan de andere kant is het best logisch, toch?
Bij amazon heb ik eens een lens besteld, waar een heel klein foutje in de coating op het glas zat. Nadat ik er melding van maakte, werd er direct een nieuwe opgestuurd, en had ik nog een maand de tijd om de andere lens gratis terug te sturen.
Bij Coolblue heb ik ook nog nooit klachten gehad ivm de levering of service, maar dat is iets wat zij niet aanbieden.
Ah ja, dat is wel handig!
Dat is inderdaad wel een goede service.

Maar waarom moet perse Coolblue dat hebben?
Omdat ze gewonnen hebben?

Naar mijn idee heeft (bijna?) geen enkele Nederlandse webshop dat.
Dan zeg ik liever:
Laat elke webshop dat dan hebben.

Amazon doet dat zeer waarschijnlijk omdat ze zo groot zijn, dan als ze een keer iets niet terug krijgen, of wel de doos maar want anders dan het product dat ze dan nauwelijks inkomsten verliezen. Er worden spullen terug gestuurd terwijl soms het product wat er in hoort te zitten er gewoon niet in zit.

Coolblue is alleen beperkt tot Nederland en volgens mij ook Belgie.
Als Belg kan ik beamen dat ze ook in België actief zijn :)

Voor mij moet Coolblue dat niet noodzakelijk hebben, maar dat neemt niet weg dat ik het een leuk extraatje vind bij Amazon, wanneer je rechtstreeks van Amazon koopt.
Bij Amazon is het trouwens ook zo dat je met je kredietkaart garant staat dat je het product ook terugstuurt. Als je het niet binnen de (overigens ruime) termijn terugstuurt, zal het bedrag voor het nieuw opgestuurde artikel gewoon van je kredietkaart af gaan. Risico lopen ze daar zelf dus echt niet mee, behalve het risico van verlies of beschadiging onderweg bij terugsturen.

Zeker voor DOA zou het leuk zijn als ze die dienst zouden aanbieden. Nu is het bij het ontvangen van een ondeugdelijk product wachten op het verwerken van de retour om vervolgens een nieuw product opgestuurd te krijgen. Daar gaat toch al snel een weekje over.
Voor reparaties snap ik dan weer goed dat dat niet gebeurt, en echt ecologisch kan je dat ook niet noemen, tenzij ze je een refurbished product opsturen en het jouwe na reparatie ook weer verder doorgeven/verkopen.
Okay nice.

Ah ja snap al wat je bedoeld. En ja je hebt wel gelijk, zou fijn zijn als meer webshops dat hebben. Kan soms inderdaad lang duren. Ik heb het maar weer over Alternate, niet dat ik ze haat, maar heb alleen daar veel slechte ervaringen. Bij hun duur het vaak ook erg lang en 9 van de 10 keer komen ze aan met: het is druk, duurt langer. Om moe van te worden 8)7

Dan zou dat wat Amazon doet wel fijner zijn inderdaad.
Ah, gewoon als een soort veiligheid. Maar weet niet of ze ook echt alles controleren? In Amerika in inder geval niet. Dan zie je dat YouTubers van de pallets kopen met Return Goods van Amazon en dan blijken sommige dingen gewoon kapot of er zit gewoon wat anders in.

DOA? Weet eerlijk gezegd niet wat het is. 8)7
Ja qua reparaties is het weer inderdaad anders.

Het zou gewoon fijner zijn dat als je een defect product heb, je gelijk binnen 2 dagen een nieuwe heb. Maar helaas, ze moeten eerst "uitgebreid" testen en dan krijg je pas een nieuwe. Tenminste, als het product echt defect is. Soms is het ook best druk volgende de webshop en dan duurt het nog langer.
DOA? Weet eerlijk gezegd niet wat het is. 8)7
Ik weet nu niet of je bedoelt dat je het nooit meegemaakt hebt, of dat je echt niet weet wat het betekent... Mijn excuses voor de onduidelijkheid :)

DOA = Dead On Arrival, dus een product dat defect geleverd wordt.
Jammer genoeg heb ik het al eens meegemaakt bij Coolblue, bij een harde schijf voor mijn NAS. Vooral dan is het jammer dat je wat langer aan het draaien bent zonder redundantie in de NAS. Je kan dan natuurlijk wel een andere kopen en deze terugsturen binnen de bedenktermijn, tenminste als je een particuliere klant bent. Voor zakelijke klanten ben je afhankelijk van de goodwill van de verkoper.
Ohja, nu je zegt! Achteraf weet ik het nu wel ja. Faal 8)7
Maakt niet uit hoor. Maar achteraf wist ik het, kon het alleen net even niet plaatsen :P

Ah ja, dat is wel bagger dan.
DOA is Dead On Arrival, dus producten die defect worden geleverd (of binnen de eerste xx dagen kapot gaan, is afhankelijk van de voorwaarden die de webshop hanteert en wat er in het servicecontract staat met de leverancier van het product)..

[Reactie gewijzigd door Koeitje op 8 februari 2019 13:25]

Thanks, achteraf nu weet ik weer dat DOA Dead On Arrival betekend. Kon het schijnbaar even niet plaatsen net toen ik het las. 8)7

Is dat ook binnen een x aantal dagen?
Ik dacht echt alleen precies wat het zegt: kapot bij aankomst.
Hangt van het contract af met de leverancier en de voorwaarden van de webshop zelf. Bij bijvoorbeeld een videokaart die na twee dagen niet meer werkt verwacht je immers een nieuwe te krijgen i.p.v. een reparatie proces in te gaan. Wat de DOA termijn is maak je als winkel gewoon afspraken over, ook al communiceer je die niet altijd naar buiten.
Ah ja ik begrijp het. Ik had een soort DOA begin september. Althans, een gloednieuwe voeding was binnen een paar dagen kapot. Stuurde het terug naar Alternate, ze controleerde het en ik had zelf al een andere dus kreeg m'n geld terug.

Ja je hebt wel gelijk inderdaad
Dat is inderdaad een DOA. Welke periode daarvoor wordt gehanteerd kan nogal schelen. Ik vermoed dat de meeste webshops een uniform beleid hebben voor alles wat ze aanbieden, maar dat wil niet zeggen dat hun contracten met de leveranciers dat ook dekken. Als je als webshop een DOA termijn stelt van 30 dagen voor al je producten, maar een van je leveranciers dekt maar tot 14 dagen (dat kan door een niet goed onderhandelt contract biv.) dan zal je als webshop voor die kosten opdraaien. Kosten als in, klant heeft product dat na 20 dagen kapot gaat. Deze stuur je dan een nieuwe en het product gaat ter reparatie naar de leverancier (en verkoop je daarna weer in een outlet of als demo ofzo).
Heb echt bizar goede ervaringen met amazon. Nederlandse klantenservice, product was te laat, kreeg een tegoedbon en spoedlevering. Volgende dag was het binnen.
Bericht binnen een uur na mailen, retour aangevraagd, gelijk geld terug. Andere retour mocht ik product houden en kreeg geld terug:p.
Verder altijd een stuk goedkoper dan meeste webwinkels.
als goedkoper écht beter is, zou maxICT overal als 1e geeindigd zijn.
Ja, Coolblue mag dan wel soms wat duurder zijn dan de concurrenten, maar hun service is daarentegen wel vele malen beter dan van de concurrentie. De servicedesk is geopend tot 00:00 uur en ze doen zo veel mogelijk voor de klant, ook al gaan ze buiten hun boekje.

Paar jaar geleden hebben wij een nieuwe koelkast en tv bij Coolblue gekocht.
Toen de koelkast werdt geleverd, zagen wij dat een van de deuren scheef zat. Coolblue gebeld met de vraag hoe en wat, i.p.v. dat zij een monteur stuurden om de deur recht te zetten, kregen wij een nieuwe koelkast.

Toen de tv was geleverd en we de tv bijna een maand al hadden, vonden we dat de tv eigenlijk te klein was (40"), Coolblue gebeld met de vraag of we het om konden ruilen voor het grotere 50" model. Eerst kon het niet, omdat wij over de 14 dagen zaten (terwijl wij dachten dat het 30 dagen was), nadat ze hadden overlegd, mochten wij de tv terugsturen voor de grotere model, ondanks dat wij over de 14 dagen heen zaten.
Dat noem ik nou pas klantgericht werken!

Ook geven ze goed advies, toen mijn Archos 50 Diamond stuk was (telefoon kostte destijds €230,-), belde ik Coolblue op met de vraag hoe duur de schermreparatie zal zijn, uitkomst was boven de €240,- de Coolblue medewerker gaf advies om een andere telefoon te halen, gezien de reparatiekosten duurder waren dan de aanschaf kosten.

Ik heb zelf een half jaar bij de mm gewerkt, maar daar is de doel op verkoop en niet op service (ondanks dat ze zeggen dat ze goede service hebben). Had paar maanden terug mijn Moto G6 plus ter reparatie aangeboden en kreeg een Moto Z3 Play er voor terug (not even mad), maar de service kan wel beter.

Daarom betaal ik liever iets meer, maar dat het bijv. via Coolblue kan (als het niet een te grote prijsverschil is), zodat ik weet dat als er iets gebeurd, dat ik goede service kan verwachten.

Amazon mag wel goedkoper zijn, echter weet je niet of je je geld terug krijgt, aangezien Amazon soort van Bol.com is
Amazon.de is goedkoper, dus moet ie op 1? 8)7

Er kunnen weinig bedrijven tippen aan de service van Coolblue, daar zullen met name de punten vandaan zijn gekomen.
Voor mij is goedkoop niet de reden om een prijs te winnen voor de beste webwinkel.

Bij mij gaat dat vooral om
-een goede en duidelijke website
-duidelijke voorwaarden
-goede service

Vandaar ik op coolblue heb gekozen want ik kan alles binnen 20 seconden vinden, supergoed filtersysteem en als ik problemen had met mijn apparatuur of ik bestel iets is het altijd binnen no time geregeld.
Aantal opvallende zaken:

Overweldigende winst van RDR2 bij gaming. Maar ook plek 2 vind ik persoonlijk vrij verrassend. Verder heeft God of War het goed gedaan voor een game die de eerste helft van het jaar is uitgekomen. 5 tot 10 vind ik ook verder vrij verassend en van Spiderman op 11 had ik weer wat meer verwacht.

De Intel Core i7-8700K vind ik ook opvallend. Ik had toch wel een 9-serie CPU verwacht eigenlijk (en dat veel mensen simpelweg zouden kiezen voor het hoogste getalletje)

En bij mobile had ik niet de OnePlus 6T verwacht als winnaar. Niet zozeer meteen een Apple (mede ook vanwege dat het er ook 3 stuks zijn dit jaar), maar blijkbaar weet de concurrentie ook niet echt de plek over te nemen. Ik had met name door het ontbreken van de 3,5mm aansluiting en de bijbehorende fallout verwacht dat die niet bovenaan zou staan. Color me surprised.

Verder lijkt Ziggo alleen maar meer afstand van KPN te nemen. Vraag me af wat daar de oorzaak van is. Het debacle rond XS4All wellicht (of speelde dat pas na de verkiezing af)? Qua mobiele netwerken had ik KPN wel bovenaan verwacht, maar het verschil met T-Mobile en Vodafone is kleiner dan ik had gedacht.
Verder lijkt Ziggo alleen maar meer afstand van KPN te nemen
Nope.

Vorig jaar, ziggo: 40,21%.
KPN: 18,1%
XS4ALL: 13,52%
Telfort: 5,65%
(KPN cumulatief: 37.27%)

Dit jaar staat Ziggo op 38.65% (daling: 1.56%), KPN op 18.07% (daling: 0.03%) en KPN cumulatief op 39.2%. (stijging: 1.93%) Ziggo neemt dus niet meer afstand maar levert juist een stuk meer in dan KPN (daling daar is haast verwaarloosbaar aan afronding) en alle KPN brands bij elkaar staan bijna 2% hoger dan vorig jaar; waarmee alle KPN brands bij elkaar nu Ziggo verslaan terwijl ze daar vorig jaar nog 3% tekort kwamen. ;) Qua approval ratings heeft Ziggo dus niet meer afstand genomen, maar juist dusdanig verloren dat in principe KPN “as a whole” hen nu overstijgt. Maarja, het ligt zo enorm dicht bij elkaar dat dit zowat toe te schrijven kan zijn aan andere mensen die gestemd hebben. :P

Qua mobiele netwerken had ik KPN wel bovenaan verwacht, maar het verschil met T-Mobile en Vodafone is kleiner dan ik had gedacht.
Nu we toch aan ‘t vergelijken zijn... :P
Het verschil in mobiel was vorig jaar ook kleiner dan het nu is. Het verschil tussen KPN en T-Mobile was toen slechts 1.02% in het voordeel van KPN, tegenover 2.41% in het voordeel van KPN dit jaar. Helaas kan ik de grafieken niet goed zien op mobiel (de onderste helft valt weg) want ik ben benieuwd wie er heeft ingeleverd. KPN, T-Mobile, Vodafone en Tele2 zijn namelijk *allemaal* gestegen ten opzichte van vorig jaar.

-edit- Oeps verkeerd gekeken, Tele2 is niet gestegen maar heeft juist behoorlijk ingeleverd en nu ik wel de volledige grafiek kan zien: kennelijk is Simyo dit jaar niet genomineerd (-edit- BEN blijkbaar ook niet.) geweest terwijl ze dat vorig jaar wel waren. Door die twee wijzigingen zijn KPN, Vodafone en T-Mobile allemaal een paar procent gestegen, KPN ‘t meest met meer dan 3%. Cummulatief is KPN dan wel achteruit gegaan met 1.57%, al valt dat met het wegvallen van Simyo (vorig jaar meer dan 5% score) nog mee.
T-Mobile is cummulatief wel gestegen met 0.02%. Als je Tele2 meerekent stijgen ze natuurlijk wel flink ten opzichte van vorig jaar, maar dat is logisch. Cummulatief van alle merken scoort T-Mobile in dat geval hoger dan KPN cummulatief. Al is dat een vertekend beeld voor nu omdat de hele overname pas recent groen licht heeft gekregen en nog niet afgerond is. Maar dat wordt volgend jaar wel interessant. ;)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 8 februari 2019 02:09]

Over RDR2 en Spider-man: ik denk dat exclusiviteit hier meespeelt. RDR2 bereikt een breder publiek doordat het geen exclusieve titel is. Nummer 1 en 2 op de lijst zijn op minimaal 2 platforms te spelen. En bijna alles wat boven Spider-man staat is op de PS4 ook te spelen. Ik heb stemmen op games overgeslagen omdat ik alleen een Switch en een oude laptop heb en dus niet voldoende spellen heb gespeeld, maar RDR2 is wel een game waarvoor ik bijna een PS4 of XBOne zou willen kopen. Spider-man geeft me niet dat gevoel (wat misschien onterecht is, want ik ben wel een Marvel fan, maar ja, smaak he?).
Kabel providers is echt nutteloos blijkt hieruit. Ziggo heeft namelijk echt rukke klantenservice (je moet 3x je postcode zeggen tegen dat apparaat en dan nog wordt het gevraagd) en ik heb 2 maanden moeten wachten op een modem omdat ze hem kwijt waren en deden pas wat toen er een brief naar de directie ging.
Mensen kiezen de provider die ze hebben, geen enkele provider heeft veel storingen in Nederland dus deze stemming kan je bijna als marktaandeel zien.
Gelukkig! Ik ben dus niet de enige, dat onding verstaat nooit mijn postcode terwijl ik gewoon correct Nederlands praat..

Je bent al geirriteerd voordat je maar iemand hebt gesproken 😡
Of dat je hem correct inspreekt, het ding je in één keer verstaat en het eerste wat gevraagd wordt is dan wat je postcode is ... 8)7

Ik ben ook tamelijk negatief over de grote kabelaar, maar zo zullen er ook mensen negatief zijn over mijn huidige provider, het is maar net wie je treft en hoe je wordt geholpen. Terwijl in mijn begintijd als zakelijke gebruiker de kabelaar het echt top deed, ook qua klantenservice, ik zal pech hebben gehad denk ik.
Je zal pech hebben? Ik ben al bij Ziggo toen het nog @Home was. Een van de eerdere beta-testers geweest, 20 jaar geleden? Ik heb never nooit de service desk hoeven te bellen. Dag in dag uit probleemloos. Misschien komt het omdat ik nog een stokoud modem hebt van 8-9 jaar oud. LOL.
Ik ben met Ziggo ook tevreden alleen de klantenservice vergeleken met KPN is gewoon anders..

KPN heb ik tot nu toe goede ervaringen met de klantenservice.

Ik denk dan alleen waarom moet ik 2x mijn postcode inspreken in zo'n bandje, die verstaat dat ding niet en als ze hem wel verstaan moet ik in het telefoongesprek alsnog mijn postcode geven? Beetje onlogisch..

Nogmaals, over de kwaliteit van de diensten is het prima zolang het draait, als je nergens last hebt van storingen en dergelijke.
Spreek alsjeblieft voor jezelf, zo heeft iedereen wel z'n anekdotische verhaal. Ik vond Ziggo die 8 jaar dat ik het heb gehad prima. Meestal is klantenservice via WhatsApp/Twitter/Facebook ook veel sneller dan via de klassieke belmethode.
Hmmmh, voor jou. Ik heb meerdere kennissen die problemen hebben met de wifi en die bellen dan Ziggo op (worden de meesten al niet blij van) en krijgen dan een veelste te dure router aangeboden die ze moeten kopen of huren.
Ziggos hun modems zijn ruk, je kan zelfs de DNS niet aanpassen.
Ze worden steeds duurder terwijl er niks verandert, niet dat dit bij andere providers veel beter is.
De klantenservice is technisch erg zwak heb ik vaak gemerkt.
Ze bieden geen hoge upload snelheid aan en lopen op sommige punten erg achter, ook leggen ze geen glas aan. Ook dit doen veel providers niet beter jammer genoeg.

Ener of anderzijds met alle providers die ik te maken heb gehad heb ik geen goed woord voor Ziggo over, het is dat het alternatief over de koper is hier dat ik klant ben.

Edit: één goed woord wel, dat ze tot aan het hoge techtshof gaan bij de Piratebay kwestie, daar geef ik ze wel lof voor.

[Reactie gewijzigd door Randomguy369 op 7 februari 2019 22:42]

Zet je de Ziggo modem/router toch gewoon in bridge modus? Kan je aan de slag met elke router die je in de schappen vindt bij de lokale elektronicazaak.

Ik heb een mooie witte Ziggo Connectbox en die is linea recta in bridge modus gezet.
Ja en dat zijn weer extra kosten die overbodig zijn als ze firmware een klein beetje aanpassen. Zo gaat het door bij Ziggo.
Het is al sinds jaar en dag dat je je eigen router aan een modem moest hangen. Nu hebben ze wat simpele routerfunctionaliteit aan die boxen toegevoegd voor het gemak. Als het je niet bevalt kan je dat ding gewoon downgraden naar een simpel modem en is het gewoon weer als vanouds.

Zeuren omdat er niet gewenste features beschikbaar zijn in een in bruikleen gekregen apparaat maar zelf ook geen cent willen uitgeven... Man man man.

"Het is allemaal de schuld van Ziggo!"
Bijna elke andere provider kan dit wel? En je betaalt ervoor zelfs als hij in bridge modus staat.
Het is toch ook de schuld van Ziggo dat die dingen onstabiel zijn en de DNS niet kunnen aanpassen? Waarom moet ik zelf nog geld gaan neerleggen voor een extra modem als ik er al voor 1 betaal?
Een extra modem? Waar heb je het over?

Ziggo modem is een modem die óók wat routerfunctionaliteit heeft. Als je dat niet bevalt, dan zet je dat uit (aka de 'bridgemodus') en vanaf dat punt is je Ziggo modem gewoon een simpel modem zónder routerfunctionaliteit.

Daarna koop je zelf een router (niet een modem!) en sluit je die aan op je Ziggo modem.

En dan kan je de DNS aanpassen zo vaak als je dat wilt.

[Reactie gewijzigd door xFeverr op 8 februari 2019 09:50]

Router dan, my bad. Mijn punt staat dan nogsteeds, je moet een extra router kopen terwijl je er al voor een betaalt met crappy firmware. Andere providers doen dit vele malen beter,
Nee, je betaald niet voor je modem. Die krijg je in bruikleen.
Ziggo moet winst maken, ze gaan niet voor iedereen een modem inkopen met wifi mogelijkheden en daar dan compleet voor de kosten opdraaien die worden weer aan de klant doorgerekend. Dat is normaal, wat niet normaal is is dat het een klote ding is tov andere providers.
Wat voor extra kosten? Verklaar je nader. Gewoon bellen naar de helpdesk, ik wil mijn modem in bridge zetten en voila. Geregeld binnen 20 minuten (ze zeggen 24 uur maar nog nooit heeft het langer dan 15 minuten geduurd bij mij).
Wellicht is enige technische verdieping van jouw kant in het hoe werkt wenselijk. Dan weet je ook dat je de technische helpdesk in 99.9% van de gevallen niet nodig hebt.
Leuk dat je het prachtig eindigt met de drogreden 'op de man spelen'. De kosten gaan over de extra router die nodig is.
Dus als je jezelf technisch had ingelezen en een gekwalificeerde afweging had gemaakt inclusief de extra kosten voor een router was Ziggo nog steeds uit de bus gekomen?
Bedoel je uit deze poll van Tweakers? Want ik heb mijzelf technisch ingelezen en ik regel op meerdere plaatsen particuliere netwerken wat mij regelmatig in contact stelt met Ziggo.
Dat doe ik ook maar dat heeft me op het omzetten van een IPV6 naar een IPV4 adres na, nog nooit in contact gebracht met Ziggo. In elk geval niet voor technische helpdesk-achtige zaken.
Er is bij mij in de buurt geen provider die de snelheden van Ziggo kan matchen. Geen klachten over downtime, behalve dat het modem ruk en is bij veel connecties de handdoek in de ring gooit. Maar aangezien er geen andere provider is die sowieso die hoeveelheid data kan verwerken is dat ook weer niet echt een klacht.
We hebben het hier over Tweakers Awards 18/19.. waarom zie ik dan bij elke winnaar op deze site een prijs staan met: Winnnar award 17/18?

pricewatch: Red Dead Redemption 2, PS4
pricewatch: Ubiquiti UniFi AP AC PRO-E
pricewatch: OnePlus 6T (8GB ram, 128GB opslag) Zwart

Voor de rest Foritain gefeliciteerd met het behouden van je titel.

[Reactie gewijzigd door n2theb op 8 februari 2019 08:48]

Gefeliciteerd Dr. Snuggles :P
Dr Snuggles? Niet helemaal de die-hard rep die ik probeer op te bouwen }>
Tijdens het tellen van de stemmen zijn we erachter gekomen dat de winnaar in de categorie 'koptelefoon gaming' niet aan de voorwaarden voldeed om genomineerd te mogen worden. De enige eerlijke manier om hier mee om te gaan is om deze Award dit jaar niet uit te reiken. Wij vinden het heel vervelend dat dit is voorgevallen en zullen onze processen rondom het nominatietraject verder aanscherpen om in de toekomst een dergelijke vergissing te voorkomen.
Mag ik vragen wat er niet precies klopte?
Ja nu ben ik ook wel benieuwd.

Was toch wel één van de categorieën waar ik naar uitkeek.

misschien een top 5 release? maar dan niet in rangorde. maar slechts voor de indicatie?
Je zou bijna denken dat er een bot is gebruikt bij het stemmen. Hierdoor is er vals gespeeld door de nr.1 van die uitslag.
Leuke video. Alleen hoe die CPU en M.2 word vastgepakt, zo heb ik het toch niet geleerd om met je handen aan de contactpunten te zitten of maakt dat anno 2019 niet meer uit?

Dacht trouwens even dat het koffie apparaat ook een prijs zou hebben :D
Ja dat dacht ik ook, helemaal omdat die twee keer in beeld kwam
Zijn inderdaad beetje broodje aap verhalen. Tenzij je super veel statische energie hebt opgebouwd kan je niks doen. Om een CPU te mollen moet je er teveel stroom door laten lopen, en dat gaat nooit gebeuren met de statische schok die je eventueel af zou kunnen geven.
Los van statische, ook vettige vingers. Maar ook geen invloed dus.
Als ik het goed begrijp in de comments zijn veel mensen ook erg tevreden met Amazon, wat natuurlijk prima is. Niks op tegen. Kan er zelf niks over zeggen: nog geen ervaringen mee.

Sommige snappen niet dat Amazon lager scoort
Maar Coolblue is bekender hier. Je ziet overal reclame van Coolblue, het word dus steeds bekender bij de mensen en meer mensen gaan bestellen. Ze hebben ook een uitstekende service.

Wanneer zie je nou ads over Amazon? Ik in ieder geval nooit (ads op internet, tv, en buiten). Minder mensen weten er dan van af.

Conclusie:
Amazon kan dan nog zo goed zijn, maar Coolblue is hier bekender.

Problem solved 8)7
Ja dus het gaat om wie je kent niet wat het beste is.
Dat gaat het toch altijd, of heb jij alle beeldschermen of telefoons geprobeerd?
Meer bekend = meer stemmen


Als 1000 mensen van Coolblue af weten terwijl van die 1000 er maar 150 Amazon kennen en die beter vinden en al die 1000 mensen gaan stemmen, dan weet je wel zeker dat Coolblue wint.

Het gaat niet alleen om stemmen omdat je een webwinkel kent, maar ook welke je goed vind. Ik stemde op Coolblue. Niet omdat ze bekend zijn, maar omdat ik hun service goed vind.
Leuke video, zo'n 'journey'. Aan het begin, is dat het huis van de oprichter (even zijn naam kwijt) van Tweakers? De muziek en tussenshots is helemaal top, syntwave/retrowave, goede keuze! Past helemaal hierbij. Leuke prensentatie, complimenten. Eén opmerking, gebruik af een toe een ander inzoomgeluid omdat het nogal op de voorgrond dringt. Leuk gedaan, chapeau! +4.5 op een schaal van 5.

[Reactie gewijzigd door codebeat op 8 februari 2019 07:31]

Bedankt voor de complimenten! Ik snap je punt over het inzoomgeluid. Het is wel zo dat tijdens de awardshow de video niet aan een stuk werd gepresenteerd zoals hier, maar in delen. Dan is het minder storend :)

Het huis was een Airbnb :)
Alle winnaars proficiat, alle verliezers volgende keer meer succes ;)


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2019 Hosting door True