Doordat SimCity tegenviel zette Paradox Entertainment de deur open voor een 'SimCity-achtige' game, en dat werd Cities: Skylines. De game lijkt inderdaad in veel op de simulatiegame van EA, maar op diverse punten wint Cities de strijd. Spelers hebben veel meer vrijheid, meer opties en daardoor uiteindelijk meer plezier in het opbouwen van een stad. De game kampt wel met wat kleine slordigheidsfoutjes, zowel grafisch als in de AI, en ook was iets meer uitdaging welkom geweest, vooral omdat het speltempo in de loop van de ontwikkeling van je stad wat wegzakt. Toch is dit een game die zich leent voor vele uren spelplezier, mede dankzij de community, die dankzij de editor en Steamworks eenvoudig voor een stroom nieuwe onderdelen voor je steden kan zorgen. Lees verder »
Eindelijk weer een goede citybuilder waar ik met smart op gewacht heb.
De naam zou alleen eigenlijk anders moeten zijn, namenlijk Cities, there's a mod for that !, skylines.
Nu met Must have mod list !!
Pluspunten
Mods.
Grote Community.
Zelf eindeloos uitdagingen bedenken.
Geen quests of in de weg lopend verhaal.
Blijft leuk ook na 605 uur spelen.
Belofte van gratis DLC, van daadwerkelijk nieuwe en niet slechts achtergehouden content.
Minpunten
AI mag wat opgepoetst worden.
Voor sommige mensen schijnbaar lastig om zelf vermaak te zoeken binnen het spel.
Muziek wordt erg snel saai en verdere audio effecten zijn erg miniem.
menutjes uitgaan gaat niet altijd fijn via esc, al is dit wel al verbeterd.
Superieure stad bouw sim, waarbij SimCity5 echt wordt weggevaagd, op zoveel vlakken.
De community anno 2019 is enorm en Paradox heeft de game gigantisch uitgebreid.
Ik heb heel lang aan een stad gewerkt en deze meerde malen gesaved, maar uit het niets is deze save verdwenen en ben ik al die tijd die ik in het spel gestoken had, kwijt.
Dit is helemaal niet leuk en zou niet mogen gebeuren.
Nou... ik kan er ook niet veel over zeggen. De besturing lijkt meer dan 10 jaar oud. Er wordt geen doel gesteld en je wordt losgelaten op een gedrocht van een game. Ik heb hem weer verwijderd, jammer van de tijd en schijfruimte.
Pluspunten
Gratis
?
?
Minpunten
Speluitleg - wat is het doel?
Graphics - niet echt belangrijk maar toch
Muziek (en geluidseffecten in het algemeen) zijn dramatisch
In de sale voor €10,- gekocht, en het is een prima port. Er zijn wat performance issues, maar die komen vooral in de drukke gebieden voor. Een zeer speelbare versie van Cities Skylines, met goed genoege graphics, en bovendien overal te spelen.
Na dit spel gekocht te hebben, heb ik het niet lang gespeeld. Op mijn steam heb ik nog geen 10 uur staan voor dit spel. Hoewel het een goed spel is, maakt het verkeer het spel lastig. Wel een zeer goede game. Voor fans van het genre aan te raden.
Dit is een van de betere steden sims die er op dit moment beschikbaar zijn. Deze sim is duidelijk op Simcity 4, Verder is het overduidelijk dat ze leentje buur hebben gespeeld bij Cities in Motion
Erg goede game wat niet eens zo duur is (22 euro op steam) en wat uren aan spel plezier kan opleveren. Komen regelmatig patches uit en via de steam workshop zijn er duizenden mods beschikbaar. Hou je van city builders, dan is dit een aanrader!
Pluspunten
Gameplay
Besturing
Graphics
Aanleg wegen in het begin hebben (grote) invloed op later
Geweldige game. Ik heb een potato laptop en hij runt het wel, maar niet zo snel. Voor de rest een must buy als je van steden bouwen houdt! Koop het in Steam Summer Sale!
In eerste instantie een geweldig spel maar na een paar uur spelen heb je het trucje wel door. Het geld stroomt binnen, je stampt een stad uit de grond en klaar ... weinig uitdagend helaas.
Leuke game, maar er mist nog wel wat gameplay, in het moment tussen een 'middelmatige' en 'enorme' stad heb je niet heel veel te doen (behalve meer zones maken)
Ook vind ik het jammer dat er geen natuurrampen zijn dat was toch altijd een van de leukste dingen van SimCity
Pluspunten
Echte city sim
Veel vrijheid om te bouwen wat je leuk vind
Nette prijs
Steam Workshop staat propvol gratis content
Minpunten
Had iets meer gameplay mogen hebben, hoewel de vraag is of dat voor deze prijs kan
Geen natuurrampen (behalve met veel moeite zelf een mini tsunami maken)
Cities Skylines is een goed doordachte citybuilder met een gemakkelijke leercurve, die ook gamers anders dan die-hard cityplanners zal aanspreken. Lees: je vriendin vindt het ook leuk. Het draait als een trein op ook oudere gamesystemen (8GB ram is wel aanbevolen voor de grotere steden).
Pluspunten
Grafisch zeer indrukwekkend
Uitstekend doordacht geprogrammeerd met erg veel details
Gemakkelijke leercurve
Leuke gameplay en intuitieve interface
Realistisch zonder vervelend of te complex te worden
Ontworpen voor mods: nu al duizenden addons zoals gamemodi, custom gebouwen, etc etc etc.
Kleine gamestudio (op dit moment 9 man!) uit Finland met een sterk gevoel voor communities (ze joinen livestreams etc)
Minpunten
Replayability lijkt mij laag: wat te doen na je eerste grote stad? Nog een, maar waarom zou je?
Je eerste woonwijk zal je met plezier en zorgvuldig craften, latere wijken stamp je uit de grond en dan wordt het wat eentonig
Het had ook 'Roads: Traffic' kunnen heten, want daar ligt de grootste (enige?) uitdaging in het spel