Cookies op Tweakers

Tweakers is onderdeel van DPG Media en maakt gebruik van cookies, JavaScript en vergelijkbare technologie om je onder andere een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kan Tweakers hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Cookies accepteren' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt? Bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Door Wout Funnekotter - Hoofdredacteur 29 augustus 2015

OnePlus 2: grote beloftes deels ingelost

Met de OnePlus 2 probeert OnePlus de succesvolle OnePlus One te evenaren. Dat is slechts voor een deel gelukt. De Chinese fabrikant heeft opnieuw een keurig gebouwde 5,5"-telefoon afgeleverd, met een prima scherm, een vlotte werking, fijne software en een degelijke camera. Leuke toevoegingen zijn de optie om twee simkaarten te plaatsen, een extra knop voor geluidsprofielen en een vingerafdrukscanner. Die laatste werkt redelijk, maar hapert ook wel eens, wat kan storen. Verdere minpunten zijn de accuduur, die minder is dan bij zijn voorganger, de usb-c-poort, waardoor je altijd een specifieke lader bij je moet hebben, het ontbreken van nfc en het feit dat de telefoon alleen te koop is via een verlotingssysteem. Lees verder »

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 4
Score: 5
14
Score: 4
13
Score: 3
3
Score: 2
1
Score: 1
2
Er zijn nog geen gebruikersreviews van deze uitvoering, bekijk hieronder de reviews van de andere uitvoeringen.
+3
AnonymousWP 8 november 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Sinds vrijdag avond (6-11-2015) deze telefoon in gebruik. Tot nu toe bevalt deze telefoon me erg goed moet ik zeggen. Een erg goede en snelle telefoon voor een zeer mooie prijs. Hier en daar nog wel wat verbeterpunten wat betreft software. Gelukkig kan dit met behulp van software-updates verholpen worden.

Pluspunten

  • Snel (komt mede door de Snapdragon 810 en de 4GB RAM)
  • Bijna stock Android (dus geen meegeleverde meuk)
  • Goede speaker
  • Accuduur (zie verdere review over de accuduur)
  • Standaard geleverd met Android 5.1.1
  • Vingerafdrukscanner
  • Camera maakt mooie foto's
  • USB-C

Minpunten

  • Geen NFC (alhoewel ik toch niet van plan was dit te gebruiken)
  • Wordt warm onder zware belasting (zie inhoudsopgave waar ik er over vertel)
  • Scherm had wel wat kleiner gemogen (alhoewel ik dit niet heel erg vind)
  • Geen quickcharge
  • OxygenOS is nog in baby-fase. Dus af en toe wat vervelende bugs

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

+1
ThijsvanOrsouw 3 april 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

De OnePlus 2 is een telefoon waarvan iedereen op het begin dacht dat het een geweldige smartphone zou worden voor een lage prijs. Maar toen de telefoon uit kwam waren toch veel mensen negatief. Toch heb ik een OnePlus 2 aangeschaft. De review kun je zien als je onderaan klikt.

Pluspunten

  • Heel snel
  • Wordt niet snel warm
  • Goed scherm
  • Mooi design
  • Snelle vingerafdrukscanner
  • Ongelooflijk lage prijs
  • Zeer goede camera
  • Alert slider

Minpunten

  • Geen Quickcharge

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

+1
geertberkers 23 oktober 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Ik heb de OnePlus 2 besteld op 20 augusttus, dat houd in dat ik hem nu ongeveer 2 maanden in gebruik heb. Ik vind het echt een verbetering van mijn OnePlus One. Voornamelijk de vingerafdruk scanner, maar er zijn wel een paar kleine software puntjes die ik mis.

Pluspunten

  • Rooten met garantie
  • Vingerafdrukscanner
  • USB Type C
  • Forum Community
  • OxygenOS
  • Camera
  • Alert Slider

Minpunten

  • NFC
  • Invites
  • Customer Support

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Beeldkwaliteit opname Score: 5
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

+1
Sidell 14 oktober 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Ik ben van de One plus one overgestapt op de One plus 2, dit vanwege de dual sim mogelijkheid. Ik was altijd zeer tevreden over de OPO, dit kan ik niet zeggen over zijn opvolger.

Pluspunten

  • Design
  • Dual sim
  • Snelheid

Minpunten

  • Oxygen OS / veel software fouten
  • Dual sim instelmogelijkheden
  • Accu duur

Eindoordeel

Score: 3Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 2
Featureset Score: 3
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 3
Scherm Score: 4

+1
ComTech 5 oktober 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Mooie telefoon voelt premium aan maar gelukkig geen premiumprijs Als vervanger voor mijn Samsung Galaxy S6 zeker geen tegenvaller.

Pluspunten

  • Prijs/kwaliteit
  • 64Gb opslag
  • Helder mooi Scherm
  • Vingerafdrukscanner werkt goed
  • Camera maakt mooie foto's
  • USB-C is toch wel handig.

Minpunten

  • Verkrijgbaarheid
  • camera bij minder licht
  • Geen snelladen en draadloos laden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 3
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 5
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5

0
maikka39 21 januari 2018 Product gekocht

OnePlus 2 64GB Zwart

Uitstekende telefoon voor een prima prijs. Lekker snel, geen last van happeringen en een goed scherm met een vingerafdrukscanner er onder.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Goed scherm
  • Goede accuduur
  • USB-C
  • Fingerprint scanner
  • Alert slider aan de zijkant
  • Goede camera
  • Dual-SIM

Minpunten

  • Geen NFC
  • Tijd probleem gehad met de fingerprint scanner
  • Geen SD-kaart
  • Oplaad tijd

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 4
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

0
Jelmer505 1 december 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Overstappen van een HTC one m9 naar een One Plus 2. 1 maand geleden ben in overgestapt van mij HTC m9 naar een One Plus 2(Had toch een invite gekregen). Wat vind ik nou echt verbeterd en wat is nou slechter geworden.

Pluspunten

  • 5,5 inch
  • Fingerprint scanner

Minpunten

  • Front camera

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 2
Design Score: 3
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4

0
TheBouwman 8 november 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Geweldige toestel. Iets aan de grote kant kant maar nog wel te doen. De vingerscanner werkt perfect en perfecte bouwkwaliteit.

Pluspunten

  • Snel
  • Vingerscanner
  • Behuizen

Minpunten

  • Software nog niet perfect
  • Aan de grote kant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 5

0
Freek Willem 10 oktober 2015 Product gekocht

OnePlus 2 64GB Zwart

Mooi toestel, de opvolger van mijn OnePlus One. Of het de €100,- meer waard is betwijfel ik. Vingerafdrukscanner is erg handig, maar er zit helaas geen NFC op. Hij werkt net als de OnePlus One erg goed en is snel.

Pluspunten

  • Zeer goede camera
  • Voelt aan als een "flagship"
  • Makkelijke sim tray
  • Dual sim
  • Slider voor stil modus
  • Goed geluid
  • USB-C
  • Vingerafdrukscanner

Minpunten

  • €100,- duurder tov de One
  • Benut nog niet alle functies van USB-C
  • Geluid op z'n zachtste is al redelijk luid
  • Kleine software foutjes welke toch wel storend zijn
  • Geen CM wat betekent, minder functies
  • Camera redelijk laag gepositioneerd op de achterkant

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 5
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 4

coolykoen 2 november 2017 Product gekocht

OnePlus 2 64GB Zwart

Snel gestart en vloeiend in gebruik. Top telefoon, mits je de camera niet zo belangrijk vind.

Pluspunten

  • Snel
  • Mooi scherm
  • Prestaties

Minpunten

  • Foto en video kwaliteit zijn aan lage kant.

Eindoordeel

Score: 4
JDierssen 29 september 2017 Product gekocht

OnePlus 2 64GB Zwart

Goede telefoon voor een lage prijs. grotens deels heel erg high-end

Pluspunten

  • Camera
  • Scherm
  • Usb-c
  • Snapdragon 810
  • Speakers

Minpunten

  • Geen NFC
  • Accuduur gaat snel achteruit
  • Usb-c is nog niet de standaard

Eindoordeel

Score: 4
ImNotnoa 11 augustus 2017 Product gekocht

OnePlus 2 64GB Zwart

De opvolger van de bekende OnePlus One, helaas niet zo goed als zijn voorganger en ook minder goed dan zijn opvolger maar de prijs zeker waard

Pluspunten

  • Snelheid
  • Hoeveelheid RAM
  • Bouwkwaliteit
  • Redelijke grote accu

Minpunten

  • Softwareondersteuning vanuit OnePlus

Eindoordeel

Score: 4
timsmid 8 januari 2017

OnePlus 2 64GB Zwart

De OnePlus 2 voldoet zeker aan mijn verwachtingen! de mobiel is erg snel, werkt goed en je hebt een heleboel opties in de instellingen om de mobiel te personaliseren. verder heeft deze mobiel een prijs-kwaliteit verhouding waar ik persoonlijk erg mee tevreden ben, je krijgt echt waar voor je geld.

Pluspunten

  • Laad snel op
  • Erg snel
  • Goede camera
  • Goeie kwaliteit voor een lage prijs

Minpunten

  • Vingerscan kan haperen
  • Voedingskabel valt makkelijker uit na een jaar gebruik

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 4
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 4
Bereik Score: 3
Accuduur Score: 4
Gebruiksgemak Score: 4
Scherm Score: 5
arjonnn 2 november 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Geen grote nadelen, behalve de accuduur vind ik persoonlijk. De USB-C aansluiting is niet echt praktisch, in combinatie met matige accuduur. Het volume knopje werkt fijn, helaas is de volume regeling niet ideaal (3 kanalen) Conclusie: wat je krijgt voor deze prijs is meer dan prima!

Pluspunten

  • Prijs / Kwaliteit
  • Support One Plus
  • Oxygen OS
  • Opslag

Minpunten

  • Accuduur
  • USB-C
  • Volumeregeling
  • 5,5 inch

Eindoordeel

Score: 4
MrGForce1888 11 juli 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Wat een goed apparaat zeg, wow. Ik ben eind vorig jaar overgestapt van een iPhone 4s naar deze telefoon en woorden kunnen niet omschrijven wat een opluchting dit is. Bevrijd van de apple ketens.

Pluspunten

  • Prijs
  • Rekenkracht
  • Schermresolutie is niet overbodig hoog of comprimerend laag.

Minpunten

  • VR is wat minder door de 1080p resolutie
  • Geen NFC voor o.a. AndroidPay, maar dat is vaak niet nodig met een up-to-date bankpasje

Eindoordeel

Score: 5
Peetuurs 7 juli 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Toen ik dit toestel zag, was ik direct verlieft op de bouwstructuur en nu nog altijd. Dit is een toestel dat nu voor €319 te koop staat. Of dit te veel is moet je maar zelf uitmaken maar voor mij is dit voor de prijs een toptoestel!

Pluspunten

  • Fingerprint sensor of vingerafdfuk sensor
  • Mooi 1080p Full HD scherm
  • Snelle processor
  • 4GB ram: snel multitasken
  • Luidspreker

Minpunten

  • De accuduur kon wat langer maar is goed genoeg

Eindoordeel

Score: 5
Hemical 10 juni 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Erg tevreden met mijn nieuwe OnePlus 2. Hij werkt snel, heeft een goede kwaliteit scherm en maakt redelijke foto's. Enige minpunt vind ik toch wel de accuduur. Bij gemiddeld gebruik zit hij na een dag al op 30-40%.

Pluspunten

  • Relatief goedkoop.
  • Erg snel.
  • Kale Android.

Minpunten

  • Accuduur.

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Prijs Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Beeldkwaliteit opname Score: 3
Design Score: 4
Bouwkwaliteit Score: 5
Bereik Score: 5
Accuduur Score: 3
Gebruiksgemak Score: 5
Scherm Score: 4
DemienD 2 juni 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Dit is een geweldig product. Hij is robuust, snel en makkelijk in gebruik. Het mooie grote scherm is even wennen wanneer je overstapt vanaf een 4" scherm maar dankzij het Google toetsenbord, ook in één hand, goed te gebruiken. De sandstone back biedt goede grip, en ziet er mooi uit.

Pluspunten

  • Hoge kwaliteit
  • Prijs kwaliteit verhouding
  • Kwaliteit fotos

Minpunten

  • USB-C connector

Eindoordeel

Score: 5
weereenaccount 13 maart 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Redelijk telefoon. Helaas hebben ze een accessiore geleverd voor de X en wordt retour geweigerd omdat doos geopend is. Niet dat je het eerder kon zien. Wees dus op je hoede, bedrijf doet niet aan customer service. Bestelproces is ook zeer moeizaam (meerdere server errors gehad).

Pluspunten

  • groot scherm
  • Geluid
  • usb c
  • dual sim

Minpunten

  • batterij
  • bestellen
  • ondersteuning

Eindoordeel

Score: 3
Master060298 23 januari 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Een goede prijs voor een toptelefoon als deze, aan te raden als je niet de hoofdprijs wil betalen en toch een telefoon wil die in de buurt komt van de duurste en beste telefoons.

Pluspunten

  • Snel
  • Camera
  • Mooie behuizing
  • Scherm
  • 'Gestures'
  • Vingerscan werkt foutloos

Minpunten

  • Accessoires niet wijd beschikbaar
  • Batterij niet uitneembaar

Eindoordeel

Score: 4
DidierSmet 9 januari 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Bluetooh connectie met carkit werkt niet. Roaming was uitgeschakeld maar door een software fout zijn er toch enkele MB geroamed. Sinds update naar Oxygen 2.2.0 moet ik dagelijks herstarten omdat de telefoon vastloopt. One plus Support is matig.

Pluspunten

  • Twee simkaarten
  • Vingerafdruk sensor
  • USB C

Minpunten

  • Roaming
  • Bluetooth
  • Geen NFC
  • Customer support
  • Oxygen OS

Eindoordeel

Score: 1
exelletor 1 januari 2016

OnePlus 2 64GB Zwart

Van de buitenkant een leuk toestel, alleen software verpest alles. Bellen en surfen gaat vlot en zonder problemen, maar als je geavanceerde taken wil uitvoeren, dan kom je bug na bug na bug tegen. Op OnePlus fora zijn veel gebruikers te vinden die vergelijkbare problemen ondervinden...

Pluspunten

  • Ontwerp en Bouwkwaliteit
  • Goede CPU & 4GB werkgeheuger
  • 64GB opslag

Minpunten

  • Beperkt tokomstproof (geen NFC, microSD etc.)
  • Accuduur
  • Oxygen OS
  • Problemen met Android Auto en Bluetooth verbinding met de auto (ligt aan 1+2)

Eindoordeel

Score: 2
distroyer117 22 december 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

geweldige telefoon met een gemiddelde accuduur en geweldige prestaties. USB-c laadt snel maar is nog erg nieuw en dus slecht verkrijgbaar. alhoewel 64GB meer dan genoeg plaats is, is het jammer dat er geen sd-kaart in kan.

Pluspunten

  • USB-c is erg handig en laadt snel
  • vingerscanner werkt uitstekend
  • ondersteund 2 sim kaarten
  • OxygenOS is een perfecte aanvulling op android
  • perfecte grote
  • handige audio tuner

Minpunten

  • geen nfc
  • USB-c is slecht verkrijgbaar
  • geen plaats voor een sd-kaart
  • alleen via invite verkijgbaar

Eindoordeel

Score: 4
Guzanni 9 december 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Nadat ik een jaar lang een geroot Galaxy S2 met Cyanogenmod heb gebruikt, daarna de Nexus 4 en 5, heb ik de overstap gewaagd naar de iPhone 6. Blij dat ik nu weer terug ben bij Android!

Pluspunten

  • Mooi en groot 5.5 inch scherm
  • Accuduur (5 uur screen-on-time)
  • Lekker snel
  • Stock Android experience
  • Mooi, stevig en premium uiterlijk
  • Vingerafdrukscanner werkt snel (sneller dan mijn iPhone 6 deed)
  • Multi-tasken geweldig dankzij 4 GB ram

Minpunten

  • Mijn gesprekken vielen binnen een minuut weg, opgelost door sim in tray 2 te stoppen
  • Ik kreeg uit het niets force-close van mijn launcher (zowel Nova als OP launcher) moest factory reset doen
  • Front-camera niet gecentreerd, moet toestel schuin houden om mezelf centraal in beeld te krijgen
  • Camera-app niet heel goed, maar kan beter worden door software updates
  • Vingerafdrukscanner werkt niet 100% van de gevallen, maar zeker wel meer dan 90%. iPhone 6 heeft hem élke keer gepakt
  • Volume-regeling niet optimaal, beltoon, multimediavolume en notificaties gekoppeld (op te lossen door software-update)

Eindoordeel

Score: 5
KDubbink 9 november 2015

OnePlus 2 64GB Zwart

Ik heb de OPT ongeveer anderhalf maand in gebruik gehad, maar viel me toch aardig tegen. Vooral na alle opgeroepen verwachtingen. Desalniettemin is de prijs/kwaliteit verhouding wel goed, alleen gewoon geen flagshipkiller voor mij.

Pluspunten

  • Bouwkwaliteit
  • Processor, het viel mij toch mee.
  • Prijs/kwaliteit
  • Prima camera
  • Alert-slider

Minpunten

  • Accuduur
  • Oxygen heeft nog wel de nodige fouten
  • Vingerafdrukscanner hapert of duurt vrij lang
  • Geen NFC
  • USB-C

Eindoordeel

Score: 3
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een OnePlus 2 16GB Zwart?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPad Pro (2021) 11" Wi-Fi, 8GB ram Microsoft Xbox Series X LG CX Google Pixel 5a 5G Sony XH90 / XH92 Samsung Galaxy S21 5G Sony PlayStation 5 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2021 Hosting door True