Review door de redactie

Door Wout Funnekotter - Hoofdredacteur 19 juli 2012
Lees de uitgebreide review en reacties

Reviews door gebruikers

2 van 5 sterren
1 van 5 sterren
Toon reviews van:
8 augustus 2012 Rapporteer

Bij deze uitgebreide review werd ook een videoreview gemaakt, met onder andere ook demo's van de speakers en Windows 8: http://www.youtube.com/watch?v=1LegYmTldc4 Ik heb de Asus Zenbook als een van de eersten in juni gekocht. Hij werd besteld bij een Duitse webshop, aangezien hij daar het eerst te verkrijgen was. Het gaat hierbij om de Metallic-versie Unboxing. Toen ik de erg lange slanke doos kreeg verschoot ik even, is deze ultrabook werkelijk zo breed? Niet veel later volgde de opluchting, de Ultrabook, mooi ingepakt in een folie, besloeg de doos niet volledig. Onder de ultrabook bevind zich een mooie hoes (die, vanwege zijn slanke vorm en bruine kleur niks afdoet aan het design van de...

Pluspunten

• Uitmuntende geluidskwaliteit voor een ultrabook
  • Goede accuduur
  • Prestaties op hoog niveau: de Zenbook Prime, een waardige dektopvervanger
  • Design en bouwkwaliteit

Minpunten

• Een karrevracht bloatware
  • Overgevoeligheid trackpad
  • Mindere prestaties op accumodus
  • Webcam bij minder heldere omstandigheden

7 januari 2015 Rapporteer

Fijne, robuuste laptop. Licht, strak uiterlijk en erg dun, maar dat gaat gelukkig zeker niet ten koste van de stevigheid. Prestaties zijn zeker goed te noemen, beeld (HD) is scherp en duidelijk. Accuduur is goed te noemen. In de bespaarmodus aanmerkelijk langer, maar prestaties zijn dan ook merkbaar minder.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Heel erg dun, maar toch robuust
  • Strak vormgegeven
  • Goede prestaties

Minpunten

• Geheugen niet uitbreidbaar

10 april 2013 Rapporteer

Dik staaltje technologie en hart strelende uitstralingen. Bij het eerste gebruik dik tevreden.

Na 26 maanden ben ik toch wel afgehaakt, vooral in de fabrikant ASUS. De krachten van de laptop wegen nu even niet meer op tegen de ontstane problemen.

Pluspunten

• Complete levering (connectors en hoezen standaard mee geleverd, dat krijg je niet bij je Dell XPS 12)
  • De laptop voelt robuust en degelijk aan
  • De snelheid met de SSD HDD is echt een verademing.
  • Toetsenbord nodigt uit om lekker te typen.
  • De koeler is op volle snelheid zeer stil

Minpunten

• De prijs is relatief hoog als je 'slechts' kiest voor de i5, 2 gig en 128 gig ssd schijf.
  • Mijn onderkant is een tikkeltje krom, gezien de prijs zou je verwachten dat dit bij controle eruit zou worden gehaald.
  • Gemis van een HDMI aansluiting
  • 2015: Gemis van een actieve fabrikant die zijn klanten helpt
  • 2015: Uitvallende laptop, software matig probleem
  • 2015: 3 maanden aan reparatie kwijt geweest

2 van 5 sterren (Slecht)
24 december 2012 Rapporteer

Een kleine week in huis nu de Asus Zenbook Prime. Het is de vervanging van een 15" Dell D520 (formaat stoeptegel). De keuze is op deze laptop gevallen omdat ik iets zocht wat zowel portable, klein, ligt, en snel moest zijn met een lange accuduur (minimaal avondje voor de buis kunnen zitten werken zonder oplader). Alternatief wat ik in overweging heb gehad is de Samsung 9 series, en dan de 15" versie om toch een iets groter scherm te hebben. Echter is deze om zijn mindere schermbeoordeling afgevallen. Met snel bedoel ik met name het afwezig zijn van een HDD en aanwezig van een SSD. Hierin zit een dermate snelheidswinst dat de i5 variant ruim aan de verwachting zal voldoen boven de duurdere i7. Installatie ging soepel en snel, ik was wel...

Pluspunten

• Goede accuduur
  • Kleine oplader
  • Erg goed scherm (excl back-light bleeding)
  • Nette afwerking, voelt erg degelijk
  • Hoes bijgeleverd
  • Start op in minder dan 10 sec!

Minpunten

• scherpe afronding rand (voelbaar tijdens typen)
  • sd kaart slechts gedeeltelijk insteekbaar
  • voor geïnstalleerde software en partities
  • back-light bleeding zichtbaar bij zwart scherm

3 van 5 sterren (Voldoende)
12 juli 2012 Rapporteer

Bouwkwaliteit is goed. Laptop zit stevig in elkaar. Nergens zit speling en het keyboard typt prettig. De backlit keyboard geeft voldoende licht om in het donker te kunnen werken.
De accu gaat bij normaal gebruik (wat in mijn geval scherm helderheid op maximaal) tussen de 4 en 5 uur mee. Moet hier wel bij zeggen dat het eerste wat ik doe als ik een nieuwe PC/laptop in gebruik neem ik een nieuwe Windows/Linux installatie doe en dus niet de eventuele powersave tools van de fabrikant gebruik. Wellicht dat de accu hierdoor minder lang mee gaat.
Het scherm is erg goed. 1920x1080 op 13" is goed te doen. Ik heb de DPI op 125 staan en in Linux op 1.3. Scherm is helder en ook in de zon goed is alles goed te zien. Enige punt van kritiek is dat er...

Pluspunten

• Bouwkwaliteit
  • Accuduur
  • Scherm helderheid en resolutie
  • Snelheid SSD

Minpunten

• Edge bleeding scherm
  • Geen volledig SD kaart slot.

10 juli 2012 Rapporteer

Ik begin maar met een waarschuwing dat deze review waarschijnlijk niet lekker leest. Ik typ alles maar even snel uit zonder er bij na te denken. Wel bevat deze review detetaileerde informatie over problemen waar ik tegenaan ben gelopen. Een goede eerste indruk De Zenbook wordt geleverd in een nette doos voorzien van een aantal converters en adapter met een universeel systeem vergelijkbaar met die van Apple, waardoor het mogelijk is om bijvoorbeeld ook Engelse of Amerikaanse stekkers eraan te zetten (niet inbegrepen). Als je de Zenbook uit de doos haalt valt meteen op dat het echt een luxe product is. De hele chassis is van aluminium gemaakt en voelt heel stevig aan. Het scherm blijft, zoals vrijwel alle nieuwe laptops, plakken tot...

Pluspunten

• Zonder problemen in zon werken
  • Accu gaat een hele werkdag mee

Minpunten

• Gevoelige touchpad is ergerniswekkend
  • Geen home/end, pageup/pagedown

28 juni 2012 Rapporteer

Ik heb de UX31A (metaalkleur, niet roze of blauw) nu bijna een week. Over het algemeen ben ik zeer tevreden over deze machine. Het prachtige beeldscherm valt het meeste op, en maakt zelfs bezitters van macbooks (de 'oude', zonder retina display) jaloers. Ik had liever 15.5" bij deze resolutie gehad, maar op 13.3" is goed te werken als je goede ogen hebt, en het komt de draagbaarheid zeker ten goede. Aan de onderkant is sprake van enige "bleeding" van de led verlichting, maar dat zie je alleen bij een heel donker scherm. De draagbaarheid is een ander voordeel. Deze ultrabook is zeer plat (in vergelijking met mijn oude Lenovo SL500), maar voelt toch heel degelijk aan. Dankzij de SSD en de i7 CPU is dit een snelle ultrabook. Er zijn natuurlijk...

Pluspunten

• Snelheid
  • Draagbaarheid
  • Beeldscherm
  • Prettig toetsenbord (voor een laptop)
  • Multitouch touchpad

Minpunten

• Slechts 4GB RAM, niet uitbreidbaar
  • Bij eerste exemplaar liet rand van beeldscherm los
  • Geen mogelijkheid voor kensington lock kabel
  • Slechts 2 USB poorten (maar ja, het is een ultrabook)
  • Standaard partitionering van SSD (eenvoudig te verhelpen)

10 augustus 2013 Rapporteer

Ik heb deze laptop gekozen vanwege zijn prima featureset en prachtige (dunne) afmetingen. Daaraan voldoet de laptop dan ook erg goed. Accuduur is goed (maar niet uitstekend), het totale gewicht is erg laag, toetsenbord werkt prettig en geeft goede response. Het beeldscherm is erg mooi en haarscherp (HD) en geeft een prima beeld. Soms wel erg kleine weergave, maar dat is gemakkelijk op te lossen. De laptop is niet uitbreidbaar qua intern geheugen of SSD; kijk dus uit met de hoeveelheid programma's vs. de totale capaciteit. Uitgerust met Windows 8 (zonder touchscreen) geeft geen problemen in gebruik (m.u.v. dan van het wennen aan het OS zelf). De laptop zelf is qua behuizing erg goed van kwaliteit en ook mooi om te zien.
Update (2-10-13):...

Pluspunten

• Gewicht. Afmetingen. Toetsenbord. Featureset. Bouwkwaliteit.

Minpunten

• Niet uitbreidbaar. Accuduur is niet geweldig.

27 november 2012 Rapporteer

Dit is werkelijk een geweldenaar en zou de score uitstekend verdienen. Kracht en beeld zijn meer dan voortreffelijk. Echter, het keyboard is waardeloos. Reeds twee keer is het keyboard vervangen, omdat meerdere toetsen het opeens niet meer deden...kapot. Ondans de goede service-organisatie vind ik dit beneden alle peil. Zo een slechte produktkwaliteit van het keyboard is ongelooflijk.

Pluspunten

• Prestaties en beeldscherm

Minpunten

• Toetsenbord gaat vaak kapot

13 november 2012 Rapporteer

Prima laptop, Erg tevreden, werkt snel en mobiel. Accuduur is uitmuntent

Pluspunten

• Accuduur
  • design
  • keyboard
  • scherm
  • snelle ssd

Minpunten

• maar 4 gb ram geheugen

13 november 2024 Rapporteer
Product gekocht

Asus Zenbook UX31A-R4003V

Al ruim 10 jaar in bezit en nog steeds best blij mee. Altijd met plezier gebruikt. Helaas geen uitbreidbaar RAM, maar wel in de tussentijd de SSD een upgrade gegeven (waarvoor een aparte adapter gekocht moest worden). Doet tegenwoordig als server dienst, omdat de laptop niet te snelste meer is.

Pluspunten

• Scherm
  • Robuuste aluminium behuizing
  • Meegeleverde accesoires
  • Touchpad & keyboard
  • Licht

Minpunten

• Proprietary SSD connector
  • RAM gesoldeerd (niet uitbreidbaar)

10 juni 2015 Rapporteer

Asus Zenbook UX31A-R4003H

Super snelle en hele mooie laptop, raakt wel wat van de "wow" factor kwijt in de loop der jaren.
Niet helemaal tevreden over de bouwkwaliteit. Bij het Touchpad kun zie je de hele behuizing buigen. Ook was er een kabeltje niet goed vastgeschroefd.

Pluspunten

• Super snel
  • Mooi beeld
  • Accuduur
  • Heel licht, makkelijk mee te nemen
  • Ziet er gewoon mooi en luxe uit

Minpunten

• Slects 4GB
  • Eigenlijk te prijzig
  • Geen normale LAN aansluiting

28 november 2013 Rapporteer

Asus Zenbook UX31A-R4066H

5 april 2013 Rapporteer

Asus Zenbook UX31A-R4002H

JzB
30 maart 2013 Rapporteer

Asus Zenbook UX31A-R4002H

3 van 5 sterren (Voldoende)
19 januari 2013 Rapporteer

Asus Zenbook UX31A-R4003X

29 juni 2012 Rapporteer

25 juni 2012 Rapporteer

Asus Zenbook UX31A-R4003V

Heb jij ook een Asus Zenbook UX31A-R4003H?