Door Wout Funnekotter

Hoofdredacteur

IFA: Hands-on: HTC Titan en HTC Radar

Tot slot

HTC houdt ervan zijn eigen stempel op producten te drukken. Voor Windows Mobile ontwikkelde het daarom ooit Sense, een schil die later ook op Android ingezet werd. Door Microsoft wordt de fabrikant echter beteugeld; het Windows Phone-platform biedt weinig ruimte voor eigen innovatie, zowel op software- als hardwaregebied.

Dat valt bij de nieuwe HTC Titan enigszins te merken. Met een beelddiagonaal van 4,7" had het nieuwe vlaggenschip eigenlijk een hogere schermresolutie moeten hebben, en singlecore-processors zijn op andere platformen al oud nieuws. Binnen de beperkingen die Microsoft oplegt is het HTC echter wel gelukt een mooi toestel te maken.

Het design zet een trend voort die HTC al eerder ingezet heeft en biedt dus weinig nieuws. De bouwkwaliteit is echter prima in orde en het gebruik van metaal boven plastic kan onze goedkeuring wegdragen. Daarbij zorgen de nieuwe, hoger geklokte cpu en Mango-update voor een vloeiendere interface die qua snelheid menig Android-toestel in het stof laat bijten.

De Radar wordt weggezet als midrange-toestel maar verdient in onze ogen meer waardering dan het prijspunt doet vermoeden. Het design mag dan geen hoge ogen gooien, de hardware is voldoende snel, de behuizing stevig en in combinatie met Mango en HTC's nieuwste toevoegingen maakt het een leuk, compleet geheel.

Windows Phone 7 heeft nog wat werk te verzetten voor het een serieuze concurrent voor Android wordt, vooral het app-aanbod is nog karig. Toch weet HTC het mobiele besturingsysteem binnen de opgelegde grenzen heel goed te benutten.

Reacties (82)

Wijzig sortering
vraagje; wat wordt er bedoelt met de zin;
Door Microsoft wordt de fabrikant echter beteugeld; het Windows Phone-platform biedt weinig ruimte voor eigen innovatie, zowel op software- als hardwaregebied.
Application Certification Requirements for Windows Phone
Application Policies
Content Policies
Application Submission Requirements

Ik begrijp dat er policies moeten zijn, zoals elk platform dat behoort te hebben. iOS zou misschien dan wel een goede plek zijn voor innovatieve apps?
Nou heb ik geen Apple ID, maar indien iemand dat wel heeft; Developer Program License Agreements

Blackberry: Developing for Blackberry
Android; Application Licensing

Waarom zou WP7 geen software innovatie ondersteunen?

[Reactie gewijzigd door CozNL op 3 september 2011 14:03]

Wat t.net hier bedoelt is dat fabrikanten zich aan eisen moeten houden mbt hardware en software. Je moet bijvoorbeeld bepaalde minimum CPU gebruiken en een dedicated camera button. Je mag de homescreen niet vervangen, HTC Sense in de huidige vorm mag dus niet op WP7 (gelukkig maar). Uiteraard mogen fabrikanten (en providers) wel zelf apps meeleveren en dat gebeurt dan ook. Denk aan DLNA apps, HTC Watch e.d.
Software innovatie was redelijk beperkt doordat er pre-mango niet erg veel API's beschikbaar waren. Mango brengt daar echter verandering in.
Single-core is mss weinig vergeleken met Android, maar qua snelheid kan Android nog veel leren van WP7. Met een single-core dual-core androids verslaan, zegt al genoeg.

Dat eeuwige gezeik over specs doet ons vergeten dat niet de specs ertoe doen, maar een OS dat gebruikmaakt van de hardware.

[Reactie gewijzigd door Relief2009 op 3 september 2011 13:11]

mijn idee is dat MS geen tijd had om zich ook te richten op dual cores en hoger resoluties. Om te zeggen dat het allemaal niet veel uitmaakt is op dit moment in mijn ogen niet waar. Tuurlijk loopt de OS soepel maar extra power met dual core die ook nog eens efficienter is is altijd welkom. En je gaat toch niet zeggen dat WP8 ook met single core voldoende is? Ook zullen er apps komen die meer power vergen of je wilt 1080p fotos/films maken. 720p mkv series afspelen. Ook al zou je dat op je scherm niet zien je wilt toch niet eerst omzetten naar lager resolutie?
Sorry, maar jij praat echt maar wat. MS geen tijd? Nee er zijn gewoon strengere restricties aan de hardware per build van wp7.... de specs zullen meegroeien met de versies.

Over WP8 kan je nog helemaal NIETS zeggen... wie weet loopt het wel gewoon hardstikke soepel op een singlecore...
Ook al zou je dat op je scherm niet zien je wilt toch niet eerst omzetten naar lager resolutie?
Zolang je smartphone nog geen full-hd display heeft, wordt de resolutie altijd downscaled naar het formaat van de display.... is dus ook geen argument.

Relief2009 praat dan juist een heleboel zin... je kan de machtigste hardware op de markt in een toestel hebben, maar als je geen software hebt die daar goed mee om kan gaan dan is het allemaal verloren kracht. MS heeft nu een OS wat blijkbaar al heel soepel draait op een tragere cpu... dat betekent dus dat het OS ansich al vrij efficient werkt en dus niet een dualcore nodig heeft voor een boost om op niveau te komen.
Ze ontwikkelde eerst verder met WM6.5 toen ze na 1 jaar achter kwamen dat het toch niks was en een volledig nieuwe OS moesten bouwen. En zelfs MS kan dat niet binnen 1.5 jaar.

Met mango hebben ze zichzelf 1 jaar gegeven voor een betere versie. En dan moet je OOK keuzes maken.

Er wordt verondersteld dat je met de huidige processor genoeg heb. Ik zeg dat je met de dual core nog meer en beter kan. En als die hardware er al is en er wordt nog geen gebruik van gemaakt is dat gewoon weg nog achter de concurrenten aanlopen.

Van mij mag je blijven geloven dat MS op single core genoeg heeft. De markt kijkt nog altijd naar Apple en de iPhone 5 heeft wel degelijk dual core en betere resolutie. Zou Apple ook gedacht hebben op single core loopt het al soepel genoeg laat die dual core maar?
En voor de goede orde. Nee het is niet volgend jaar maar volgende maand al te koop.

- Over WP8 kan ik je al zeggen dat het zeker dual core loopt. Waarom? omdat Windows 8 voor tablet pc al op dual core ARM draait. Zou heel raar zijn als WP8 dan achter loopt.

- Dat de resolutie gedownscaled wordt geloof ik wel maar of de single core 720p mkv kan afspelen betwijfel ik. Want je wilt toch niet extra handelingen uitvoeren om het te kunnen afspelen op je 4.7 inch scherm?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256386 op 3 september 2011 15:36]

Voordat hier een spam war onstaat naar "lteclansing", vraag ik mij echt af of hij ooit een wp7 met Mango erop in zijn handen heeft gehad. Zoniet dan is het heel moeilijk beoordelen of iets soepel draaid of niet.

-Wp7 is namelijk zeer goed afgestemd op de huidige hardware en met mango is het mogelijk om spellen af te spelen met 50 fps.

- geheugen gebruik bij internetten ligt rond de 30MB van de 512MB, dus meer geheugen heeft bij wp7 niet heel veel nut... (als je ziet hoeveel er tegenwoordig in een android telefoon zit)

[Reactie gewijzigd door vali op 3 september 2011 16:31]

nee klopt
ik heb WP7.5 nog niet ervaren maar ventileer gewoon mijn mening op dit moment.
Nogmaals ik zeg dat het met dual core nog beter kan het is niet ALLEEN de soepelheid maar ook de power efficiency.
Vorig jaar waren de meeste ook entousiast over WP7 hoe soepel het loopt en wat het allemaal kan. Nu met deze gen kan het toch allemaal beter.
Met dual core???? Is toch geen rocket science? Hardware is er al en notabene al begin dit jaar. En de samples van dual core al eind vorig jaar.
Wie weet als ik ermee speel krijg ik een ander indruk maar op dit moment denk ik
een gemiste kans.
Ik blijf het ongelooflijk vinden hoeveel praatjes iemand kan hebben over een product dat hij nog nooit heeft gebruikt. Ik gebruik al bijna 10 maanden een Samsung Omnia 7, sinds twee weken met Mango 7.5, en heb nog nooit een toestel gehad dat zo verschrikkelijk snel en soepel draait, en vooral blijft draaien ook na het openen van vele apps (native of 3rd party het maakt echt niks uit). Het kan me echt geen bal schelen hoeveel cores de cpu heeft, het gaat om wat je in handen hebt als je het gebruikt. Je snapt pas hoe goed WP7 is als je het een paar weken gebruikt hebt, met je eigen accounts erin en in je dagelijkse productieve activiteiten (voor mij is een smartphone een tool dingen gedaan te krijgen, geen doel op zich).
Al mijn eerdere smartphones hadden kuren, deze Samsung is de eerste telefoon waarvan ik na bijna een jaar zeer intensief gebruik het gevoel heb dat hij nog gloednieuw is, en kan geen enkele reden bedenken waarom hij vervangen zou moeten worden bij het verlopen van mijn abonnement over twee maanden.
Dus beste alteclansing, ga eens een WP7 toestel gebruiken (niet spelen, dat doen kinderen), en kom dan eens terug met een onderbouwde mening.

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 4 september 2011 00:30]

0Anoniem: 395235
@RoccoS3 september 2011 20:42
@ Rocco Ik weet niet wat voor toestellen jij allemaal hebt gehad. Probeer es een Android Galaxy S (meer dan 15 maanden oud) met een MIUI rom of CyanogenMod 7 rom dat draait soepeler en sneller dan een iPhone 4. Ook qua customizing mogelijkheden kan je alles perfect tweaken en qua productiviteit kan daar naar mijn mening niks tegen op. En dan heb ik het nog niet eens over deze roms op modernere toestellen zoals de Galaxy S 2
Realiseer je je wel dat 99% van de consumenten niet eens weet wat een rom is, laat staan hoe je die moet installeren? Ik ben ook een tweaker, en heb jarenlang met roms zitten rommelen op allerlei toestellen, nou dan is het een verademing om eindelijk eens een toestel te hebben waar je helemaal geen behoefte hebt om een nieuwe rom te installeren omdat die out-of-the-box gewoon soepel werkt. Nog afgezien van het feit dat als je je toestel serieus (lees voor nuttige dingen) nodig hebt, je dan niet zit te wachten op een nieuwe rom waarbij je van voor af aan alles kan gaan installeren, niet wetende wat het uiteindelijke resultaat zal zijn. Ik heb mijn Samsung Omnia 7 in tien maanden misschien één keer opnieuw moeten rebooten, weet niet eens meer waarom. Het is verreweg het meest stabiele OS wat ik in handen heb gehad (en dat is vanwege mijn werk echt veel hoor, van iOS tot vele Androids).

[Reactie gewijzigd door RoccoS op 4 september 2011 19:32]

@RoccoS: Amen to that!
een dualcore voor een smartphone is zoals een quadcore voor desktop: leuk, maar totaal overbodig (tenzij je programma's gebruikt die het nuttig kunnen gebruiken)

dualcore = hoger verbruik = kortere autonomie
voor een mobiel apparaat is autonomie (voor mij althans) veel belangrijker dan iets te kunnen wat niet echt nodig is
Dan koop je toch een WP7.5.
Single core voor desktop was ook genoeg

Dual core staat voor betere efficiency. Ga eens lezen met de verschillen tussen ARM9 en ARM15. Ja tussen dual core en quad core.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256386 op 3 september 2011 17:19]

Dual core staat voor betere efficiency.
Dat is dus niet waar. Want al heb ik een dual-core op 1ghz, dan kan die nooit zuiniger zijn dan precies dezelfde processor maar dan single-core.
Heb je een 2ghz single-core versus een 1ghz dual-core, dan is het een ander verhaal en zou de dual-core het op zuinigheid moeten winnen van de single-core bij lichte taken (taken waar 1ghz voldoende voor is).

En wat Apple doet, tja... Die komen straks met een budget-variant met ook een single-core, dus blijkbaar is dat voorlopig even voldoende. Zegt volgens mij al genoeg over dual cores.

@watercoolertje:
Lees het nog eens even goed, een 1ghz dualcore vs. een 1ghz single core heb ik het over.

[Reactie gewijzigd door poepkop op 3 september 2011 19:11]

Dat is dus niet waar. Want al heb ik een dual-core op 1ghz, dan kan die nooit zuiniger zijn dan precies dezelfde processor maar dan single-core.
Wat een onzin, 2cpu's op 500Mhz moeten draaien is zuiniger dan 1 op 1Ghz terwijl de rekenkracht mits goed te verdelen vrijwel gelijk is...

Het verbruik stijgt geloof ik kwadratisch bij het verhogen van het voltage en daar zit het in waarom 2 cores op lagere snelheid:

http://www.gottabemobile....us-coming-in-near-future/

2 cores op 550Mhz gebruiken zelfs een stuk minder als 1 op 1ghz :)
Wat een onzin? Je zou beter eens lezen wat hij schrijft voor hem te beschuldigen:
Heb je een 2ghz single-core versus een 1ghz dual-core
Moest je dus lezen wat hij zegt vooraleer erop te reageren, zou je iets beter af zijn... Hij zegt precies wat jij zegt.
Het klopt dat dual/quad cores efficienter kunnen zijn. Maar het is echter duidelijk dat jij nog nooit in je leven een WP7 device (laat staan een 7.5) hebt aangeraakt. Je hebt simpelweg geen dual core nodig. Nee, ook niet voor 720p/1080p afspelen aangezien je daarvoor gpu acceleratie gebruikt. Ik ga in ieder geval niet betalen voor iets wat ik niet gebruik (ie. 2 cores).
Als je kijkt naar de benchmarks, dan zal je zien dat een dualcore in android ontzettend goed schaalt, vrijwel elke duaocore is twee keer zo snel als zijn singlecore tegenhanger.

Wellicht dat android voor de interface nog wat hardwareversnelling kan gebruiken, maar de apps maken er goed gebruik van.

Zelfde geldt voor ios, dus het is onzin dat die power niet gebruikt kan worden. Wellicht wil microsoft incompatibiliteit voorkomen, maar dualcores zijn eigenlijk de standaard.
Kan ook zijn dat ze willen wachten tot versie 8 om dat te promoten met HD schermen en dualcores..
Als je kijkt naar de benchmarks, dan zal je zien dat een dualcore in android ontzettend goed schaalt, vrijwel elke duaocore is twee keer zo snel als zijn singlecore tegenhanger.
Alleen zinvol als gewone apps net zo goed scalen als de benchmarkapp.
Vaak scalen performancegevoelige apps zoals games niet even goed als benachmark apps.

Overigens ligt WP7 mijlen voor in grafisch accelleratie door de DirectX 9 ondersteuning van het OS.
Een quadcore voor desktop is toch echt wel fijner dan een dualcore. Probeer BFBC2maar eens met een dualcore.
Niet iedereen heeft BFBC2 in huis. Laat staan wat het betekent. Vast een schietspel? Er zijn ook mensen op de wereld die geen stomme spelletjes spelen.

Qua prestatie kan een quad core of dual core meer dan een single core. Maakt geen fuck uit als het OS al op een fractie van een single core draait zonder problemen. Het maakt pas uit bij de zware apps die je draait. Of programma's, zoals je ze nog noemde in 'mijn tijd'.
Heb jij uberhaupt gelezen wat ik daarvoor typte?
Dus Apple is ook een spec hoer met de iPhone 5 met dual core? doe niet zo zielig en hou het aub beleefd.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 256386 op 3 september 2011 17:20]

WP7 is geen volledig nieuw OS. Het draait boven op Windows CE. Wel een nieuwere versie als Windows Mobile 6.5 dat deed, maar de basis was er al voor WP7. Wel de UI en de API's zijn nieuw, maar het is geen 100% nieuw OS.
Naar mijn weten is dit Geen skin boven op een vernieuwde versie van win ce. Wp en de kernel zijn van scratch geschreven.
Naar mijn weten is dit Geen skin boven op een vernieuwde versie van win ce. Wp en de kernel zijn van scratch geschreven.
Skin is iets simpelere gezegd dan het is. Het gaat om een GUI, Graphical User Interface.Een interactieve omgeving user<>device. En skin is niet meer dan voor het "pimpen"van een device.

Hier staat eea het uitgelegt over die kernel.
nieuws: 'Windows Phone 7 is gebaseerd op Windows CE 7'
Er zal zondermeer de basis van de (bijna) vergeten WinCe inzitten.Je moet ergens beginnen.
De naam "Windows Phone"was echter al eerder in gebruik, nl bij de introductie van WM6.5 in 2009
http://intruders.tv/inqtv...ows-phone-os-walkthrough/

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 119722 op 6 september 2011 01:11]

MS wilde minimum specs om zo te zorgen dat op alle toestellen de ervaring is zoals MS dat zo heeft bedoeld. Zowel Windows Mobile, maar ook nu Android, hebben zat telefoons gezien die gewoon niet krachtig genoeg waren waardoor er negatieve ervaring zijn.

Zodra je dus zulke eisen loslaat dan krijgt niet iedereen een goede ervaring. Deze minimum specs zorgt dat gebruikers precies weten wat ze krijgen, maar dat ook developers weten voor welke hardware ze moeten developen.

Jij mag dat misschien niet leuk vinden, maar de ervaringen zijn hierdoor goed en je zal nooit een app vinden die niet op je telefoon werkt (buiten bugs na).

Dat MS niet voor dualcores is gegaan is 1 omdat het toen nog in de kinderschoenen stond, doordat het niet nodig was/is maar vooral ook om het platform toegankelijk te maken. Rust al je telefoons uit met een dualcore en de prijzen schieten omhoog, nu is een WP7 toestel al voor iets boven de 200 euro te krijgen en die doet alles wat alle andere toestellen ook zullen doen.

Verder verwacht ik gewoon dat MS zal meegroeien, met WP8 verwacht ik dan ook dat ze op dualcores of misschien nog wel hoger tegen die tijd zullen gaan, maar MS zal wel voor betaalbare hardware gaan.

Trouwens toen WP7 uitkwam was dit toch wel echt goede hardware, alle high end telefoons zaten toen nog op 1Ghz.
Je vergeet even dat die snelheid mede komt door die lagere resolutie. Voor een eerlijk vergelijk moet je beide op gelijke resolutie draaien.
Vergelijk dan voor er gemak even de Galaxy ace op 800 MHz en de iPhone 4 op 800mhz met een hogere resolutie. Puur op Specs moet je niet afgaan. Want je kunt twee osen niet vergelijken
Ik hoop echt dat nu Google Motorola heeft overgenomen, dat ze nou eens een nauwere hardware integratie kunnen doorvoeren met Android.

Want als Google met een Motorola een telefoon uitbrengen met hardware acceleratie dan kunnen (ook al is het een vrij platform) de flagships van andere fabrikanten zoals Samsung natuurlijk niet achterblijven.
Daarbij; WP7 maakt (net als de iPhone) gebruik van de GPU voor de UI, Android (nog) niet. Dit betekend in de praktijk dat Android erg veel op de CPU steunt. Gevoelsmatig zal een WP7 phone dus al snel veel sneller aanvoelen.
Ik vraag mij af wat precies de toegevoegde waarde is van de HTC Hub. Volgens de screenshots in dit artikel kan je in een tile het weer tonen. Waarom zou je dan naar de hub navigeren en openen om op een screen te komen met een megagrote klok, en nog eens het weerbericht? De klok zie je al in WP7 zelf en het weer via de menu-tile. Behoorlijk nutteloos volgens mij, of zie ik iets over het hoofd? Toch niet enkel wat fancy animaties? Ze willen zoals op windows mobile en android een eigen homescreen maken, maar hier is dat toch helemaal niet nodig? En als je iets wilt doen met je telefoon moet je dan nog afsluiten tegen dat je verder kan, dus extra nutteloze handeling.

[Reactie gewijzigd door Mathieu_Hinder op 3 september 2011 13:28]

Er is een mogelijkheid om een dockingstation te kopen voor deze twee phones. Hier krijg je dan automatisch een klok te zien en de telefoon dient dan als wekker (je muziek van zune gebruik je dan voor de toon)
Die docks lijken me echt een must have accessoire voor deze telefoons.
Zien er prima uit en leveren echt meerwaarde met de meegleverde HTC dock app.
+1Anoniem: 413551
3 september 2011 14:58
Mooi om WP7 Mango in het Nederlands te zien :) kan niet wachten om de officiele mango update binnen te krijgen :)

BTW, weet niet of het al gemeld is in voorgaande WP7 Mango gerelateerde topics, maar nu in Mango werkt de Bluetooth ook weer naar behoren, zoals pairing met bluetooth headsets voor in de auto e.d. Eerst werkte dat nog niet ;)
Bestaande toestellen krijgen geen NL taal in het OS, alleen als correctie taal binnen de tekst invoer (toetsenbord). De menu's zullen bij pre-mango toestellen gewoon in NL/FR/DU/.. zijn, maar geen NL.
Die snap ik even niet, waar haal je dat vandaan? Lijkt me dat mango gewoon NL toevoegt als optie in het OS?
Nieuwe Mango-toestellen krijgen inderdaad NL als taaloptie. Bestaande toestellen krijgen allemaal gratis een update naar Mango, maar deze update zal niet NL als taaloptie bevatten wat betreft de menu's etc., echter zal je wel NL kunnen instellen als taal voor het toetsenbord voor de autocorrectie-functionaliteit.
Samsung heeft overigens laten weten dat de Omnia wel een update naar de Nederlandse taal zal krijgen. Dus misschien dat HTC zijn toestellen ook wel een update naar Nederlandse ondersteuning gaat geven.
Jammer dat die radar zo veel lager is geclocked. Hadden ze dan maar 1,2Ghz gedaan.

Neemt niet weg dat die Radar gewoon een erg mooie telefoon is voor een waarschijnlijk heel mooi bedragje.

En die resolutie restrictie van WP7 is natuurlijk belachelijk...
Op 1 Ghz draait Mango al soepel genoeg, werkelijk waar.

Draai het op mijn HD2 en hoewel het dus niet native is, kan ik werkelijk niet klagen over de snelheid van WP7. Bottleneck is bij mij volgens mij vooral de sd kaart, niet de CPU of GPU.

Op het artikel:
Ik ben het niet eens met het "karige" aanbod van WP7. Er zijn geen dingen die ik niet in de marketplace heb gezien die ik zou willen gebruiken, buiten Skype en Whatsapp. Daarmee lijkt me toch dat je een voldoende volwassen marketplace hebt. Sowieso lukt het mij meestal niet tot het einde te komen bij de free apps lijst, dus als je betaalde apps daar no bij trekt heb je in de meeste categorieen meer apps dan die je prettig kan doorbladeren.
Titan is high-end, Radar mid-end. Daar horen dan ook mid-end specs bij.
Zelfs met mid-end specs had het wel wat sneller gemogen, naast nog wat meer geheugen
Zelfs met mid-end specs had het wel wat sneller gemogen, naast nog wat meer geheugen
Voor een mid-end toestel zijn dit prima specs hoor. Zo is de CPU van 1GHz een stuk sneller als je hem (bijvoorbeeld) vergelijkt met de 600MHz van een HTC Legend en de Wildfire S.

Wel mooi trouwens dat uni-body design! Ben benieuwd of deze toestellen een succes worden.
4 oktober dames en heren, jongens en meisjes.
Vanaf dan is hij hier in Nederland in de retail verkrijgbaar, de HTC Titan!

Bron: PocketNow
Omstreeks die tijd komen ook de nieuwe Iphone(s) en de samsung note, wordt een boeiend gevecht!
4 oktober dames en heren, jongens en meisjes.
Vanaf dan is hij hier in Nederland in de retail verkrijgbaar, de HTC Titan!

Bron: PocketNow
Zij zijn niet de enige ;)
http://www.phonearena.com...for-the-HTC-Titan_id21822
Vervelend dat je naar Ghz getallen kijkt, maar dat je even vergeet dat er ook nog hardware versnelling in zit en dat de ééne 1 Ghz cpu de andere niet is (o.a. door nieuwe instructie sets etc..).
Er zijn 30k apps in de store en toch durfen jullie te beweren dat het aanbod karig is? (De store groeit trouwens even snel als iOS en sneller dan Android)
WhatsApp komt waarschijnlijk vrij snel na Mango. (Ze zochten een C# programeur, WP7 is het enige mobiele OS dat C# gebruikt)
Skype wordt netzoals MSN, Twitter en FaceBook geintegreerd.
Verder is er allang een WhatsApp alternatief; Kik Messenger.

MS is op dit moment bezig met het omscholen van WebOS en Nokia devs, verwacht een shitload aan apps binnenkort.
Android devs zouden eigenlijk ook eens naar WP7 moeten kijk als ik dit zie.
Android devs zouden eigenlijk ook eens naar WP7 moeten kijk als ik dit zie.
Dat is alleen een tijdelijk voordeel wat weg is zodra er meer apps voor wp7 komen.

Ik ben toch benieuwd waar de meerwaarde nu in zit, zoals het nu is zou dat alleen in zitten in het feit dat wp7 de interface via de gpu versnelt, maar dat zal in android 3 voor telefoons ook het geval zijn (en op mn s2 is de interface vergelijkbaar snel met iOS in de praktijk)

Ach, concurrentie is goed en hoewel ik niet echt onder de indruk ben van de metro interface en alle beperkingen kan het geen kwaad als er een derde OS op de markt is om apple en de handset alliance/google bij de les te houden.
Ik juich het alleen maar toe dat er meerdere modellen komen met wp7.5 ! Hopelijk realiseert de consument hierdoor dat het gewoon een super OS is voor je telefoon..

Draai nu al 2 maanden mango (onderhand build 7720) en ik wil gewoon geen andere os meer hebben :D
Ik heb nu ook een Windows Phone toestel (HTC Mozart) nadat ik Android gewoon zat was (Galaxy S). Ik moet zeggen, het OS is echt een verademing. Okay, je kan niet zelf een homescreen in elkaar zetten zoals Android, maar door de "beperkingen" en simplicity van Windows Phone werkt alles super snel en alles is logisch te vinden. Ik ben blij dat ik de stap naar Windows Phone 7 gemaakt heb...

Ik draai nu al een tijdje Mango (de final build) in het Nederlands, en echt waar ik zou zeggen: probeer het eens.

Eén opmerking mbt tot het opslag geheugen: ik heb een 16 GB toestel, en naar mijn mening is een 8 GB toestel voor Windows Phone niet meer van deze tijd. Zeker als je weet dat je geen geheugen kaartjes kan gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Makaveli09 op 3 september 2011 15:47]

Hmm..
"Dat valt bij de nieuwe HTC Titan enigszins te merken. Met een beelddiagonaal van 4,7" had het nieuwe vlaggenschip eigenlijk een hogere schermresolutie moeten hebben, en singlecore-processors zijn op andere platformen al oud nieuws.´´

Daarna:
"Daarbij zorgen de nieuwe, hoger geklokte cpu en Mango-update voor een vloeiendere interface die qua snelheid menig Android-toestel in het stof laat bijten."

Windows Phone 7 heeft helemaal geen behoefte aan Dual-Core. Ik had eigenlijk wel verwacht dat Tweakers dit zou opmerken na de hands-on.
Dit vind ik een goed punt. Tweakers gaan nou eenmaal op apr Ido airs af, maar als ik mijn op 800 MHz geklokte iPhone 4 voel dan is deze ook rete snel. Het lijkt wel of alleen android nu nog behoefte heeft aan rete snelle hardware
Die gasten brengen zoveel toestellen uit, sommige met enkel een naamswijziging, en dat komt de kwaliteit niet ten goede, al mijn htc's zijn achteraf dramatische kwalitatief slechte toestellen.

Samsung hanteert het zelfde principe veel uitbrengen en kwaliteit komt ergens als laatste want dat is niet belangrijk in korea!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee