€ 104,60 bij Proshop.nl

Review door de redactie

Door Jelle Stuip en Willem de Moor 25 september 2015

Matx-behuizingen: kleine kastjes met grote prestaties

Fractal Design heeft een highend matx-behuizing met hoge prijs en dito aspiraties uitgebracht. De bouwkwaliteit, het inbouwgemak en de afwerking zijn allemaal dik in orde, maar de prestaties vallen wat tegen. Onze componenten blijven, ondanks voldoende ventilators en de daarmee gepaard gaande geluidsproductie, warmer dan in goedkopere behuizingen van de concurrentie. Lees verder »

Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikersscore 4,4 4.5 van 5 sterren
5 van 5 sterren
4 van 5 sterren
3 van 5 sterren
2 van 5 sterren
1 van 5 sterren

Dit is mijn 2e review op T.net, en de eerste behuizing die ik review. Feedback wordt erg op prijs gesteld. Voor een upgrade van mijn NAS/Thuisserver was ik op zoek naar een nieuwe behuizing. In eerste instantie was het systeem ingebouwd in een Fractal Design Node 304, maar wegens schijfruimtetekort was een upgrade voor mij noodzakelijk. Die configuratie was gebaseerd op een ITX bord, maar een upgrade naar een grotere form factor lag voor de hand. Ook qua snelheid was ik toe aan wat meer processorkracht, dus daarmee ben ik gelijk gaan samenstellen voor een wat krachtiger systeem. Na veel lezen en afwegen ben ik...

Pluspunten

• Strak design
  • Slimline DVD in de zijkant
  • Veel koelingsmogelijkheden
  • Stil
  • Slim ontwerp
  • Inzetbaar voor veel doeleinden
  • Compact

Minpunten

• Frame voelt zwak aan zonder panelen
  • Matige cable management
  • Diverse kabels gemarteld om in te pluggen / Lastig bereikbaar

17 september 2019 Rapporteer

Ruime case met veel koelmogelijkheden. Waterkoeling is geen probleem. De case is goed afgewerkt en voelt voelt solide aan.

Pluspunten

• Veel ruimte
  • Veel koel mogelijkheden
  • Goede bouwkwaliteit
  • Soort van fancontrol
  • Goede prijs

Minpunten

• Matige kabelmanagement

Product gekocht

Fractal Design Node 804

Ik had een beter koelende en ruimere kast nodig voor een van mijn BOINC boxen, en hij moest in mijn computerrek passen. Hierdoor kwam ik uit bij de Node 804. De standaard drie 120mm fans blijken niet genoeg (volgens een andere reviewer), dus kocht ik er drie 140mm fans bij en verwijderde ik de drive cages -de M.2 slots op de moderne moederborden zijn genoeg voor crunching. Die drive cages zitten alleen maar in de weg voor de airflow (je kan ze trouwens ook op de bodem plaatsen i.p.v. aan de bovenkant hangen, mocht je zoveel drives nodig hebben).
Eén 120mm exhaust fans werd 2e intake fan en werd voor de exhaust functie vervangen door een 140mm model, de andere twee 140mm fans gingen bovenin. De drie de 140mm fans werden aangesloten op de aanwezige fan-controller, de 120mm fans rechtstreeks op het moederbord.

Resultaat: een koel en relatief stil systeem.

Pluspunten

• Koelingsmogelijkheden
  • Bouwkwaliteit
  • Strakke looks

Minpunten

• Prijs
  • Geen ruimte voor hoge "big-air" koelers

31 maart 2022 Rapporteer
Product gekocht

Fractal Design Node 804

Mooie kast, iets groter dan ik zelf had verwacht obv plaatjes en specs. Valt toch anders uit als je hem ziet. Uitstekende airflow mogelijkheden en veel 3.5inch disk mogelijkheden. Het is wat dat betreft een ideale NAS behuizing als je de ruimte hebt.

Pluspunten

• Goede airflow mogelijkheden
  • 3x 120mm fan bijgeleverd
  • Dust filters
  • 2x 2.5 inch HDD ruitmte in de loze ruimte frontpanel
  • Kabel haakjes om kabels goed weg te kunnen werken

Minpunten

• Fans zijn geen pwm
  • Frontpanel aan zijkant ipv bovenop of voorkant
  • Platic plaat had ik liever niet gehad, gewoon zoals node 304 gemoeten
  • Toppanel voelt wat goedkoop aan omdat die plastic is en de metalen mesh flexed

25 augustus 2015 Rapporteer

Fractal Design Node 804

Mooi voorgegeven kast met veel ruimte voor de hardware. Wel een wat krappe ruimte tussen de HD's en de voeding voor de kabels. De 3 ingebouwde ventilatoren zijn lekker stil. dus een goede kast voor in de woonkamer.

Pluspunten

• Ruimte voor 8 HD's
  • Stille ventilatoren
  • Makkelijk hardware inbouwen

Minpunten

• Airflow in HD kamer kan beter denk ik
  • Mis een reset knop aan de zijkant

Heb jij ook een Fractal Design Node 804?