Door Eric van Ballegoie

Redacteur smartwatches

Sportief, stijlvol en betaalbaar

Huawei Watch GT 5 Review

02-11-2024 • 06:00

66

Singlepage-opmaak

Conclusie

De Huawei Watch GT 5 is in alles een directe opvolger van de GT 4 van vorig jaar. Gebleven zijn het fraaie design en het goede amoledscherm. De basissmartwatchfunctionaliteit is goed op orde, het horloge reageert snel en de interface werkt prettig. In vergelijking met Wear OS en iOS is het aanbod van thirdpartyapps zeer beperkt en integratie met bestaande Android-apps ontbreekt. Het horloge kan uiteraard wel notificaties weergeven, je agenda raadplegen en timers en alarmen instellen. Je kunt er zelfs mee bellen via een bluetoothverbinding met je telefoon.

De Watch GT 5 heeft, net als zijn voorganger, uitstekende sport- en gezondheidsfuncties en biedt zelfs de mogelijkheid om er externe sensors te koppelen, iets wat we op dit prijspunt alleen bij Garmin en Polar zien. De Huawei Health-app biedt goede inzichten voor slaap, stress en sport, met daarbij informatie over aerobe en anaerobe belasting en benodigde hersteltijd, wat we opnieuw vooral van echte sporthorloges kennen.

Ten opzichte van de GT 4 heeft Huawei het design van de Watch GT 5 verfijnd, offline kaarten en nieuwe functies voor hardlopen toegevoegd en de gps-ontvanger verder verbeterd. Dit zijn allemaal kleine, maar prima verbeteringen. De nieuwe optische hartslagmeter is wat mij betreft (nog) geen groot succes. De nauwkeurigheid hiervan is wisselvallig en soms helaas zeer slecht. Hopelijk weet Huawei dat met firmware-updates te verbeteren, maar de Watch GT 5 is voor hartslagregistratie tijdens sport op dit moment geen aanrader.

De verbeterde gps-ontvanger doet zijn werk goed, al zit er op het moment van schrijven nog een fout in de Huawei Health-app die een cumulatieve fout veroorzaakt als de data van het horloge naar de smartphoneapp wordt overgezet, waardoor de gps-traces bij langere activiteiten een zichtbare afwijking vertonen. Huawei heeft inmiddels een bètaversie van de app uitgebracht die dit oplost en die waarschijnlijk in de komende maanden wordt vrijgegeven.

Al met al is de Watch GT 5 een prima basissmartwatch met goede sportfuncties en een gunstige prijs. Het enige echte minpunt is de onbetrouwbaarheid van de hartslagmeter. Hopelijk weet Huawei die met software-updates te verbeteren, maar zolang dat niet het geval is, is het lastig dit horloge aan te raden als je hem (ook) voor sport wilt gebruiken.


Alle (kleur)varianten van de Huawei Watch GT 5

Reacties (66)

66
65
23
2
0
36
Wijzig sortering
Qua privacy is Huawei mogelijk niet de beste keuze: https://safety.rsf.org/wh...away-from-huawei-devices/
Goed om te weten: Huawei biedt heel expliciet de optie om geen gezondheidsdata te uploaden naar de cloud (zoals ook in de review beschreven staat:).
Alle sport- en gezondheidsgegevens komen standaard in de Health-app terecht. Je kunt expliciet kiezen of je deze naar de servers van Huawei wilt uploaden. Doe je dit niet, dan loop je het risico alle informatie kwijt te raken als je de app deïnstalleert of je telefoon kwijtraakt; het voordeel is natuurlijk dat je gegevens niet naar Huawei worden geüpload. Kies je ervoor deze gegevens wel te uploaden of heb je dat al eerder gedaan, dan is er een knop in de app om al jouw gegevens uit de cloud te verwijderen.
Of je gebruikt een app als Gadgetbridge, dan heb je dat probleem niet: https://gadgetbridge.org/
Ik heb gadgetbridge al vaker gehoord en zelf ook een keer met mijn horloge geprobeerd. Hoe goed werkt het nou en heeft het alle functies of wat is er allemaal ondersteund? Ben daar wel benieuwd naar.
Er wordt hard aan gewerkt lijkt het, zelfs deze GT5 wordt ondersteund volgens de website. Ik heb wel problemen gehad met het weer op mijn GT2 te krijgen, daar heb ik dan weer een extra app voor nodig. Mogelijk dat niet alles 100% zal werken voor elke gadget.
Zo dat was een onverwachts snel antwoord. Ja ik leek ook te zien dat er hard gewerkt wordt wat ik sterk vind en zeer blij mee ben. Alternatieven zijn altijd welkom.
Wel nice dat deze al ondersteund zou worden.
Ben benieuwd
Heb je dit zelf uitgetest met een Firewall en kun je de domeinnamen waarmee verbinding worden gemaakt hieronder weergeven? Kun je gelijk weergeven welke andere apps ook meteen met die domeinnamen verbinding maken?

Wat ik wil zeggen is om ook zelf onderzoek te doen en niet enkel afgaan op wat anderen zeggen. Anders doe je aan papagaaien en bangmakerij. Je kan Netguard Pro installeren op je smartphone om inzicht te krijgen.

Mocht Huawei verbinding maken met servers die in China staan dan heb ik daar minder problemen mee. Ze vallen niet onder de Big Five.

Anno 2025 kun je als je gebruik wilt maken van "smart" apparaten en Big Tech je privacy grotendeels overboord gooien.
Mijn werk bestaat uit het monitoren van een SOC en we zien inderdaad opvallend veel verkeer naar Huawei-servers gaan. Maar ja, ook Apple (zéker met die privacy relay-functie áán) en in mindere mate Google doen dat.
En systemen als Garmin?
Die komen/kwamen redelijk goed uit die raportages, met als recente kanttekening dat je in Amerika blijkbaar een opt-in kunt doen dat je verzekeraar mee kan kijken in ruil voor korting? (een ontwikkeling waar ik niet zo blij over ben)
Het mooie aan Garmin heb ik heel recent gemerkt is dat het horloge zelf zo goed als standalone is. Tijdens de setup vraagt het ding je te koppelen met een telefoon, maar dit hoeft niet. Daarna kun je (zonder app op je telefoon) activiteiten starten, terugkijken, ding geeft adviezen voor activiteiten, slaap rapporten etc.

Dus als je de app niet gebruikt heb je aan een Garmin nog steeds iets, dat gezegdhebbende gebruikt 99% van de mensen hun Garmin niet op die manier natuurlijk. Mogelijk dat deze vlieger ook opgaat voor Huawei, heb er zelf nooit een gehad, dus oprecht geen idee.

Verder kan voor de Android gebruikers onder ons Gadgetbridge een uitkomst bieden als de wearable ondersteund wordt door ze: https://gadgetbridge.org/
Beste DigitalExcorsist,

Heb je een lijst met ip adressen van domeinnamen waarmee een Huawei smartwatch / app verbinding mee maakt? Ik ben benieuwd waar die servers staan.

Het is vreemd dat Huawei hierover kritiek krijgt. Anderen doen het ook en veel erger. Ons online leven is er in ondergedompeld.

Er is een reden waarom wij de beste, ongelooflijke tech krijgen voor zulke prijzen.
Lijst niet, maar een reverse DNS lookup bij elk IP helpt wel ;)

En whataboutisms helpen niet. Natuurlijk doen Google, Microsoft en Apple hetzelfde.Maar [voor mij] maakt het uit of een buitenlandse overheid (China) zich ermee bemoeit, het grootste advertentiebedrijf ter wereld (Alphabet/Google) of een partij die praktisch geen eigen advertenties runt en het moet hebben van de verkoop van hardware (Apple) óf softwarelicenties (Microsoft).
Heb je toevallig een greep uit de aantal? Niet dat een feit is maar een bevinding.

Hoe vaak Huawei servers wordt gecommuniceerd vergeleken met Apple e.d.?

Stap verder is wat er is verstuurd.

Zou leuk zijn voor een onderzoeker, ipv iemand random iets roept en wij allemaal moeten geloven. Bush riep ook over weapon of mass destruction.

Als je geen zin hebt of geen data hebt, top dat je iets wou mede delen.
Allicht weet ik aantallen. 100% van de Huawei smartphones doen het. Het is heel simpel, monitor gewoon DNS-requests (poort 53) en poortje 80 en 443 naar buiten toe. Als een klant 20 Huawei telefoons heeft hebben we 20 devices die het doen.

Getallen zeggen niet zoveel.
Huawei doet minder dan Google. Elke smartphone merk doet dit alleen Google is agressief en controleren alles bij elke app die je gebruikt. Huawei niet. Merk gewoon verschil of ik mijn Huawei gebruikt of Honor met Google.
Ik hecht er ook geen waardeoordeel aan, ik stel alleen vast dát het gebeurd.
Je beweert dat het je werk is en je ziet dat er opvallend veel datverkeer naar Huawei servers gaan.

Ik vraag om de concrete data.

Je levert niet.

Schrijf beter niks op, omdat je anderen een verkeerd beeld geeft.

Mocht je de data hebben, graag hieronder.
Ik ben je afgerond naar boven precies 0,0 verantwoording verschuldigd, en ik geef je exact aan hoe je zélf die data naar boven kan krijgen. Maak je eigen DNS-server aan, hou logjes bij van DNS-verzoeken, gebruik een toolkit als SecurityOnion of voor mij part bouw je zélf iets met Wireshark en log het gewoon eens een dag.

Ik zie dagelijks genoeg verzoeken langskomen naar Huawei-diensten. En ik hecht daar geen waardeoordeel aan, ik stel het alleen maar vast. En ik zie ook verzoeken naar Apple-domeinen ivm hun privacy relay functie langskomen. Méér dan Huawei omdat men nou eenmaal meer iPhones gebruikt.
Jij claimt iets en iemand anders moet jouw claim bewijzen?
Ok. Dan stel ik dat ongeveer 100% van de Huawei telefoons contact maken met *.huaweicloud.com en bep. DNS-servers binnen hun domeinen.

Prove me wrong.
Jij claimt iets dus dan is het aan jou om het te bewijzen, niet de ander. 8)7
Bij deze gedaan: 100% van de Huawei toestellen maken verbinding met servers die binnen het Huawei-domein vallen, voor telemetrie, DNS en andere zaken.
Verbindingen over HTTP (poort 80, dus unencrypted) naar *.hicloud.com bijvoorbeeld?
Huawei doet niets anders met de data dan Google, Samsung en Apple. Het slaat de gegevens op op een server. Deze staat toevallig in China. Voor zover bekend doet de Chinese overheid daar (nog) niets mee.
Het is wel zo dat de Chinese overheid toegang tot de server kan eisen.
Gelukkig is China een fijn land waarin ze mensenrechten hoog hebben staan. Ook werken ze niet samen met andere dictaturen zoals Rusland en Iran. Ik zou graag spullen kopen van een fabrikant met nauwe banden met zo’n regime.
Ik zou graag spullen kopen van een fabrikant met nauwe banden met zo’n regime.
Dan heb je geluk :) aangezien 80% van al onze goederen uit China komt.
Dus stop je hoofd maar onder een alu hoedje en bouw je spullen zelf.

Natuurlijk kies ik ook liever voor spullen die niet uit China, Iran, Rusland en niet te vergeten de USA komen, maar dat is een utopie
Er is een groot verschil tussen "made in China" (in fabrieken die op streng gereguleerde handelszones staan om de internationale betrekkingen goed te houden) en "developed in China" door hun eigen staatsbedrijven.
Niks Alu hoedje, wij investeren in onze vijanden (gas Rusland? Olie/ gas Qatar?) …..
De kans dat jouw iPhone of andere smartphone uit China komt is heel groot. Zelfde geldt voor bijna alle smartwatches en een groot deel van de andere spullen die je in huis hebt. Je weet nooit helemaal zeker wat ze in China nog aan de elektronica wordt toegevoegd.....

Ga in huis eens na waar "made in China" op staat. Als je dat allemaal in de vuilnisbak gooit heb je in elk geval een lekker opgeruimd huis.

Voor een journalist die ook in China wil werken zou ik de Chinese merken of bedrijven die in China laten produceren proberen te vermijden. Voor beveiligingsapparatuur zou ik ook niet graag een Chinees merk binnen halen. HikeVision (veruit de grootste) doet namelijk ook de beveiliging van gevangenissen en kampen.
Hoe meer "made in China" in onze omgeving, hoe meer reden om er nog feller gekant tegen te zijn. In plaats van de reactie die je hier vaakt leest; "Oh alles komt er al vandaan, dan is het goed"
Ik ben zeker kritisch. Made in China is voor mij zeker geen teken dat het wel goed is.
Ik heb zelf diverse contacten in China en ik kan er redelijk goed achter komen hoe nauw de contacten van de verschillende bedrijven met de overheid zijn.
Tussen Huawei en de overheid zijn er contacten, maar vooral voor de "goodwill". Op zakelijk niveau is er eigenlijk weinig tot geen dwang vanuit de overheid. Ik heb ook nog steeds geen echte bewijzen gezien die Huawei kunnen koppelen aan spionage door de Chinese overheid. Natuurlijk worden er wel eens Huawei producten bij spionage activiteiten gebruikt, maar dat geldt net zo hard voor producten uit Europa of de VS.

Huawei is ook niet actief betrokken bij onderdrukking van bevolkingsgroepen, al gebruikt de overheid daar wel spullen voor die door Huawei gemaakt zijn. Ook hier had de overheid net zo goed andere merken kunnen kopen. Niets is in opdracht van de Chinese overheid ontwikkeld.
HikeVision is wel een voorbeeld van een bedrijf wat wel veel specifiek voor of in opdracht van de overheid ontwikkeld. HikeVision is ook gedeeltelijk eigendom van de staat.

Zelf ben ik bezig met het opzetten van een paar fabrieken voor het maken van bioplastics in Nieuw Zeeland. Dat doe ik deels samen met een Chinese partner. Dat is een bioplastic producent in China die absoluut geen banden met de Chinese overheid heeft. Men staat daar ook volledig achter mijn doelen. Een investeerder uit de VS heb ik juist afgehouden omdat die binnen de VS naar mijn idee niet erg goed bekent staat vanwege discriminatie naar de eigen "buitenlandse" werknemers. Onder de "buitenlandse" werknemers wordt iedereen met een "kleurtje" verstaan, inclusief de natives.
Bedankt voor de inzichten. Ben zelf ook vaak zakelijk in China geweest. Het gaat mij niet zo zeer om het directe uitbuiten. Des te meer om de indirecte effecten. Zodra je zelf geen dingen meer maakt, verleer je een groot deel en ontwikkel je automatisch minder. Het is daarom heel belangrijk dat wij ons terugknokken om in Europa (weer) een volwaardige maakindustrie te hebben.
Het is zeker goed om te beseffen dat we ons erg afhankelijk van China hebben gemaakt. Een lokale productie is soms duurder, maar je kan wel veel beter de bronnen en kwaliteit van je grondstoffen in de gaten houden.
Ik werk voor een bedrijf wat in Nederland en Duitsland bio-plastics maakt en daar is in Nieuw Zeeland ook interesse naar. Omdat ik daar familie en vrienden heb en daarmee al heel lang een aantal investeringen in dat land heb is mij gevraagd om wat productie naar Nieuw Zeeland te halen. Helaas is daar totaal geen maak industrie meer, dus is het niet simpel een fabriekje voor het maken van kunststof pellets opzetten, maar ook een fabriek om er kunststofplaten en bouwmaterialen van te maken, maar ook nog eens een fabriek om 3D print filamenten en consumables te maken. Mijn grondstoffen zijn vooral afval (GFT). In Christchurch zijn we net begonnen een productie te starten. Daar verwerken we nu een deel van het GFT afval van de stad. Over een dag of tien moeten daar de eerste PLA korrels van de band komen. Als restproduct hebben we hoogwaardig compost. Als afval hebben we alleen de troep die niet in het GFT thuishoort. We draaien op wind en zonne energie. Water recyclen we. De fabriek is grotendeels door een Chinese kunststof fabrikant opgezet.
Waarom tank je nog steeds brandstof van Rusland, ondanks dat je wist dat ze even +100 Nederlanders uit de lucht hebben geknald?

Heb jij banden met putin? Oh wacht je zit liever warmpjes in de winter, desondanks je hebt indirect bloed aan je handen.

Ik koop ook liever spullen waarvan ik weet dat ze onze maatschappelijke normen en waarden respecteren. Maar goed als ik een alu hoedje opzet , dan zit ik tussen de de ijsberen op de zuidpool.

Roepen is makkelijk netals extinct rebellion, totdat het jou treft. Keihard in je portemonnee.
Met de Cloud Act kan de overheid van VS ook onze data inzien.
Dat is nu net mijn punt.
De VS springt nu ook niet bepaald even netjes met alle bevolkingsgroepen om. Discriminatie is daar nog heel gewoon. Vraag daar maar eens naar aan iemand met een niet blanke, Europese achtergrond.
The Quantified Scientist vindt er ook wat van:

YouTube: Huawei Watch GT5 vs GT5 Pro: Scientific Review

Apart om te zien dat de GT5 pro het "minder" goed doet dan de GT3 Pro... die heb ik toendertijd nl aangeschaft juist om zijn nauwkeurigheid!
Wel overgestapt naar een Garmin (Venu 3) vanwege app/android integratie, dat was voor mij echt het enige grote minpunt van de Huawei horloges, voor de rest zijn ze qua kwaliteit/prijs verhouding echt de beste.

Edit: YouTube: Huawei GT5 Pro vs. Polar H10 | Heart Rate Accuracy Test inspired by ...
Deze vindt toch zeer nauwkeurige HR resultaten.
Misschien andere firmware?

[Reactie gewijzigd door Magic666 op 2 november 2024 09:02]

Ik geloof niet dat Rob van The Quantified Scientist iets wezenlijk anders zegt dan wat ik heb gezien, maar ik zou er in algemene zin wel voor willen waarschuwen om teveel waarde te hechten aan zijn tests: Hij schermt veel met getallen en noemt zijn tests 'wetenschappelijk', maar wat mij vooral de laatste tijd opvalt is dat hij kennelijk vooral zo snel mogelijk wil publiceren en daarom vaak (te) kleine datasets gebruikt om écht iets zinnigs te kunnen zeggen.

Beoordeling van een hartslagmeter op basis van minder dan 10 workouts en slaapanalyse op basis van een handvol nachten (zonder een écht goed referentieapparaat) slaat natuurlijk nergens op, zeker niet als je die beperkte data dan in cijfers uitdrukt en in grafieken tegen andere apparaten plot als zijnde een wetenschappelijk onderbouwde vergelijking. Ik hoor hem ook steeds vaker zeggen dat bepaalde zaken 'require more testing', terwijl het zijn eerste bevindingen dan wel al als review publiceert in plaats van als preview.

Ik zeg dit niet om op Rob af te geven, maar wel als waarschuwing om wat hij doet niet als de absoute waarheid te zien.
Is ook niet mijn bedoeling om jou of Rob in twijfel te trekken ;)

Meer als extra informatie, vandaar ook die andere link waarin blijkbaar wel een nauwkeurige HR test gedaan kan worden. Slaapanalyses zijn bij geen enkele smartwatch betrouwbaar en ik betrap mij erop dat ik er ook steeds minder naar kijk.

Neemt niet weg dat je een prima review hebt gemaakt en het doet mij zeker twijfelen om van de Venu 3 toch weer terug te gaan naar Huawei...
Eens. Er lijkt een review inflatie gaande. Zie het ook op Youtube, dat een 30 seconden reclamefilmpje van watch X als "review" is gelabeld. Of dat iemand 1 uur na release 10 minuten babbelt met "thin content".

Of kijk bij de Apple presentatie dag. 100 of zo "influencers" die op het moment dat ze het nieuwste Apple ding in handen hebben de presentatie van de CEO klakkeloos overnemen, met wat geblaat over die kekke kleur en hoe het ding "voelt".

Of een smartwatch "goed" is weet je pas na een gedegen tijd dragen en testen. Dan kom je die irritante bug tegen, dat polsbandje dat zweterig aanvoelt of een kast die snel krast.
Ik ondervind dezelfde hartslag problemen met de Huawei Watch 5 pro. Soms schiet de meting opeens naar 190 ipv rond de 120 . Daardoor gaat de herstel waarde helemaal van slag en heb je er niks meer aan. Voor de rest superfijn horloge maar dit is onacceptabel.
Hartslagmeting via de pols is heel persoonlijk.
Ik heb net de GT5 voor het eerst geprobeerd samen met een Huawei fit en een Polar H10 borstband. In mijn geval geven ze allemaal dezelfde waarden. Nu ben ik een blanke man van 60+. Dat betekend dat ik een wat dunnere huid heb, wat het voor optische censors gemakkelijker maakt. Is je huid donkerder en of dikker en liggen je aderen wat dieper, dan wordt het nauwkeurig meten al heel wat lastiger. Bij mijn dochter (23) mist hetzelfde horloge ongeveer een kwart van de hartslagen. Volgens andere sporthorloges heeft ze niet eens een hartslag.
Hoe nauwkeurig het horloge meet is dus meer afhankelijk van jouw pols dan van de nauwkeurigheid van het horloge. Het kan zijn dat een ander type horloge met exact dezelfde sensor beter meet omdat die toevallig beter zicht heeft op je bloedvaten. Is een optische hartslag meting bij jouw niet nauwkeurig, probeer dan eens je andere arm, of draai het horloge eens een halve slag (wijzerplaat naar beneden).
Ik had al eerder gereageerd op die hartslag bij mijn GT3, ik heb daar ook problemen mee, waarbij de hartslag een tijdje grote afwijkingen laat zien. Dus die goede ervaring van jou met de hartslag heb ik dus niet, ik heb het horloge al jaren en sport zeker 3x in de week.
Al eens contact opgenomen met Huawei?
Onlangs de gt5 aluminium Pro versie voor slechts 269 op de kop kunnen tikken, ben er erg tevreden mee. Zeker voor die prijs :9
Is die niet van titanium? Door de lichte kleur lijkt het inderdaad aluminium...
Complimenten aan @Eric van Ballegoie voor het opmerken van de GPS bug in de app! True dedication :D

Ik mis alleen in de review of je op de kaarten ook actief kunt navigeren? Ik gok - in deze prijsklasse - dat het 'slechts' een passive kaart is waar een ingeladen gpx als 'overlay' gelegd kan worden, zonder her calculatie van de route bij afwijking. Klopt dat?
Ik heb de GT4 en prijs kwaliteit verhouding is erg goed tov Samsung.
Als stand alone horloge werkt het perfect en de accuduur is erg goed.
Maar er is één groot nadeel en dat is het gemis aan apps en ik vind de keuze uit watchfaces niet heel groot ondanks dat er genoeg watchfaces zijn maar de kwaliteit laat weleens te wensen over en er staan geen reviews bij zoals bij Wear OS.

En hoe zit het met de veiligheid?

[Reactie gewijzigd door Garret1410 op 2 november 2024 09:14]

Zelf sinds een maand in t bezit van de 5 pro, en kwam vanaf de GT 3 af.
Had zelf eerst gewacht op de uitgebreide test van onze Duitse vriend mbt hartslag , en toen bleek al dat er wat meer variatie inzat.
Nu is dit mn 3 de GT ( van 1 naar 3 naar 5) , en heb gemerkt dat vooral t eerste half jaarde FW updates komen, dus geloof ik dat verder wel, ze lossen dat soort zaken toch wel op bij huawei.

Verder krijg ik te horen dat bellen via de GT5 pro aanzienlijk beter klinkt dan met de 3, dus dat hebben ze blijkbaar wel verbeterd.
Ik draai alles op een huawei 30 pro telefoon, en die werkt nog steeds prima.

Feitelijk gebruik ik de GT vooral voor notificaties, ( tel bel staat *altijd* uit) en het keyboard werkt hier gewoon, Op scherm. En dat saffierglas is zeker een aanrader, scherm is belachelijk helder.
Verschil met de 3 is dat het trillen ook sterker is geworden, dus ook dat is een verbetering.

De huawei app store stelt ook weinig voor , voor NL. Maar om nu te zeggen dat het gedoe is om die te installen ivm huawei ID ed is natuurlijk een tikkeltje overdreven. Het is een app. Die install je.
En net als met google maakt dat gebruik van een account.
Die gezondheidsapp is verder prima, update zichzelf, etcetc.

Dan gebruik ik 'm voor ext fiets trainen. Ook dat werkt. Fiets altijd dezelfde route.
Dat ik later niet spat banaantje op de grafische kaartroute rij met elk bochtje correct weergegeven boeit hier vooral eigenlijk niet. Gaat vooral om de lengte, hartslag, snelheid en tijd gereden, en daarna de hersteltijd. Dus aeroob en anearoob etc.

Verder natuurlijk de slaap registratie, die eigenlijk vooral relevant is als je denkt slecht geslapen te hebben, maar dat vooral in t hoofd zat, want overall laat het dan zien dat je op zich prima geslapen hebt, met wat wakker worden momentjes.

Het allerbelangrijkste is de accuduur. Als je een week effe geen tijd hebt om te laden ( en dat komt hier voor) gaat deze vriend gewoon lachend door. Ben niet bekend met wear os ( kom zelf van de pebble af) dus geen idee hoe dat werkt.
De app store voor de GT5 is geen app store, hooguit een etalage met 1 gevuld kratje , dus als je graag zillion appjes wil, niet kopen.
Watchfaces zijn er wel in gigantische hoeveelheden, maar ik gebruik er zelf 1. En wissel amper tot nooit eigenlijk.

Kortom, prima klok.

En mbt China, ik wens de chinees die mij trackt heel veel plezier met mijn data. En doe m vanaf hier de hartelijke groeten. Vooral de appjes van mn vrouw zullen m vast bekoren.
Als je met gevoelige corporate of journalistiek data werkt dien je überhaupt geen smartwatch of smartphone te gebruiken, tenzij je een crypto phone hebt met eigen servers.

[Reactie gewijzigd door DIKKEHENK op 2 november 2024 09:59]

Hier de Gt 2 Pro. Die heb ik als sinds de coronatijd en gebruik die nog steeds. De hartslag kan ik in de sportschool mooi vergelijken met de daar aanwezige apparaten en registreer geen verschillen.
De batterijduur is van 14 dagen naar 12 dagen gegaan, maar verder geen problemen. Integratie van android is voor mij geen hot item, als ik muziek afspeel met spotify, kan ik met het horloge makkelijk naar een volgend nummer in de playlist gaan. Ook telefoon aannemen op de fiets is handig, ik hoef dan niet m'n mobieltje uit de broekzak te graaien en te laat zijn met het opnemen, of te skippen. Laat staan als ik ook nog een regenbroek aan heb. Ik heb ik het begin een paar keer fietsroutes en looproutes met de GPS geprobeerd, en dat ging toen wel okee.

Voor de twijfelaars die twijfen tussen de gewone en de Pro versie, kies altijd voor de Pro. De kast is lekker licht, de onderzijde is superglad en makkelijk schoon te houden en niet allergies.
Ten alle tijden de Pro versie vanwege het saffier glas :)
En zelfs die heeft er een irritant krasje op zitten. |:(
Ik heb nog een oude GT. Doet ook een week op een accu. Het grote voordeel is dat je ook je slaap kan monitoren. Ja dat kunnen de anderen ook, maar die liggen meestal op de lader omdat de accu een dag meegaat.

Voor sporten is mijn GT onnauwkeurig. Daarvoor heb ik een Polar borstband. Die registreert veel beter en als je op een Techogym apparaat stapt ziet het fitnessapparaat de Polar ook meteen.
Wat ik graag eens zou willen weten is, hoeveel Tweakers zelf al een smartwatch hebben gehad, waarvan het schermpje uiteindelijk de geest gaf? Zelf heb ik dit al meegemaakt met een GT2 Pro van Huawei en nadat ik hierover ging zoeken, kwam ik op forums vele klachten tegen over schermpjes die kapot gingen. Dit was niet eens merkgebonden. Daarom wilde ik niet nog eens zoveel geld uitgeven en heb ik een analoog horloge gekocht.
Ik heb een Galaxy watch 3 die al geruime tijd meegaat. Alles werkt nog goed.
Meerdere smartwatches van Huawei hier in huis oudste is 3 jaar oud en geen van die problemen heeft.
Worden dagelijks gedragen.

Maar ik heb geen fysiek werk ofzo, maar hou ze wel om bij klussen enzo.
Op de verfspetters op de polsband na voelt het alsof mijn GT2 Pro nog net zo goed werkt als dag 1. Het ding is wel eens op de tegels gekletterd maar zelfs toen bleef het scherm in orde.

Zwemmen, rennen, zweten, klussen, tot nog toe heeft het apparaat alles doorstaan.

[Reactie gewijzigd door IamGrimm op 4 november 2024 10:06]

Hoewel ik het een mooi ding vind zou ik hem nooit kopen. Heb alweer 4 jaar een Garmin en hoewel deze 2x zo duur was heb ik nog steeds en werkend horloge met een accu die nog steeds een week mee gaat en ook alle apps nog steeds kan draaien. Ik heb dan geen oled maar wel kleur einkt. Alle voor mij belangrijke zaken heb ik zoals een goede hartslagmeter, tracker voor al mijn sport, bediening van berichten en spotify tot slot nog navigatie ook via Google maps op telefoon.
De prijs meer dan waard want mijn ervaring met andere horloges en bandjes zoals die van samsung, fitbit en zelfs MS deden het maar een jaartje. Heb verder geen aandelen in Garmin helaas 😀 maar denk goed na wat je wilt en ermee wilt doen. Oja en vergeet China en de privacy niet, waar ik eerst niet zo gang was voor de intenties van China ben ik dat nu wel na het luisteren van diverse podcasts. Kleine aanvulling/wijziging, nieuwe garmin modellen hebben inmiddels ook OLED displays en gaan 10 dagen mee lees ik net.

[Reactie gewijzigd door Mathieu2022 op 2 november 2024 13:06]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.