Reviews door gebruikers

1 van 5 sterren
Anoniem: 53610
15 augustus 2007

WD WD2000JB, 200GB

Heb ze meteen tot een raid-0 samengevoegd en heb nog geen problemen gehad. Ook de geluidsproductie en de warmte is niet bovenmatig. Gebruik de twee schijven voor dataopslag en voor dvd opnieuw encoderen. De schijven zijn niet de snelste die op dit moment verkrijgbaar zijn maar voldoen goed. Nu is de snelheid voor mij zowiezo niet zo'n probleem omdat ik ze tot een raid-0 heb samengevoegd over twee verschillende controllers. Dus met de snelheid zit het bij mij dan nogal gauw goed. Ik ben er in ieder geval zeer tevreden mee. Het beste compliment dat ik kan maken is dat ik op het punt sta om er nog twee van deze schijven bij te kopen. Mede omdat ze op dit moment erg goedkoop te krijgen zijn bij de winkel om de hoek.

Pluspunten

• Goede prijskwaliteit verhouding

Minpunten

• Snelheid is minder goed

Wolfboy
27 maart 2006

WD WD2000JB, 200GB

Wegens mijn goede ervaringen met WD heb ik ook voor deze set schijven WD genomen, en tot nu toe zeker zonder spijt.

De schijven werken inmiddels al ruim een jaar in een raid 5 (10 schijven) en raid 0 array (2 schijven) en hebben nog geen problemen gegeven.
Ook al zijn de schijven los niet zo verschrikkelijk snel merk je daar niet zoveel meer van in een raid array als deze.

Veel geluid maken de schijven ook niet, met alle schijven die in de computer zitten (13 op dit moment) hoor ik ze nog niet boven de ventilatoren van mijn cpu's uit (boxed opteron koelers)

Kortom, stabiele, stille schijven.

Pluspunten

• De schijven zijn stil en betrouwbaar.

Minpunten

• Geen snelheidswonder maar wel acceptabel.

Anoniem: 170288
7 maart 2006

WD WD2000JB, 200GB

Deze schijf had ik gekocht voor opslagcapaciteit. Ingebouwd in m'n webserver om eindelijk eens alle meuk bijelkaar te hebben staan. Was aanvankelijk tevreden als vervanging voor een 60 Gb IBM deskstar. Installatie verliep vlot en met een klein beetje aandringen kon het moederbord er mee overweg.
Probleem ontstond na een maand of 6. Het OS (W2K) kon na een klein upgrade niet meer met de schijf overweg. Na een aantal malen herhalen van een clean-install bleek er toch een probleem met de schijf. Met behulp van een oude 10Gb Maxtor kon ik het systeem weer in de lucht krijgen maar de eerste 10 Gb partitie van de schijf gebruik ik maar niet.
De disktools kunnen niet echt een probleem vinden. Helaas kan het bonnetje nergens meer vinden dus ruilen is een beetje moeilijk. Ik heb het vertrouwen een beetje verloren in deze schijf.
Daarnaast heb ik ook nog een 2e WD schijf van 40 Gb liggen die ook al niet meer te gebruiken is...

Pluspunten

• redelijk stil en weinig last van warmteontwikkeling

Minpunten

• betrouwbaarheid

2 van 5 sterren (Slecht)
dion_b
5 juni 2005

WD WD2000JB, 200GB

Goede all-round drive, maar niet de snelste. In mijn systeem hangt ook een 40GB WD400BB (2MB cache) drive die consequent 20% beter presteert (49MB/s in Sandra 2005) dan deze drive met 8MB cache (41MB/s). Verder alle voor- en nadelen van moderne WD drives - weinig hitteproductie en niet al te luidruchtig (hij is iets lawaaieriger dan de 40GB, maar met meer platters is dat te verwachten). Grootste nadeel is iets wat WD al sinds mensenheugenis doet - aparte jumperinstellingen voor master MET slave en master ZONDER slave. Ieder ander fabrikant is daar begin jaren '90 om goede redenen afgestapt (probeer maar eens een WD drive als master te gebruiken met een HDD slede waar soms wel en soms niet een slave drive in hangt erbij - werkt gewoon niet,...

Pluspunten

• koel
  • onopmerkelijk: hij doet wat hij moet en vergt daarna gewoon geen aandacht

Minpunten

• die idiote jumpersettings he
  • tikje aan de trage kant voor een drive met 8MB cache

Anoniem: 144824
21 mei 2005

WD WD2000JB, 200GB

De schijf is makkelijk is installeren en in te bouwen. Ik merk veel prestatiewinst t.o.v. mijn oude schijf. Vooral in games is het allemaal lekker snel. Het enige minountje is de geluidsproductie, maar ik vind het acceptabel. Persoonlijk vind ik het niet erg als de harde schijf een beetje ratelt bij het openen van applicaties. Tot nu toe zijn er nog helemaal geen problemen geweest en ik denk ook niet dat die er zullen komen. Western is toch wel een betrouwbaar merk. Ook is de prijs/kwaliteitsverhouding erg goed. Wat ik ook goed kan merken is de 8 mb aan geheugen van de schijf, vooral bij het spelen van spellen is dit een behoorlijke prestatiewinst. Al met al is dit en prima schijf voor een goede prijs.

Pluspunten

• Snel
  • Betrouwbaar

Minpunten

• Geluidsproductie zou minder kunnen, maar is niet storend.

gomaster
12 mei 2005

WD WD2000JB, 200GB

Ik heb deze schijf nu iets meer dan een jaar en nog nooit problemen gehad. De prestaties zijn zeker goed te noemen. Nog nooit last gehad van mogelijke problemen die te kunnen liggen aan slechte prestaties. Het enige nadeel aan deze hd vind ik de geluidsproductie. Hij is niet super hard, maar ook niet echt stil. Wat mij wel opvalt is dat alleen de rotatie te horen is. De schrijf / lees acties zijn nagenoeg onhoorbaar voor mij. Een pluspunt aan deze hd vind ik de prijs. Toen ik hem kocht was hij niet duur voor het aantal gb's. Ook is hij dus stabiel gebleken, omdat ik er nog nooit wat mee heb gehad. Al met al dus een goede hd op het geluid na.

Pluspunten

• Stabiel / redelijke snelheid
  • Niet duur voor 200gb

Minpunten

• Geluidsproductie

Titusvh
19 april 2005

WD WD2000JB, 200GB

Ik heb de schijf nu anderhalf jaar in bezit. Tot dusver heb ik nog geen problemen meegemaakt. De performance is tot dusver altijd voldoende gebleken, er is nog geen situatie geweest dat er problemen waren (bijvoorbeeld framedrops) door een onvoldoende prestatie. Geluidsniveau valt me tegen. De roterende schijf is erg duidelijk hoorbaar. De lees/schrijf acties (ondanks het acoustic management op de stand performance) zijn hoorbaar maar niet overdreven luid. Het negatieve oordeel over de prijs komt mogelijk omdat het artikel tegen meerprijs is gekocht in een Dell. En daar wordt je aardig te grazen genomen als je afwijkt van de standaard systemen. Als je hem los koopt krijg je waarschijnlijk meer waar voor je geld. Een aantal zaken is niet te...

Pluspunten

• Snel genoeg

Minpunten

• Hoge geluidsproductie

Kid Jansen
5 oktober 2010

JoostyBoy
2 mei 2010

WD WD2000JB, 200GB

Heb jij ook een WD WD2000JB, 200GB?