Nee, onverdeeld positief waren we zeker niet, toen Electronic Arts ons de eerste beelden van Need for Speed: The Run toonde. Op de E3 was een filmpje te zien waarbij een auto door de sneeuw scheurde, terwijl links en rechts raketten insloegen. EA heeft de afgelopen jaren van alles geprobeerd met de Need for Speed-franchise en dit proefballonnetje zagen we niet direct zitten. Teveel gedoe en te weinig focus op het racen, zelfs voor een Need for Speed-game.
Getest op: PlayStation 3
Ook verkrijgbaar voor: Xbox 360, pc
Afwijkend: Nintendo Wii
Het verhaal is dus niet meer dan een kader, en ook een excuus om af en toe wat fraai uitgewerkte dames door het beeld te laten paraderen. De hoofdmoot is en blijft het racen zelf. Dat wordt in The Run gedaan met uitsluitend snelle wagens, waar je nooit een cent voor neer hoeft te leggen. Jack wordt gesponsord door de eerdergenoemde mysterieuze partij, die overal in het land contacten heeft die Jack aan nieuwe, pijlsnelle auto's kunnen helpen.
De auto's zijn ingedeeld in drie verschillende categorieën, al krijg je dat tijdens het racen niet echt mee. In theorie is het zo dat Muscle cars het best zijn op snelwegen, dat 'Exotic' cars handig zijn op technische stukken en 'Sports' cars ideaal zijn in de steden. In de praktijk kozen we gewoon steeds de snelste auto, en dat werkte eigenlijk prima. De door het spel gesuggereerde keuzes komen zodoende niet echt uit de verf. Op zich helemaal niet erg, maar je gaat je wel afvragen waarom die suggestie überhaupt wordt gedaan.