Cookies op Tweakers

Tweakers maakt gebruik van cookies, onder andere om de website te analyseren, het gebruiksgemak te vergroten en advertenties te tonen. Door gebruik te maken van deze website, of door op 'Ga verder' te klikken, geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Wil je meer informatie over cookies en hoe ze worden gebruikt, bekijk dan ons cookiebeleid.

Meer informatie

Review door de redactie

Review - Het X99-platform met Haswell E

Het is tijd voor de nieuwste high-end desktopgeneratie. Met het X99-platform brengt Intel processors uit op basis van de Haswell-architectuur, maar met een aantal aanpassingen ten opzichte van de reguliere desktopprocessors.

89    29 aug '14

Schrijf review

Reviews door gebruikers

Scoreverdeling

Gemiddelde gebruikers score Score: 3.5
Score: 5
4
Score: 4
3
Score: 3
1
Score: 2
3
Score: 1
0
+2
Xanquezer 28 september 2013

AMD FX-9590 Black Edition

Denk er 3 dubbel over na als je hem wilt kopen! Zie review voor wat details.

Pluspunten

  • Snel, ZEER SNEL!
  • 8 cores
  • L3 cache
  • Stabiel op deze hoge snelheid!

Minpunten

  • Heet. erg heet... je zou er een eitje op kunnen bakken...
  • Erg veel aanpassingen en tweaks nodig om het goed fris te houden.
  • Energie rekening...

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 1
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 3
Prestaties Score: 5

BierfietsNL 30 augustus 2017 Product gekocht

AMD FX-9590 Black Edition

Tja, wat zal ik zeggen hier over. Hij is redelijk snel, maar een moderne I5 is al sneller. Vebruikt >200 watt onder load, moeilijk koel te houden zeker in de zomer. Opletten dat je een rotsdegelijk moederbord gebruikt, je VRM gaat binnen de kortste keren licht geven.

Pluspunten

  • Handig in de winter als blaaskachel

Minpunten

  • TOTAAL niet energiezuinig
  • Trager dan een moderne I5

Eindoordeel

Score: 2
Thingso 26 juli 2016

AMD FX-9590 Black Edition

Spaar maar voor een i7 6700

Pluspunten

  • Snel genoeg
  • 8 cores
  • Sommige kunnen overclocken tot wel 5.7ghz

Minpunten

  • Kei heet zelfs met NH D15 is die nog wel 45c op idle
  • Gebruikt net zoveel stroom als een GPU
  • Voor 100 euro meer heb je een i7 6700

Eindoordeel

Score: 2
boolean 4 mei 2016

AMD FX-9590 Black Edition

Zeer gunstig geprijsd, maar tegenvallende prestaties. Een simpele Core i5 verslaat deze CPU in het merendeel van de benchmarks en een Core i7 loopt rondjes om deze processor. Voor dagelijkse taken zoals tekstverwerken, DTP en web browsen heb je echter meer dan genoeg capaciteit.

Pluspunten

  • Spotgoedkoop
  • x265 encoding performance

Minpunten

  • Langzaam
  • Heethoofd
  • Stroomverbruiker

Eindoordeel

Score: 2Per criterium
Warmteproductie Score: 1
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 3
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 2
Wouter100nx 26 januari 2016

AMD FX-9590 Black Edition

draait best leuk op 5,5ghz, icm met waterkoeling geen thermische problemen.

Pluspunten

  • snel
  • vrij gemakkelijk over te clocken.

Minpunten

  • geen zuinige processor kwa energie verbruik

Eindoordeel

Score: 4
dariusio23 14 januari 2016

AMD FX-9590 Black Edition

Goede cpu maar verbruikt veel en wordt super heet.

Pluspunten

  • Super snel
  • goede prijs-kwaliteit verhouding
  • Goed voor gamen en editen

Minpunten

  • heet
  • stroomverbruik

Eindoordeel

Score: 5
niz38 8 december 2014

AMD FX-9590 Black Edition

Deze CPU is goed voor algemeen gebruik en voor mid range gaming, let wel op, de meeste cores worden niet optimaal gebruikt voor gamen.

Pluspunten

  • Hoge klok snelheden
  • Goed overklokbaar

Minpunten

  • Stroom verbruik
  • Niet elk moederbord gebruikt deze chip optimaal
  • Slechte single core performance

Eindoordeel

Score: 3
Haroldstruik 18 november 2014

AMD FX-9590 Black Edition

echt geweldig! ik heb er zeer zware grafische processen op gedraaid en ondertussen de temperatuur in de gaten gehouden, doet t toppie, veel goedkoper dan de high end i7's en net zo goed. je moet wel n andere cooler bij overclocken

Pluspunten

  • ongelofelijk snel
  • stock cooler houd de temperatuur goed laag
  • prijs/kwaliteit verhouding heel goed

Minpunten

  • (nog) geen minpunten!

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
tylerbrennan 11 juli 2014

AMD FX-9590 Black Edition

De processor is erg aan te raden, hij is in vergelijking met i-core processors van Intel wat minder, maar is zijn geld zeker waard. Vooral voor gaming is deze processor erg geschikt.

Pluspunten

  • Nooit problemen mee,
  • standaard koeler werkt erg goed,
  • prijs kwaliteit verhouding is erg goed

Minpunten

  • (nog) Geen minpunt gevonden

Eindoordeel

Score: 4Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 4
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4
jasperge112 20 januari 2014

AMD FX-9590 Black Edition

Warmteproductie Score: 1
Overklokbaarheid Score: 5
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 4
Prijs Score: 4
Prestaties Score: 4

Eindoordeel

Score: 4
onderzone 2 september 2013

AMD FX-9590 Black Edition

goed en stabiel

Pluspunten

  • super

Minpunten

  • niks

Eindoordeel

Score: 5Per criterium
Warmteproductie Score: 4
Overklokbaarheid Score: 4
Featureset Score: 5
Betrouwbaarheid Score: 5
Prijs Score: 5
Prestaties Score: 5
Resultaten per pagina: 25 | 50 | 100

Heb jij ook een AMD FX-9590 Black Edition?

Deel je ervaringen en help andere tweakers!

Schrijf review



Apple iPhone XS Red Dead Redemption 2 LG W7 Google Pixel 3 XL OnePlus 6T FIFA 19 Samsung Galaxy S10 Google Pixel 3

Tweakers vormt samen met Tweakers Elect, Hardware.Info, Autotrack, Nationale Vacaturebank en Intermediair de Persgroep Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2018 Hosting door True