Deze laptop gekregen om te gebruiken op school. Was dik in de aanbieding, anders had ik wel een goedkoper model.
Verpakking
De laptop is goed verpakt, het is misschien wel vrij minimalistisch hoeveel er in de doos zit en hoe de laptop is verpakt, maar het is goed genoeg.
De laptop is verpakt op een manier die erg gewoon is voor Samsung, in een beschermende zak (net als bij Samsung telefoons) en dat in een (ongeverfde) kartonnen doos met de nodige accessoires die precies groot genoeg is.
Bouwkwaliteit, toetsenbord / touchpad en beeldscherm
De laptop is gemaakt van een materiaal dat niet plastic aanvoelt, al vind ik het jammer dat de laptop onderaan bij de touchpad erg makkelijk te torderen valt.
Als je te hard op de onderste helft drukt, dan buigt het daar mee.
Het toetsenbord voelt goed aan, de toetsen drukken niet heel ver in en drukken erg makkelijk in.
De touchpad voelt ook goed aan, alleen vind ik het jammer dat deze niet herkent wanneer je met bijv. je handpalm erop zit.
Het beeldscherm is glanzend, dus spiegeling is wel erg snel een probleem.
Het ziet er verder wel mooi uit, de kleuren zijn mooi en het beeld is scherp, al vind ik het jammer dat het alleen 60HZ is.
Performance
De performance is wel echt waar deze Chromebook op zijn snoetert valt, ik merk al snel haperingen als ik alleen maar in Chrome bezig ben, wat ik erg jammer vind, helemaal gezien dat het hele doel is van een Chromebook.
In Android applicaties draaien is deze Chromebook nou ook niet al te snel, mijn Galaxy A25 verlsaat deze Chromebook met gemak bijvoorbeeld:
https://browser.geekbench.../6374566?baseline=6374750 .
Linux applicaties in Crostini draaien is helemaal af te raden, FireFox gebaseerde browsers haperen en crashen best snel, media bestanden afspelen is gewoon te traag en de LibreOffice suite crasht te vaak en is anders gewoon traag.
Voor software ontwikkeling kan Crostini nog worden gebruikt, mits je programma's maakt van een paar kilobyte groot welbegrepen.
Software
Deze Chromebook komt - nouja - met ChromeOS (spreekt voor zich denk?).
Chromeos is handig voor gebruik op school mocht er het dan alleen nodig zijn om te internetten.
ChromeOS is ook best beperkt naar mijn idee.
Met developer mode kwam ik niet veel verder, want dat raakt steeds corrupt na opnieuw opstarten
Want veel meer dan internetten is niet aan te raden in ChromeOS omdat verdere software-ondersteuning vrij beperkt is, al wordt dit wel steeds beter.
Gamen heb ik niet geprobeerd, want dat boeit mij niet zoveel.
Deze laptop krijgt tot juni 2031 automatische software- en beveiligingsupdates, aldus de instellingen.
En tegen die tijd heb ik wel een fatsoenlijke laptop dus daar heb ik niet veel aan

Aanrader?
Ik twijfel of ik deze Chromebook kan aanraden, want hoewel hij qua bouwkwaliteit voldoet, en hij een mooi scherm heeft, valt de performance wel tegen.
Dus mocht de laptop ooit nog een flinke prijsdaling ondergaan of een flinke korting, dan is hij het waard, mits je er alleen gewoon internetwerk op wilt doen.