Heb de P280 nu een maand staan, ik "moest" wel overstappen vanaf de oude P180 omdat een ASUS Rampage IV Exteme er niet in gaat (ATX-E).
Hier mijn review na een maand vergelijken, de kasten staan hier naast elkaar op het werkblad en zo vallen enkele zaken op:
Voordelen P180 t.o.v. de P280:
Beduidend betere afwerking, de randen in de P280 snijden nog net niet in je vingers, die waren bij de P180 mooi stomp en rond afgewerkt.
Dubbele alu beplating versus goedkoop plaatstaal met isolatie (al kan ik het effect niet meten dus misschien onnodig duur bij de P180).
Zeer luxe uitgevoerde uitneembare compartimenten voor hdd's en een gescheiden compartiment voor de voeding inclusief gemonteerde 120 mm fan.
Fans in drie standen instelbaar (niet aan de buitenkant), bij de P280 alleen hoog/laag waarbij hoog goed hoorbaar is en laag misschien net wat te weinig airflow geeft en dan mis je toch de middelste stand.
Voordelen P280 t.o.v. de P180:
Handig dubbel compartiment voor het wegwerken van kabels en grote opening voor het wisselen van back plates van cpu.
Waterkoeling gaten, heb destijds gaten moeten boren in de P180.
On/off en reset schakelaars niet meer achter de klep maar bovenop, overigens onhandig als de pc op het werkblad staat. Waarom geen uitsparing aan de voorkant zoals de P180 met daarin opgenomen deze schakelaars?
Dubbel zoveel USB (de helft USB 3.0), weliswaar aan de voorkant zoals bij de P180 maar helemaal bovenaan. Niet handig als je een externe hdd hebt met korte kabeltjes zoals veel 2,5 inch hdd's. Je moet de schijf dan op de kast leggen en dan bedek je de on/off en reset schakelaars.
Ook voor verbetering vatbaar:
Het gedeelte in het bovenpaneel waar geen fans zitten (toch 50%) is niet geïsoleerd en van erg dun plaatstaal, je zou er zo een deuk in kunnen duwen als je de pc wilt inschakelen en wat hard duwt. Vanwege het ontbreken van isolatie klinkt een cd/dvd drive die er pal onder zit door.
Zoals in de review al aangegeven, alle schoefmateriaal en popnagels zijn blank uitgevoerd, dat geeft een rommelige en goedkope uitstraling.
Zeker voor verbetering vatbaar, ik heb 2x Plextor M2P in RAID0 ingebouwd, de bracket die daarvoor is voorzien is onbruikbaar. Hoewel er plaats genoeg is, is er een goedkoop stukje blik geplaatst aan de zijkant waardoor kabels in de verdrukking komen tegen het zijpaneel. Ook andersom plaatsen is niet mogelijk, omdat de bracket zo is gemaakt dat de ssd's precies boven elkaar worden geplaatst, zitten de kabels in de verdrukking. Had op een uiterst simpele manier (met offset) verholpen kunnen worden. Moet wel gezegd dat de Rampage IV Extreme gebruik maakt van sata 3 kabels waarvan een uiteinde recht is (enige mogelijk om aan de kant van het bord te plaatsen) en het andere uiteinde is haaks. Vanwege de haakse connector is een ssd dus niet te plaatsen in het daarvoor bedoelde bracket maar zoals gezegd had Antec dit probleem gemakkelijk kunnen verhelpen.
Hopelijk ontkoppelen de rubbertjes onder de hdd's voldoende (niet getest), de brackets waarop de hdd's zijn gemonteerd zijn van hard plastic en passen wat ruim in de hard plastic rails, een rammel constructie.
Laatste punt, ik heb de kast gekocht omdat ik een zo stil mogelijke oplossing wilde. Deze belofte wordt wel waargemaakt. Als je de fan op de Ramage IV Exteme uitschakeld (kan makkelijk qua temperatuur) en je gebruikt een vrij stille cpu koeler als de Mugen 2 Rev.B, een voeding zoals de Corsair waarvan de fan amper draait, ssd's en een passief gekoelde vga-kaart, dan blijkt de kast met de drie fans op low voldoende koel te blijven en toch fluisterstil, een verademing als je de hele dag naast de pc zit.
Edit: dat er geen slot meer op de kast zit boeit niet zo, ook de firewire aansluiting is komen te vervallen maar dat is niet zo erg als je met de tijd meegaat op usb 3.0. Wel gek dat zelfs is bezuinigd op het pc speakertje, dit kwartjes artikel was kennelijk te duur.
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 108327 op 22 juli 2024 22:04]