Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

HP Envy x2: aluminium Atom-tablet met keyboarddock

Voorlopige conclusie: mooi van buiten

De Envy X2 geeft een bijzonder goede eerste indruk. Zowel de tablet op zichzelf, als de combinatie met het keyboarddeel zien er uitstekend uit. De kwaliteit die het uitstraalt is een verademing ten opzichte van bijvoorbeeld Samsungs plastic hybride Atom-laptoptablet. HP heeft duidelijk het doel gehad om zich op de high-end te richten met deze convertible tablet-pc en elke associatie met netbooks te vermijden. Aan de ene kant is dit een begrijpelijke keuze. Aan de andere kant kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat een apparaat met Atom-processor simpelweg geen high-endproduct is. De Atom Z2760 Clover Trail wist namelijk opnieuw niet te overtuigen.

Natuurlijk is de tijd te kort geweest om uitvoerige testen te houden en gaf HP te kennen dat er nog de nodige optimalisaties doorgevoerd moeten worden. Maar met nog minder dan anderhalve maand te gaan voor Windows 8 verschijnt, zouden we graag de eerste overtuigende demonstratie van de Atom Clover Trail in combinatie met Windows 8 zien. Ook de accuduur is nog altijd een groot vraagteken. We zouden hier niet zo'n probleem van maken als de prijzen die voor hybride tablet-pc's met Atom gevraagd worden rond pakweg 500 a 600 euro zouden liggen. De prijzen die fabrikanten tot nu toe hebben bekendgemaakt liggen echter aanzienlijk hoger dan dat.

Ook deze HP wordt pittig geprijsd. De Envy X2 moet in december in Nederland uitkomen en heeft een adviesprijs van 999 euro. Dit zouden we zeker geen vreemde prijs gevonden hebben als we zeker wisten dat de processor Windows 8 lekker vlot kon draaien. Die zekerheid is er niet en we zullen moeten wachten op resultaten van uitvoerige testen voor we hier iets zinnigs over kunnen zeggen. Helaas heeft HP nog geen plannen voor een versie van de Envy X2 met Core-processor die in ieder geval over voldoende power beschikt, al zou in dat geval de accuduur weer in het geding kunnen komen. De Envy X2 maakt van alle convertible pc's met Atom en Windows 8 die we tot nu toe zagen de meeste indruk op ons, maar het platform zelf moet zich nog bewijzen.

HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012 HP Envy X2 IDF 2012

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (57)

Wijzig sortering
Zorgwekkend dat deze atom Clover Trail tablets niet (compleet) soepel werken met windows 8. Ik kan niet wachten op goede windows 8 tablets (met keyboard docks), maar als de performance van deze atom gewoon niet helemaal kan voldoen is dit een enorm minpunt.

Helemaal als dit de goedkopere versie moet zijn (waar 1000 euro nou niet bepaald goedkoop is) kan dit een negatief image voor windows 8 tablets opleveren aangezien een groot deel van de ervaringen hierop gebaseerd zullen zijn.

Nu zullen de arm versies ook goedkoop/goedkoper zijn en deze schijnen qua performance wel in orde te zijn, maar dan heb je weer niet het complete voordeel van windows 8. HET voordeel vind ik juist het aanbod van applicaties.

Op dit moment een transformer prime tablet met keyboard dock (en daarnaast een samsung 305U1A netbook, met windows 8 ) en moet zeggen dat ik de tablet nog amper gebruik... Waar ik de touchscreen op de netbook wel weer mis.

Hoe dan ook, de enige volwaardige opties lijken de duurste en meest uitgebreide versies te zijn, maar die zijn weer heel erg kostbaar (en massiever).

Natuurlijk zijn er pas over anderhalve maand echt conclusies te trekken, maar de eerste resultaten en tekenen vallen me toch wat tegen... Jammer.

ps. Wat een onzin dat windows 8 tablets alleen voor gamers zouden zijn trouwens. Juist (of iig ook) voor allround gebruikers zijn ze ideaal vanwege de vrijheid, aanbod van applicaties, etc. Ben ze ook totaal niet van plan voor games te gebruiken, ze zullen daar naar mijn mening net zo min geschikt voor zijn als ultrabooks door de beperking in ruimte (en daarmee grafische kaart, koeling, etc).

[Reactie gewijzigd door m0ridin op 16 september 2012 13:26]

Modern UI apps zullen onafhankelijk zijn van X86/ARM, waar het voordeel hier vooral ligt in de legacy belasting/boekhoud apps voor prijsbewust MKB. Ik hoop dan ook voor consumenten dat dit Atom platform >NIET< ten koste gaat van Windows RT.

Ja, het klopt: met RT kun je minder, maar de balans CPU/GPU is er wat meer aanwezig, en het OS lijkt de flexibiliteit van ARM tegenover de kunstgrepen zoals in-line en rigide hyperthreading van Intel leuker te vinden. Ja: HP kan zeggen dat de drivers nog tuning nodig hebben, maar de Atom SOC is behoorlijk underwhelming; de IGP vooral heeft een behoorlijke stoot nodig tegenover het geweld wat er in ARM-land tegenwoordig is. Juist door de compatibiliteit is de neiging er meer mee te doen aanwezig (dikke virusscanner, real-time caching, tig andere processen die een PC de extra oomph geven tegenover een mobile device wat het vooral van push services moet hebben).

En daarom vooral is het argument wat Amanoo hierboven aandraagt erg zwak: Windows zou volgens hem alleen goed zijn voor games. Onjuist. Een paar redenen:

* Atom's in-line CPU plus erg magere GPU is juist ongeschikt voor games; al helemaal non-mobile games. Dat ze UE3 geport hebben naar ARM wat juist sterkere GPU's krijgt helpt al helemaal niet voor de case van de Atom.
* Het risico om bestaande software hier op te draaien waardoor de in-line pipe van de Atom nog meer van streek raakt is aanwezig. Out-of-order is nou eenmaal minder zuinig maar niet aanwezig op de Atom.

-Consumenten die een tab willen zeg ik: ga naar een RT tab.
-Prosumenten die een tab willen zeg ik: Prijsbewust, doe dit, maar je weet zelf wat het is. Ga voor RT+ Een PC of een power-tab.
-MKB/ZZP die een tab wil maar ook legacy: Dit is prijsbewust.
-MKB/Groot die medewerkers ook tabs willen geven naast laptops: RT, ook office en apps die tijdens interviews kunnen. Goed idee: verstop je medewerkers niet achter schermen.

Goeie case, hoor, HP. Ik hoop dat jullie een RT versie maken en niet consumenten met Intel's laatste poging voor een mobiel CPU'tje opzadelen >EN< een vol desktop OS. Want dan kun je het op de drivers gooien, maar het hele idee is gewoon fout. Mobiel CPU-tje: Mobiel OS. En dat is Windows RT. Beschikbaar voor ARM.
Atom's in-line CPU plus erg magere GPU is juist ongeschikt voor games; al helemaal non-mobile games. Dat ze UE3 geport hebben naar ARM wat juist sterkere GPU's krijgt helpt al helemaal niet voor de case van de Atom.
Dit is een argument tegen het gebruik van games op Atom, en heeft niets te maken met Windows. Dit argument hoort niet thuis in een discussie waarom Windows wel of niet alleen geschikt is voor games, maar zo draag je het wel aan.

Met Linux doe ik alles behalve gaming, en eerder meer efficient in vergelijking met Windows dan minder efficient in vergelijking hiermee. Echter zijn games vaak Windows-only, en het is ook minder makkelijk een alternatief te vinden voor een specifieke game. MS Office draai ik rustig op Linux, niet de mooiste oplossing, maar het is geen reden om speciaal je computer opnieuw op te starten voor een office programma. Verde rben ik tevreden met de alternatieve open source programma's (de meeste software die ik anders op mijn Windows heb is zelfs open source, zoals VLC media player, en heeft al Linux versies, en niet om enige open source-fandom, maar gewoon omdat ik de beste software kies).
Ik vind het raar dat de atom nog niet volledig vloeiend met Windows 8 om kan gaan.

Ik heb hier een Asus EEE PC 1000h met een Atom n270 singlecore met hyperthreading van 1.6 Ghz, 2gb ram en een Kingston SSDnow ssd-tje van 128 gb en draai met gemak Windows 8 vloeiend. Alleen jammer dat het scherm van mijn netbook te lage resolutie heeft voor Metro apps, maar dat mis ik niet.

Het is even prutsen met drivers enz., maar hij draait nu een stuk sneller dan de Windows 7 installatie die er hiervoor op stond.
Het is mij niet duidelijk welke markt hiermee bedient wordt?!
Ik ben erg in de markt voor een Windows 8 x86 hybride tablet.

Het ding kan alles wat je met een gewone Android/iOS tablet kunt. Je legt het ding zonder toetsenbord naast je in de zetel, laat het in het huis slingeren voor als je snel iets wilt opzoeken op het 'net, als je snel Facebook wilt checken of een tijddodend (of is het -verspillend?) spelletje wilt spelen.

Hang het toetsenbord eraan en sluit hem aan op je TV met de HDMI-aansluiting en je hebt een HTPC. Of zet hem op je bureau en je kan er op een defitge manier werken in spreadsheets of tekstverwerkers. Zelfs foto's en video's bewerken is, met wat geduld, niet ondenkbaar. Zeker als je er via HDMI een deftige monitor aanhangt.

Eigenlijk vervult het ding het werk van een € 500 à € 700 high-end tablet, en dat van een goedkope € 500 à € 600 laptop (SSD ...)

Dat brengt me bij het enige minpunt: vanuit hardwareperspectief is het z'n € 1000 niet waard. Vanuit de functionliteit gezien dan weer wel. Toch denk ik dat de prijs met 20% naar beneden moet (= 15% price premium over iPad) om enigzins vlot over de toonbank te gaan.

Zelf zou ik € 1000 willen geven aan een Core i5 hybrid tablet met FullHD-scherm, maar dat blijkt een onrealistische verwachting als je de verschillende verwachtte prijzen van die dingen ziet passeren ...
Ik ben erg in de markt voor een Windows 8 x86 hybride tablet.

Het ding kan alles wat je met een gewone Android/iOS tablet kunt.
Behalve zowat een hele dag op accu werken, voor de helft van de prijs
nou mensen die een tablet willrn maar meer willen kunnen dan met android of apple. zoals bedrijven die alle op windows hebben draaien en industrie
Ik betwijfel of je meer kunt op een x86 windows tablet dan op een android of iOS tablet, op de tablet/apps markt is de kunstmatig lock-in van microsoft een heel stuk minder aanwezig en specifieke externe applicatie support (games en zware windows specifieke software) daar heb je niets aan met deze specs, zelfs voor een microsoft fanboy is een gewone laptop of ultrabook voor een dergelijke prijs een stuk interessanter.

Als ze nog zon 300-400 van de prijs af weten te halen dan wordt het misschien interessant.
Wat is hier niet duidelijk aan te vinden?
De Envy lijn bestaat al een paar jaar. Enige wat ik dan raar vind is dat deze tablet ook bij de Envy lijn wordt toegevoegd want de Envy lijn is tot nu toe voorbehouden voor laptops met een Intel Core 2 of Intel Core i3/5/7 processor. Nu worden er dus ook tablets aan toegevoegd met ATOM processoren. Blijkbaar is Envy een goede merknaam en willen ze deze tablet mee laten profiteren van de goede serienaam.

Tweakers heeft nu al een aantal Windows 8 (RT) laptops en tables onder de loep genomen en het begint bij mij nu ook wel te kriebelen. Onder andere Toshiba, Acer, Sony, Dell, Samsung en nu ook HP hebben hun hardware helemaal klaar staan. Ik ben zometeen echt benieuwd hoe de verschillende apparaten gebenchmarkt worden en hoe solide de vormgeving is. Het worden komende maand drukke dagen voor Tweakers HQ.
De bedoeling van de Envy lijn is volgens mij om de high-end systemen in te positioneren. Als je kijkt naar deze tablet/convertible lijkt me dit ook een van die high-end producten, weliswaar niet zo'n krachtige processor als een Core i7-processor, maar het is dan ook een ander product dan een gemiddelde laptop. Wat mij betreft is het dus alleen maar logisch dat deze tablet ook in de envy-lijn geplaatst wordt, zo blijft het ook duidelijk voor de consument wat high-end is en wat niet.
Bij een Atom denk ik toch eerder aan netbooks en die zijn allesbehalve high-end. Ik vind dit dus een vreemde zet van HP, qua uiterlijk is het wel een Envy maar qua innerlijk (specs) niet.
Op de facebookpagina van Microsoft Windows is een mooie foto galerij van tenminste 25 Windows 8 tablets en hybrids die na de release van Windows 8 uitkomen.

Het worden mooie tijden zo voor de feestdagen :)
ik constateer 'patent infringement' vanwege slaafs kopieren van een serie Asus tablets:)
Wat is er in vredesnaam erg aan Envy?
Hoe moeten ze het dan wel noemen? |:(
Met die Atom CPU had dat ding beter Sloth kunnen heten :)

Serieus... wie bedenkt dit soort dingen? Ik kan me geen situatie rechtvaardigen wanneer men 1000 euro voor een tablet zou moeten betalen. Voor de helft heb je een snellere tablet en voor hetzelfde geld een zeer degelijke laptop (of Macbook pro voor 1250).
Volgende keer een extra dikke, de HP Gluttony, of misschien eentje met speciale pornofuncties, de HP Lust. Past allemaal prima in het thema "7 deadly sins" (vergelijk: se7en).
Niet jaloers, maar benijden(het vertaalt beter naar afgunst dan jaloers, welke je zelf al noemt)l. Meer bedoelt als iets begerenswaardig als je er mee rondloopt. Alsnog niet de mooiste naam, maar wel mooie hardware, met name in de afwerking.
afgunst is ook envy |:(

oh en die smiley mag je ook weglaten.. je spreekt gewoon jezelf 2x tegen

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 16 september 2012 21:40]

Iedere engels naam klinkt stom vertaald naar het nederlands.
Elegance? Dat klinkt pas dwaas..
Dat wil zeggen dat deze volgens HP dan voor hun echt elegant is, wat ze misschien niet direct voor staan..

en als je kijkt in mijn profiel, zie je dat mijn modstatus uitstaat :+

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 20 september 2012 13:40]

Ik vind het interessant. Helaas blijkt Clover Trail nu Windows only te zijn. Aangezien ik niet van plan ben de meer hardcore games (Mass Effect 3, Battlefield 3, etc) op een tablet te gaan spelen is de aanwezigheid van Windows vrij nutteloos. Op zich zou ik een x86 tablet graag willen, maar niet op deze manier.
Er is meer nut dan games voor Windows hoor, de MS Office suite is onovertroffen en de integratie met business oplossingen is dan ook perfect. Voor jan-met-de-pet is het nog steeds een van de meest flexibele platformen die er zijn, en die 13-in-een-dozijn spelletjes die moeders tegenwoordig spelen komen ook voornamelijk voor Windows uit.

Mee eens: dat soort dingen kan ook op een Windows RT Tablet, maar een low-power X86 design zoals dit kan in het bedrijfsleven en MKB erg aantrekkelijk zijn: legacy, volle office, SharePoint SBE, en al je klassieke boekhoudkundige software.

En nee, qua compleetheid, helaas, is OOo/Libre geen alternatief voor de MS Suite: ze hebben steevast een 5jr achterstand.

[Reactie gewijzigd door Umbrah op 16 september 2012 13:45]

Ik heb zelf de MS Office suite draaiend op Linux. Het is niet de mooiste oplossing, maar het is de enige omdat ik zelf het wel met je eens ben dat deze onovertroffen is. In mijn opinie loopt Windows even ver achter op Linux als OpenOffice achterloopt op MS Office. Ik vind het ook niet nodig om voor een stom programma een slechter OS te draaien. Dan is nog steeds het OS van even weinig nut, alleen de software die ervoor wordt gemaakt is dan goed. Die draai ik dus gewoon lekker op mijn favoriete systeem, behalve games, welke toch het lastigst bleken onder Linux te gaan draaien, ook met PlayOnLinux.

Voor alle andere dingen kan ik me tevreden houden met open source alternatieven. Ik wil simpelweg de beste optie, en op mijn lijstje daarvan bevindt Windows zich niet. De enige reden waarom ik een Windows partitie heb is dan ook omdat ik nog wel eens af en toe een spelletje speel.

Je kan natuurlijk voor elk ander ding ook Windows gebruiken, maar het gebruik relatief veel resources, is relatief traag, de updates zijn erg slecht (vooral omdat ze het systeem alleen maar meer bloated en veel zwaarder maken in vergelijking met Linux updates), en ik heb vaker bij Windows een probleem gehad dat alleen te fixen was met een reinstall dan bij linux. Verder kan ik het hebben van meerdere workspaces, wat bij ongeveer elke Linux GUI standaard is, erg prettig vinden. Op Windows is dit simpelweg een gemis. Om maar enkele redenen te noemen waarom ik geen Windows gebruik wanneer neit nodig. Het werkt simpelweg minder lekker terwijl het meer resources vergt, meer opblaast en minder veilig is.

[Reactie gewijzigd door Amanoo op 16 september 2012 19:57]

Sorry, maar jij hebt duidelijk nog geen ervaring met Win7, laat staan 8. Je mag van mij best Linux prettiger vinden, maar praat geen onzin.
Veel resources? Ga maar eens kijken naar Ubuntu met hun Unity, dat verbruikt pas resources!
Updates zijn slecht? 1x per maand krijg je updates, die installeer je, en je bent weer klaar voor een maand (en de grootste zijn van .NET, en dat hoef je niet te installeren ;) ) Nee dan lekker Linux, elke week kan je weer opnieuw updates installeren 8)7

Let wel, ik gebruik beide (k ben zowel LPI als MCP'er), en beide hebben hun voor en tegens, maar ga geen onzin lopen roepen aub ;)

[ontopic]
En weer ben ik bang dat Intel een goed concept vernietigt met hun Atom :| Kunnen ze dat ding niet gewoon schrappen. En kunnen fabrikanten dat ding niet gewoon vergeten? Neem een i3 als je een Intel als basis wil, dat komt tenminste nog vooruit. En anders gewoon een AMD A-serie, heeft tenminste nog GPU power.

[Reactie gewijzigd door TMDevil op 17 september 2012 15:02]

Ik vind het een mooi ding (afgezien van dat HP logo, mag wel met iets meer stijl aangebracht worden :p ). Jammer wel dat de Atom blijkbaar zo langzaam is, ik vind het ook raar omdat Windows 8 op mijn Acer W500 echt perfect loopt! Deze W500 heeft een AMD CPU met 2 cores op 1Ghz dus die zou alleszins trager moeten zijn dan deze Atoms (toch??).
Een simpele reden: de AMD APU is geen in-line CPU en heeft een stukkie sterkere CPU. Intel heeft een GIGANTISCHE pipeline die persé in-order moet worden afgehandeld in de Atom gezet. Dat, en de AMD APU heeft het IGP gedeelte een factor 3 sneller dan de Atom. PPW wint dat AMD APU-tje behoorlijk van de Atom. Wou dat ze er meer gebruik van maakten!
Same here. Als een W500 met een C50 APU al perfect draait, zou je inderdaad verwachten dat een Intel proc dat ook doet. Afijn, nog een dikke maand en we weten het.
haha aluminium blikvanger ;)

Maar moet wel zeggen dat er heel veel tablet/ultra/slider/hybrid enz dingen uitkomen tegenwoordig .
Veel keus kan lekker zijn maar begin door de bomen het bos niet meer te zien .
Wat dan weer wel een voordeel is dat fabrikanten innovatief moeten zijn om zich te onderscheiden van de meute.
Ik denk dat de prijs echt omlaag moet want dan lkan je de studerende mensen nog aanspreken met zoiets.

Ik denk dat ik eerst ga wachten op de release van dit soort producten want ik wil wel eens weten of dit dan wel goed werkt.
Persoonlijk vind ik het design van het gros van HP's producten totaal niet mooi, en deze valt daar zeker onder. Te veel toeters en bellen die het slordig laten ogen. Voor de prijs die je hiervoor betaalt mag je echt wel iets mooiers verwachten.

Zelf gebruik ik een 2011 EliteBook. Dit ontwerp is mijns insziens erg goed uitgewerkt; zakelijk, strak en vooral robuust. HP zou zich goed kunnen onderscheiden op de markt van W8 hybrids door iets in deze richting te ontwerpen. Met het design zoals het hier te zien is ben ik bang dat ze ondergesneeuwd worden door de concurrentie.
Ik weet niet waar jij al die toeters en bellen ziet maar ik het een strak uitgewerkt design.
Ik denk dat je met een design als deze toch een goede kans op de markt hebt.
Waarom hebben veel aangekodigde laptops zo'n dikke rand/bezel?
Waarom hebben veel aangekodigde laptops zo'n dikke rand/bezel?
Omdat het ook tablets zijn..ooit weleens tablet vast gehouden? Zonder die hand ligt je ocntinue op het scherm met je vingers en tik je allerlei controls aan...
Omdat de Windows 8 interface gestures vanuit de bezel nodig heeft, en je de tablet ook nog vast moet kunnen houden: maak je de bezel te smal zit je met je duim op het touchscreen.

Optisch misschien niet zo mooi, praktisch in het gebruik is het wel.
leuk ding zou helemaal leuk zijn als je een goed werkende android
zou kunnen dualbooten
Ik denk niet dat dat gaat kunnen, Android is ontwikkeld op basis van ARM hardware en deze Envy X2 is gebaseerd op X86 hardware dus dat zal helaas niet gaan.

Dan zul je voor een Windons 8 RTM tablet gaan want RTM is ontwikkeld voor ARM hardware, ik weet niet of dit mogelijk is hoor maar het kan in theorie wel.

[Reactie gewijzigd door max998 op 16 september 2012 22:38]

Een aantal wijzigingen waar je van op de hoogte zou moeten zijn. Android is niet per definitie ARM hardware only. Er zijn al enkele systemen van i386 of AMD64 waar Android gewoon vlekkeloos op draait. Misschien niet het beste systeem omdat je toch vrij erg gebonden lijkt te zitten, maar de applicaties op Android draaien ook gewoon op elke architectuur zonder dat hier een aparte port voor moet zijn, wat wel het geval is voor Windows 8.

Nu we het ook over Windows gaat hebben, Windows 8 RTM is niet ontwikkeld voor ARM hardware. Je haalt nu twee verschillende dingen door elkaar. RTM != RT.

Dus of je Android op deze tablet zou kunnen draaien? Vast wel, maar dat zal wel enige inspanning vereisen. Hopelijk dat Intel zijn port vrijgeeft waardoor het voor meerdere mensen/ontwikkelaars mogelijk is om Android op Intel systemen te zetten zonder hier veel extra werk aan te hebben.

Edit: Zo te zien heeft Intel het stop gezet. Dus zal het toch wat meer tijd nodig hebben om het werkend te krijgen.

[Reactie gewijzigd door Sietse1990 op 17 september 2012 07:55]

Intel had toch al een port klaarliggen voor android 4.x op x86?

Verder lijkt me dit ding niet echt interessant, het is niet meer dan een redelijk prijzige laptop met povere specs en een touchscreen, ongetwijfeld zal de het windows stickertje wat fanboys en digibeten overhalen maar ik betwijfel of dat een stabiele kopersmarkt is.
Bericht van een dag later dan jouw post:

nieuws: Intel staakt Android-ondersteuning nieuwe Atom voor tablets

Intel zegt hierin dat het stopt met ondersteuning voor Android met de Atoms.
Niet RTM Hardware, maar RT (RuntTime) RTM staat voor Release To Manufacturing ;)
WinRT (windows runtime) is niet hetzelfde als Windows RT (Windows ARM variant). Ook Windows 8 pro (x86/x64 variant) bevat WinRT.
Vind er maar weinig leuk aan als de OS niet moeiteloos draait.
Wie ben jij om te concluderen dat Windows alleen goed voor gamers is?

Windows is goed voor bijna iedere computer gebruiker, van Office gebruiker tot grafisch vormgever. Deze tablets kunnen prima worden ingezet voor meer dan alleen games.

Het voordeel van 32bit tablets is dat je je computer mee kan nemen in zak formaat, bij iPads en Android tablets mis je meestal veel functies die je op je computer wel hebt.

Ach je zal wel weer zo'n irritante Apple / Linux fanboy zijn die zijn ogen alleen nog maar richt op Apple.
Apple is totaal niet veiliger... kaspersky is gaan samenwerken met apple omdat ze net volgens kaspersky 10 jaar achter liggen op Windows qua beveiliging... |:(
het is gewoon nog niet voordelig genoeg om malware e.d. te maken voor apple software.. (toch al 600k+ mensen "onlangs" door malware infected..)

[Reactie gewijzigd door 3628800258y op 16 september 2012 18:58]

>inherent
Oh boy, laat ik grote woorden gebruiken, that'll convince 'em.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True