Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Jurian Ubachs

Redacteur games

Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee

Brengt Pokémon-verslaving terug

20-11-2018 • 13:00

121 Linkedin Google+

Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee

Pokémon Let's Go Pikachu / Eevee

Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee zal voor velen genoeg reden zijn om zich opnieuw te verliezen in een Pokémon-hype. Het feit dat Pokémon Go en deze Switch-game elkaar versterken, maakt het voor hen alleen maar leuker. Let's Go schotelt gamers hetzelfde avontuur voor als de oude Pokémon-rpg's die zich in de Kanto-regio afspeelden, maar dan in een veel moderner jasje en met de nodige aanpassingen in de gameplay. Zo blijkt Pokémon Let's Go een ultieme mix tussen die oude role-playing games en Pokémon Go, wat op diverse manieren goed werkt. Toch neemt dat het 'been there, done that'-gevoel, als je dit avontuur al meermaals hebt gespeeld, niet weg. Ook zijn er elementen in de game die verouderd aanvoelen en dus onder handen genomen hadden mogen worden. Vanwege die aanmerkingen is Pokémon Let's Go niet voor iedereen een 'must-have', maar dat de game goed kan zijn voor de nodige uren Pokémon-spelplezier, mag duidelijk zijn.

Dat de mobile game Pokémon Go tot de ultieme terugkeer van de Pokémonhype van het vorige decennium heeft geleid, is een understatement. De winkels liggen sinds de zomer van 2016 vol Pokémonspullen en ook het mobiele spel zelf is nog steeds populair. Sterker nog: Pokémon Go beleeft een soort comeback, waarbij het aantal actieve gebruikers voor het eerst in lange tijd weer duidelijk is gestegen. De reden? De nieuwe features in de game zelf helpen natuurlijk, maar dat je met de release van Nintendo Switch-game Pokémon Let's Go Pikachu en Pokémon Let's Go Eevee nog meer uit je mobiele spel kunt halen, is minstens zo belangrijk.

Speciale launchtrailer van Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee, geďnspireerd door de originele tv-leader van de cartoonserie

Pokémon Go en Let's Go zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De een kan prima gespeeld worden zonder de ander, maar gamers die over alle twee de spellen beschikken, zullen uit beide meer halen. Dat heeft alles te maken met een van de belangrijkste connectiviteitsfuncties. Het is namelijk mogelijk om Pokémon die je in Go hebt gevangen, naar je Let's Go over te zetten. Anders dan bij ruilhandel op Pokémon Go zelf kost je dat geen 'stardust', dus er zijn geen beperkingen in de Pokémon die je naar je Switch kunt sturen. Het enige waar je je van bewust moet zijn, is dat Pokémon niet de omgekeerde weg kunnen bewandelen. Naar de Switch gestuurde Pokémon zie je dus niet meer terug in Pokémon Go.

Pokédex compleet

De mogelijkheid om Pokémon over te zetten, betekent vooral dat het makkelijker dan ooit is om je Pokédex compleet te krijgen in de Pokémon-rpg. In het verleden moest je altijd gamers zoeken om mee te ruilen, maar dit systeem maakt dat overbodig zolang je alle Pokémon zelf al hebt in Go, of mensen kent die ze aan je willen doneren. De enige eis die Let's Go aan je stelt, is dat je eerst Fuchsia CIty bereikt, het stadje dat voorheen bekendstond als plek waar je de Safari Zone vond. Die zone bestaat niet meer als zodanig, want deze plek is ingenomen door de Go Parks. Hier vind je Pokémon terug die je naar je Switch hebt gestuurd. Je kunt ze in je park laten zitten of ze daar vangen om ze in het spel zelf te gebruiken. Zo kan het dus dat het helemaal niet zo speciaal is om in Pokémon Let's Go een team te hebben met daarin MewTwo, Articuno, Zapdos en Moltres, om maar wat te noemen.

Dat verandert de game in zoverre dat het een beetje gek is om deze 'legendarische Pokémon' zomaar in je team te kunnen hebben. De game schaalt de Pokémon wel als je ze naar je game toestuurt. Het is dus niet zo dat je sterkste Pokémon in Go net zo sterk blijven in Let's Go. Hun 'Combat Power' wordt zelfs willekeurig opnieuw ingesteld, dus het is zelfs wel slim om je sterkste Pokémon niet weg te sturen. Het is in elk geval niet zo dat je vanaf Fuchsia een totaal 'overpowered' zestal hebt. Sterker nog: de Pokémon die we in de Go Parks haalden, begonnen meestal met een achterstandje in level.

'Been there, done that'

Aan de naam Fuchsia City zullen ervaren Pokémonspelers al kunnen aflezen dat het hier gaat om een game die zich afspeelt in Kanto, oftewel de eerste regio, bekend uit Pokémon Red, Blue en Yellow. De game bevat ook alleen maar de eerste generatie Pokémon, waardoor het hier in feite om een remake van die eerste games gaat. Dat is duidelijk te zien. De wereldkaart ziet er hetzelfde uit, is gevuld met dezelfde regio's, steden en gyms, en kent eenzelfde verloop. Dat leidt tot zowel een positief gevoel van nostalgie, als een negatiever 'been there, done that'-gevoel. Gelukkig heeft ontwikkelstudio Game Freak voldoende nieuwe elementen aan de game toegevoegd, zodat het niet alleen maar een en al herhaling is.

Er zijn duidelijke verschillen tussen de klassieke Pokémongames en deze Let's Go-games. Allereerst is dit de eerste Pokémon-game met wat modernere graphics. Game Freak heeft duidelijk naar de vormgeving van de aloude Pokémon-cartoon gekeken, want de game en de serie lijken in diverse opzichten op elkaar. Personages als Brock en Misty, maar ook Jesse en James van Team Rocket, zijn zodoende zeer herkenbaar. Het is wel raar dat diverse onderdelen van de menu's niet hetzelfde grafische niveau laten zien. De icoontjes van de verschillende Pokémon zijn bijvoorbeeld heel simpel en best lelijk, wat niet past bij een game die verder regelmatig uitpakt met flashy effecten en cartoonwaardige beelden.

Pokémon vangen op de Go-manier

In de gameplay is een belangrijke verandering dat trainers nu niet, of in elk geval niet altijd, vechten met wilde Pokémon. In plaats daarvan kun je wilde Pokémon direct bestoken met Pokéballs. Het vangen werkt net als in Pokémon Go, wat wil zeggen dat je een cirkel ziet die kleiner wordt. Mik je de bal in de cirkel, dan heb je meer kans om de Pokémon te vangen, en hoe kleiner de cirkel al was, hoe hoger de vangkans wordt. Daarnaast kun je de eveneens uit Pokémon Go bekende 'berries' gebruiken om het vangen nog wat makkelijker te maken. Heb je een Pokémon gevangen, dan verdien je daar direct ervaringspunten mee voor alle Pokémon die je op dat moment in je actieve party hebt zitten.

Welke Pokémon er in je party zitten, kun je nu op elk moment wijzigen. Voorheen moest je daarvoor naar een computer om het centrale 'Pokémon-opslagsysteem' aan te spreken. Dit is een goed voorbeeld van hoe Let's Go op verschillende manieren een stuk gebruiksvriendelijker is dan zijn voorgangers. Ook fijn is bijvoorbeeld dat je geen ruimte meer hoeft te maken voor speciale vaardigheden als 'cut', 'fly' en 'surf'. Voorheen moest je een van de vier slots die een Pokémon heeft om aanvallen te leren, opgeven voor zo'n 'HM'. Dat is verleden tijd; de game leert ze allemaal aan Pikachu of Eevee, en die kan ze allemaal gebruiken, boven op zijn normale aanvallen. Ook die aanvallen hebben iets nieuws ten opzichte van de oude Blue/Red/Yellow-games; je kunt een TM, oftewel Technical Machine, nu meer dan eens gebruiken. Zo kun je een sterke aanval aan verschillende Pokémon leren, in plaats van dat je moet kiezen welke Pokémon je een TM wil bijbrengen. Deze werking van TM's is overigens al bekend uit Pokémon Black & White, maar het is nieuw voor het Kanto-avontuur waarop 'Let's Go!' gebaseerd is.

Sterke aanvallen

Die TM's, de aanvallen dus, zijn uiteraard belangrijk tijdens gevechten. Dat vechten doe je tegen de vele trainers die je tegenkomt. Daar is niet veel aan veranderd, anders dan dat je wat nieuwe, sterkere trainers tegenkomt in de vorm van Coach Trainers, die er in de oude rpg's nog niet waren. Ook nieuw is de optie om de hulp van een andere speler in te roepen tijdens een gevecht, zodat je samen kunt vechten en makkelijker kunt winnen. Die optie hebben we eigenlijk nooit nodig gehad, want Pokémon Let's Go is niet overdreven moeilijk. Zeker de speciale aanvallen, die Pikachu worden aangeleerd door een soort circusinstructeur die je kunt tegenkomen in Poké Centers, zijn flink sterk en reduceren menig gevecht tot een formaliteit.

De moeilijkheidsgraad klimt uiteraard iets als je wat verder komt. Zeker als je af en toe wat gevechten overslaat en niet al te veel Pokémon vangt, zal het niveau van je Pokémon iets gaan achterlopen bij dat van de gyms die je tegenkomt. Dat is gelukkig snel te verhelpen door simpelweg Pokémon te vangen en meer te vechten. Dat vangen is, los van de manier waarop je een Pokémon vangt, verder vergemakkelijkt doordat je de Pokémon dit keer gewoon ziet rondlopen. Je hoeft dus niet meer door het hoge gras te banjeren in de hoop dat je de Pokémon van je voorkeur tegenkomt, maar zult die Pokémon vanzelf zien rondlopen als je je in de juiste zone bevindt.

Dat soort handigheidjes maken de game simpelweg beter dan de rpg's die we in het verleden speelden. Het is mede daarom wel raar dat bepaalde zaken níet die weg naar de moderne tijd hebben gevonden. Zo ligt het tempo in de game vrij laag. Het trage wandelen kun je nog oplossen door een Pokémon als mount te gebruiken, maar het tempo waarin de gesprekjes verlopen en waarmee je door de menu's navigeert, duidt op een verouderd systeem. Dat moet anno 2018, op een Nintendo Switch, anders kunnen. Als je gewend bent aan het tempo van de aloude Pokémon-rpg's, stoor je je er wellicht minder snel aan, maar hier had Game Freak best meer uit kunnen halen.

Conclusie

Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee kun je omschrijven als 'het beste van twee werelden', waarbij Game Freak elementen uit de oude rpg's heeft gecombineerd met elementen uit Pokémon Go. Die omschrijving is niet onjuist, maar klinkt net iets te veel als een lofzang. Pokémon Let's Go is in essentie namelijk wel een game die je wellicht al tig keer gespeeld hebt. Dat het er nu veel leuker uitziet en dat een en ander net wat makkelijker werkt, maakt de game best de moeite waard, maar het blijft een remake. Daarnaast zijn bepaalde elementen van die remake blijven hangen in het verleden, zoals de grafische kwaliteit in de menu's en het algemene tempo in de game. We hebben ons goed vermaakt met Pokémon Let's Go Pikachu/Eevee, maar hopen wel dat Nintendo met de nieuwe rpg die voor 2019 op de rol staat, net wat meer doet. Simpelweg deze game herhalen in de Johto- en overige regio's die we al kennen, zou aanvoelen als een teleurstelling. Dat hoeft voor nu echter totaal geen belemmering te zijn om je nogmaals op Kanto te storten, op weg naar nog maar eens een ultiem eindgevecht met de Elite Four.

Reacties (121)

Wijzig sortering
De reviewer heeft duidelijk al een hele tijd geen pokemon rpg meer gespeeld.
Hier een paar punten waar dat uit blijkt;

De mogelijkheid om Pokémon over te zetten, betekent vooral dat het makkelijker dan ooit is om je Pokédex compleet te krijgen in de Pokémon-rpg. In het verleden moest je altijd gamers zoeken om mee te ruilen.

Dit is al sinds 2014 erg makkelijk te doen door middel van Pokébank.

Ook fijn is bijvoorbeeld dat je geen ruimte meer hoeft te maken voor speciale vaardigheden als 'cut', 'fly' en 'surf'. Voorheen moest je een van de vier slots die een Pokémon heeft om aanvallen te leren, opgeven voor zo'n 'HM'.

Dit hoefde in Pokémon Sun & Moon ook al niet meer.

Ook die aanvallen hebben iets nieuws; je kunt een TM, oftewel Technical Machine, nu meer dan eens gebruiken.

Dit kan al sinds Gen 5 (2010)

Ik vindt het zelf ook gek dat er alleen over deze veranderingen wordt gesproken en niet over de negatieve veranderingen (in mijn optiek).
Bijvoorbeeld geen abilities meer, geen hold items en heel veel aanvallen die we in vorige rpg's wel hadden zijn er uit gehaald.

Door deze veranderingen wordt de game vele malen simpeler en ook minder uitdagend imo.
Ik vindt het zelf ook gek dat er alleen over deze veranderingen wordt gesproken en niet over de negatieve veranderingen (in mijn optiek).
Bijvoorbeeld geen abilities meer, geen hold items en heel veel aanvallen die we in vorige rpg's wel hadden zijn er uit gehaald.

Door deze veranderingen wordt de game vele malen simpeler en ook minder uitdagend imo.
Vooralsnog is er toch geen reden om aan te nemen dat deze games op de markt gezet worden als vervanger voor de 'main' games? Dat doet niets af aan je opmerking, maar het is wel het vermelden waard imo.
Er is altijd gecommuniceerd geweest dat de "Let's Go"-spelletjes onderdeel zijn van de core-serie uit de pokemon games (en dus geen spinoff zijn). Dit heeft ook voor veel verwarring gezorgd bij de fans maar Gamefreak heeft ook al gezegd dat er een 'echte' core RPG komt. Ik denk toch dat er hier en daar wat geleend gaat worden van let's go.
De voornaamste reden dat daar verwarring over is ontstaan is omdat Game Freak bij het bekendmaken van Let's Go de definitie van wat al dan niet een 'core game' is enigszins opzettelijk heeft verwaterd. Ze willen gewoon niet dat deze games op dezelfde hoop gegooid worden als de echte spin-offs zoals (o.a.) Pokémon Ranger en Pokémon Mystery Dungeon. Ze zijn in feite van hetzelfde niveau als de Stadium-games. Iedereen erkent dat die games dichter in de buurt komen dan de eerdergenoemde spin-offs, maar tegelijkertijd zullen de meeste mensen deze games niet als 'core' bestempelen.

Tegelijkertijd heeft Game Freak niet de bedoeling gehad om deze games op gelijk niveau te stellen als wat over het algemeen gezien werd als 'core', dus voor die games hebben ze de nieuwe term 'mainline' geďntroduceerd. Ze hebben dus Let's Go op hetzelfde hoopje gegooid als bijvoorbeeld Sun en Moon, maar ook direct weer een scheiding geďntroducerd.

Ik maak me niet meer dan normaal druk over of de aankomende mainline games voor mij nog wel interessant zijn door de keuzes die ze gemaakt hebben in Let's Go. Ik maak me daar eerder druk om omdat de laatste games (laatste 3 generaties) voor mij een tendens laten zien die zich beweegt naar een voor mij niet zo heel erg interessante game.
Ligt ook een beetje eraan hoe je leest. Lees je het in vergelijking met de recente games, of met de originele Blue/Red/Yellow? Het blijft een remake waar nieuwe elementen in zijn toegevoegd, dus de vergelijking moet je denk ik trekken met de Blue/Red/Yellow. In dat geval gaan je vergelijkingen niet op, want je vergelijkt met de recente games.

[Reactie gewijzigd door D3F op 20 november 2018 16:37]

Totaal waar. Ik vind ook dat tweakers echt elke "grote" game titel die ik heb aangeklikt het laatste jaar wel een 8 gegeven heeft. betekend ook niks meer.
En wat dacht je van EVs. IVs. niet in de gyms kunnen zonder bepaalde eisen. Gekke base stats van pokemon. Ik denk dat teveel mensen dit zien als een echte pokemon game terwijl het eigenlijk gewoon een spin-off is net als detective pikachu.
Net als Pokemon GO zijn er wel IVs, maar geen EVs. Je kan wel candies geven om stats te verhogen.
Volgensmij had generatie 1 nooit EV's (en IV's zijn wel aanwezig).
Natuurlijk hadden FireRed en LeafGreen wel EV's, maar volgensmij is dat voor niemand behalve de competetive scene echt boeiend (en daar is deze game duidelijk niet voor gemarket).
Ik denk dat veel van deze vergelijkingen worden gemaakt met Pokemon Red/Blue.
Gezien het om de eerste generatie gaat.
Bijvoorbeeld geen abilities meer, geen hold items en heel veel aanvallen die we in vorige rpg's wel hadden zijn er uit gehaald.

Door deze veranderingen wordt de game vele malen simpeler en ook minder uitdagend imo.
Ik wil hier even aan toevoegen dat dit spel niet onder de normale Pokémon rpg-reeks valt. Er komt volgend jaar gewoon een nieuwe Pokémon RPG uit die wel in die reeks valt, en dus gewoon nog abilities, hold items, en wild Pokémon battles heeft.

Dit spel is dus niet een vervolg op Sun & Moon. Die komt volgend jaar pas.
Had al lage verwachtingen, even gespeeld.

Muziek is prachtig gedaan(waarvan ik ook de soundtrack CD ga kopen). Graphics zijn ook mooi. Helaas echt iets te versimpeld en te makkelijk.

Maar hoop dat deze game faalt qua sales. Waarom? Als dit een groot succes wordt, dan worden er vast en zeker elementen uit deze game meegenomen naar Gen 8, wat de echte main games moeten gaan worden. Ik heb nog nooit de community zo tegen elkaar zien vechten, in het ergste geval dat je niet eens positief over deze game mag zijn (er werden kanalen aangevallen omdat ze positief waren over de Lets go hands-on op de Pokemon company office).

Bovendien is het ook echt een Yellow remake, zonder heel veel toevoegingen op Kanto. Waar ze in Omega Ruby/Alpha Sapphire bijvoorbeeld echt meer van Hoenn lieten zien (achtergrondverhaal en ga zo verder), is het alweer een vlakke remake van Kanto.

Ben dus benieuwd wat Gen 8 zal worden. Er zitten positieve elementen in deze game, maar helaas ook mindere elementen. Als ze elementen hieruit gaan overzetten naar Gen 8, dan vrees ik voor de hele serie in de toekomst.

[Reactie gewijzigd door iPodKiller op 20 november 2018 13:10]

Als dit een groot succes wordt, dan worden er vast en zeker elementen uit deze game meegenomen naar Gen 8
Nintendo en Game Freak hebben heel duidelijk gemaakt dat dit een speciale cross-over is om PoGo players naar de Switch te trekken. Ik denk niet dat je daar bang voor moet zijn. Dit is nooit als main game bedoeld en ik denk ook niet dat je dat zomaar terug ziet.
Ik heb terechte zorgen voor de serie in zijn geheel. Ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt.

Ik heb de community nog nooit zo verdeeld gezien in jaaaren. Deze games zijn de reden hiervoor.

Ik hoop voor Nintendo en Game Freak dat ze de juiste beslissing zullen maken en geen onderdelen uit deze game overbrengen naar de toekomstige main series. Als het vandaag niet de volledige ervaring zal zijn, dan misschien in de toekomst wel. En daar is iedereen bang voor, dat dit de volledige ervaring gaat worden in de toekomst.

Het is een reboot van Yellow voor mensen die van Pokémon GO houden. Ze zijn zelfs zo voorzichtig geweest het Let's Go te noemen en niet Let's GO.

Maar ik heb veel hoop voor Gen 8, niet te vergeten dat Town ook nog bestaat. Zal vast niet zo zijn dat Game Freak niks met zo'n prachtige engine doet voor Pokémon. Ben er vrijwel zeker van dat de graphics grotendeels hierop gebaseerd gaan worden voor Gen 8.

[Reactie gewijzigd door iPodKiller op 20 november 2018 14:13]

Persoonlijk zie ik bij iedere nieuwe game dat de verdeeldheid tussen fans groot is. Ik denk ook dat het goed is als ze dingen vanuit deze game uiteindelijk implementeren in de nieuwe games, of niet.
Ik hoor juist heel veel positieve verhalen over Let's Go.

Even off-topic: Dat je zorgen ergens over hebt, is prima. Om van jezelf te zeggen dat deze zorgen terecht zijn lijkt mij een beetje voorbarig.
Ik heb terechte zorgen voor de serie in zijn geheel. Ik ben zeker niet de enige die er zo over denkt.
Je acht dat je zorgen terecht zijn omdat er meer mensen niet de aankondiging van Game Freak hebben gezien :P Sorry hoor, maar ze zijn hier al jaren terug erg duidelijk over geweest. Pokémon kent tálloze spin-offs. Iedere keer weer is men bang.

Meanwhile komen Nintendo en Game Freak iedere paar jaar toch weer met een core titel met de mechanics waar de core fanbase, die voorlopig nog altijd meer dan groot genoeg is, blij van wordt.

Dat dit soort spin-offs ontstaan en soms tussen de core en de originele spin-off in komen te liggen, doet daar helemaal niks van af.
Het is een reboot van Yellow voor mensen die van Pokémon GO houden. Ze zijn zelfs zo voorzichtig geweest het Let's Go te noemen en niet Let's GO.
Wat zou dat laatste uitmaken? :P En wat is het probleem met het eerste?
Ik vind het ook prachtig spel ziet er allemaal mooi uit, maar het let's go gedeelte erin bevalt mij niet.
Ik wil ook gewoon echt trainen tegen wilde pokemons, om zo wat sterker te worden.

Nu moet je meerdere wilde pokemons vangen om xp te verdienen, dat vind ik gewoon minder leuk.
Ik denk ook dat veel fans bang zijn dat de versimpelde elementen van Lets go worden meegenomen naar gen 8 en dat fans daarom zo negatief over de game zijn. Als gen 8 dadelijk ook zo'n makkelijke en over versimpelde game is ''dan is dat de schuld van Let's Go'' (volgens sommige die hard fans dan)

Persoonlijk zie ik het ook als een side game. Net als Pokemon XD Gale of Darkness. En dat is prima toch?

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 20 november 2018 14:05]

Ik snap niet echt waarom deze game makkelijker zou zijn dan bijv X/Y of ORAS. Een XP share die je hele party XP geeft is niks nieuws. En aangezien je nu moeite moet doen om pokemon te vangen, en dit je enige manier is om XP te grinden, is het levelen van je pokemon moeilijker geworden. Ik heb alle trainers voor de 3e gym verslagen en meer dan 50 pokemon gevangen, en mijn team is net 1 level onder dat van de gym leader (surge). De enige rede dat ik won was slim gebruik van mijn type advantage.

Persoonlijk vind ik pokeballen mikken (en gooien) meer "engaging" dan wilde pokemon in 1 slag verslaan voor een beetje XP, omdat vervolgens een half uur lang te herhalen. Bij de pokeballen gooien krijg je tenminste een bonus voor een goede worp, en wat voor pokemon je vangt.
Ze mogen van mij best wel wat elementen overnemen uit deze games. Wat mij betreft is het zien van pokemon in het gras een hele grote verbetering, de coop is leuk, en ik denk dat de battles tegen wilde pokemon er op zich ook wel uit mogen. Ik heb liever dat ze deze game als basis nemen en het battle-systeem meer hardcore maken, dan volledig terug naar de traditionele stijl.
Als dit een groot succes wordt, dan worden er vast en zeker elementen uit deze game meegenomen naar Gen 8, wat de echte main games moeten gaan worden.
Ik zie daar eigenlijk weinig problemen mee. Het gebrek aan gevechten met wilde pokémon is eigenlijk het enige ding dat écht veranderd is waar mensen over vallen en dat tegelijkertijd eventueel een kans maakt om in gen 8 overgenomen te worden, en stiekem bevalt me dat eigenlijk wel. Het is veel efficiënter shiny hunten op deze manier.

[Reactie gewijzigd door NMe op 20 november 2018 15:12]

Enige nadeel van Let's Go (Eevee) is dat je de starter niet kan evolueren. Eevee's hele gimmick is het grote scala aan mogelijke evoluties, en dan zetten ze dat uit :(. Juist dit maakte Eevee naar mijn mening de perfecte starter, omdat je dan later in het spel kan kiezen waarmee je het team wilt aanvullen (type).
Later in de game heb je al zo veel andere pokémon dat dat niet uitmaakt. Bovendien kun je natuurlijk gewoon meer eevees vangen.
"Bovendien kun je natuurlijk gewoon meer eevees vangen."

Da's fijn om te weten. Ik wilde graag een Jolteon.
Nu ik er over nadenk eigenlijk ook een niet-issue, aangezien ik een Eevee heb op Pokemon GO 8)7.
Het is een leuke side game net als Pokemon XD Gale of Darkness. Maar het is geen ''echte'' remake van zowel Red en Blue als Yellow.

Wat ik persoonlijk heel jammer vind is dat de game gewoon totaal niet competitief is. De maingame is super simpel (vergeleken met Lets Go is XY een super moeilijke game) en PvP games zijn gewoon geen zak aan. Er zijn maar een paar pokemon OverUsed (OU) en de rest is Under Used (UU) simpelweg omdat de er geen abilities zijn. Waarom zou ik in godsnaam voor Vileplume of Victreebell gaan als je Venesaur hebt? Waarom zou je Weezing gaan (geen levetite) als je Alolan Muk hebt?

Competitief is het ook een ramp. Stealthrocks zijn compleet OP omdat je deze niet meer kan weghalen met Haze, Rapid Spin of Defog. Verder is alles zo extreem bulky dat het niet meer leuk is. Rest is overal en zonder Taunt user kom je helemaal nergens. Het is zelfs zo erg dat Rhydon niet eens meer een Pikachu kan OHKO'en met Earthquake! Het wordt een beetje een dansje tussen walls/tanks met recovery moves en wallbreakers die Swords Dance/Calm Mind moeten spammen.

Verder is het weghalen van held items super jammer want het haalt heel veel strategie uit de game. Geen held berries meer, geen Choice items (Scarf, Specs en Band) geen leftovers of Rocky Helmets. ect

Het andere effect daarvan is ook nog een dat de mega's ineens super ''OP'' worden. De trade off met Mega's was altijd dat mega's geen held items konden dragen. Daarom was bijvoorbeeld de regulieren Garchomp super goed en Mega Garchomp minder goed. Nu zijn de regulieren pokemons standaard al Under Used want waarom zou je voor de regulieren Alakazam gaan als je Mega Alakazam hebt? De enige rede om non-mega's in je team te hebben is als je al een andere pokemon hebt die kan mega evolven.

Voor de mensen die het enigszins interesseren. Hier is een meta reportje: https://www.smogon.com/fo...go-candy-formats.3643931/

En dan de game zelf, tja.... niet meer die RNG bosjes zijn leuk maar het verdwijnen van wild battles is gewoon jammer. Wat was er nu leuker om met een pokemon te vechten die je net niet moest doden om vervolgens in pokeballen te vangen. Nu is het letterlijk pokeballen smijten, niks meer niks minder.

Verder is de game bijna hetzelfde als Red en Blue. Geen Delta Episode zoals in ORAS of andere toevoegingen zoals in HGSS of FRLG. Er zijn wat random event toegevoegd maar dat is ook niet veel bijzonders.

Tja, ik vind de game leuk voor de casuals of voor degene die een fijne dosis nostalgie binnen willen krijgen. Maar meer is het eigenlijk ook niet. De game ziet er grafisch verder prima uit en het is misschien een goede manier om nieuwe fans binnen te harken. Maar ik hoop wel dat gen 8 een moeilijkere game word dan de Lets go games.

Oh en ehhh Tweakers:
Game Freak heeft duidelijk naar de vormgeving van de aloude Pokémon-cartoon gekeken
POKEMON IS EEN ANIME!!!! *angry weeb :9

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 20 november 2018 16:12]

Wat was er nu leuker om met een pokemon te vechten die je net niet moest doden om vervolgens in pokeballen te vangen.
Zo'n beetje alles was leuker. Ik hoef niet per se met pokeballs te gooien, maar ik vind dit wel een archaische, vrij stomme mechanic. Als je dit al doet, maak het dan op zijn minst echt skill-based ipv compleet luck-based.
Pokeballs gooien is niet luck based, en moeilijker dan pokemon op de oude manier vangen. Er zit natuurlijk nogsteeds geluk in, maar veel minder dan in de oude methode en het geluk kan veel meer worden beinvloed dan vroeger.

Je vang kans wordt bepaald door hoe goed je gooit. Dit moet je zelf handmatig mikken (of goed timen gebaseerd op welke control-scheme je gebruikt). Dit is al een grote vooruitgang op simpelweg elke fight een quick ball gooien (wat in de eerste beurt een grotere vangkans heeft dan een Ultra Ball op laag HP). Je kan ook geen moves gebruiken zoals sleep, paralyze of freeze om pokemon makkelijker te maken om te vangen.
En dan de game zelf, tja.... niet meer die RNG bosjes zijn leuk maar het verdwijnen van wild battles is het gewoon jammer. Wat was er nu leuker om met een pokemon te vechten die je net niet moest doden om vervolgens in pokeballen te vangen. Nu is het letterlijk pokeballen smijten, niks meer niks minder.
Puur alleen wat betreft vangen vind ik het niet eens zo'n gekke mechanic en was de oude manier ook niet echt bijzonder aantrekkelijk. Ik vind het vooral jammer dat er nu geen losse manier van trainen meer is. Het idee dat je party experience krijgt voor het vangen terwijl ze er niet bij betrokken waren vind ik ook vrij bijzonder.
Nou daar ben ik het niet zo mee eens. Het vangen van een wilde pokemon zat bomvol strategie. Je moet de pokemon zo aanvallen dat je ze niet kan OHKO'en. Maar als ze lang genoeg in leven blijven kunnen ze eventueel jouw KO'en. Natuurlijk heb je revives maar die kosten centjes. Tel daarbij op dat je ze eventueel kan sleepen of paralysis op ze kan gooien + het feit dat deze pokemon hetzelfde of zelfs een hoger level zijn dan je party.

Natuurlijk kan je het argument maken dat False Swipe bestaat. Maar deze heeft zo'n lage BP dat je hoge level pokes niet efficiënt kant Swipen. False Swipe is naar mijn mening ook meer voor de low level pokes.

Op zich is het cirkeltje en het feit dat je die ballen zelf kan throwen een leuke toevoeging. Maar dat zou niet ten kosten van wild battles.
Er zit wel een bepaalde strategie achter, maar van die lage base power van false swipe heeft je Breloom, met Spore, van level 100 niet echt een boodschap. Dan blijven er nog maar een handjevol Pokémon over waar je echt niets meer klaarspeelt en die hebben allemaal geen bijzondere catch rates.

Dat maakt me verder ook weinig uit, het systeem nodigde gewoon niet uit tot het vangen van veel Pokémon. De mechanic is in mijn ogen vooral een saaiere variant van het doorgaanse gevecht: De spanning is er na de eerste 30 minuten playtime ook wel vanaf, en is de vraag vooral of het lukt om ze niet te OHKO'en (en in een groot deel van de gevallen is dat ook niet zo erg, want zonder schade en met 8 ultra balls heb je ze ook).

Het blijft allemaal voorkeur natuurlijk, ik vind de vangmechanic gewoon wel leuk (alleen iets té RNG for my liking, maar dat komt omdat het direct uit de App is gelift). Zeker in combinatie met het sterker worden door de candies ipv effort points.
"Je moet de pokemon zo aanvallen dat je ze niet kan OHKO'en"

Dus False Swipe gebruiken?
En anders gooi je gewoon in beurt 1 een Quick Ball.

Dus je random encounter zag er zo uit:

1. Gooi quick ball.
2. Indien niet gevangen: gebruik false swipe.
3. Gooi ultra ball tot gevangen.

Wat een strategie....
Tja, ik vind de game leuk voor de casuals of voor degene die een fijne dosis nostalgie binnen willen krijgen. Maar meer is het eigenlijk ook niet. De game ziet er grafisch verder prima uit en het is misschien een goede manier om nieuwe fans binnen te harken.
Jij vindt dat niet alleen, dat is het doel van Nintendo zelf mbt deze pokemon games: De generatie aanspreken uit de red & blue tijd, de kinderen van die generatie in de pokemon wereld introduceren, en de miljoenen pokemon GO spelers verleiden naar de Switch. Daarvoor maak je best geen spel met achterliggende formules die sinds 1996 steeds uitgebreider werden en die alleen de competitieve scene kent en gebruikt. Voor de elite four of gelijkaardige eindbaas te verslaan in de pokemon spellen heb je geen kennis nodig van abilities, EV of dergelijke. Dus ik snap het geklaag niet goed dat deze spelen diepgang en competitie missen, dat was namelijk nooit de bedoeling. Da's voor volgend jaar. Al mogen ze van mij het hele stats systeem updaten naar 2019.
Nou ja, of het nu echt is om de kinderen aan te spreken weet ik nog niet. In Japan misschien maar als je de reclame filmpjes van de Let's Go games ziet zie je daar allemaal ''millennials'' (om ze zo maar even te noemen) allemaal jongen mensen die vermoedelijk in de jaren 90 kind waren en RBY hebben meegemaakt.

Verder is het probleem dat er mechanics weggehaald worden die gewoon standaard bij Pokemon horen. Als je een game maakt voor de casuals haal dan de EV's en IV's weg en andere onbegrijpelijke dingen zoals Evesiveness en random crits. Niet de abilities want zonder abilities is 1/3 van de pokemon compleet nutteloos. Nu heb je dadelijk een hoop noobs die niet snappen waarom ze niet kunnen switchen tegen Dugtrio (Arene Trap) met als resultaat dat deze mensen afhaken bij gen 8.

[Reactie gewijzigd door rickboy333 op 21 november 2018 18:17]

Zelf deze game nu al een tijdje gespeeld (40 uur ingame) en ik kan er wel wat over kwijt.

Positief

Nostalgie. Meer hoef ik er niet over te zeggen. Alles is herkenbaar, de muziek klinkt lekker en het verhaal steekt gewoon lekker in elkaar en voelt vertrouwd aan.

Het missen van random encounters leek mij in eerste instantie wel een gemis, maar na het spel een tijdje gespeeld te hebben moet ik toch constateren dat deze insteek een heel stuk fijner werkt dan in de oudere versies, waarbij je 1000 Zubats tegenkwam in Mt. Moon, wat simpelweg vreselijk irritant is en de snelheid uit de game haalt. In de main series zou het vertragen niet zozeer een probleem vormen (bijvoorbeeld langer trainen om de Pokemon League te winnen is helemaal prima), maar in Let's Go, wat toch een crossover is, komt het gebrek aan random encounters de game ten goede en speelt het lekker vlot zonder dat je onnodig wordt opgehouden.


Negatief

Erg simpel, zelfs zonder extra training had ik een Graveler van level 68 toen ik bij de Elite Four kwam en het op moest nemen tegen een Onix van level 56, appeltje eitje uiteraard en daardoor voelt het verslaan van de Elite Four als een minder grote prestatie dan dat het vroeger was.

Dit sluit aan op het vorige punt en alhoewel in het weglaten van random encounters voor deze versie toejuich, ben ik toch minder te spreken over de experience curve die Nintendo gebruikt om je Pokemon te levelen. Het levelen gaat simpelweg te snel en niet alleen krijgt de Pokemon die op nummer 1 in je party staat XP voor het vangen van een Pokemon, je hele party verdient zo XP punten. Er zijn gelukkig al mods beschikbaar, eentje daarvan is bedoeld om de experience curve aan te passen om de game wat uitdagender te maken https://gbatemp.net/threa...ets-go-eevee-mods.523519/

Verder is het wel leuk dat TM's vaker te gebruiken zijn, maar ik heb nu een Mewtwo, Dragonite, Gengar en Melmetal die allemaal Earthquake, Ice Beam en Psychic kunnen leren via 1 TM. Het was wellicht beter geweest om een TM ingame beschikbaar te maken tegen een vrij forse prijs en met maximaal 1 gebruik, zodat je toch nog je best moest doen om de echt goede TM's te verzamelen en je alsnog goed na moest denken welke TM je voor welke Pokemon gebruikt.

Elementen vanuit Go, zoals het Candysysteem, vind ik zelf eigenlijk haaks staan op het principe van Pokemon. Als ik met een level 25 Growlithe het in de postgame op moet nemen tegen een level 75 Growlithe en dan door het gebruik van Candies mijn stats zodanig kan boosten dat die level 75 Growlithe geen schijn van kans heeft, dan weet ik niet meer hoeveel waarde je moet hechten aan het levelen van je Pokemon. Door simpelweg candies te farmen van bepaalde Pokemon kun je met een low level Pokemon een heel eind komen.

Voor de echte die hard Pokedex completers kan het ook wel wat woede opwekken dat je de Pokedex niet kunt completen zonder de Pokeball Plus te kopen, omdat je op geen enkele andere wijze een Mew in de game kunt krijgen.

De graphics zijn nu wel wat gedateerd en sommige modellen zijn rechtstreeks uit de 3DS games overgenomen (bijvoorbeeld de vlammen op Rapidash zien er echt heel achterhaald uit). De Switch heeft geen enkele moeite met de graphics van deze game en de ventilator draait dan ook haast niet, maar zowel de Pokemon als de battle omgevingen zien er nou niet bepaald hoogstaand uit en vind ik een beetje afsteken bij een voor de rest toch wel redelijk uitziende game. Naar het schijnt zou Nintendo over willen stappen naar de Unreal Engine in de volgende Pokemon game dus wellicht dat we dan wat meer grafische pracht mogen verwachten :)

Ook al heb ik misschien meer negatieve dan positieve punten, ik vind de game nog altijd erg leuk om te spelen en ik kijk uit naar de main series game van 2019 :D

[Reactie gewijzigd door Nevercholt op 20 november 2018 14:48]

Voor de echte die hard Pokedex completers kan het ook wel wat woede opwekken dat je de Pokedex niet kunt completen zonder de Pokeball Plus te kopen, omdat je op geen enkele andere wijze een Mew in de game kunt krijgen.
Dit is altijd wel geweest toch? Ik heb mijn pokemon leaf-green naar japan moeten sturen om deoxys eiland te krijgen, en de Ho-oh en lugia zal ik nooit kunnen vangen op mijn game omdat deze events niet ge-activeerd staan op mijn cartridge.

Edit: oh en mew ook niet

[Reactie gewijzigd door rayhvh op 20 november 2018 23:58]

Nee het klopt dat er nog steeds version exclusives zijn zoals Growlithe voor Let's Go Pikachu en Bellsprout voor Let's Go Eevee maar dan heb je tenminste nog een hele game extra.

Mew is daarentegen niet te krijgen, ook al heb je beide versies van het spel. Je moet dan nog een extra Pokeball Plus accessoire aanschaffen dus dan zit je op 2x ¤60 + ¤50 om je Pokedex compleet te krijgen (!)
Vergeet niet dat die Mew in de Pokeball Plus een tijdelijke actie is. Ben benieuwd of Game Freak na afloop van die actie de ballen zal hebben om Mew terug in die game te stoppen zoals het hoort.
De icoontjes van de verschillende Pokémon zijn bijvoorbeeld heel simpel en best lelijk, wat niet past bij een game die verder regelmatig uitpakt met flashy effecten en cartoonwaardige beelden.

Dit past júist bij de game. Deze icoontjes gebruikt GameFreak al sinds Ruby en Sapphire, en bij elke nieuwe generatie Pokémongames maakt GameFreak icoontjes voor de nieuwe Pokemon in diezelfde stijl. Het past er dus juist bij dat GameFreak ook hier kiest voor diezelfde stijl die ze al 15 jaar hanteren. Destijds omdat dat grafisch gezien het maximaal haalbare was, tegenwoordig als callback naar de oudere games.
Pokemon let's go:
Startpunt: heb vooral Blauw gespeeld vroeger, en silver/gold. vanuit die beleving schrijf ik het onderstaande:

Verhaallijn.
Verhaallijn vind ik tof, de meeste oude verhalen zijn terug te vinden. er zijn een aantal mini quests terug te vinden. en er zijn wat verhalen bij gekomen of verder uitgewerkt.

Pokemon Vangen:
Zoals bekend moet je nu pokeballen gooien, mijn mening is dat dit een waardeloos concept is, zo alleenstaand.
Een aantal pokemon zoals bijvoorbeeld de legendarische pokemon moet je wel bevechten. Helaas moet je ze nu gewoon verslaan in plaats van maximaal verzwakken en niet verslaan. Dit was juist een fijne moeilijkheidsgraad in de oude games. Ik snap dan ook niet waarom ze het niet combineren. Dus vechten om ze te verslaan en vervolgens die pokeball zelf gooien, makkelijker raak gooien als de pokemon slaapt enzovoorts, dit kan echt heel leuk uitgewerkt worden. en kan zeker iets toevoegen aan de game. Het laat je ook een pokemon team bouwen die geschikt is voor vangen en een ander team voor het verslaan van trainers. Ik snap dat ze een verschil maken tussen normale en legendarische pokemon, maar nergens werd uitgelegd waarom ik opeens tegen de legendarische wel moet vechten


Trainers:
Trainers zijn leuk, ze zijn goed te ontwijken indien je wilt al ontkom je er niet volledig aan. ook de coaches zijn een leuke toevoeging voor de uitdaging aangezien daar verschillende trucs niet werken.

Trainen:
Pokemon trainen is wel een teleurstelling. elke pokemon in de party trained mee waardoor het erg makkelijk wordt om te levelen verderop in het spel om alle pokemon te krijgen.
Je pakt je sterkste pokemon, en 5 newbies. vervolgens ga je naar de beste trainers die je op dat moment kan verslaan en je pokemon levelen vanzelf mee. al je 5 de pokemon van lvl 4 naar lvl 10. lekker makkelijk.
Nog makkelijker is om op een hoog lvl veldje telkens dezelfde pokemon te vangen. je krijgt dan een combo bonus die aardig aantikt. na een half uurtje spelen zijn al je pokemon ongeveer lvl 50.
Mijn suggestie: laat elke pokemon zelf vechten en probeer zo per pokemon alles te trainen.
Maarja met een eindig aantal trainers gaat dat natuurlijk lastig.

Gyms:
Mooi gemaakt en thema komt mooi grafisch terug. Het niveau van de gyms heb ik wel als makkelijk ervaren. elke gym heb ik in de eerste poging verslagen terwijl ik alle trainers heb proberen te ontwijken en alleen unieke pokemon probeerde te vangen. De pokemon in de omgeving zijn ongeveer het level van de gym of hoger. daardoor kan je door nieuwe pokemon te vangen altijd wel de gym verslaan.
Na het verslaan van de elite 4 mag je de gyms opnieuw uitdagen, deze zijn dan ook meteen een stuk sterker geworden, moeilijker dan de elite 4.

Extra trainers:
Er zijn wat extra trainers geplaatst door de map heen, heb er amper tegen gevochten vond niet dat ik training nodig had en was prima te doen zonder ze. maar ben je gek van deze gevechten dan is er genoeg. wel blij dat de gevechten lekker de oude style zijn, dus niet dom tikken, maar je aanvallen zorgvuldig plannen.

Elite 4 + rival:
De eindbazen van het spel. Ik kwam aan met mijn lvl 40-50 pokemon. de eerste 4 heb ik redelijk verslagen, wel wat reveives gebruikt tussen de gevechten. helaas kwam ik revieves te kort voor mijn rival dus die heb ik met mijn laatste 3 pokemon verslagen inclusief wat potions.

Aftergame Pokemon masters
Dit was een leuke verrassing nadat ik klaar was met de game.
Kan nu master worden van elke 151 pokemon. en de trainers zijn met hun lvl 70-75 een stuk sterker dan de elite 4 bij elkaar opgeteld. Tevens moet ik nu eerst elke pokemon vangen voordat ik deze gevechten aankan. Erg leuke toevoeging dat houd mij het komende half jaar nog wel bezig.

mewtwo:
Damn wat is dat beest sterk om te verslaan.... hier ben ik nog niet aan toe (al mijn pokemon zijn 1 hit kills), pobeer met revives wel wat te proberen maar als ik in de buurt kom van z'n defeat, dan doet mewtwo een rest en begint het weer overnieuw.

Snelheid van de game.
Te snel. had makkelijk 100 uur mogen duren voordat je de elite 4 aankan.

Online gevechten.
Leuk dat dit mogelijk is, al zijn er op dit moment maar 2 instellingen hoe je kan vechten. Deze wordt bepaald door de eerste in de lobby. en zijn dus vrij beperkt: Eigen level of elke pokemon lvl 50. Zou graag zien dat er van alles in te stellen zou zijn. een paar voorbeelden: Je eigen pokemon tot lvl X. (level X mag dus vanalles zijn).
Tijden van de wedstrijden aanpassen (nu is het 20 minuten voor de match en tot 1 minuut per set).
Elke pokemon naar een bepaald niet vaststaand level brengen.
Een online ranking systeem zou ook tof zijn, zodat je sneller trainers van hetzelfde niveau tegen komt wat de random gevechten een stuk intressanter zullen maken

Online ruilen.
Dit maakt het wel erg makkelijk om je pokedex compleet te krijgen. maar ik snap de keuze beslist.

Graphics.
De graphics zijn heel erg Nintendo. Doet me een beetje denken aan de gamecube en de wii. de kwaliteit zelf is indrukwekkend. bepaalde stukken van het spel zijn erg mooi gemaakt. helaas is de kwaliteit niet in het hele spel op hetzelfde niveau.

Candies.
Pokemon levelen zonder ze te levelen, haal het ermaar uit ik ben er niet blij mee.

Pokeballen.
Je krijgt ze bij elke trainer na een gevecht. ze mogen best zeldzamer gemaakt worden. dat maakt het niveau van de game ook meteen wat hoger.

2 Player mode.
Je kan met 2 spelers spelen, en dat brengt het niveau van de game echt naar een diepte punt, zodra je de 2e controller pakt is er geen enkele uitdaging meer in de game. Je voordeel is zo enorm groot dat het bijna niet meer leuk is. Wat wel goed is gedaan is dat bepaalde aanvallen ook je medespeler schade brengen, zomaar even earthquake/blizard/Surf doen doe je niet, behalve als je medespeler en heel goed tegen kan.
De 2e speler kan ook zeer weinig, wel erg leuk voor jonge spelers die het nog niet snappen (2 tot 4 jaar). die krijgen een 2e controller en kunnen zo leuk mee doen. Maar de 2e speler heeft geen eigen pokemon of eigen items en lift mee met het hoofdkarakter. Het is leuk dat het erin zit, maar had in mijn ogen veel beter mogen zijn.

pikachu / eevee interaction.
Best leuk in het eerste uurtje.
Maar als ik maar 6 pokemon bij me mag hebben waarom mogen ze dan blijven als ik ze heb weggestuurd.
Waarom heb ik al die interacties, het voegt niets toe aan het verhaal of de game.
Gimmicks zou ik uit willen zetten.

Rijden op pokemon.
Rijden op pokemon of zelfs vliegen is een leuke toevoeging. Vooral het vliegen! je komt in de lucht betere en andere pokemon tegen! zeker een aanrader en in bepaalde gebieden ben je opeens een stuk sneller op je bestemming.


Wauw dat is een flink stuk tekst geworden. dacht dat ik het kort aan het verwoorden was.... :X
Misschien moet ik hem zo eens verplaatsen naar een eigen review met nog wat uitbreidingen erbij.

[Reactie gewijzigd door Smuggler op 21 november 2018 16:48]

"Te snel. had makkelijk 100 uur mogen duren voordat je de elite 4 aankan."

Niet echt realistisch. AC: Odyssey, alle Dark Souls games en een paar andere grote AAA titels kan je uitspelen in veel minder tijd.
Als je een Pokemon game uitrekt tot 100 uur dan is het gewoon grinden. En tenzij je alleen voor verhaal speelt is de echte game natuurlijk na de Elite 4.
Toen ik de gameplay zag wou ik hem heel graag spelen , ook al heb ik geen switch. Maar na meerdere streams viel mij op dat niemand tegen wilde pokemon ging vechten, dus ik stelde de vraag of dit wel mogelijk was.

Toen ondekte ik dat de game een van de grote cruciale dingen mist die thuishoort in een pokemon game, het vechten tegen wilde pokemons kan gewoon niet..

Sorry maar dat kan je in mijn ogen niet weghalen in een pokemon game..

Ook dat de game makkelijker is geworden en je nu meer xp van trainer battles krijgt maakt me kwaad, de games moeten juist hun niveau behouden en niet makkelijker worden.

[Reactie gewijzigd door G_Dragon op 20 november 2018 13:58]

Nou je krijgt niet meer xp van trainers en nog steeds is dit niet voldoende, je moet nu meer wilde pokemons vangen.
Je verdiend nu dus xp door een pokemon te vangen ,echter wil ik niet 10 ratata/geodude etc vangen.
Ik wil er 1 die ga ik trainen en klaar niet 10 stuks, dat doe je al met Go op de telefoon en gooi je erna ook weg.

Ik had dus nu al moeite met de 3de elektrische gym van het weekend, gym leider heeft pokemons al op level 25 tot 27.
Ik zat net over de 22 of 23 max met 1/2 pokemons, en de rest allemaal iets eronder(En had alle trainers gedaan).
Ik ga dus nog wel even verder spelen ben nu bij de dark cave(flash hm zeg maar nodig heb), maar als ik bij die gras gym nog lastiger wordt gaat het spel weg.

[Reactie gewijzigd door Carlos0_0 op 20 november 2018 15:09]

Je hebt wel een beetje een bijzondere aankoop gedaan, dan. Ik heb de game niet gekocht omdat het bepaalde mechanics mist (en eerlijk is eerlijk, vooral omdat ik nog geen switch heb willen kopen), maar dat kon je zonder enige moeite dan ook weten vanaf het eerste uur.

Deze game is direct op de markt gebracht als zijnde een game voor de fans van Pokémon GO, en juist het ontbreken van wild battles werd direct bekendgemaakt. Bovendien werd al heel snel duidelijk dat het vangen een veel grotere rol ging spelen dan in de main games.
Ik wist niet dat ik dit zo ging missen dat weet je niet, daar kom je pas achter door te gaan spelen.
Nouja, mijn punt was meer dat je dat ook wel van tevoren kon weten, maar dat is iig niet gelukt in dit geval. Hoe dan ook wil ik je een tip geven: Vang ze toch, je hoeft ze niet te houden. Sterker nog, je krijgt candies als je ze wel vangt maar niet houdt en met die candies kun je je Pokémon ook weer sterker maken.

Als je dat doet dan zul je merken dat je in korte tijd zéér overpowered bent, en als je de type matching een beetje kent dan ben je in korte tijd zo goed als onverslaanbaar. Dan zul je zien dat de meestegehoorde klacht dan ook het tegenovergestelde is van jouw probleem op dit moment, namelijk dat het veel te makkelijk is om heel erg sterk te zijn :+

[Reactie gewijzigd door Patriot op 20 november 2018 16:42]

Krijg je ook candies voor Pokemon Go?, dus elke keer als ik een Pikachu vang krijg je dan 3 candies voor je Pikachu in go?.
Hier hetzelfde!
Ik heb als kind wel de Red en Blue games gespeeld maar mijn vriendin niet. Die is fanatieker met Pokemon Go spelen dan ikzelf trouwens. Ik wilde de Switch al langer kopen maar er kwam telkens iets tussen om het dan maar niet te doen niet omdat het echt niet kan maar meer om andere redenen. Nu voor de switch bundel gekocht met Evee. En we vermaken ons er prima mee. Het speelt heerlijk weg, ik mis persoonlijk niet die random encounters moet ik zeggen. Vond ik altijd vreselijk irritant. Het is ook leuk om mijn vriendin te zien spelen. Pokemons die evolueren etc

Het spel zelf vind ik geweldig mooi, heerlijk herkenbaar maar toch ook vernieuwend. De oude icoontjes van Pokemon in je box.
Ik hoop echter wel dat ze een game maken op de engine van Breath of the wild. Zodat je echt kunt exploreren en ronddolen in de bossen en vlaktes.
Ik moet wel een beetje lachen om je reactie. Word je nou kwaad om veranderingen die een spel doorvoert waarvoor jij niet de doelgroep bent?

Kinderen en Pokemon Go-ers hebben de grootste lol hiermee. Jouw beurt komt in 2019.
Ik moet eerlijk zijn dat kwaad wel gelijk een heel ander woord ervoor is, ben meer verbaast dat ervoor gekozen word door Nintendo om iets cruciaals als battlen met wilde pokemon te laten vallen.

Dat is mijn enige waarover ik mij even wou uitlaten, zelf niet verbaast dan over dit feit?
Maar je begrijpt dus niet dat dit niet het vervolg op Sun & Moon is, maar een apart spel is wat niet in die reeks valt. Dit spel valt niet in de normale Pokémon RPG reeks en heeft een andere doelgroep.

Het vervolg op Sun & Moon, dus het volgende spel in de normale Pokémon RPG reeks, die komt volgend jaar. Dat zal weer precies zijn zoals jij het wilt.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 21 november 2018 14:16]

Dat wilde pokemon battles cruciaal zijn is op zijn best subjectief, en op zijn slechtst objectief niet waar. Dat het vaak gebeurde in de oude games betekent niet dat het een kern-onderdeel is van de gameplay.
correctie : ze gebruiken het ook nog in nieuwe games, niet alleen oude games. Toevallig nu niet in de nieuwste..
Welke nieuwe games? De meest recente pokemon titel die niet Let's Go is was volgensmij Ultra Sun & Ultra Moon, maar die zijn niet nieuw (en het systeem waar ze op draaien is vorige generatie).
Pokemon Let's go is inderdaad de nieuwste maar dat maakt ultra sun & ultra moon toch niet gelijk oud, bij oude pokemon games denk ik eerder aan Blue, Yellow & Red? Ik las in de reacties ook dat er weer pokemon games aan zitten te komen, wat ik zelf ook nog niet wist.
Klopt. Let's Go is een tussenstap bedoelt voor Pokemon GO spelers om de Pokemon fans bezig te houden terwijl ze aan de volgende "echte" game werken.

Het klopt dat US & UM niet gelijk oud zijn, maar ze zijn wel van de vorige generatie. Als ik denk aan mijn eerste Pokemon ervaring (Pokemon Yellow) dan was het tegenkomen van Pokemon in het wild meer een onderbreking van het spel. XP grinden door random encounters was nooit nodig.

Alles terzijde: Ik vind Let's Go een goed geslaagd experiment. Als ze de random encounters weer implementeren zoals dat vroeger gebeurde, hoop ik dat ze tenminste de 3D modellen van Pokemon in de open wereld erin houden. Dat is naar mijn beleving wat meer immersief in de pokemon wereld.

(Alhoewel ik ook vind dat de wereld van de eerste generatie niet groot genoeg is voor zoveel loslopende pokemon. Het zou fijn zijn als de omgeving/ruimtes wat groter konden zijn, want zo veel pokemon zien rondlopen in een kleine ruimte is een beetje vreemd.)
Het is voor mij verbazingwekkend dat mensen het feit dat de game makkelijker is geworden als pluspunt zien. Een beetje uitdaging moet er wel zijn.

Bij de eerdere games heb ik soms echt 100x gedaan over een gymbattle of het vangen van bepaalde pokemon. Maar in de huidige tijd lijkt niemand moeit meer te willen doen.
Ik vind het ook minder leuk dat het nu alleen nog maar vangen is, en niet meer battlen ook met wilde pokemons als de trainers al gedaan waren.
Zo kon je nog beetje sterkers worden al was je soms best zoet, zeker aan het begin bij de 1ste gym(Je mankey of iets trainen tot zelfde level minimaal als de gym leider.

Het is leuk inderdaad dat je ze ziet lopen nu, en zelf kan bepalen ik wil die pokemon.
Alleen het zo balletje gooien en hij zit vind ik minder, ook hierdoor verdien je xp en worden je pokemons sterker(Voelt gewoon niet goed).
Aan de ene kant ben ik het helemaal met je eens. Maar zelf zorg ik al jaren voor de extra uitdaging en dat is juist het mooie aan deze rpg serie. Zoveel Pokemon om uit te kiezen om het jezelf moeilijker te maken. Je hoeft ze ook niet te evolueren. Je kan het jezelf zo moeilijk maken als je wil.

Maarja, aan de andere kant... Zippy zap... Wat een move, het moet niet gekker worden..
Dingen moeilijk maken door er een RNG aan te hangen met een percentage van 0.00001% vind ik gewoon geen uitdaging. Dat is gewoon de speeldtijd kunstmatig hoog houden.

Moeilijk maken door trainers hogere level pokemon te geven of interesante strategien te laten gebruiken ben ik wel voor!

Ik vind het bijvoorbeeld schijt irritant dat ik 200 balls moet verspillen om een low level dom beest te vangen puur omdat iemand besloten heeft dat dat domme low level beest moeilijk te vangen is. Het geld heb ik toch wel, dus genoeg balls, maar gewoon constant hetzelfde moeten doen is niet moeilijk, dat is gewoon stom.
Geen abilities, geen held items, geen online competitive... nee dankje.
Ik zag op meerdere plekken dat deze game een soortvan remake van Pokemon Yellow zou zijn. Verhaal-wise enzo wellicht, ja, maar qua gameplay toch echt niet? Zover ik begrepen heb sluit het aan bij Pokemon Go, en werkt dus qua combat enzo dus ook zo.

Nee dank je, inderdaad. Ik wacht liever op een echte full title.
Het enige verschil naast de grafische upgrade is eigenlijk dat je geen wild battles meer hebt. Verder alleen wat kleine tweaks zodat het spel beter speelt zoals een Pokebox in je rugtas ipv steeds naar een PokeCenter te moeten lopen.
Jawel. Voor mij is 't 20 jaar geleden, maar toch herken ik genoeg. Naast een hoop (leuke) kleine veranderingen, is de enige grote verandering dus dat je geen wilde pokémon hoeft te vechten (en je ze dus moet vangen Go-style). Afgezien van dat voelt het verder echt als een remake. Ook qua gameplay dus.

Maar goed, je hoeft maar een jaar te wachten.
instant travel vind ik nog wel de grootste grap uit Pokemon lets go (bv, in het begin, krijg je in het 2e stadje een pakketje voor Professor oak. Vroeger moest je dus weer terug lopen, nu komt er een venster tevoorschijn "go there".

Pokemon vangen, en je gehele party krijgt xp... yeah right Nintendo. Ik sla deze ook lekker over (terwijl ik echt heel hyped was over deze game).

Gewoon lekker yellow spelen!
exp bij pokemon vangen zit geloof ik al een tijdje in Pokémon.
en exp gedeeld over je hele party is iets dat ook al in de originele spellen zat, alleen kreeg je dat oorspronkelijk pas wanneer je de "exp. all" had.
Ik ben via Pokemon Go hierop terecht gekomen, ondanks m'n leeftijd nooit een Pokemon RPG gespeeld en dit was een mooie instapper om samen met m'n vriendin te doen.
Met z'n tweeën is dit spel wel idioot simpel moet ik zeggen maar we vermaken ons er goed mee en het is een mooie instapper voor de echte Pokemon RPG volgend jaar.
Volgens mij was dit ook de bedoeling van deze game, alleen zijn de "oude" pokemon spelers er totaal niet blij mee als je review comments / reddit / metacritic moet geloven. Is deze spelers er nooit op gewezen hoe deze game in de markt is gezet ? Oude spelers zien toch dit cross-over gebeuren ook ?
Geen idee of ze dat gemist hebben, maar bij ons was dat iig duidelijk vanaf de allereerste aankondiging. M'n vriendin is niet echt een gamer, maar is heel fanatiek in PoGo en is nu helemaal hieraan verslingerd en wil meer spellen uitproberen. Missie geslaagd wat mij betreft :)
Volgend jaar lekker door met de core-RPG en dan zullen er ook wel weer genoeg mensen wat te klagen hebben.


Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn


Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T (6GB ram) FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True