Gemiddelde gebruikersscore
De NH-D9L is een compacte CPU-koeler van Noctua. Voor zijn vormfactor levert de CPU-koeler redelijke prestaties. De NH-D9L is een elegante keuze voor een Mini-ITX of HTPC-build.
Typisch Noctua: alles tip-top in orde en met een stevige prijs die door de geboden kwaliteit zeker begrijpelijk wordt. De U9S en D9L zijn krachtige en goed presterende koelers wanneer ruimte in je behuizing beperkt is, maar als je ruimte hebt voor grotere modellen doe je daar verstandiger aan.
De Noctua NH-D9L is het compacte broertje van de Noctuas die ik eerder heb getest. In deze review heb ik gekeken naar het koelvermogen van deze koeler in vergelijking met die van de U9S, D15, en U14S.
goed verpakt met (bijna) alle mounting opties die je maar zou kunnen bedenken in de afgelopen 10 jaar. Met de NH-D9L hoor ik nu de processor koeler niet meer (draait nu maximaal op 40%, cpu blijft nog steeds
Top koelertje, houdt mijn I3 8350K op 80 graden @ 4,8Ghz op 1,31 volt in een 3U behuizing zonder outtake fan.
De NH-D9L is weer een voorbeeld van Noctua's vakmanschap en een ideaal towertje voor compacte pc's om je i5 of i7 te koelen. De reviews doen de prestaties echter rooskleuriger overkomen dan in realiteit. Voor de i5-6600K biedt de NH-D9L nauwelijks overclockpotentieel. Voor 50 euro had ik betere prestaties verwacht.
Vrij compact en stevig kwaliteit met top class ventialtor maar toch luidruchtig onder load en in een mini-itx raakt de case snel warm. Zelf heb ik een rajintek metis classis.