Zoals bij alle webtechnieken zal bij progressive web apps alles staan of vallen met de ondersteuning binnen browsers en besturingssystemen. Wat dat betreft ziet het er voor pwa's goed uit, maar het kon beter. Waar Google en Apple ze juist uit hun downloadwinkels houden, zet Microsoft ze in de Windows Store. Chrome op Android ondersteunt pwa's op bijna alle fronten, maar op iOS is de ondersteuning weer beperkt.
Dat plaatst webontwikkelaars voor aloude dillemma's. Ga je een site ombouwen tot progressive web app of niet? En zo ja, ga je alle onderdelen inbouwen of alleen de delen die door de meeste browsers en besturingssystemen worden ondersteund?
Zoals zoveel technieken is de progressive web app een sterk staaltje techniek. Dankzij service workers is er meer mogelijk dan ooit tevoren met Javascript binnen een browser. De belofte van webapps bestaat al jaren, maar dankzij deze technieken komt de webapp die aanvoelt en werkt als een native app een stuk dichterbij. In de tot nu toe optimale versie, op Android, zijn progressive web apps echter op zijn hoogst benaderingen van de ervaring van een native app. De verschillen zijn kleiner dan ooit, maar nog altijd merkbaar. Op Windows 10 zijn weinig native apps, dus vaak gaat het om sites als apps. Apple laat iOS vooralsnog achterlopen op het gebied van pwa-ondersteuning.
Het web is gebouwd op standaarden die uitblinken in een brede ondersteuning, of dat nu op een Windows-pc, iPad of Android-smartphone is, zaken als html5 werken simpelweg overal. De progressive web app is daar nog niet. Het kan een grote stap worden in de webgeschiedenis of het belandt op het kerkhof vol goede bedoelingen. Het is nog te vroeg om te zeggen welke kant het op zal gaan.