Antec brengt nieuwe Performance One-behuizingen uit

Hardwarefabrikant Antec heeft een tweetal nieuwe behuizingen geïntroduceerd onder de naam P183 en P193. De P183 en de P193 bouwen voort op het ontwerp van respectievelijk de P182 en de P190. De kasten zijn per direct verkrijgbaar.

De P183- en de P193-behuizingen verschenen in 2008 al op de Computex-beurs in Taiwan en Antec toonde de kasten ook tijdens de Cebit 2009. De zogenaamde Performance-behuizingen zijn nu ook op Antecs website te vinden en ze zijn nu bovendien voorzien van een prijskaartje. De P183 is volgens Antec een verbeterde versie van de P182 en het bedrijf lijkt enkele veelvoorkomende klachten opgelost te hebben. Zo wordt de onderste ventilator bij het nieuwe model helemaal aan de voorzijde geplaatst, zodat er meer ruimte voor de voeding is. Verder zijn er meer ventilatiegaten aan de voorkant te vinden en de gaten aan de zijkant zijn groter gemaakt. Ook de 5,25"-drivebays zijn voorzien van ventilatiegaten, wat voor een betere airflow zou zorgen. Antec Nederland liet aan Tweakers.net weten dat de P183 161 euro gaat kosten.

Daarnaast is er een verbeterde versie van de P190 uitgebracht, die luistert naar de naam P193. Deze midtower is grotendeels identiek aan de P183, maar beschikt wel over een paar extra's. Aan de bovenkant zijn er bijvooorbeeld twee 140mm-fans te vinden, waar de P183 maar één 120mm-fan heeft. Bovendien is er ruimte genoeg voor een extended atx-moederbord. Het grootste verschil met de P183 betreft echter de aanwezigheid van de 200mm grote 'bigboy'-fan in het zijpaneel. Omdat deze ventilator aan de buitenkant van de behuizing is gemonteerd, is er ruimte voor grotere cpu-koelers. De bigboy-fan is voorzien van een wasbaar stoffilter, dat eenvoudig verwijderd kan worden. De P193 zou volgens Antec 190 euro kosten.

Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183 Antec P183

Door Marc Rademaker

Redacteur

01-04-2009 • 16:18

59 Linkedin

Submitter: superwashandje

Reacties (59)

59
55
9
7
0
2
Wijzig sortering
Die ringetjes zijn er om je hdd-bays er eenvoudig uit te trekken. De voeding aan de onderkant vind ik eigenlijk wel handig, nog makkelijker om al je kabels weg te werken, en je moet wel heel lomp doen met een dweil ofzo, wil er water via de achterkant naar binnenkomen. Vind em nog steeds wel mooi, alhoewel de p182 strakker is. En het is nou niet bepaald een revolutie, dus ik houd het gewoon bij mijn p182.

Overigens heeft antec wel zeer goede garantie. Oh, en de kast heeft stoffilters en die zijn niet perfect, maar houden het meeste stof wel buiten. Af en toe een keer de stofzuiger ertegenaan, en klaar is kees.
Alleen heb ik bij m'n P180 bij sommige voedingen/moederbord combo's wel dat de ATX kabel te kort is. Verder ben ik het helemaal met je eens; er komt geen één HDD-voedingskabel in het moederbord compartiment, het enige wat omhoog gaat zijn de videokaart voedingskabels; moederbord voeding; en één molex voor de optical bay.
De meest belangrijke verandering is waarschijnlijk die die je op foto 3 heel goed kan zien: ze hebben de grills aan de voorzijde veel en veel ruimer gemaakt. Dit is niet zo heel super bij de P182, en velen hebben dan ook een deel van die voorste grills gemod om zo meer airflow te krijgen. Of die gaten in de deur echt nodig waren dat betwijfel ik eigenlijk, maar ik vind het met dat chrome toch nog erg mooi uitzien.
Yep, ik heb de kleine deurtjes voor de stoffilters er gewoon uitgehaald bij mijn P182. Dit bracht de temp. van mijn componenten meteen een paar graden lager. Het is bekend dat dit een design fout is geweest. De bouw kwaliteit van deze kasten is echt subliem. En gaat met de P183 net weer een stapje hoger. De deurtjes zien er veel steviger uit en ook het feit dat de stoffilters nu in de deurtjes verwerkt zitten doet mij deugt.
ik vindt het er zoiezo niet zo mooi uit zien

Die ringetjes aan je HD bays beetje geeft get een cheep idee vindt ik

Verder vindt ik de voeding aan de onderkant nogsteeds heel raar mijn kast staat op de grond en zal dan binnen no time uitbranden omdat er te veel stof en katten haar in komt als de voeding daar zit.

ook schoonmaken van je vloer met water lijkt me hierdoor toch wel link geworden
En grappig genoeg vind ik het de beste kast ter wereld. De voeding aan de onderkant zorgt ervoor dat de airflow in de kast veel beter is, en hete lucht niet naar de voeding opstijgt. Het opbreken van de kast in twee delen is een heel goed idee geweest.

Die ringetjes zijn erg handig, worden goed vastgezet, en daarmee trek je de HDD bays eruit. Perfect.
Ik neem aan dat de voeding lucht van onder de kast aanzuigt of ligt de voedings onderste boven en zuigt hij uit het binnenste deel van de kast aan ??? want dat is niet duidelijk te zien vindt ik ???

Het lijkt me nogsteeds dat stoff onderin verzamelt en dus in je voeding terecht komt en dat is de slechtste plek om stoff te verzamelen naast je videokaart.

Ik heb nog een oude chieftec kast die is ook in 2 delen opgedeelt, maar ik vindt het kwa kabels en air flow alleen maar een nadeel ga het er na 10 jaar gebruik van me kast het er binnen kort dan ook uit halen.

dit omdat de voedingen van tegenwoordig een prachtige 12cm fan heeft die dan de warme lucht dan nog meer weg trekt bij de cpu en na wat nieuwe air flow charts gemaakt te hebben is bij mij alleen een nadeel zo tussen stuk blijkt maar mijn voeding zit dan ook hoog in me kast.

Ik snap het nut wel van de ringetjes alleen vindt het er nogal cheep uit zien en als je doorzichtige zijkanten hebt is dat nou niet iets dat ik zou willen showen zeg maar
Anoniem: 297484
@dispie1 april 2009 19:10
In deze kasten is de voeding "normaal" geplaatst, dus met de fan naar beneden.
Hier zit echter wel een kleine ruimte onder van pak hem beet 1 á 2 cm zodat hij lucht kan happen. Aangezien er geen gat in de onderkant van de kast zit pakt hij z'n lucht uit de rest van de kamer (en pakt een beetje hdd warmte mee).
Ik vind de P183 met zijn prijskaartje van 161 euro gewoon echt DUUR het gaat hier om een STALEN kast lieve mensen.. met aluminium zijpanelen.. maar de kast weegt wel 14KG!

Ik heb inclusief verzendkosten 173 betaald voor de Silverstone FT01B-W die net zoveel opties (en meer) heeft en maar 8,66KG weegt!

En daarnaast vind IK persoonlijk het design van de Silverstone ook vele malen mooier dan die van de Antec.. maargoed zoals al eerder hier werd gezegt. over smaak valt niet te twisten.

[Reactie gewijzigd door Cidious op 1 april 2009 20:15]

Wat maakt het uit dat hij van staal is? Een kast als de P18x serie, of bijvoorbeeld de CM Cosmos (ook staal) koop je omdat deze uiterst stil (te maken) zijn, en daar betaal je dan ook voor. Een alluminium kast krijg je nooit zo stil.

[Reactie gewijzigd door knirfie244 op 1 april 2009 21:14]

Zelf heb ik een P182 kast.
Prima kast zou geen andere willen !!!

Alleen de power switch... en nu bij de P183 zit hij nog steeds achter het deurtje!?! 8)7 .
Waarom vraag ik mij zelf af, begrijp er niets van!
Ik ben zelf van plan de P182 te kopen, maar even over die power switch achter dat deurtje. Heb nu een Antec Dragon kast, ook met powerswitch achter het deurtje, maar je kan gewoon in de bios instellen dat je met een toetscombinatie de power aanzet. Ik doe dit al jaren op mijn inmiddels prehistorische PC en werkt prima.
Dan moet je moederbord / BIOS die optie wel bieden.... is niet zo gebruikelijk meer volgens mij?
Het deurtje is afsluitbaar met een slot.
Hoe meer je buiten het deurtje plaatst, hoe minder functie het slot heeft...
Ik heb zelf momenteel de P182 en kan me heel goed vinden in de tekortkomingen. De P183 lijkt me een mooie upgrade alleen waarom ze van het simplistische design van de P182 af gegaan zijn is mij een vraag. De voorkant van de P182 is mooi strak. Die gaten in het deurtje van de nieuwere modellen vind ik weer minder, zeker met dat chrome randje eromheen. Daar waar de P182 erg classy oogt ziet de P183 er wat goedkoper uit.

Ik hoop wel dat één van de belangrijkste punten van de P182 ook in de P183 te vinden is en dat is namelijk de geluids demping en de degelijkheid.

[Reactie gewijzigd door ndsc op 1 april 2009 16:29]

Ik denk dat de gaten in de voorkant voor een verbeterde airflow moeten zorgen. ik kan me er prima in vinden. Vind het design nog steeds strak en goed passen in de lijn.

Vind ook de buiten de case geplaatste fan voor de P193 een goede vondst. Ik kan naast mijn Scythe Mugen geen fan meer in het zijpaneel plaatsen in mijn behouding. Zat er zelf ook al over te denken om een fan maar aan de buitenkant te monteren ipv binnen in de behuizing.

Wel heb ik mijn bedenkingen over de gaten met ventilator in de bovenkant van de kast. Mogelijkheid om vocht (van een keer planten water geven of gemorste koffie) in de kast te krijgen met alle ellende van dien. maar als je er voor kan zorgen dat dat nooit gebeurd dan is het natuurlijk weer mooi voor de extra airflow.

[Reactie gewijzigd door supergrover op 1 april 2009 16:38]

Ik kan me ook wel vinden in dit design aan de voorkant (alleen het deurtje dan). Ik bezit op dit moment zowel een P182 als een P180mini. Laatstgenoemde heeft deze 'gaten' in de voorkant van het deurtje ook maar dan met de 'oude' klepjes voor de stoffilters.

Wat me wel verbaasd is dat ze er niet voor gekozen hebben om de gehel binnenkant in zwart uit te voeren. Dat geeft een net iets betere afwerking (voor het oog althans).

Zie hier. Overigens is er bij deze kast niet voor de chromen randjes gekozen.

Het verbeterpunt mbt de voeding kan ik volledig ondersteunen. Ik heb een keer een RealPowerPro 850M gemonteerd en dit heeft geresulteerd in gebroken sataconnectors (rare hoek) en een verwijdering van de koeler (warmere schijven).

Ik kan zeggen dat ik mijn kast er niet voor ga inruilen.

Edit: Ter verduidelijking linkje naar mijn P180 mini toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door KGB007 op 1 april 2009 17:05]

Vind ook de buiten de case geplaatste fan voor de P193 een goede vondst
Ik vind dat eerlijk gezegd niks. Bij de P180/182 kan je snel en simpel de zijkant er af halen. Nu zal je ergens de draadjes voor deze fan moeten loshalen. Ook meerdere machines strak naast elkaar zetten kan niet meer.
Het is alleen bij de P193 he. ALs je die zijkoeler niet wilt dan neem je toch de P183. Het gaat er om dat je dat ding kan kopen als je het interessant vindt. Vindt je het niks dan neem je toch een andere kast waar die niet op zit.
Yep, het zijn echt bijzonder degelijke en goed aanvoelende kasten. Nu heb ik een silverstone FT01, ook erg goed en nog een stukkie prijziger, maar die P182 was mijn 2e keuze... Wat ik jammer vind aan de Silverstone is dat de zijplaten maar erg zwak zijn - het is natuurlijk alluminium en voelt dus niet zo stevig aan als de zijkanten van een P182.
Anoniem: 266224
1 april 2009 17:05
Ietwat off-topic: hadden de stoffilters bij de P182 standaard meegeleverd moeten zijn? Bij die van mij zaten ze namelijk niet...

Maar vond t verder (op idd dat geklooi met de fan bij de voeding na) een heerlijke kast om in te bouwen. Ruim, strak en geen onnodige fratsen. De P183 ziet er (aan de binnenkant) wellicht iets slimmer uit, maar om nu te zeggen dat hij het prijsverschil waard is... dat denk ik toch niet. Daarnaast vind ik het nieuwe ontwerp ook maar niks.

Op de P193 heb ik verder weinig aan te merken, behalve dat ik het design (ook weer die gekke gaten in de voorkant) en de fan aan de zijkant ook niet geweldig vind. Ik hou het voorlopig wel lekker bij m'n P182 :).
Bij mijn p180 zaten ze er standaard in. Ze zitten achter die luxaflex achtige deurtjes (indrukken om te openen), niet meer dan een plastic vierkantje met wat luchtdoorlatend stof. Het helpt best wel, kan regelmatig flink wat stof er tussenuit halen.

Die nieuwe look bevalt mij trouwens niet, maar die gaten aan de voorkant hebben wel een grote functie. Ze laten namelijk wat meer lucht door, in verscheidene tests zag je een temperatuurverschil van 5C soms wanneer de deur open of dicht was. Ik neem aan dat ze daarom deze gaten toegevoegd hebben.

Fan aan de zijkant vind ik maar niks, voegt weinig toe en verstoord volgens mij het windtunnel effect van de kast alleen maar.
Die worden standaard bijgeleverd. Bij mijn P182 was dat wel het geval. Anders een mailtje naar Antec doen.
Die doen daar totaal niet moeilijk over. Ik heb er al een nieuw zijpaneel van gekregen. 2 haakjes waarmee het zijpaneel zich vastklemt aan de kast waren afgebroken. Gemailt, en had al snel een nieuw paneel binnen.

Ik vind de bouwkwaliteit dus best tegenvallen. Het deurtje zit fragiel vast, deze kan je veel bewegen, en als je hem iets te hard open doet, schiet hij uit 't scharniertje. Het 'afdakje' bovenop kan bij mij niet meer vast. Daar zijn de haakjes afgesleten (was na 2 weken al, bijna niet erfgehaald). Hij ligt er dus los bovenop. Er is niet nagedacht over grotere videokaarten. Mijn 9800GTX past er niet in met een HD in de bovenste bay. Jammer. Als laatste is kabels wegwerken in het zijpaneel bijna niet te doen zonder modulaire voeding. Alle kabels die ik over heb, zitten netjes met tie-wraps vast gemaakt aan de linker zijkant, maar deze staat nu dus helemaal bol omdat er teveel kabels zijn. En dat met een Be Quiet 400watt voeding waar bijvoorbeeld maar 1 Sata kabel zit, 1 PCI-E en 2 HDD/Molex'en aan zitten.
vet.. wilde bijna de sonata III kopen, nu moet ik weer opnieuw gaan vergelijken :P

Edit: ze zien er trouwens wel strak uit! alleen ik vind zo'n 200mm Fan een beetje overdreven..

heb zelf een 250mm fan in me kast, laat zo veel geluid door vind ik.

[Reactie gewijzigd door Pausie op 1 april 2009 16:24]

Ik ben het niet eens over geluidsproductie. Misschien loopt er iets aan bij jou of zijn de antec fan's zoveel luider dan die van CM, maar ik hoor die grote fan's juist nauwelijks

ik heb zowel een cosmos S (met één 230mm fan) als een HAF932 (met 2x 230mm fan's) in mijn handen gehad omdat ik vaker pc's bouw. Zelf heb ik een ATCS 840 (3x 230mm fan's) en die hoor ik echt niet op die afstand. Mijn 120mm scythe slipstream komt er met gemak bovenuit

bij de cosmos S ben ik zelfs met mijn oor naast de kast gaan liggen om te horen of die draait... en de geluidsproductie is echt nihil.

back ontopic:

volgens mij was het hele bedoeling van de P180 of P182 (sorry, ben niet helemaal thuis in antecs) om strak uit te zien. Met die luchtinlaatjes wordt het wel functioneler, maar gaat de strakke look naar mijn mening verloren. Als je meer airflow wilt, is het toch ook mogelijk om voor een andere kast te gaan?
Pure doelgroepwijziging.
Ik vond de vorige dus veel te strak (lees: saai) Maar in dit ontwerp kan ik me helemaal vinden. Subtiele wijzigingen geven de kast meer karakter dan de vorige versie. Echter vind ik de vorm van het opbouwplateau op het zijpaneel niet zo geslaagd.
Nee klopt ik zou in dat geval zeggen: "Maak de kast net iets breder en plaats hem 'in' een breder zijpaneel."

Ik vind ook dat er iets meer "stijl" uitstraalt bij deze kast. Naast uiteraard de degelijke kwaliteit die Antec kent zal dit wel een topper worden.
Jammer van de chromen randjes om de gaten in de voorkant, dit verneukt het strakke in het design wat ik zo mooi vond. (heb hem zelf ook de p182)
Wel goed zijn de usb aansluitingen die nu onder elkaar zitten, nu passen er wel 2 wifi/geheugen-sticks in één keer in.
En ik zie dat de onderste fan nu ook voorin zit, dit is ook goed voor de koeling als je onderin hardeschijven hebt zitten.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee