Computex: Antec toont preview opvolger Performance One

Tijdens Computex kreeg Tweakers.net een voorproefje te zien van wat Antecs opvolger van de Performance One-behuizing wordt. De populaire behuizing krijgt een waardige opvolger, zo lijkt het. Antec liet ook de Solo 2-behuizing zien.

De P280, zoals de nieuwe Performance-behuizing gaat heten, is van een aluminium front voorzien. De geheel gesloten deur kan 270 graden geopend worden om toegang tot de drie optische drives en de powerbuttons te geven. Ook het stoffilter voor de intakeventilators is achter de deur te vinden. Aan de binnenzijde is plaats voor zes harde schijven of ssd's en de moederbord-tray is voorzien van een grote uitsparing.

Voor kabelmanagement zijn legio gaten voor de doorvoer van kabels aanwezig. Op de foto's zijn ze nog niet voorzien van de rubberen afdichtingen die in het retailmodel aanwezig zullen zijn. De ruimte tussen moederbordtray en rechterzijpaneel is extra breed, wat volop plaats voor de 24pin-kabel moet bieden.

De koeling bestaat uit twee 120mm-exhausts aan de bovenkant, een derde aan de achterkant en twee 120mm-intakes aan de voorkant. De intakes hebben, net als de psu-intake, een stoffilter en de ventilators kunnen door middel van een fancontroller centraal gereguleerd worden. De stille behuizing moet ongeveer 140 dollar gaan kosten.

De Solo 2 is eveneens bedoeld als stille behuizing en is voorzien van hetzelfde geluidisolerende materiaal in de zijpanelen als de P180. Ook deze behuizing kreeg een aluminium frontje en heeft twee usb 2.0- en twee usb 3.0-poorten. De Solo 2 is voor twee optische drives en twee harde schijven bedoeld; die laatste kunnen trillingsvrij worden bevestigd.

Door Willem de Moor

Redacteur

07-06-2011 • 10:24

29 Linkedin

Lees meer

Reacties (29)

29
29
20
0
0
2
Wijzig sortering
Ligt het aan mij of kijken ze bijelkaar af? Of is de plastic look hip?

nieuws: Fractal Designs introduceert Core 1000-behuizing
nieuws: Enermax brengt SpineRex-behuizing uit
nieuws: Computex: Thermaltake toont nieuwe behuizingen
nieuws: Computex: Enermax toont Fulno-behuizing
nieuws: Computex: Zalman toont concept-behuizingen

Persoonlijk geef ik mijn voorkeur aan de aluminium look. Maar blijkbaar denken meerdere fabrikanten dat de "plastic look" in is?!

[Reactie gewijzigd door -NRG- op 7 juni 2011 10:33]

Anoniem: 399803
@-NRG-7 juni 2011 10:43
Geef mij er een die stevig is.

Ik sleep er geregeld mee, en als ik mijn kast niet een keer laat vallen is het wel een unicum. Mijn huidige kast zit dan ook met ducttape aan elkaar. Maar dat begon gelijk al omdat ik de plastic pinnetjes in mijne deurtje had gebroken. :(.

Wanneer ik weer een nieuwe kast ga aanschaffen koop ik er een die stevig oogt, en/of waarvan ik zeker weet dat die het is.

Maar goed, deze kast ziet er opzich wel aardig uit. Volgens mij is dat isolatie matriaal ook wel fijn om te hebben. Ik heb dat nu niet en soms kan er veel herrie komen uit mijn huidige kast. Nu zie ik wel dat de ena laatste foto een alu kastje lijkt te zijn. Dat is iets wat mij meer aanspreekt.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 399803 op 7 juni 2011 10:45]

Ik denk dat het gros van de mensen zuinig is met zijn computer, en deze niet laat vallen.

En voor de aluminium look, gelukkig is het deurtje zo groot als de kast en heeft die een aluminium look! Dus gewoon deurtje dicht houden ;)
Misschien is een flightcase beter voor je. Als je de case telkens laat vallen lijkt me dit ook niet al te prettig voor je moederbord en cpu koelblok.
Persoonlijk geef ik mijn voorkeur aan de aluminium look. Maar blijkbaar denken meerdere fabrikanten dat de "plastic look" in is?!
Ik heb volgens mij ergens ooit eens gelezen dat Antec met opzet (dik) plastic gebruikt in onder andere de Performance One serie. Met name omdat plastic een stuk betere isolatie biedt m.b.t. geluid dan staal of aluminium, zonder dat daarbij extra ingegrepen moet worden (extra isolatie die tegen de wanden van de kast geplakt moet worden bijvoorbeeld)
Inderdaad, het plastic is voor de acoustiek.

De Performance P180 serie heeft aan de zijkanten, en voorkant een sandwich constructie. Dik plastic met aan beiden zijden een heel dunne metalen plaat. Dit zorgt voor een heel stijve contructie, die niettemin ook heel licht is, en vooral acoustisch dood.

Als je op zo'n sandwich paneel klopt, dan klinkt het als een blok hout. Dit in tegenstelling tot een metalen kast, die lekker mee fibreert. Het verschil tussen "Boingggg" en "Tok". Dat maakt heel veel verschil voor hoeveel, en ook het soort, geluid dat er door de kast naar buiten komt.

Vanwege die constructie is het de allerstilste kast die ik ooit ben tegengekomen. En helemaal niet duur. Die deur is trouwens ook best heel belangrijk om het geluid tegen te houden. Merk je duidelijk wanneer die open staat!
marketing geblaat
de Silverstone FT02 is 1 van de stilste kasten op de markt (zie silentpcreview) en is op een klepje en een stuk van het bovenpaneel na volledig van ijzer/aluminium
Kan je me misschien uitleggen op welke manier deze behuizingen op de P280 lijken?
Buiten het feit dat het allemaal atx kasten zijn?

Het meeste duidelijke uiterlijk van de performance modellen blijf toch de volledige deur die het hele front bestrijkt. Die mis ik toch bij de andere kasten.

Die deur is overigens van Aluminium, dus wat hier zo plastic aan is begrijp ik ook niet echt.
Ik zie persoonlijk de gelijkenissen niet hoor, behalve inderdaad dat ze grotendeels van kunststof zijn. Echter is kunststof gewoon veel goedkoper als aluminium, en niet iedereen geeft graag 150 euro uit aan een kast.


Daarnaast moet ik zeggen dat staal/kunststof kasten vaak degelijker, steviger en voornamelijk stiller zijn als aluminium kasten.
mijn performance p180 van 2 jaar oud had dezelfde look als deze kast en is tevens van hard plastic en alu...
Jammer dat er nog geen plaatje van het geheel is wanneer afgesloten. De interne afwerking zit tot nu toe wel snor bij de performance one serie. Wel jammer dat ze _nog steeds_ de powerknop achter de deur plaatsen. Ik snap dat echt niet, dat is gewoon wel heel onhandig.

Het is trouwens neem ik aan de opvolger van de 183 en niet 180? de 183 is namelijk weer de opvolger van de 180.

[Reactie gewijzigd door .Johnny op 7 juni 2011 10:42]

Exact, dit was voor mij precies de reden om voor de Fractal Design R2/3 te kiezen boven de Antec P182. Mijn huisgenoot heeft een P180 en ik heb dus uit eerste hand meegemaakt wat het verschil is tussen de kasten.

De Antec kost €132,- en is daarmee €40,-(!) duurder dan de Fractal Design R3, en hoewel de Antec iets steviger is gebouwd, doen ze qua design niet voor elkaar onder, behalve de layout van de powerknop dus. Elke keer weer zie ik mijn huisgenoot (9 vierkante meter slaapkamer) bukken, deurtje openen, wat voor hem naar de verkeerde kant open gaat, en op de knop drukken terwijl ik casually zittend achter mijn bureau met mijn linker grote teen mijn pc aan kan zetten.

Hoe kleine verschillen belangrijk kunnen zijn...
Ik heb ook de P180, en dat is inderdaad een nadeel.
Die powerknop...echt irritant.

Daarom heb ik ook gewoon wake-on-keyboard. (of muis)
Ik klik gewoon op de muis en gaan.

Deze kast is wel een stuk praktischer dan de oude 180, vooral met de aansluitingen aan de bovenzijde.
En met een verkeerde beweging van je grote teen het ding ook weer uit kunt zetten, ook onbewust ;) Het idee van een knop achter een deurtje is zo gek nog niet als je je computer 1x per dag aanzet.
Ik vind het eerder jammer dat er bovenin maar maximaal een 2x120 rad past, met een beetje meer gaas had je er gewoon 3x in kunnen plaatsen, waren de waterkoelers onder ons ook weer blij geweest. Die bovenste 5.25" bays gebruik ik toch niet.
Wel jammer dat ze _nog steeds_ de powerknop achter de deur plaatsen. Ik snap dat echt niet, dat is gewoon wel heel onhandig.
Omdat dit een preview is, vermoed ik dat er nog een slot op de deur komt.
Dat die powerknop dan achter de deur komt, is dan wel handig als onbevoegden de pc niet aan/uit mogen zetten.
Ik heb de Performance One Mini P180 met hetzelfde deur/powerknop-probleem. Het ziet er mooi uit, maar ik had best een intake-gat vooraan op willen offeren voor een powerknop op het buitenste frontje.

Net als wat lenny_z zegt, er zijn alternatieven. Ik zet mijn pc in sleep met mijn toetsenbord, zodat ik deze met een druk op de toets weer aan zet. Zet in je Bios dan wel S3 aan ipv S1 om niet onnodig stroom te verspillen.

Wat ik wel handig vind is dat ditmaal de front-aansluitingen bovenaan zijn geplaatst, waar je toch je telefoon/HDD neerlegt.
Een plastic deurtje (ook als het op slot kan) gaat een onbevoegde niet verhinderen bij de power-knop te komen. En als ze het deurtje niet willen forceren dan halen ze gewoon de zijkant er af, een beetje kwaadwillende tweaker heeft de power knop op de behuizing niet nodig om een systeem te booten / uit te zetten.

Dan daarbij kan met een USB aansluiting veel meer kwaad aangericht worden dan door het simpelweg aan/uit kunnen zetten van het systeem. Ik zie absoluut het nut niet in van het wel "achter slot" zetten van de power en reset-knop, maar dat achterwege laten voor USB.
Ik heb ook de 180, maar je kunt gewoon je vinger door de opening steken en de kast aan zetten. Geen probleem. Tenzij je natuurlijk statenmaker bent en hele dikke vingers hebt ;)
De kabelmanagement ziet er geweldig uit :D
Het enige waar ik zo mijn twijfels over heb is de achter kant, hier zijn veel openingen die volop geluid kunnen doorlaten.

Voor de look ben ik helemaal niet te vinden, ziet er uit als plastic en grijs is niet bepaald mijn kleur :/

Voor 140$ hoop ik trouwens ook dat de fans worden mee geleverd :p

Edit:
Ik ben het eens met de reactie van Johnny, het lijkt me ontzettend vervelend om steeds het deurtje open te moeten doen om je pc aan of uit te zetten.

[Reactie gewijzigd door Pixel Punk op 7 juni 2011 10:42]

Waarom dan niet alleen USB3.0 aansluitingen, deze zijn toch gewoon compatible met USB 2.0? Zelf al zou de pinlayout op het mainboard niet gelijk zijn lijkt het me een kleine moeite om met een verloopstukje de aansluiting voor zowel USB 2 als 3 geschikt te maken.

Met name bij een kast in deze klasse lijkt me dat de inhoud nog wel eens geüpgraded wordt, dan is wat betere voorbereiding op de toekomst wenselijk lijkt me.
hele vette kast vooral van binnen. alleen het nadeel van dit soort kasten met een deur vind ik altijd dat als ze open staan dat ze lelijk zijn wil je je pc gebruiken dan doe je hem altijd open. makkelijk verwijderbaar rooster voor de voeding is ook ideaal. mooi idee
Ziet er beter uit.. Ze hebben mooi rekening gehouden met een aantal puntjes.
- onderkant cpu-gedeelte mobo bereikbaar zonder mobo eruit te hoeven halen.
- Extra stoffilter en lucht toevoer voor voeding met Fan aan de onderkant.
Ben ik dan de enige die zich afvraagt wat de stilteprestaties van deze gaat doen?
Ik zit eigenlijk wel te wachten op een test tussen de nieuwe CM Silencio 550, Fractal R3 en deze straks.

Iemand een idee?
jammer dat ze de dvd bays dicht hebben zitten. Bij de huidige P183 zit er een stoffiltertje voor als je er geen dvd drive hebt zitten, in plaats van een stuk plasic zoals nu.

En waarom staat er bij deze berichten nooit een foto van de dichte kast?
Hmm ziet heel goed uit ,een van mijn favorieten (Performance One).De kast is flink onder handen genomen,kabel management is verbeterd,de aluminium aan de voorkant geeft de kast betere look en ziet stevig uit ,jammer dat ik net een Bitfenix Shinobi Windowed in huis heb anders wist ik het wel!
Als die kast te krijgen is met een zwart front, dan wordt het mogelijk de opvolger van mijn Performance One P182 waarover ik zeer tevreden ben. De enige reden om die te vervangen is dat hij geen USB3-poorten aan de voorkant heeft. Ik sta er niet om te springen, maar bij een nieuwe computer zou ik dat wel graag erbij willen hebben.

Wie de huidige P183 heeft ontworpen met die gaten erin zou eigenlijk moeten worden opgeknoopt. Deze kast hierboven ziet er al een stuk beter uit en meer in lijn met de strakke, oudere modellen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee