Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

Drie Samsung-ultraportables: AMD-apu, touch en 15"

Conclusie

Samsung laat zien dat er nog veel te variëren valt met de behuizingen van de Series 5- en Series 9-ultrabooks. Het scheppen van keuzevrijheid voor de consument, door verschillende configuraties te bieden en de ontwerpen te laten evolueren, is iets wat we sterk toejuichen.

Om met de Samsung Series 5 NP535U3C met AMD-apu te beginnen: voor een prijs van nog geen 600 euro zou je eigenlijk niet mogen klagen als je kijkt naar de dikte, het gewicht, de hoeveelheid interfaces en de upgradeability van de Series 5-ultraportable. De prestaties van de AMD Trinity-apu zijn echter dermate mager dat we dit product niet zouden aanraden. Dan is de Samsung NP530U3C met veel snellere Core i5-3317UM een betere koop en voor 775 euro krijg je niet alleen betere cpu-prestaties, maar ook een caching-ssd van 24GB voor snel starten. Op het moment van schrijven zijn er ook nog enkele goedkopere modellen met Core i3's beschikbaar.

De Samsung NP540U3C is wat specificaties betreft vergelijkbaar met het bovengenoemde model van 775 euro, maar heeft een touchscreen. De prijs is op het moment van schrijven 865 euro. Een meerprijs van honderd euro voor een touchscreen is volgens ons redelijk en we raden sterk aan dit te overwegen, mocht je in de markt zijn voor een ultrabook. Vooral in combinatie met Windows 8 is een touchscreen op een laptop een fijne toevoeging. Wel is het Samsung aan te rekenen dat het niet de gelegenheid heeft aangegrepen om een beter scherm toe te voegen, ook al is het een touchscreen. Een matig tn-paneel met een resolutie van 1366x768 pixels is bij deze prijs anno 2012 moeilijk te verkroppen.

Bij de Samsung NP900X4D is het ook het scherm dat roet in het eten gooit. Aanvankelijk waren we blij dat de 15"-variant van de sublieme Series 9 in Nederland zou uitkomen, helemaal omdat de prijs lager uitvalt dan die van de 13,3"-versie en het model door de magnesiumbehuizing erg licht is. De Series 9 15" is een mooie notebook waar fijn mee te werken is, mede door het goede toetsenbord en de goede touchpad. Ook de accuduur is een enorm pluspunt en door de positieve punten komen we tot een 'goed'-aanduiding. Toch is het jammer dat er slechts een tn-paneel aanwezig is met een resolutie van 1600x900 beeldpunten, waar je bij een high-end machine niet enthousiast van wordt. Voor een prijs van bijna 1200 euro moet je wel heel graag een 15"-ultraportable willen aanschaffen, wil je niet gaan voor bijvoorbeeld een UX31A Zenbook van Asus met ips-scherm met 13,3"-beelddiagonaal en 1920x1080 pixels.

Reacties (74)

Wijzig sortering
Helaas bieden ook deze laptops een v rij lage resolutie, waarbij die van de Serie 9 acceptabel wordt. Is er vanuit de consument dan totaal geen vraag naar hogere resoluties?

Aangezien de cloud steeds populairder wordt zal de hardware toch steeds minder belangerijker worden en wordt je scherm en accuduur wel steeds belangerijker.

In vergelijking is het toch vreemd dat een smartphone van 500 euro bijna dezelfde resolutie heeft als een laptop van 500 euro?
Helaas bieden ook deze laptops een vrij lage resolutie, waarbij die van de Serie 9 acceptabel wordt. Is er vanuit de consument dan totaal geen vraag naar hogere resoluties?
Dat dacht ik ook altijd, maar het antwoord is toch vaker "nee" dan je zult vermoeden.

Voorbeeldje: mijn vriendin heeft een tijd geleden mijn MacBook air overgenomen (1440x900 op een 13.3" scherm). Zij zette standaard de resolutie een tikje lager en ging ook nog eens zoomen in de applicaties omdat ze de tekst anders te klein vond.

Ik ben nu voor haar een Windows ultrabook aan het uitzoeken en ik heb specifiek de opdracht meegekregen dat de resolutie niet hoger dan 1366x768 mag zijn. Dat het minder scherp is weegt niet op tegen het feit dat het anders voor haar te veel moeite kost om te lezen.
Volstrekt logisch. Bij dit soort schermen levert full-hd gewoon veel te kleine tekst op.

De correcte manier om hiermee om te gaan, is uiteraard de dpi instellingen hoger te zetten, zodat de tekst uit meer pixels wordt opgebouwd. Vroeger was dat onmogelijk, omdat in de meeste applicaties de dialoog vensters dan totaal verneukt werden.

Tegenwoordig is het wel beter te doen, maar optimaal is het nog niet...
Zelf vind ik de lagere resolutie juist wel fijn (ik heb overigens de AMD variant van deze series 5, met name vanwege de prijs van €550,- waarvoor we 'm een keer bij Dixons mee konden krijgen).

Persoonlijk vind ik het prima dat de laptop zelf een wat lagere resolutie houdt, zodat de letters niet zo klein worden dat het turen wordt. Met een scherm met matige kijkhoeken wil je dat sowieso niet.

Verder kan ik wel onderschrijven dat de AMD versie niet super krachtig is en dat de accu vrij snel leeg is. Aan de andere kant: We hebben 'm thuis voornamelijk voor wat office werk, surfen en soms wat licht DTP werk. Daar voldoet ie echt ruimschoots voor.

Ook het bekijken van (1080p) video op bv. de HDMI uitgang gaat zonder blikken of blozen. Zelfs interlaced video content (bv. streaming tv van een centrale dvb-c ontvanger) wordt zeer mooi en zonder noemenswaardige CPU impact weergegeven met XBMC.

Al met al, uitgebreid naar 8 gig RAM en een 256 gig Samsung 830 SSD echt nog wel een aardig apparaat voor onze doeleinden :).
Ik snap dat gezeur over die resoluties nooit zo wanneer het over prijsklassen als deze gaat. Feitelijk vind ik het geen terechte kritiek gekeken naar de markt waar deze drie notebooks op gericht zijn.

Kijk eens waar de goedkoopste opties met een 1080p-resolutie beginnen? Daarbij moet meegenomen worden dat dit laptops in een Ultrabook-concept zijn. Dat uiterlijk en formaat ga je in de goedkopere 1080p-opties dus niet vinden. Daarnaast is de standaard 2 jaar pickup and return fabrieksgarantie van Samsung ook wat waard (nee, je hebt niet standaard recht op 2 jaar kosteloos herstel, non-conformiteit is wat anders. Verder wil je niet gaan vechten voor je recht met een webwinkel, zeker als het niet nodig is).

Maar sowieso, 1366*768 op 13" is toch helemaal zo slecht niet? Mocht je echt hogere eisen hebben dan vind je het ook geen probleem om wat meer knaken neer te leggen.

Verder krijgt de Series-5 met de AMD één ster als het om de CPU-prestaties gaat. Maar het moet daar toch vooral gaan om de GPU-prestaties? Wanneer je kijkt naar de prijs en meeneemt dat de meeste gebruikers geen zware CPU-belastende zaken gaan uitvoeren, en in 3D Mark en Crystalmark toch soortgelijke prestaties geleverd worden dan een optie die 300 Euro duurder is (waar je dan evt. het touch screen vanaf moet trekken), dan zijn de prestaties toch lastig slecht te noemen?

[Reactie gewijzigd door RaJitsu op 4 december 2012 16:18]

Helaas bieden ook deze laptops een v rij lage resolutie, waarbij die van de Serie 9 acceptabel wordt. Is er vanuit de consument dan totaal geen vraag naar hogere resoluties?
Dit is een vraag die bij elke ultrabook review weer terug komt en het antwoord is per consument verschillend: de een vind een hoge resolutie belangrijk en de ander heeft liever een goedkope ultrabook. Er komen binnenkort wel hogere resolutie schermen in ultrabooks, maar dat is voorlopig nog te duur.
True, volledig mee eens.

Maar apple bewijst dat je met crappy resoluties nog steeds laptops kunt verkopen (de insane dure retina's buiten beschouwing gelaten hebben hun normale toestellen giga slechte resoluties).
Dus mogelijks dat andere fabrikanten het ook proberen.
Zolang het er maar goed 'uitziet' kopen de mensen het is hun idee misschien
Ik betaal liever 200 euro meer voor een dedicated gpu en een beetje meer cpu power dan voor een full HD resolutie, om eerlijk te zijn.

Het is ook nog zo dat veel mensen de laptop thuis aan een scherm hangen om wel op hoge resolutie te kunnen werken. En oudere generaties zetten eerder de resolutie lager, dat zie ik hier op 't werk ook elke dag weer gebeuren (ik start dagelijks een PC op waarbij ik de resolutie van 1366 terug naar 1920 zet :))
Maar apple bewijst dat je met crappy resoluties nog steeds laptops kunt verkopen
Of Apple bewijst dat niet iedereen op mega hoge resoluties zit te wachten. Zo kun je het ook zien. We zijn niet allemaal Tweakers met de ogen van een 16-jarige.

Retina is daarom ook niet vergelijkbaar, want de praktische schermruimte neemt niet toe (zelfs af) in de native Retina resolutie. Neem je de native scherm-resolutie, dan is alles zo klein dat het praktisch onbruikbaar wordt.
Macbook air heeft nog steeds een hogere resolutie dan deze laptops 1440x900
Anoniem: 449164
@HitDyl4 december 2012 21:49
Maar die worden weer allemaal voor 1100 euro verkocht dus ik snap het wel. Ware het iet dat deze dat ook hebben, het zijn toch de ' toppers' van Apple.
Anoniem: 64119
4 december 2012 10:23
Als AMD fanboy schrok ik me in eerste instantie rot toen ik de AMD prestaties zag.
Toen ik de prijzen zag werd alles duidelijk, Tweakers vergelijkt hier appels met peren.

Gek he, dat een ruim twee keer zo veel kostende notebook veel beter presteerd........... |:(
Dan heb je niet goed gelezen, want het verschil in CPU power is across the board en heeft niets met de uitvoering van de laptop te maken - de AMD's underperformen gewoon in een ultrabook omdat ze meer warmte produceren die minder goed weg kan, wat weer tot gevolg heeft dat de apu geen hoge kloksnelheid heeft. Of om kort te zijn, de apu heeft een slecht ontwerp voor gebruik in ultrabooks.

Waarom ze die apu er dan in stoppen moet je mij ook niet vragen. Het ligt in elk geval niet aan Tweakers of deze review.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 4 december 2012 11:52]

Ik vergelijk de betreffende notebooks niet, ik bespreek ze afzonderlijk omdat het drie totaal verschillende modellen zijn. In de lijst testresultaten staan recente ultraportables (Meeste Ivy Bridge en Sandy Bridge). Die zijn inderdaad prijziger, maar dan nog is het verschil wel erg groot. Bij Cinebench scoort zelfs de Core 2 Duo SL9400 uit 2008, van de MacBook Air uit 2010, beter.
dan mis ik toch een game bench - of denk je dat 3Dmark even realistisch beeld gaf?
Nuttige review vanwege de benchmarks. Wel twee kanttekeningen. Ik vind het niet correct om de scherp geprijste AMD-versie af te zetten tegen de beduidend duurdere broertjes van Samsung. Zoals eerder al opgemerkt gaat het nu eenmaal om verschillende categorieën. Verder wordt onvoldoende onderkend dat een Ultrabook niet als desktop replacement is ontworpen. Draagbaarheid en (accu)duurzaamheid zijn de sleutelwoorden. Dat je voor een lager gewicht ook concessies moet doen, is niet anders, tenzij je inderdaad diep in je zakken wil duiken voor een topapparaat dat alles kan en heeft.

Ik gebruik nu zelf 3 maanden de AMD-versie. Kocht hem voor 579 euro en inmiddels geupgrade naar Windows 8 en een Intel 330 SSD. Vooral de SSD doet wonderen voor de "gebruikerservaring". Hij voelt nu gewoon snel en vloeiend aan. Inderdaad zal ik er weinig plezier aan beleven als ik er zwaar op ga gamen of video's editen. Maar hij is prima voor gewoon "kantoorgebruik"...buiten kantoor wel te verstaan.

De review gaat hier te makkelijk aan voorbij. De slanke verschijning en het lage gewicht (ook van de voeding) is echt een groot voordeel, en de bouwkwaliteit (bijna helemaal van aluminium) vind ik juist super voor deze prijsklasse. Een ander groot voordeel is het zeer heldere, matte scherm. Na jaren geklooi met netbooks, kan ik nu eindelijk in voldaglicht prima werken, zelfs als de zon schijnt. Inderdaad zijn de kijkhoeken matig, en is het contrast beroerd, maar zelfs daar zijn voordelen aan verbonden: je kan lekker in de trein werken, zonder dat je medepassagiers eenvoudig kunnen meelezen. ;) Overigens is de accuduur in deze test erg krap maar volgens mij wel correct ingeschat (andere testen waren m.i. iets te positief). Dat was voor mij dan ook de enige echte afbreuk aan het 'mobility' concept.
Kan je bevestigen of er echt een 9,5 mm Intel 330 SSD in je laptop past?
Volgens dit youtube filmpje zou enkel een 7 mm dikke SSD erin passen, terwijl de Intel 330 een 9,5 mm dikke SSD is (link).
hehe, goede observatie en vraag, die ik mij beter had gesteld vóórdat ik de Intel 330 kocht. 8)7 De inbouwhoogte is 7 mm strikt. Maar gelukkig is de 330 makkelijk uit elkaar te schroeven. Ik heb de behuizing omgeruild met een Intel SDD 830 van 7 mm in mijn desktop. Geen problemos meer - totdat ik een van de twee onder de garantie moet terugsturen ... ;(

[Reactie gewijzigd door julus op 4 december 2012 17:19]

Ook mijn oude OCZ Agility paste niet i.v.m. de 9,5 mm.
Die zit nu zonder behuizing in de 535U3C ...

2 GB erbij zetten en een SSD maakt dit tot een prima laptop: stil en snel genoeg.
Baal alleen van de WLAN AR946x die steeds uitvalt.

[Reactie gewijzigd door emmerx op 5 december 2012 02:18]

Ik snap niet altijd hoe er gewaardeerd wordt.
hoe kan een laptop met een prijs van 555 euro de zelfde waardering krijgen als een laptop die 2maal zo duur is? de prijs is juist een van de (/de enige?) sterke punt van die laptop.
de goede prijs afzettend tegen de prestaties laat je dan terug komen in de algemene waardering.
de prijs is juist een van de (/de enige?) sterke punt van die laptop.
Minder duur betekent niet meteen een sterk punt. Als je voor nog geen honderd euro meer gewoon een i3 erin hebt zitten, dan vind ik het niet heel 'gunstig'. Je bespaard misschien iets, maar je levert er ook flink voor in, daarmee is het voordeel financieel kleiner dan het performance verlies.

Daarnaast vind ik het hele ding eigenlijk helemaal niet interessant. Je betaald flink extra om het compact & elegant te houden, maar bent wel als eerste weer op zoek naar een stopcontact. Daarmee slaat het ding toch een klein beetje de plank mis.

Haal dan voor minder dann€550 gewoon een budget laptop of koop een echte ultraportable voor iets meer.
Waarom zoveel CPU benchmarks... na 1 of 2 weten we wel wat de rangorde is,

Wat ik mis zijn reallife GPU benchmarks, want die 3DMark scores zeggen eigenlijk niet heel veel, helemaal als je het vergelijkt met de OpenGL score... dus qua GPU word je van deze review niet wijzer

verder wel mooie laptopjes
Ik heb een 535 met AMD met 6GB en een SSD en die getest t.o.v. een standard 530 met i5 en HDD/SSD.
Voor mijn dagelijkse werkzaamheden (MindManager, PowerPoint, Excel,, Photoshop en wat typen) ontlopen deze elkaar nauwelijks, behalve qua accuduur. AMD start sneller op (Windows en applicaties) en wint in Photoshop door de APU, i5 maakt weer gehakt van de 4455 in Excel.

Stille modus is erg prettig als je tijdje PDF's zit te lezen of in een vergadering aantekeningen zit te maken.

Turbo (2,6) van de AMD lijkt uitgeschakeld, CPU speed komt in Win8 niet boven de 2,1 GHz :(

En er moet nog een fix komen voor de Atheros WLAN drivers: verbinding valt steeds weg.


Supergoede review op
http://www.notebookcheck....U3C-Notebook.83159.0.html

De AMD versie is nu maar 529,- bij BCC...

[Reactie gewijzigd door emmerx op 5 december 2012 22:09]

Ik heb nu iets meer als een maand de 15" in mijn bezit en zit er dan ook dagelijks op.

De batterij is werkelijk fantastisch, bij matig gebruik heb ik laatst een hele werkdag erop gewerkt (mail/rdp), tot op het laatste de melding van "nog 10%" verscheen.

Het scherm is zeker niet zo slecht als dat dit artikel doet blijken, doch heeft inderdaad soms vertikaal niet zo'n goede kijkhoeken.

Gebrek aan upgradability kan een gemis zijn, ik draai regelmatig een SQL server en een paar vpc's en heb dus genoeg aan een i5 en 4GB ram, als je er echter meer mee wil doen, maar ik denk dat dat de minsten zijn.

Verder, als freelance consultant, heeft dit ding écht bekijks. Het is onwaarschijnlijk dun, je vraagt je echt af hoe ze het voor mekaar krijgen. Overal waar ik kom moet ik het showen, dus als je niet graag hebt dat de mensen je laptop mooi vinden moet je hem zeker laten liggen ;).

Dus: gewicht/dikte/looks/touchpad/batterij zijn schitterend, het scherm niet zo en de specs zijn hooguit matig maar alles werkt zeer vlot.
Ik ben al een tijdje op zoek naar een Ultrabook en dan vooral 1 met een voldoende groot scherm want ik geraak geïrriteerd van die kleine schermpjes op die ultrabooks.Koop dan een tablet of netbook als je een klein scherm leuk vind.
Ik keek dan ook enorm uit naar de nieuwe samsung 9 serie 15" maar reeds toen ik de spec las was de ontgoocheling groot en nog groter toen bleek dat upgraden niet mogelijk was.

Een ssd van 128Gb en dan nog een trage terwijl samsung zelf snelle maakt is niet meer van deze tijd die staat zo vol.256 GB was hier veel beter geweest ook 4GB geheugen is erg crap en als je kijkt hoeveel geheugen de dag van vandaag nog kost dan begrijp ik het al helemaal niet meer.

De helderheid van het scherm is blijkbaar goed en een resolutie van 1600x900 is voor mij en veel andere gebruikers voldoende.Mijn vader bezit een 17" 5 -serie met 1600x900 en dat is heel netjes zelfs op het randje van te kleine letters voor hem.Kijkhoek is ook zoiets persoonlijks daar niet iedereen graag heeft dat andere kunnen meekijken wat je aan het doen bent en normaal gezien zit je toch meestal recht voor het scherm.

Het grote positieve punt aan de 9-serie is de batterijduur en toch wel heel belangrijk voor een mobiel apparaat.

Conclusie; stop er een snelle 256GB SSD in en 8GB werkgeheugen en je hebt een heel mooie mobiele PC met een ruim scherm en lange accuduur die erg dun en licht is.

Helaas ga ik hem niet kopen door de beperkte SSD en werkgeheugen.Ik wil er gerust 200 euro meer voor betalen maar dan wel met voorgaande specs.

Het zou trouwens leuk zijn mocht er eens een 17" variant komen die net zo dun is en minder dan 2Kg weegt met numeriek klavier erbij.Daar past ook een grotere batterij in wat zou leiden tot erg leuke werktijden.
Je kunt het 15" model wel degelijk upgraden. Als je de bodemplaat verwijderd kun je zo bij de twee SODIMM sloten komen (waarvan 1 nog leeg is), en de SSD is een standaard mSATA model. Dus ook daar kun je indien gewenst zelf een andere SSD in zetten.
Vreemd er staat nog thans duidelijk ; Upgraden en hardware verwisselen zijn er bij dit model niet bij.

Zelf prutsen doe ik niet daar ik vrees voor de garantie.
het staat er inderdaad fout, SSD en memory zijn heel makkelijk te upgraden bij de 15". En je kunt em ook krijgen met de 256gb SSD en 8gb ram, gewoon ff zoeken.
Ehm, was het concept "ultrabook" niet van intel en moet het niet aan strenge intel specificaties voldoen? Dan kan een AMD natuurlijk niet als ultrabook beschouwd worden. Zeker niet als het niet best of the best is.

Gebruik voor een gewone laptop gewoon de term laptop anders verwatert de term ultrabook en kun je er niets meer uit aflezen.

Edit: Waarom plakken fabrikanten toch altijd die lelijke stikkers op apparaten. Bleh.

[Reactie gewijzigd door actionInvoke op 4 december 2012 09:51]

Die stickers zitten erop omdat die de notebook goedkoper maken (sponsoring). En als je je er aan stoort verwijder je de stickers toch gewoon?
Ik vind het wel vreemd dat bij deze reviews de AMD apu's zo slecht uit de test komen.
Zijn dit driver problemen, heeft samsung zijn hardware niet op orde of is het echt de processor die zo ondermaats presteerd.

Ik snap heus wel dat en laptop tegewoordig niet veel serieuze rekenkracht moet hebben voor een beetje windows+office+internet, maar dit lijkt toch nergens op.
Trinity is op zich wel een snelle APU, maar het ontwerp performt het best op hoge kloksnelheden en is daardoor vrij onzuinig. Doordat er in een ultrabook maar heel weinig ruimte is voor fatsoenlijke koeling, moet AMD noodgedwongen Trinity zo ver terugklokken (cpu en gpu) dat er maar weinig performance overblijft.
En toch, zoals hierboven ook al door mij geschreven, doet de APU het nog heel aardig!

Alle mogelijke videoformaten, inclusief interlaced TV materiaal, heb ik zonder enige moeite en geheel gpu-accelerated kunnen afspelen in XBMC.

Verder voldoet het voor internet, youtube, facebook, skype en soms wat licht DTP werk ook nog steeds prima .
AMD apu's doen het met opensource software juist weer goed, vergelijkbaar met de i5 series. Een deel van de verklaring voor de slechte prestaties van de apu's zou wel eens kunnen liggen in compileroptimalisaties voor de intels.
Als voor de synthetische benchmarks de Intel compiler is gebruikt dan draait het inderdaad slechter op systemen met een AMD of VIA cpu. Dit komt omdat de Intel compiler niet verder kijkt dan het vendor id, dus ook al ondersteunt AMD SSE dan wordt als nog voor het traagste 386 code path gekozen.

Hier was volgens mij in 2010 ook al ophef over (toen Intel de boete van het FTC moest betalen aan AMD).

Edit:
Het zou trouwens een stuk interessanter zijn geweest als de benchmarks waren gedraait met de CS6 versies van Adobe, mede omdat deze ondersteuning heeft voor OpenCL wat voor de AMD APU een groot verschil kan opleveren.

[Reactie gewijzigd door Sp3ci3s8472 op 4 december 2012 15:27]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee