Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Arnoud Wokke

Redacteur mobile

Razer Phone Review

Een goed begin en half werk

Conclusie

De Razer Phone vormt het begin van een nieuw tijdperk. Een scherm met een variabele refreshrate die tot 120Hz gaat, mag wat ons betreft snel in alle nieuwe smartphones zitten. Het is als de stap van sd naar hd op tv's en het is een grote vooruitgang in de gebruikservaring van een telefoon. De afwezigheid van tearing en framedrops heeft tot gevolg dat scrollen bijvoorbeeld rustiger aan de ogen is. Net als met veel technische ontwikkelingen zal het niet iedereen duidelijk zijn voor welk probleem dit een oplossing is. Is er iets mis met conventionele schermen die altijd op 60Hz werken? Nee, natuurlijk niet, maar dit is beter en als je volgende telefoon dit heeft, wil je niet meer terug.

Ook de andere onderscheidende factor van deze telefoon komt goed uit de verf. De luidsprekers klinken zowel luid als goed en wie nu een klein bluetoothspeakertje heeft, kan dat met de aanschaf van deze telefoon de deur uitdoen.

Geluid, beeld en de uitstekende specs - 8GB aan geheugen en de nu nog recentste high-end soc van Qualcomm - leveren een telefoon op die prima geschikt is voor mensen die graag gamen op hun smartphone, zoals Razer beweert. Tel daarbij op dat de firmware opties aan boord heeft om de prestaties per game te tunen en het pakket is redelijk compleet, als je houdt van gamen met controls op een touchschreen. Ook de accuduur is, dankzij de forse capaciteit van de accu, dik in orde.

Helaas laat Razer het op andere punten stevig liggen. De camera's zijn voor deze prijsklasse slecht, en de camerasoftware is kaal en oogt simpelweg niet af. Het scherm is weliswaar vernieuwend, maar is in de zon slechter afleesbaar dan dat van telefoons die een kwart van de aanschafprijs hebben, en is geen match voor concurrentie met dezelfde prijs. De behuizing is in tegenstelling tot die van vrijwel alle concurrenten niet waterdicht. Razer heeft de 3,5mm-jack weggelaten, een rare keuze gezien de focus op audio. De trilmotor, toch belangrijk in gaming, is opvallend slecht en laat de hele behuizing trillen.

Wie een high-end smartphone maakt, moet over een hoge lat springen. Razer heeft een vernieuwende eerste smartphone afgeleverd met een paar pluspunten die er echt uitspringen. Daar staat tegenover dat de minpunten er ook echt uitspringen. Die minpunten zijn zo groot en zo opvallend dat we dit toestel onmogelijk een hoog cijfer kunnen toekennen. Het is een goed begin, maar Razer heeft hier op sommige punten half werk geleverd. Desondanks zit het bedrijf op een goed spoor en de tweede of derde generatie van de Razer Phone zou weleens uit heel, heel indrukwekkende smartphones kunnen bestaan.

Laagste prijzen voor: Razer Phone Zwart
WinkelBeoordeling PrijsTotaal 

Belsimpel

Score: 4 (373)

€ 679,-

€ 679,-

Kostenoverzicht

Productprijs € 679,-
Pakketpost losse hardware € 0,-
iDeal € 0,-
Totaal € 679,-
Bekijk

Reacties (121)

Wijzig sortering
"Trilmotor laat hele telefoon trillen"
Bizar om dit een nadeel te noemen. Ik vind namelijk dat de trilmotoren van de smartphones niet genoeg trillen. Ik voel het meestal niet wanneer hij afgaat als hij in mijn broekzat zit. Ik herinner me mijn dumbphones van vroeger nog en die konden zichzelf van de tafel trillen als ze te dicht bij de boord lagen.
https://youtu.be/lUVG7_uDWSg

Kijk hoe mini en raar de trilmotor is. Meerdere youtubers waren er niet over te spreken.
Dit is ook precies wat de auteur bedoelde als je de video bekijkt, het is gewoon slecht opgeschreven in de review.

Hij klinkt (volgens de video) als een elektrische tandenborstel. En dat is best een goede omschrijving als je het filmpje van MKBHD erbij pakt. Hij klinkt zelfs verdacht veel als mijn tandenborstel, en dat is echt niet fijn... Ook niet bij een tandenborstel trouwens...

Trillen moet je voelen en niet (zo min mogelijk) horen. Nu is het een soort van fysieke ringtoon en dat is gewoon slecht ontwerp.

[Reactie gewijzigd door Thekilldevilhil op 20 februari 2018 11:55]

At 4:00

Jerry: Marquez was complaining about it's vibrator being trash.

Bzzrzrzrz bzzrzrzrz

Marquez: Sounds broken, like it's ... but it sounded like that - out of the - box since day one.

Jerry: And now we can see why, it is barely even there.

I assume Razer is making up for it's small size by overpowering the itty-bitty guy, and getting that blown-out rattling sound like you'd get with a speaker.

And then, in full dead-pan mode:

Apparently size matters when it comes to vibrators.

Personally I think the vibrator is simply trying to say R(a)z(e)r.
Ja ik snap dat ook niet helemaal.

Heb nu een Motorola die een stevige tril functie heeft.
Je voelt hem heel duidelijk als hij afgaat, dat is juist toch wat je wilt?

Daarvoor een HTC gehad waarvan je niet wist of hij nou wel of niet was afgegaan waardoor je vaak voor niks op je telefoon keek.

Werd daar gek van.
heb persoonlijk graag een subtiele tril motor. Want de tril motor die heel de telefoon doet trillen, doet dat waarschijnlijk ook bij het typen op het onscreen toetsenbord. Dan wordt je er helemaal zot van :D
Een sterkere motor kan ook zacht draaien. Andersom niet :)
Ja die heb ik ook uit staan daarom, anders hoor je dat ding constant trillen als ik hem aanraak :) wou dat je die functie "zachter"kon zetten.

Vroeger kon dat wel geloof ik met telefoons maar zou echt niet meer weten welke telefoon dat konden.
Omdat ik het geluid uit moet houden op mijn werk en dat ding ook liever in mijn broekzak houdt, vindt ik dat best fijn, een sterke trilfunctie. Op de HTC Touch Pro 2 en de Samsung D500 destijds zat je goed. Tegenwoord? Meh.
Daarom gebruik ik een smartwatch en geen meldingen meer op mijn telefoon. Ik bepaal welke meldingen (voel al wat voor melding het is) en het klopje op de pols is voor mij goed voelbaar terwijl mijn omgeving er niets van merkt....
Mja, mijn HTC M7 heeft menig hoofden doen omdraaien. Niet omdat het zo'n spectaculaire telefoon was, maar omdat mensen dachten dat Armageddon begonnen was wanneer ik een Whatsappje kreeg...

Mijn nieuwe toestel heeft dat een stuk minder, en daar ben ik heel gelukkig mee.
Inderdaad, in het begin van het smartphone tijdperk, werd er steen en been geklaagd dat trilmotoren niet hard genoeg trilden. De reviews en fora stonden vol met verwijzingen naar de trilfunctie van de legendarische Nokia 3310. Nu zijn reviewers en gebruikers zo gewend aan de "subtiele" trilmotors, dat een trilmotor die je niet kan missen als nadeel wordt gezien o_O .
Ik zet m'n telefoon meestal op trilfunctie en kan de telefoongesprekken die ik door de jaren heen heb gemist, niet meer op handen en voeten tellen (Nexus 5, LG G2, Xiaomi Redmi Note 4).
Ja, dat is een vreemde bewoording en ik denk dat het verkeerd verwoord is in deze review.

Uit andere (youtube) reviews kwam naar boven dat de telefoon een te kleine trilmotor aan boord heeft in verhouding met de grootte van de telefoon. Om dit te compenseren wordt deze kleine trilmotor over zijn capaciteit gevoedt.

Hierdoor voelt de trilling niet goed en vooral goedkoop, alsof de motor kapot is oid.
Ik vind een goede tril-functie ook erg belangrijk, dan kan je de telefoon gewoon op stil hebben en tóch merk je dat je een telefoontje krijgt. Het is echter niet de bedoeling dat je collega aan het volgende buro de trilfunctie kan horen.
Wat mij uit deze review niet duidelijk word, is of de trilfunctie te hard trilt, of daarbij onacceptabel geluid maakt?
Twally ik kan het niet meer met je eens zijn!
Het zou een positief punt moeten zijn ipv negatief.

Algemeen:
Dan is het wel jammer dat ondanks de grote accu (Eindelijk een telefoon ontwerper die het snapt) dat er geen jack in zit. Dit is toch wel super om nog op je telefoon te hebben. En ja het scherm dat kan ik wel begrijpen. Dit wil je goed kunnen aflezen. Ik vraag mij af wanneer de telefoons met fysiek toetsenbord weer komen. Game -> joystick achtige nippel zou niet verkeerd zijn. Hoewel ik meer met een normaal toetsenbord zou doen.
Ik ben het hier mee eens. Ik mis regelmatig oproepen. Vandaag ook weer.

Pak ik mijn telefoon uit mijn zak om te bellen en zie ik dat ik weer een oproep heb gemist. Ik voel het ding echt niet trillen.
Ik heb al verschillende trilstanden \ tril varianten geprobeerd (Galaxy S7), maar het maakt geen verschil.

Doe mij maar een telefoon waarvan ik merk dat ik moet opnemen of in ieder geval merk dat ik gebeld wordt.
Een trilmotor zoals in de S7 waarvan ik niet merk dat die er is vind ik pas een minpunt! (ligt die op tafel of iets dan merk ik het wel)

Echter hoeft ook weer niet het andere uiterste te zijn.

Verder lijkt dit mij een zeer onaantrekkelijke telefoon als ik de review zo lees. Ik ben niet zo heel verbaast dat die eigenlijk te duur is voor wat die brengt. Razer heeft dat wel vaker vind ik zelf.
An sich wel goed spul altijd (ik heb enkel ervaringen met muizen en de Man O war headset), maar wellicht voor de prijsklasses toch weer niet.

Dat lijkt met deze telefoon niet anders te zijn.
¤800 is naar mijn mening een prijsklasse waar je echt een minimaal aantal minpunten mag verwachten. Bovendien is het een prijsklasse van de iPhones en de luxere Samsungs en die zitten over het algemeen toch allemaal heel degelijk in elkaar.

[Reactie gewijzigd door Mit-46 op 20 februari 2018 13:08]

Ook mijn eerste gedachte. Overigens vindt ik dat met water bestendigheid ook. Is dat tegenwoordig een standaard geworden in de smartphones? Het klopt dat veel toestellen IP68 waterdicht worden. Maar dit is dan eerder een pluspunt aan die toestellen en niet een nadeel aan dit toestel.

Dit is trouwens niet het goed praten van de telefoon. We mogen wel stellen dat voor dit bedrag het geen goede koop is. Als is het alleen al de oudere versie van Android.

[Reactie gewijzigd door Septimamus op 20 februari 2018 13:57]

T is niet bizar. Een trilling moet je voldoende voelen, niet horen. Het is vreselijk als je hele tafel een zagend geluid maak tijdens een pushnotifiactie en ook tijdens bijvoorbeeld een vergadering wordt je gedwongen je meldingen maar helemaal uit te zetten omdat je dat ding anders telkens hoort zagen. Ook tijdens het gamen, nota bena de doelgroep van deze telefoon, is het niet prettig als dat ding zich rot trilt in je hand.
Het is volgens mij al genoemd in de comments, maar naar mijn mening is deze review veel te veel van de normale smartphone gebruiker uitgegaan als doelgroep. Dat is echt een fout van Tweakers.net, dit is namelijk een smartphone specifiek gericht op gamers. Om die reden vind ik het oneerlijk dat dit toestel wordt afgerekend op secundaire features zoals een camera of 3.5mm jack die ontbreekt. Op dit moment kun je gewoon geen betere smartphone krijgen voor gaming. Dat zit hem in de volgende punten:

- 120hz scherm
- Software goed afgestemd op hardware
- High end specs
- Superieur geluid

Wat wil een gamer nog meer? Zijn de ontbrekende punten echt -4 waard? Naar mijn mening in ieder geval zwaar overdreven.

Overigens wil ik ook nog toevoegen dat het minpunt "Oude Android-versie, ondersteuning een vraag" feitelijk onjuist is, zie:
https://support.razerzone.com/mobile/razer-phone

De Android Oreo update komt er gewoon.

[Reactie gewijzigd door q-enf0rcer.1 op 20 februari 2018 21:14]

Ook ik vind een 6 zwaar ondergewaardeerd. Zeker wanneer ik deze review vergelijk met andere online (echte enthousiast gebruikers, zoals Linus en MKBHD) reviews.

Scherm kan niet helder genoeg - maar wel 120Hz technologie (variabele snelheden). Nieuwe tech
Geen 3,5mm-jack - jammer inderdaad, imho een minpuntje
Trilmotor laat hele telefoon trillen - is dat niet prettig? En kan deze niet wat zachter gezet worden?
Camera presteert matig - lijkt vrij normaal te zijn (een middenmoter, niet matig)
Niet bestand tegen water - verre van noodzakelijk en met een dergelijk toestel zeker geen minpunt
Prijzig ten opzichte van concurrentie - er is nog niet echt concurrentie, gezien het type telefoon
Oude Android-versie, ondersteuning een vraag - Oreo update komt eraan
We hebben het hier over een telefoontje van 800 euries hè, flinke knaken. Daar mag je meer van verwachten. Als ie 500 euro was, dan had de score ongetwijfeld anders geweest. Nu is de prijs heel hoog voor eigenlijk heel weinig extra's. Telefoons met de Snapdragon 835 beginnen bij de 400 euro. Dus je betaalt voor 120hz en wat betere speakers dus ineens 400 euro extra? Mwah... Lijkt me niet helemaal een goeie deal.
Hoe goed een nieuwe smartphone ook mag zijn het is erg moeilijk om een groot doelgroep te bereiken. De meeste mensen zijn gewend aan Apple en Samsung. En willen geen avontuur aan gaan op een ander smartphone.
• Scherm kan niet helder genoeg
• Geen 3,5mm-jack
• Trilmotor laat hele telefoon trillen
• Camera presteert matig
• Niet bestand tegen water
• Prijzig ten opzichte van concurrentie
• Oude Android-versie, ondersteuning een vraag
Voor 800 EUR is dit geen avontuur. Voor 800 EUR is dit een miskoop. Hoe je het ook wendt of keert, 120 hz is dat niet waard.

Iets algemener, uit het artikel:
Tel daarbij op dat de firmware opties aan boord heeft om de prestaties per game te tunen en het pakket is redelijk compleet, als je houdt van gamen met controls op een touchschreen.
Je kan elke smartphone (met Bluetooth) combineren met bijvoorbeeld een 8Bitdo controller en smartphonehouder.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 20 februari 2018 06:39]

Maar je kunt toch nooit je hoge refresh rate halen via bluetooth.

Dat is het USP, of het 't waard is betwijfel ik maar dat is waar ze op in spelen. We zullen zien, het klinkt interessant verder, er zijn veel mensen die games met name mobiel spelen. Of ze dan 800 willen uitgeven aan een telefoon die dan verder niet veel nuttige features brengt is de volgende vraag.
Als je je telefoon alleen koopt om te gamen kan je denk ik beter een Nintendo Switch kopen :) . Die is daarvoor. Proberen om de overvolle smartphonemarkt op te komen met dit apparaat is een beetje een verloren zaak.
Idd, ik verwacht over 1-2 jaar ook wel een switch mini.

De joycons hebben de meeste knoppen al op 1 helft zitten, alleen de koeling moet kleiner / soc op kleiner procedé dat ie zuiniger is.

De hardware is gebaseerd op de nvidia shield serie waar al actief Android drivers voor worden gemaakt. Dus zelfs een game-phone van Nintendo is geen ondenkbare stap, al verwacht ik het toch niet eigenlijk.
Denk dat ze nooit een gamephone zullen maken. Misschien wel een NDS variant met een sim slot voor een mobiele data verbinding? Natuurlijk met een andere naam/model.
Playstation heeft wel een gametoestel met simkaart-slot ingebouwd. Er is een speciale versie van de Vita die 3g ondersteunt. Dat is ook niet echt een succes geworden, ik denk dat hetzelfde zou gelden voor een DS met 3G/4G. Als je internetverbinding wilt op je 3DS/Vita/Switch kun je beter een hotspot aanzetten op je mobiel.
Wat misschien relevant is, het is een toestel gebaseerd op gamen, ja je kunt dan via bluetooth je audio streamen, maar veel goede (en goedkopere) headsets zijn nog gewoon ye olde 3.5mm jack.
Je koopt voor onder ¤10,- al een heel klein apparaatje die van je veel goedkopere koptelefoon een bluetooth koptelefoon maakt, zo als de bluetooth audio receiver, dus ook geen goed argument meer.

https://www.bol.com/nl/s/...dio+receiver&sort=price_l

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 21 februari 2018 13:41]

De Xiaomi Mi6 tik je voor onder de 400 op de kop nieuw. De Razer phone is het dubbele. Ik zou zelf dan ook minder vergevings gezinder zijn.
Ben er mee eens dat hij veel te duur is, maar nog slaat het nergens op dat hij minderpunten krijg omdat hij niet water dicht is.
Maar voor dat geld vind ik at ook een minpunt. Ik zou deze niet overwegen alleen al daarom. Bij de Xiaomi ook al een twijfel geval (had een G6 verkozen boven de mi6) maar de prijs maakt dat echt midner problematisch. Maar dat is voor mij persoonlijk. Zullen vast mensen zijn wat de waterproofing echt niks uit maakt. Iets wat overigens vaak wel na verloop van tijd verdwijnt bij gebruik. De seals gaan langzaam aan toch vaak minder goed hun werk doen.
Ja dat klopt, maar ik vind dit letterlijk gaan zoeken naar problemen omdat ze hem te duur vinden, is een grote minpunt omdat hij te duur is niet genoeg, nu moeten ze al gaan zoeken wat nog meer minpunten kan geven.
Yup, dat is een beetje de complete samenvatting over deze telefoon.
Wat ik ook belangerijk vind is de support van firmware updates, en bij deze telefoon heb ik een stinkend gevoel dat daar weinig van in huis zal komen aangezien ze al met een oude Android versie beginnen.
En ten laatste 800 euro durven vragen voor een telefoon die nog in zijn baby schoentjes staat en nog niet half zo goed is als een budget smartphone van 400 euro van Samsung dat is een grote afknapper.
ooit was iedereen een Nokia gewend, toch zijn Apple en Samsung groot geworden omdat veel mensen dat avontuur zijn aangegaan. Mede omdat Apple (in begin vooral) heel erg vernieuwend was en Samsung heel goed volgde.

het is dus wel heel degelijk mogelijk maar dan moet een nieuwkomer erg vernieuwend zijn en diepe zakken voor de marketing. Als is dat laatste kijkend naar Huawei en andere chinese telefoons (oppo)door gewoon slim te zijn misschien minder nodig.
Wat je vergeet is dat destijds een zeer kleine subgroep van de populatie een smartphone had. Dat is de groep die per definitie graag 'nieuwe dingen' proberen. Inmiddels is de smartphone markt redelijk verzadigd geraakt en zijn die mensen alweer aan het bezighouden met de smartwatch / smartspeaker rage.
In het Nokia-tijdperk brachten ze ook wel veel verschillende modellen uit. Dat kon ik wel waarderen iig.

Uit het artikel:
Wie tien jaar geleden een telefoonwinkel binnenstapte, zag veel meer vormen en toepassingen in telefoons. Er waren telefoons met touchscreen, met touchscreen en toetsenbord of alleen met een toetsenbord. Er waren telefoons gericht op muziek, op het maken van foto's en op het versturen van berichten.
Dit brengt me terug naar de tijd dat ik de Nokia 3250 in de winkel zag liggen... ik was verkócht! :9~

[Reactie gewijzigd door GS88 op 20 februari 2018 10:41]

Komt dat niet gewoon omdat deze 2 de beste allround telefoons in hun segment en doelgroep hebben?

Sure, de overstap van iphone naar een android phone (en andersom) is wel veel groter omdat je hele ervaring en ecosysteem verandert dus daar gelden andere regels, maar tussen android telefoons valt dat allemaal wel mee.

Ik heb nu een S8 en inderdaad zo'n beetje alle galaxy's gehad, maar ook de highend sony en LG modellen. Uiteindelijk biedt de galaxy s serie 9 vd 10 keer het beste totaal pakket in de vorm van camera, specs en looks (voor mij, maar 'objectief' komen ze ook gewoon altijd uit in de top van reviews)..

Het is dus grotendeels ook moeilijk hier tussen te komen omdat ze gewoon zo goed zijn EN zich al lang bewezen hebben. Als er een telefoon is die echt veel meer biedt voor hetzelfde geld zou ik dat zeker overwegen, of hetzelfde voor minder geld... De Oneplus one serie was zo;n voorbeeld maar uiteindelijk voor mij ook weer net niet ivm grootte (S8 is de max voor me).
Dat is zo. Als je ziet dat Google op een jaar evenveel Pixels verkoopt als Apple iPhones op een week, dan merk je hoe moeilijk het is om een grote doelgroep te bereiken.
Hoe goed een nieuwe smartphone ook mag zijn het is erg moeilijk om een groot doelgroep te bereiken. De meeste mensen zijn gewend aan Apple en Samsung. En willen geen avontuur aan gaan op een ander smartphone.
en zeker geen avontuur van 800 euro. De Motorola moto g scoorde destijds wel goed als nieuwkomer door veel te bieden voor weinig. Dat geeft aan dat mensen best weleens iets nieuws willen proberen. Als de prijs maar goed is. Ik denk er nu bv aan om de Nokia 8 te proberen. High end voor een redelijke prijs.

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 20 februari 2018 08:16]

Bij de buren Hardware.info zijn ze anders een stuk enthousiaster.
Het is een nice phone, speciaal voor gamers... ik weet niet of die allemaal zitten te wachten op een high-end camera en waterdichtheid.
Waarom boeit waterdichtheid eingenlijk?
Niemand maakt er gebruik van, en als je niet voorzichtig kan zijn met je telefoon waarom heb je er dan een?
Waarom boeit waterdichtheid eingenlijk?
checkboxjournalistiek.
Wij hebben geen wagen, en doen eigenlijk alle verplaatsingen met de fiets. Heel af en toe gebeurt het dan toch dat een fikse regenbui me verrast, en dat ik zeiknat thuiskom...
Het is net als een verzekering, je hebt er niets aan totdat je er iets aan hebt... en dan ben je blij dat je het hebt. Er zijn nu eenmaal ontwikkelingen die je uiteindelijk in je dure telefoon verwacht. Je hebt waarschijnlijk ook geen groot OLED scherm nodig om te kunnen bellen of whatsappen.

[Reactie gewijzigd door ovdtier op 21 februari 2018 11:09]

Hoezo niet? Kijk jij dan niet het journaal onder de douche?
Bij de buren Hardware.info zijn ze anders een stuk enthousiaster.
Het is een nice phone, speciaal voor gamers... ik weet niet of die allemaal zitten te wachten op een high-end camera en waterdichtheid.
Misschien niet maar dat is een afweging die ze zelf zullen moeten maken. Vergeleken met andere telefoons zijn dit echter wel minpunten die in de review genoemd mogen worden. Of je daar waarde aan hecht is aan jouw als lezer/potentiële koper om te beslissen.

Als je alleen de goede punten in een review opnoemt kun je immers net zo goed de reclametekst copy/pasten ;)
In vergelijking met welke andere telefoons? Andere standaard smartphones, of andere game smartphones?
Als je elke niche categorie op dezelfde manier gaat vergelijken met alle andere telefoons, dan wordt het knap lastig om hoge punten te scoren kan ik mij zo voorstellen. Immers, een niche telefoon heeft bepaalde features die weinig andere toestellen hebben. Dat maakt het toestel duurder en lastiger te concurreren met andere toestellen in dezelfde prijsklasse.
Een tijd geleden was een Samsung Galaxy Xcover model reviewed door Tweakers en daarbij werden ook standaard zaken zoals resolutie e.d. gewogen (als een minpunt). Dat zijn wellicht zaken die een normale phone mag hebben, maar van veel minder belang zijn voor een bouwvakker telefoon, die heeft gewoon andere eisen aan een telefoon.

Als je alle telefoons (in een bepaalde prijsklasse) aan exact dezelfde criteria onderwerpt, dan heeft het geven van een rapportcijfer imo weinig zin.

[Reactie gewijzigd door segil op 20 februari 2018 10:44]

Maar dan kan je ook nooit een review schrijven over niche producten, omdat deze geen directe concurrenten hebben. Het is juist nuttig om van deze telefoons de verhoudingen tegenover het mainstream segment te zien, zodat je een afweging kan maken tussen de niche features tegenover het reguliere aanbod.
maar dan nog is het gewoon veel te duur. Indien je absoluut mobiel wil gamen kan je beter een nintendo switch kopen samen met een iphone SE als gsm, en dan nog heb je een aardig budget over voor wat games erbij
Tja, dat is een afweging. De prijs is overigens ook 1 van de genoemde minpunten.
Ik denk dat je "niche" bedoelt, niet "nice".
Thanks, aangepast.
Maar nog niet genoeg ;) (2e regel)
En originele post. Of in ieder geval, ik gok dat ie "niche phone" bedoelt en niet "nice phone".
Op het 120hz scherm na wat de sd835 vaak nauwelijks haalt trouwens in games is er bar weinig wat dit toestel beter vopr gamers maakt. Het gros van de high end toestellen van afgelopen jaar hebben dezelfde specs. Razer schermt dan met zogenaamd betere koeling al lijkt dit in de praktijk nauwelijks tot geen invloed te nemen. Oftewel je krijgt een minder toestel voor hetzelfde geld. 120hz maar daar ruil je wel ruim de helft van het scherm helderheid en ook enigzins accuduur in.
Belabbert OS? Wat had je dan willen zien? Een lekker eigen OS, speciaal ontwikkeld door Razer, die zó goed is in het ontwikkelen van een OS. Dat OS zou natuurlijk geweldig ondersteunt worden door álle uitgevers en geweldig onderhouden worden.

Ik ben een gamer, mij kan een 3.5mm aansluiting gestolen worden, nutteloze ouderwetse poort die aan vervanging toe is.

Oude Android versie is kul, er zijn een handjevol Android 8 apparaten die op dit moment op de markt beschikbaar zijn.
Belabbert OS? Wat had je dan willen zien? Een lekker eigen OS, speciaal ontwikkeld door Razer, die zó goed is in het ontwikkelen van een OS. Dat OS zou natuurlijk geweldig ondersteunt worden door álle uitgevers en geweldig onderhouden worden.
Ze hadden natuurlijk een serieus goede Linux smartphone OS kunnen gebruiken.
Ik ben een gamer, mij kan een 3.5mm aansluiting gestolen worden, nutteloze ouderwetse poort die aan vervanging toe is.
Toe, misschien. Maar die vervanger is er nog niet. Er zijn nog vrijwel geen koptelefoons met een USB-C aansluiting, en BT is door de latancy voor games extreem onhandig. 3.5mm werkt al meer dan honderd jaar goed, en zo ongeveer elke koptelefoon kan er mee overweg. DON'T (try to) FIX IT, IF IT AIN'T BROKEN!
Oude Android versie is kul, er zijn een handjevol Android 8 apparaten die op dit moment op de markt beschikbaar zijn.
Maar Android 8 is uit, dus dat deze telefoon dat niet ondersteund is genoeg om te zeggen dat deze telefoon bij voorbaat al verouderd is. Mijn iPhone 6 draaide nog de nieuwste versie van iOS toen ik die verving door een iPhone 8. Dit is een NIEUWE telefoon en draait al niet de nieuwste versie van zijn OS. Met de hoeveelheid lekken en hacks tegenwoordig is dat gewoon NIET verantwoord.

Sterker nog het enige nadeel, voor mij, in de iPhone 8 is het gebrek van de 3.5mm jack. Maar gelukkig zijn er al meer koptelefoons met een lightning stekker.

[Reactie gewijzigd door 90710 op 20 februari 2018 10:05]

Offtopic:
Sinds wanneer is Bluetooth extreem onhandig voor gamen? Gebruik mijn wireless headset zonder problemen... GE in CS:GO
Want voor CS:GO is latency niet (letterlijk) killing? Voetstappen (en dergelijke) horen in CS:GO is aardig belangrijk.
Ik heb al enkele toespassingen gemaakt in java/c++ voor zowel Android als Arduino projecten,
latency is af te schrijven aan 2 dingen: firmware van de bluetooth module en drivers.
een goed werkend aparaat met goede hardware en firmware ik kan u garanderen dat er geen latency zichtbaar is, en jouw reactie tijd 100x hoger ligt dan de latency van een goed werkend bluetooth apparaat.

Systemen met ingebouwde bluetooth modules zoals laptops van HP of Microsoft hardware hebben serieus hoge latency door slecht werkende hardware (uit mijn persoonlijke ervaring)

meestal lost een aparte bluetooth dongle dit op, maar bij telefoons heb ik bij Samsung en Huawei nog geen problemen gemerkt met latency
Een serieus goede Linux smartphone OS kunnen gebruiken, zoals wat? Er zijn geen serieus goede Linux OS'en. En al was deze er, zonder Android emulatie is er geen ondersteuning qua apps en dus is het gedoemd te mislukken. Daarnaast is Android een prima OS om voor smartphone games te gebruiken.

De vervanging is er al wel, BT koptelefoons.
"Trilmotor laat hele telefoon trillen"

Ik zal wel dom zijn maar... wat? Dat is toch het idee van een trilmotor?
Ik zelf vind dit denk ik eerder een pluspunt, dan merk je tenminste als je gebeld wordt of een notificatie krijgt. Meestal zijn de trilmotors te zacht en ik kan me niet echt voorstellen dat die te hard kan zijn...
Maar, maar, Razer heeft Nexbit overgenomen, dus het is heel logisch dat deze Razer phone op de Robin lijkt 😉
Ik vind de producten zoals muizen, keyboards en heafsets maar ondermaats qua bouwkwaliteit. Het ziet er allemaal heel mooi uit maar bij een beetje meer dan normaal gebruik dan gaat het stuk. Ik spreek uit ervaring. Zit nu weer met een Razer Mamba waarvan na een half jaar de rubbers loslaten en de "verf" aan het afbladeren is. Dit had ik ook bij mijn vorige Razer toetsenbord. Headset wat ik daarvoor van Razer had viel ook binnen een jaar uiteen en plastic brak heel snel af. Wat een overpriced rotzooi. Het ziet er allemaal wel mooi uit, dat dan weer wel. Nee, voor mij geen Razer producten meer. Ik ben veel te bang dat deze telefoon ook met dergelijke problemen te kampen gaat krijgen.
Deze telefoon zou door iedereen overgeslagen moeten worden omdat het scherm gewoonweg niet helder genoeg kan. Zelfde als bij de htc u11+. Jammer maar helaas, het maakt je telefoon gewoon compleet onbruikbaar overdag.
Cool dat 120hz ook door begint te komen op mobieltjes. Op mijn iPad pro 10.5 is het echt zalig die hoge refresh rate. Alles is zo vloeiend, ziet er echt top uit. Hopelijk zien we veel meer schermen op 120 hz komen, dat zou ik echt tof vinden.
Maar wachten tot deze in de aanbieding gaat. Voor de helft van de prijs is het leuk apparaat.
Mooie eerste poging van Razer!
Build quality en prijs kwaliteit verhouding kunnen wellicht iets beter maar zeker niet slecht. In combinatie met project Linda een gedurfde eerste zet.

Ik hoop dat ze in de markt blijven, ben benieuwd naar de 2e generatie producten hiervan. Een unibody metalen constructie, volledig scherm (ips/ oled), headphone jack, betere camera en geupgrade vibratie engine zouden mooi zijn.

[Reactie gewijzigd door parryfiend op 20 februari 2018 11:09]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True