Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

Acer Swift 7 Preview

Flinterdunne 14"-laptop met e-sim

09-01-2018 • 06:00

62 Linkedin Google+

Acer Swift 7 Preview

Het is een tijdje stil geweest in de strijd om de dunste en lichtste laptop. Sinds 2016 probeerden veel fabrikanten elkaar op dat vlak af te troeven met indrukwekkende cijfers. Zo kwam Apple met zijn MacBook 12", HP met de Spectre 13 en Asus met de ZenBook 3. Acer mengde zich vorig jaar in die strijd met de eerste Swift 7, een laptop van één centimeter dun. Op de CES toont de Taiwanese fabrikant nu een volledig nieuw en nog dunner model.

De nieuwe Swift 7 heeft een aantal aanzienlijke veranderingen ondergaan. Net als bij zijn voorganger is de behuizing een aluminium unibody, maar er is nog een millimeter afgeschaafd, waardoor de laptop slechts 9mm dik is. Een opvallendere wijziging is de vergroting van het scherm naar 14". Het scherm heeft dunnere randen, waardoor er nu een groter schermpaneel in de laptop past. Het vorige model had een 13,3"-scherm. Het nieuwe model heeft bovendien een touchscreen.

Het is ons nog niet helemaal duidelijk of de nieuwe Swift 7 ook echt hetzelfde formaat heeft als het vorige model. Acer had in zijn demoruimte alleen het nieuwe model staan en de fabrikant heeft nog geen specificatielijst met afmetingen gepubliceerd. Wat we wel met zekerheid kunnen stellen na het vasthouden van de laptop, is dat hij inderdaad zéér dun, maar ook erg licht is. Het exacte gewicht is ook niet duidelijk, want dat heeft Acer nog niet bekendgemaakt en we hadden geen weegschaal tot onze beschikking.

Door het gebruik van metaal voelt de behuizing stevig aan. Omdat de laptop zo dun is, kun je de behuizing ook nauwelijks indrukken. Alleen het toetsenbord veert ietsje in als je er stevig op drukt. De afwerking lijkt ook goed in orde, net als bij de eerste uitvoering van de Swift 7. Er komt vooralsnog alleen een zwarte uitvoering van de laptop. Daarmee is de kleurstelling strak en sober, een flink verschil met de eerste Swift 7 die er alleen in een champagnekleurige uitvoering was.

De scharnieren van het scherm zitten niet meer aan de zijkanten, maar iets meer naar het midden. Het is mogelijk om het scherm helemaal naar beneden te klappen in een hoek van 180 graden. Verder draaien is niet mogelijk, je kunt de nieuwe Swift 7 dus niet als tablet gebruiken.

Het touchscreen heeft een resolutie van 1920x1080 pixels en is afgewerkt met Gorilla Glass. Veel fabrikanten kiezen in high-end ultrabooks voor schermen met hogere resoluties. Hoewel de hoge pixeldichtheid mooi kan ogen en zorgt voor haarscherpe tekst, kunnen wij ons ook goed vinden in de keuze voor een full-hd-paneel. Dat bespaart op de kosten en komt ook de accuduur ten goede, terwijl de scherpte in de praktijk meestal prima is.

4g-modem en e-sim

Microsoft en Qualcomm hebben in de afgelopen weken veel promotie gemaakt voor hun nieuwe Always Connected PC's. Onder die noemer scharen de fabrikanten Windows 10-laptops met de Snapdragon 835-soc, die dus ook over een ingebouwd 4g-modem beschikken. Een modem is natuurlijk niet voorbehouden aan laptops met een Snapdragon-soc; fabrikanten bieden het ook vaak aan als optie in modellen met Intel-processors.

Met de Swift 7 gaat Acer nog een stapje verder. Er zit niet alleen een modem uit Intels XMM-serie in de laptop, maar ook een e-sim. Je hoeft dus geen simkaart in het apparaat te stoppen om een 4g-verbinding te kunnen maken. Dat kan overigens wel, want er is ook een nanosimkaartslot aanwezig. Koop je de Swift 7, dan krijg je eenmalig 1GB data gratis, een maand lang te gebruiken in 48 landen, waaronder de VS en de Europese landen.

Die data hoort bij een profiel van Transatel, dat op de e-sim staat. Acer zet ook een Mobile Plans-app op de laptop, waarmee gebruikers andere databundels kunnen kopen en op de e-sim kunnen zetten. Dat moet het bijvoorbeeld mogelijk maken om als je op reis bent, snel een databundel te kopen van een lokale provider.

Toetsenbord, touchpad en vingerafdrukscanner

Hoewel de behuizing dunner is geworden, heeft Acer plek weten te vinden voor achtergrondverlichting voor het toetsenbord. Bij de eerste uitvoering van de Swift 7 ontbrak dat nog. Het toetsenbord is op meer manieren aangepast; het bestaat nu nog maar uit vijf rijen in plaats van zes. De bovenste rij bevat zowel de nummertoetsen als de F-knoppen en je moet dus de Fn-knop gebruiken voor de helft van de functies. Waarschijnlijk heeft Acer dat gedaan om achter het toetsenbord meer ruimte te krijgen. Op dat punt is de laptop iets dikker en daar zal de hardware zitten.

We vonden het toetsenbord van de eerste Swift 7 een acceptabel typecomfort leveren, een knappe prestatie in zo'n dunne laptop. In de praktijk tikte het bijvoorbeeld prettiger dan de dikkere MacBook 12". Onze eerste indruk is dat het typecomfort bij het nieuwe model gelijk is gebleven. De toetsjes hebben niet veel travel, maar wel genoeg om te zorgen voor goed werkbare ervaring. Onder het toetsenbord zit een forse touchpad, zonder knoppen. Nieuw is de vingerafdrukscanner links van het toetsenbord. Dat is een exemplaar van Synaptics.

Hardware

Acer gebruikt een zeer zuinige processor met een tdp van 4,5 watt in de Swift 7. In het nieuwe model is dat de Core i7-7Y75. Dat is nog een processor van de zevende generatie, want Intel heeft nog geen zuinige 4,5W-versies van cpu's van de achtste generatie aangekondigd. Het is een dualcore die aan vier threads kan werken en de kloksnelheid is 1,3GHz met een boost naar maximaal 3,6GHz.

Door de zuinige processor zal de nieuwe Swift 7 geen snelheidsmonster zijn en  het moeten afleggen tegen alternatieven die met de nieuwe Kaby Lake-R-quadcores zijn uitgerust. Het grote voordeel is echter dat de Swift 7 genoeg heeft aan passieve koeling en dus volledig stil is in gebruik.

Of de passieve koeling goed genoeg werkt om de processor hard te kunnen laten werken in de dunne behuizing en hoe het zit met de warmteontwikkeling, zal moeten blijken in een review. Bij de eerste Swift 7-uitvoering had Acer dat goed voor elkaar, dus dat biedt goede hoop voor het nieuwe model.

De overige hardware bestaat uit 8GB lpddr3-geheugen. Dat is waarschijnlijk gesoldeerd op het moederbord, dus uitbreiden is niet mogelijk. Ruimte voor een geheugenslot zal er ook niet zijn in de dunne laptop. Voor opslag is er een 512GB-nvme-ssd aanwezig; die zal waarschijnlijk sneller zijn dan de satavariant in de vorige Swift 7.

Wat aansluitmogelijkheden betreft is er niets gewijzigd, op de plaatsing van de twee usb-c-poorten na. Die zitten nu aan de linkerkant van de laptop, samen met een 3,5mm-jack. Rechts is een micro-sd-kaartslot te vinden; meer poorten heeft de laptop niet.

Voorlopige conclusie

De nieuwe versie van de Swift 7 heeft een aantal duidelijke verbeteringen ten opzichte van het eerste model, waaronder het grotere scherm, de achtergrondverlichting in het toetsenbord, een vingerafdrukscanner en het ingebouwde 4g-modem met e-sim. Over de eerste versie waren we in onze review goed te spreken en de nieuwe variant is dan ook veelbelovend.

Wat hardware betreft is er niet zoveel veranderd. Acer gebruikt nog een processor van de zevende generatie, maar is ook daartoe genoodzaakt omdat Intel nog geen 4,5W-modellen van de achtste generatie heeft aangekondigd. De nieuwe 15W-quadcores kunnen niet passief gekoeld worden in zo'n dunne behuizing. Toch is dat iets om rekening mee te houden, want wat prestaties betreft zal de laptop onderdoen voor veel iets dikkere concurrenten, die met Kaby Lake-R-quadcores zijn uitgerust.

Grote aantallen zal de Taiwanese fabrikant er waarschijnlijk niet van verkopen, maar wie gewicht en afmetingen ziet als belangrijke argumenten voor aanschaf, moet deze laptop zeker op zijn shortlist zetten. Acer brengt het nieuwe model van de Swift 7 in april uit in de Benelux voor een adviesprijs van 1699 euro. Voorlopig gaat het om één uitvoering, met Core i7, 8GB ram en een 512GB-ssd.

  Acer Swift 7 (2018) Acer Swift 7 (2017)
Scherm 14", 1920x1080 pixels, touchscreen 13,3", 1920x1080 pixels
Processor Core i7-7Y75 Core i7-7Y75 of Core i5-7Y54
Geheugen 8GB ddr3 8GB ddr3
Ssd 512GB (pci-e) 256GB of 512GB (sata)
Dikte 8,98mm 9,98mm
Prijs 1699 euro Vanaf € 1.299,-

Reacties (62)

Wijzig sortering
Waarom nou weer DDR3? Zo'n hoge prijs meerprijs ten opzichte van de ouwe en dan kan er geen DDR4 vanaf?

[Reactie gewijzigd door InflatableMouse op 9 januari 2018 07:01]

Is er al een low-power ddr4? Ik kan me voorstellen dat elke watt dubbel telt. Zowel naar batterij als naar koeling toe.

Verder ondersteunt de processor enkel lpddr3 (waarschijnlijk ook om te vermijden dat het ram-geheugen meer verbruikt dan de processor)

[Reactie gewijzigd door TPar op 9 januari 2018 07:09]

ddr4 verbruikt minder stroom dan ddr3 dus dan zou dat net een reden kunnen zijn om het wel te nemen.
en er zijn ook al laptops met een redelijke prijs met lpddr4. En als ik mij niet vergis heeft Samsung ondertussen al lpddr4x laten certificeren. Veel minder stroom verbruik dan lpddr4. maar ik denk (ook al door de kleinere bus) dat dat vooral zijn weg gaat vinden naar mobieltjes. Maar dat laatste is natuurlijk mijn eigen kijk :p.
Heeft weinig zin, de CPU is sowieso geen snelheidsmonster, sneller geheugen gaat daar ook niet helpen, zefs al zou de CPU het aankunnen. Dit is voor mensen die betalen voor de lichtste en niet al te veel performance nodig hebben (zoals ik b.v.). Nee, dan vind ik het scharnier ernstiger: geen tablet mode te bieden bij zo'n lekker dunne & lichte laptop is wat mij betreft een gemiste kans ( :*) hi Surface, waar zijn je USB-C aansluitingen |:( )?
Leuk spul. Maar wat mij interesseert is de warmte afwikkeling. Mijn ervaring (Microsoft Surface Pro, Lenovo Yoga) met laptops van dit soort afmetingen is doorgaans de korte levensduur en een hoop gedoe met de fabrikant/verkoper als er tussendoor gerepareerd moet worden. Gezien de prijs is het risico mij te groot.
Wat mij opvalt is dat laptop reviews nooit de warmte beschrijven van de CPU, heel soms de GPU of ze beschrijven hoe warm de chassis wordt. Intels HQ's en HK CPU's worden enorm warm, lees soms 100C terwijl de treshold TJmax etc ook op 100 of 110C is vastgesteld. Kortom, ga je zware dingen doen met je laptop dan degradeert je CPU vrij snel. Op Reddit kun je genoeg topics vinden hoe je een HQ of HK CPU can "undervolten" met behoud van snelheid, wat vaak 3-5C scheelt. De ironie is dat het kan met een tooltje welke Intel zelf heeft ontwikkeld, Intel Extreme Tuning Utility.

Denk dat de toekomst van A11 fusion of Snapdragons interessant gaat worden voor de laptop markt, ze evenaren atoms en i3 CPU's, nog even en ze zijn krachtig genoeg om laptop i5's en i7's te evenaren tegen veel lagere warmte ontwikkelingen.
Dan lees je gewoon de verkeerde reviews.

Notebookcheck beschrijft dit al jaren zeer uitgebreid, inclusief 30min stresstest een hierdoor mogelijke thermal throttle.

Trouwens veel verschil is er al jaren niet meer tussen i3-i5-i7 voor de u-lijn? Turboboost voor i5-i7 die vaak niet al te lang volgehouden kan worden? Wat extra cache op de i7?

Nu komt daar waarschijnlijk verandering in bij de kaby-lake refresh.

[Reactie gewijzigd door AriGold op 9 januari 2018 10:29]

Thanks, goede Tip, Google laat bij mij deze site niet naar boven komen. Heb er net wat bekeken, temps worden hier inderdaad ook gemeld van 94 - 95C.
Dat de 6820 en 7820HK heet worden heeft niets met de chip zelf te maken, maar met de heatsink en hoe die op de cpu/gpu zit.

Genoeg fabrikanten die vanaf 2016 hitteproblemen hebben, wat met een repaste 9/10 keer opgelost word.

Een Alienware met een goede gezette heatsink word niet warmer als 75C (oc level 3 4.2 ghz) hp omen x heeft al moeite op 3.9 ghz en gaat dan al richting de 80/90 graden.

De 6820 en de 7820 zijn gewoon slecht gebinde 6600 & 7700k.

Intel xtreme tuning utility is okk het slechtste programma wat je kan gebruiken, throttlestop is veel lichter sneller en stabieler. Xtu gaat in je bios de waardes zitten aanpassen, pas je iets verkeerd aan of doe je teveel kan je dag tegen je laptop zeggen.

[Reactie gewijzigd door l99030607l op 9 januari 2018 17:17]

HQ te warm? :? Ik zeg niet dat 't niet zo is hoor, maar alle laptops met HQ CPU's die ik heb gehad werden niet heel gek warm. Heb nu een Dell Inspiron laptop met 7700HQ en die komt onder full load niet boven de 60c uit (mits je m wel zo neerzet dat alle intakes vrij zijn natuurlijk)
i.c.m. met het spelen van spelletjes zoals GTA V of Battlefield. Zoek maar op 7700HQ of 6700HQ of HK en overheating, genoeg fora waar hierover geklaagd wordt. Vooral slecht gezette heatsinks zijn de oorzaak maar ook gewoon slechte koeling(designs).

Gewoon wachten tot dat ze net zoals de Xbox X een vapor-champer oplossing maken, sommige fabrikanten zijn daar mee bezig.
Oh oké, dat wist ik niet. Als ik GTA V speel op mijn laptop dan gaat die ook niet boven 60 uit, denk dat de Inspiron wel goede koeling heeft dan :) Komt in ieder geval genoeg hitte achter weg
Geen idee hoe je bij beperkte levensduur komt. De componenten worden net gekozen op hun lage vermogen om net een zeer lange batterijduur te kunnen geven. Ben op dit moment een uurtje aan het werken op mijn Surface Book en mijn batterij indicator geeft nog 14:40 resterend aan. En als je bezorgt bent om aftersales, kijk dan gewoon naar de ervaringen van zowel de fabrikanten als van de verkoper waar je hem koopt (aangezien die laatste je in principe 2 jaar garantie moet geven).
Kijk naar de volgende link:
nieuws: Onderzoek: kwart Surface-producten kampt met problemen na twee jaar

Ik was een van de slachtoffers.

[Reactie gewijzigd door TPY1 op 9 januari 2018 08:33]

Levensduur laptop en levensduur batterij maar eigenlijk bedoelt @Blokker_1999 de batterijduur. Ik snap alleen je opmerking niet over het gedoe over reparaties tussendoor. De eerste 2 jaar is het geen issue als de leverancier niet onomstotelijk kan aantonen dat het euvel door jou als eigenaar/gebruiker is ontstaan.

Dus wat bedoel je met tussendoor? Na twee jaar is het lastiger om je gelijk te krijgen, maar dan nog mag je er vanuit gaan dat een product een realistische levensduur heeft.
Helemaal waar, maar in de praktijk zijn er bijzonder weinig verkopers die na 2 jaar nog iets voor je doen, zelfs bij dure apparaten.
En vaak is het de moeite / kosten maar amper waard om er juridisch wat mee te doen.
Ik zou het mooi vinden als fabrikanten of regelgeving bij high end producten naar 4-5 jaar garantie zouden gaan.
Gewoon op het kaartje bij de specs vermelden. Goede manier voor fabrikanten om extra service te bieden en zich te onderscheiden.
Omdat het in de discussie volgens mij gaat om de CPU (temperatuur), niet de batterij. Dat Blokker 't ineens over de batterij heeft is niet zo heel relevant, die zal wel goed blijven idd.
Als je CPU nagenoeg non stop op 90+ zit en bij stress rond de 100 (of hoger) zit, dat dit niet zo lekker is voor je CPU lijkt me. Die zal dan wellicht voortijdig sneuvelen of allerlei andere problemen veroorzaken (freezes, crashes, moederbord e.d.). Dat lijkt ook de reden te zijn dat die Surface producten zoveel problemen kennen.

Gek genoeg gaat de Macbook 12" van Apple ook zonder al teveel inspanning richting de 100 graden en dat lijkt minder problemen te geven als je de support statistieken mag geloven. Dus misschien is de oorzaak wat anders.

[Reactie gewijzigd door xs4me op 9 januari 2018 16:28]

Je leeft in een fantasiewereld. Na twee jaar doen ze helemaal niets voor je tenzij je op eigen kosten een reparatie wilt. Zelfs na een jaar doen ze moeilijk totdat je met een publikatie in de sociale media dreigt.
De eerste 2 jaar is het geen issue als de leverancier niet onomstotelijk kan aantonen dat het euvel door jou als eigenaar/gebruiker is ontstaan.
Dat ligt dan in België toch net even anders. De eerste zes maanden moet de verkoper kunnen aantonen dat het euvel door de gebruiker is ontstaan om onder de wettelijke garantie uit te kunnen komen. Tussen 6 maand en 2 jaar moet jij als gebruiker kunnen bewijzen dat het euvel reeds aanwezig was bij aankoop om garantie te kunnen claimen.
In NL is mijn ervaring dat ik binnen de 2 jaar geen moeite heb om een reparatie uit te laten voeren onder garantie. Behalve als er gerede twijfel is over de oorzaak. Vocht- of valschade bijvoorbeeld. Dus fantasiewereld of niet @TPY1 ik heb nog nooit moeten dreigen iets te publiceren. Na 2 jaar wordt het een ander verhaal. Als ze dan al meewerken moet je sowieso een deel zelf betalen en moet het een aankoop zijn waarvan je mag verwachten dat het langer dan 2 jaar zonder problemen moet kunnen functioneren. Dan wordt het zoals @Mitt zegt al gauw juridische touwtrekkerij.
Ik heb in 2012 een Acer Aspire S7 gekocht. Destijds de dunste notebook ter wereld. En nog steeds als mensen hem zien denken ze dat het een nieuw notebook van Apple is oid. (Deksel aan voor en achterkant van GorillaGlass).

12 mm en 1.3 kg i7 DDR3 SSD QHD touchscreen

en nu bijna 6 jaar later draait hij nog steeds als een zonnetje. Goed ik heb van mn werk inmiddels een snellere maar mn gezin maakt er nog dagelijks gebruik van.

En aangezien mn dochter verslingerd is aan MineCraft en YouTube, maakt het ultrabookje overuren. Ik zou me over de over de levensduur dus niet al te druk maken.

Ik heb doorgaans geen hoge pet op van merken als Acer. Maar hun ultrabooks zijn echt van hoge kwaliteit. Ook op Tweakers krijgen ze doorgaans 1 van de hoogste beoordelingen voor deze series.

[Reactie gewijzigd door 4Lph4Num3r1c op 9 januari 2018 09:15]

Totaal mee eens, zelfs "premium" merken zoals de macbook hebben er last van.

Zijn een paar modellen echt vreselijk in, tot apple toch maar bedacht misschien moet de target idle temprature toch maar niet ~90C zijn.

Macbook Air 13" 2011 is hier vreselijk in en apple's Macbook uit 2015 begint ook al bij velen te overleiden. Allemaal met issues van de ram controller in de CPU/PCH. Toevallig ook 2 modellen die beiden erg lang hun CPU op een hele hoge tempratuur houden (de 2015 macbook heeft niet eens een fan)
Is Acer een beetje oké tegenwoordig? Mijn ervaring van een jaar of 10 terug in een HBO opleiding waar heel veel mensen problemen hadden met een Acer laptops. Ik zou niet snel een Acer aanraden aan kennissen / familie. Stond bekend als goedkoop maar erg slecht / niet stevig / snel kapot. Is wel een tijd terug natuurlijk.
Ben ik ook wel benieuwd naar. Mijn ervaringen met acer zijn hetzelfde, bovenop komend dat de panelen in de schermen vreselijk slecht zijn/waren. Binnen 1 maand was er al zoveel backlight bleeding dat een padding van 1 cm nauwelijks nog contrast aanwezig was. En ja, normaal gebruikt. Geen gewicht op de laptop gehad oid.
Ik hoor in die doelgroep, maar als arm studentje kocht ik dan ook laptops uit het lage segment, rond de 300-350 euro. Dat was toen en is nu nog steeds goedkoop spul wat niet lang na de garantie zal gaan sputteren, dat heeft weinig direct met Acer te maken. Laptops uit de hogere segmenten waren toen ook al degelijk spul.

Ik had er geen last van eigenlijk, de laptop toen was de telefoon van nu - na 2 jaar was je echt toe aan een nieuwe zodat je weer alles nieuw en beter kon installeren en aansluiten, hopelijk met minder vlammen op je schoot :)
Acer is tegenwoordig okay, al is het wel aan te raden om wat reviews te checken voor een bepaald model.
Verleden jaar een Acer Chromebook gehad en die zat verdraaid solide in elkaar met een erg goed display.
Probleem met die e-sims is de associale prijzen van Internet. 2ct per MB is het minimum en dat is dus 5GB voor ¤100 wat gewoon voor de duurste landen (als VS met Verizon 4G) al veel te duur is.

Ik reis regelmatig voor werk en heb een Huawei e5787 aangeschaft voor ¤150 bij Amazon. Topmodel Mifi router met touchscreen en brede snellere frequentie coverage (helaas dat er geen modellen zijn met echte wordwide ondersteuning, terwijl de iPhone dat bijvoorbeeld al vanaf 6S Plus heeft, hier missen vooral VS frequenties).

Snelle Google opdracht leert mij voor vertrek voor de meest exotische landen wat het beste 4G netwerk is voor de plaatsen waar ik ga komen en op de aiport of net daarbuiten pik ik ~10GB 4G simkaart op en stop hem in mijn Mifi router, direct klaar voor de eerste Uber/Grab/Didi rit.

Heb daarnaast ondertussen voor talloze landen de mobiele internetprovider app uit de appstores zodat ik on-the-go mijn simcard tegoed voor echte local prijzen kan opwaarderen.

Als je dan van land naar land vliegt wissel je in het vliegtuig nog even snel simkaart met simkaart in je Mifi router.

Ja het is iets omslachtiger dan een e-sim maar als je al ver weg bent van huis, ondertussen weet hoe bagger Wifi is in de meeste 4* hotels wereldwijd (slechte range, heel vaak bijbetalen voor iets sneller Internet, etc) en je niet wil kijken op elke MB is dit voor nu de enige serieuze oplossing.

Daarnaast, ik heb altijd een laptop, iPhone en Android bij me en reis vaak met een of meerdere collega’s, zodat er regelmatig 5 apparaten de hele dag op de Mifi zitten. Op Alieexpress heb je voor ¤15 een goede dB antenna voor op de Mifi en extra Huawei accu (al heb ik a-merk powerbank met 25.000 mAh) en zo trek je in de meest afgelegen gebieden voor dagen achter elkaar de 4G uit de lucht.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 9 januari 2018 08:46]

Die prijzen worden bepaald door de provider, dat heeft niks met de eSIM technologie te maken. Die eSIM moet het juist mogelijk maken dat jij de door jouw beschreven methode kan toepassen zonder überhaupt een simkaart te hoeven wisselen simpelweg door een ander profiel op de eSIM te activeren.

Sterker nog, je hoeft helemaal niet meer langs een lokale winkel te gaan. Je kan voor je vertrekt alvast een contract afsluiten of een data block kopen, deze via Remote Provisioning op je systeem installeren en zodra je op locatie bent eenvoudig wisselen van actief profiel.

Dit zou ook prima in Mifi routers geïntegreerd kunnen worden waarbij je dus eenvoudig diverse profielen in je Mifi router hebt en je afhankelijk van land (automatisch) tussen de profielen wisselt.
De Transatel e-sim in deze notebook is toch echt bekend als MB verkoper

De nieuwe e-sim toepassingen zijn mij bekend, maar welke providers ondersteunen dit al daadwerkelijk op afstand, in het Engels, voor echte lokale prijzen?

Zeker voor de meer exotische landen gaat dat vast weer jaren duren. In de EU is roaming ondertussen toch al zo goed als vrij.

Tot die tijd doe ik het maar hier mee.

[Reactie gewijzigd door Malarky op 9 januari 2018 09:13]

e-SIM moet je zien als een simslot.
Een e-SIM is niet (zoals een normale SIM) gekoppeld aan een provider, maar kan juist wisselen tussen alle providers. Net zo goed als een Wifi kaart ook met elk compatible netwerk kan verbinden, zolang je maar de juiste sleutel hebt. De e-SIM slaat de sleutels op en 'emuleert' de oude fysieke SIM die je selecteert, maar is dus niet netwerk specifiek.
mooi ding, en als ik het goed begrijp opladen via USB-C?
Zal wel moeten, dat zijn de enigste poorten.
Mooie laptop. Toch vraag ik mij altijd af of de behuizing na verloop van tijd niet krom gaat worden. Ik zet mijn laptop bijvoorbeeld veel op mijn benen neer en oefen toch aardig wat druk uit.
Hoe oefen jij druk uit? Je gaat toch niet zwaar met je polsen beginnen duwen zonder dat zoiets nodig is? Daarnaast, als ik de laptop op mijn benen heb liggen mijn polsen meestal redelijk gelijk met mijn benen waardoor je zeker geen buigbeweging maakt.
Wat doe je dan met je laptop waardoor je "veel" druk uitoefent, anders dan een typen en aaien over de scrollpad? elk normaal gebruik moet ie kunnen hebben.
Wat een godsgruwelijk lelijke bezel onderop...Net zoals de laatste generatie van de XPS 15 (de 13 weet ik even niet of die het ook heeft) zit de webcam hier ook in en kijkt de ander dus continu tegen jouw kin aan...
Met zoveel loze ruimte in die bezel....zet er dan een 16:10 verhouding monitor in, dan heeft de gebruiker wat meer werkruimte! Het had makkelijk gepast!
Ik vind het juist wel wat hebben, geeft het een eigen smoel.

Laptops hoeven niet allemaal hetzelfde design te hebben. En zeker niet weer zo'n MacBook lookalike.
Het wordt anders allemaal ook zo verschrikkelijk saai en voorspelbaar.

Deze Acer is een echte eye catcher.
Dit moet de eerste Acer laptop zijn die ik wel mooi vind. Maar dan denk ik weer terug aan de bloatware die je meekrijgt en de gebrekkige bouwkwaliteit waardoor het 'nee, bedankt' gevoel overheerst.
Dat e-sim zou veel sneller ook op telefoons beschikbaar moeten komen. In het buitenland eerst een winkel opzoeken waar je een simkaart moet kopen is echt niet meer van deze tijd.
Hartstikke lelijke en goedkope uitstraling geven die scharnieren, helaas.
Smaak valt over te twisten :)
Daar valt net niet over te twisten omdat deze voor iedereen verschillend is en je een ander zijn mening over wat mooi of lelijk is niet kunt wijzigen.
In tegenstelling tot het gezegde valt over smaak wel degelijk te twisten. Dat dat geen enkele zin heeft is een tweede.

[Reactie gewijzigd door Brousant op 9 januari 2018 08:43]

vind het juist wel wat hebben, het scherm los van de rest

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPhone XS HTC U12+ dual sim LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6 Battlefield V Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True