De Acer Chromebook Spin 513 heeft wat weg van de budget-Windows-laptops die het merk verkoopt, maar de behuizing lijkt geen een-op-eenkopie van een bestaand model. Het apparaat heeft een eenvoudige, zilvergrijze vormgeving die in de verte wat aan een MacBook Air doet denken. De zijkanten hebben de voor Acer typische overgang tussen een vlak gedeelte aan de achterkant, dat de poorten bevat, en een afgerond deel aan de voorkant. De laptop ziet er zo nog slanker uit dan hij al is. Met 1,13kg is het de lichtste Chromebook in deze round-up en met 1,72cm is hij ook het dunst.
De achterkant van de schermklep van de Chromebook Spin 513 is gemaakt van aluminium, met een glimmend randje om de luxere materiaalkeuze te benadrukken. De basis is geheel van plastic en daarmee zeker niet zo stevig als de aluminium unibodylaptop die Acer lijkt te willen imiteren. De behuizing geeft als geheel minder mee dan de andere Chromebooks als we hem met beide handen proberen te verdraaien, maar het gedeelte met de toetsen veert makkelijk mee in het midden. Ook de dunne schermklep geeft ondanks het gebruik van metaal meer mee dan bij de concurrentie.
Doordat de basis vrij licht is en de schermklep met zijn constructie van glas en aluminium relatief zwaar is, kun je het scharnier, net als bij de laptop van HP, niet met één hand openen. Je moet de onderkant tegenhouden om te voorkomen dat hij mee omhoogkomt. Acer heeft een uitsparing toegevoegd aan de voorkant, zodat je je vinger goed tussen de twee delen krijgt. Klap je het systeem verder open, dan rust de behuizing aan de achterkant op twee piepkleine nokjes aan de achterkant van de schermklep, waardoor de Chromebook Spin 513 makkelijk heen en weer schuift over de tafel. Omdat de passief gekoelde laptop geen lucht hoeft aan te zuigen vanaf de onderkant, begrijpen we niet waarom Acer voor die constructie heeft gekozen. Bij het omklappen naar tabletstand blijkt het scharnier te slap om het scherm en toetsenbord goed bij elkaar te houden, waardoor de twee delen bij de minste of geringste verticale beweging van elkaar loskomen en gaan klepperen. Dat voelt niet hoogwaardig aan. We zouden ook beducht zijn voor krassen op de behuizing als je de Chromebook Spin 513 omgekeerd neerlegt op de tafel, want de rubbertjes rondom het toetsenbord zijn erg klein.
De Chromebook Spin 513 heeft een prima werkomgeving. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting en grote, platte keycaps met een duidelijke aanslag en, zeker gelet op de relatief geringe dikte, ruim voldoende travel. De bottom-out is door de flexibele behuizing wat slap, maar tikken klinkt wat mooier gedempt dan op de andere twee Chromebooks, vooral in vergelijking met die van Samsung. Het touchpad is relatief groot en net als het scherm bedekt met een laagje Gorilla Glas, wat fijner aanvoelt dan een plastic exemplaar. Net als op de andere drie Chromebooks is er geen vingerafdrukscanner aanwezig en met de webcam weet Acer zich ook niet te onderscheiden. Die heeft dezelfde 720p-resolutie als op de andere apparaten en een vergelijkbaar matige beeldkwaliteit.
Tot de aansluitingen op de Chromebook Spin 513 behoren twee USB-C-poorten: een aan elke kant. Beide poorten ondersteunen dezelfde doorvoersnelheid van 5Gbit/s, het opladen van de laptop en het aansluiten van beeldschermen. Vanwege de Arm-soc kun je maximaal één externe monitor gebruiken, waarbij 4k-beeldschermen werken op een weinig vloeiende 30Hz; voor 60Hz moet je terugschakelen naar 2560x1440. Rechts zitten verder nog de aan-uitknop met ingebouwde led en een tuimelknop voor het volume, links vind je een 5Gbit/s-USB-A-poort en een 3,5mm-koptelefoonpoort. Een koptelefoon of headset gebruiken met de Chromebook Spin 513 is aan te raden, want de klank van de ingebouwde speakers is bedroevend slecht en hard gaat het geluid ook al niet. In tegenstelling tot de andere twee Chromebooks heeft het model van Acer geen microSD-kaartlezer. Dat is zeker jammer gelet op de geringe hoeveelheid ingebouwde opslag.