Het high-end gamesysteem is vanzelfsprekend bedoeld voor de die-hard gamer. Eentje die liever geen concessies wenst te doen aan de prestaties, kwaliteit en spelbeleving en verder daarvoor ook nog de nodige euro's te besteden heeft. De grens voor het uitgeven van al deze euro's hebben we op tweeduizend euro gesteld. Hierdoor zal er niet meer puur voor de prestatie alleen worden gekozen, maar worden vooral die producten uitgekozen die goede prestaties combineren met een aantrekkelijk prijskaartje.
Processor: AMD Athlon 64 3500+ (S939, 2,2GHz, 512KB, boxed) - Onbekend
Met volle verwachting wordt er momenteel naar de nieuwste ontwikkeling op het gebied van desktopprocessors gekeken, de dual-core processors. AMD heeft al een tipje van de sluier gelicht, maar Intel is van plan om op het IDF de dual-core een groots onthaal te geven. Helaas voor ons zijn deze processors nog niet beschikbaar en moeten wij het nog doen met een single core processor en op dat gebied heeft Intel nu eindelijk officieel de 64-bit processor naar de desktop gebracht. De prestaties zijn nog niet onverdeeld gunstig zoals deze test laat zien, maar het toont wel dat Intel bezig is met het aanbrengen van verbeteringen. Zoals het toepassen van de aangepaste SpeedStep-technologie.
Vooralsnog blijft AMD wel beter presteren, zelfs wanneer de nieuwe Intel Pentium 4 660 wordt overgeklokt naar 4GHz overtreft de AMD Athlon 64 FX-55 deze de Intel-processor alsnog. Pas wanneer de Pentium 4 660 naar 5,2GHz wordt opgevoerd, is deze in staat de concurrentie te verslaan. Hoewel dit een mooie overklokprestatie is en ook aantoont naar welk niveau de processor in de toekomst eventueel kan opschalen, betekent het wel dat AMD vanuit de fabriek beter is.
Vandaar dat AMD de gameprocessor voor ons High-end gamesysteem voor de maand maart is en blijft. Op dat gebied moeten we ons vizier richten op het Socket 939-platform, aangezien hier door AMD de topprocessors worden gepositioneerd. De Athlon 64 FX-processor blijven door hun prijs helaas buiten ons bereik, net zoals de AMD Athlon 64 3800+ en 4000+-cpu's. De eerste processor die naast betaalbaar ook nog acceptabele prestaties levert, is onze keuze uit de vorige BBG, namelijk de AMD Athlon 64 3500+.
De Athlon 64 3500+ wordt in verschillende soorten aangeboden, voor ons is de Winchester-variant de belangrijkste. Dit is namelijk de 90nm-versie en heeft als voordelen onder meer dat de processor energiezuiniger is en uitstekend kan worden overgeklokt. Zo heeft het Duitse Chip.de overklokresultaten van vijftig procent bereikt. Weliswaar betroffen dit Athlon 64 3000+-processors, maar dit geeft zonder meer het overklokpotentieel aan van de Winchester-core.
'Langzamere opkomst Athlon 64 met Socket 939'
Chip.de klokt meerdere 90nm Athlon 64-cpu's over met 50%
Eerste benchmarks 90nm-versie Athlon 64 3500+
AMD Athlon 64 3500+ en 3800+ getest door x86-secret
AMD introduceert Socket 939-platform voor Athlons
AMD Athlon 64 3500+ met 90nm-core getest
Moederbord: Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI - Onbekend
Met de introductie van de nForce4-chipset heeft nVidia weer een sterke troef in handen voor continuerende dominantie op de AMD-moederbordenmarkt. Hierbij gelden de moederborden met de SLI-chipset als het paradepaardje van de markt. Hoewel een SLI-chipset in weze niets meer is dan een nForce4 Ultra-chipset bewijst AnandTech. De gehackte nForce4 Ultra-chipset blijkt zelfs iets beter te presteren dan de standaard nForce4 SLI-chipset.
Desondanks zijn er nog steeds niet veel nForce4 Ultra-moederborden op de markt te vinden. Sowieso is het matig gesteld met het aanbod van Socket 939-moederborden, wat de keuze daardoor enigszins lastig maakt. Normaal gesproken wil je namelijk niet gaan kiezen voor extraatjes die je toch niet gaat gebruiken en waarvoor je wel gaat betalen. Zoals ook nu het geval is, het beste moederbord voor de Socket 939-processor is namelijk te vinden in de SLI-line up. Dat wijst naast ons review ook verschillende andere testen uit.
Op basis van de prijs/kwaliteitverhouding kunnen we helemaal niet om een SLI-moederbord heen. Daar waar namelijk sommige moederborden makkelijk rond de tweehonderd euro kosten - en dat zijn dan niet eens SLI-moederborden - kost onze keus voor de BBG editie maart 2005 een kleine honderdvijftig euro en wat belangrijker is, presteert deze als een van de betere. De Asus A8N-SLI Deluxe is verder meer dan compleet qua features en specificaties. Daarnaast zijn we van Asus ook enige kwaliteit gewend.
Specificaties Asus A8N-SLI Deluxe
nVidia lanceert officeel nForce4-chipset
http://www.tweakers.net/nieuws/35603
SLI-kaarten aan het werk op Asus nForce4-moederbord
Koeler: AMD boxed koeler
De keus voor een boxed versie van de AMD Athlon 64-processor is niet alleen financieel gerechtvaardigd. Ook wordt de garantietermijn van de processor verlengd van twee naar drie jaar. Verder presteert de standaardkoeler voldoende, onder meer doordat AMD de warmteproductie beter in de hand heeft dan Intel. Hierdoor presteert de koeler niet alleen, maar is deze ook een stuk stiller dan de meegeleverde versie van Intel. Een ander punt was vroeger de aankondiging van AMD dat er geen trayprocessors meer aan consumenten geleverd zouden gaan worden, maar tegenwoordig is AMD daarvan afgestapt. Er kunnen nu ook boxed-processors zonder koeler worden aangeschaft.
AMD gaat ook boxed-cpu's leveren zonder koeler
AMD stapt af van losse verkoop tray-processors
Geheugen: 2 x 512MB PC3200 DDR (Infineon Original) - Onbekend
Voor we kiezen welk geheugen we gaan gebruiken, werpen we eerst een blik op de Asus-site. Daar heeft het bedrijf namelijk aangegeven welk geheugenreepje gegarandeerd werkt in combinatie met het Asus A8n-SLI Deluxe-moederbord. Daaruit blijkt dat onder meer geheugen van Infineon geschikt te zijn, waardoor we ook vanwege de prijs/prestatieverhouding een setje van twee 512MB PC3200-repen selecteren.
Getest geheugen op de Asus A8N-SLI Deluxe
Videokaart: Sapphire Radeon X850 XT PE 256MB DDR3 - Onbekend
Uit een vergelijking van 27 videokaarten van onder meer PCIe-videokaarten is wederom gebleken dat ATi de beste videokaart levert. Weliswaar presteren de nVidia GeForce 6800 GT en -Ultra kaarten in SLI-modus beter, maar daar betaal je dan wel een prijs voor. Naast een extra videokaart, ook een extra sterke voeding en eventueel een iets duurder moederbord. Nu is al gebleken dat het laatste niet zo'n belangrijke rol speelt, aangezien het aanbod van Socket 939-moederborden nu eenmaal mager is. Wel spelen de andere twee nadelen een grote rol, waardoor uiteindelijk de beste prijs/kwaliteitverhouding naar de ATi Radeon X850 XT PE gaat.
Dit komt onder meer door een lagere prijs dan de GeForce 6800 Ultra en uiteraard de betere prestaties. Nu is het bij de high-end topmodellen op videokaartgebied - eigenlijk op elk gebied - altijd maar de vraag of zo'n product wel binnen een redelijke termijn leverbaar is. Zo is de launch van het vorige ATi-topmodel - de ATi Radeon X800 XT PE - grotendeels een papieren gebleken, aangezien slechts een enkeling deze kaart heeft mogen ontvangen, voor uiteraard een stevige prijs.
Dankzij een vereenvoudigd productieproces, de kaart wordt bijvoorbeeld op 0,11micron geproduceerd in plaats van 0,13 en daarnaast wordt de SOI-techniek achterwege gelaten - is de Canadese videokaartfabrikant beter in staat te voldoen aan de vraag, dan in het verleden het geval was. Dit blijkt ook uit de beschikbaar die door enkele winkels gegarandeerd wordt.
ATi Radeon X850 XT PE videokaart nader bekeken
Vergelijking van 27 AGP- en PCI Express-videokaarten
ATi Radeon X850 XT PE arriveert bij de partners
ATi introduceert Radeon X850-serie
Geluidskaart: Creative Soundblaster Audigy 2 ZS - Onbekend
Met de Sound Blaster Audigy ZS Platinum Pro heeft Creative nog altijd een uitstekende high-end geluidskaart in handen. Echter, het bedrijf wil zich ook begeven op het terrein van professionele audio getuige de introductie van zijn eerste professionele geluidskaart, de Creative Professional E-MU 1820. Voor de gamer is de kaart uiteraard niet geschikt en omdat op dat gebied nog altijd de Audigy 2 heer en meester is, doordat andere geluidskaartfabrikanten bijvoorbeeld niet de beschikking hebben over EAX 3.0 en EAX 4.0, blijven we ondanks een relatief hoge prijs toch bij de Audigy 2.
Met het oog op de toekomst en het kleine prijsverschil tussen de kaarten wordt er wel voor de Creative Sound Blaster Audigy 2 ZS gekozen. De kaart maakt gebruik van dezelfde EMU10K2 als de vorige versie van de Audigy 2, maar dan wel met 7.1-ondersteuning. Zeker ook omdat het moederbord ook voorzien is van 7.1-geluid zou het vreemd zijn als de extra geluidskaart daar niet de beschikking over zou hebben. Creative heeft daarnaast aangegeven dat er een aantal componenten zijn aangepast voor een betere SNR-verhouding (signal-to-noise) en ook kan met behulp van de software nu DTS ES worden toegepast. Daarnaast kiezen we ook niet voor de retail-versie, maar voor de kale OEM-kaart.
Creative presenteert Sound Blaster Audigy 2 ZS
Vijf geluidskaarten vergeleken op basis van cpu-belasting
I/O Controller: Onboard RAID-controller
Het Asus A8N-SLI-moederbord Deluxe heeft de beschikking over niet één, maar twee RAID-controllers. Eentje wordt geleverd door de nForce4-chipset, terwijl Asus het ook nodig vond om met behulp van een Silicon Image 3114R-chip een Serial ATA-RAID te installeren. Met de nForce4-chipset kunnen naast de Serial ATA- ook PATA-harde schijven worden aangesloten en wel in RAID 0, 1, 0+1 en JBOD-formatie. De Silicon Image RAID-controller is zoals gezegd alleen geschikt voor Serial ATA-schijven en kan verder ook een andere RAID-vorm aan, namelijk RAID 5. Daarnaast kunnen beide controllers overweg met de Serial ATA 2-standaard, die onder meer een gegevensstroom van 3Gb/s beloofd.
Tom's Hardware IDE cursus deel 3: RAID practicum
Specificaties Asus A8N-SLI Deluxe-moederbord
Netwerkcontroller: nVidia nForce4 NV Gigabit LAN-controller
Ook hier vond Asus een aansluiting niet voldoende en heeft naast de standaard Gigabit-controller van de nForce4-chipset gekozen voor een extra controller. Deze is van Marvell en beschikt verder ook over AI Net2. Hierdoor kan de pc gebruikt worden als server voor twee gescheiden netwerken.
Specificaties Asus A8N-SLI Deluxe-moederbord
Harde schijf: Maxtor DiamondMax 10 250GB 16MB - Onbekend
Voordat we een keus maken over de harde schijf, werpen we eerst een blik op de Tweakers.net BenchDB. Hierin worden namelijk de testresultaten van de verschillende hardwareconfiguraties bijgehouden en daaruit valt bijvoorbeeld op te maken welke harde schijven het best presteren. Zo zien we dat met één harde schijf, de Western Digital Raptor 36GB nog altijd heer en meester is, maar dat de Maxtor DiamondMAX 10 250GB met 16MB cache zich staande kan houden. Ook de Hitachi Deskstar 7K400 kan enigszins in de buurt blijven, maar is door de behoorlijk hogere prijs geen optie voor ons High-end systeem.
Wanneer we de prijs/kwaliteitverhouding van de twee overgebleven schijven gaan vergelijken, de Western Digital Raptor 36GB en de Maxtor DiamondMAX 10 250GB, zien we dat de laatste zo'n veertig euro duurder is, maar wel bijna zeven keer zoveel capaciteit biedt. Dit laatste is dan ook een uitstekend argument om niet voor de Raptor 36GB te kiezen. Vandaar dat we als alternatief nog de Raptor 73GB noemen, die voor ongeveer 165 euro over de toonbank gaat, indien de capaciteit van de kleinere broer een bottleneck vormt, maar geld geen rol speelt. Voor ons staat echter vast dat we ditmaal kiezen voor de 250GB grote harde schijf van de Maxtor DiamondMAX-serie, die verder geheel Serial ATA-compatibel is.
Update:
Inmiddels is gebleken dat de Maxtor DiamondMAX 10-schijven problemen hebben met bepaalde Serial ATA-controllers, waaronder ook de onboardcontroller van de nForce3 en 4-chipset. Maxtor heeft het probleem met de schijven en de controllers onderkend en heeft een firmwareupdate uitgebracht waarmee deze problemen worden opgelost. Harde schijven die na half februari zijn geproduceerd, hebben in elk geval al de nieuwe firmware en er zijn ook situaties bekend waarbij harde schijven die enkele weken ouder zijn, ook al over de nieuwe firmware beschikken.
Maxtor start levering 300GB SATA-schijven met 16MB cache
Dvd-speler: Lite-On 16x48x, LTD-166S (zwart) - Onbekend
Over de keus van de dvd-speler, hoeft eigenlijk al tijden geen verantwoording meer te worden afgelegd. Sinds uit een vergelijkingstest is gebleken dat Lite-On goede prestaties levert voor een schappelijke prijs, kiezen we voor een speler uit deze stal. De Lite-On LTD-166S krijgt daardoor wederom een plekje in ons high-end gamesysteem. Met een zwart frontje, aangezien we gekozen hebben voor een pianozwarte Antec.
De keus voor een andere dvd-speler lijkt in de nabije toekomst niet echt te gaan veranderen, aangezien de evolutie bij de dvd-spelers stilstaat. Een revolutie lijkt de komende tijd wel steeds dichterbij te komen, doordat iedere fabrikant wel bezig is met de ontwikkeling van de opvolger van de dvd. Of dit Blu-ray wordt of een andere standaard zal de toekomst echter uitwijzen.
Dvd-brander: NEC ND-3520A (zwart) - Onbekend
De beschikbaarheid van dual-layer schijfjes is langzaam aan het toenemen en ook de prijzen ervan zijn aan het dalen. Voor ons is dit echter geen voorwaarde om te kiezen voor een dual-layer brander. Deze branders zijn namelijk bij hun introductie eigenlijk al meteen aantrekkelijk geworden door hun concurrerende prijs. Uit verschillende topics van ons forum blijkt dat NEC met de ND-3500A een uitstekende brander op de markt heeft neergezet. Echter tijden veranderen en ook dvd-branders. Zo heeft NEC nu inmiddels een opvolger klaargestoomd en dat is de ND-3520A. De specificaties van de brander zijn ietsjes verbeterd en de kwaliteit is nog altijd puik in orde. De keuze is dus niet moeilijk en met het oog op onze zwarte kast, kiezen we wel voor een zwartgeblakerde dvd-brander.
GoT-Topic: NEC ND-3520A 16x Dual Layer DVD±RW brander
NEC werkt aan ND-3520A 16x dual-layer DVD±RW-brander
Diskettestation: Samsung 3,5" Diskette Drive 1,44MB (Zwart) - Onbekend
Ondanks dat we de diskettedrive liever een einde toewensen, kan deze in sommige gevallen nog een cruciale rol spelen. Zoals bij het installeren van een RAID-configuratie, maar ook voor de gebruikte Serial ATA-schijven. Met RAID in dit high-end gamesysteem, komt de diskettedrive zeker van pas. Daarnaast hoeven we het geld voor een diskettedrive er niet voor te laten, ze zijn er namelijk al vanaf een eurootje of vijf. Om het station niet al te veel uit te toon te laten vallen, wordt er wel voor een zwarte versie gekozen.
Draagbare opslag: USB-Stick 256MB PenDrive (USB 2.0) - Onbekend
Wanneer men eenmaal een USB-stick heeft gebruikt, kan men er niet meer zonder. Zoals voor het overzetten van bepaalde bestanden, en als het nodig mocht zijn om ervan te booten. Vandaar de keuze op een USB-key van klein formaat. Nu voor een klein bedrag al een 256MB-versie beschikbaar is, zouden we een dief van onze eigen portemonnee zijn om die niet te kiezen. PenDrive levert voor een redelijke prijs zo'n USB-stick en met als extraatje USB 2.0-compabiliteit
Behuizing: Antec LifeStyle Sonata (ATX, 380 Watt) - Onbekend
De keus voor een behuizing overleeft normaal gesproken met gemak enkele grondige hardware-updates. Wat dat betreft lijkt er langzamerhand toch een einde aan een era te komen, aangezien Antec al is begonnen met de introductie van de Sonata II. Alleen de nieuwe kast is nog nergens te koop, vandaar dat we het bij onze trouwe makker uit de vorige BBG's bliven, de Antec Sonata LifeStyle. De pianozwarte laklaag en de grondige afwerking van de kast, zorgen ervoor dat je met deze behuizing een uitstekend product in handen hebt. De afwerking blijkt onder meer uit de levering van rubberen voetjes. Deze kunnen gebruikt worden voor de harde schijf, maar ook voor de ventilator. Hierdoor wordt de resonantie van het trillen tegengegaan. De TruePower-voeding van 380 Watt en twee felblauwe leds aan de voorzijde maken het plaatje af.
Wat betreft de voeding moeten we eerst even onderzoek doen in hoeverre de energiehuishouding nog gevoed kan worden met 380Watt. Volgens AnandTech vraagt een GeForce 6600 SLI-systeem tijdens de piek ongeveer 244Watt. Asus heeft verder een mooi tabel opgesteld voor het moederbord in combinatie met een 3500+-processor, twee GeForce 6600 GT-kaarten en andere onderdelen. Het bedrijf raadt hiervoor een voeding gelijk of groter dan 350Watt aan. Beide aanbevelingen kunnen met gemak door de Antec Truepower worden overgenomen, vandaar dat de meegeleverde voeding gewoon gebruikt wordt.
Een kanttekening moet er wel geplaatst worden, de marge voor het eventueel overklokken van de processor, moederbord en/of videokaarten is wel kleiner geworden. Enige overklokprestaties zullen wel mogelijk zijn, maar wanneer men toch het uiterste uit de onderdelen wil halen dan zal er gekozen moeten worden voor een zwaardere voeding. Zo zou de Zalman ZM400B-APS dan een goede keus zijn of anders de Tagan TG480-U01 die in dezelfde prijsklasse zit.
Specificaties Antec TruePower 380 Watt
Antec Sonata stille ATX-behuizing bekeken
Specificaties Antec LifeStyle Sonata-behuizing
Monitor (LCD): BenQ FP937S+ (19", 8ms) - Onbekend
Uit verschillende reviews van een aantal 19" lcd-schermen is gebleken dat de prestaties van deze schermen meer dan voldoende zijn om zorgeloos te kunnen gamen. Het enige nadeel wat wel opvalt, is dat door de afgenomen responstijd, het weergeven van dvd's niet altijd vlekkeloos verloopt. Is dit naast het gamen ook één van de voornaamste bezigheden, dan kan beter gekozen worden voor een lcd-scherm met een responstijd van ongeveer 16ms. Wij kiezen voor de gamer en gaan dan ook voor een zo'n snel mogelijke responstijd.
Op dit moment zijn er verschillende tft-schermen beschikbaar die naast een snelle responstijd van zo'n 8ms leveren ook in staat zijn om daarnaast een bijna perfecte kleurweergave te bieden. Dat laatste was in het verleden absoluut een minpunt van een tft-scherm met een snelle respons. De verschillende reviews geven verder ook aan dat de schermen kwalitatief onderling weinig voor elkaar onderdoen. Vandaar dat onze keus dan ook bepaald wordt door de verschillende prijs/kwaliteitverhoudingen met elkaar te vergelijken. Uit deze vergelijking komt de BenQ FP973S+ als gunstigste uit de bus, vandaar het High-end gamesysteem van maart 2005 getooid is met dit scherm.
Zevental 19" lcd-monitors in de schijnwerpers gezet
Viertal 19" lcd-schermen door het gamersoog bekeken
Drie 19" lcd-schermen met 8ms-responstijd bekeken
Luidsprekers: Creative Inspire T7700 - Onbekend
Tom had enige tijd geleden zin in een vergelijking van verschillende luidsprekersetjes. Uit deze bokswedstrijd tussen zes deelnemers bleek dat op 7.1-gebied één deelnemer iedereen knock-out sloeg. De Creative GigaWorks S750 is zelfs zo'n zwaargewicht, dat de gevraagde gage voor de bokser nogal aan de stevige kant is. Iets te stevig naar onze smaak, zodat we zijn gaan kijken naar betaalbare alternatieven.
Hiervan komt de Logitech Z-5300 als eerste aan beurt, omdat deze het langst bleef staan in het gevecht met onze knock-out specialist. Dit bleek echter toch zoveel vertrouwen te hebben gewekt in het Logitech-kamp dat de penningmeester alsnog schrok van de prijs, te meer omdat dit een 5.1-bokser is in plaats van een 7.1-bokser. Zeker omdat de geïntegreerde versie in de arena al beschikt over 7.1, gaan we niet akkoord en kiezen voor een andere uitdager. Dit veelbelovende talent komt ook uit de Creative-boksschool, die naast de goedkeuring van Ome Tom, ook goed gewaardeerd wordt door Guru3d. De naam van deze uitdager is Creative Inspire T7700.
Creative Inspire T7700 7.1 speakers review
Toetsenbord: Logitech UltraX Flat Keyboard (PS/2) - Onbekend
Waar de een de voorkeur geeft aan Microsoft Natural toetsenborden of toch maar liever een Logitech diNovo onder de handen heeft, geven wij ditmaal de voorkeur aan een ander apart toetsenbord. De Logitech UltraX, een toetsenbord met notebookachtige toetsen en neemt verder niet al te veel ruimte in beslag. Een toetsenbord is altijd een keus van de gebruiker zelf en dit is dan ook slechts een extra keuzeoptie. Eentje die wel heel goed past bij de gekozen kast en scherm.
Muis: Razer Diamondback (kameleon groen) - Onbekend
Een typische gamemuis, die kwalificatie wordt er aan de Logitech MX510 gegeven. Ook de Razer Diamondback krijgt dit predicaat opgeprikt en laat die laatste nu net iets beter presteren dan de MX510. Het schijnt zelfs zo te zijn dat alleen de lasermuis van Logitech - de MX1000 - de Razer Diamondback nipt voor kan blijven. De Logitech-lasermuis is alleen ietsjes duurder dan de Diamondback en heeft verder als nadeel dat er gebruikt wordt gemaakt van draadloze technologie. Dit geeft bij het gamen af en toe voor ongewenste effecten zoals, lagtime en dat is nu net iets wat men tijdens het fraggen absoluut wil voorkomen. Om deze redenen kiezen we ditmaal voor een nieuwe gamemuis, namelijk de Razer Diamondback.
GoT-Topic: Razer Diamondback - MX510 killer?
Razer introduceert DiamondBack-muis met 1600dpi
Razer Diamondback precisiemuis in de val gelokt
Headset: Plantronics .Audio 90 (analoog) - Onbekend
Een gamer wil naast een speakerset ook graag de beschikking hebben over een headset. Zeker wanneer er veel spellen in teamverband worden gespeeld is zo'n extra accessoire onontbeerlijk voor een goede prestatie. Nu kan er gekozen worden voor een koptelefoon met een of twee oorschelpen. Wij kiezen hier voor de twee schelpsversie, aangezien de gamer hiermee ook de nodige geluidsoverlast kan beperken wanneer er tot in de vroege uurtjes wordt gegamed.
Wil men echter een koptelefoon met een oorschelp, dan is de Plantronics DSP100 een goede keus. Uit het forum blijkt verder dat de Plantronics .Audio 90, naast een volumeregeling, ook beschikt over een goede basregeling. Daarnaast werkt de microfoon naar behoren en levert de afstelling ervan ook geen problemen op. Met de twee jaar fabrieksgarantie, wordt het vertrouwen in de tweeschelps hoofdtelefoon ook nog eens omhooggeschroefd.
Actuele totaalprijs: € 0,-
![]() | ||||||
![]() | Product | Prijs | ![]() | |||
![]() | ||||||
![]() | Processor | ![]() | AMD Athlon 64 3500+ | ![]() | € 252,49 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Moederbord | ![]() | Asus A8N-SLI Deluxe nForce4 SLI | ![]() | € 144,39 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Koeler | ![]() | AMD boxed koeler | ![]() | ![]() | |
![]() | ||||||
![]() | Geheugen | ![]() | 2 x 512MB PC3200 DDR (Infineon Original) | ![]() | € 123,80 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Videokaart | ![]() | Sapphire Radeon X850 XT PE 256MB DDR3 | ![]() | € 459,49 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Geluidskaart | ![]() | Creative Soundblaster Audigy 2 ZS | ![]() | € 54,85 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | I/O Controller | ![]() | Onboard RAID-controller | ![]() | ![]() | |
![]() | ||||||
![]() | Netwerkcontroller | ![]() | nVidia nForce4 NV Gigabit LAN-controller | ![]() | ![]() | |
![]() | ||||||
![]() | Harde schijf | ![]() | Maxtor DiamondMax 10 250GB 16MB | ![]() | € 138,95 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Dvd-speler | ![]() | Lite-On 16x48x, LTD-166S (zwart) | ![]() | € 19,99 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Dvd-brander | ![]() | NEC ND-3520 (zwart) | ![]() | € 53,- | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Diskettestation | ![]() | Samsung 3,5" Diskette Drive 1,44MB (Zwart) | ![]() | € 5,85 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Draagbare opslag | ![]() | USB-Stick 256MB PenDrive (USB 2.0) | ![]() | € 24,- | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Behuizing | ![]() | Antec LifeStyle Sonata (ATX, 380 Watt) | ![]() | € 104,95 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Monitor (LCD) | ![]() | BenQ FP937S+ (19", 8ms) | ![]() | € 424,38 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Luidsprekers | ![]() | Creative Inspire T7700 | ![]() | € 63,- | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Toetsenbord | ![]() | Logitech UltraX Flat Keyboard (PS/2) | ![]() | € 19,95 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Muis | ![]() | Razer Diamondback (kameleon groen) | ![]() | € 49,- | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | Headset | ![]() | Plantronics .Audio 90 (analoog) | ![]() | € 33,95 | ![]() |
![]() | ||||||
![]() | ![]() | Totaalprijs bij opstellen BBG | ![]() | € 1.972,04 | ![]() | |
![]() |
De goedkoopste leveranciers van deze configuratie kunnen opgezocht worden door de bovenstaande configuratie via deze link in je pricewatch winkelmand te plaatsen. De bestaande inhoud van je winkelmand wordt hierbij overschreven.